Mariannet

Olen aika useasti törmännyt mariannekarkkien nimeen vegaanisissa resepteissä. Viimeksi muutama minuutti sitten OE-foorumin kääretorttuilussa. Eihän mariannet vegaanisia ole!? Vai olenko minä tyhmä tahi lukihäröinen..
41118
Äänestä

Muut lukivat myös

Vastaukset 4

Vanhimmat

Vaikka pussissa on maininta "saattaa sisältää maitojäämiä" tms, Mariannejen valmistukseen ei sitä itsessään ole käytetty. Teksti on pakko olla maitoallergikkojen takia, kun maitoa teoriassa on mahdollista joutua sekaan kun samassa tilassa käsitellään myös maitotuotteita.

Asiasta löytyy keskustelua OE-foorumilta, käytä hakua. :)

Äänestä
  • Fazerin sivuilta ja Mariannet sisältävät rasvatonta maitojauhetta. Enempää en edes lukenut.

    Äänestä

  • Kysymyksen esittäjä kirjoitti:

    Fazerin sivuilta ja Mariannet sisältävät rasvatonta maitojauhetta. Enempää en edes lukenut.

    Mariannejen vegaanisuus on tarkistettu valmistajalta ja Fazerin mukaan "perusmarianneissa" valmistusaineissa oleva merkintä "alle x% maitojauhetta" johtuu siitä, että tuotteen valmistuksessa maitojauhetta joutuu lähes aina vähäisiä määriä tuotteeseen. Eli periaatteessa asia on sama kuin, että saattaa sisältää jäämiä maidosta.

    Se ovatko Mariannet sitten vegaanisia riippuu vegaanista. Aika monille tärkeintä on, ettei tuotteen valmistuksessa käytetä varsinaisena raaka-aineena eläintuotteita eli ei lisätä valmistuksen aikana tuoteeseen. Toiset taas eivät syö ollenkaan edes mitään mahdollisesti hitusia jostakin eläintuotteesta sisältävää.

    Äänestä

En luota enää ollenkaan siihen OE:n listaan, missä muka on vegaanisia herkkuja. Itse kun olen kaupassa lukenut ainesosia, niin aina niistä löytyy jotain eläinperäistä. Kukakohan sen listankin on laatinut?

Äänestä

Kommentoi aloitusta


Mitäääh!? kirjoitti:

Olen aika useasti törmännyt mariannekarkkien nimeen vegaanisissa resepteissä. Viimeksi muutama minuutti sitten OE-foorumin kääretorttuilussa. Eihän mariannet vegaanisia ole!? Vai olenko minä tyhmä tahi lukihäröinen..

Anonyymi
5000

Ilmoita asiaton sisältö

  • Sisältää materiaalia, joka on loukkaavaa, herjaavaa, rasistista, uhkailevaa tai ahdistelevaa.

  • Materiaali sisältää nimiä, yhteystietoja tai muita henkilökohtaisia tietoja. Julkisuuden henkilöistä, julkisissa viroissa toimivista ihmisistä sekä yritysten vastuuhenkilöistä saa keskustella työhön liittyen. Myös yksityiselämään liittyvistä asioista voi keskustella siltä osin, kuin niistä on julkisesti kerrottu.

  • Sisältää lapsille haitallista tai heiltä kiellettyä materiaalia. Seksuaalinen sisältö on sallittua aiheeseen tarkoitetuilla palstoilla, joiden ikäraja on 18 vuotta.

  • Lainvastaista sisältöä voi olla mm. yksityiselämää loukkaavan tiedon levitys, kiihottaminen kansanryhmää vastaan, laiton uhkaaminen, alaikäisiin liittyvä seksuaalinen sisältö/grooming, petokset, identiteettivarkaudet, kunnianloukkaukset ja tekijänoikeusrikkomukset.

  • Sisältö ei liity palstan tai keskusteluketjun aiheeseen.

  • Viesti ei ole suomea tai ruotsia (pl. International Forums), se sisältää mainontaa, se sisältää tekijänoikeuksin suojattua materiaalia, se on massapostitus tai jokin muu syy.

Jaa keskustelu