Lanttu / Naurismuhennos

Kiril

Pilkottua lanttua sipulia keitetään pehmeiksi niukassa vedessä. Soseutetaan ja lisätään mustapippuri ja smetanaa maun mukaan. Voi vielä lisätä tilliä tai persiljaa.

Loistava lisuke lihalle ja vaihtelua kukkakaalimuusille.

6

1963

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • teet lanttulaatikon?

      Minä tässä yitin, korvasin korppujauhot psylliumilla ja lisäilin sitä sun tätä oman pääni mukaan, tuloksena ihanan näköinen lanttulaatikko ja täydellinen koostumus, mutta lanttu siinä ei kyllä maistunut yhtään. Ei kai se nyt voi olla siirapistakaan kokonaan kiinni! Hyvää ohjetta kaipaillaan!

      • Kiril

        vhh ruokavaliolla ollessani lanttulaatikkoa. Maistan sitä perinteistä laatikkoa pari lusikallista tasan yhden kerran vuodessa äitini joulupöydässä.


      • päi

        Kopsittu jälleen kerran karppifoorumilta, en ole tuota vielä kokeillut, mutta kun tuo joulu tuolta lähestyy niin laitan uuniin hautumaan :) Jos kokeilet tuolla tehdä, niin laita infoa miten onnistui, että tietää tehdä muutoksia jos tarvis on.


        Karppi lanttulaatikko

        n. 1,5kg lanttuja kuutioituna ja pehmeäksi keitettynä
        2 dl kuohukermaa, vähän lanttujen keitinlientä
        2 kananmunaa
        suolaa
        valkopippuria
        voita

        Soseutin keitetyt lanttukuutiot, lisäsin kerman ja mausteet. Laitoin vuokiin, kuvioin vähän pintaa ja lastusin pinnalle voita. Paistoin 175 asteessa noin tunnin.

        (Lisäys toiselta: Pidän lanttulaatikon väintään 3 tuntia uunissa. Ensin n. 0,5 tuntia 200 asteessa sen jälkeen pudotan uunin lämmön 150 asteeseen. Tulee tummaa ja makeaa ilman makeutusta. En käytä mtään korppujauhon korvikette, mutta kermaa rutkasti. Pinnalle laitan mantelijauhoa ja voinokareita. )


      • tuota
        päi kirjoitti:

        Kopsittu jälleen kerran karppifoorumilta, en ole tuota vielä kokeillut, mutta kun tuo joulu tuolta lähestyy niin laitan uuniin hautumaan :) Jos kokeilet tuolla tehdä, niin laita infoa miten onnistui, että tietää tehdä muutoksia jos tarvis on.


        Karppi lanttulaatikko

        n. 1,5kg lanttuja kuutioituna ja pehmeäksi keitettynä
        2 dl kuohukermaa, vähän lanttujen keitinlientä
        2 kananmunaa
        suolaa
        valkopippuria
        voita

        Soseutin keitetyt lanttukuutiot, lisäsin kerman ja mausteet. Laitoin vuokiin, kuvioin vähän pintaa ja lastusin pinnalle voita. Paistoin 175 asteessa noin tunnin.

        (Lisäys toiselta: Pidän lanttulaatikon väintään 3 tuntia uunissa. Ensin n. 0,5 tuntia 200 asteessa sen jälkeen pudotan uunin lämmön 150 asteeseen. Tulee tummaa ja makeaa ilman makeutusta. En käytä mtään korppujauhon korvikette, mutta kermaa rutkasti. Pinnalle laitan mantelijauhoa ja voinokareita. )

        varmasti kokeilen! Hyvä jos makeutuukin ilman siirappia, keinotekoista makeutusainetta en viitsisi näin perinneruokaan tukkia.


