Lanttu / Naurismuhennos

Kiril

Pilkottua lanttua sipulia keitetään pehmeiksi niukassa vedessä. Soseutetaan ja lisätään mustapippuri ja smetanaa maun mukaan. Voi vielä lisätä tilliä tai persiljaa.

Loistava lisuke lihalle ja vaihtelua kukkakaalimuusille.

6

1937

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • teet lanttulaatikon?

      Minä tässä yitin, korvasin korppujauhot psylliumilla ja lisäilin sitä sun tätä oman pääni mukaan, tuloksena ihanan näköinen lanttulaatikko ja täydellinen koostumus, mutta lanttu siinä ei kyllä maistunut yhtään. Ei kai se nyt voi olla siirapistakaan kokonaan kiinni! Hyvää ohjetta kaipaillaan!

      • Kiril

        vhh ruokavaliolla ollessani lanttulaatikkoa. Maistan sitä perinteistä laatikkoa pari lusikallista tasan yhden kerran vuodessa äitini joulupöydässä.


      • päi

        Kopsittu jälleen kerran karppifoorumilta, en ole tuota vielä kokeillut, mutta kun tuo joulu tuolta lähestyy niin laitan uuniin hautumaan :) Jos kokeilet tuolla tehdä, niin laita infoa miten onnistui, että tietää tehdä muutoksia jos tarvis on.


        Karppi lanttulaatikko

        n. 1,5kg lanttuja kuutioituna ja pehmeäksi keitettynä
        2 dl kuohukermaa, vähän lanttujen keitinlientä
        2 kananmunaa
        suolaa
        valkopippuria
        voita

        Soseutin keitetyt lanttukuutiot, lisäsin kerman ja mausteet. Laitoin vuokiin, kuvioin vähän pintaa ja lastusin pinnalle voita. Paistoin 175 asteessa noin tunnin.

        (Lisäys toiselta: Pidän lanttulaatikon väintään 3 tuntia uunissa. Ensin n. 0,5 tuntia 200 asteessa sen jälkeen pudotan uunin lämmön 150 asteeseen. Tulee tummaa ja makeaa ilman makeutusta. En käytä mtään korppujauhon korvikette, mutta kermaa rutkasti. Pinnalle laitan mantelijauhoa ja voinokareita. )


      • tuota
        päi kirjoitti:

        Kopsittu jälleen kerran karppifoorumilta, en ole tuota vielä kokeillut, mutta kun tuo joulu tuolta lähestyy niin laitan uuniin hautumaan :) Jos kokeilet tuolla tehdä, niin laita infoa miten onnistui, että tietää tehdä muutoksia jos tarvis on.


        Karppi lanttulaatikko

        n. 1,5kg lanttuja kuutioituna ja pehmeäksi keitettynä
        2 dl kuohukermaa, vähän lanttujen keitinlientä
        2 kananmunaa
        suolaa
        valkopippuria
        voita

        Soseutin keitetyt lanttukuutiot, lisäsin kerman ja mausteet. Laitoin vuokiin, kuvioin vähän pintaa ja lastusin pinnalle voita. Paistoin 175 asteessa noin tunnin.

        (Lisäys toiselta: Pidän lanttulaatikon väintään 3 tuntia uunissa. Ensin n. 0,5 tuntia 200 asteessa sen jälkeen pudotan uunin lämmön 150 asteeseen. Tulee tummaa ja makeaa ilman makeutusta. En käytä mtään korppujauhon korvikette, mutta kermaa rutkasti. Pinnalle laitan mantelijauhoa ja voinokareita. )

        varmasti kokeilen! Hyvä jos makeutuukin ilman siirappia, keinotekoista makeutusainetta en viitsisi näin perinneruokaan tukkia.


