Rosollin kastike

raip

jos joku osais kertoa perinteisen rosollin kastikkeen ohjeen..vai ilman kastiketta?

14

20054

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • aitoalkuperäinen

      Rosollikastikevaahto, jota äitee teki: elikä vatkaat purkin kermaa, siihen loraus punajuurien keitinlientä(tai jos käytät purkkipunajuuria niin hieman siitä nestettä) joukkoon- näin vaahto saa vaaleanpunaisen värin. Ja sitten tärkein elikä etikka! N. 1 tl riittää tai sitten lisäät maun mukaan hieman enemmän.

      • On paras

        Paras rosollikastike - jos rosolli kastiketta edes kaipaa - on smetana, joka on maustettu piparjuuritahnalla ja lievästi värjätty punajuuriliemellä.


    • Perinteisestä en tiedä, mutta itse teen niin, että laitan purkin-pari kermaviiliä (riippuu syöjien määrästä) ja liraus punajuurien lientä, suolaa ja pippuria. Kermaviilin tilalle voi halutessaan laittaa kermavaahtoa.

    • joulumuori

      Perinteinen rosollinkastike on kermavaahto, joka on värjätty punajuuriliemellä, ja setarjoillaan erikseen.

    • masa 43

      Vatkaa kerma lisää etikkaa pari ruokalusikallista ja maun mukaa sokeria lopuksi jos haluat punajuuri lientä, näin tehdään turunsaaristossa Velkualla ja on tosi vanha resepti.ja hyvä

      • niinpäin?

        Jännää, että "punajuuri lientä" kirjoitat erikseen, mutta "turunsaaristossa" kirjoitat yhteen. Ja pienellä T:llä. No, virheethän eivät tuohon lopu, joten parempi laittaa koko kirjoitus uusiksi:

        Rosollikastike
        Masa 43
        Vatkaa kerma, lisää etikkaa pari ruokalusikallista ja maun mukaan sokeria. Lopuksi, jos haluat, [lisää] punajuurilientä. Näin tehdään Turun saaristossa Velkualla, ja on tosi vanha resepti. Ja hyvä.


      • Älä opeta kun et osaa..
        niinpäin? kirjoitti:

        Jännää, että "punajuuri lientä" kirjoitat erikseen, mutta "turunsaaristossa" kirjoitat yhteen. Ja pienellä T:llä. No, virheethän eivät tuohon lopu, joten parempi laittaa koko kirjoitus uusiksi:

        Rosollikastike
        Masa 43
        Vatkaa kerma, lisää etikkaa pari ruokalusikallista ja maun mukaan sokeria. Lopuksi, jos haluat, [lisää] punajuurilientä. Näin tehdään Turun saaristossa Velkualla, ja on tosi vanha resepti. Ja hyvä.

        Vatkaa kerma, lisää etikkaa pari ruokalusikallista, ja maun mukaan sokeria. Lopuksi, jos haluat lisää punajuurilientä.Näin tehdään Turun saaristossa Velkualla, ja on tosi vanha resepti, ja hyvä.


      • on täynnä
        Älä opeta kun et osaa.. kirjoitti:

        Vatkaa kerma, lisää etikkaa pari ruokalusikallista, ja maun mukaan sokeria. Lopuksi, jos haluat lisää punajuurilientä.Näin tehdään Turun saaristossa Velkualla, ja on tosi vanha resepti, ja hyvä.

        virheitä tuo kirjoituksesi! Olitko humalassa?
        Tok tok!


      • o ihan oikke
        on täynnä kirjoitti:

        virheitä tuo kirjoituksesi! Olitko humalassa?
        Tok tok!

        Vatkaa kerma, lisää etikkaa pari ruokalusikallista ja maun mukaan sokeria.

        Lopuksi jos haluat, lisää punajuurilientä. Näin tehdään Turun saaristossa Velkualla, ja on tosi vanha resepti, ja hyvä.


      • Kielikonsta
        niinpäin? kirjoitti:

        Jännää, että "punajuuri lientä" kirjoitat erikseen, mutta "turunsaaristossa" kirjoitat yhteen. Ja pienellä T:llä. No, virheethän eivät tuohon lopu, joten parempi laittaa koko kirjoitus uusiksi:

        Rosollikastike
        Masa 43
        Vatkaa kerma, lisää etikkaa pari ruokalusikallista ja maun mukaan sokeria. Lopuksi, jos haluat, [lisää] punajuurilientä. Näin tehdään Turun saaristossa Velkualla, ja on tosi vanha resepti. Ja hyvä.

