jos joku osais kertoa perinteisen rosollin kastikkeen ohjeen..vai ilman kastiketta?
Rosollin kastike
14
20054
Vastaukset
- aitoalkuperäinen
Rosollikastikevaahto, jota äitee teki: elikä vatkaat purkin kermaa, siihen loraus punajuurien keitinlientä(tai jos käytät purkkipunajuuria niin hieman siitä nestettä) joukkoon- näin vaahto saa vaaleanpunaisen värin. Ja sitten tärkein elikä etikka! N. 1 tl riittää tai sitten lisäät maun mukaan hieman enemmän.
- On paras
Paras rosollikastike - jos rosolli kastiketta edes kaipaa - on smetana, joka on maustettu piparjuuritahnalla ja lievästi värjätty punajuuriliemellä.
Perinteisestä en tiedä, mutta itse teen niin, että laitan purkin-pari kermaviiliä (riippuu syöjien määrästä) ja liraus punajuurien lientä, suolaa ja pippuria. Kermaviilin tilalle voi halutessaan laittaa kermavaahtoa.
- joulumuori
Perinteinen rosollinkastike on kermavaahto, joka on värjätty punajuuriliemellä, ja setarjoillaan erikseen.
- masa 43
Vatkaa kerma lisää etikkaa pari ruokalusikallista ja maun mukaa sokeria lopuksi jos haluat punajuuri lientä, näin tehdään turunsaaristossa Velkualla ja on tosi vanha resepti.ja hyvä
- niinpäin?
Jännää, että "punajuuri lientä" kirjoitat erikseen, mutta "turunsaaristossa" kirjoitat yhteen. Ja pienellä T:llä. No, virheethän eivät tuohon lopu, joten parempi laittaa koko kirjoitus uusiksi:
Rosollikastike
Masa 43
Vatkaa kerma, lisää etikkaa pari ruokalusikallista ja maun mukaan sokeria. Lopuksi, jos haluat, [lisää] punajuurilientä. Näin tehdään Turun saaristossa Velkualla, ja on tosi vanha resepti. Ja hyvä. - Älä opeta kun et osaa..
niinpäin? kirjoitti:
Jännää, että "punajuuri lientä" kirjoitat erikseen, mutta "turunsaaristossa" kirjoitat yhteen. Ja pienellä T:llä. No, virheethän eivät tuohon lopu, joten parempi laittaa koko kirjoitus uusiksi:
Rosollikastike
Masa 43
Vatkaa kerma, lisää etikkaa pari ruokalusikallista ja maun mukaan sokeria. Lopuksi, jos haluat, [lisää] punajuurilientä. Näin tehdään Turun saaristossa Velkualla, ja on tosi vanha resepti. Ja hyvä.Vatkaa kerma, lisää etikkaa pari ruokalusikallista, ja maun mukaan sokeria. Lopuksi, jos haluat lisää punajuurilientä.Näin tehdään Turun saaristossa Velkualla, ja on tosi vanha resepti, ja hyvä.
- on täynnä
Älä opeta kun et osaa.. kirjoitti:
Vatkaa kerma, lisää etikkaa pari ruokalusikallista, ja maun mukaan sokeria. Lopuksi, jos haluat lisää punajuurilientä.Näin tehdään Turun saaristossa Velkualla, ja on tosi vanha resepti, ja hyvä.
virheitä tuo kirjoituksesi! Olitko humalassa?
Tok tok! - o ihan oikke
on täynnä kirjoitti:
virheitä tuo kirjoituksesi! Olitko humalassa?
Tok tok!Vatkaa kerma, lisää etikkaa pari ruokalusikallista ja maun mukaan sokeria.
