Vaahtoutuva vaniljakastike

Hydrobic

Miten Vaahtouvan vaniljakastikkeen(Valio 9%) saa vaahtoutumaan? Sähkövatkainta olen käyttänyt, kastikkeen ottanut jääkaapista. vaahdotusastiaa pitänyt jääpalojen päällä ja ilman jääpaloja. Pitäisikö kastike vatkata huoneenlämpöisenä? Vähän se on vahvistunut, mutta vaahdosta ei voi puhua!!

13

18832

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • namimaanikko

      .. mutta menee siihen ehkä himpun verran pitempi aika kuin esim. kerman vatkaamiseen.. Kärsivällisyyttä!

      Oletko varma, että tekovälineet, vatkaimet ja kulhot olivat puhtaita? Olen jostakin kuullut, että se vaikuttaisi asiaan.

      Kannattaa tietysti ottaa yhteyttä Valioon (nettisivun tms. kautta, esim.) jos asia oikein askarruttaa. Sitä vartenhan siellä on kuluttajapalvelu. :)

    • ...

      Tuosta vaniljakastikeestahan ei tule oikeastaan vaahtoa, vaan löysä vaahtomainen kastike. Siis vähän niinkuin erittäin löysä kermavaahto. Paksuudelta jotain jugurtin tapaista, mutta vaahtomaista.

    • Nimetön

      Juu,ei se kokemukseni mukaan vaahtoudu,liruna pysyy,pyöritti vatkainta kuin kauan tahansa.Sellaista kannusta kaadettavaa,kauhalla nosteltavaa siitä tulee.Eka kerralla pettymys oli täydellinen ko tuotteeseen,mut maistuvaa toki on löysempänäkin.

    • vatkaaja

      Hei! Minusta tuo Valion vaaniljakastike vaahtoutuu aivan hyvin. Itse saan siitä lähes kermavaahdon paksuista, kunhan vatkaan tarpeeksi kauan n.5 min. Muista, että kulhon ja vatkaimien on oltava täysin kuivat ja puhtaat. Lisäksi kastikkeen on oltava jääkaappikylmää.

    • flooora

      Floran vaahtoutuva vaniljakastike on paaaljon paremman makusta ja vaahtoutuminen voi johtua vatkaimestakin. Ainakin itse olen huomannut eron oman ja äitini vatkaimilla... Eihän siitä niin paksua saa ku kermavaahdosta mutta oon kyllä kakunki päälle monesti laittanu tai oikeestaan melkeen aina ku se on kevyempi vaihtoehto :)

    • Smarty

      Tietaako kukaan mita se olisi englanniksi? Olen katsonut kaupoista mutten ole loytanyt, asun nyt Australiassa. Vispikerma on whipping cream ja vaniljakastike custard, muttei loydy netistakaan mitaan sinnepainkaan.
      Voisko sita tehda itse?

      • Tisikin tällä puolen

        Vaniljakastike on helppo tehdä itse, joten sen suhteen sinulla ei varmaan ole ongelmaa..

        Sen sijaan tuollainen kasvirasvakastike taitaa vaatia aika lailla teollisia lisäaineita maistuakseen hyvältä.. Voithan aina kokeilla halkaistun vaniljatangon keittämistä rypsiöljyssä, mutta lopputulos tuskin miellyttää.

        Ja mikä ongelma perinteisessä vaniljakastikkeessa on, sisältää monia terveellisiä ainesosia, eikä sitä edes syödä päivittäin...


    • mumma

      Olen vatkannut sitä käsin vispilällä, ja minusta se on vaahtoutunut ihan hyvin. En kyllä olettanutkaan, että siitä mitään kermavaahdon kaltaista tulisi.

    • Anonyymi

      Kolmella eri vispaimella vispasin n. 40 ...lirua mikä lirua...kaksi kertaa yrittänyt ja sama tulos. Valion tuote...ei pysy kakunpäällä...joulupettymys....kermavaahto pysyy kuin sementti lakkakakun päällä onneksi...

      • Anonyymi

        Siis 40 min hikoilin tuon lirun kanssa


      • Anonyymi

        No ei vanilijakastikkeen pidäkään pysyä kakun päällä, se on kastiketta. Ostakaa Valion vanhan-ajan vanilijakastiketta se on hyvää. Parasta tulee kuitenkin tekemällä itse Creme' Anglaisea.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siis 40 min hikoilin tuon lirun kanssa

        Käytän Kotimaista -sarjan vaahtoutuvaa vaniljakastiketta ja siitä saan napakan vaahdon muutamassa minuutissa (käytän 350W sähkövatkainta). Purkki 250 ml (säilytys alle +8 oC). Ainakin valmistuspäivän näyttäisi pitävän rakenteensa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Käytän Kotimaista -sarjan vaahtoutuvaa vaniljakastiketta ja siitä saan napakan vaahdon muutamassa minuutissa (käytän 350W sähkövatkainta). Purkki 250 ml (säilytys alle 8 oC). Ainakin valmistuspäivän näyttäisi pitävän rakenteensa.

        Nimenomaan tuo Kotimaista sarjan kastike EI vaahtoudu vaan pysyy liruna. Ei puhettakaan, että kakun päällä pysyisi kermavaahdon tavoin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Karhuryhmä

      Kellään tarkempaa tietoa miksi ja missä karhuryhmä ollut? Perheväkivaltaa vai huumeperintää kenties taas?
      Jämsä
      29
      3538
    2. Mitä sä pelkäät

      Ettei tää etene?
      Ikävä
      96
      3236
    3. Raisionkaaren koira hyökkäys

      Taas nähtiin että koiriin ei voi luottaa. Eilen illalla vapaana ollut koira hyökkäsi Raisionkaarella kolmen henkilön kim
      Raisio
      82
      3069
    4. Mitä kaikkea sä

      Olisit valmis tekeen mun eteen vielä? Vai oletko mitään?
      Ikävä
      77
      3058
    5. "Mielipide: Äärivasemmiston uhka on otettava vakavasti"

      Demokratia näyttäisi olevan Halla-aholle enemmänkin välttämätön paha kuin tavoiteltava asia. Väkivallan ihannointi ja m
      Maailman menoa
      56
      2949
    6. Tapa jolla kohtelit minua viimeksi miellytti erityisesti

      Osaat huomioida kauniisti ja katsot aina tilanteita yhteisen hyvän kannalta. Sitä arvostan erityisesti.
      Ikävä
      86
      2698
    7. Ei me saada toisiamme

      Ei vaan saada. On vain haaveita ja uunelmia
      Ikävä
      35
      2510
    8. Mikä on luonteesi parhain ominaisuus

      ja mikä huonoin?
      Ikävä
      61
      2384
    9. Satuit vain olemaan

      Ensimmäinen joka avasi minussa sen nähdyksi ja rakastetuksi tulemisen puolen. Pitäisi vain muistaa että et ole ainoa. Se
      Ikävä
      43
      2265
    10. Vieläkö toivot, että kuulisit

      Minusta? Vai suutuitko kun en pystynyt vastaamaan sinulle?
      Ikävä
      88
      2032
    Aihe