Kebab ohje

mikumad

10

4747

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ja opi

      Kebab on kallista ainoastaan todella köyhille. Kyykkyyn sieltä!

      Sitäpaitsi tuosta "reseptistä" puuttuu muutama melko olennainen jippo, ei kannata alkaa pelleilemään kehnoilla kopioresepteillä. Menee vaan hyvät raaka-aineet hukkaan.

    • Ahmet Ahne

      Taitaa todellakin olla köyhän miehen kebab, sillä asialla ja reseptillähän ei ole mitään tekemistä kebabin kanssa vaan kyseessä on todellakin mureke.

      Aito kebab on vartaassa pyörivää lampaanlihaa (Suomessa tosin yleisesti naudanlihaa), josta pitkäteräisellä veitsellä "veistellään" lihasuikaleita ja on todella hintansa väärtti.

      • Kebab

        tarkoittaa liharuokia yleensä.


      • Oikein mikä oikein
        Kebab kirjoitti:

        tarkoittaa liharuokia yleensä.

        Ei suinkaan kebab tarkoita "liharuokia yleensä". Se tarkoittaan VARTAASSA paistettuja joitakin liharuokia yleensä (riippuen myös kulttuurista). Sitten on kebabin alalajeja, kuten turkkilainen "döner kebab". On erikseen vielä mm. "šiš kebab", joka koostuu pienistä kokolihapaloista pienissä grillivartaissa.
        Eli höpö höpö myös itsellesi!


      • imaami kepap
        Oikein mikä oikein kirjoitti:

        Ei suinkaan kebab tarkoita "liharuokia yleensä". Se tarkoittaan VARTAASSA paistettuja joitakin liharuokia yleensä (riippuen myös kulttuurista). Sitten on kebabin alalajeja, kuten turkkilainen "döner kebab". On erikseen vielä mm. "šiš kebab", joka koostuu pienistä kokolihapaloista pienissä grillivartaissa.
        Eli höpö höpö myös itsellesi!

        http://en.wikipedia.org/wiki/Kebab



        Ainakin Turkissa näyttää olevan jos jonkin sorttista mössöä.


    • Kemal Atatürk

      Sääli, ettei Suomessa saa aitoa turkkilaistyyppistä döner kebabia. Suomessahan saa vain naudanjauhelihasta tehtyä sörsseliä, joka ainoastaan päällisin puolin muistuttaa aitoa esikuvaansa.
      Oikea turkkilainen döner kebab tehdään pääosin kokolihasta, ja liha on aidoimmillaan lammasta, ei nautaa. Vain eräänlaisena tilke- ja sidonta-aineena siinä lisänä käytetään maustettua rasvaista jauhelihaseosta, joka sekin on lampaanlihasta. Erikoisuutena on myös muutama litistetty siivu lampaanhäntärasvaa.
      Lampaanliha leikataan ohuiksi leikkeenomaisiksi pihveiksi (voidaan jopa nuijia) ja marinoidaan (marinointiaineet ja -mausteet vaihtelevat paikallisesti). Sinä aikana valmistetaan lampaanjauhelihaseos, joka maustetaan (mausteet vaihtelevat paikallisesti).
      Varras aletaan rakentaa asettamalla ”pohjalevyksi” litistetty siivu lampaanhäntärasvaa. Sitten pujotetaan kerroksittain ohueksi nuijitut lampaanlihasiivut. Puoliväliin ja ”katoksi” vielä lampaanhäntärasvasiivut. Lopuksi koko komeus ”rapataan” tuolla jauhelihasekoituksella (jota tosin voi käyttää välillä myös ”keon” sisäistä rakennetta tasoittamaan).
      Lopuksi paistetaan grillissä niin kuin meikäläisissäkin kebaberioissa nähdään tehtävän, ja vuollaan ohuiksi lastuiksi.
      Lopputulos on kuitenkin täisin erilainen kuin Suomessa tarjoiltu kalpea aavistus aidosta ”döneristä”. Tyypillistä, että ilmeisesti vain Suomessa harrastetaan tällaista jauhelihakebabia, ja vieläpä naudanlihasta. Jo Tukholmasta alkaen ja kaikissa muissa maissa döner kebab tehdään pääpiirteissään yllä kuvatulla tavalla.
      Harmittaa, etteivät täällä asuvat turkkilaiset uskalla tarjota meille aitoa upean herkullista döneriään, vaan ainoastaan tällaista ”mukaelmaa”, joka eroaa aidosta yhtä paljon kuin Saarioisten ”roiskeläppä” oikeasta pizzasta. Onkohan ongelma siinä, että suomalaiset vierastavat lampaanlihaa? Ja että jauhelihasta saa niin paljon halvempaa kuin kokolihasta? Mutta kyllä uusiseelantilainen lampaanliha pakasteena on jo aika halpaa. Miettikää asiaa, joku kebab-baarin pitäjä!

