Onko tuorepuuro terveellistä?
Kannattaako sitä syödä? Onko sen valmistaminen monimutkaista ja mistä saisi hyviä ohjeita?
Tuorepuuro
11
1827
Vastaukset
- olen
kokeillut sekoittaa kaurahiutaleita (pikakaurahiutaleita, jotka ovat melko pehmeitä) erilaisiin jogurtteihin taikka piimään. Mukaan voi sekoittaa oman maun mukaan hedelmäpaloja tai erilaisia marjoja. Jos hiutaleet ovat hyvinkin pehmeitä (esim. Aamuhyvä), voi tuorepuuron syödä heti. Puuron voi antaa tekeytyä jonkin aikaa viileässä, jolloin hiutaleet ehtivät turvota ja muuttua puuromaisemmaksi. Netistä löytyy varmasti enemmän tuorepuuron ohjeita, mutta terveellisiä uskoisin lähes kaikkien olevan :)
- skäribo
Me ollaan aina puhuttu vain "sörsselistä", mutta ollaan jo vuosia syöty sitä joka aamu. Lapsena me, samoin kuin monet tuttumme söivät kaurahiutaleita maidon ja sokerin kanssa, siitä kai tuo on lähtenyt.
Nykyisin "puuron" perusta on piimä, ja mukaan heitetään kaiken maailman puurohiutaleita, leseitä, alkioita, siemeniä ja usein myös pellavansiemeniä, jotka on luonnollisesti liotettu yön yli. Mausteeksi käy vaikkapa kaneli, tai jos on omenaa, pakastemarjoja tms. niin nekin käyvät. Meillä on melkein aina marjasoosia tai -survosta, joten C-vitamiiniakin tulee samassa paketissa.
Eikä nälkä tule taatusti ennen iltapäivää! - Asafoetida
skäribo kirjoitti:
Me ollaan aina puhuttu vain "sörsselistä", mutta ollaan jo vuosia syöty sitä joka aamu. Lapsena me, samoin kuin monet tuttumme söivät kaurahiutaleita maidon ja sokerin kanssa, siitä kai tuo on lähtenyt.
Nykyisin "puuron" perusta on piimä, ja mukaan heitetään kaiken maailman puurohiutaleita, leseitä, alkioita, siemeniä ja usein myös pellavansiemeniä, jotka on luonnollisesti liotettu yön yli. Mausteeksi käy vaikkapa kaneli, tai jos on omenaa, pakastemarjoja tms. niin nekin käyvät. Meillä on melkein aina marjasoosia tai -survosta, joten C-vitamiiniakin tulee samassa paketissa.
Eikä nälkä tule taatusti ennen iltapäivää!Ainakin 1950-luvun kaurahiutalepaketin mukaan...
Liottaminen yön yli tekee kyllä hyvää, entsyymit pilkkovat mukavasti niitä myrkyllisiä hiilihydraatteja. - kiinnostaisi
Asafoetida kirjoitti:
Ainakin 1950-luvun kaurahiutalepaketin mukaan...
Liottaminen yön yli tekee kyllä hyvää, entsyymit pilkkovat mukavasti niitä myrkyllisiä hiilihydraatteja.Miten niin ”myrkyllisiä?”
Eikö tuorepuuro olekaan terveellinen? - Kiril
Asafoetida kirjoitti:
Ainakin 1950-luvun kaurahiutalepaketin mukaan...
Liottaminen yön yli tekee kyllä hyvää, entsyymit pilkkovat mukavasti niitä myrkyllisiä hiilihydraatteja.syökö myrkylliset hiilihydraatit kokonaisina vai pilkottuina. Parempi jättää syömättä kokonaan.
- skäribo
Kiril kirjoitti:
syökö myrkylliset hiilihydraatit kokonaisina vai pilkottuina. Parempi jättää syömättä kokonaan.
kun lähes 40v. päivittäisen käytön jälkeen ollaan hengissä ja voidaan paremmin kuin ihrakirilit.
