Kookosmaito-kalakeitto

Kiril

sain eilen kokonaisen savustetun nieriän. Irrotin siitä siistit fileet keskiruodon kahta puolta ja loput kalat nahkoineen ja päineen kattilaan veteen kiehumaan. Kun kalaliemi oli valmis siivilöin sen ja lisäsin kalaliemeen pilkottuja keittojuureksia; porkkanaa, selleriä, palsternakkaa, sipulia ja paljon lanttua. Mukaan myös purkillinen kookosmaitoa, suolaa ja mauste- sekä mustaa pippuria. Kun juurekset olivat pehmenneet, otin kattilan liedeltä ja lisäsin valmiita savukalan paloja joukkoon. Loistanvanmakuinen vähähiilihydraattinen kalakeitto ja valmistuu nopeasti. Voin suositella.

6

1433

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • skäribo

      Ei ollenkaan, vaikka tiedätkin, että minä jäin kaipaamaan sipulia, perunaa ja tilliä...

      Mutta miksi savukala? Eihän nieriän maku tunnu sen jälkeen ollenkaan? Oletko muuten tietoinen savukalan terveysvaikutuksista? Hyväähän se on, mutta kannattaa nauttia vain harvoin.

      • Kiril

        Kyllä minä sipulia laitoin, mutta en tietenkään mitään perunatärkkelystä. Tämä savukala oli mun tuttavan itse savustamaa, eikä mitään vakuumipakattua, joita en osta. Aika harvoin tulee syötyä ja en mä yleensä jää yhden ruoan koukkuun. Savukalahan valmistetaan hyvin miedolla n 80 asteen lämmöllä, joten valmistusmenetelmä ei ainakaan lisää terveyshaittoja.


      • skäribo
        Kiril kirjoitti:

        Kyllä minä sipulia laitoin, mutta en tietenkään mitään perunatärkkelystä. Tämä savukala oli mun tuttavan itse savustamaa, eikä mitään vakuumipakattua, joita en osta. Aika harvoin tulee syötyä ja en mä yleensä jää yhden ruoan koukkuun. Savukalahan valmistetaan hyvin miedolla n 80 asteen lämmöllä, joten valmistusmenetelmä ei ainakaan lisää terveyshaittoja.

        tiedät varmaan, etten minä koskaan edes osta savukalaa, saati sitten vakuumipakattua. Siitä ei kuitenkaan ole kyse. Myös kylmäsavustetussa kalassa on runsaasti PAH-yhdisteitä, niitä samoja kuin näkkärissä, kaupan leipomustuotteissa ja chipseissä. Ikävä kyllä.


      • Kiril
        skäribo kirjoitti:

        tiedät varmaan, etten minä koskaan edes osta savukalaa, saati sitten vakuumipakattua. Siitä ei kuitenkaan ole kyse. Myös kylmäsavustetussa kalassa on runsaasti PAH-yhdisteitä, niitä samoja kuin näkkärissä, kaupan leipomustuotteissa ja chipseissä. Ikävä kyllä.

        haitallisia yhdisteitä syntyy kun hiilihydraatteja, kuten viljaa näkkäreissä ja leipomustuotteissa sekä perunaa käsitellään korkeissa lämpötiloissa.


      • Kaipaava^
        Kiril kirjoitti:

        haitallisia yhdisteitä syntyy kun hiilihydraatteja, kuten viljaa näkkäreissä ja leipomustuotteissa sekä perunaa käsitellään korkeissa lämpötiloissa.

        Kaipaisin jotain tutkimustietoa mitä nämä haitalliset yhdisteet ovat ja mitä vaikutuksia niillä on. Löytyisikö linkkiä?


      • Kiril
        Kaipaava^ kirjoitti:

        Kaipaisin jotain tutkimustietoa mitä nämä haitalliset yhdisteet ovat ja mitä vaikutuksia niillä on. Löytyisikö linkkiä?

        mutta Elintarvikeviraston sivuilta löytyy jotain, koskien akryyliamidia.

        Akryyliamidia syntyi, kun hiilihydraattipitoisia elintarvikkeita kuumennettiin, friteerattiin, paistettiin ja grillattiin. Ruuan keittäminen ei aiheuttanut akryyliamidin muodostumista eikä sitä havaittu olevan raaoissa elintarvikkeissa. Akryyliamidin muodostumisen epäillään olevan yhteydessä lämpötilaan eli mitä kuumemmassa lämpötilassa ruoka valmistetaan, sitä enemmän yhdistettä muodostuu. Miten akryyliamidia muodostui, jäi kuitenkin vielä epäselväksi.

        Suurimpia pitoisuuksia akryyliamidia löydettiin perunalastuista ja ranskalaisista perunoista. Myös leivistä, kekseistä ja pikkuleivistä sekä joistakin ryyneistä oli löydetty korkeita määriä akryyliamidia.

        http://www.evira.fi/portal/fi/elintarvikkeet/elintarviketietoa/akryyliamidi/


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      429
      4692
    2. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      14
      1670
    3. Aivan täysin tahallinen teko

      Ei mitään puolusteluja, eikä selittelyitä. Kuljettajalle kerrottiin asiasta siinä paikanpäällä, mutta silti hän ajoi ves
      Suomussalmi
      91
      1411
    4. Suomussalmi saatu vihdoin maailmankartalle!

      Nyt kun Suomussalmi on vihdoin viimein saatu ennennäkemättömällä tavalla maailman tietoisuuteen niin voitaisiin järjestä
      Suomussalmi
      52
      1319
    5. Olet saanut minut sekoamaan

      Tunteiden ristiaallokossa vellominen on ollut melkoinen kokemus. Ei kukaan ole saanut minua niin raiteiltaan kuin sinä.
      Ikävä
      17
      1234
    6. Mainehaitta metsäkonefirmalle

      Hukkajoen tapahtumista liikkuu paljon huhuja. Eikö kannattaisi julkaista raakkuja tuhonneen metsäkoneyrityksen nimi, kos
      Suomussalmi
      50
      1151
    7. Oho! Maajussi-Kallelta pakit saanut morsioehdokas Miss Suomi -kisoissa! Tunnistaisitko hänet nyt?

      Hmm, tunnistaisitko?!? Onnea missihulinoihin! Lue lisää ja katso kuvat: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-maajussi-
      Suomalaiset julkkikset
      0
      1055
    8. Myönnän sinulle nyt

      Että olen erittäin mustasukkainen sinusta jo nyt. Ikävä on tämä tunne, kun tietämättömyyden solista nousee myrkkyä miele
      Ikävä
      54
      960
    9. Pysytäänkö nainen

      edelleen yhtä viileän tyynenä kun nähdään. Uskotko että tahtoessani saisin murettua tyyneytesi hyvin helposti.
      Ikävä
      54
      837
    10. Olen käyttäytynyt ristiriitaisesti

      eikä minusta varmaankaan ota mitään selvää. Se johtuu siitä, kun järki sanoo ei, ei, ei ja sydän sanoo kyllä, kyllä, kyl
      Ikävä
      60
      829
    Aihe