Peuran paistille marinadia

Peuran paistia...

Jääkaapissa on kaksi isoa peuran paistia odottamassa , että loihtisin niistä herkullista ruokaa. Niissä on ilmeisesti aika voimakas riistan maku (aikaisemmat kokemukset vain hirvenlihasta) ja ne kannattaisi ilmeisesti laittaa johonkin marinaadiin. Kenenkä reseptikätköistä löytyy paras?

9

10073

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nii-daa

      Varmistitko, että peurasta tuli mureaa? Oliko lasissa vähintään 80km/h kun törmäsit? Sillä jos ei ollut, saattoi liha jäädä sitkaaksi joistain kohdin.

      Itse pariloin yhden peuran suoraan heti valtatien varressa muutama vuosi sitten. Siihen jäi peura kärventyyn kone pellille kun auto syttyi tuleen tieltä suistumisen seuraksesta. Lihasta tuli mureaa ja marinadina toimi ehtä syylärineste ja kärtsäävä jäteöljy. Lihat sain pitää itsellä...

      Mutta oikeasti, suoisttelen peuran paistin upotusta etikkaan vähintään kahdeksi tunniksi ennen kuin teet sille yhtään mitään. Muista huuhdella hyvin sen jälkeen. Etikka näet pehmitää lihasta ylimääräiset jänteet. Keitä vaikka lihaa hetki etikoinnin jälkeen, niin etikan maku häviää...muuta en tiedä marinaadeista.

    • riistaa

      pitäisi hommata jos ei pidä riistan mausta.

      • Peuran paistia...

        En mä siihen törmännyt, onneksi! Reipas noutajakoiramme sai keikan kaverin hukkaaman peuran (ihan laillisesti ja luvalla metsästetty)etsimisessä. Tottahan koulutettu koira saaliin löysi ja sai palkaksi paistin. Joten en sen ensikäsittelystä tiedä mitään. Se näyttää hyvältä (jos ei ajattele sitä pientä bambia...) enkä haluaisi pilata sitä.En kai mä missään vaiheessa sanonut, etten pidä riistan mausta? Mutta toki liika on liikaa... Kysyin ihan asiallisesti hyviä vinkkejä ja reseptejä. Mutta aina täällä on joku kusipää, joka on olevinaan tosi nokkela ja vastaa mitä sattuu, asian vierestä enimmäkseen! Harmittaa että ihmisillä ei ole muuta paikkaa johon purkaa pahaa oloaan.Vai onko täällä tosiaan niin tyhmiä ihmisiä? Enkä tällä tarkoita vinkkiä etikasta! Se juttu oli kiva ja siinä oli myös asiaa, kiitos :))


      • olla
        Peuran paistia... kirjoitti:

        En mä siihen törmännyt, onneksi! Reipas noutajakoiramme sai keikan kaverin hukkaaman peuran (ihan laillisesti ja luvalla metsästetty)etsimisessä. Tottahan koulutettu koira saaliin löysi ja sai palkaksi paistin. Joten en sen ensikäsittelystä tiedä mitään. Se näyttää hyvältä (jos ei ajattele sitä pientä bambia...) enkä haluaisi pilata sitä.En kai mä missään vaiheessa sanonut, etten pidä riistan mausta? Mutta toki liika on liikaa... Kysyin ihan asiallisesti hyviä vinkkejä ja reseptejä. Mutta aina täällä on joku kusipää, joka on olevinaan tosi nokkela ja vastaa mitä sattuu, asian vierestä enimmäkseen! Harmittaa että ihmisillä ei ole muuta paikkaa johon purkaa pahaa oloaan.Vai onko täällä tosiaan niin tyhmiä ihmisiä? Enkä tällä tarkoita vinkkiä etikasta! Se juttu oli kiva ja siinä oli myös asiaa, kiitos :))

        suurempi kusipää joka joutavia kyselee.Se joka yleensäkin kyselee maun poistokeinoja riistasta,ei pidä riistan mausta.Jos nyt kumminkin yrittää toisille väittää muuta,niin on aika käydä tohtorilla.


      • vaatimus
        Peuran paistia... kirjoitti:

        En mä siihen törmännyt, onneksi! Reipas noutajakoiramme sai keikan kaverin hukkaaman peuran (ihan laillisesti ja luvalla metsästetty)etsimisessä. Tottahan koulutettu koira saaliin löysi ja sai palkaksi paistin. Joten en sen ensikäsittelystä tiedä mitään. Se näyttää hyvältä (jos ei ajattele sitä pientä bambia...) enkä haluaisi pilata sitä.En kai mä missään vaiheessa sanonut, etten pidä riistan mausta? Mutta toki liika on liikaa... Kysyin ihan asiallisesti hyviä vinkkejä ja reseptejä. Mutta aina täällä on joku kusipää, joka on olevinaan tosi nokkela ja vastaa mitä sattuu, asian vierestä enimmäkseen! Harmittaa että ihmisillä ei ole muuta paikkaa johon purkaa pahaa oloaan.Vai onko täällä tosiaan niin tyhmiä ihmisiä? Enkä tällä tarkoita vinkkiä etikasta! Se juttu oli kiva ja siinä oli myös asiaa, kiitos :))

        kun on uudesta riistalajista kysymys on heittää pikku koepala pannulle tai kattilaan ja valmistaa tavallisin menetelmin.Jos maistaa riistalta,voi sitten ruveta kyselemään miten sen saisi maistumaan sialle,tai antaa jollekin lähimmäiselle joka sen päälle enemmän ymmärtää.