      • skäribo
        tuota kirjoitti:

        varmasti kokeilen! Hyvä jos makeutuukin ilman siirappia, keinotekoista makeutusainetta en viitsisi näin perinneruokaan tukkia.

        aika helposti, niin kuin perunakin. Toisaalta lantuissa on eroja. Tikkuisesta lantusta ei saa makoisaa siirapillakaan. Kannattaa siis jo kaupassa olla tarkkana!


      • valmista
        päi kirjoitti:

        Kopsittu jälleen kerran karppifoorumilta, en ole tuota vielä kokeillut, mutta kun tuo joulu tuolta lähestyy niin laitan uuniin hautumaan :) Jos kokeilet tuolla tehdä, niin laita infoa miten onnistui, että tietää tehdä muutoksia jos tarvis on.


        Karppi lanttulaatikko

        n. 1,5kg lanttuja kuutioituna ja pehmeäksi keitettynä
        2 dl kuohukermaa, vähän lanttujen keitinlientä
        2 kananmunaa
        suolaa
        valkopippuria
        voita

        Soseutin keitetyt lanttukuutiot, lisäsin kerman ja mausteet. Laitoin vuokiin, kuvioin vähän pintaa ja lastusin pinnalle voita. Paistoin 175 asteessa noin tunnin.

        (Lisäys toiselta: Pidän lanttulaatikon väintään 3 tuntia uunissa. Ensin n. 0,5 tuntia 200 asteessa sen jälkeen pudotan uunin lämmön 150 asteeseen. Tulee tummaa ja makeaa ilman makeutusta. En käytä mtään korppujauhon korvikette, mutta kermaa rutkasti. Pinnalle laitan mantelijauhoa ja voinokareita. )

        ja hyvää tuli, ei nyt ihan niin makeaa kuin siirapin kanssa, mutta hyvää. Paistelin tuon jatko-ohjeen mukaan 3 tuntia, ei mitään korjattavaa reseptiin. Ja Kirilin sipuli-lanttu-smetana-ruoka oli myös tosi hyvää ja tähän vuodenaikaan oikein sopivaa lisuketta, suosittelen!


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Oletko kertonut jo muille tunteistasi?

      Ystävillesi esimerkiksi? Minä en ole vielä kertonut kenellekään tästä meidän jutusta.
      Ikävä
      85
      4960
    2. Olenko saanut sinut koukkuun?

      Hyvä. Rakastan sua.
      Ikävä
      95
      2794
    3. Mistä puhuitte viimeksi kun näitte

      Kerro yksi aiheista
      Ikävä
      43
      2786
    4. Olisin ottanut sinusta akan itselleni

      Mutta olitkin aika itsepäinen ja hankala luonne.
      Ikävä
      199
      2392
    5. ROTAT VALTAAVAT ALUEITA

      Asukkaat nyt loukkuja tekemään ja kiireellä, jätehuolto kuntoon, jätteet niille kuuluville paikoille, huomioikaa yrittäj
      Äänekoski
      28
      1994
    6. Ei sua pysty unohtamaan

      Ei vaan yksinkertaisesti pysty
      Ikävä
      133
      1949
    7. Kerro todelliset motiivit

      kaivattuasi kohtaan?
      Ikävä
      178
      1560
    8. Miten minusta tuntuu että kaikki tietää sun tunteista mua kohtaan

      Paitsi suoraan minä itse, vai mitä hlvettiä täällä tapahtuu ja miksi ihmiset susta kyselee minulta 🤔❤️
      Ikävä
      16
      1481
    9. Alavuden sairaala

      Säästääkö Alavuden sairaala sähkössä. Kävin Sunnuntaina vast. otolla. Odotushuone ja käytävä jolla lääkäri otti vastaan
      Ähtäri
      5
      1299
    10. Reuters: Ukraina on iskenyt Venäjän strategisia pommikoneita vastaan. Jopa 40 konetta vahingoittunut

      Ukrainan turvallisuuspalvelu SBU on iskenyt Venäjän strategisia pommikoneita vastaan, kertoo Reuters. Uutistoimiston läh
      NATO
      362
      1298
    Aihe