Lopuksi jos haluat, lisää punajuurilientä. Näin tehdään Turun saaristossa Velkualla, ja on tosi vanha resepti, ja hyvä. - Kielikonsta
niinpäin? kirjoitti:
Jännää, että "punajuuri lientä" kirjoitat erikseen, mutta "turunsaaristossa" kirjoitat yhteen. Ja pienellä T:llä. No, virheethän eivät tuohon lopu, joten parempi laittaa koko kirjoitus uusiksi:
Rosollikastike
Masa 43
Vatkaa kerma, lisää etikkaa pari ruokalusikallista ja maun mukaan sokeria. Lopuksi, jos haluat, [lisää] punajuurilientä. Näin tehdään Turun saaristossa Velkualla, ja on tosi vanha resepti. Ja hyvä.Minä taas esittäisin reseptin näin:
Rosollikastike á la Masa 43
Vatkaa kerma, lisää etikkaa pari ruokalusikallista ja maun mukaan sokeria. Halutessasi voit lisätä lopuksi joukkoon punajuurilientä.
Näin tehdään Turun saaristossa Velkualla, jossa tämä vanhanmakuinen resepti on havaittu hyvänmakuiseksi. - Tonttu
Kielikonsta kirjoitti:
Minä taas esittäisin reseptin näin:
Rosollikastike á la Masa 43
Vatkaa kerma, lisää etikkaa pari ruokalusikallista ja maun mukaan sokeria. Halutessasi voit lisätä lopuksi joukkoon punajuurilientä.
Näin tehdään Turun saaristossa Velkualla, jossa tämä vanhanmakuinen resepti on havaittu hyvänmakuiseksi.No kylläpäs meni vitsailuksi.. Nauroin ihan kippurassa : D
Kiitos, "Masa 43", rosollikastikereseptistä, joka oli ihan selkeästi ilmaistu.
Toisaalta tuo muiden "pilkun nussiminen" oli mukavaa huumoria näin joulukiireiden loppusuoralla! - tfinkku
Nussitaan nyt pilkkua. Ja sanan eteen ei tule pilkkua ;)
- jouluontaas
Tuleepas ja-sanan eteen joskus pilkku! Katso sääntö nro 3.
https://www.cs.tut.fi/~jkorpela/pilkut.html
- en osaa kirjoittaa
Tää palsta on täynnä kielipuoli idiootteja.
Joulua
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Koko familia taas lehdissä jauhamassa vanhoja asioitaan
Nyt menee familialla lujaa. Martina ja äiti MeNaisissa (taas) ja Esko IS:ssa. Kuinkakohan monta kymmentä kertaa nuo sam3541411- 741385
Teemu Keskisarja (ps) loisti- ja hurmasi MTV:n tentissä.
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/kommentti-keskisarja-sekoitti-pakan-suomiareenan-puheenjohtajatentissa/9180380 Kuten3101150Taas syytöntä ja rehellisintä rangaistiin
Ja vielä 13 000 euroa kaupungin oikeudenkäyntikuluja maksuun. Lisää tällaisia päätöksiä.😀461077Heh, Irvi-Riikka vie duunareilta nyt arkipyhätkin
Voihan saksilla näköjään leikellä kalenteriakin. Irvi-Riikalla ne osuivat arkipyhiin. Että sellainen duunaripuolue 😆231894Aika pieni se on
Joku sanoo että matala on suihku. Säätöä tarviaa nyt ruisku, että se ruiskuaa korkeudelle valopylvään Näin saamme näht31892vinkki miehille
Jos on ollut erimielisyyksiä ja sun käytös on satuttanut naisya, et voi palata takaisin kevyesti niin kuin mitään ei oli163868Kiitos siitä
Kiitos siitä hahmosta jonka loit, ja jonka sain tuntea, ja kutsua ystäväksi. Se oli hyvä tyyppi ja siihen oli helppo rak40835Ilouutinen: Teini-ikään ehtinyt Osmo Peltola TV:ssä! Tätä tiedossa Peltsi-isän kanssa tällä kertaa
Mikä upea parivaljakko: Peltsi-isä ja Osmo-poika. Peltsin toisen luonto starttaa televisiossa ja mukana muutamassa jakso20807Pelekäätkönä mua?
Älä turhaan. 😘 Unohdetaan säät ja ilmat ja muut turhat lätinät tai jos välttämättä haluat niistä keskustella, niin te42804