        Saivartelijoilta voi hyvällä syyllä odottaa että monelle arvokas tuote kannetaan ketun haaskalle jos etikkaliemi on tullut liian laihaa tai liian vahvaa.


    • Coitus

      1 kilolle lihaa

      1dl soijaa
      mustapippuria
      2 valkosipulin kynttä
      suolaa
      1/2 dl fariinisokeria
      1 rkl sinappijauhetta
      1 dl öljyä
      kunnon loraus balsamicoa
      Vähintään kolme tuntia, mieluiten yön yli.

      • aika reippaasti

        Tuolla suolamäärällä (soijaa 1 dl/1 kg lihaa) vuorokauden ajan marinoituna lähtee kyllä riistan maku.


      • vähän
        aika reippaasti kirjoitti:

        Tuolla suolamäärällä (soijaa 1 dl/1 kg lihaa) vuorokauden ajan marinoituna lähtee kyllä riistan maku.

        mitä soijaa käytät ja voihan tuota määrää vähentää. Eikö ruon laitossa voi inspiroida. Minä ainakin muuntelen ohjeita lähes aina


    • esim

      Marinadi:
      Punaviiniä (n. 2 dl)
      Balsamiviinietikkaa (3 rkl)
      Suolaa (1 tl)
      Rosmariiniä (tärkein riistan mauste!) (2 tl)
      Mustapippuria (2 tl)
      Ruokaöljyä (0,5 dl)
      puristettua valkosipulia 3 kynttä.


      Mitat on annettu suurinpiirtein. Laitan itse paistin ensin pussiin ja kaadan sitten sopivasti punaviiniä (että liha juuri ja juuri peittyy viiniin, ei tartte paljoa, koska liha on pussissa). Sitten kaadan lorauksen öljyä ja laitan loput mausteet suolaa valkosipulia. Sen jälkeen solmin pussin ja puristelen ainekset sekaisin ja laitan pussin kulhoon ja kulho jääkaappiin yöksi. Ja kun otat lihan pois pussista, niin voit suurustaa marinadista kastikkeen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Olit niin lähellä

      Taas söpis olit siinä ihan käden etäisyydellä❤️ Jos sinä ja minä olisimme olleet kahden, olisin hypännyt sun kaulaan. Sa
      Ikävä
      95
      4831
    2. Kun me näemme taas

      Siihen on viikkoja, korkeintaan kuukausia. Jännite välillemme vetää meidät ennemmin tai myöhemmin toistemme läheisyyteen
      Ikävä
      31
      2701
    3. Mitä elukkaa kaivattusi

      muistuttaa? Vastaan ite myöhemmin. Miehelt.
      Ikävä
      34
      2356
    4. Haleja ja pusuja

      Päivääsi kulta 🤗🤗💋❤️❤️❤️ kaipaan sinua Tänäänkin.. Miksikäs se tästä muuttuisi kun näin kauan jatkunut 🥺
      Ikävä
      21
      1937
    5. Oletko mielikuvasi kaivatusta muuttunut

      Lähiaikoina? Jos, mihin suuntaan? Miten ja miksi?
      Ikävä
      118
      1530
    6. Onko mukava nähdä minua töissä?

      Onko mukava nähdä minua töissä vai ei? Itse ainakin haluan nähdä sinut 🤭
      Työpaikkaromanssit
      12
      1148
    7. Tänään oli

      Noiiiiin 🤏 vähällä ettei tapahtunut jotain mieletöntä. Valitettavasti olosuhteet esti. Odota hetki vielä 😘
      Ikävä
      35
      1113
    8. Ukrainan häviö pitää tunnistaa ja tunnustaa

      Venäjä ei ole vain maa, jolla on suuri hyvin koulutettu ja varusteltu armeija, joka on osoittanut tehokkuutensa Ukraina
      Maailman menoa
      202
      1029
    9. Hukkuu hukkuu

      Mitä houdiineja nämä kun ajaa veteen
      Laitila
      72
      969
    10. Kalevantien rivarin tulipalo

      Onko tuli hypännyt katolle autopalosta ? Onko tuossa seinässä auton lämmityspistokkeen paikka? Ikävä tapaus .
      Suomussalmi
      23
      955
    Aihe