Kaupassa näin pakkauksen tyrnikiisseliä, jonka tuoteselosteessa lukee, että se sisältää "muunnettua maissitärkkelystä".
Tarkoittaako tuo merkintä että kyseessä on gm-paska vai onko sitä maissia vain muuten jalostettu?
Muunneltu maissitärkkelys?
37
17420
Vastaukset
- ulkomaalainen
Kyllä se todennäköisesti in geenimuunneltu, mutta on vielä pieni mahdollsuus, että se on valmistusprosessin aikaana jotenkin käsitelty.
Minä uskon vakaasti siiheen,että syömme jatkuvasti geenimuunneltuja tuoteita, mm. hedelmissä - ilman varoitustekstiä pakkauksessa. Uusia lajikeita tule jatkuvalla syötöllä markkinoille. Vai mitä sanotte esim. kaalinmakuisesta jäävuorisalaatista tai toista kuukautta säilyvistä tomatteista?
Geenimuunnelmia voidaan nykyisin tehdä melkein missä tahansa takapihan liiterissä, kunhan vehkeitä hommataan.- Selvitystarve
Hmm! Taidan pistää sähköpostia suoraan valmistajalle. Jotenkin muistelen kuulleeni, että sen merkinnän pitäisi sanoa suoraan "geenimuunneltu" tms. Silti aikamoista uhkapelia ottaa riski, että tunkisi huolimattomuuttaan gm-sontaa kurkusta alas.
- siitä
jos tomaatista on poistettu pilaantumisen aloittavaa entsyymiä koodaava geeni, minkä vuoksi tomaatti säilyy pidempään. Ei vaikuta kovin kauhealta...
- molekyylibiologi
siitä kirjoitti:
jos tomaatista on poistettu pilaantumisen aloittavaa entsyymiä koodaava geeni, minkä vuoksi tomaatti säilyy pidempään. Ei vaikuta kovin kauhealta...
Jos tarkoitat FlavrSavr tomaattia, niin tarkalleen ottaen siitä ei poistettu pehmenemistä aiheuttavaa geeniä. Sen toiminta saatiin heikentymään lisäämällä DNA-pätkä, mikä ei itsessään tuottanut mitään geenituotetta. Tekniikan idea oli siinä, että lisätty DNA esti pehmenemistä aiheuttavan geenin ilmenemistä (RNA-interferenssi) ja näin tomaatti säilyi pidempään tuoreena.
http://en.wikipedia.org/wiki/Flavrsavr - BörjeÖlander
siitä kirjoitti:
jos tomaatista on poistettu pilaantumisen aloittavaa entsyymiä koodaava geeni, minkä vuoksi tomaatti säilyy pidempään. Ei vaikuta kovin kauhealta...
Kun ne pommitaa geenejä Geeneilä niin ne vaurioituu ja niiden seuraugsia ei voi tietää, eli se on se sivuvaikutus joka on se huono juttu ei se että sieltä puutuu yx geeni.
- Maku.on.sivuasia
molekyylibiologi kirjoitti:
Jos tarkoitat FlavrSavr tomaattia, niin tarkalleen ottaen siitä ei poistettu pehmenemistä aiheuttavaa geeniä. Sen toiminta saatiin heikentymään lisäämällä DNA-pätkä, mikä ei itsessään tuottanut mitään geenituotetta. Tekniikan idea oli siinä, että lisätty DNA esti pehmenemistä aiheuttavan geenin ilmenemistä (RNA-interferenssi) ja näin tomaatti säilyi pidempään tuoreena.
http://en.wikipedia.org/wiki/FlavrsavrToisin sanoen kauppias saa myytyä yhä vanhempaa ja vanhempaa tuotetta tuoreen näköisenä...
- molekyylibiologi
Muunneltu maissitärkkelys tarkoittaa tärkkelyksen pilkkomista ja muokkaamista entsymaattisesti. Valmistettu tuote on HFCS, 'fruktoosipitoinen maissi siirappi'.
