hyviä pikkuleipä

ohjeita

tarvisin jotain hyviä pikkuleipä/keksi ohjeita.
jotain mitä voisi leipoa joululahjoiksi :)
reseptejä saa antaa :)

3

20176

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • midile

      Tässä sinulle muutamia pikkuleipäohjeita osa on tosi vanhoja, jotka olen joskus äidiltäni saanut :)

      Viipalepikkuleivät

      n. 50 kpl
      200 g    voita
      1 1/2 dl    sokeria
      2 tl    vanilliinisokeria
      1    muna
      4 dl    vehnäjauhoja
      1 tl    inkivääriä tai pomeranssin kuorta
      1 tl    leivinjauhetta

      Pinnalle
      1 1/2 dl    marmeladia, esim. aprikoosi-, appelsiini-, sitruuna- tai limettimarmeladia

      Koristeluun
         tomusokeria
      Mittaa kulhoon pehmeä voi, sokeri sekä vanilliinisokeri ja vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää muna hyvin vatkaten. Sekoita taikinaan jauho-mauste-leivinjauheseos. Anna taikinan kovettua hieman jääkaapissa, jos se on hyvin pehmeää. Leivo taikinasta 4 tankoa suoraan leivinpaperin päälle pellille. Paina tankojen keskelle pituussuuntaan syvennys. Täytä ne marmeladilla. Paista 200 asteessa noin 12 min. Leikkaa tangosta muutaman cm:n levyisiä viipaleita. Sihtaa päälle tomusokeria ennen tarjoilua, jos haluat.

      VINKKI: Voit antaa näitä piparkakkuja myös joululahjaksi tai viedä niitä tuliaisiksi. Asettele pikkuleivät esim. leivosrasiaan. Liimaa rasiaan koristeita ja solmi rasian ympärille kaunis nauha.

      Anzac-pikkuleivät

      noin 40 kpl
      200 g    voita
      1/2 dl    vaaleaa siirappia
      1/2 dl    Valio maitoa
      1 tl    soodaa
      1 dl    kaurahiutaleita
      3 1/2 dl    vehnäjauhoja
      1 dl    kookoshiutaleita
      2 dl    sokeria
      Sulata voi ja siirappi kattilassa. Lisää joukkoon maito ja anna kiehahtaa. Lisää sooda joukkoon. Seos alkaa vaahdota. Siirrä pois liedeltä. Sekoita kuivat aineet keskenään. Kaada kuivien aineiden joukkoon voi-siirappi-maitoseos. Sekoita tasaiseksi. Nostele lusikalla kokkareita pellille leivinpaperin päälle. Jätä suuret välit, kakut leviävät paistuessaan. Paista 175 asteessa noin 10 min. Säilytä rasiassa.

      HYVÄT ÄSSÄT
      150 g voita
      100 g sokeria
      3 munaa
      150 g sokeria
      1 tl kanelia
      ½ tl hirvensarvisuolaa
      n. 350 -400 g vehnäjauhoja
      Pinnalle, kaneli – sokeriseosta

      •   vaahdota voi ja 100g sokeria,
      •   vaahdota munat ja 150g sokeria
      •   lisää voivaahtoon munavaahtoseos
      •   viimeksi lisätään seuloen kuivat aineet
      •   ( kaneli, hirvensarvisuola, vehnäjauhot)
      •   jaa taikina osiin ja leivo se pitkiksi tangoiksi,
      •   paloittele tangot sormenpituisiin osiin ja kieritä ne sokeri-kaneliseoksessa.
      •   pelille ladottaessa ne muotoillaan ässän muotoon.
      •   Paista ne n.175 asteessa kullankeltaisiksi.

      Lusikkaleivät
      200 g voita
      150 g sokeria
      3 tl vanilijasokeria
      250 g vehnäjauhoja
      1 tl soodaa

      täyte; marmeladia
      •   ruskista voi ja lisää siihen sokeri,
      •   seosta hämmennetään siksi kunnes se on jäähtynyt
      •   sekoita sooda jauhoihin, lisää nämä edelliseen seokseen
      •   paina teelusikkaan taikinaa, niin saat lusikan muotoisia pikkuleipiä, halutessa voit kierittää ne sokerissa
      •   paista koeleipä
      •   paista pikkuleivät n. 175 asteessa vaaleanruskeiksi ja jäähdytetyt pikkuleivät asetellaan
      2 vastakkain ja niiden väliin pannaan marmeladia, voit halutessasi siivilöidä tomusokeria päälle

      Hanna-tädin kakut
      150 g voita
      3 dl sokeria
      1½ dl kermaa
      1 tl soodaa
      5-6 tippaa karvasmanteliöljyä
      3 dl perunajauhoja
      5 dl vehnäjauhoja

      •   vaahdota voi sokeri kera
      •   kerma vatkataan soodan kera nopeasti vaahdoksi, se lisätään voivaahtoon
      •   karvasmanteliöljy lisätään, samoin lisätään siivilöidyt, keskenään sekoitetut jauhot
      •   taikina saa kovettua
      •   koekakku paistetaan
      •   taikinasta leivotaan tasapaksuja pötköjä, jotka jaetaan yhtä suuriin osiin ja pyöritetään pyöryköiksi, jotka nostetaan leivinpaperin päälle pellille ja paistetaan kullankeltaisiksi hyvässä uuninlämmössä

    • Tässäpä linkkejä:
      http://www.oikeuttaelaimille.net/foorumi/index.php?showtopic=1510&hl=*pikkulei*
      http://www.vegaaniliitto.fi/joulu/index.html#pi
      http://www.vegaaniliitto.fi/kokki.html#Kekseja
      http://www.ampiaistehdas.net/reseptit/ohje06.shtml#Keksit
      http://www.lapsiperhe.net/kasvisperheet/resepti.php3?reseptinr=35
      http://www.animalia.fi/Portals/31/jalkiruoat.htm#kauralastu
      http://www.animalia.fi/Portals/31/jalkiruoat.htm#suklaakeksi
      http://www.mainio.net/food_recepi.asp?path=1;1132;1133;50166;842;1042;1045;76334
      http://www.angelfire.com/mn/Maija/reseptit.html
      http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=2000000000000005&conference=4500000000000350&posting=22000000018446831#22000000018446831
      http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=2000000000000005&conference=4500000000000362&posting=22000000019050630#22000000019050630
      http://www.reklaamikari.fi/reseptit/leivonnaiset/pip04.html
      http://www.reklaamikari.fi/reseptit/leivonnaiset/pip07.html
      http://www.reklaamikari.fi/reseptit/leivonnaiset/pip08.html
      http://www.reklaamikari.fi/reseptit/leivonnaiset/pip09.html
      http://www.reklaamikari.fi/reseptit/leivonnaiset/pip10.html
      http://www.kasviskasari.net/index.php?page_group=recipe&categoryid=20
      http://www.selonen.org/laura/reseptit/kauralastut.html

    • puuha-pete.m

      Muroleivät

      Perusmurotaikina:
      200 g voita
      1 dl sokeria
      1 muna
      3 dl vehnäjauhoja
      1,5 dl perunajauhoja

      Maustevaihtoehtoja:
      1 tl vaniljasokeria
      yhden sitruunan tai appelsiinin raastettu kuori
      100 g raastettua mantelimassaa
      100 g jauhettuja manteleita tai pähkinöitä
      1 dl kookoshiutaleita

      1.   Sekoita pehmeä margariini, sokeri ja kananmuna.
      2.   Lisää jauhot ja anna taikinan tasaantua puolisen tuntia jääkaapissa.
      3.   Leivo taikinasta haluamasi makuisia ja mallisia pikkuleipiä.
      4.   Juhlia varten kannattaa tehdä kaksinkertainen annos perustaikinaa, joka jaetaan kahteen osaan ja maustetaan eri tavoin.
      5.   Kun lisäät taikinaan jauhettuja manteleita, pähkinöitä tai kookoshiutaleita, riittää 1 dl perunajauhoja.

      MUUNNOKSIA:

      Hilloparit
      1.   Kauli taikina ohuehkoksi levyksi ja ota siitä pyöreällä muotilla tai lasilla kakkusia.
      2.   Paista ne vaalean ruskeiksi 200-asteisessa uunissa viitisen minuuttia.
      3.   Anna jäähtyä, levitä pohjalle hilloa ja aseta kaksi leipästä vastakkain.
      4.   Leivät voi koristaa seulotulla tomusokerilla tai tomusokerikuorrutuksella.
      5.   Ohje on sama kuin appelsiinipitkon kuorrutteessa.

      Vadelmaviipaleet
      1.   Taikinaksi sopii hyvin mantelimassalla maustettu taikina.
      2.   Leivo taikinasta parin sormen paksuinen pötkö.
      3.   Tee pötkön keskelle vako ja täytä se hillolla.
      4.   Paista vajaa kymmenen minuuttia 200-asteisessa uunissa ja leikkaa pötköt heti uunista ottamisen jälkeen vinoneliöiksi.

