Kuinka kauan säilyy itse paistetut kakkupohjat huoneenlämmössä eli kuinka monta päivää ennen käyttöä ne voi paistaa. Kuivuuko pian?
Lösin vain 4 munan kakkureseptejä. Kuinka paljon jauhoja (vehnä ja peruna ja levin..) tarvitaan lisää kuuden munan kakkuun?
itse tehdyt kakkupohjat
5
15519
Vastaukset
- avuksi
jos tiedät paljonko jauhoja jne tulee neljän munan kakkuun, jaa jauhot kaikki puoliksi päässäsi. siitä saat tiedon paljonko niitä tulee kahdelle munalle. sitten lisäät sen kahden munan tarvitsemat aineet PLUS neljän munan aineet, ja saat kuudelle munalle aineet. jos teet kakun kahdeksalle munalle, tuplaat aineet.
simppeli kakkupohja tai kääretorttu resepti on mummon kirjasta (kannattaa varata iso vuoka):
1 juomalasillinen munia (riko ne lasiin)
1 juomalasillinen sokeria
1 juomalasillinen venhäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. lisää varovasti joukkoon vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. sitten vain vuokaan ja paistumaan. - piti sanomani
että säilyvyys kannattaa laittaa viiläeen paikkaan, ja säilyy noin viikon, ehkä kaksi. pakkasessa muutaman kuukauden.
- vastauksesta
Teenkin nyt pohjat reseptisi mukaan, mutta kun joskus teen pelkistä vehnäjauhoista niin pohjasta ei tulee kuohkeaa. Lisääkö muuten perunajauho kuohkeutta vai mikä on sen kuohkeuden salaisuus?
- perunajauhoja
vastauksesta kirjoitti:
Teenkin nyt pohjat reseptisi mukaan, mutta kun joskus teen pelkistä vehnäjauhoista niin pohjasta ei tulee kuohkeaa. Lisääkö muuten perunajauho kuohkeutta vai mikä on sen kuohkeuden salaisuus?
käyttää, mutta kokeile vaikka 1/3 osa niitä, josko se auttaisi.
onnea onnistumisiin :) - Leipuri opiskelija
vastauksesta kirjoitti:
Teenkin nyt pohjat reseptisi mukaan, mutta kun joskus teen pelkistä vehnäjauhoista niin pohjasta ei tulee kuohkeaa. Lisääkö muuten perunajauho kuohkeutta vai mikä on sen kuohkeuden salaisuus?
Kakkupohjat säilyy huoneenlämmössä noin neljä päivää hyvin suojattuna, eli jäähdytetty kakku vain muovipussiin ja hyvin kiinni. Viileässä se säilyy huomattavasti pidempään, viikon tai vähän päälle. Hieman kuivempi kakku tarvitsee tietysti reippaasti reilumman kostutuksen kuin aivan tuore kakkupohja.
Kuohkeutta kuohkeutta. Varmasti kuohkea taikina tulee jos taikinassa on tarpeeksi munia ja sokeria (ei liikaa sokeria, muuten ei vaahdotu hyvin), kakkupohjassa tulisi olla ainakin 4 munaa. Kuohkeus saadaan hyvällä vatkauksella. Elikkäs pitää vain jaksaa vispata taikinaa tarpeeksi kauan 5-10min, mitä kauemmin vispaa sitä parempi taikina. Varma juttu! pitää myös muistaa ettei leivinjauheen lisäämisen jälkeen saa taikinaa vatkata, vain kevyt sekoitus.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 654180
Haleja ja pusuja
Päivääsi kulta 🤗🤗💋❤️❤️❤️ kaipaan sinua Tänäänkin.. Miksikäs se tästä muuttuisi kun näin kauan jatkunut 🥺463959Onko mukava nähdä minua töissä?
Onko mukava nähdä minua töissä vai ei? Itse ainakin haluan nähdä sinut 🤭363462Oi mun haniseni
Mul on ihan törkee ikävä sua. En jaksais tätä enää. Oon odottanut niin kauan, mutta vielä pitää sitä tehdä. Tekis mieli162863Hei rakas sinä
Vaikka käyn täällä vähemmän, niin ikäväni on pahempaa. Pelkään että olen ihan hukassa😔 mitä sinä ajattelet? naiselle342709En kirjoita sulle tänne
Enään nainen. Olen kyllä kiltisti enkä ala mihinkään kuin tosirakkaudesta. Kanssasi sitten jos se on mahdollista ja pidä142522Kyllä mulla on sua ikävä
Teen muita juttuja, mutta kannan sua mielessäni mukana. Oot ensimmäinen ajatus aamulla ja viimeinen illalla. Välissä läm102114IS:n tiedot: Toni Immonen irtisanottiin MTV:ltä Toni Immonen työskenteli pitkään MTV:llä.
IS:n tiedot: Toni Immonen irtisanottiin MTV:ltä Toni Immonen työskenteli pitkään MTV:llä. IS uutisoi torstaina Toni Imm121206Nainen, tunnusta että olet varattu ja tyytymätön suhteeseesi
Ja siksi pyörit täällä ikävä palstalla etsien sitä jotain jota elämääsi kaipaat. ehkäpä olet hieman surullinen, koska ta1451157- 801006