perunamakkaran paistaminen

???

Kuinka kauan ja missä lämpötilassa perunamakkara pitäisi paistaa??

14

10485

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Perunamakkara?
      • ???

        Olen kyllä googlannut, osaan sen taidon, mutta en sieltä löytänyt "helpolla" paisto-ohjetta, joten siksi kysyn sitä täältä.


      • Paistaja
        ??? kirjoitti:

        Olen kyllä googlannut, osaan sen taidon, mutta en sieltä löytänyt "helpolla" paisto-ohjetta, joten siksi kysyn sitä täältä.

        Miksi luulet että juuri perunamakkara pitäisi paistaa jotenkin eri tavalla kuin muut makkarat? Toki, jos kyse on raakamakkarasta, se pitää kypsentää pitempään kuin jo tehtaalla keitetty makkara, mutta käytä nyt talonpoikaisjärkeä ja tilannetajua siinä pannusi äärellä. Ja MAISTA! Leikkaa päästä pieni pala, niin näet myös onko makkara sisältä kypsä. Kaiketi perunamakkaroita on vielä useampia laatuja ja paksuuksia, joten on aika mahdotonta antaa yleispätevää paisto-ohjetta juuri sinun perunamakkarallesi, jonka tarkemmasta laadusta (ja ennen kaikkea PAKSUUDESTA) meillä ei ole hajuakaan.


      • ???
        Paistaja kirjoitti:

        Miksi luulet että juuri perunamakkara pitäisi paistaa jotenkin eri tavalla kuin muut makkarat? Toki, jos kyse on raakamakkarasta, se pitää kypsentää pitempään kuin jo tehtaalla keitetty makkara, mutta käytä nyt talonpoikaisjärkeä ja tilannetajua siinä pannusi äärellä. Ja MAISTA! Leikkaa päästä pieni pala, niin näet myös onko makkara sisältä kypsä. Kaiketi perunamakkaroita on vielä useampia laatuja ja paksuuksia, joten on aika mahdotonta antaa yleispätevää paisto-ohjetta juuri sinun perunamakkarallesi, jonka tarkemmasta laadusta (ja ennen kaikkea PAKSUUDESTA) meillä ei ole hajuakaan.

        kiitos vittuilusta. Onko keskustelupalstat ylipäätään pelkästään vittuilua varten? Jos aiot vittuilla, niin jätä se tekemättä. On ilmeisesti suuri virhe, jos hetken mielijohteesta päättää kysyä jotain, ennen kuin asiaa on ajatellut sen enempää.


      • Makkaramies
        ??? kirjoitti:

        kiitos vittuilusta. Onko keskustelupalstat ylipäätään pelkästään vittuilua varten? Jos aiot vittuilla, niin jätä se tekemättä. On ilmeisesti suuri virhe, jos hetken mielijohteesta päättää kysyä jotain, ennen kuin asiaa on ajatellut sen enempää.

        Vaikka sävy olikin vähän sarkastinen, niin olihan siinä myös ihan asiatietoa, jonka perusteella voit ratkaista pulmasi. Mutta antamiesi faktojen perusteella me muut emme voi sitä puolestasi tehdä.


      • R. Aivo
        ??? kirjoitti:

        kiitos vittuilusta. Onko keskustelupalstat ylipäätään pelkästään vittuilua varten? Jos aiot vittuilla, niin jätä se tekemättä. On ilmeisesti suuri virhe, jos hetken mielijohteesta päättää kysyä jotain, ennen kuin asiaa on ajatellut sen enempää.

        HEEEEEIII pliiiiz!!



        Kertokaa mulle onko oikein vai väärin????


        Eikä sitten mitään vittuiluja eihän!


      • hehaha
        Paistaja kirjoitti:

        Miksi luulet että juuri perunamakkara pitäisi paistaa jotenkin eri tavalla kuin muut makkarat? Toki, jos kyse on raakamakkarasta, se pitää kypsentää pitempään kuin jo tehtaalla keitetty makkara, mutta käytä nyt talonpoikaisjärkeä ja tilannetajua siinä pannusi äärellä. Ja MAISTA! Leikkaa päästä pieni pala, niin näet myös onko makkara sisältä kypsä. Kaiketi perunamakkaroita on vielä useampia laatuja ja paksuuksia, joten on aika mahdotonta antaa yleispätevää paisto-ohjetta juuri sinun perunamakkarallesi, jonka tarkemmasta laadusta (ja ennen kaikkea PAKSUUDESTA) meillä ei ole hajuakaan.

        no ei huhhuh... eihän perunamakkaraa kuulu pannulla edes paistaa!!! :D repesin tohon viestiin..


      • hehaha
        hehaha kirjoitti:

        no ei huhhuh... eihän perunamakkaraa kuulu pannulla edes paistaa!!! :D repesin tohon viestiin..

        edellinen viesti oli siis suunnattu nimimerkille "Paistaja".


      • zuum
        hehaha kirjoitti:

        edellinen viesti oli siis suunnattu nimimerkille "Paistaja".

        Täällä Salossa on ainakin kaksi eri tapaa kypsentää perunamakkara; salolainen tapa on laittaa se suoraan uuniin puoleksi tunniksi. Somerolainen tapa on taas se että makkara keitetään ensin suolavedessä ja sitten siihen paistetaan pinta pannussa ennen tarjoilua.


      • morakat
        zuum kirjoitti:

        Täällä Salossa on ainakin kaksi eri tapaa kypsentää perunamakkara; salolainen tapa on laittaa se suoraan uuniin puoleksi tunniksi. Somerolainen tapa on taas se että makkara keitetään ensin suolavedessä ja sitten siihen paistetaan pinta pannussa ennen tarjoilua.

        Niin se makkara on ohuessa lampaansuolessa ja
        varoa tulee kun se suolikuori ei kestä hajoamatta paistaa, tästä on kysymys johon kukaan ei osannut
        vastata paitsi se salolainen.


      • Virppuli
        morakat kirjoitti:

        Niin se makkara on ohuessa lampaansuolessa ja
        varoa tulee kun se suolikuori ei kestä hajoamatta paistaa, tästä on kysymys johon kukaan ei osannut
        vastata paitsi se salolainen.

        Valmistin äsken perunamakkarakastikkeen tammisaarelaisen anoppini tapaan. Siinä makkara annetaan hajota kokonaan paisinpannulla eli se saa pursuta kuoresta ulos ja sekaan sitten kermaa ja suolaa ja pippuria maun mukaan.


    • jone66

      Paistetaan uunissa 225c, n.30min.

    • Golden.Shiner

      Peruna makkara kannattaa tehda valurautapannilla. Teho 5 -6. 6. on maksimi Ensin esikeirtetyt perunat ja sipulit. Siteen alkaa tulla rusketusta perunaan, niin makkarat sekaan. About 5-10 minuuttia tasta on iruoka ihmisille valmis. Paalle sitten sinaappi ketsupit ja valkosipulijauhe ja mieluitren herbamarien yrttisuola. Suosittelen kasvisoljya. Ei siis rypsi, rapsi tai oliivi.

      • Joku.vaan

        Perunamakkara ei ole sama kuin makkaraperunat...

        Hyviä kumpikin, mutta aivan eri ruokia.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2800
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      94
      2011
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      40
      1538
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      69
      979
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      901
    7. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      874
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      870
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      785
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      726
    Aihe