jos joku osais kertoa perinteisen rosollin kastikkeen ohjeen..vai ilman kastiketta?
Rosollin kastike
14
20103
Vastaukset
- aitoalkuperäinen
Rosollikastikevaahto, jota äitee teki: elikä vatkaat purkin kermaa, siihen loraus punajuurien keitinlientä(tai jos käytät purkkipunajuuria niin hieman siitä nestettä) joukkoon- näin vaahto saa vaaleanpunaisen värin. Ja sitten tärkein elikä etikka! N. 1 tl riittää tai sitten lisäät maun mukaan hieman enemmän.
- On paras
Paras rosollikastike - jos rosolli kastiketta edes kaipaa - on smetana, joka on maustettu piparjuuritahnalla ja lievästi värjätty punajuuriliemellä.
Perinteisestä en tiedä, mutta itse teen niin, että laitan purkin-pari kermaviiliä (riippuu syöjien määrästä) ja liraus punajuurien lientä, suolaa ja pippuria. Kermaviilin tilalle voi halutessaan laittaa kermavaahtoa.
- joulumuori
Perinteinen rosollinkastike on kermavaahto, joka on värjätty punajuuriliemellä, ja setarjoillaan erikseen.
- masa 43
Vatkaa kerma lisää etikkaa pari ruokalusikallista ja maun mukaa sokeria lopuksi jos haluat punajuuri lientä, näin tehdään turunsaaristossa Velkualla ja on tosi vanha resepti.ja hyvä
- niinpäin?
Jännää, että "punajuuri lientä" kirjoitat erikseen, mutta "turunsaaristossa" kirjoitat yhteen. Ja pienellä T:llä. No, virheethän eivät tuohon lopu, joten parempi laittaa koko kirjoitus uusiksi:
Rosollikastike
Masa 43
Vatkaa kerma, lisää etikkaa pari ruokalusikallista ja maun mukaan sokeria. Lopuksi, jos haluat, [lisää] punajuurilientä. Näin tehdään Turun saaristossa Velkualla, ja on tosi vanha resepti. Ja hyvä. - Älä opeta kun et osaa..
niinpäin? kirjoitti:
Jännää, että "punajuuri lientä" kirjoitat erikseen, mutta "turunsaaristossa" kirjoitat yhteen. Ja pienellä T:llä. No, virheethän eivät tuohon lopu, joten parempi laittaa koko kirjoitus uusiksi:
Rosollikastike
Masa 43
Vatkaa kerma, lisää etikkaa pari ruokalusikallista ja maun mukaan sokeria. Lopuksi, jos haluat, [lisää] punajuurilientä. Näin tehdään Turun saaristossa Velkualla, ja on tosi vanha resepti. Ja hyvä.Vatkaa kerma, lisää etikkaa pari ruokalusikallista, ja maun mukaan sokeria. Lopuksi, jos haluat lisää punajuurilientä.Näin tehdään Turun saaristossa Velkualla, ja on tosi vanha resepti, ja hyvä.
- on täynnä
Älä opeta kun et osaa.. kirjoitti:
Vatkaa kerma, lisää etikkaa pari ruokalusikallista, ja maun mukaan sokeria. Lopuksi, jos haluat lisää punajuurilientä.Näin tehdään Turun saaristossa Velkualla, ja on tosi vanha resepti, ja hyvä.
virheitä tuo kirjoituksesi! Olitko humalassa?
Tok tok! - o ihan oikke
on täynnä kirjoitti:
virheitä tuo kirjoituksesi! Olitko humalassa?
Tok tok!Vatkaa kerma, lisää etikkaa pari ruokalusikallista ja maun mukaan sokeria.
