Jakomielitauti?

Tinas

Miten lääketieteellisesti määritellään jakomielitautisuus? Tietääkö kukaan mitään faktoja siihen liittyen tai jonkun nettisuvun jossa aihetta käsitellään tarkemmin?

13

10618

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • KÄYTETÄ NIMIKETTÄ

      Jakomielitauti, vaan skitsofrenia. Googlettamalla löydät kyllä siitä asiaa.

      • .....

        Skitsofrenialla ja jakomielitaudilla ei ole mitään tekemistä keskenään. Aina ei kannata uskoa kaikkea mitä netistä löytää.

        Kyseessä on dissosiatiivinen mielialahäiriö.


      • Näin se menee
        ..... kirjoitti:

        Skitsofrenialla ja jakomielitaudilla ei ole mitään tekemistä keskenään. Aina ei kannata uskoa kaikkea mitä netistä löytää.

        Kyseessä on dissosiatiivinen mielialahäiriö.

        Skitsofrenia on sama kuin jakomielitauti.

        Dissosiatiivinen mielialahäiriö taas tarkoittaa kaksisuuntaista mielealahäiriötä, eli on aivan eri asia.


      • Anonyymi
        Näin se menee kirjoitti:

        Skitsofrenia on sama kuin jakomielitauti.

        Dissosiatiivinen mielialahäiriö taas tarkoittaa kaksisuuntaista mielealahäiriötä, eli on aivan eri asia.

        itseasiassa dissosiatiivinen häiriö ei ole sama kun kaksisuuntainen.tästä voit lukea ja katsoa videoita netissä.dissosiaatio häiriö helposti sekoitetaan skitsofreniaan.olen ollut luennoilla kuulemassa ihmisten kokemuskertomuksia joilla on dissosiaatiohäiriö,jakomielitauti sanaa ei enää käytetä ja se on vähän vääristävä kuva skitsofreniasta.


    • male 21v

      ihmisen persoonallisuus särkyy yleensä traumaattisen tapahtuman takia, yleensä lapsena tapahtuneen asian takia. ihmisen persoona, eli tunteet ajattelu ja ego särkyy.. eli ne ei enää pelaa yhtä. eli esim sellainen henkilö saattaa kertoa kaverille jotain juttua jostain mieleisestä asiasta ja yhtäkkiä hypätä aivan toiseen asiaan kesken jutun, hänen ns. tunteet ailahtelee. he ovat myös eristäytyneitä ja ovat tunne autistisia eli he eivät tunne mieltymystä juurikaan tavallisesti nautintoa tuoviin asioihin, kuten pojilla tytöt, entiset harrastukset etc...

      on myös sellaisiakin rajatapauksia että ihmisessä tosiaan on täysin "kaksi erillistä" persoonaa, eli jos hän on vaikka lapsena joutunut jatkuvasti vaikkapa oleen raiskauksen uhrina. niin sellaisen ihmisen mielen on periaatteessa "pakko" puolustautua, eli ihmisen oma mieli rakentaa toisen minän johon tämä henkilö miten sen nyt sanoisi "muuttuu" silloin. koska kun ihminen kokee jotain niin traumaattista lapsena niin lapsi ei kestä sitä vaan sen on paettava johonkin ,oltava joku muu. ja silloin ihmiseen alkaa rakentua tämä toinen minä.

      Ihminen muuttuu vihaiseksi, kiukuttelevaksi, kierteleväksi, hermostuneeksi,ahdistuneeksi etc... sitten jos joku alkaa tälle ihmiselle puhumaan esim menneisyydestä niin se heti hyökkää vastaa puolustukset yllä. mutta ajan, huolenpidon,rakkauden ja avun voimalla tämä ihminen alkaa laskeen kilpensä kun hän alkaa luottaa hoitajaansa. silloin alkaa tulla esiin se särkynyt lapsi jolle on tehty vääryyttä. ja ajan kanssa kun haavat alkaa paraneen sydämessä ja ihminen alkaa "vapautua" omistä vääristä epäluuloista ja vihasta niin hän alkaa eheytyä.

      on tietenkin mahdollista että tää ihminen on niin vaikeassa kunnossa että hänen kahdessa persoonassa on jo omat nimet ja halut etc. esim. että naisessa voi olla yks persoona jonka nimi on vaikka tiina, sellainen joka pitää suunnilleen jotain nallea kädessä ja sanoo: älä tee pahaa. ja sitten toinen persoonallisuus on vaikka toni joka on vihainen ja väkivaltainen, joka nauttii vaan siitä että saa tehdä pahaa ihmisille,joskaan tämä ihminen ei tee pahaa siksi että hän todellisuudessa siitä nauttisi vaan hän tekee sitä pahaa mitä vihaa. eli silleen että hänen kasvonsa nauraa mutta todellisuudessa sydän itkee.

