Tapiolan Subway ja ruokamyrkytys

varoitus kaikille

Kävin eilen (la 11.11.2006) Tapiolan Subwayssa ja söin kalkkuna/pekoni/paahtopaisti-subin. Tuloksena oli n. 4 tunnin jälkeen todella voimaton olo ja kuume nousi ensin n. 37,3 C lukemiin ja myöhemmin illalla 38,5 C. Kuume jatkoi yli 38 C lukemissa koko yön ja maha on aivan sekaisin (kuralla). Tänään on ollut vieläkin kuumetta melkein 38 eikä mikään tahdo pysyä sisällä.

Varokaa siis Tapiolan Subwaytä! Omalta osaltani tämä oli viimeinen kerta kun olin k.o "ravintolan" asiakkaana.

Toivottavasti muita sairastuneita ei ole montaa.

10

4649

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • On on

      Ja toivottavasti sinä vaivauduit tai vaivaudut reklamoimaan asiasta firmalle!? Toivottavasti otat yhteyttä myös esim kunnan terveystarkastajaan.

    • Mmmmmm

      Mikäli kyse todella on ruokamyrkytyksestä, tai sen epäilystä, sinun tulee pikimmiten ottaa yhteyttä ko. subway-ravintolaan. Koska luulisi myös muiden asiakkaiden saaneen saman myrkytyksen, mikäli se siletä on lähtöisin.Jos kukaan muu ei oireita ole saanut,niin silloin kyse on jostain ihan muusta...
      Itse ravintola-alalla työskentelevänä tiedän, että valitettavan usein ihmiset syyttävät heti ruokamyrkytystä kun jotain tapahtuu...

      • ja juupajuu

        Se on kovin helppo vetää yhtäläisyysmerkit ravintolakäynnin ja samana iltana sairastumisen väliin. Nyt on kuitenkin pk-seudulla ihan tavallista vatsatautia liikkeellä, joten aloittajalle ihan vaan vinkkinä jatkoa varten että ennenkuin lähtee huutelemaan foorumeille noista ruokamyrkytysepäilyksistään niin voisi ottaa yhteyttä ravintolaan, jolla on lain mukaan velvollisuus selvittää onko kyseessä oikeasti ruokamyrkytys (jolloin sairastuneita on useampia kuin vain sinä) vai oletko saanut vaan mahataudin sattumalta samana päivänä kun söit ulkona. Valoja päälle, ihmiset, ei näin vakavilla asioilla saa lähteä mustaamaan minkään raflan mainetta ennenkuin asia on tutkittu!!!


    • On on

      Ilmoitithan epäilystäsi sekä firmalle että tarvittaessa myös terveystarkastajalle? Toisin kuin monet väittävät, kyseessä voi hyvinkin olla yksittäinen ruokamyrkytys ja epäillyistä ruokamyrkytyksistä on erittäin tärkeää ilmoittaa eteenpäin.

      Tässä linkki Subwayn yhteystietoihin:
      http://www.subway.fi/index.php?mid=115

      • senla

        jos on ruokamyrkytys,sen oireet ei tuu välttämättä samana päivänä.voi mennä viikko jos toinenki!


      • kyllä nopsasti...
        senla kirjoitti:

        jos on ruokamyrkytys,sen oireet ei tuu välttämättä samana päivänä.voi mennä viikko jos toinenki!

        Ruokamyrkytys (intoxicatio alimentaria) on talousvedestä tai elintarvikkeesta johtunutta sairastumista: tarttuvaa tautia (esim. salmonella) tai äkillistä myrkytystä (esim. homemyrkyt).

        Ruokamyrkytyksen yleisiä aiheutuvia oireita ovat pahoinvointi, oksentelu, vatsakipu, ripuli ja kuumeilu. Oireet ilmenenevät 2-12 tunnin jälkeen ruokamyrkytystä aiheuttavan tuotteen nauttimisesta. Vastustuskyvyn heikentyessä, sairauden tai oireiden kestäessä useita päiviä lääkärin vastaanotto on tarpeen.

