perunamakkaran paistaminen

???

Kuinka kauan ja missä lämpötilassa perunamakkara pitäisi paistaa??

14

11923

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Perunamakkara?
      • ???

        Olen kyllä googlannut, osaan sen taidon, mutta en sieltä löytänyt "helpolla" paisto-ohjetta, joten siksi kysyn sitä täältä.


      • Paistaja
        ??? kirjoitti:

        Olen kyllä googlannut, osaan sen taidon, mutta en sieltä löytänyt "helpolla" paisto-ohjetta, joten siksi kysyn sitä täältä.

        Miksi luulet että juuri perunamakkara pitäisi paistaa jotenkin eri tavalla kuin muut makkarat? Toki, jos kyse on raakamakkarasta, se pitää kypsentää pitempään kuin jo tehtaalla keitetty makkara, mutta käytä nyt talonpoikaisjärkeä ja tilannetajua siinä pannusi äärellä. Ja MAISTA! Leikkaa päästä pieni pala, niin näet myös onko makkara sisältä kypsä. Kaiketi perunamakkaroita on vielä useampia laatuja ja paksuuksia, joten on aika mahdotonta antaa yleispätevää paisto-ohjetta juuri sinun perunamakkarallesi, jonka tarkemmasta laadusta (ja ennen kaikkea PAKSUUDESTA) meillä ei ole hajuakaan.


      • ???
        Paistaja kirjoitti:

        Miksi luulet että juuri perunamakkara pitäisi paistaa jotenkin eri tavalla kuin muut makkarat? Toki, jos kyse on raakamakkarasta, se pitää kypsentää pitempään kuin jo tehtaalla keitetty makkara, mutta käytä nyt talonpoikaisjärkeä ja tilannetajua siinä pannusi äärellä. Ja MAISTA! Leikkaa päästä pieni pala, niin näet myös onko makkara sisältä kypsä. Kaiketi perunamakkaroita on vielä useampia laatuja ja paksuuksia, joten on aika mahdotonta antaa yleispätevää paisto-ohjetta juuri sinun perunamakkarallesi, jonka tarkemmasta laadusta (ja ennen kaikkea PAKSUUDESTA) meillä ei ole hajuakaan.

        kiitos vittuilusta. Onko keskustelupalstat ylipäätään pelkästään vittuilua varten? Jos aiot vittuilla, niin jätä se tekemättä. On ilmeisesti suuri virhe, jos hetken mielijohteesta päättää kysyä jotain, ennen kuin asiaa on ajatellut sen enempää.


      • Makkaramies
        ??? kirjoitti:

        kiitos vittuilusta. Onko keskustelupalstat ylipäätään pelkästään vittuilua varten? Jos aiot vittuilla, niin jätä se tekemättä. On ilmeisesti suuri virhe, jos hetken mielijohteesta päättää kysyä jotain, ennen kuin asiaa on ajatellut sen enempää.

        Vaikka sävy olikin vähän sarkastinen, niin olihan siinä myös ihan asiatietoa, jonka perusteella voit ratkaista pulmasi. Mutta antamiesi faktojen perusteella me muut emme voi sitä puolestasi tehdä.


      • R. Aivo
        ??? kirjoitti:

        kiitos vittuilusta. Onko keskustelupalstat ylipäätään pelkästään vittuilua varten? Jos aiot vittuilla, niin jätä se tekemättä. On ilmeisesti suuri virhe, jos hetken mielijohteesta päättää kysyä jotain, ennen kuin asiaa on ajatellut sen enempää.

        HEEEEEIII pliiiiz!!



        Kertokaa mulle onko oikein vai väärin????


        Eikä sitten mitään vittuiluja eihän!


      • hehaha
        Paistaja kirjoitti:

        Miksi luulet että juuri perunamakkara pitäisi paistaa jotenkin eri tavalla kuin muut makkarat? Toki, jos kyse on raakamakkarasta, se pitää kypsentää pitempään kuin jo tehtaalla keitetty makkara, mutta käytä nyt talonpoikaisjärkeä ja tilannetajua siinä pannusi äärellä. Ja MAISTA! Leikkaa päästä pieni pala, niin näet myös onko makkara sisältä kypsä. Kaiketi perunamakkaroita on vielä useampia laatuja ja paksuuksia, joten on aika mahdotonta antaa yleispätevää paisto-ohjetta juuri sinun perunamakkarallesi, jonka tarkemmasta laadusta (ja ennen kaikkea PAKSUUDESTA) meillä ei ole hajuakaan.

        no ei huhhuh... eihän perunamakkaraa kuulu pannulla edes paistaa!!! :D repesin tohon viestiin..


      • hehaha
        hehaha kirjoitti:

        no ei huhhuh... eihän perunamakkaraa kuulu pannulla edes paistaa!!! :D repesin tohon viestiin..

        edellinen viesti oli siis suunnattu nimimerkille "Paistaja".


      • zuum
        hehaha kirjoitti:

        edellinen viesti oli siis suunnattu nimimerkille "Paistaja".

