Lanttu / Naurismuhennos

Kiril

Pilkottua lanttua sipulia keitetään pehmeiksi niukassa vedessä. Soseutetaan ja lisätään mustapippuri ja smetanaa maun mukaan. Voi vielä lisätä tilliä tai persiljaa.

Loistava lisuke lihalle ja vaihtelua kukkakaalimuusille.

6

1840

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • teet lanttulaatikon?

      Minä tässä yitin, korvasin korppujauhot psylliumilla ja lisäilin sitä sun tätä oman pääni mukaan, tuloksena ihanan näköinen lanttulaatikko ja täydellinen koostumus, mutta lanttu siinä ei kyllä maistunut yhtään. Ei kai se nyt voi olla siirapistakaan kokonaan kiinni! Hyvää ohjetta kaipaillaan!

      • Kiril

        vhh ruokavaliolla ollessani lanttulaatikkoa. Maistan sitä perinteistä laatikkoa pari lusikallista tasan yhden kerran vuodessa äitini joulupöydässä.


      • päi

        Kopsittu jälleen kerran karppifoorumilta, en ole tuota vielä kokeillut, mutta kun tuo joulu tuolta lähestyy niin laitan uuniin hautumaan :) Jos kokeilet tuolla tehdä, niin laita infoa miten onnistui, että tietää tehdä muutoksia jos tarvis on.


        Karppi lanttulaatikko

        n. 1,5kg lanttuja kuutioituna ja pehmeäksi keitettynä
        2 dl kuohukermaa, vähän lanttujen keitinlientä
        2 kananmunaa
        suolaa
        valkopippuria
        voita

        Soseutin keitetyt lanttukuutiot, lisäsin kerman ja mausteet. Laitoin vuokiin, kuvioin vähän pintaa ja lastusin pinnalle voita. Paistoin 175 asteessa noin tunnin.

        (Lisäys toiselta: Pidän lanttulaatikon väintään 3 tuntia uunissa. Ensin n. 0,5 tuntia 200 asteessa sen jälkeen pudotan uunin lämmön 150 asteeseen. Tulee tummaa ja makeaa ilman makeutusta. En käytä mtään korppujauhon korvikette, mutta kermaa rutkasti. Pinnalle laitan mantelijauhoa ja voinokareita. )


      • tuota
        päi kirjoitti:

        Kopsittu jälleen kerran karppifoorumilta, en ole tuota vielä kokeillut, mutta kun tuo joulu tuolta lähestyy niin laitan uuniin hautumaan :) Jos kokeilet tuolla tehdä, niin laita infoa miten onnistui, että tietää tehdä muutoksia jos tarvis on.


        Karppi lanttulaatikko

        n. 1,5kg lanttuja kuutioituna ja pehmeäksi keitettynä
        2 dl kuohukermaa, vähän lanttujen keitinlientä
        2 kananmunaa
        suolaa
        valkopippuria
        voita

        Soseutin keitetyt lanttukuutiot, lisäsin kerman ja mausteet. Laitoin vuokiin, kuvioin vähän pintaa ja lastusin pinnalle voita. Paistoin 175 asteessa noin tunnin.

        (Lisäys toiselta: Pidän lanttulaatikon väintään 3 tuntia uunissa. Ensin n. 0,5 tuntia 200 asteessa sen jälkeen pudotan uunin lämmön 150 asteeseen. Tulee tummaa ja makeaa ilman makeutusta. En käytä mtään korppujauhon korvikette, mutta kermaa rutkasti. Pinnalle laitan mantelijauhoa ja voinokareita. )

        varmasti kokeilen! Hyvä jos makeutuukin ilman siirappia, keinotekoista makeutusainetta en viitsisi näin perinneruokaan tukkia.