      Vasta katsoin elokuvan identity jossa miehellä oli jakomieli tauti. aivan tyhmä elokuva, ei missään yhdessä yössä ihmisen persoonaa muuteta eikä varsinkaan ihmisestä voi mitenkään "karkottaa" pahaa persoonaa poies. ideana on se että ihminen saa rakkautta ja huolenpitoa, niin että hän alkaa pikkuhiljaa vapautumaan niin että esim. nää kaksi tiina ja toni sulautuvat yhdeksi ihmiseksi niin että ihmisen ei enää tarvi puolustautua, hän ei enää tarvitse olla kaksi persoonaa vaan että hän on sekä tiina että toni, tiedän että kuulostaa naurettavalta mutta se on se perus idea parantumisessa.

      Elikkäpäs silleen että jos tämä kyseinen nainen suuttuu tai kokee jotain mikä tekee hänestä jälleen tonin ei tarvitse tulla enää esille vaan hän alkaa oleen sillä tavalla vapaa että hän voi puolustautua muullakin kuin tonin vihalla. jos se ihminen voi jo alkaa vähän nauramaan tai hymyilemään niin se ihminen on jo TOSI hyvässä kunnossa. silloin kun ei enää tarvitse lyödä vihalla tai vaikka jos voikin niin voi niinkuin yksi kaverini sano: että saa sen armon että heittää sen halvimman lautasen seinään :D lol.

      Mun ajatuksia asiasta.

    • TIIAK

      MILLÄ PERUSTEELLA AVIOMIHENI VÄITTÄÄ, ETTÄ ITSETUNTO ON 0. MOLEMILLA ON MIELNTERVEYSONGELMILLA JA ASIOIDEN PÄÄTTEEKSI LÄIN MIESTÄNI VEISTSELLÄ, AIVAN KUIN SE VIHA JA RAKAKKAUS OLISIVAT KÄÄNTYNEET PÄÄLAELLEEN. MISSÄ KULKEE JAKOMIELITAUDIN RAJA.SE, ETTÄ VÄLILLÄ ON SEEKUNNIN HYVÄ JA TOISELLA SEKUNNILLA TÄYSIN PAHA. ERITTÄIN VÄKIVALTAINEN

    • jaa-a

      Eikö se tarkoita että on kaksi persoonaa?? Tai jotain sen tapasta....

    • jaettu ajatus

      En ole juurikaan kuulut kuin mummon ja paapan käyttäneen nimitystä jakomielitauti, mikä tarkoittaa nykyään samaa kuin skitsofrenia ja skitsofreniaa on eri tyyppisiä mm. paranoidinen skitsofrenia. Persoonia voi olla enemmän kuin kaksi. Yleensä nämä potilaat/asiakkaat osaavat (tai ainakin yrittävät) taivutella muitakin näkemään asiat samalla tavalla.

      Kokemusta on.

    • kuunsukupuolinen

      Koska jakomielitauti ei ole enää muotia on muotia olla muunsukupuolinen koska homous ja lesbouskin on menettänyt uutuudenviehätyksensä ja juuri siksi näyttelijät yms. haluavat nyt julkisuutta muunsukupuolisuudella.

    • huominarvoista

      Skitsofrenia on tauti, jota kaikki rikkaat psykiatria lääkärit sairastavat, siis ku esität vaivojas psykiatrille hän laskee sinusta saataavaa rahallista tuottoa välittämättä tai edes kuulematta sanomaasi , ja kohta sulla on 100 e lasku kourassa.

    • En.siis.ole.alalla

      "Jakomielitauti" on skitsofrenian vanha nimitys. Sitä ei enää käytetä ollenkaan.

    • Anonyymi

      vanhanaikainen sana sitä ei enää käytetä,ennen muinoin myös tähän sekoitettiin dissasiaatiohäiriö sun muuta

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1701
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1361
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1327
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1315
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      10
      1313
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1284
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1264
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1230
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1190
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe