Elikkäs siis.. Ajattelin tässä tehdä piankkoin pizzaa ja haluisin siitä todella hyvän makuista. Haluaisin yhtä maittavia, kuin pizzerioissa, mutta miten he tekevät nämä? Jokin tomaattipyre-jutskaa laittavat, mutta mistähän se on valmistetttu? Kaikenlaisia vinkkejä saa laittaa. Kiitos.
Pizzasta
19
5291
Vastaukset
- ei pyrettä
ei niissä käytetä pyrettä, vaan kunnon tomaattikastiketta...
- kastike
ja tomaattikastike tehdään tomaattipyreestä...
purkki pyrettä ja laimennetaan sopivan oloiseksi lisätään maut ja ei muuta kun pizzan päälle... - kirsikka piirakka
kastike kirjoitti:
ja tomaattikastike tehdään tomaattipyreestä...
purkki pyrettä ja laimennetaan sopivan oloiseksi lisätään maut ja ei muuta kun pizzan päälle.....ja mausteeksi pippuria ja oreganoa kastikkeeseen!!
- pizzakokki
kastike kirjoitti:
ja tomaattikastike tehdään tomaattipyreestä...
purkki pyrettä ja laimennetaan sopivan oloiseksi lisätään maut ja ei muuta kun pizzan päälle...vaan tomaattimurskasta, tuoreista tomaateista tai valmiista kastikepohjasta ...siinä mitään pyrettä käytetä
- just me
pizzakokki kirjoitti:
vaan tomaattimurskasta, tuoreista tomaateista tai valmiista kastikepohjasta ...siinä mitään pyrettä käytetä
Paljon vinkkejä, mutta mikä on se oikea? Onko kellään omakohtaista kokemusta asiasta? Tai sitten jotain ohjetta tuollaiseen kunnon kastikkeeseen?
- kotikäyttöön
pizzakokki kirjoitti:
vaan tomaattimurskasta, tuoreista tomaateista tai valmiista kastikepohjasta ...siinä mitään pyrettä käytetä
antamasi ohje oli kyllä hyvä MUTTA se oli juuri sellainen kun pizzeerioissa tehdäään. Käsittääkseni alkuperäinen kysymys oli kotikäyttöön tarkoitettu ohje ...
- just me
kotikäyttöön kirjoitti:
antamasi ohje oli kyllä hyvä MUTTA se oli juuri sellainen kun pizzeerioissa tehdäään. Käsittääkseni alkuperäinen kysymys oli kotikäyttöön tarkoitettu ohje ...
Kastikkeen täytyisi mielellänsä olla sellainen, että sen osaa keltanokkakin tehdä kotona. Pitäisi ostaa niin monennoista värkkiä. Onko tuollainen pyreestä tehty kastike kuiteskin hyvän makuista jne.? Tai, miltä sen edes pitäisi maistua?
- on tosi
just me kirjoitti:
Kastikkeen täytyisi mielellänsä olla sellainen, että sen osaa keltanokkakin tehdä kotona. Pitäisi ostaa niin monennoista värkkiä. Onko tuollainen pyreestä tehty kastike kuiteskin hyvän makuista jne.? Tai, miltä sen edes pitäisi maistua?
helppo tehdä kotona kunhan muistaa muutaman seikan. Avaa tomaattipyre purkki ja laita johonkin astiaan niin että voit sekoittaa siihen lisäksi tl mustapippuri rouhetta ja rkl oregaanoa, lisää nestettä suunnileen samanverran kun tomaattipyrettä. Nesteenä voit käyttää esim: ananasmehua jos laitat pizzaan ananasta, tai lihalientä. maistuu varmasti.
- aäsldktji
Se vaatii aikaa ja kärsivällisyyttä.
Itse teen niin, että teen kunnon satsin, josta sitten pakastan.
Kesällä saattaa löytää kypsiä luumutomaatteja, mutta kuoritut tomskut säilykkeenä ovat varmin valinta.
Tässä ohjeeni, jolla kuulemma tulee kaupunkini parasta pitsaa:
Punasipulia (ja porkkanaa!) kuullotetaan öljyssä sekaan kunnolla hunajaa karamellisoitumaan, lisätään tomaattipyrettä, reilusti valkosipulia (sekä tuoretta chiliä), sitten hetken päästä kuorittuja tomaatteja liemineen (ja/tai -murskaa). Annetaan hautua vähintään puoli tuntia, minä tykkään hauduttaa pari tuntia. Vettä lisätään kun tarvis on. Haudutuksen loppuvaiheessa lisätään tummaa balsamicoa tai valkoviiniä, suolaa, oreganoa ja mustapippuria. Helahoidon voi käyttää sauvan alla tai tehosekoittimessa, jos tykkää tasaisesta soosista.
Tämän soosin kanssa pitsa ei juuri kaipaakaan muuta kuin hyvää juustoa (bufalamozza, esim.), mutta omat suosikkitäytevaihtoehtoni ovat seuraavat:
- vuohenjuusto, mango, tuore punasipuli, rucola (lisätään ihan lopussa tai vasta valmiin pitsan päälle=
- herkkusieni, mozzarella, jalapeño, kapris ja ekstravalkosipuli
- parsa, kapris, oliivi ja aurajuusto
- kanttarelli, mozzarella, kapris ja hitunen ekstravalkosipulia- just me
Tässä olikin oikein kunnon ohje :) Kun vielä saisi noita ruoka-aine määriä, niin olisi täydellistä.