Tärkkelys muodostuu amyloosista ja amylopektiinistä, mitkä ovat glukoosipolymeerejä (lisäksi on myös kolmas muoto, selluloosa). Tärkkelys sinänsä ei ole erityisen makeaa ja rakenteensa takia ei sovellu käytettäväksi kaikkiin ruokajalosteisiin. HFCS valmistetaan hajottamalla tärkkelys glukoosimonomeereiksi, mitkä sitten muunnetaan fruktoosiksi.
Menetelmässä siis käytetä mitään GMO-maissia. Vain maissinjyvistä saatua tärkkelystä ja entsyymejä.
http://en.wikipedia.org/wiki/High-fructose_corn_syrup
http://www.suomensokeri.com/siirapit.html
http://en.wikipedia.org/wiki/Amylose
http://en.wikipedia.org/wiki/Amylopectin- xucyfigvihbjok
Juuri noin se on.
Millähän nuo hihhulit saisi hiukan rauhoittumaan. - ----
ja minkä laisen maissin tärkkelystä on pilkottu?
ettei vain olisi sitä gm-maissia?
johonkinhan sitäkin pitää kyttää kun kerran kasvatetaankin
sama juttu soijaproteiini valmisteessa jota löydät
liha jalosteista - oikeilla jäljillä.
---- kirjoitti:
ja minkä laisen maissin tärkkelystä on pilkottu?
ettei vain olisi sitä gm-maissia?
johonkinhan sitäkin pitää kyttää kun kerran kasvatetaankin
sama juttu soijaproteiini valmisteessa jota löydät
liha jalosteistaKyllä kyseessä on gm-maissi. Sitäkin on jo montaa lajiketta EU:ssa, tarkka lista EU:n sivuilta. Bt810 ei siis ole ainoa.
Varmaa on, että Uudenkaupungin soijatehtaalla käytetään gm-soijaa. Kaiken lisäksi gm-soijassa on pähkinän geeni, joten pähkinäallergikot oireilevat. - outoaon
oikeilla jäljillä. kirjoitti:
Kyllä kyseessä on gm-maissi. Sitäkin on jo montaa lajiketta EU:ssa, tarkka lista EU:n sivuilta. Bt810 ei siis ole ainoa.
Varmaa on, että Uudenkaupungin soijatehtaalla käytetään gm-soijaa. Kaiken lisäksi gm-soijassa on pähkinän geeni, joten pähkinäallergikot oireilevat.ettei suomessa saisi nyt myydä mitään geenituotetta vai koskiko se vain tomaatteja?
- mutta myydään
outoaon kirjoitti:
ettei suomessa saisi nyt myydä mitään geenituotetta vai koskiko se vain tomaatteja?
Maissin ja soijan lisäksi eläintuotteista osa on gm-tuotteita. Gm-rehu tekee eläintuotteista gm-tuotteita. Makeutus- ja aromivahventeista yhä suurempi osa on gm-tuotteita.
Direktiivin 1329/2003 mukaan gm-ainesta saa olla 0,9 % tuotteen massasta ennen kuin siitä tarvii mainita. En ole valmis maksamaan gm-ruoasta. Kuluttaja ei saa tietää, että syökö hän gm-vapaata vai gm-pitoista, jos ei osta luomutuotetta. Näin ollen direktiivi heikentää tuoteturvallisuutta ja kuluttajansuojaa.
MTT:n Jokioisten tutkimusasemalla on ollut gm-viljaa. Sokeri on ollut gm-tuote vuodesta -99 alkaen Suomessa, peruna vuodesta -04 (MTT/Suupohjan asema). - JaIKU
mutta myydään kirjoitti:
Maissin ja soijan lisäksi eläintuotteista osa on gm-tuotteita. Gm-rehu tekee eläintuotteista gm-tuotteita. Makeutus- ja aromivahventeista yhä suurempi osa on gm-tuotteita.
Direktiivin 1329/2003 mukaan gm-ainesta saa olla 0,9 % tuotteen massasta ennen kuin siitä tarvii mainita. En ole valmis maksamaan gm-ruoasta. Kuluttaja ei saa tietää, että syökö hän gm-vapaata vai gm-pitoista, jos ei osta luomutuotetta. Näin ollen direktiivi heikentää tuoteturvallisuutta ja kuluttajansuojaa.
MTT:n Jokioisten tutkimusasemalla on ollut gm-viljaa. Sokeri on ollut gm-tuote vuodesta -99 alkaen Suomessa, peruna vuodesta -04 (MTT/Suupohjan asema).Luomu ei nykyjänsä takaa enää gm-vapautta kun tavara on sekoittunut ja kontaminoitunut vuosikausia. Niitä ei pystytä pitämään tuotantoketjussa erillään. Luomumaissituotteiden gm kontaminaatioista on takavuosilta esimerkkejä ja sama tapahtuu väistämättä jokaisen pääviljan kohdalla.
Merkittävä osa jokapäiväisistä elintarvikkeista sisältää mm. lesitiiniä jota saadaan erityisesti soijasta. Maailmassa valtaosa soijasta on geenimanipuloitua eli lesitiini on hyvin mahdolisesti GM-peräistä. Sitä ei kuitenkaan voi mitenkään itse lesitiinistä päätellä; se on ihan samaa tavaraa eristyslähteestä riippumatta.
'molekyylibiologi' vastasikin jo mitä muunneltu tärkkelys on eli muuntelu ei viittaa GM:ään van muuhun prosessointiin. Jos se tärkkelys onkin maissista peräisin, niin tilanne on sama kuin lesitiinin kohdalla: tärkkelys on hiilihydraattia joka on ihan samaa tavaraa riippumatta siitä, onko se aluperin eristetty GM vaiko ei-GM -kasvista. - Speede
JaIKU kirjoitti:
Luomu ei nykyjänsä takaa enää gm-vapautta kun tavara on sekoittunut ja kontaminoitunut vuosikausia. Niitä ei pystytä pitämään tuotantoketjussa erillään. Luomumaissituotteiden gm kontaminaatioista on takavuosilta esimerkkejä ja sama tapahtuu väistämättä jokaisen pääviljan kohdalla.
Merkittävä osa jokapäiväisistä elintarvikkeista sisältää mm. lesitiiniä jota saadaan erityisesti soijasta. Maailmassa valtaosa soijasta on geenimanipuloitua eli lesitiini on hyvin mahdolisesti GM-peräistä. Sitä ei kuitenkaan voi mitenkään itse lesitiinistä päätellä; se on ihan samaa tavaraa eristyslähteestä riippumatta.
'molekyylibiologi' vastasikin jo mitä muunneltu tärkkelys on eli muuntelu ei viittaa GM:ään van muuhun prosessointiin. Jos se tärkkelys onkin maissista peräisin, niin tilanne on sama kuin lesitiinin kohdalla: tärkkelys on hiilihydraattia joka on ihan samaa tavaraa riippumatta siitä, onko se aluperin eristetty GM vaiko ei-GM -kasvista.GM soijassa ei ole pähkinän geenejä. Toisessa nykyisessä GM-päälajikkeessa tuholaisten sietoa on parannettu pöpöjen geeneillä ja kyseessä on sama bakteeri jota luomutuotannossa kylvetään pellolle samassa tarkoituksessa huomattavasti suurempina pitoisuuksia. Toisessa on päälajikkeessa on myös pöpöstä siirretty entsyymi, joka parantaa rikkakasvimyrkyn (glyfosaatin) sietokykyä. Tässä tapauksessa mielenkiintoa on nostanut erityisesti se, että sama firma myy sekä GMO-siemenet että sen rikkamyrkyn...
Molemmissa tapauksissa GM-proteiinien on todistettu hajoavan elimistössä nopeasti. Allergeeneille on tyypillistä mm. se että ne eivät hajoa nopeasti ja tämä on yksi ominaisuus jota tutkitaan GMO:iden hyväksynnän yhteydessä.
