Peuran paistille marinadia

Peuran paistia...

Jääkaapissa on kaksi isoa peuran paistia odottamassa , että loihtisin niistä herkullista ruokaa. Niissä on ilmeisesti aika voimakas riistan maku (aikaisemmat kokemukset vain hirvenlihasta) ja ne kannattaisi ilmeisesti laittaa johonkin marinaadiin. Kenenkä reseptikätköistä löytyy paras?

9

10077

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nii-daa

      Varmistitko, että peurasta tuli mureaa? Oliko lasissa vähintään 80km/h kun törmäsit? Sillä jos ei ollut, saattoi liha jäädä sitkaaksi joistain kohdin.

      Itse pariloin yhden peuran suoraan heti valtatien varressa muutama vuosi sitten. Siihen jäi peura kärventyyn kone pellille kun auto syttyi tuleen tieltä suistumisen seuraksesta. Lihasta tuli mureaa ja marinadina toimi ehtä syylärineste ja kärtsäävä jäteöljy. Lihat sain pitää itsellä...

      Mutta oikeasti, suoisttelen peuran paistin upotusta etikkaan vähintään kahdeksi tunniksi ennen kuin teet sille yhtään mitään. Muista huuhdella hyvin sen jälkeen. Etikka näet pehmitää lihasta ylimääräiset jänteet. Keitä vaikka lihaa hetki etikoinnin jälkeen, niin etikan maku häviää...muuta en tiedä marinaadeista.

    • riistaa

      pitäisi hommata jos ei pidä riistan mausta.

      • Peuran paistia...

        En mä siihen törmännyt, onneksi! Reipas noutajakoiramme sai keikan kaverin hukkaaman peuran (ihan laillisesti ja luvalla metsästetty)etsimisessä. Tottahan koulutettu koira saaliin löysi ja sai palkaksi paistin. Joten en sen ensikäsittelystä tiedä mitään. Se näyttää hyvältä (jos ei ajattele sitä pientä bambia...) enkä haluaisi pilata sitä.En kai mä missään vaiheessa sanonut, etten pidä riistan mausta? Mutta toki liika on liikaa... Kysyin ihan asiallisesti hyviä vinkkejä ja reseptejä. Mutta aina täällä on joku kusipää, joka on olevinaan tosi nokkela ja vastaa mitä sattuu, asian vierestä enimmäkseen! Harmittaa että ihmisillä ei ole muuta paikkaa johon purkaa pahaa oloaan.Vai onko täällä tosiaan niin tyhmiä ihmisiä? Enkä tällä tarkoita vinkkiä etikasta! Se juttu oli kiva ja siinä oli myös asiaa, kiitos :))


      • olla
        Peuran paistia... kirjoitti:

        En mä siihen törmännyt, onneksi! Reipas noutajakoiramme sai keikan kaverin hukkaaman peuran (ihan laillisesti ja luvalla metsästetty)etsimisessä. Tottahan koulutettu koira saaliin löysi ja sai palkaksi paistin. Joten en sen ensikäsittelystä tiedä mitään. Se näyttää hyvältä (jos ei ajattele sitä pientä bambia...) enkä haluaisi pilata sitä.En kai mä missään vaiheessa sanonut, etten pidä riistan mausta? Mutta toki liika on liikaa... Kysyin ihan asiallisesti hyviä vinkkejä ja reseptejä. Mutta aina täällä on joku kusipää, joka on olevinaan tosi nokkela ja vastaa mitä sattuu, asian vierestä enimmäkseen! Harmittaa että ihmisillä ei ole muuta paikkaa johon purkaa pahaa oloaan.Vai onko täällä tosiaan niin tyhmiä ihmisiä? Enkä tällä tarkoita vinkkiä etikasta! Se juttu oli kiva ja siinä oli myös asiaa, kiitos :))

        suurempi kusipää joka joutavia kyselee.Se joka yleensäkin kyselee maun poistokeinoja riistasta,ei pidä riistan mausta.Jos nyt kumminkin yrittää toisille väittää muuta,niin on aika käydä tohtorilla.


      • vaatimus
        Peuran paistia... kirjoitti:

        En mä siihen törmännyt, onneksi! Reipas noutajakoiramme sai keikan kaverin hukkaaman peuran (ihan laillisesti ja luvalla metsästetty)etsimisessä. Tottahan koulutettu koira saaliin löysi ja sai palkaksi paistin. Joten en sen ensikäsittelystä tiedä mitään. Se näyttää hyvältä (jos ei ajattele sitä pientä bambia...) enkä haluaisi pilata sitä.En kai mä missään vaiheessa sanonut, etten pidä riistan mausta? Mutta toki liika on liikaa... Kysyin ihan asiallisesti hyviä vinkkejä ja reseptejä. Mutta aina täällä on joku kusipää, joka on olevinaan tosi nokkela ja vastaa mitä sattuu, asian vierestä enimmäkseen! Harmittaa että ihmisillä ei ole muuta paikkaa johon purkaa pahaa oloaan.Vai onko täällä tosiaan niin tyhmiä ihmisiä? Enkä tällä tarkoita vinkkiä etikasta! Se juttu oli kiva ja siinä oli myös asiaa, kiitos :))

        kun on uudesta riistalajista kysymys on heittää pikku koepala pannulle tai kattilaan ja valmistaa tavallisin menetelmin.Jos maistaa riistalta,voi sitten ruveta kyselemään miten sen saisi maistumaan sialle,tai antaa jollekin lähimmäiselle joka sen päälle enemmän ymmärtää.