      Mantelipalat
      1.   Taikinaksi sopii hyvin joko mantelimassalla tai jauhetulla mantelilla maustettu murotaikina.
      2.   Leivo taikinasta parin sormen paksuinen pötkö.
      3.   Voitele se munalla ja ripota päälle raesokeria ja mantelirouhetta.
      4.   Paista 200-asteisessa uunissa vajaa kymmenen minuuttia.
      5.   Leikkaa heti uunista ottamisen jälkeen vinoneliöiksi.



      Pähkinäpyöröt
      1.   Taikinaan voi lisätä jauhettua pähkinää.
      2.   Leivo taikina pötköksi, jaa pieniksi paloiksi ja pyöritä palat pallosiksi.
      3.   Pyörön keskelle kuoppa, voitele munalla ja aseta kuoppaan pähkinä.

      Mantelisydämet
      1.   Kauli perusmurotaikina, mantelimassalla tai mantelijauheella maustettu taikina ohuehkoksi levyksi.
      2.   Ota levystä sydänmuotilla paloja, voitele ne munalla ja ripota päälle raesokeria ja mantelirouhetta.

      Ässät
      1.   Leivo perusmurotaikina ohuiksi pötköiksi, jaa ne muutaman sentin pituisiksi paloiksi ja kierrä pellille s-kirjaimen muotoon.
      2.   Jos haluat, voi tangot kieritellä ennen muovaamista kanelisokerissa.
      3.   Paista 200-asteisessa uunissa viitisen minuuttia.

      Sitruunavannikkeet
      1.   Mausta perusmurotaikina raastetulla sitruunankuorella.
      2.   Pursota pikkuleipäpursottimen läpi renkaiksi.
      3.   Paista 200-asteisessa uunissa viitisen minuuttia.
      4.   Jos haluat, voit sivellä valmiille vannikkeille tomusokerikuorrutusta.
      5.   Ohje sama kuin appelsiinipitkon kuorrutteessa.

      Suklaakukat
      1.   Pursota murotaikina kukkasiksi.
      2.   Paista 200-asteisessa uunissa viitisen minuuttia.
      3.   Korista sulatetulla suklaalla.

      Hevosenkengät
      1.   Pursota haluamallasi tavalla maustettu murotaikina hevosenkengän muotoon.
      2.   Paista viitisen minuuttia 200-asteisessa uunissa.
      3.   Korista kastamalla pikkuleivän päät sulaan suklaaseen.

      Kaurakeksit

      2 dl isoja kaurahiutaleita
      75 g margariinia
      1 muna
      1,5 dl sokeria
      1 rkl vehnäjauhoja
      1 tl leivinjauhetta

      1.   Sulata margariini ja kaada kaurahiutaleiden päälle. Älä sekoita!
      2.   Anna jäähtyä!
      3.   Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi
      4.   Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin
      5.   Sekoita kaikki aineet varovasti esim. haarukalla nostelemalla.
      6.   Nostele lusikalla pellille pieniä kasoja (leviävät tosi paljon)
      7.   Paista 175 c, aikaa ei mummon ohje kerro, mutta kyllä sen huomaa kun näyttävät hyviltä...


      AURA-piparit
      noin 90 kpl

      Piparitaikina
      1 1/2 dl siirappia
      2 dl sokeria
      250 g Valio voita
      1/2 rkl piparkakkumaustetta
      1/2 tl suolaa
      2 munaa
      2 tl soodaa
      10 dl vehnäjauhoja

      Täyte
      1 pussi (150 g) AURA murua

      1.   Mittaa siirappi, sokeri, voi, piparkakkumauste ja suola kattilaan.
      2.   Kuumenna sekoittaen, kunnes seos on tasaista ja kiiltävää.
      3.   Anna seoksen jäähtyä.
      4.   Vatkaa munat joukkoon puuhaarukalla.
      5.   Lisää sooda-jauhoseos ja sekoita taikina tasaiseksi.
      6.   Anna kovettua kylmässä.
      7.   Jaa taikina kolmeen palaan.
      8.   Kauli palat 25 x 40 cm levyiksi.
      9.   Ripottele pinnalle juustomurut.
      10.   Rullaa kuten kääretorttu.
      11.   Leikkaa noin 1/2 cm:n viipaleiksi ja nostele pellille leikkauspinta ylöspäin.
      12.   Paista uunin keskiosassa 200 asteessa 8-10 min.
      13.   Tarjoa piparirullia esim. glögin kanssa tai kahvipöydässä.
      a.   Sopivat myös jouluisiksi ruokalahjoiksi.


