Surimi

Ostin tänään kaupasta eka kerran surimipuikkoja. Kun ei ole aiempaa kokemusta niistä, niin kertokaahan, millaista ruokaa olette niistä valmistaneet? Laittakaahan jotain hyväksi havaittuja ohjeita, saa olla tulisempiakin.
Ilmoita


17 Vastausta

Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.


keitä pari kananmunaa kovaksi ja silppua leikkurilla ristiin rastiin pieneksi silpuksi. Pilko saksilla surimi pieniksi paloiksi. Lisää sitruunapippuria, tarkista suola ja lisää majoneesia, niin maukas salaatti on valmis.
5 VASTAUSTA:
Miten ihmeessä Kiril voi suositella surimia, kun siitä löytyy mm. seuraavaa:

Ainekset: surimi (kalanliha 50 % (turskansukuiset kalat), stabilointiaineet E420, E452), vesi, lumirapu (5 %), vehnätärkkelys, perunatärkkelys, sokeri, rapuaromi, suola (max. 1,4 %), munanvalkuainen, arominvahvenne E621, elintarvikeväri E120, E160c.
Su-ri-mi kirjoitti:
Miten ihmeessä Kiril voi suositella surimia, kun siitä löytyy mm. seuraavaa:

Ainekset: surimi (kalanliha 50 % (turskansukuiset kalat), stabilointiaineet E420, E452), vesi, lumirapu (5 %), vehnätärkkelys, perunatärkkelys, sokeri, rapuaromi, suola (max. 1,4 %), munanvalkuainen, arominvahvenne E621, elintarvikeväri E120, E160c.
Surimi on minulle varsin uusi tuote ja siihen tutustuin venäläisten ystävieni kautta ja he myös toivat sitä venäjältä ja tekivät tuota salaattia majoneesista ja munista. En edes nähnyt mitään tuoteselostetta.

Oletan, että antamasi tuotetiedot pitävät paikkansa ja tätyy sanoa, että nyt tuli paha virhe. Niin siinä käy jos ei ole valppaana 24h näiden tuoteselosteiden kanssa. Surimi menee nyt mustalle listalle. Kiitos tiedoista.
Kiril kirjoitti:
Surimi on minulle varsin uusi tuote ja siihen tutustuin venäläisten ystävieni kautta ja he myös toivat sitä venäjältä ja tekivät tuota salaattia majoneesista ja munista. En edes nähnyt mitään tuoteselostetta.

Oletan, että antamasi tuotetiedot pitävät paikkansa ja tätyy sanoa, että nyt tuli paha virhe. Niin siinä käy jos ei ole valppaana 24h näiden tuoteselosteiden kanssa. Surimi menee nyt mustalle listalle. Kiitos tiedoista.
Onhan siinä peräti alle 5 prosenttia vehnätärkkelystä. Varmaan lihot kilon.
kamalaa kirjoitti:
Onhan siinä peräti alle 5 prosenttia vehnätärkkelystä. Varmaan lihot kilon.
Kun mä en vissiin käsitä tänä päivänä mitä saa syödä ja mitä ei niin kertokaa nyt ihmeessä mitä pahaa tossa tuoteselosteessa oli..?
dummie? kirjoitti:
Kun mä en vissiin käsitä tänä päivänä mitä saa syödä ja mitä ei niin kertokaa nyt ihmeessä mitä pahaa tossa tuoteselosteessa oli..?
Ei siinä mitään pahaa ole.
Kalahan on aina terveellistä, vaikka voissa paistaisi.
Nämä ns."E"-koodit ovat jokaisella ihmiselläkin miljoonakertaisena elimistössään.
Ne vaan pitää mainita, koska tämä vitun EU sen vaatii.
Esim; Nostappas omasta maastasi vaikka porkkana ja lähetä se tutkittavaksi terveystarkastajalle.
Aivan varmasti sieltä muutama E löytyy.
P.S. Ns. turskakaloja ovat mm. turska,kolja,made,sei,molva jne.Kaikki ne kalat, joilla on ns. leukaparta, kuten harrikkakundeillakin.
Tämän päivän lipeäkala on yleensä molva,(katso tuotetiedot paketista), koska turskasaaliit ovat olleet ryöstökalastuksen takia riittämättömät.
Itse olen ollut 20 vuotta ja olen edelleenkin elintarvikekaupassa töissä ja olen ammatiltani kalamestari.
Palellaan !!
+Lisää kommentti
Surimit siis syödään yleensä sellaisenaan kylminä, ehkä vähän maustettuna (cayenne, sitruuna, majoneesi) ja yhdistettynä munan ja/tai vihannesten kanssa, esim. salaattina jne.
Herkullisin surimi-laji on lumiravulle (snow crab) maistuvat, tuotemerkki on Vici. Tässä siitä lisätietoja:

http://fi.esva.ee/ArticleStorage/display.php?id=14
Ilmoita
kokeileppa espanjalaisia ohjeita esim. salaatteja.
2 VASTAUSTA:
Surimi= http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=2000000 000000005&conference=4500000000000357&posting=220000000 23159281
Löytyi Tallinnan Stockalta öljyssä. Ne ovat : Tuottaja UAB Leedu eli liettualaisia. http://www.imones.lt/en/
PLUNGES SALTIS, UAB Stoties g. 9, 90115 PLUNGE Reg. code: 169887598 Phone: 370 (448) 72190 creditability >> Fish and fish products Fish, fish processing, production of fish products, wholesale trade
http://www.imones.lt/en sivulta
Tuoteseloste kuten surimissa ikään. Maahantuoja Viciunai Baltic - (tosin tuotelapussa luki Paljassaare tee 30)
Rohuneeme Tee 68 Tallinn Harjumaa Viimsi Vald 10313 - EESTI
Tel: 372 (60) 597 50 - Fax: 372 (65) 082 72
http://www.vici.eu surimi
Under the VICI brand, we can offer you a whole range of surimi products like sticks, chunks, breaded surimi ...
Samalla mahantuottajalla myös kalan, tähtien jne muotoista pakastekalaa,
breaded fish
We can offer you a full range of breaded fish products in our own VICI brand. Fishfingers...
Ovat ruokamessuilla Tallinnassa 31.10 –2.11, 31 October - 2 November 2007 Venue Estonian Exhibition Centre Pirita Road 28, http://www.profexpo.ee/foodfair/eng_eksponendi_info_gru pid.html
http://www.profexpo.ee/foodfair/naita_eng.php?id=167
http://www.profexpo.ee/foodfair/eng_yritused.html
Nyt olisi kiva tietää, missä niitä on pakasteena.
http://www.europages.com/epq/DMC/l-fi/cc-EST/did-02/hc- 02627/Pakasteet.html
Keskturg löytyi avonaisesta laatikosta ja maistuivat pahvilta eli yli-ikäsisiä.
kekkerikoriste kirjoitti:
Surimi= http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=2000000 000000005&conference=4500000000000357&posting=220000000 23159281
Löytyi Tallinnan Stockalta öljyssä. Ne ovat : Tuottaja UAB Leedu eli liettualaisia. http://www.imones.lt/en/
PLUNGES SALTIS, UAB Stoties g. 9, 90115 PLUNGE Reg. code: 169887598 Phone: 370 (448) 72190 creditability >> Fish and fish products Fish, fish processing, production of fish products, wholesale trade
http://www.imones.lt/en sivulta
Tuoteseloste kuten surimissa ikään. Maahantuoja Viciunai Baltic - (tosin tuotelapussa luki Paljassaare tee 30)
Rohuneeme Tee 68 Tallinn Harjumaa Viimsi Vald 10313 - EESTI
Tel: 372 (60) 597 50 - Fax: 372 (65) 082 72
http://www.vici.eu surimi
Under the VICI brand, we can offer you a whole range of surimi products like sticks, chunks, breaded surimi ...
Samalla mahantuottajalla myös kalan, tähtien jne muotoista pakastekalaa,
breaded fish
We can offer you a full range of breaded fish products in our own VICI brand. Fishfingers...
Ovat ruokamessuilla Tallinnassa 31.10 –2.11, 31 October - 2 November 2007 Venue Estonian Exhibition Centre Pirita Road 28, http://www.profexpo.ee/foodfair/eng_eksponendi_info_gru pid.html
http://www.profexpo.ee/foodfair/naita_eng.php?id=167
http://www.profexpo.ee/foodfair/eng_yritused.html
Nyt olisi kiva tietää, missä niitä on pakasteena.
http://www.europages.com/epq/DMC/l-fi/cc-EST/did-02/hc- 02627/Pakasteet.html
Keskturg löytyi avonaisesta laatikosta ja maistuivat pahvilta eli yli-ikäsisiä.
http://www.junkfoodblog.com/2007/12/chocolate-flavored-imitation-crab.html
Ravunsaksia eesti herkut.
+Lisää kommentti
Valmistappa vaikkapa rapu & maissi-keitto ohjeita en tiedä mistä saisi kun äitini sitä tekee mutta hyvää on ^^ englanniksi voi löytyä ohjeita jos etit nimellä "Crab & Corn Soup"
0 VASTAUS:
+Lisää kommentti
Kokeile seuraavaa: surimia, pakastekatkarapuja (ei missään nimessä veteen säilöttyjä tönkkösuolattuja), tilliä, säilykeparsaa, kurkkua, tomaattia, simpukoita, hunajamelonia tai quadalopea.
Ilmoita
Kuin myös ostin tänään hetken mielijohteest,yleensä lähimarketin tuotteet aina samanlaisii, En syö lihaa nii pitää miettii ett keksiskö jotain uutta. pakko oli sit kattoo kerranki koneelt ett onks mielenkiint ohjeit/kommenttei. No ei tää erittäin paljon iske vaik Jaappanin puolel onki kova sana,tääl kuitenki eri makuperinteet
1 VASTAUS:
Minä kyllä tykkään, teen salaatin johon tulee katkarapua ja surimia. Saman tyyppistä kun kaupassa myytävä jäämeren salaatti. Kermaviiliä tai smetanaa, raakaa punasipulia , tilliä, suolaa. On hyvää vaikka ruisleivän päällä tai lisukkeena
+Lisää kommentti
Eilen laitoin surimi loput pitsan päälle ja makua myös antoi sille.
Ilmoita
Aattelin maistella wok-vihannesten kera
Ilmoita
Täälta saa pian kalaa sashimiin.
http://www.sashimiroyal.com/home/news-old/
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Surimi

Ostin tänään kaupasta eka kerran surimipuikkoja. Kun ei ole aiempaa kokemusta niistä, niin kertokaahan, millaista ruokaa olette niistä valmistaneet? Laittakaahan jotain hyväksi havaittuja ohjeita, saa olla tulisempiakin.

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta