Tapiolan Subway ja ruokamyrkytys

varoitus kaikille

Kävin eilen (la 11.11.2006) Tapiolan Subwayssa ja söin kalkkuna/pekoni/paahtopaisti-subin. Tuloksena oli n. 4 tunnin jälkeen todella voimaton olo ja kuume nousi ensin n. 37,3 C lukemiin ja myöhemmin illalla 38,5 C. Kuume jatkoi yli 38 C lukemissa koko yön ja maha on aivan sekaisin (kuralla). Tänään on ollut vieläkin kuumetta melkein 38 eikä mikään tahdo pysyä sisällä.

Varokaa siis Tapiolan Subwaytä! Omalta osaltani tämä oli viimeinen kerta kun olin k.o "ravintolan" asiakkaana.

Toivottavasti muita sairastuneita ei ole montaa.

10

4803

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • On on

      Ja toivottavasti sinä vaivauduit tai vaivaudut reklamoimaan asiasta firmalle!? Toivottavasti otat yhteyttä myös esim kunnan terveystarkastajaan.

    • Mmmmmm

      Mikäli kyse todella on ruokamyrkytyksestä, tai sen epäilystä, sinun tulee pikimmiten ottaa yhteyttä ko. subway-ravintolaan. Koska luulisi myös muiden asiakkaiden saaneen saman myrkytyksen, mikäli se siletä on lähtöisin.Jos kukaan muu ei oireita ole saanut,niin silloin kyse on jostain ihan muusta...
      Itse ravintola-alalla työskentelevänä tiedän, että valitettavan usein ihmiset syyttävät heti ruokamyrkytystä kun jotain tapahtuu...

      • ja juupajuu

        Se on kovin helppo vetää yhtäläisyysmerkit ravintolakäynnin ja samana iltana sairastumisen väliin. Nyt on kuitenkin pk-seudulla ihan tavallista vatsatautia liikkeellä, joten aloittajalle ihan vaan vinkkinä jatkoa varten että ennenkuin lähtee huutelemaan foorumeille noista ruokamyrkytysepäilyksistään niin voisi ottaa yhteyttä ravintolaan, jolla on lain mukaan velvollisuus selvittää onko kyseessä oikeasti ruokamyrkytys (jolloin sairastuneita on useampia kuin vain sinä) vai oletko saanut vaan mahataudin sattumalta samana päivänä kun söit ulkona. Valoja päälle, ihmiset, ei näin vakavilla asioilla saa lähteä mustaamaan minkään raflan mainetta ennenkuin asia on tutkittu!!!


    • On on

      Ilmoitithan epäilystäsi sekä firmalle että tarvittaessa myös terveystarkastajalle? Toisin kuin monet väittävät, kyseessä voi hyvinkin olla yksittäinen ruokamyrkytys ja epäillyistä ruokamyrkytyksistä on erittäin tärkeää ilmoittaa eteenpäin.

      Tässä linkki Subwayn yhteystietoihin:
      http://www.subway.fi/index.php?mid=115

      • senla

        jos on ruokamyrkytys,sen oireet ei tuu välttämättä samana päivänä.voi mennä viikko jos toinenki!


      • kyllä nopsasti...
        senla kirjoitti:

        jos on ruokamyrkytys,sen oireet ei tuu välttämättä samana päivänä.voi mennä viikko jos toinenki!

        Ruokamyrkytys (intoxicatio alimentaria) on talousvedestä tai elintarvikkeesta johtunutta sairastumista: tarttuvaa tautia (esim. salmonella) tai äkillistä myrkytystä (esim. homemyrkyt).

        Ruokamyrkytyksen yleisiä aiheutuvia oireita ovat pahoinvointi, oksentelu, vatsakipu, ripuli ja kuumeilu. Oireet ilmenenevät 2-12 tunnin jälkeen ruokamyrkytystä aiheuttavan tuotteen nauttimisesta. Vastustuskyvyn heikentyessä, sairauden tai oireiden kestäessä useita päiviä lääkärin vastaanotto on tarpeen.

        Ruokamyrkytyksen analyysia varten epäilyttävä tuote pakastetaan ja tuodaan lähimmälle terveystarkastajalle. Terveystarkastaja tarkistaa tuotteen ja ottaa tarvittavat elintarvike- ja puhtausnäytteet. Ravintoloissa toiminnanharjoittaja on velvollinen ilmoittamaan terveystarkastajalle heti, jos epäilee käsittelemänsä elintarvikkeen ruokamyrkytyksestä.