      • skäribo
        tuota kirjoitti:

        varmasti kokeilen! Hyvä jos makeutuukin ilman siirappia, keinotekoista makeutusainetta en viitsisi näin perinneruokaan tukkia.

        aika helposti, niin kuin perunakin. Toisaalta lantuissa on eroja. Tikkuisesta lantusta ei saa makoisaa siirapillakaan. Kannattaa siis jo kaupassa olla tarkkana!


      • valmista
        päi kirjoitti:

        Kopsittu jälleen kerran karppifoorumilta, en ole tuota vielä kokeillut, mutta kun tuo joulu tuolta lähestyy niin laitan uuniin hautumaan :) Jos kokeilet tuolla tehdä, niin laita infoa miten onnistui, että tietää tehdä muutoksia jos tarvis on.


        Karppi lanttulaatikko

        n. 1,5kg lanttuja kuutioituna ja pehmeäksi keitettynä
        2 dl kuohukermaa, vähän lanttujen keitinlientä
        2 kananmunaa
        suolaa
        valkopippuria
        voita

        Soseutin keitetyt lanttukuutiot, lisäsin kerman ja mausteet. Laitoin vuokiin, kuvioin vähän pintaa ja lastusin pinnalle voita. Paistoin 175 asteessa noin tunnin.

        (Lisäys toiselta: Pidän lanttulaatikon väintään 3 tuntia uunissa. Ensin n. 0,5 tuntia 200 asteessa sen jälkeen pudotan uunin lämmön 150 asteeseen. Tulee tummaa ja makeaa ilman makeutusta. En käytä mtään korppujauhon korvikette, mutta kermaa rutkasti. Pinnalle laitan mantelijauhoa ja voinokareita. )

        ja hyvää tuli, ei nyt ihan niin makeaa kuin siirapin kanssa, mutta hyvää. Paistelin tuon jatko-ohjeen mukaan 3 tuntia, ei mitään korjattavaa reseptiin. Ja Kirilin sipuli-lanttu-smetana-ruoka oli myös tosi hyvää ja tähän vuodenaikaan oikein sopivaa lisuketta, suosittelen!


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ensi kesänä

      Näin kesän viimeisenä minuutteina ajattelen sinua. Olisiko seuraava kesä "meidän" kesä? Tänä vuonna ei onnistuttu, mutta
      Ikävä
      66
      3422
    2. Tukalaa kuumuutta

      Tietäisitpä vaan kuinka kuumana olen käynyt viime päivät. Eikä johdu helteestä, vaan sinusta. Mitäköhän taikoja olet teh
      Ikävä
      46
      3242
    3. Anne Kukkohovin karmeat velat ovat Suomessa.

      Lähtikö se siksi pois Suomesta ? Et on noin kar? mean suuret velat naisella olemassa
      Kotimaiset julkkisjuorut
      142
      3048
    4. Sinä, ihastukseni

      Mitä haluaisit tehdä kanssani ensimmäisenä?
      Ihastuminen
      50
      2663
    5. Tiedät ettei tule toimimaan.

      Mielenterveys ei kummallakaan kestä.
      Ikävä
      31
      1983
    6. Okei, myönnetään,

      Oisit sä saanut ottaa ne housutkin pois, mutta ehkä joskus jossain toisaalla. 😘
      Ikävä
      27
      1870
    7. Onko kaivatullasi

      himmeä kuuppa?
      Ikävä
      48
      1646
    8. Mihin hävisi

      Mihin hävisi asiallinen keskustelu tositapahtumista, vai pitikö jonkin Hannulle kateellisen näyttää typeryytensä
      Iisalmi
      87
      1545
    9. Et siis vieläkään

      Et ilmeisesti ole vieläkään päässyt loppuun asti mun kirjoituksissa täällä. Kerro ihmeessä sit, kun valmista 😁 tuskin k
      Ikävä
      39
      1421
    10. On jo heinäkuun viimeinen päivä.

      En taida nähdä sinua koskaan.
      Rakkaus ja rakastaminen
      39
      1350
    Aihe