- kiinnostaisi
Kiril kirjoitti:
syökö myrkylliset hiilihydraatit kokonaisina vai pilkottuina. Parempi jättää syömättä kokonaan.
No jollei näitä myrkyllisiä hiilihydraatteja, mitä muuta tuoretta sä ehdottaisit aamupalaksi?
En syö punaista lihaa.
PS! Se tattari-hirssituorepuuro oli ainakin todella hyvä!!!!! - Kiril
kiinnostaisi kirjoitti:
No jollei näitä myrkyllisiä hiilihydraatteja, mitä muuta tuoretta sä ehdottaisit aamupalaksi?
En syö punaista lihaa.
PS! Se tattari-hirssituorepuuro oli ainakin todella hyvä!!!!!puurojen "tuoreudesta" kun viljaa käsitellään erilaisin menetelmin ennen kuin ne saapuvat kaupan hyllylle. Erilaiset hiutaleet ovat jo lämpökäsiteltyjä siinä määrin, ettei voida puhua tuoretuotteesta.
- kiinnostaisi
Kiril kirjoitti:
puurojen "tuoreudesta" kun viljaa käsitellään erilaisin menetelmin ennen kuin ne saapuvat kaupan hyllylle. Erilaiset hiutaleet ovat jo lämpökäsiteltyjä siinä määrin, ettei voida puhua tuoretuotteesta.
No joo, ehkä olisi pitänyt kysyä lämpökäsittelemättömän puuron ohjetta.
Luultavasti kuumennuksessa tuhoutuu joitakin hyödyllisiä vitamiineja, siksi hain sitä tuorepuuro-ohjetta.
Olet oikeassa, että ne hiutaleet ovat niin ”valmiiksi käsiteltyjä”, ettei niissä ole enää mitään terveellistä jäljellä, mutta joskus iskee puuronhimo. Käytän yleensä luomu-hiutaleita tai kokonaisia jyviä.
Et kuitenkaan ehdottanut mitään muutakaan terveellistä…
Ja vielä kerran – se hirssi-tattarituorepuuro oli hyvä!
Huom. Siihen käytetään kokonaisia jyviä. Kokeile nyt vaikka itse!
- tätä
2 dl tattaria (kokonaisia tattarijyviä)
1 dl hirssiä (kokonaisia hirssisuurimoita)
taateleita tai -viikunoita
vettä
Tattari ja hirssisuurimot pestään hyvin (useita kertoja) ja liotetaan vedessä 3-10 tuntia.
Jos liotukseen käytetään lämmintä vettä, riittää jopa 2 tuntia. Liotusvesi heitetään pois. Liotetut jyvät laitetaan tehosekoittimeen ja lisätään hitaasti vähän vettä.
Viimeiseksi lisätään pilkotut ja liotetut kuivahedelmät. Sekoitetaan vielä tehosekoittimella tasaiseksi.
Nautitaan esimerkiksi mantelimaidon ja ruusunmarjasoseen sekä marjojen kera. Mantelimaidon asemasta voit käyttää kaupasta saatavaa kaurajuomaa, soijavaniljamaitoa, kaura- tai soijakermaa. - puurotyttö
itse sekoitan neljänviljan hiutaleita sokeriin ja maitoon.on ihan hyvää.mulle on tullut joskus maha kipeäksi, mutta ei se ole vakavaa.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Ikävä sinua
Onkohan sulla ollut sama tunne kuin mulla viimeisten parin päivän aikana, eilen varsinkin. Ollaan oltu ihan lähellä ja k374936- 823506
- 302953
- 612935
- 82757
Kesäseuraa
Kesäseuraa mukavasta ja kauniista naisesta. Viesti tänään mulle muualla asiasta jos kiinnostaa Ne ketä tahansa huoli, t552280- 391778
Tuksu on edelleen sinkku - nuori Joonas jätti!
Hihhahihhahhaahheee Joonas keksi hyvän syy. : Tuksu on liian Disney-prinsessa hänelle. (Mikähän prinsessa lie kyseessä….91700- 181691
- 161584