GMO-kasveista eristetyistä komponenteista, olivat ne sitten vitamiineja, aromeja, aminohappoja tai vaikkapa sitruunahappoa, ei löydy tuotantoprosessin jälkeen mitään GMO:hon liittyvää (ei DNA:ta, ei GM-proteiineja). Ne ovat samaa tavaraa kuin mitä eristetään ei-GMO -lähteistä. - gmoggo
xucyfigvihbjok kirjoitti:
Juuri noin se on.
Millähän nuo hihhulit saisi hiukan rauhoittumaan.hihhulit saisi hiljenemään kun pakotettais kaupat tekemään omat tiskit ja hyllyt gmo paskalle :P
siis eihän siinä hyvähän se on tietää mitä sitä suuhun tunkee kuten jostai dokumentinkin katoin missä noita gm hommia tekevä tyyppikin sanoi suoraan etten kyllä menisi omia tuotoksia suuhuni laittamaan että ei kait niistä ihan turhaan jauheta paskaa kun ite niitten kanssa leikkivät tyypitkin tietää ettei niitä ole tutkittu tarpeeksi kaipanhylly tavaraksi - Upea ideasi!
gmoggo kirjoitti:
hihhulit saisi hiljenemään kun pakotettais kaupat tekemään omat tiskit ja hyllyt gmo paskalle :P
siis eihän siinä hyvähän se on tietää mitä sitä suuhun tunkee kuten jostai dokumentinkin katoin missä noita gm hommia tekevä tyyppikin sanoi suoraan etten kyllä menisi omia tuotoksia suuhuni laittamaan että ei kait niistä ihan turhaan jauheta paskaa kun ite niitten kanssa leikkivät tyypitkin tietää ettei niitä ole tutkittu tarpeeksi kaipanhylly tavaraksiTuossa on ideaa! Gmo-vastaiset löytäisivät helpommin turvalliset elintarvikkeet, kun gmo-elintarvikkeet koottaisiin omaksi kauppaosastokseen. Joissakin marketeissa eri puolilla Suomea luomutuotteet on koottu omaksi osastokseen, mutta vastaavasti voitaisiin koota gmo-elintarvikkeet. Enemmistöllä nopeutuisi kauppareissu, kun ei tarvitsisi tarkastaa tuoteselostetta joka kerta.
Pitäisi tosin tiukentaa nykyistä elintarviketurvallisuutta siten, että direktiivin tähänastisen 0,9 %:n sijaan tulisi 0,01 %:n osuus (mieluiten tasan nolla). Näin ollen valvonta tiukkenisi ja vähin erin Monsanto joutuisi kiinni tuoteturvallisuuden heikentämisestä. - aitova
Suomeksi sanottuna raakaaine on GM-maissia
- aitova
Speede kirjoitti:
GM soijassa ei ole pähkinän geenejä. Toisessa nykyisessä GM-päälajikkeessa tuholaisten sietoa on parannettu pöpöjen geeneillä ja kyseessä on sama bakteeri jota luomutuotannossa kylvetään pellolle samassa tarkoituksessa huomattavasti suurempina pitoisuuksia. Toisessa on päälajikkeessa on myös pöpöstä siirretty entsyymi, joka parantaa rikkakasvimyrkyn (glyfosaatin) sietokykyä. Tässä tapauksessa mielenkiintoa on nostanut erityisesti se, että sama firma myy sekä GMO-siemenet että sen rikkamyrkyn...
Molemmissa tapauksissa GM-proteiinien on todistettu hajoavan elimistössä nopeasti. Allergeeneille on tyypillistä mm. se että ne eivät hajoa nopeasti ja tämä on yksi ominaisuus jota tutkitaan GMO:iden hyväksynnän yhteydessä.