- pizzafriikki
just me kirjoitti:
Tässä olikin oikein kunnon ohje :) Kun vielä saisi noita ruoka-aine määriä, niin olisi täydellistä.
Helppo ja ainakin meillä hyvin maistunut pizzakastike syntyy kaupan valmiista paseeratusta tomaatista. Löytyy säilykeosastolta Siihen sitten mausteita oman maun mukaan. Ite laitan pizzamaustetta, pippuria, chiliä ja suolaa. Sokeria laitan sen mukaan, kuinka makeaa kastiketta haluan. Kastiketta keitän jonkun aikaa liedellä, että vähän saostuu ja maut sekottuu.
- VinKKaaja..
Kusipitsakakku
4 kpl Saarioisten pizza (eri täytteillä)
100 g Aurajuusto
200 g Punaleima emmental raasteena
1 prk Raejuusto
100 g Pippurimeetvursti
50 g Amerikan pekoni
Kasaa pizzat päällekäin, vuorotellen oikein ja nurinpäin sirotellen täytteet tasaisesti kerroksittain. Käyttämällä pienen määrän juustoa "liimana" kerrosten välissä saat kakusta jämerän. Paista n.100 C asteessa n.1 h, väännä uuni 300 C:lle, kuorruta kakku juustoraasteella. Paketti on valmis kun juusto alkaa rusehtaa ja on sulanut kauttaaltaan. Tarjoile n. 15 min. vetäytyneenä, hieman jäähtyneenä.- karannut?
Mistä mielisairaalasta olet karannut?
- peruspizza
Kotipizzan kaltaisissa paikoissa pizzoihin tungetaan jotain tomaattipyrettä tai vastaavaa. Mutta jos käyt Italiassa syömässä, siellä on jo eri menetelmät käytössä.
Pohjan päälle siis tuoreita tomaatinviipaleita (mieluiten luomua joka on maukasta eikä vetistä ja mautonta kuin halpistomaatit), sekä suoraan pensaasta basilikan lehtiä (pensas siis kannattaa olla ikkunalaudalla jos kotona tekee pizzaa, kaupan basilikaruukun voi vaikka istuttaa uudelleen 3L ruukkuun), ja ehkä valkosipuliakin ja mustapippuria ja oreganoakin voi laittaa. Tomaattien ja mausteiden päälle lorautetaan kevyelti auringonkukkaöljyä. Päälle tuoretta mozzarellaa ja juuston päälle muita täytteitä.- Leipuri pitsa
Työkseni väännän pitsoja ja työpaikan soossiin laitan ison purkin tomaatti sosetta jonka ohennan vedellä ja mausteeksi sokrua, basilkaa, suolaa ja oreganoa. Kotona tehdessäni pellillisen pitsaa, tomaattikastikkeeksi laitan sen pikkupurkin tomaattisosetta, ohennan ananasmehulla (yleensä mulla on täytteenä ananasta), mustapippuria, vähän suolaa, oreganoa, ehkä vähän sokeria, siis maun mukaan.
- pizza pohjan
resepti iltalehdestä, käytä hakua siellä, tulee tosi hyvä, eikä tarvitse enää tilata sen jälkeen pizzoja:)
- Maukasta
Margherita pizza on ainakin helppo tehdä. Siinä on vain juustoa, tomaattisosetta ja pullaa.
- nelisilmä
hyi vittu!
- raato2
Tukusta saa ISON pizza kasike tölkin parilla eurolla sitä saamaa nää pizzeriatkin käyttää,ei kannata ite valmistaa.jos ei ole tukkukorttia niin kysy joltain tutulta.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Ikävä sinua
Onkohan sulla ollut sama tunne kuin mulla viimeisten parin päivän aikana, eilen varsinkin. Ollaan oltu ihan lähellä ja k273613- 412459
Otavassa tapahtuu!
Rakennuspalo, yläkerta tulessa. Henkirikosta epäillään. Tiettyä henkilöautoa etsitään, minkä mahdollinen epäilty ottanut362294Tulemmeko hyvin
Toimeen ja juttuun keskenämme? Luulen, että sopisit hyvin siihen ☀️ympäristöön, paljon kaikkea erilaista.♥️mietin tätä s72057Tiedän kuka sinä noista olet
Lucky for you, olen rakastunut sinuun joten en reagoi negatiivisesti. Voit kertoa kavereillesi että kyl vaan, rakkautta431572- 381519
- 131309
- 1271302
Pitkäaikaiset työttömät työllisyystöillä takaisin yhteiskuntaan
Vaikka se vähän maksaakin, niin parempi on valtion teettää hanttihommia, jottei yksilöistä tule yhteiskuntakelvottomia.2661275Kesäseuraa
Kesäseuraa mukavasta ja kauniista naisesta. Viesti tänään mulle muualla asiasta jos kiinnostaa Ne ketä tahansa huoli, t451265