        Ruokamyrkytyksen analyysia varten epäilyttävä tuote pakastetaan ja tuodaan lähimmälle terveystarkastajalle. Terveystarkastaja tarkistaa tuotteen ja ottaa tarvittavat elintarvike- ja puhtausnäytteet. Ravintoloissa toiminnanharjoittaja on velvollinen ilmoittamaan terveystarkastajalle heti, jos epäilee käsittelemänsä elintarvikkeen ruokamyrkytyksestä.

        Myrkytyksen syynä ovat useimmiten ruokien riittämätön kypsentäminen, jonka syystä bakteerit, loiset tai alkueläimet jäävät henkiin. Muita aiheuttajia ovat ruokien hidas jäähtyminen, ruuan huonoista säilytysolosuhteista, kuten lämpötiloista johtuva ruuan pilaantuminen, joka aiheuttaa bakteerien tai homeiden liiallista kasvua ruoassa. Myös ruuankäsittelijän riittämättömätön käsienpesu saattaa edistää itiöllisten bakteerien (kuten Clostridium botulinum) kasvua.

        Jotta ruokamyrkytyksiä voisi ennaltaehkäistä, on muistettava pestä kädet hyvin ennen ruuan käsittelyä, pestä vihannekset ja salaatit huolellisesti juoksevalla vedellä, kypsentää ruoka yli 75 asteessa, säilyttää ruokia jääkaapissa alle viiden asteen lämpötilassa, noudattaa elintarvikkeiden tuoteselosteen laatimia viimeisiä käyttöpäiviä ja pitää työvälineet ja työpiste puhtaana.

        Eli ilmenee aika nopeasti, ei suinkaan viikkojen viiveellä...


      • eilen illala
        kyllä nopsasti... kirjoitti:

        Ruokamyrkytys (intoxicatio alimentaria) on talousvedestä tai elintarvikkeesta johtunutta sairastumista: tarttuvaa tautia (esim. salmonella) tai äkillistä myrkytystä (esim. homemyrkyt).

        Ruokamyrkytyksen yleisiä aiheutuvia oireita ovat pahoinvointi, oksentelu, vatsakipu, ripuli ja kuumeilu. Oireet ilmenenevät 2-12 tunnin jälkeen ruokamyrkytystä aiheuttavan tuotteen nauttimisesta. Vastustuskyvyn heikentyessä, sairauden tai oireiden kestäessä useita päiviä lääkärin vastaanotto on tarpeen.

        Ruokamyrkytyksen analyysia varten epäilyttävä tuote pakastetaan ja tuodaan lähimmälle terveystarkastajalle. Terveystarkastaja tarkistaa tuotteen ja ottaa tarvittavat elintarvike- ja puhtausnäytteet. Ravintoloissa toiminnanharjoittaja on velvollinen ilmoittamaan terveystarkastajalle heti, jos epäilee käsittelemänsä elintarvikkeen ruokamyrkytyksestä.

        Myrkytyksen syynä ovat useimmiten ruokien riittämätön kypsentäminen, jonka syystä bakteerit, loiset tai alkueläimet jäävät henkiin. Muita aiheuttajia ovat ruokien hidas jäähtyminen, ruuan huonoista säilytysolosuhteista, kuten lämpötiloista johtuva ruuan pilaantuminen, joka aiheuttaa bakteerien tai homeiden liiallista kasvua ruoassa. Myös ruuankäsittelijän riittämättömätön käsienpesu saattaa edistää itiöllisten bakteerien (kuten Clostridium botulinum) kasvua.

        Jotta ruokamyrkytyksiä voisi ennaltaehkäistä, on muistettava pestä kädet hyvin ennen ruuan käsittelyä, pestä vihannekset ja salaatit huolellisesti juoksevalla vedellä, kypsentää ruoka yli 75 asteessa, säilyttää ruokia jääkaapissa alle viiden asteen lämpötilassa, noudattaa elintarvikkeiden tuoteselosteen laatimia viimeisiä käyttöpäiviä ja pitää työvälineet ja työpiste puhtaana.

        Eli ilmenee aika nopeasti, ei suinkaan viikkojen viiveellä...