GMO-kasveista eristetyistä komponenteista, olivat ne sitten vitamiineja, aromeja, aminohappoja tai vaikkapa sitruunahappoa, ei löydy tuotantoprosessin jälkeen mitään GMO:hon liittyvää (ei DNA:ta, ei GM-proteiineja). Ne ovat samaa tavaraa kuin mitä eristetään ei-GMO -lähteistä.Mutta varmaankin löytyy glyfosaatin jäämiä ja tämä kyseinen herkku on jalostettu samasta aineesta jot levitettiin vietnamin sodan aikaan viidakkoon..
Aiheuttaa muuten vieläkin sikiövaurioita ja epämuodostumia lapsille.. - Ei saatana ny taas
mutta myydään kirjoitti:
Maissin ja soijan lisäksi eläintuotteista osa on gm-tuotteita. Gm-rehu tekee eläintuotteista gm-tuotteita. Makeutus- ja aromivahventeista yhä suurempi osa on gm-tuotteita.
Direktiivin 1329/2003 mukaan gm-ainesta saa olla 0,9 % tuotteen massasta ennen kuin siitä tarvii mainita. En ole valmis maksamaan gm-ruoasta. Kuluttaja ei saa tietää, että syökö hän gm-vapaata vai gm-pitoista, jos ei osta luomutuotetta. Näin ollen direktiivi heikentää tuoteturvallisuutta ja kuluttajansuojaa.
MTT:n Jokioisten tutkimusasemalla on ollut gm-viljaa. Sokeri on ollut gm-tuote vuodesta -99 alkaen Suomessa, peruna vuodesta -04 (MTT/Suupohjan asema).Miten helvetissä sä saat kemiallisista yhdisteistä (aromivahventeet) gm-tuotteita? Eihän niissä edes ole geenejä mitä muunnella. Urpo!
- haloota
Ne maissinjyvät on geenimuunneltua tuotetta jos et sattunut tietämään.
- Meleko.näläkänen
Speede kirjoitti:
GM soijassa ei ole pähkinän geenejä. Toisessa nykyisessä GM-päälajikkeessa tuholaisten sietoa on parannettu pöpöjen geeneillä ja kyseessä on sama bakteeri jota luomutuotannossa kylvetään pellolle samassa tarkoituksessa huomattavasti suurempina pitoisuuksia. Toisessa on päälajikkeessa on myös pöpöstä siirretty entsyymi, joka parantaa rikkakasvimyrkyn (glyfosaatin) sietokykyä. Tässä tapauksessa mielenkiintoa on nostanut erityisesti se, että sama firma myy sekä GMO-siemenet että sen rikkamyrkyn...
Molemmissa tapauksissa GM-proteiinien on todistettu hajoavan elimistössä nopeasti. Allergeeneille on tyypillistä mm. se että ne eivät hajoa nopeasti ja tämä on yksi ominaisuus jota tutkitaan GMO:iden hyväksynnän yhteydessä.
GMO-kasveista eristetyistä komponenteista, olivat ne sitten vitamiineja, aromeja, aminohappoja tai vaikkapa sitruunahappoa, ei löydy tuotantoprosessin jälkeen mitään GMO:hon liittyvää (ei DNA:ta, ei GM-proteiineja). Ne ovat samaa tavaraa kuin mitä eristetään ei-GMO -lähteistä." Toisessa nykyisessä GM-päälajikkeessa tuholaisten sietoa on parannettu..."
Ei näin vaan:
Toisessa nykyisessä GM-päälajikkeessa tuholaismyrkyn sietoa on parannettu...
Netistä löytyy hirveitä kuvia, mitä tällainen ruoka aiheuttaa koe-eläimille...
Ja se itse muunnettu maissitärkkelys. Se tehdään tosiaankin GM-maissista. Muunnoksessa maissitärkkelys muutetaan fruktoosiksi eli hedelmäsokeriksi. Se on makeampaa kuin tavallinen sokeri, mutta siitä ei tule kylläisyyden tunnetta. Siksi sitä voi syödä mielettömiä määriä. Ja tulos näkyy USA:n katukuvassa ja yhä enemmän Suomenkin!
Minä jätän kaikki sellaiset tuotteet kaupan hyllyyn, missä kerrotaan sen sisältävän muunnettua maissitärkkelystä. Ja yleensä kaikkea muunnettua. - Anonyymi
Muunneltu maissitärkkelys = HFCS, 'fruktoosipitoinen maissi siirappi', sanoi molekyylibiologi.
Tuo fruktoosipitoinen maissisiirappi kuullostaa pahalta. Ja ylipäätään jätän kaikki maissia sisältävät ruoat kaupan hyllylle, koska ellei maissin mainita olevan luomua, se on geenimanipuloitua. GMO maissia on erittäin halpa tuottaa ja halpuuden vuoksi sitä ilmeisesti isketään nykyään lähes joka ruokaan ja käytetään eläinrehuna sekä lemmikien kuivamuonissa ja muissakin. Jopa ketsupissa olen nähnyt ainesosaluettelossa maissia, ja hyllyyn jäi se ketsuppi. Tietenkin kyse on pienistä määristä, jos vain yhdessä tuotteessa on tuota pieni määrä, mutta kun sitä alkaa olla jo lähes kaikessa.
Eikö todellakaan ole mahdollista valmistaa meille ruokaa, joka ei sisältäisi mitään luonnottomasti muunneltuja ainesosia! Ajan säästämisen vuoksi olisi mukavaa syödä välillä ravintolassa ja kotona valmisruokia, mutta jos haluan saada terveellistä ravintoa, on ruoka tehtävä itse terveellisistä raaka-aineista. Ruoka olisi hyvä myös kasvattaa itse, kaikki, mitä vain pystyy. Ja jostain syystä sekin meiltä halutaan kieltää, jos vallanpitäjien suunnitelmat toteutuvat (Agenda 20, Agenda 30, NWO). - Anonyymi
mutta myydään kirjoitti:
Maissin ja soijan lisäksi eläintuotteista osa on gm-tuotteita. Gm-rehu tekee eläintuotteista gm-tuotteita. Makeutus- ja aromivahventeista yhä suurempi osa on gm-tuotteita.
Direktiivin 1329/2003 mukaan gm-ainesta saa olla 0,9 % tuotteen massasta ennen kuin siitä tarvii mainita. En ole valmis maksamaan gm-ruoasta. Kuluttaja ei saa tietää, että syökö hän gm-vapaata vai gm-pitoista, jos ei osta luomutuotetta. Näin ollen direktiivi heikentää tuoteturvallisuutta ja kuluttajansuojaa.
MTT:n Jokioisten tutkimusasemalla on ollut gm-viljaa. Sokeri on ollut gm-tuote vuodesta -99 alkaen Suomessa, peruna vuodesta -04 (MTT/Suupohjan asema)."MTT:n Jokioisten tutkimusasemalla on ollut gm-viljaa. Sokeri on ollut gm-tuote vuodesta -99 alkaen Suomessa, peruna vuodesta -04 (MTT/Suupohjan asema)."
Jos yhtenä tai parina vuotena on jokin kenttäkoe toteutettu, niin ei siitä tuotteita kauppaan tule.
Gm-perunan viljelyyn ei EU:ssa ole hyväksytty yhtään lajiketta.
Eikä gm-juurikkaan viljelyyn. - Anonyymi
JaIKU kirjoitti:
Luomu ei nykyjänsä takaa enää gm-vapautta kun tavara on sekoittunut ja kontaminoitunut vuosikausia. Niitä ei pystytä pitämään tuotantoketjussa erillään. Luomumaissituotteiden gm kontaminaatioista on takavuosilta esimerkkejä ja sama tapahtuu väistämättä jokaisen pääviljan kohdalla.
