Jääkaapissa on kaksi isoa peuran paistia odottamassa , että loihtisin niistä herkullista ruokaa. Niissä on ilmeisesti aika voimakas riistan maku (aikaisemmat kokemukset vain hirvenlihasta) ja ne kannattaisi ilmeisesti laittaa johonkin marinaadiin. Kenenkä reseptikätköistä löytyy paras?
Peuran paistille marinadia
9
10072
Vastaukset
- nii-daa
Varmistitko, että peurasta tuli mureaa? Oliko lasissa vähintään 80km/h kun törmäsit? Sillä jos ei ollut, saattoi liha jäädä sitkaaksi joistain kohdin.
Itse pariloin yhden peuran suoraan heti valtatien varressa muutama vuosi sitten. Siihen jäi peura kärventyyn kone pellille kun auto syttyi tuleen tieltä suistumisen seuraksesta. Lihasta tuli mureaa ja marinadina toimi ehtä syylärineste ja kärtsäävä jäteöljy. Lihat sain pitää itsellä...
Mutta oikeasti, suoisttelen peuran paistin upotusta etikkaan vähintään kahdeksi tunniksi ennen kuin teet sille yhtään mitään. Muista huuhdella hyvin sen jälkeen. Etikka näet pehmitää lihasta ylimääräiset jänteet. Keitä vaikka lihaa hetki etikoinnin jälkeen, niin etikan maku häviää...muuta en tiedä marinaadeista. - riistaa
pitäisi hommata jos ei pidä riistan mausta.
- Peuran paistia...
En mä siihen törmännyt, onneksi! Reipas noutajakoiramme sai keikan kaverin hukkaaman peuran (ihan laillisesti ja luvalla metsästetty)etsimisessä. Tottahan koulutettu koira saaliin löysi ja sai palkaksi paistin. Joten en sen ensikäsittelystä tiedä mitään. Se näyttää hyvältä (jos ei ajattele sitä pientä bambia...) enkä haluaisi pilata sitä.En kai mä missään vaiheessa sanonut, etten pidä riistan mausta? Mutta toki liika on liikaa... Kysyin ihan asiallisesti hyviä vinkkejä ja reseptejä. Mutta aina täällä on joku kusipää, joka on olevinaan tosi nokkela ja vastaa mitä sattuu, asian vierestä enimmäkseen! Harmittaa että ihmisillä ei ole muuta paikkaa johon purkaa pahaa oloaan.Vai onko täällä tosiaan niin tyhmiä ihmisiä? Enkä tällä tarkoita vinkkiä etikasta! Se juttu oli kiva ja siinä oli myös asiaa, kiitos :))
- olla
Peuran paistia... kirjoitti:
En mä siihen törmännyt, onneksi! Reipas noutajakoiramme sai keikan kaverin hukkaaman peuran (ihan laillisesti ja luvalla metsästetty)etsimisessä. Tottahan koulutettu koira saaliin löysi ja sai palkaksi paistin. Joten en sen ensikäsittelystä tiedä mitään. Se näyttää hyvältä (jos ei ajattele sitä pientä bambia...) enkä haluaisi pilata sitä.En kai mä missään vaiheessa sanonut, etten pidä riistan mausta? Mutta toki liika on liikaa... Kysyin ihan asiallisesti hyviä vinkkejä ja reseptejä. Mutta aina täällä on joku kusipää, joka on olevinaan tosi nokkela ja vastaa mitä sattuu, asian vierestä enimmäkseen! Harmittaa että ihmisillä ei ole muuta paikkaa johon purkaa pahaa oloaan.Vai onko täällä tosiaan niin tyhmiä ihmisiä? Enkä tällä tarkoita vinkkiä etikasta! Se juttu oli kiva ja siinä oli myös asiaa, kiitos :))
suurempi kusipää joka joutavia kyselee.Se joka yleensäkin kyselee maun poistokeinoja riistasta,ei pidä riistan mausta.Jos nyt kumminkin yrittää toisille väittää muuta,niin on aika käydä tohtorilla.