        Myrkytyksen syynä ovat useimmiten ruokien riittämätön kypsentäminen, jonka syystä bakteerit, loiset tai alkueläimet jäävät henkiin. Muita aiheuttajia ovat ruokien hidas jäähtyminen, ruuan huonoista säilytysolosuhteista, kuten lämpötiloista johtuva ruuan pilaantuminen, joka aiheuttaa bakteerien tai homeiden liiallista kasvua ruoassa. Myös ruuankäsittelijän riittämättömätön käsienpesu saattaa edistää itiöllisten bakteerien (kuten Clostridium botulinum) kasvua.

        Jotta ruokamyrkytyksiä voisi ennaltaehkäistä, on muistettava pestä kädet hyvin ennen ruuan käsittelyä, pestä vihannekset ja salaatit huolellisesti juoksevalla vedellä, kypsentää ruoka yli 75 asteessa, säilyttää ruokia jääkaapissa alle viiden asteen lämpötilassa, noudattaa elintarvikkeiden tuoteselosteen laatimia viimeisiä käyttöpäiviä ja pitää työvälineet ja työpiste puhtaana.

        Eli ilmenee aika nopeasti, ei suinkaan viikkojen viiveellä...


      • eilen illala
        kyllä nopsasti... kirjoitti:

        Ruokamyrkytys (intoxicatio alimentaria) on talousvedestä tai elintarvikkeesta johtunutta sairastumista: tarttuvaa tautia (esim. salmonella) tai äkillistä myrkytystä (esim. homemyrkyt).

        Ruokamyrkytyksen yleisiä aiheutuvia oireita ovat pahoinvointi, oksentelu, vatsakipu, ripuli ja kuumeilu. Oireet ilmenenevät 2-12 tunnin jälkeen ruokamyrkytystä aiheuttavan tuotteen nauttimisesta. Vastustuskyvyn heikentyessä, sairauden tai oireiden kestäessä useita päiviä lääkärin vastaanotto on tarpeen.

        Ruokamyrkytyksen analyysia varten epäilyttävä tuote pakastetaan ja tuodaan lähimmälle terveystarkastajalle. Terveystarkastaja tarkistaa tuotteen ja ottaa tarvittavat elintarvike- ja puhtausnäytteet. Ravintoloissa toiminnanharjoittaja on velvollinen ilmoittamaan terveystarkastajalle heti, jos epäilee käsittelemänsä elintarvikkeen ruokamyrkytyksestä.

        Myrkytyksen syynä ovat useimmiten ruokien riittämätön kypsentäminen, jonka syystä bakteerit, loiset tai alkueläimet jäävät henkiin. Muita aiheuttajia ovat ruokien hidas jäähtyminen, ruuan huonoista säilytysolosuhteista, kuten lämpötiloista johtuva ruuan pilaantuminen, joka aiheuttaa bakteerien tai homeiden liiallista kasvua ruoassa. Myös ruuankäsittelijän riittämättömätön käsienpesu saattaa edistää itiöllisten bakteerien (kuten Clostridium botulinum) kasvua.

        Jotta ruokamyrkytyksiä voisi ennaltaehkäistä, on muistettava pestä kädet hyvin ennen ruuan käsittelyä, pestä vihannekset ja salaatit huolellisesti juoksevalla vedellä, kypsentää ruoka yli 75 asteessa, säilyttää ruokia jääkaapissa alle viiden asteen lämpötilassa, noudattaa elintarvikkeiden tuoteselosteen laatimia viimeisiä käyttöpäiviä ja pitää työvälineet ja työpiste puhtaana.

        Eli ilmenee aika nopeasti, ei suinkaan viikkojen viiveellä...

        Tikkurilan Chicosissa ja sain vesiripulin jo ravintolassa. N.2 tuntia syömisestä. Söin lohta homejuustokastikkeella ja uuniperunoilla, jotka maistuivat "tiskiaineelle". En mene toista kertaa kyseiseen paikkaan. Ihmettelen, kuinka ihmiset tuhlaavat rahojaan moiseen......


    • syytellä

      ruokamyrkytyksestä jos sitä ei ole todettu.. Jos epäilet ruokamyrkytystä niin suoraan lääkäriin.. sen jälkeen jos se on todettu vasta syyttelemään..

    • Ripulilentääkaaressa

      Kävin 10.10.2017 lpr sammanlahden subissa. Tilasin italian bmt ja kanateriyakin vaimolle. Syömisestä noin 6h eteenpäin rupes koskee hulluna mahaan ja siitä eteenpäin ripuli lensi kaaressa. Aamulla vaimo ihmetteli huonoa oloa ja illalla kova kuume ja siitä seuraavana päivänä ripuli päälle. Pakko pitää pien breikki subin eväistä...☹️

      • TartunnanVoiSaada

        Aina kannattaa tehdä ilmoutus terveystarkastajalle - syy voi tosin löytyä ihan mistä tahansa muustakin paikasta. Riittää kun otat kiinni saastuneesta ovenkahvasta ja syöt vaikka omenan sen jälkeen. Bakteerit pysyvät ovenkahvassa yllättävän pitkään. Sama koskee montaa muutakin paikkaa. Itse olen kerran saannut Nepalilaisesta ravintolasta vatsataudin. Meitä oli syömässä isompi ryhmä ja kaikki kanaa syönneet istuivat pöntöllä enemmän tai vähemmän koko seuraavan yön. Tein ilmoituksen asiasta ravintolaan sekä terveystarkastajalle ( Helsingissä helppo homma). Terveystarkastajat kävivät paikalla seuraavana päivänä, mitään vakavaa ei löytynyt - tosin ravintola oli ehtinyt siivota paikkoja aamupäivän ajan. Hyvä näin, mutta kokemus oli aika ikävä.

        Jälkeenpäin ajatellen ei olisi pitänyt tehdä ravintolalle ilmoitusta heti, vaan vasta seuraavana päivänä - jotta eivät olisi saaneet ennakkoon tietoa tulevista terveystarkastajista.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maatalous- ja yritystuet pois, työeläkevaroilla valtion velka pois

      Suomi saadaan eheytettyä kädenkäänteessä, kun uskalletaan tehdä rohkeita ratkaisuja. Maatalous- ja yritystuet ovat hait
      Maailman menoa
      120
      3721
    2. Riikka on siis suomalaisille velkaa 84 mrd

      Jos kauhukabinetti istuu vaalikauden loppuun. Keskimäärin yli 20 miljardia uutta velkaa rikkaiden veronalennuksiin jokai
      Maailman menoa
      28
      2783
    3. Hei! Halusin vain kertoa.

      En tiedä luetko näitä, mutta näimme n.4vk sitten, vaihdoimme muutaman sanan ja tunsin edelleen kipinän välillämme. Katso
      Tunteet
      7
      2655
    4. Sanna on suomalaisille siis velkaa 24 mrd euroa

      Muistanette vielä kuinka Italian remonttirahoja perusteltiin sillä, että italialaiset ostaa suomalaisilta paidatkin pääl
      Maailman menoa
      132
      2353
    5. Miksi ikävä ei helpotu vuosien jälkeenkään?

      Tänään olin ensimmäistä kertaa sinun lähtösi jälkeen tilassa, jossa vuosia sitten nähtiin ensimmäistä kerta. Ollessani
      Rakkaus ja rakastaminen
      8
      2174
    6. Teboili alasajo on alkanut

      Niinhän siinä kävi että teebboili loppuu...
      Suomussalmi
      38
      1726
    7. Tiesitkö? Suomessa lääkäri voi toimia ammatissaan, vaikka hän olisi seksuaalirikollinen

      Järkyttävää… Motin mukaan Suomessa lääkäri voi toimia ammatissaan, vaikka hän olisi yksityiselämässään syyllistynyt es
      Maailman menoa
      58
      1106
    8. Oot kyl rakas

      Et tiiäkkään miten suuri vaikutus sulla on mun jaksamiseen niin töissä, kun vapaallakin❤️. Oot täysin korvaamaton. En t
      Ikävä
      36
      1010
    9. "Sanna Marinin kirja floppasi", kertoo eräs median otsikko

      "Miljardien tappio - Sanna Marin vaikenee", kertoo toinen otsikko. Marin ei siis siinä kirjassaan kerro sanallakaan For
      Maailman menoa
      81
      995
    10. Kirjoittaisit edes jotain josta tiedän

      Varmasti oletko se oikeasti sinä. Tänään tälläinen olo. 🫩
      Ikävä
      75
      984
    Aihe