      Piparitaikina
      150 kpl

      2 dl siirappia
      2 tl kanelia
      1 tl maustepippuria
      1 tl neilikkaa
      1 tl inkivääriä
      250 g voita tai margariinia
      2 dl sokeria
      1 muna
      1 dl kuohukermaa
      2 tl soodaa
      10-11 dl vehnäjauhoja

      Lisäksi
      vehnäjauhoja leivontaan

      1.   Kuumenna kattilassa kiehuvaksi sokeri, siirappi ja mausteet.
      2.   Nosta kattila levyltä.
      3.   Sulata joukkoon rasva.
      4.   Lisää muna ja kerma.
      5.   Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.
      6.   Sekoita ja pidä viileässä yön yli.
      7.   Jaa taikina kahteen osaan.
      8.   Pane toinen pala viileään ja kauli toinen levyksi jauhotetulla leivinpöydällä.
      9.   Paina muotilla piparikuviot vieri viereen. Mitä vähemmän väliin jää taikinaa sen parempi. Ylimääräisen taikinan voit muotoilla palloksi ja kaulita uudelleen levyksi.
      10.   Tee piparkakkuihin halutessasi reiät koristenauhaa varten. Käytä apuna valmista muottia tai terävää veistä.
      11.   Nostele piparit leivinpaperille uunipellille.
      12.   Paista 200 asteessa noin 5 minuuttia. Menettele samoin toisen taikinaosan kanssa.

      Koristelu tomusokerilla
      2 dl tomusokeria
      1 valkuaisen

      Lisää näyttävyyttä pipareihin saat kun koristelet ne paiston jälkeen Sokerikuorrutetta voit myös ostaa valmiina. Lisäksi tarjolla on runsas valikoima erilaisia strösseleitä ja kakunkoristeita, joiden kiinnittämiseen kuorrute on oivallinen apu.


      Minttusuklaapikkuleivät

      2 ½ dl vehnäjauhoja
      ¾ dl perunajauhoja
      1 tl leivinjauhetta
      125 g margariinia
      ¾ dl sokeria
      3 rkl kaakaojauhetta
      6 kpl Marianne-karkkeja
      1 tl vanilliinisokeria

      1.   Hienonna karamellit.
      2.   Sekoita kuivat aineet keskenään.
      3.   Nypi rasva jauhoihin sekä lisää joukkoon karkinmurut.
      4.   Sekoita mukaan sokeri ja kaakaojauhe.
      5.   Sekoita taikina tasaiseksi.
      6.   Anna jäähtyä jääkaapissa.
      7.   Muotoile tanko ja jaa 24 osaan.
      8.   Pyöritä palloiksi.
      9.   Paista 180 asteessa noin 12 minsaa, kannattaa vahtia ettei pala.

      Mariannekeksit
      40-50 kpl

      200 g voita
      2 dl sokeria
      2 rkl siirappia
      1 muna
      1 tl vaniljasokeria
      2 tl leivinjauhetta
      1 1/2 dl kaurahiutaleita
      4 dl vehnäjauhoja
      n. 160 g Marianne-karamellejä

      1.   Vaahdota rasva ja sokeri.
      2.   Lisää siirappi ja muna koko ajan vatkaten.
      3.   Rouhi makeiset monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa.
      4.   Sekoita yhteen vaniljasokeri, leivinjauhe, kaurahiutaleet, vehnäjauhot ja karamellirouhe.
      5.   Lisää kuivat aineet taikinaan.
      6.   Nostele taikinasta kahdella lusikalla pieniä nokareita leivinpaperilla vuoratulle pellille.
      7.   Paista 180 asteessa n. 10-12 min

      Kauralastut 1

      75 g margariinia
      1 dl kaurahiutaleita
      1 dl vehnäjauhoja
      1 dl sokeria
      2 rkl kermaa
      2 rkl siirappia
      1/4 tl leivinjauhetta

      1.   Sulata rasva kattilassa.
      2.   Sekoita joukkoon muut ainekset.
      3.   Nostele taikinasta lusikalla kokkareita leivinpaperille.
      4.   Jätä lastuille reilusti tilaa, ne leviävät paistuessaan.
      5.   Paista lastuja uunin keskiosassa 200:ssa asteessa noin 5 minuuttia.
      6.   Anna niiden jäähtyä hetki ennenkuin nostat ne pelliltä.