        Minä taas esittäisin reseptin näin:

        Rosollikastike á la Masa 43

        Vatkaa kerma, lisää etikkaa pari ruokalusikallista ja maun mukaan sokeria. Halutessasi voit lisätä lopuksi joukkoon punajuurilientä.

        Näin tehdään Turun saaristossa Velkualla, jossa tämä vanhanmakuinen resepti on havaittu hyvänmakuiseksi.


      • Tonttu
        Kielikonsta kirjoitti:

        Minä taas esittäisin reseptin näin:

        Rosollikastike á la Masa 43

        Vatkaa kerma, lisää etikkaa pari ruokalusikallista ja maun mukaan sokeria. Halutessasi voit lisätä lopuksi joukkoon punajuurilientä.

        Näin tehdään Turun saaristossa Velkualla, jossa tämä vanhanmakuinen resepti on havaittu hyvänmakuiseksi.

        No kylläpäs meni vitsailuksi.. Nauroin ihan kippurassa : D

        Kiitos, "Masa 43", rosollikastikereseptistä, joka oli ihan selkeästi ilmaistu.

        Toisaalta tuo muiden "pilkun nussiminen" oli mukavaa huumoria näin joulukiireiden loppusuoralla!


      • tfinkku

        Nussitaan nyt pilkkua. Ja sanan eteen ei tule pilkkua ;)


      • jouluontaas

    • en osaa kirjoittaa

      Tää palsta on täynnä kielipuoli idiootteja.
      Joulua

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Koko familia taas lehdissä jauhamassa vanhoja asioitaan

      Nyt menee familialla lujaa. Martina ja äiti MeNaisissa (taas) ja Esko IS:ssa. Kuinkakohan monta kymmentä kertaa nuo sam
      Kotimaiset julkkisjuorut
      354
      1411
    2. Minkä ikäistä ikävöit?

      Minkä ikäinen hän on ja mitä hän sinulle merkitsee/merkitsi?
      Ikävä
      74
      1385
    3. Teemu Keskisarja (ps) loisti- ja hurmasi MTV:n tentissä.

      https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/kommentti-keskisarja-sekoitti-pakan-suomiareenan-puheenjohtajatentissa/9180380 Kuten
      Maailman menoa
      310
      1150
    4. Taas syytöntä ja rehellisintä rangaistiin

      Ja vielä 13 000 euroa kaupungin oikeudenkäyntikuluja maksuun. Lisää tällaisia päätöksiä.😀
      Haapavesi
      46
      1077
    5. Heh, Irvi-Riikka vie duunareilta nyt arkipyhätkin

      Voihan saksilla näköjään leikellä kalenteriakin. Irvi-Riikalla ne osuivat arkipyhiin. Että sellainen duunaripuolue 😆
      Maailman menoa
      231
      894
    6. Aika pieni se on

      Joku sanoo että matala on suihku. Säätöä tarviaa nyt ruisku, että se ruiskuaa korkeudelle valopylvään Näin saamme näht
      Haapavesi
      31
      892
    7. vinkki miehille

      Jos on ollut erimielisyyksiä ja sun käytös on satuttanut naisya, et voi palata takaisin kevyesti niin kuin mitään ei oli
      Ikävä
      163
      868
    8. Kiitos siitä

      Kiitos siitä hahmosta jonka loit, ja jonka sain tuntea, ja kutsua ystäväksi. Se oli hyvä tyyppi ja siihen oli helppo rak
      Ikävä
      40
      835
    9. Ilouutinen: Teini-ikään ehtinyt Osmo Peltola TV:ssä! Tätä tiedossa Peltsi-isän kanssa tällä kertaa

      Mikä upea parivaljakko: Peltsi-isä ja Osmo-poika. Peltsin toisen luonto starttaa televisiossa ja mukana muutamassa jakso
      Tv-sarjat
      20
      807
    10. Pelekäätkönä mua?

      Älä turhaan. 😘 Unohdetaan säät ja ilmat ja muut turhat lätinät tai jos välttämättä haluat niistä keskustella, niin te
      Ikävä
      42
      804
    Aihe