Paljon agar agaria..

???

Paljon 1 liivatelehti vastaa agar agaria?
Eli ohjeessa lukee että tarvitaan 4liivatetta (juustokakku) niin paljonkos laitan agar agaria että vastaa tuota liivate määrää? Agarini on jauheena.

8

6478

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jos...

      laskis sillain, että marmeladiin menee 15g agar agaria / 5dl nestettä ja leikattavaan hyytelöön menee 8-9 lehteä/5 dl. Silloin 4 lehteä = 6,7-7,5 g agar agaria.

      Käytännössä en sitten tiedä, meneekö se noin.

      • ???

        Kiitos vastauksesta!
        En ole liivatetta käyttänyt kuin joskus vuosia sitten, uskon siis sinua laskelmiesi kanssa. Ei kun vain kokeilemaan.


      • ???
        ??? kirjoitti:

        Kiitos vastauksesta!
        En ole liivatetta käyttänyt kuin joskus vuosia sitten, uskon siis sinua laskelmiesi kanssa. Ei kun vain kokeilemaan.

        Olisi mielenkiintoista kuulla, miten juustokakkusi onnistui. Olen monta kertaa miettinyt liivatteen korvaamista agarilla nimenomaan juusto yms. hyytelökakuissa mutta en ole lähtenyt kokeilemaan. Tuliko kakusta yhtä hyvin leikattavaa kuin liivatteella?


      • ???
        ??? kirjoitti:

        Olisi mielenkiintoista kuulla, miten juustokakkusi onnistui. Olen monta kertaa miettinyt liivatteen korvaamista agarilla nimenomaan juusto yms. hyytelökakuissa mutta en ole lähtenyt kokeilemaan. Tuliko kakusta yhtä hyvin leikattavaa kuin liivatteella?

        Tänään tein kakun hyytymään, huomenna vasta leikataan syötäväksi. Voin siis kertoa tuonnempana kokemusta siitä.
        Tein siis kakun tänään, ja tuon agar agarin kanssa oli toimittava ripeästi, kun sen sekoittaa kuumaan nesteeseen, muuten paakkuntuu.
        Kakkuni resepti on tädiltäni ja samalla ohjeella tein kuin hän; 400g tuorejuustoa, 2dl kuohukermaa vaahdotettuna, 400g sulatettua taloussuklaata, 1dl kahvia (johon sekoitin agarin kiehuvaa vettä noin 2dl), 1dl sokeria, 2tl vaniljasokeria (konjakkia vähän agarin maun peittämiseksi, oli tädin ohje). Tätini ei tosin muistanut paljon laittoi agaria ja itse laitoin sitä noin 2rkl toisen neuvon mukaan. Tätini taannoin tekemä kakku oli hyvin leikattavissa, eli pysyi hyvin kasassa. Toivon että omanikin huomenna. Voin ilmoitella myöhemmin miten oma kakkuni "käyttäytyi".


      • ???
        ??? kirjoitti:

        Tänään tein kakun hyytymään, huomenna vasta leikataan syötäväksi. Voin siis kertoa tuonnempana kokemusta siitä.
        Tein siis kakun tänään, ja tuon agar agarin kanssa oli toimittava ripeästi, kun sen sekoittaa kuumaan nesteeseen, muuten paakkuntuu.
        Kakkuni resepti on tädiltäni ja samalla ohjeella tein kuin hän; 400g tuorejuustoa, 2dl kuohukermaa vaahdotettuna, 400g sulatettua taloussuklaata, 1dl kahvia (johon sekoitin agarin kiehuvaa vettä noin 2dl), 1dl sokeria, 2tl vaniljasokeria (konjakkia vähän agarin maun peittämiseksi, oli tädin ohje). Tätini ei tosin muistanut paljon laittoi agaria ja itse laitoin sitä noin 2rkl toisen neuvon mukaan. Tätini taannoin tekemä kakku oli hyvin leikattavissa, eli pysyi hyvin kasassa. Toivon että omanikin huomenna. Voin ilmoitella myöhemmin miten oma kakkuni "käyttäytyi".

