Kuinka kauan ja missä lämpötilassa perunamakkara pitäisi paistaa??
perunamakkaran paistaminen
14
11469
Vastaukset
- Perunamakkara?
Perunamakkara? Mikä mahtaa olla perunamakkara? Ellei sitten makkaraa, jossa merkittävänä ainesosana on peruna. Mutta tarkemmin?
No, tein niin kuin sinunkin olisi kannattanut tehdä, eli googlasin, ja kas tässä tulos:
http://www.google.fi/search?hl=fi&q=perunamakkara&btnG=Google-haku&meta=lr=lang_fi
Eli sieltä löytynee myös paisto-ohjeita.- ???
Olen kyllä googlannut, osaan sen taidon, mutta en sieltä löytänyt "helpolla" paisto-ohjetta, joten siksi kysyn sitä täältä.
- Paistaja
??? kirjoitti:
Olen kyllä googlannut, osaan sen taidon, mutta en sieltä löytänyt "helpolla" paisto-ohjetta, joten siksi kysyn sitä täältä.
Miksi luulet että juuri perunamakkara pitäisi paistaa jotenkin eri tavalla kuin muut makkarat? Toki, jos kyse on raakamakkarasta, se pitää kypsentää pitempään kuin jo tehtaalla keitetty makkara, mutta käytä nyt talonpoikaisjärkeä ja tilannetajua siinä pannusi äärellä. Ja MAISTA! Leikkaa päästä pieni pala, niin näet myös onko makkara sisältä kypsä. Kaiketi perunamakkaroita on vielä useampia laatuja ja paksuuksia, joten on aika mahdotonta antaa yleispätevää paisto-ohjetta juuri sinun perunamakkarallesi, jonka tarkemmasta laadusta (ja ennen kaikkea PAKSUUDESTA) meillä ei ole hajuakaan.
- ???
Paistaja kirjoitti:
Miksi luulet että juuri perunamakkara pitäisi paistaa jotenkin eri tavalla kuin muut makkarat? Toki, jos kyse on raakamakkarasta, se pitää kypsentää pitempään kuin jo tehtaalla keitetty makkara, mutta käytä nyt talonpoikaisjärkeä ja tilannetajua siinä pannusi äärellä. Ja MAISTA! Leikkaa päästä pieni pala, niin näet myös onko makkara sisältä kypsä. Kaiketi perunamakkaroita on vielä useampia laatuja ja paksuuksia, joten on aika mahdotonta antaa yleispätevää paisto-ohjetta juuri sinun perunamakkarallesi, jonka tarkemmasta laadusta (ja ennen kaikkea PAKSUUDESTA) meillä ei ole hajuakaan.
kiitos vittuilusta. Onko keskustelupalstat ylipäätään pelkästään vittuilua varten? Jos aiot vittuilla, niin jätä se tekemättä. On ilmeisesti suuri virhe, jos hetken mielijohteesta päättää kysyä jotain, ennen kuin asiaa on ajatellut sen enempää.
- Makkaramies
??? kirjoitti:
kiitos vittuilusta. Onko keskustelupalstat ylipäätään pelkästään vittuilua varten? Jos aiot vittuilla, niin jätä se tekemättä. On ilmeisesti suuri virhe, jos hetken mielijohteesta päättää kysyä jotain, ennen kuin asiaa on ajatellut sen enempää.
Vaikka sävy olikin vähän sarkastinen, niin olihan siinä myös ihan asiatietoa, jonka perusteella voit ratkaista pulmasi. Mutta antamiesi faktojen perusteella me muut emme voi sitä puolestasi tehdä.
- R. Aivo
??? kirjoitti:
kiitos vittuilusta. Onko keskustelupalstat ylipäätään pelkästään vittuilua varten? Jos aiot vittuilla, niin jätä se tekemättä. On ilmeisesti suuri virhe, jos hetken mielijohteesta päättää kysyä jotain, ennen kuin asiaa on ajatellut sen enempää.
HEEEEEIII pliiiiz!!
Kertokaa mulle onko oikein vai väärin????
Eikä sitten mitään vittuiluja eihän! - hehaha
Paistaja kirjoitti:
Miksi luulet että juuri perunamakkara pitäisi paistaa jotenkin eri tavalla kuin muut makkarat? Toki, jos kyse on raakamakkarasta, se pitää kypsentää pitempään kuin jo tehtaalla keitetty makkara, mutta käytä nyt talonpoikaisjärkeä ja tilannetajua siinä pannusi äärellä. Ja MAISTA! Leikkaa päästä pieni pala, niin näet myös onko makkara sisältä kypsä. Kaiketi perunamakkaroita on vielä useampia laatuja ja paksuuksia, joten on aika mahdotonta antaa yleispätevää paisto-ohjetta juuri sinun perunamakkarallesi, jonka tarkemmasta laadusta (ja ennen kaikkea PAKSUUDESTA) meillä ei ole hajuakaan.
no ei huhhuh... eihän perunamakkaraa kuulu pannulla edes paistaa!!! :D repesin tohon viestiin..