- vaatimus
Peuran paistia... kirjoitti:
En mä siihen törmännyt, onneksi! Reipas noutajakoiramme sai keikan kaverin hukkaaman peuran (ihan laillisesti ja luvalla metsästetty)etsimisessä. Tottahan koulutettu koira saaliin löysi ja sai palkaksi paistin. Joten en sen ensikäsittelystä tiedä mitään. Se näyttää hyvältä (jos ei ajattele sitä pientä bambia...) enkä haluaisi pilata sitä.En kai mä missään vaiheessa sanonut, etten pidä riistan mausta? Mutta toki liika on liikaa... Kysyin ihan asiallisesti hyviä vinkkejä ja reseptejä. Mutta aina täällä on joku kusipää, joka on olevinaan tosi nokkela ja vastaa mitä sattuu, asian vierestä enimmäkseen! Harmittaa että ihmisillä ei ole muuta paikkaa johon purkaa pahaa oloaan.Vai onko täällä tosiaan niin tyhmiä ihmisiä? Enkä tällä tarkoita vinkkiä etikasta! Se juttu oli kiva ja siinä oli myös asiaa, kiitos :))
kun on uudesta riistalajista kysymys on heittää pikku koepala pannulle tai kattilaan ja valmistaa tavallisin menetelmin.Jos maistaa riistalta,voi sitten ruveta kyselemään miten sen saisi maistumaan sialle,tai antaa jollekin lähimmäiselle joka sen päälle enemmän ymmärtää.
Saivartelijoilta voi hyvällä syyllä odottaa että monelle arvokas tuote kannetaan ketun haaskalle jos etikkaliemi on tullut liian laihaa tai liian vahvaa.
- Coitus
1 kilolle lihaa
1dl soijaa
mustapippuria
2 valkosipulin kynttä
suolaa
1/2 dl fariinisokeria
1 rkl sinappijauhetta
1 dl öljyä
kunnon loraus balsamicoa
Vähintään kolme tuntia, mieluiten yön yli.- aika reippaasti
Tuolla suolamäärällä (soijaa 1 dl/1 kg lihaa) vuorokauden ajan marinoituna lähtee kyllä riistan maku.
- vähän
aika reippaasti kirjoitti:
Tuolla suolamäärällä (soijaa 1 dl/1 kg lihaa) vuorokauden ajan marinoituna lähtee kyllä riistan maku.
mitä soijaa käytät ja voihan tuota määrää vähentää. Eikö ruon laitossa voi inspiroida. Minä ainakin muuntelen ohjeita lähes aina
- esim
Marinadi:
Punaviiniä (n. 2 dl)
Balsamiviinietikkaa (3 rkl)
Suolaa (1 tl)
Rosmariiniä (tärkein riistan mauste!) (2 tl)
Mustapippuria (2 tl)
Ruokaöljyä (0,5 dl)
puristettua valkosipulia 3 kynttä.
Mitat on annettu suurinpiirtein. Laitan itse paistin ensin pussiin ja kaadan sitten sopivasti punaviiniä (että liha juuri ja juuri peittyy viiniin, ei tartte paljoa, koska liha on pussissa). Sitten kaadan lorauksen öljyä ja laitan loput mausteet suolaa valkosipulia. Sen jälkeen solmin pussin ja puristelen ainekset sekaisin ja laitan pussin kulhoon ja kulho jääkaappiin yöksi. Ja kun otat lihan pois pussista, niin voit suurustaa marinadista kastikkeen.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Ajattelen sinua nyt
Ajattelen sinua hyvin todennäköisesti myös huomenna. Sitten voi mennä viikko, että ajattelen sinua vain iltaisin ja aamu755864Vaistoan ettei sulla kaikki hyvin
Odotatko että se loppuu kokonaan ja avaat vasta linjan. Niin monen asian pitäisi muuttua että menisi loppu elämä kivasti275057Yritys Kannus
Mää vaan ihmettelen, julkijuopottelua. Eikö tosiaan oo parempaa hommaa, koittas saada oikeasti jotain aikaiseksi. Hävett213058- 1802478
Työkyvyttömienkin on jatkossa haettava työtä
Riikalla ja Petterillä on hyviä uutisia Suomen työttömille: ”Toimeentulotuen uudistus velvoittaa työttömäksi ilmoittaut2062206- 172106
- 1031531
Elokapinan mielenosoitussarja alkaa
Varma kesän merkki on, kun planeetastamme huolestuneet ihmiset alkavat pitää tilaisuuksia muistuttaakseen ihmisiä siitä,3251351- 751273
Harmi, se on
Mutta mä tulkitsen asian sitten niin. Olen yrittänyt, oman osani tehnyt, ja saa olla mun puolesta nyt loppuun käsitelty171186