        Tikkurilan Chicosissa ja sain vesiripulin jo ravintolassa. N.2 tuntia syömisestä. Söin lohta homejuustokastikkeella ja uuniperunoilla, jotka maistuivat "tiskiaineelle". En mene toista kertaa kyseiseen paikkaan. Ihmettelen, kuinka ihmiset tuhlaavat rahojaan moiseen......


    • syytellä

      ruokamyrkytyksestä jos sitä ei ole todettu.. Jos epäilet ruokamyrkytystä niin suoraan lääkäriin.. sen jälkeen jos se on todettu vasta syyttelemään..

    • Ripulilentääkaaressa

      Kävin 10.10.2017 lpr sammanlahden subissa. Tilasin italian bmt ja kanateriyakin vaimolle. Syömisestä noin 6h eteenpäin rupes koskee hulluna mahaan ja siitä eteenpäin ripuli lensi kaaressa. Aamulla vaimo ihmetteli huonoa oloa ja illalla kova kuume ja siitä seuraavana päivänä ripuli päälle. Pakko pitää pien breikki subin eväistä...☹️

      • TartunnanVoiSaada

        Aina kannattaa tehdä ilmoutus terveystarkastajalle - syy voi tosin löytyä ihan mistä tahansa muustakin paikasta. Riittää kun otat kiinni saastuneesta ovenkahvasta ja syöt vaikka omenan sen jälkeen. Bakteerit pysyvät ovenkahvassa yllättävän pitkään. Sama koskee montaa muutakin paikkaa. Itse olen kerran saannut Nepalilaisesta ravintolasta vatsataudin. Meitä oli syömässä isompi ryhmä ja kaikki kanaa syönneet istuivat pöntöllä enemmän tai vähemmän koko seuraavan yön. Tein ilmoituksen asiasta ravintolaan sekä terveystarkastajalle ( Helsingissä helppo homma). Terveystarkastajat kävivät paikalla seuraavana päivänä, mitään vakavaa ei löytynyt - tosin ravintola oli ehtinyt siivota paikkoja aamupäivän ajan. Hyvä näin, mutta kokemus oli aika ikävä.

        Jälkeenpäin ajatellen ei olisi pitänyt tehdä ravintolalle ilmoitusta heti, vaan vasta seuraavana päivänä - jotta eivät olisi saaneet ennakkoon tietoa tulevista terveystarkastajista.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Hakalan asunnossa on kuvattu aikuisviihdesivusto Onlyfansin kautta julkaistu pornovideo.

      Keskustan puheenjohtajan Antti Kaikkosen avustaja Jirka Hakala ei jatka tehtävässään. Keskustan puoluelehti Suomenmaa ke
      Helsinki
      65
      3286
    2. Mitä ominaisuutta arvostat eniten hänessä?

      Ihastuksessasi, rakkautesi kohteessa
      Ikävä
      142
      2327
    3. Olen valmis

      Kohtaamaan sinut tänä kesänä, jos sellainen sattuma osuu kohdalleni.
      Ikävä
      92
      1868
    4. Miksi mies kääntyy poispäin

      Ja teeskentelee, ettei näe minua, kun törmäämme vahingossa? 🫣
      Ikävä
      171
      1559
    5. Kysy jotain kaivatultasi

      Laita tunnisteet molemmista
      Ikävä
      86
      1439
    6. Kerro kaivatustasi.

      1. Minkälainen koti 2. Ammatti 3. Ulkonäkö 4. Ikä
      Ikävä
      65
      1426
    7. Mitä harrastuksia kaivatullasi on?

      Mitä harrastuksia sinulla? Onko teillä yhteisiä harrastuksia?
      Ikävä
      74
      1399
    8. Tiedän että käyt täällä

      Eräälle naiselle älä huoli en kerro kellekkään
      Ikävä
      69
      1182
    9. Mitäs jos hyökkään rakastuneesti kimppuusi

      Tuleeko painimatsi vai "painimatsi". Jää nähtäväksi 😂
      Ikävä
      77
      1140
    10. Kannattaako suomalaisen nuoren lähteä Thaimaahan au pairiksi? Mitä olet mieltä?

      Chiang Mai Pohjois-Thaimaassa kutsuu neljä suomalaista au pairia elämänsä seikkailuun. Arki toisella puolella maailmaa t
      Thaimaa
      34
      1088
    Aihe