- hehaha
hehaha kirjoitti:
no ei huhhuh... eihän perunamakkaraa kuulu pannulla edes paistaa!!! :D repesin tohon viestiin..
edellinen viesti oli siis suunnattu nimimerkille "Paistaja".
- zuum
hehaha kirjoitti:
edellinen viesti oli siis suunnattu nimimerkille "Paistaja".
Täällä Salossa on ainakin kaksi eri tapaa kypsentää perunamakkara; salolainen tapa on laittaa se suoraan uuniin puoleksi tunniksi. Somerolainen tapa on taas se että makkara keitetään ensin suolavedessä ja sitten siihen paistetaan pinta pannussa ennen tarjoilua.
- morakat
zuum kirjoitti:
Täällä Salossa on ainakin kaksi eri tapaa kypsentää perunamakkara; salolainen tapa on laittaa se suoraan uuniin puoleksi tunniksi. Somerolainen tapa on taas se että makkara keitetään ensin suolavedessä ja sitten siihen paistetaan pinta pannussa ennen tarjoilua.
Niin se makkara on ohuessa lampaansuolessa ja
varoa tulee kun se suolikuori ei kestä hajoamatta paistaa, tästä on kysymys johon kukaan ei osannut
vastata paitsi se salolainen. - Virppuli
morakat kirjoitti:
Niin se makkara on ohuessa lampaansuolessa ja
varoa tulee kun se suolikuori ei kestä hajoamatta paistaa, tästä on kysymys johon kukaan ei osannut
vastata paitsi se salolainen.Valmistin äsken perunamakkarakastikkeen tammisaarelaisen anoppini tapaan. Siinä makkara annetaan hajota kokonaan paisinpannulla eli se saa pursuta kuoresta ulos ja sekaan sitten kermaa ja suolaa ja pippuria maun mukaan.
- jone66
Paistetaan uunissa 225c, n.30min.
- Golden.Shiner
Peruna makkara kannattaa tehda valurautapannilla. Teho 5 -6. 6. on maksimi Ensin esikeirtetyt perunat ja sipulit. Siteen alkaa tulla rusketusta perunaan, niin makkarat sekaan. About 5-10 minuuttia tasta on iruoka ihmisille valmis. Paalle sitten sinaappi ketsupit ja valkosipulijauhe ja mieluitren herbamarien yrttisuola. Suosittelen kasvisoljya. Ei siis rypsi, rapsi tai oliivi.
- Joku.vaan
Perunamakkara ei ole sama kuin makkaraperunat...
Hyviä kumpikin, mutta aivan eri ruokia.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Helena Koivu menettänyt lapsensa. Onko Mikko Koivulla oma laki?
Voiko olla totta että äidiltä viedään lapset ja ei mitään syytä ole edes kerrottu äidille itselleen.?6799429Hannu Pikkarainen ehdottomaan vankeuteen
KKO tuomitsi 1 v 9 kk. Tämä ei ole Hannulle ilon päivä.3603626Pikkunaiselle terkkuja
Olet parasta koko maailmassa! Kaikkein ihmeellisin. Olisitpa täällä. 🧡 harmaasusi4712470- 1381496
- 371493
Kuvataiteilija Johanna Oras lataa mielipiteensä Miina Äkkijyrkästä Farmilla: "Miinahan oli..."
Oho! Johanna Oras ottaa kantaa kollega-Äkkijyrkän Farmi-puuhiin. Farmi Suomi -realityssä koettiin v. 2024 todellinen yl141373Kuka on mystinen heppamies?
Nyt tänne vinkkejä siitä kuka on Martinan seurassa viihtyvä hevosmiljonääri. On tullut jo muutamia nimiä esiin keskustel1091332- 941217
Olet vieläkin täällä
Tunnen energiasi. Tunnen että ajattelet minua. En aio koskaan enää ottaa sinuun yhteyttä. Voit ottaa minuun, jos itse h661171Hyvät valeet myllyistä
Tuuliviirit valehtelee myllyjen vaikutusta. Äänet kuuluu jopa kilometrien päähän. Se ei pidä paikkaansa. Eläimet häviää791087