jos joku osais kertoa perinteisen rosollin kastikkeen ohjeen..vai ilman kastiketta?
Rosollin kastike
14
20032
Vastaukset
- aitoalkuperäinen
Rosollikastikevaahto, jota äitee teki: elikä vatkaat purkin kermaa, siihen loraus punajuurien keitinlientä(tai jos käytät purkkipunajuuria niin hieman siitä nestettä) joukkoon- näin vaahto saa vaaleanpunaisen värin. Ja sitten tärkein elikä etikka! N. 1 tl riittää tai sitten lisäät maun mukaan hieman enemmän.
- On paras
Paras rosollikastike - jos rosolli kastiketta edes kaipaa - on smetana, joka on maustettu piparjuuritahnalla ja lievästi värjätty punajuuriliemellä.
Perinteisestä en tiedä, mutta itse teen niin, että laitan purkin-pari kermaviiliä (riippuu syöjien määrästä) ja liraus punajuurien lientä, suolaa ja pippuria. Kermaviilin tilalle voi halutessaan laittaa kermavaahtoa.
- joulumuori
Perinteinen rosollinkastike on kermavaahto, joka on värjätty punajuuriliemellä, ja setarjoillaan erikseen.
- masa 43
Vatkaa kerma lisää etikkaa pari ruokalusikallista ja maun mukaa sokeria lopuksi jos haluat punajuuri lientä, näin tehdään turunsaaristossa Velkualla ja on tosi vanha resepti.ja hyvä
- niinpäin?
Jännää, että "punajuuri lientä" kirjoitat erikseen, mutta "turunsaaristossa" kirjoitat yhteen. Ja pienellä T:llä. No, virheethän eivät tuohon lopu, joten parempi laittaa koko kirjoitus uusiksi:
Rosollikastike
Masa 43
Vatkaa kerma, lisää etikkaa pari ruokalusikallista ja maun mukaan sokeria. Lopuksi, jos haluat, [lisää] punajuurilientä. Näin tehdään Turun saaristossa Velkualla, ja on tosi vanha resepti. Ja hyvä. - Älä opeta kun et osaa..
niinpäin? kirjoitti:
Jännää, että "punajuuri lientä" kirjoitat erikseen, mutta "turunsaaristossa" kirjoitat yhteen. Ja pienellä T:llä. No, virheethän eivät tuohon lopu, joten parempi laittaa koko kirjoitus uusiksi:
Rosollikastike
Masa 43
Vatkaa kerma, lisää etikkaa pari ruokalusikallista ja maun mukaan sokeria. Lopuksi, jos haluat, [lisää] punajuurilientä. Näin tehdään Turun saaristossa Velkualla, ja on tosi vanha resepti. Ja hyvä.Vatkaa kerma, lisää etikkaa pari ruokalusikallista, ja maun mukaan sokeria. Lopuksi, jos haluat lisää punajuurilientä.Näin tehdään Turun saaristossa Velkualla, ja on tosi vanha resepti, ja hyvä.
- on täynnä
Älä opeta kun et osaa.. kirjoitti:
Vatkaa kerma, lisää etikkaa pari ruokalusikallista, ja maun mukaan sokeria. Lopuksi, jos haluat lisää punajuurilientä.Näin tehdään Turun saaristossa Velkualla, ja on tosi vanha resepti, ja hyvä.
virheitä tuo kirjoituksesi! Olitko humalassa?
Tok tok! - o ihan oikke
on täynnä kirjoitti:
virheitä tuo kirjoituksesi! Olitko humalassa?
Tok tok!Vatkaa kerma, lisää etikkaa pari ruokalusikallista ja maun mukaan sokeria.
