Vaahtoutuva vaniljakastike

Hydrobic

Miten Vaahtouvan vaniljakastikkeen(Valio 9%) saa vaahtoutumaan? Sähkövatkainta olen käyttänyt, kastikkeen ottanut jääkaapista. vaahdotusastiaa pitänyt jääpalojen päällä ja ilman jääpaloja. Pitäisikö kastike vatkata huoneenlämpöisenä? Vähän se on vahvistunut, mutta vaahdosta ei voi puhua!!

13

19362

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • namimaanikko

      .. mutta menee siihen ehkä himpun verran pitempi aika kuin esim. kerman vatkaamiseen.. Kärsivällisyyttä!

      Oletko varma, että tekovälineet, vatkaimet ja kulhot olivat puhtaita? Olen jostakin kuullut, että se vaikuttaisi asiaan.

      Kannattaa tietysti ottaa yhteyttä Valioon (nettisivun tms. kautta, esim.) jos asia oikein askarruttaa. Sitä vartenhan siellä on kuluttajapalvelu. :)

    • ...

      Tuosta vaniljakastikeestahan ei tule oikeastaan vaahtoa, vaan löysä vaahtomainen kastike. Siis vähän niinkuin erittäin löysä kermavaahto. Paksuudelta jotain jugurtin tapaista, mutta vaahtomaista.

    • Nimetön

      Juu,ei se kokemukseni mukaan vaahtoudu,liruna pysyy,pyöritti vatkainta kuin kauan tahansa.Sellaista kannusta kaadettavaa,kauhalla nosteltavaa siitä tulee.Eka kerralla pettymys oli täydellinen ko tuotteeseen,mut maistuvaa toki on löysempänäkin.

    • vatkaaja

      Hei! Minusta tuo Valion vaaniljakastike vaahtoutuu aivan hyvin. Itse saan siitä lähes kermavaahdon paksuista, kunhan vatkaan tarpeeksi kauan n.5 min. Muista, että kulhon ja vatkaimien on oltava täysin kuivat ja puhtaat. Lisäksi kastikkeen on oltava jääkaappikylmää.

    • flooora

      Floran vaahtoutuva vaniljakastike on paaaljon paremman makusta ja vaahtoutuminen voi johtua vatkaimestakin. Ainakin itse olen huomannut eron oman ja äitini vatkaimilla... Eihän siitä niin paksua saa ku kermavaahdosta mutta oon kyllä kakunki päälle monesti laittanu tai oikeestaan melkeen aina ku se on kevyempi vaihtoehto :)

    • Smarty

      Tietaako kukaan mita se olisi englanniksi? Olen katsonut kaupoista mutten ole loytanyt, asun nyt Australiassa. Vispikerma on whipping cream ja vaniljakastike custard, muttei loydy netistakaan mitaan sinnepainkaan.
      Voisko sita tehda itse?

      • Tisikin tällä puolen

        Vaniljakastike on helppo tehdä itse, joten sen suhteen sinulla ei varmaan ole ongelmaa..

        Sen sijaan tuollainen kasvirasvakastike taitaa vaatia aika lailla teollisia lisäaineita maistuakseen hyvältä.. Voithan aina kokeilla halkaistun vaniljatangon keittämistä rypsiöljyssä, mutta lopputulos tuskin miellyttää.

        Ja mikä ongelma perinteisessä vaniljakastikkeessa on, sisältää monia terveellisiä ainesosia, eikä sitä edes syödä päivittäin...


    • mumma

      Olen vatkannut sitä käsin vispilällä, ja minusta se on vaahtoutunut ihan hyvin. En kyllä olettanutkaan, että siitä mitään kermavaahdon kaltaista tulisi.

    • Anonyymi

      Kolmella eri vispaimella vispasin n. 40 ...lirua mikä lirua...kaksi kertaa yrittänyt ja sama tulos. Valion tuote...ei pysy kakunpäällä...joulupettymys....kermavaahto pysyy kuin sementti lakkakakun päällä onneksi...

      • Anonyymi

        Siis 40 min hikoilin tuon lirun kanssa


      • Anonyymi

        No ei vanilijakastikkeen pidäkään pysyä kakun päällä, se on kastiketta. Ostakaa Valion vanhan-ajan vanilijakastiketta se on hyvää. Parasta tulee kuitenkin tekemällä itse Creme' Anglaisea.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siis 40 min hikoilin tuon lirun kanssa

        Käytän Kotimaista -sarjan vaahtoutuvaa vaniljakastiketta ja siitä saan napakan vaahdon muutamassa minuutissa (käytän 350W sähkövatkainta). Purkki 250 ml (säilytys alle +8 oC). Ainakin valmistuspäivän näyttäisi pitävän rakenteensa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Käytän Kotimaista -sarjan vaahtoutuvaa vaniljakastiketta ja siitä saan napakan vaahdon muutamassa minuutissa (käytän 350W sähkövatkainta). Purkki 250 ml (säilytys alle 8 oC). Ainakin valmistuspäivän näyttäisi pitävän rakenteensa.

        Nimenomaan tuo Kotimaista sarjan kastike EI vaahtoudu vaan pysyy liruna. Ei puhettakaan, että kakun päällä pysyisi kermavaahdon tavoin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Onhan tää tyhmää ajatella sua kun tuskin ees muistat mua

      Hyvää yötä sinne jonnekin. 💔
      Ikävä
      26
      2544
    2. Ikuiset kaipaajat

      Miksette vaan mene sen kaipauksen kohteen luokse ja puhu sille suoraan? Mitä järkeä on kaipailla jotain puolituttua vuo
      Ikävä
      77
      2356
    3. Persut rahoittavat velkarahalla rikkaiden ökyelämää

      Minkä vuoksi persut eivät leikkaa rikkailta, joilla on maksukykyä? Tuskinpa tuo persujen käytös saa Suomen kansalta hyv
      Maailman menoa
      66
      2313
    4. Riikka ottaa miljardi euroa EU:n yhteisvelkaa Suomelle

      Niin kääntyi irvipersun takki taas, vaikka vaalilupauksissa oli ettei yhteisvelkaa Suomi enää koskaan ota. No nyt otti m
      Maailman menoa
      22
      2023
    5. Kerro kaivattusi etunimi

      Naisille
      Ikävä
      84
      1759
    6. En tiedä ymmärrätkö

      Kuinka paljon merkitset mulle. Näet minut minuna etkä silti käännä selkääsi. Tökit jatkuvasti kepillä jäätä ja menit ehk
      Ikävä
      7
      1559
    7. Kun ei numeroa

      niin en edes voi viestittää, et suunnitelmiin tuli muutos. Ikävä on, ja kasvaa vaan🤍
      Ikävä
      30
      1378
    8. Veronmaksajat kustantavat yrittäjien eläkkeitä jo yli 500 miljoonalla

      Suomalaista yrittäjää ei kommunistista erota. Aktiivisen "yrittämisen" maksattaa yritystukina yhteiskunnalla, ja vieläpä
      Yrittäjyys
      16
      1261
    9. Kenenkä halli se on tulessa nelostiellä

      11 yksikköä paikalla
      Pyhäjärvi
      4
      1103
    10. Se on siinä

      Jami kun vielä loppuu niin Lappajärvellä ei oo yhtään mitään toimintaa.Purkamista piisaa kymmenen vuoden ajalle.Maakunna
      Lappajärvi
      32
      947
    Aihe