        Kakku onnisyui hyvin, pysyi hyvin kasassa leikatessa eikä valunut. Vähän koostumus tuntui syödessä rakeiselta, mutta se taitaa olla agarin huonopuoli seikoitettaessa maitopohjaisiin tuotteisiin, muistelisin niin.


      • Se edellinen
        ??? kirjoitti:

        Kakku onnisyui hyvin, pysyi hyvin kasassa leikatessa eikä valunut. Vähän koostumus tuntui syödessä rakeiselta, mutta se taitaa olla agarin huonopuoli seikoitettaessa maitopohjaisiin tuotteisiin, muistelisin niin.

        joku kerta. Vähän epäilinkin tuota rakeisuutta, mutta ei kai se kauheesti haittaa. Rakeisuuden tuntua voisi varmaan vähän saada vähemmäksi, jos sekoittaisi sattumia esim. suklaasta joukkoon... Mutta kiitos kun kerroit vielä kokemuksesi, en ole ennen kuullut kenenkään käyttäneen agaria maitopohjaisiin hyytelökakkuihin, joten hyvä tietää.


      • ???
        Se edellinen kirjoitti:

        joku kerta. Vähän epäilinkin tuota rakeisuutta, mutta ei kai se kauheesti haittaa. Rakeisuuden tuntua voisi varmaan vähän saada vähemmäksi, jos sekoittaisi sattumia esim. suklaasta joukkoon... Mutta kiitos kun kerroit vielä kokemuksesi, en ole ennen kuullut kenenkään käyttäneen agaria maitopohjaisiin hyytelökakkuihin, joten hyvä tietää.

        Rakeisuus tulee selvemmin esille mitä kylmempi kakku, sen huomasin. Huoneen lämmössä ollut kakku on miellyttävämpi, kuin juuri kylmästä tullut.


      • Anonyymi
        Se edellinen kirjoitti:

        joku kerta. Vähän epäilinkin tuota rakeisuutta, mutta ei kai se kauheesti haittaa. Rakeisuuden tuntua voisi varmaan vähän saada vähemmäksi, jos sekoittaisi sattumia esim. suklaasta joukkoon... Mutta kiitos kun kerroit vielä kokemuksesi, en ole ennen kuullut kenenkään käyttäneen agaria maitopohjaisiin hyytelökakkuihin, joten hyvä tietää.

        Eikös agar jauhe pitänyt laittaa kylmään nesteeseen ja keittää vaan 2 min?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tukalaa kuumuutta

      Tietäisitpä vaan kuinka kuumana olen käynyt viime päivät. Eikä johdu helteestä, vaan sinusta. Mitäköhän taikoja olet teh
      Ikävä
      42
      2822
    2. Mansikkatiloilla hyväksikäytetään ukrainalaisia

      Työolot ovat surkeita ja palkka kelvoton. https://yle.fi/a/74-20172942
      Maailman menoa
      356
      2600
    3. Ensi kesänä

      Näin kesän viimeisenä minuutteina ajattelen sinua. Olisiko seuraava kesä "meidän" kesä? Tänä vuonna ei onnistuttu, mutta
      Ikävä
      56
      2335
    4. Sinä, ihastukseni

      Mitä haluaisit tehdä kanssani ensimmäisenä?
      Ihastuminen
      35
      2204
    5. Tiedät ettei tule toimimaan.

      Mielenterveys ei kummallakaan kestä.
      Ikävä
      25
      1733
    6. Okei, myönnetään,

      Oisit sä saanut ottaa ne housutkin pois, mutta ehkä joskus jossain toisaalla. 😘
      Ikävä
      25
      1639
    7. Onko kaivatullasi

      himmeä kuuppa?
      Ikävä
      48
      1526
    8. Sokea "ystävälle"

      Oletko oikeasti noin sokea?
      Ikävä
      100
      1449
    9. En ymmärrä käytöstäsi

      Se on ollut eräänlaista hyväksikäyttöä. Että seura kyllä kelpaa palstan välityksellä silloin kun ei ole parempaakaan tek
      Ikävä
      139
      1405
    10. Anne Kukkohovin karmeat velat ovat Suomessa.

      Lähtikö se siksi pois Suomesta ? Et on noin kar? mean suuret velat naisella olemassa
      Kotimaiset julkkisjuorut
      66
      1309
    Aihe