Lopuksi jos haluat, lisää punajuurilientä. Näin tehdään Turun saaristossa Velkualla, ja on tosi vanha resepti, ja hyvä. - Kielikonsta
niinpäin? kirjoitti:
Jännää, että "punajuuri lientä" kirjoitat erikseen, mutta "turunsaaristossa" kirjoitat yhteen. Ja pienellä T:llä. No, virheethän eivät tuohon lopu, joten parempi laittaa koko kirjoitus uusiksi:
Rosollikastike
Masa 43
Vatkaa kerma, lisää etikkaa pari ruokalusikallista ja maun mukaan sokeria. Lopuksi, jos haluat, [lisää] punajuurilientä. Näin tehdään Turun saaristossa Velkualla, ja on tosi vanha resepti. Ja hyvä.Minä taas esittäisin reseptin näin:
Rosollikastike á la Masa 43
Vatkaa kerma, lisää etikkaa pari ruokalusikallista ja maun mukaan sokeria. Halutessasi voit lisätä lopuksi joukkoon punajuurilientä.
Näin tehdään Turun saaristossa Velkualla, jossa tämä vanhanmakuinen resepti on havaittu hyvänmakuiseksi. - Tonttu
Kielikonsta kirjoitti:
Minä taas esittäisin reseptin näin:
Rosollikastike á la Masa 43
Vatkaa kerma, lisää etikkaa pari ruokalusikallista ja maun mukaan sokeria. Halutessasi voit lisätä lopuksi joukkoon punajuurilientä.
Näin tehdään Turun saaristossa Velkualla, jossa tämä vanhanmakuinen resepti on havaittu hyvänmakuiseksi.No kylläpäs meni vitsailuksi.. Nauroin ihan kippurassa : D
Kiitos, "Masa 43", rosollikastikereseptistä, joka oli ihan selkeästi ilmaistu.
Toisaalta tuo muiden "pilkun nussiminen" oli mukavaa huumoria näin joulukiireiden loppusuoralla! - tfinkku
Nussitaan nyt pilkkua. Ja sanan eteen ei tule pilkkua ;)
- jouluontaas
Tuleepas ja-sanan eteen joskus pilkku! Katso sääntö nro 3.
https://www.cs.tut.fi/~jkorpela/pilkut.html
- en osaa kirjoittaa
Tää palsta on täynnä kielipuoli idiootteja.
Joulua
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Poliisi: Kymmenhenkinen pohjalaisperhe ollut vuoden kateissa kansainvälinen etsintäkuulutus Poliis
Poliisi: Kymmenhenkinen pohjalaisperhe ollut vuoden kateissa – kansainvälinen etsintäkuulutus Poliisi pyytää yleisön apu4533876Tässä totuus jälleensyntymisestä - voit yllättyä
Jumalasta syntyminen Raamatussa ei tässä Joh. 3:3. ole alkukielen mukaan ollenkaan sanaa uudestisyntyminen, vaan pelkä3181662- 1161486
En kadu sitä, että kohtasin hänet
mutta kadun sitä, että aloin kirjoittamaan tänne palstalle. Jollain tasolla se saa vain asiat enemmän solmuun ja tekee n891454Noniin rakas
Annetaanko pikkuhiljaa jo olla, niin ehkä säilyy vienot hymyt kohdatessa. En edelleenkään halua sulle tai kenellekään mi991388Oisko mitenkään mahdollisesti ihan pikkuisen ikävä..
...edes ihan pikkuisen pikkuisen ikävä sulla mua??.. Että miettisit vaikka vähän missähän se nyt on ja oiskohan hauska n591346- 501266
Helena Koivu : Ja kohta mennään taas
Kohta kohtalon päivä lähestyy kuinka käy Helena Koivulle ? Kenen puolella olet? Jos vastauksesi on Helenan niin voisi931204- 441059
Au pair -työ Thaimaassa herättää kiivasta keskustelua somessa: "4cm torakoita, huumeita, tauteja..."
Au pairit -sarjan uusi kausi herättää keskustelua Suomi24 Keskustelupalvelussa. Mielipiteitä ladataan puolesta ja vastaa331047