    • Örgyl Kebab

      kokeilinpa tänään tuota ohjetta aivan mielenkiinnosta ja yllätyin positiivisesti, olenhan suuri OIKEAN kebablihan (lammas) ystävä. Ostin kaupan itsensä pakkaamaa naudan paistijauhelihaa, joka oli alunpitäenkin todella "tiivistä".

      Tein kaksi 400 gramman pötkylää, jotka muhivat kiertoilmauunissa 3 tuntia ( 100 C) ja lihan leikkaamiseen käytin BÖRNER vihannesleikkuria, jolla yleensä suikaloin ja viipaloin juureksia, vihanneksia, perunaa, sipulia jne. Tuolla vehkeellä saa nimittäin "vuoltua" lihaa todella ohuiksi siivuiksi. Ohjetta kannattaa kokeilla, ensi kerralla laitan myös ehkä hieman vähemmän pippuria...

      Seuraavaa koetta varten täytyy etsiä jauhettua lampaanlihaa...

      • hyvää...

        Itse olen sotkenut 50/50 naudan ja lampaanjauhelihaa ja helvetin hyvää tulee.Ei ole karvakädeltä tarvinnut kebabia ostaa kohta vuoteen.


      • Örgyl Kebab
        hyvää... kirjoitti:

        Itse olen sotkenut 50/50 naudan ja lampaanjauhelihaa ja helvetin hyvää tulee.Ei ole karvakädeltä tarvinnut kebabia ostaa kohta vuoteen.

        hyvä vinkki sotkea nautaa ja lammasta, kiitos. ;D


    • shamaani-ali

      mine asuumme turkku. kebab paistaa pihvi täällä lammas lihas paistaa varras uuni. kebab liha hyvä paistaa täällä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kylläpä on nautinnollista taas tämä palstan vassari valitus!

      Lähes jokainen avaus on vassareiden kitinää ja valitusta. Eikö se tarkoitakin, että silloin asiat menee maassamme parem
      Maailman menoa
      90
      3080
    2. HS: persujen v. 2015 turvapaikanhakijoista alle puolet töissä

      Aikuisina Suomeen tulleista ja myönteisen päätöksen saaneista vain 42 prosenttia oli vuonna 2023 töissä, vaikka he ovat
      Maailman menoa
      69
      2360
    3. Yksi kuoli nokkakolarissa

      Asiasta YLEn verkkosivuilla uutinen klo 23.02. Oliko itsemurha?
      Oulainen
      27
      2193
    4. Mikä on kaivattusi ammatti

      entäpä sinun? 💶
      Ikävä
      79
      1648
    5. Helvetistä ei ole paluuta

      Kun ihminen laskeutuu kuolleiden maailmaan, kauhujen valtakuntaan ja tuonelan ovet sulkeutuu kiinni, se on karu tunne ku
      Idän uskonnot
      388
      1543
    6. Persut muuten hyväksyvät 2 + 8 mrd. euron maatalous- ja yritystuet

      Vaikka molemmat tukimuodot tiedetään haitallisiksi, koska ovat käytännössä pelkkää säilyttävää tukea, eivätkä kannusta k
      Maailman menoa
      59
      1402
    7. Mikä kaivatussasi herätti mielenkiintosi

      Kun tapasitte ensi kerran? Ulkonäössä? Luonteessa tai olemuksessa? Kuinka nopeasti mielenkiinto muuttui ihastukseksi?
      Ikävä
      90
      1332
    8. Järjetön Topi-ilta

      Lisää tappiota konkurssipesälle. Miten voi olla mahdollidta , että annetaan järjestää tämä. Sorsakoski pyörii haudassaan
      Ähtäri
      23
      1214
    9. Terveisiä vanhemmalle

      J-miehelle. Ehkä nähdään vielä 😉
      Ikävä
      56
      1159
    10. Halutaan toisiamme

      Mutta se on Salaisuus❤️
      Intohimo
      48
      1094
    Aihe