Rosollin kastike

raip

jos joku osais kertoa perinteisen rosollin kastikkeen ohjeen..vai ilman kastiketta?

14

20103

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • aitoalkuperäinen

      Rosollikastikevaahto, jota äitee teki: elikä vatkaat purkin kermaa, siihen loraus punajuurien keitinlientä(tai jos käytät purkkipunajuuria niin hieman siitä nestettä) joukkoon- näin vaahto saa vaaleanpunaisen värin. Ja sitten tärkein elikä etikka! N. 1 tl riittää tai sitten lisäät maun mukaan hieman enemmän.

      • On paras

        Paras rosollikastike - jos rosolli kastiketta edes kaipaa - on smetana, joka on maustettu piparjuuritahnalla ja lievästi värjätty punajuuriliemellä.


    • Perinteisestä en tiedä, mutta itse teen niin, että laitan purkin-pari kermaviiliä (riippuu syöjien määrästä) ja liraus punajuurien lientä, suolaa ja pippuria. Kermaviilin tilalle voi halutessaan laittaa kermavaahtoa.

    • joulumuori

      Perinteinen rosollinkastike on kermavaahto, joka on värjätty punajuuriliemellä, ja setarjoillaan erikseen.

    • masa 43

      Vatkaa kerma lisää etikkaa pari ruokalusikallista ja maun mukaa sokeria lopuksi jos haluat punajuuri lientä, näin tehdään turunsaaristossa Velkualla ja on tosi vanha resepti.ja hyvä

      • niinpäin?

        Jännää, että "punajuuri lientä" kirjoitat erikseen, mutta "turunsaaristossa" kirjoitat yhteen. Ja pienellä T:llä. No, virheethän eivät tuohon lopu, joten parempi laittaa koko kirjoitus uusiksi:

        Rosollikastike
        Masa 43
        Vatkaa kerma, lisää etikkaa pari ruokalusikallista ja maun mukaan sokeria. Lopuksi, jos haluat, [lisää] punajuurilientä. Näin tehdään Turun saaristossa Velkualla, ja on tosi vanha resepti. Ja hyvä.


      • Älä opeta kun et osaa..
        niinpäin? kirjoitti:

        Jännää, että "punajuuri lientä" kirjoitat erikseen, mutta "turunsaaristossa" kirjoitat yhteen. Ja pienellä T:llä. No, virheethän eivät tuohon lopu, joten parempi laittaa koko kirjoitus uusiksi:

        Rosollikastike
        Masa 43
        Vatkaa kerma, lisää etikkaa pari ruokalusikallista ja maun mukaan sokeria. Lopuksi, jos haluat, [lisää] punajuurilientä. Näin tehdään Turun saaristossa Velkualla, ja on tosi vanha resepti. Ja hyvä.

        Vatkaa kerma, lisää etikkaa pari ruokalusikallista, ja maun mukaan sokeria. Lopuksi, jos haluat lisää punajuurilientä.Näin tehdään Turun saaristossa Velkualla, ja on tosi vanha resepti, ja hyvä.


      • on täynnä
        Älä opeta kun et osaa.. kirjoitti:

        Vatkaa kerma, lisää etikkaa pari ruokalusikallista, ja maun mukaan sokeria. Lopuksi, jos haluat lisää punajuurilientä.Näin tehdään Turun saaristossa Velkualla, ja on tosi vanha resepti, ja hyvä.

        virheitä tuo kirjoituksesi! Olitko humalassa?
        Tok tok!


      • o ihan oikke
        on täynnä kirjoitti:

        virheitä tuo kirjoituksesi! Olitko humalassa?
        Tok tok!

        Vatkaa kerma, lisää etikkaa pari ruokalusikallista ja maun mukaan sokeria.

        Lopuksi jos haluat, lisää punajuurilientä. Näin tehdään Turun saaristossa Velkualla, ja on tosi vanha resepti, ja hyvä.


      • Kielikonsta
        niinpäin? kirjoitti:

        Jännää, että "punajuuri lientä" kirjoitat erikseen, mutta "turunsaaristossa" kirjoitat yhteen. Ja pienellä T:llä. No, virheethän eivät tuohon lopu, joten parempi laittaa koko kirjoitus uusiksi:

        Rosollikastike
        Masa 43
        Vatkaa kerma, lisää etikkaa pari ruokalusikallista ja maun mukaan sokeria. Lopuksi, jos haluat, [lisää] punajuurilientä. Näin tehdään Turun saaristossa Velkualla, ja on tosi vanha resepti. Ja hyvä.

        Minä taas esittäisin reseptin näin:

        Rosollikastike á la Masa 43

        Vatkaa kerma, lisää etikkaa pari ruokalusikallista ja maun mukaan sokeria. Halutessasi voit lisätä lopuksi joukkoon punajuurilientä.

        Näin tehdään Turun saaristossa Velkualla, jossa tämä vanhanmakuinen resepti on havaittu hyvänmakuiseksi.


      • Tonttu
        Kielikonsta kirjoitti:

        Minä taas esittäisin reseptin näin:

        Rosollikastike á la Masa 43

        Vatkaa kerma, lisää etikkaa pari ruokalusikallista ja maun mukaan sokeria. Halutessasi voit lisätä lopuksi joukkoon punajuurilientä.

        Näin tehdään Turun saaristossa Velkualla, jossa tämä vanhanmakuinen resepti on havaittu hyvänmakuiseksi.

        No kylläpäs meni vitsailuksi.. Nauroin ihan kippurassa : D

        Kiitos, "Masa 43", rosollikastikereseptistä, joka oli ihan selkeästi ilmaistu.

        Toisaalta tuo muiden "pilkun nussiminen" oli mukavaa huumoria näin joulukiireiden loppusuoralla!


      • tfinkku

        Nussitaan nyt pilkkua. Ja sanan eteen ei tule pilkkua ;)


      • jouluontaas

    • en osaa kirjoittaa

      Tää palsta on täynnä kielipuoli idiootteja.
      Joulua

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Et siis vieläkään

      Et ilmeisesti ole vieläkään päässyt loppuun asti mun kirjoituksissa täällä. Kerro ihmeessä sit, kun valmista 😁 tuskin k
      Ikävä
      50
      2244
    2. Hyvä että lähdit siitä

      Ties mitä oisin keksinyt jos oisit jäänyt siihen, näit varmaan miten katoin sua.... 😘🤭😎💖
      Ikävä
      25
      988
    3. Aavistatko että moni tietää

      Vai ollaanko hyvin vedätetty pokerinaamalla. No kun vähiten odotat niin yllätämme sinut
      Ikävä
      82
      952
    4. Yritin saada

      Vastauksia mutta et voinut olla rehellinen ja kaiken kannoin yksin. Halusin kovasti ymmärtää mutta en voi enää ymmärtää.
      Ikävä
      11
      914
    5. Onko vielä

      mahdollista nähdä?
      Rakkaus ja rakastaminen
      68
      873
    6. Koronarokotus sattui oudon paljon nyt sairaanhoitaja Tanja 46 istuu pyörätuolissa

      Pitkä piina piikistä Kun Tanja Vatka käy suihkussa, tuntuu kuin ihoa revittäisiin raastinraudalla irti. Hän on kärsinyt
      Maailman menoa
      54
      853
    7. Olisitko mies valmis?

      Maksamaan naisellesi/vaimollesi/tyttöystävällesi elämisestä syntyvät kulut, ruokailun, vuokran ja muut välttämättömät me
      Ikävä
      121
      842
    8. Kronikat..

      Mikä hele… on tää yks kronikat mikä suoltaa facessa kaikkea julkaisua ja AINA samoista firmoista imatralla??? Eikö ne mu
      Imatra
      10
      773
    9. vieläkin sanoa voin...

      💖💛💖💛💖💛💖💛💖 💛 Beijjjbeh 💛 Kaks vuotta tänään täällä. Miten hitossa jotkut on jaksaneet kymmeniä vuos
      Ikävä
      22
      753
    10. Täällä istun ja mietin

      Miten paljon haluaisin katsoa sinua juuri niin kuin haluaisin katsoa sinua. Rakastavin silmin. Näkisit vihdoin senkin pu
      Ikävä
      49
      749
    Aihe