Lasagnen maitokastike ei onnistu!

Kotikokkialkaja

Ongelmanani siis on, että lasagnen maitokastike ei onnistu, vaikka teen sen ohjeen mukaan: ensin kuumennan jauhot ja voin kattilassa, sitten maito vähitellen, kuumennus ja juustoraaste sekaan ja lopuksi kiehutan sitä hiljaa viisi minuuttia. Lopputulos maistuu ookoolta, mutta ulkonäkö ja rakenne ei ole odotettu: kastike ei suurustu vaan pysyy ohuena litkuna, ja jauhot muodostavat kai juuston kanssa hiutaleita. Lopputulos näyttää hapantuneelta maidolta! Maku on tosiaan ihan hyvä, mutta ei ole kovin palkitsevaa kun aherran keittiössä toista tuntia ja lopputulos ei ole odotetun näköinen.

Tämä on toistunut monta kertaa.

Voikohan syynä olla se, että käytän leivontakarkeita vehnäjauhoja?

Osaako joku neuvoa?

8

9370

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kiwi

      Ohjeesi kuulostaa kyllä aika kummalliselta. Kastiketta keitetään yleensä 15-20 minuuttia koko ajan sekoittaen ja se paksunee ihan itsestään jos vain jauhoja on ollut suhteessa riittävästi nestemäärään. Juustoraastetta sekoitetaan vasta valmiiseen kastikkeeseen, jos ollenkaan.

    • Parempi ohje

      Tee etelä-italialaista lasagnea, johon ei tule maitoa, vaan sen sijaan tomaattikastiketta (tomaattisosetta, selleriä, porkkanaa, sipulia, valkosipulia, oliiviöljyä ja suolaa) ja mozzarellaa. Maku on parempi, ja valmistaminen on helpompaa.

    • kyllä

      itse teen teräskattilassa, siis kuumennan rasvan ensin, sitten jauhot sinne sekaan ja vietävän moista vispausta vispilällä, että jauhot ja rasva on kunnolla sekaisin, sitten kaatelen sen maidon sinne ja vispaan tietysti koko ajan. Sitten vaan keitellään ja sekoitellaan välillä, n. 10 min. tai kun jauhon mauku on soossista hävinnyt, sitten vaan juusto ja mausteet perään, ja hyvä tulee.

      • kotikokki..

        Juuri noin se tehdään. Ensin rasva sulatetaan kuumassa kattilassa, jauhoja perään niin paljon kun rasva vetää, muttei kuitenkaan niin paljoa että ihan kuivaksi menee. Vispilällä hyvin sekaisin ja maidot perään (mahdollisesti jo kuumennettu maito, voi kuumentaa vaikka mikrossa) Sitten keitellään kunnes saostuu, jos menee liian paksuksi niin maitoa sekaan lisää. Kun kastiketta on keitelty 10-15min laitetaan levy kiinni ja kattila syrjään. Maustetaan suolalla ja valkopippurilla, sekä lisätään juustoraaste. Jos kastiketta keitellään minutti tolkulla mausteiden ja juuston kanssa, se juoksettuu.


      • valkokastike
        kotikokki.. kirjoitti:

        Juuri noin se tehdään. Ensin rasva sulatetaan kuumassa kattilassa, jauhoja perään niin paljon kun rasva vetää, muttei kuitenkaan niin paljoa että ihan kuivaksi menee. Vispilällä hyvin sekaisin ja maidot perään (mahdollisesti jo kuumennettu maito, voi kuumentaa vaikka mikrossa) Sitten keitellään kunnes saostuu, jos menee liian paksuksi niin maitoa sekaan lisää. Kun kastiketta on keitelty 10-15min laitetaan levy kiinni ja kattila syrjään. Maustetaan suolalla ja valkopippurilla, sekä lisätään juustoraaste. Jos kastiketta keitellään minutti tolkulla mausteiden ja juuston kanssa, se juoksettuu.

        Itse teen valkokastikkeet seuraavasti, Laitan kaikki aineet teräskattilaan paitsi n2dl nesteestä(yleensä maito) ja jauho määrän. Annan loppujen aineiden, voit juustot mausteet ja loput mesteet,( joskus maito ja valkoviini, sulaa keskenään sekottaen kun on valmista, lisään hyvin sekottaen ne loput maidot johon olen ensiksi sekottanut ne jauhot. Keittelen sitten vajaan 10 min sekoitellen. Aina on onnistunut, Mausteiden lisäystä voi tarkistaa sitten valmiista kastikkeesta.


      • Kotikokkialkaja
        valkokastike kirjoitti:

        Itse teen valkokastikkeet seuraavasti, Laitan kaikki aineet teräskattilaan paitsi n2dl nesteestä(yleensä maito) ja jauho määrän. Annan loppujen aineiden, voit juustot mausteet ja loput mesteet,( joskus maito ja valkoviini, sulaa keskenään sekottaen kun on valmista, lisään hyvin sekottaen ne loput maidot johon olen ensiksi sekottanut ne jauhot. Keittelen sitten vajaan 10 min sekoitellen. Aina on onnistunut, Mausteiden lisäystä voi tarkistaa sitten valmiista kastikkeesta.

        Kiitos hyvistä vastauksista ja vinkeistä!

        Itse asiassa keittokirjassani ei puhuta mitään siitä että kastiketta pitäisi keittää pidempään, sen mukaan se vain kiehautetaan, lisätään mausteet ja juusto. Olen itse keitellyt sitä viitisen minuuttia kun olen arvellut että vika on juuri tuossa keittoajassa. Mutta ihan uutena mulle tuli, että keittoaika voisi olla jopa 20 minuuttia! Ja mausteet ja juusto vasta lopuksi. Hyviä neuvoja, kiitos! Keittokirjani joutaa näemmä roskiin...

        Kokeilen näillä ohjeilla viikonloppuna.


      • minun mielipide
        Kotikokkialkaja kirjoitti:

        Kiitos hyvistä vastauksista ja vinkeistä!

        Itse asiassa keittokirjassani ei puhuta mitään siitä että kastiketta pitäisi keittää pidempään, sen mukaan se vain kiehautetaan, lisätään mausteet ja juusto. Olen itse keitellyt sitä viitisen minuuttia kun olen arvellut että vika on juuri tuossa keittoajassa. Mutta ihan uutena mulle tuli, että keittoaika voisi olla jopa 20 minuuttia! Ja mausteet ja juusto vasta lopuksi. Hyviä neuvoja, kiitos! Keittokirjani joutaa näemmä roskiin...

        Kokeilen näillä ohjeilla viikonloppuna.

        No ei sitä maitokastiketta tosiaankaan tarvitse mitään 20 min keitellä, aivan turhaa. Venhäjauholle riittää se n. 10 min kypsennys, jolloin jauhon maku "häviää". Ja tosiaan kun lisää juuston, ei missään nimessä sitten enää kastiketta keitellä. Jos kastike siitä huolimatta jää jotenkin liruksi, on suurustetta liian vähän, eli neste / jauho -suhde väärä.


      • Kotikokkialkaja
        minun mielipide kirjoitti:

        No ei sitä maitokastiketta tosiaankaan tarvitse mitään 20 min keitellä, aivan turhaa. Venhäjauholle riittää se n. 10 min kypsennys, jolloin jauhon maku "häviää". Ja tosiaan kun lisää juuston, ei missään nimessä sitten enää kastiketta keitellä. Jos kastike siitä huolimatta jää jotenkin liruksi, on suurustetta liian vähän, eli neste / jauho -suhde väärä.

        Tein eilen illalla lasagnen ja keittelin sitä maitokastiketta noin vartin, kunnes se alkoi näyttää siltä miltä pitikin. Huolehdin myös siitä, että jauhot ja sula voi olivat kunnolla sekaisin ennen maidon lisäämistä.

        Nyt lasagne onnistui! Kiitos vielä neuvoista!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Olet hirvein ihminen kenet olen tavannut.

      Olet järkyttävä.
      Ikävä
      121
      2306
    2. Teemu Keskisarja (ps) loisti- ja hurmasi MTV:n tentissä.

      https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/kommentti-keskisarja-sekoitti-pakan-suomiareenan-puheenjohtajatentissa/9180380 Kuten
      Maailman menoa
      425
      2170
    3. Sinun ja kaipaamasi törmääminen

      Missä sinä haluaisit sen satunnaisen kohtaamisen mieluiten tapahtuvan?
      Ikävä
      97
      1186
    4. Ammuskelua Eliaksenkadulla

      Mikä homma? Hirven metsästykseen vielä lähemäs 3kk. Oliko lie puuman metsästystä..?
      Tornio ja Haaparanta
      13
      975
    5. Haluan sua ihan vtullisen paljon

      Kokonaan ja seksuaalisesti. Pää räjähtää kohta
      Ikävä
      44
      804
    6. Olen pahoillani jos kärsit.

      Mutta meidän välejä ei voi korjata. Rakastin sua tiedoksi. Älä tee itelles mitään vaan hae apua.
      Ikävä
      34
      800
    7. Ymmärrätköhän nainen

      Etten halua että ottaisit sitä suuhusi. Minusta se on ällöttävää, vaikka kivalta se kai tuntuisi, mutta vain minusta. Mi
      Ikävä
      109
      776
    8. Kamalaa! Ketä tappoi vanhempansa Huittisissa? Ketkä tapettiin?

      Kamalaa! Ketä tappoi vanhempansa Huittisissa? Ketkä tapettiin? Shokki!
      Huittinen
      15
      774
    9. Sinkkujen lapset ja kesäloman pituus

      Tuli mieleeni kysyä oletteko huolissanne lasten ja nuorten tulevaisuudesta, tai siitä mitä he nyt joutuvat kokemaan yhte
      Sinkut
      166
      706
    10. Luvattiin työpaikka, mutta mitään ei kuulukaan

      Kuinka yleistä tällainen on? Ehdin jo iloita työpaikasta, turhaan, kun mitään ei kuulukaan työnantajasta, joka ilmoitti
      Työn hakeminen
      32
      699
    Aihe