      • skäribo
        tuota kirjoitti:

        varmasti kokeilen! Hyvä jos makeutuukin ilman siirappia, keinotekoista makeutusainetta en viitsisi näin perinneruokaan tukkia.

        aika helposti, niin kuin perunakin. Toisaalta lantuissa on eroja. Tikkuisesta lantusta ei saa makoisaa siirapillakaan. Kannattaa siis jo kaupassa olla tarkkana!


      • valmista
        päi kirjoitti:

        Kopsittu jälleen kerran karppifoorumilta, en ole tuota vielä kokeillut, mutta kun tuo joulu tuolta lähestyy niin laitan uuniin hautumaan :) Jos kokeilet tuolla tehdä, niin laita infoa miten onnistui, että tietää tehdä muutoksia jos tarvis on.


        Karppi lanttulaatikko

        n. 1,5kg lanttuja kuutioituna ja pehmeäksi keitettynä
        2 dl kuohukermaa, vähän lanttujen keitinlientä
        2 kananmunaa
        suolaa
        valkopippuria
        voita

        Soseutin keitetyt lanttukuutiot, lisäsin kerman ja mausteet. Laitoin vuokiin, kuvioin vähän pintaa ja lastusin pinnalle voita. Paistoin 175 asteessa noin tunnin.

        (Lisäys toiselta: Pidän lanttulaatikon väintään 3 tuntia uunissa. Ensin n. 0,5 tuntia 200 asteessa sen jälkeen pudotan uunin lämmön 150 asteeseen. Tulee tummaa ja makeaa ilman makeutusta. En käytä mtään korppujauhon korvikette, mutta kermaa rutkasti. Pinnalle laitan mantelijauhoa ja voinokareita. )

        ja hyvää tuli, ei nyt ihan niin makeaa kuin siirapin kanssa, mutta hyvää. Paistelin tuon jatko-ohjeen mukaan 3 tuntia, ei mitään korjattavaa reseptiin. Ja Kirilin sipuli-lanttu-smetana-ruoka oli myös tosi hyvää ja tähän vuodenaikaan oikein sopivaa lisuketta, suosittelen!


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mikä on sinun ja rakkaasi ikäero?

      Kirjoita, jos rakkaasi on nuorempi/vanhempi 🥰
      Ikävä
      152
      2396
    2. Nyt sitten ulos ihmiset!

      Älkää jumittako täällä. Menkää, näkykää ja hankkikaa kokemuksia. Ei teitä kukaan edes bongaile, jos önötätte täällä.
      Ikävä
      135
      2171
    3. Mies minkälaisista naisista yleensä

      Tykkäät? Ihan mielenkiinnosta kysyn.
      Ikävä
      92
      1722
    4. Nainen, millaisista miehistä tykkäät?

      Mielenkiinnosta kysyn 😄
      Ikävä
      144
      1628
    5. Minun pitää tehdä jotain

      En tiedä meneekö siihen viikko vai kuukausi. Mutta jos voit odottaa, niin löydän sinut sen jälkeen kun on homma hoidett
      Ikävä
      44
      1442
    6. Mitä jos saisit tietää että kaivatullasi

      on jo joku toinen?
      Ikävä
      70
      1299
    7. Onnea Solatie !

      On sit valittu uusi kaupunginjohtaja.No ei menny Nivala-Harju- Tapio -Pikkarainen juntan mukkaan.
      Kemijärvi
      12
      1127
    8. Voihan J-mies

      Olet ajatuksissani jatkuvasti, voisitko poistua sieltä kun en saa mitään tehdyksi. Seuraavaa kohtaamista odottaessa.. 🤭
      Ikävä
      60
      1056
    9. Sarvisalon kesätori

      Onpa kiva paikka. Mutta torikahvila oli suorastaan naurettavan alkeellinen ja ne voileivät,olivat kuin pienen lapsen tek
      Loviisa
      8
      1046
    10. Mikä saa ihmisen stalkkaamaan

      Toista henkilöä laittomin keinoin ikävää että ei ole minkäänlaista yksityisyyttä
      Ikävä
      153
      917
    Aihe