Merkittävä osa jokapäiväisistä elintarvikkeista sisältää mm. lesitiiniä jota saadaan erityisesti soijasta. Maailmassa valtaosa soijasta on geenimanipuloitua eli lesitiini on hyvin mahdolisesti GM-peräistä. Sitä ei kuitenkaan voi mitenkään itse lesitiinistä päätellä; se on ihan samaa tavaraa eristyslähteestä riippumatta.
'molekyylibiologi' vastasikin jo mitä muunneltu tärkkelys on eli muuntelu ei viittaa GM:ään van muuhun prosessointiin. Jos se tärkkelys onkin maissista peräisin, niin tilanne on sama kuin lesitiinin kohdalla: tärkkelys on hiilihydraattia joka on ihan samaa tavaraa riippumatta siitä, onko se aluperin eristetty GM vaiko ei-GM -kasvista."Luomu ei nykyjänsä takaa enää gm-vapautta kun tavara on sekoittunut ja kontaminoitunut vuosikausia. "
Luomu takaa gm-vapauden.
Vain gm-maissin viljely on EU:ssa sallittua ei muiden gm-tuotteiden.
Sitäkin lähinnä Espanjassa. Sieltä luomumaissin viljely olikin sitten pakko lopettaa, kun lainsäädäntö ei ollut tilanteen tasalla.
Myös lainsäädäänön tulee olla sellainen, että gm-vapaa tuotanto on mahdollista. - Anonyymi
Fruktoosi aiheuttaa joillakin kroonista hrikkoutta js ripulia. Näin ollen ihmiset jonottaa lääkäriin salaperäisten tautien takia jotka tulee duoraan ruuasta.
Tervefllisetkin ruuat pilataan trollisuudessa. Sairasta.
On lisäksi olemassa vaarallinen sairaus nimeltään fruktoosi-intoleranssi.
- VaarallistaSilti
Muunneltu tärkkelys, eli fruktoosisiirappi ON vaarallista siitä huolimatta ettei se liity geenimuunteluun.
Elimistö ei kykene käsittelemään tällaista keinotekoista sokeria sokerin lailla vaan fruktoosisiirapit todistetusti aiheuttavat munuaisvaurioita, lisäävät lihoamista ja sokeritautia. - haloo4
Sori vaan mutta Suomessa ei saa edelleenkään myydä geenimuunneltua ruokaa!
- aitova
Mitäs ne Kelloxin raksut on kaupan hyllyllä,takuuvarmasti GMO-maissista tehty?
- älkää uskoko valheit
Hah, joo ei saa mutta miltei kaikki on geenimuunneltua, elikoitten rehut ja kasvien siemenet. Ei saa tuoda Suomeen mutta täällä tietty saa kasvattaa mitä pas.... vaan.
Kaikki täällä vaa huutelee yhtä ja toista - mutta missä lähteet? Laittakaa pliis lähteitä mukaan että asian voi jokainen tarkastaa henk.koht.
peace 'n lööv!- herpaderpar
Pelonsekaiset idiootit huutelevat asioista joiden päälle he eivät ymmärrä mitenkään.
Ei täällä hirveästi järkevää porukkaa liiku, mitä nyt hyvin harvinaiset esimerkit, kuten esim. tuo hullunkurisesti otsikoitu "valoitusta" threadi. Greenpeacen ja muiden paskaorganisaatioiden paskanjauhannan suurkuluttajia löytyy sitten niin paljon kuin sielu sietää.
- Eurostoliitto
Muunnettu tärkkelys on melkein aina gm paskaa, ja esim geenimanipuloitu maissitärkkelys on haitallisempaa elimistölle kun painonsa pelkässä sokerissa. Aiheuttaa syöpää, diabetesta, sydänvauriota ja aivohalvausta. Kauppias hoitaa homman!
