minkä takia lokeroihin?

Mielenkiinnosta... ?

Niin, minkä takia halutaan lokeroitua tiettyihin genreihin? varsinkin jos niissä on niin tarkat "rajat", kuten mitä voi ja mitä ei voi kuunnelle, miten voi ja miten ei voi pukeutua?

7

529

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ....

      Pukeutuminen ei itseäni kiinnosta niin pätkääkään, olen aina ahdistunut vaatekaupoissa ravaamisesta etc, vaatteita on sen verran mitä tarvii. mutta musiikilla on ihan hyvä että on ne rajat, kun esim etsii samankaltaisia bändejä, niin jos heittää vaan tagin 'gothic' niin tulee ne kaikki post-punk, darkwave etc. bändit samaan syssyyn, eikä ole niin helppoa löytää mieleistänsä musiikkia.

    • Nordic Dragoon

      Minua on jo jonkin aikaa huvittanut ihmisten tapa ottaa genrajaottelu liian raskaasti. Kuvitellaan että jonkin tietyn tyylisuunnan edustajaksi ilmoittautuminen määrittelee henkilön koko persoonan. Siinä sitten selitellään kuinka "mää kuuntelen vaan goottimusiikkia, pukeudun goottivaatteisiin, vietän iltani goottiklubeilla ja asun vanhassa kummituskartanossa, mutten mää mikään gootti ole kun en halua lokeroida itteäni".

      Nämä termit kuvaavat ihmisen persoonallisuutta ja mielenkiinnon kohteita. Eivät ne rajat niin tiukkoja ole, että pitäisi lokeroitumisen pelossa kieltää olevansa sitä mitä on. Minä olen metallisti ja folkkari, ja taitaa minussa pieni goottikin asua, vaikkei näillä musiikkityyleillä keskenään niin hirveästi tekemistä olekaan. Metallisti/hevari tarkoittaa henkilöä joka pitää erityisen paljon metallimusiikista, gootti taas goottimusiikista ja -pukeutumisesta (vaikka henkilökohtaisesti olenkin sitä mieltä, että nykyään voidaan sanoa olevan olemassa kaksi goottisceneä, musiikkigootit ja goottiromantikot, mutta se on asia erikseen).

      Kyse ei siis ole siitä että ehdoin tahdoin haluaa kuulua johonkin kategoriaan, vaan termit vain kuvaavat asioita. Jotkut pitävät musiikkityylistä, joka on aikoinaan määritelty gootiksi. Jotkut taas näkevät jossai tyylissä potentiaalia, josta pienellä viilauksella saisi toimivaa kamaa ja näin syntyy uusia tyylejä, jotka taas keräävät samanhenkisiä faneja.

      • Shillis

        Ihmiset ovat laumaeläimiä, ja haluavat kuulua tiettyyn laumaan tai ryhmään, jossa olisi samannäköisiä ja oloisia henkilöitä. Muunlaisia ei tietty sallita laumaan. Kuten eläimillä myöskin ihmisillä on laumassa omat arvojärjestykset, ja ylimmälle huipulle pääsee vain taistelemalla lauman johtajan kanssa. Joten sama viidakonlaki pätee tässäkin asiassa..

        Olen muuten myöskin yllättävän samaa mieltä Nordic Dragoon:in kanssa !


    • BubbleGirl

      Sano se. Minä en voi sanoa kuuluvani mihinkään kastiin. Pukeudun miten sattuu, pääasiassa kuitenkin tummiin ja toisinaan goottimaisiin vaatteisiin ja kuuntelen mättöä. Ehkä olen hevari, mutta voinko taas olla sekään, kun kuitenkin tykkään tanssia trancen tahdissa? Eiväthän hevarit nyt tanssia saa!

      Tosissaan... tällainen kaikenmaailman luokittelu on vaan niin tyhmää. Ihmisellä vain tuntuu olevan jokin luontainen tarve lokeroida asioita, jotta pysyisi hommat järjestyksessä.

      • Shillis

        Minä taas olen oman elämäni herra, kuuntelen mitä lystään, menen jääkaapille milloin lystään. Vaikka alushousulissa jos lystään. Pistän hiukseni kiinni silloin, kun lystään. Ja teen mitä haluan sillon, kun lystään.

        Pitäisiköhän meidän kaikkien ei-gootti mustahuulien perustaa jonkin "teen mitä lystään"-klubi ?


      • .......

        minua todella ihmetyttää mitä teet koko palstalla


      • BubbleGirl
        ....... kirjoitti:

        minua todella ihmetyttää mitä teet koko palstalla

        Jauhan paskaa, kuten kaikkialla muuallakin. Miten niin?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      388
      1533
    2. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      105
      1288
    3. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      116
      1220
    4. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      165
      1145
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      44
      987
    6. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      906
    7. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      816
    8. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      810
    9. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      91
      804
    10. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      167
      701
    Aihe