Lopuksi jos haluat, lisää punajuurilientä. Näin tehdään Turun saaristossa Velkualla, ja on tosi vanha resepti, ja hyvä. - Kielikonsta
niinpäin? kirjoitti:
Jännää, että "punajuuri lientä" kirjoitat erikseen, mutta "turunsaaristossa" kirjoitat yhteen. Ja pienellä T:llä. No, virheethän eivät tuohon lopu, joten parempi laittaa koko kirjoitus uusiksi:
Rosollikastike
Masa 43
Vatkaa kerma, lisää etikkaa pari ruokalusikallista ja maun mukaan sokeria. Lopuksi, jos haluat, [lisää] punajuurilientä. Näin tehdään Turun saaristossa Velkualla, ja on tosi vanha resepti. Ja hyvä.Minä taas esittäisin reseptin näin:
Rosollikastike á la Masa 43
Vatkaa kerma, lisää etikkaa pari ruokalusikallista ja maun mukaan sokeria. Halutessasi voit lisätä lopuksi joukkoon punajuurilientä.
Näin tehdään Turun saaristossa Velkualla, jossa tämä vanhanmakuinen resepti on havaittu hyvänmakuiseksi. - Tonttu
Kielikonsta kirjoitti:
Minä taas esittäisin reseptin näin:
Rosollikastike á la Masa 43
Vatkaa kerma, lisää etikkaa pari ruokalusikallista ja maun mukaan sokeria. Halutessasi voit lisätä lopuksi joukkoon punajuurilientä.
Näin tehdään Turun saaristossa Velkualla, jossa tämä vanhanmakuinen resepti on havaittu hyvänmakuiseksi.No kylläpäs meni vitsailuksi.. Nauroin ihan kippurassa : D
Kiitos, "Masa 43", rosollikastikereseptistä, joka oli ihan selkeästi ilmaistu.
Toisaalta tuo muiden "pilkun nussiminen" oli mukavaa huumoria näin joulukiireiden loppusuoralla! - tfinkku
Nussitaan nyt pilkkua. Ja sanan eteen ei tule pilkkua ;)
- jouluontaas
Tuleepas ja-sanan eteen joskus pilkku! Katso sääntö nro 3.
https://www.cs.tut.fi/~jkorpela/pilkut.html
- en osaa kirjoittaa
Tää palsta on täynnä kielipuoli idiootteja.
Joulua
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Et siis vieläkään
Et ilmeisesti ole vieläkään päässyt loppuun asti mun kirjoituksissa täällä. Kerro ihmeessä sit, kun valmista 😁 tuskin k502244Hyvä että lähdit siitä
Ties mitä oisin keksinyt jos oisit jäänyt siihen, näit varmaan miten katoin sua.... 😘🤭😎💖25988Aavistatko että moni tietää
Vai ollaanko hyvin vedätetty pokerinaamalla. No kun vähiten odotat niin yllätämme sinut82952Yritin saada
Vastauksia mutta et voinut olla rehellinen ja kaiken kannoin yksin. Halusin kovasti ymmärtää mutta en voi enää ymmärtää.11914- 68873
Koronarokotus sattui oudon paljon nyt sairaanhoitaja Tanja 46 istuu pyörätuolissa
Pitkä piina piikistä Kun Tanja Vatka käy suihkussa, tuntuu kuin ihoa revittäisiin raastinraudalla irti. Hän on kärsinyt54853Olisitko mies valmis?
Maksamaan naisellesi/vaimollesi/tyttöystävällesi elämisestä syntyvät kulut, ruokailun, vuokran ja muut välttämättömät me121842Kronikat..
Mikä hele… on tää yks kronikat mikä suoltaa facessa kaikkea julkaisua ja AINA samoista firmoista imatralla??? Eikö ne mu10773vieläkin sanoa voin...
💖💛💖💛💖💛💖💛💖 💛 Beijjjbeh 💛 Kaks vuotta tänään täällä. Miten hitossa jotkut on jaksaneet kymmeniä vuos22753Täällä istun ja mietin
Miten paljon haluaisin katsoa sinua juuri niin kuin haluaisin katsoa sinua. Rakastavin silmin. Näkisit vihdoin senkin pu49749