        Saivartelijoilta voi hyvällä syyllä odottaa että monelle arvokas tuote kannetaan ketun haaskalle jos etikkaliemi on tullut liian laihaa tai liian vahvaa.


    • Coitus

      1 kilolle lihaa

      1dl soijaa
      mustapippuria
      2 valkosipulin kynttä
      suolaa
      1/2 dl fariinisokeria
      1 rkl sinappijauhetta
      1 dl öljyä
      kunnon loraus balsamicoa
      Vähintään kolme tuntia, mieluiten yön yli.

      • aika reippaasti

        Tuolla suolamäärällä (soijaa 1 dl/1 kg lihaa) vuorokauden ajan marinoituna lähtee kyllä riistan maku.


      • vähän
        aika reippaasti kirjoitti:

        Tuolla suolamäärällä (soijaa 1 dl/1 kg lihaa) vuorokauden ajan marinoituna lähtee kyllä riistan maku.

        mitä soijaa käytät ja voihan tuota määrää vähentää. Eikö ruon laitossa voi inspiroida. Minä ainakin muuntelen ohjeita lähes aina


    • esim

      Marinadi:
      Punaviiniä (n. 2 dl)
      Balsamiviinietikkaa (3 rkl)
      Suolaa (1 tl)
      Rosmariiniä (tärkein riistan mauste!) (2 tl)
      Mustapippuria (2 tl)
      Ruokaöljyä (0,5 dl)
      puristettua valkosipulia 3 kynttä.


      Mitat on annettu suurinpiirtein. Laitan itse paistin ensin pussiin ja kaadan sitten sopivasti punaviiniä (että liha juuri ja juuri peittyy viiniin, ei tartte paljoa, koska liha on pussissa). Sitten kaadan lorauksen öljyä ja laitan loput mausteet suolaa valkosipulia. Sen jälkeen solmin pussin ja puristelen ainekset sekaisin ja laitan pussin kulhoon ja kulho jääkaappiin yöksi. Ja kun otat lihan pois pussista, niin voit suurustaa marinadista kastikkeen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Oi mun haniseni

      Mul on ihan törkee ikävä sua. En jaksais tätä enää. Oon odottanut niin kauan, mutta vielä pitää sitä tehdä. Tekis mieli
      Ikävä
      20
      4495
    2. Kyllä mulla on sua ikävä

      Teen muita juttuja, mutta kannan sua mielessäni mukana. Oot ensimmäinen ajatus aamulla ja viimeinen illalla. Välissä läm
      Ikävä
      10
      3234
    3. Hei rakas sinä

      Vaikka käyn täällä vähemmän, niin ikäväni on pahempaa. Pelkään että olen ihan hukassa😔 mitä sinä ajattelet? naiselle
      Tunteet
      40
      3117
    4. IS:n tiedot: Toni Immonen irtisanottiin MTV:ltä Toni Immonen työskenteli pitkään MTV:llä.

      IS:n tiedot: Toni Immonen irtisanottiin MTV:ltä Toni Immonen työskenteli pitkään MTV:llä. IS uutisoi torstaina Toni Imm
      Maailman menoa
      46
      2479
    5. Vihdoin tiedän että tämä on molemminpuolista

      Saattoi se koko ajan olla silmiemme edessä mutta kumpikaan ei uskaltanut sitä toivoa. Kunpa nähtäisiin pian, toivottavas
      Ikävä
      81
      1226
    6. Israel aloitti 3. maailmansodan

      https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000011297979.html Israel se sitten aloitti näköjään kolmannen maailmansodan.
      Maailman menoa
      256
      1093
    7. Miellytänkö sinun silmää?

      Varmaan ainakin vähän, jos tykkäät minusta. Siis jos tykkäät.
      Ikävä
      79
      1089
    8. Haluaisin lähettää sulle viestin

      Mutta en enää uskalla. Miehelle.
      Ikävä
      56
      1064
    9. Natoon liittyminen on alkanut kaduttaa.

      Nato on muuttunut niin paljon, että se ei ole enää se mihin haluttiin liittyä. Usa on vetäytynyt ja 5% osuus valtion tul
      Maailman menoa
      379
      1049
    10. Nainen, meidän talossa on säännöt

      1. Mies on aina oikeassa. 2. Ei vastaväitteitä. 3. Mäkättäminen kielletty. 4. Suhde on tärkein. 5. Ei salaisuuksia. 6. E
      Ikävä
      189
      926
    Aihe