      Mantelileivät
      25 kpl

      200 g voita tai margariinia
      1 1/2 dl sokeria
      1 muna
      4 1/2 dl vehnäjauhoja
      1 dl mantelirouhetta
      2 tl leivinjauhetta
      2 tl vaniljasokeria

      Pinnalle:
      Kuorittuja manteleita tai värillistä raesokeria

      1.   Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi.
      2.   Lisää muna sekä vehnäjauhot, joihin sekoitettu mantelirouhe, leivinjauhe, vaniljasokeri.
      3.   Tee taikinasta kaksi tankoa ja leikkaa ne 25 osaan.
      4.   Pyörittele taikinapalat palloiksi, litistä niitä hieman ja paina niihin manteli tai värillistä raesokeria.
      5.   Paista 200 asteen uuninlämmössä 12-15 min, noin ehkä kymmenenkin minuuttia riittää.

      Rasvattomat kauralastut 2
      n. 30 kpl

      2 ½ dl Myllyn Paras Pikakaura kuitu hiutaleita tai
      3 dl Myllyn Paras Pikakaurahiutaleita
      ½ dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
      1 tl leivinjauhetta
      1 1/4 dl sokeria
      1 kananmuna
      1 dl appelsiinimehua

      1.   Sekoita kuivat aineet keskenään.
      2.   Lisää kananmuna ja mehu, sekoita nopeasti tasaiseksi.
      3.   Ota taikinasta lusikalla heti pieniä nokareita leivinpaperille uunipellille hyvin erilleen toisistaan.
      4.   Leivinpaperia voi sivellä kevyesti öljyllä, jotta kaurakeksit irtoavat paperista.
      5.   Paista 225 asteisen uunin keski- tai toiseksi ylimmällä tasolla 5-7 min.

      Kauralastut 3

      100 g voita tai margariinia sulatettuna
      3 dl kaurahiutaleita
      2 dl sokeria
      2 rkl vehnäjauhoja
      2 tl leivinjauhetta
      1 muna
      (1 dl rusinoita)

      1.   Ainekset sekoitetaan ja nostellaan pellille nokareita (reilu ruokalusikallinen) riittävän kauas toisistaan.
      2.   Paistetaan 200 asteessa kunnes ovat kullanruskeita (=pari minuuttia).
      3.   Anna lastujen jäähtyä ennen kuin nostat ne pelliltä.

      Kauralastut 4
      n. 35 kpl

      75 g margariinia
      1 dl kaurahiutaleita
      1 dl vehnäjauhoja
      1 dl sokeria
      2 rkl kermaa
      2 rkl siirappia
      1/4 tl leivinjauhetta
      100 g italialaiset yrtit -tuorejuustoa

      1.   Sulata rasva kattilassa.
      2.   Sekoita joukkoon muut ainekset.
      3.   Nostele taikinasta teelusikalla kokkareita leivinpaperille.
      4.   Jätä lastuille reilusti tilaa, ne leviävät paistuessaan (katso kuva alla).
      5.   Paista lastuja uunin keskiosassa 200 °C:ssa n. 5 min.
      6.   Anna niiden jäähtyä hetki, ennen kuin nostat valmiit lastut pelliltä.

      Kauralastut 5
      (25 annosta)

      125 g Flora Leivontamargariinia
      2 dl kaurahiutaleita
      1 dl sokeria
      1 kpl kananmunaa
      2 rkl Vehnäjauhoja
      1 tl leivinjauhetta

      1.   Sulata rasva ja kaada se kulhossa olevien kaurahiutaleiden päälle, sekoita ja anna turvota hetki.
      2.   Sekoita joukkoon sokeri, kananmuna ja jauho-leivinjauheseos.
      3.   Nosta taikinasta teelusikalla nokareita öljytylle leivinpaperille.
      4.   Paista uunissa 170 °C:n lämpötilassa 6-8 minuuttia.
      5.   Lastut leviävät paistuessaan reilusti, joten jätä tilaa.
      6.   Anna pikkuleipien jäähtyä pellillä hetki, nosta paistolastalla kaulimen päälle ja taivuta lastuksi.

      Muuta!
      Jos haluat koristella kauralastut, kasta niiden toinen reuna puolittain sulatettuun taloussuklaaseen. Jäähdytä.