        Täällä Salossa on ainakin kaksi eri tapaa kypsentää perunamakkara; salolainen tapa on laittaa se suoraan uuniin puoleksi tunniksi. Somerolainen tapa on taas se että makkara keitetään ensin suolavedessä ja sitten siihen paistetaan pinta pannussa ennen tarjoilua.


      • morakat
        zuum kirjoitti:

        Täällä Salossa on ainakin kaksi eri tapaa kypsentää perunamakkara; salolainen tapa on laittaa se suoraan uuniin puoleksi tunniksi. Somerolainen tapa on taas se että makkara keitetään ensin suolavedessä ja sitten siihen paistetaan pinta pannussa ennen tarjoilua.

        Niin se makkara on ohuessa lampaansuolessa ja
        varoa tulee kun se suolikuori ei kestä hajoamatta paistaa, tästä on kysymys johon kukaan ei osannut
        vastata paitsi se salolainen.


      • Virppuli
        morakat kirjoitti:

        Niin se makkara on ohuessa lampaansuolessa ja
        varoa tulee kun se suolikuori ei kestä hajoamatta paistaa, tästä on kysymys johon kukaan ei osannut
        vastata paitsi se salolainen.

        Valmistin äsken perunamakkarakastikkeen tammisaarelaisen anoppini tapaan. Siinä makkara annetaan hajota kokonaan paisinpannulla eli se saa pursuta kuoresta ulos ja sekaan sitten kermaa ja suolaa ja pippuria maun mukaan.


    • jone66

      Paistetaan uunissa 225c, n.30min.

    • Golden.Shiner

      Peruna makkara kannattaa tehda valurautapannilla. Teho 5 -6. 6. on maksimi Ensin esikeirtetyt perunat ja sipulit. Siteen alkaa tulla rusketusta perunaan, niin makkarat sekaan. About 5-10 minuuttia tasta on iruoka ihmisille valmis. Paalle sitten sinaappi ketsupit ja valkosipulijauhe ja mieluitren herbamarien yrttisuola. Suosittelen kasvisoljya. Ei siis rypsi, rapsi tai oliivi.

      • Joku.vaan

        Perunamakkara ei ole sama kuin makkaraperunat...

        Hyviä kumpikin, mutta aivan eri ruokia.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. IL - PerSut tykittää - Vaaralliset tappajat vankilaan jopa loppuelämäksi!!

      Entistä rajumpi elinkautinen tulee – Vaaralliset tappajat vankilaan jopa loppuelämäksi Henkirikosten uusijat voidaan ja
      Maailman menoa
      138
      14394
    2. Äärioikeistopurran nukke Petteri Lapanen paniikissa

      Kun Suomen historian paras pääministeri antoi vankan lausunnon, kuinka "keskustelu politiikassa on käpertynyt lähinnä va
      Maailman menoa
      38
      6001
    3. SIELTÄ SE TULI: Kepu-Kurvinen: "Emme enää lähde punavihreään hallitukseen"

      Nyt muuten nauretaan loppuviikko, että tähänkö kaatui Lindtmanin pääministerihaaveet. "Antti Kurvisen mukaan puolue ei
      Maailman menoa
      156
      5577
    4. Onko rajojen kiinnipitäminen ihmisoikeuksien vastaista?

      Maahanmuutosta puhutaan usein niin kuin kyse olisi vain numeroista ja rajoista. Kyse on kumminkin ihmisistä, jotka halua
      Maahanmuutto
      311
      4405
    5. HS - Sanna Marinin kirja on priimaluokan vedätys!

      Kirja-arvio|Toivo on tekoja tulisi ensisijaisesti nähdä maineen rahallisen hyödyntämisen voimaannuttavana merkkipaaluna.
      Maailman menoa
      51
      4202
    6. "Rauhanomainen" miekkari hesassa: "Eläköön aseellinen vastarinta" - lakana

      Kyseessä on Suomen Palestiinalaisten yhdistyksen viime perjantaina järjestämä ”Hiljainen kynttiläkulkue Palestiinalaiste
      Maailman menoa
      108
      3692
    7. Some kuhisee Sanna Marinista: "Wau"

      Sanna Marinia hehkutetaan. Muun muassa Jodelissa kommentoidaan The Sunday Timesin julkaisemaa kuvaa Marinista. Hän ant
      Maailman menoa
      21
      3660
    8. Vanhat miehet eivät muista

      Niinistö muistaa vain Marinin hölmistyneen ilmeen, mutta ei miksi möllötti sen näköisenä. Vanhanen taas ei muuten vaan
      Maailman menoa
      29
      3607
    9. Monella äärivasemmistolaisella C-paperit armeijasta

      Kuinka kävisi sodan tullen noille? Puolustusvoimat huomauttaa, että C-luokituksen saaneiden sijoittumisesta sodan aikan
      Maailman menoa
      67
      2690
    10. Huomenta naiselle

      Toivottavasti tiedät, etten ole koskaan tuntenut ketään kohtaan näin voimakkaasti. Olen tietenkin meistä epävarma silti.
      Ikävä
      99
      1522
    Aihe