- linkkejä
https://blogs.naturalnews.com/pesticide-alert-18-fruits-vegetables-pesticides/
http://www.naturalnews.com/051679_Roundup_Monsanto_glyphosate.html
http://www.naturalnews.com/051657_GMOs_scientific_consensus_industry_science.html
Monet vihannekset ovat RR-muunneltuja. Maissista vain Bt810:n siemen kuuluu direktiivin 1329/2003 piiriin, muilla ei ole GMO-merkintäpakkoa, vaikka EU:n sivuilta löytyy muitakin GMO-maisseja markkinoilla.
Väitteellä "GMO on turvallista" ei ole tieteellistä statusta. - Anonyymi
linkkejä kirjoitti:
https://blogs.naturalnews.com/pesticide-alert-18-fruits-vegetables-pesticides/
http://www.naturalnews.com/051679_Roundup_Monsanto_glyphosate.html
http://www.naturalnews.com/051657_GMOs_scientific_consensus_industry_science.html
Monet vihannekset ovat RR-muunneltuja. Maissista vain Bt810:n siemen kuuluu direktiivin 1329/2003 piiriin, muilla ei ole GMO-merkintäpakkoa, vaikka EU:n sivuilta löytyy muitakin GMO-maisseja markkinoilla.
Väitteellä "GMO on turvallista" ei ole tieteellistä statusta.On idioottimaista väittää, että "GMO on turvallista" tai että "GMO ei ole turvallista".
EU:ssa on maailman tiukin uuselintarvikelupakäytäntö. Jos elintarvike läpäisee sen, niin sitä voi syödä. Tuskin kaikki nytkään syötävät "luonnolliset" elintarvikkeet läpäisisivtä uuselintarvikestandardeja.
PS. Kasvithan ovat etupäässä myrkyllisiä tai haitallisia. "Luonnonmukainen" ei tarkoita turvallista ja myrkytöntä. Maailman vaarallisimmat myrkyt ovat "puhtaita luonnontuotteita".
- Victorida
Nykyään kaikki maissi on GMO:ta, geenimanipuloitua siis ellei ole luomutuote. Enkä ole luomumaissia nähnyt missään myynnissä. Aika vähän on tuotteita, mitä itse voin ostaa kaupasta keliaakikkona, koska gluteenottomat tuotteet on lähes kaikki valmistettu enemmän tai vähemmän maissista. Joitain leipiä löytyy, jossa ei ole maissia, mutta suurin osa gluteenittomista pastoista esim. on maissista tehtyjä. :(
Itse olen lihonut yli 30 kg sen jälkeen, kun keliakiani todettiin enkä ole muuttanut ruokailutapojani muuten kuin että syön vain gluteenitonta ruokaa. Joku sanoikin, että Jenkeissä sikafarmarit ovat lihottaneet sikojaan maissilla ja rasvattomalla maidolla. Niillä minäkin sitten olen nämä ihrani saanut. Tuon kun kuulin, lopetin rasvattoman maidon käytön maissin lopettamisen lisäksi. Nyt odottelen hidasta painon putoamista.- Anonyymi
Lihoat koska syöt liikaa. Kun keliaatikkona söit gluteenia sisältäviä elintarvikkeita suolistosi oli jatkuvassa tulehdustilassa ja olit ns. läpipasko. Ravinto ei imeytynyt ja totuit syömään kohtuuttomia määriä. Sinun myös piti syödä paljon jotta sait tarpeeksi ravinteita. Kun suolistosi on nyt oikealla ruokavaliolla kunnossa syömäsi kalorit myös imeytyvät. Siksi lihoat. Sillä ei ole mitään tekemistä GMO:n kanssa.
- Anonyymi
Muunneltua maissitärkkelystä käytetään myös aromivahventeena. Eli se on oikeastaan nautriumglutamaattia piilotetussa muodossa. Ehdottomasti syytä välttää!
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi862331Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap182267Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen191788- 1051477
Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/1525663911440Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1631248Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.2571042- 63953
- 78919
Omalääkäri hallituksen utopia?
Suurissa kaupungeissa ja etelässä moinen onnistunee. Suuressa osassa Suomea on taas paljon keikkalääkäreitä. Mitenkäs ha174903