      Minttusuklaiset pikkuleivät 2
      35 kpl

      2 1/2 dl voita tai margariinia
      1 3/4 dl fariinisokeria
      1 1/4 dl sokeria
      1 muna
      1 tl vaniljasokeria
      5 dl vehnäjauhoja
      1/2 dl kaakaojauhetta
      1 tl soodaa
      135 g minttusuklaata pieninä paloina
      2 1/2 dl valkoista suklaata rouhittuna

      1.   Lämmitä uuni noin 200 asteeseen.
      2.   Vatkaa voi, sokerit, muna ja vaniljasokeri suuressa kulhossa sähkövatkaimen keskinopeudella vaaleaksi ja kuohkeaksi.
      3.   Lisää jauhot, kaakaojauho, sooda ja suola ja sekoita hitaalla nopeudella pehmeäksi taikinaksi.
      4.   Lisää minttusuklaa ja valkosuklaarouhe.
      5.   Nostele taikinasta kahdella teelusikalla nokareita leivinpaperin päälle pellille noin viiden sentin päähän toisistaan.
      6.   Paista pikkuleipiä 8-10 minuuttia eli kunnes ne ovat kiinteitä.
      7.   Pikkuleipien pitää olla aivan kylmiä ennen pakkaamista.

      Estherin pikkuleivät

      200 g hilloa (esim. vadelmaa)
      250 g pehmeää voita tai margariinia
      1 1/2 dl sokeria
      1 dl vaniljakastike jauhetta

      Vatkaa aineet keskenään ja lisää
      5 dl vehnäjauhoja
      2 tl leivinjauhetta

      1.   Jaa taikina kahteen osaan ja tee niistä tangot.
      2.   Leikkaa molemmat tangot noin 15 palaan.
      3.   Laita palat paperivuokiin pellille ja paina keskelle pieni kuoppa, johon laitetaan hillo.
      4.   Paista 175 asteessa 8 - 10 minuuttia.


      Hanna-tädin pikkuleivät

      500 g (6,6 dl) perunajauhoja
      4 munaa
      250 g (vajaa 3 dl) sokeria
      500 g voita
      250 g (vajaa 3 dl) sokeria
      600 g (reilu 9 dl) vehnäjauhoja
      2 tl leivinjauhetta

      1.   Vatkaa perunajauhot, munat ja sokeri vaahdoksi.
      2.   Vaahdota eri astiassa voi ja sokeri, sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin.
      3.   Yhdistä kaikki aineet keskenään.
      4.   Paista 175 asteessa kullan ruskeiksi.

      Herraskartanon pikkuleivät
      (n. 60 kpl)

      200 g Sunnuntai-margariinia
      3 dl fariinisokeria
      2 munaa
      4 dl Sunnuntai-vehnäjauhoja
      1 tl leivinjauhetta
      1 dl mantelirouhetta
      100 g taloussuklaata

      Koristeluun:
      kuorittuja manteleita

      1.   Vatkaa margariini ja fariinisokeri vaahdoksi.
      2.   Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
      3.   Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää taikinaan, samoin mantelirouhe ja pieniksi rouhittu suklaa.
      4.   Leivo taikinasta kolme tankoa.
      5.   Jaa tangot 20 osaan ja pyörittele ne palloiksi.
      6.   Paina jokaiseen pikkuleipään mantelin puolikas.
      7.   Paista 200 asteessa uunin keskitasossa n. 10 minuuttia.

      Hiutalekeksit

      250 g kaura-, ohra-, vehnä- tai ruishiutaleita
      150 - 200 g vehnäjauhoja
      3 tl leivinjauhetta
      2½ dl maitoa
      150 g voita tai margariinia
      1 rkl sokeria




      1.   Hiutaleet pannaan illalla maitoon likoamaan.
      2.   Seuraavana päivänä lisätään sulatettu voi tai margariini, sokeri ja jauho leivinjauheineen.
      3.   Taikina vaivataan nopeasti, kaulitaan, pistellään ja muodostetaan kekseiksi, jotka voidellulla pellillä kypsennetään kohtalaisessa uuninlämmössä (mie paistan 175-180 asteessa).
      4.   Tarjotaan voileipäkekseinä.

      Myslikeksit

      100 g margariinia
      5 dl Pirkka-mysliä
      1 dl sokeria
      3 rkl maitoa
      2 rkl siirappia
      1 1/2 dl vehnäjauhoja
      1 tl leivinjauhetta

      1.   Sulata margariini.
      2.    Lisää margariinin joukkoon nopeasti mysli, sokeri, maito, siirappi ja vehnäjauhe-leivinjauheseos.
      3.   Sekoita hyvin.
      4.   Nostele taikinasta leivinpaperin päälle lusikalla nokareita.
      5.   Jätä leviämisvaraa.
      6.   Paista keksejä 175-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

      Suklaakeksit (Chocolate chip cookies)

      200 g margariinia
      1tl vaniljasokeria
      2 dl sokeria
      1 dl fariinisokeria
      2 munaa
      4,5 dl jauhoja
      1 tl leivinjauhoja
      1 tl suolaa
      2 dl kaurahiutaleita
      4 dl (suklaalevy) tummaa suklaata pieninä

      1.   Sekoita huoneenlämpöinen margariini, vaniljasokeri, sokeri ja fariinisokeri tasaiseksi.
      2.   Lisää munat ja sekoita tasaiseksi
      3.   Lisää jauhot, leivinjauhot, suola ja kaurahiutaleet.
      4.   Lisää suklaanpalat.
      5.   Muokkaa pieniksi palloiksi pellille. Ei niin väliä minkä näköisiä ne on!
      6.   Paista 225C 8-10min.






      Suklaapikkuleivät

      250 g margariinia
      2 1/2 dl fariinisokeria
      1 1/4 dl sokeria
      2 munaa
      170 g taloussuklaata
      3 1/2 dl vehnäjauhoja
      1 tl soodaa
      1 tl vaniljasokeria
      3 dl kaurahiutaleita

      1.   Vaahdota rasva ja sokerit.
      2.   Lisää munat rasvasokerivaahtoon yksitellen.
      3.   Välillä vaahdottaen.
      4.   Rouhi taloussuklaa karkeaksi rouheeksi.
      5.   Sekoita keskenään vehnäjauhot, sooda, vaniljasokeri ja kaurahiutaleet.
      6.   Lisää seokseen suklaarouhe.
      7.   Sekoita jauheseos muna-sokerivaahtoon.
      8.   Nostele taikinasta lusikalla kokkareita leivinpaperilla vuoratulle pellille.
      9.   Paista uunissa, 200 asteessa 10-15 minuuttia.

      Chocolate Chip Cookies

      175 g pehmeää margariinia
      0,5 dl sokeria
      1 dl fariinisokeria
      1 kananmuna
      1,5 dl vehnäjauhoja
      0,5 tl suolaa
      0,5 tl leivinjauhetta
      0,5 tl vanilliinisokeria
      2,5 dl kaurahiutaleita
      200 g levy suklaata suurina palasina

      1.   Vatkaa margariini ja sokerit vaahdoksi.
      2.   Lisää muna.
      3.   Sekoita kuivat aineet keskenään.
      4.   Lisää taikinaan.
      5.   Lopuksi lisää suklaapalaset.
      6.   (Vaihtoehtoisesti nostele pieniä nokareita taikinaa pellille, jokaiseen suklaapala ja taikinanokare päälle - näin jokaiseen keksiin tulee herkullinen suklaakimpale)
      7.   Paista 180 asteessa 8-10 minuuttia.
      8.   Suklaan määrää voi vaihdella omien mieltymysten mukaan.
      9.   Keksit ovat herkullisimmillaan, kun suklaa ei ole vielä kovettunut!


      Suklaaleivät
      noin 50 kpl

      125 g Valio Meijerivoita
      1 dl sokeria
      1 dl fariinisokeria
      100 g rouhittua hasselpähkinää
      170 g taloussuklaata karkeaksi rouhittuna
      1 tl vanilliini- tai vaniljasokeria
      2 1/2 dl vehnäjauhoja
      1/4 tl suolaa
      1/2 tl soodaa

      1.   Vaahdota voi ja sokeri.
      2.   Lisää joukkoon muna.
      3.   Yhdistä loput aineet keskenään ja sekoita ne taikinaan.
      4.   Nostele lusikalla pieniä kokkareita pellille.
      5.   Jätä reilusti kohoamistilaa, sillä pikkuleivät leviävät paistettaessa.
      6.   Paista 200 asteessa noin 8 min.

      Daim- pipariohje

      200 g voita
      2 dl sokeria
      1 muna
      2 rkl siirappia
      1 tl vaniljasokeria
      2 tl leivinjauhetta
      1,5 dl kaurahiutaleita
      3,5 dl vehnäjauhoja
      2-3 pientä Daim patukkaa (pilko Daim patukat rouheeksi)

      1.   Vatkaa sokeri ja voi.
      2.   Lisää joukkoon kananmuna, vatkaa hyvin ja lisää siirappi.
      3.   Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seokseen.
      4.   Lisää lopuksi Daim rouhe taikinaan ja sekoita tasaiseksi.
      5.   Tee taikinasta tanko ja leikkaa noin 1 cm paloja tangosta.
      6.   Pyörittele paloista palloja ja litistä hiukan.
      7.   Jätä pipareille tilaa levitä.
      8.   Paista pipareita noin 8-10 minuuttia 180 asteessa.

      Chocolate chip cookies 2

      200 g voita
      50 g pähkinävoita
      1.25 dl sokeria
      1 muna
      0.25 dl hasselpähkinärouhetta
      ½ dl kaurahiutaleita
      4 dl vehnäjauhoja
      1 tl leivinjauhetta
      levy tummaa suklaata (150g)
      ½ levyä valkoista suklaata (75g)

      1.   Vatkaa voit ja sokeri vaahdoksi.
      2.   Lisää muna varovasti sekoittaen.
      3.   Sekoita vehnäjauho, hasselpähkinä, kaurahiutaleet ja leivinjauhe keskenään sekaisin ja lisää ne varovasti sekoittaen voi-muna-sokeri seokseen.
      4.   Sekoita puolitetut suklaan palaset taikinaan.
      5.   Laita taikinaa n. 1cm halkaisijaltaa 10cm kuppiin ja kypsennä mikrossa täydellä teholla 45sek.

      Muuta:
      Taikinan kuuluu olla aika tönkköä. Ja sitä tulee paljon. Joten sitä voi myös pakastaa ja sulattaa uudestaan. Itse söin sitä myös raakana

      Miljonäärin pikkuleipä
      20 palaa

      1 pkt valmista murotaikinaa

      karamellikerros:
      2 dl kermaa
      2 dl fariinisokeria

      suklaakuorrutus:
      150g maitosuklaata

      1.   Kuumenna uuni 200 asteeseen.
      2.   Levitä sulanut murotaikina voidellun vuoan pohjalle (30x20 cm tai pyöreä halk. 23-25 cm).
      3.   Paista n. 15 min.
      4.   Keitä kermaa ja fariinisokeria kattilassa 20 min.
      5.   Kaada hiukan jäähtynyt karamelliseos paistetun murotaikinan päälle.
      6.   Anna jäähtyä.
      7.   Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa ja kaada vuokaan.
      8.   Tasoita suklaan pinta ja anna jähmettyä.
      9.   Leikkaa levy pieniksi annospaloiksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jos nainen harrastaa seksiä

      Useiden kanssa, miten se eroaa miesten mielestä siitä, jos miehellä on ollut useita s kumppaneita? Oletan että kaikki mi
      Ikävä
      243
      2201
    2. Pihlaja-puulle

      Illat on mulle pahimpia. En tiiä miks se olis vaan parasta yöstä toiseen nukkua sun kanssa ja herätä sun kasvoihin. Jos
      Ikävä
      15
      1440
    3. Päivieni piristys, missä olet?

      Toit iloa ja valoa mun elämään ☀️ Nyt mennyt kohta viikko ettei ole nähty. Kaipaan nähdä sua silti ja pelkään vaikka tei
      Ikävä
      14
      1406
    4. Kova karman laki

      Karman lain kautta pahantekijä tehdessään pahaa toteuttaa koston ja rangaistuksen sille jolle pahaa on tehty. Tämä tarko
      Hindulaisuus
      371
      1255
    5. Kysymys Kuhmolaisille

      Hei. Olen 32 vuotias nainen ja muutin Kuhmoon noin 12 vuotta sitten. Mutta nyt täytyy ihmetellä ihan ääneen että onhan t
      Kuhmo
      21
      978
    6. Savimajasta lääketieteen tohtoriksi - ja ei tikkua ristiin

      ”Jos ihminen muuttaa savimajasta tänne kerrostaloon länsimaisen elintason piiriin ilman että tarvitsee panna tikkua rist
      Maahanmuutto
      176
      877
    7. Ensi viikolla tulen takaisin

      Ja käyn varmaan siellä monta kertaa. Monta mahdollisuutta nähdä jos olet siellä päin
      Ikävä
      19
      816
    8. Taidat nainen haluta vain sitä yhtä asiaa?

      Minusta tuntuu nyt siltä.
      Ikävä
      75
      762
    9. Olen valtavan ihastunut

      Yritin sen sinulle viime viikolla kertoa, mutta liikaa muuttujia ja isoja tunteita, niin en kyllä ollut kovin selkeä.
      Ikävä
      57
      746
    10. Oon varma siitä

      Että oot vain mun rahojen perään, nainen. Siks et kelpaa mulle, että joku helpompi. M-mieheltä
      Ikävä
      101
      685
    Aihe