Ostin tänään kaupasta eka kerran surimipuikkoja. Kun ei ole aiempaa kokemusta niistä, niin kertokaahan, millaista ruokaa olette niistä valmistaneet? Laittakaahan jotain hyväksi havaittuja ohjeita, saa olla tulisempiakin.
Surimi
22
35747
Vastaukset
- Kiril
keitä pari kananmunaa kovaksi ja silppua leikkurilla ristiin rastiin pieneksi silpuksi. Pilko saksilla surimi pieniksi paloiksi. Lisää sitruunapippuria, tarkista suola ja lisää majoneesia, niin maukas salaatti on valmis.
- Su-ri-mi
Miten ihmeessä Kiril voi suositella surimia, kun siitä löytyy mm. seuraavaa:
Ainekset: surimi (kalanliha 50 % (turskansukuiset kalat), stabilointiaineet E420, E452), vesi, lumirapu (5 %), vehnätärkkelys, perunatärkkelys, sokeri, rapuaromi, suola (max. 1,4 %), munanvalkuainen, arominvahvenne E621, elintarvikeväri E120, E160c. - Kiril
Su-ri-mi kirjoitti:
Miten ihmeessä Kiril voi suositella surimia, kun siitä löytyy mm. seuraavaa:
Ainekset: surimi (kalanliha 50 % (turskansukuiset kalat), stabilointiaineet E420, E452), vesi, lumirapu (5 %), vehnätärkkelys, perunatärkkelys, sokeri, rapuaromi, suola (max. 1,4 %), munanvalkuainen, arominvahvenne E621, elintarvikeväri E120, E160c.Surimi on minulle varsin uusi tuote ja siihen tutustuin venäläisten ystävieni kautta ja he myös toivat sitä venäjältä ja tekivät tuota salaattia majoneesista ja munista. En edes nähnyt mitään tuoteselostetta.
Oletan, että antamasi tuotetiedot pitävät paikkansa ja tätyy sanoa, että nyt tuli paha virhe. Niin siinä käy jos ei ole valppaana 24h näiden tuoteselosteiden kanssa. Surimi menee nyt mustalle listalle. Kiitos tiedoista. - kamalaa
Kiril kirjoitti:
Surimi on minulle varsin uusi tuote ja siihen tutustuin venäläisten ystävieni kautta ja he myös toivat sitä venäjältä ja tekivät tuota salaattia majoneesista ja munista. En edes nähnyt mitään tuoteselostetta.
Oletan, että antamasi tuotetiedot pitävät paikkansa ja tätyy sanoa, että nyt tuli paha virhe. Niin siinä käy jos ei ole valppaana 24h näiden tuoteselosteiden kanssa. Surimi menee nyt mustalle listalle. Kiitos tiedoista.Onhan siinä peräti alle 5 prosenttia vehnätärkkelystä. Varmaan lihot kilon.
- dummie?
kamalaa kirjoitti:
Onhan siinä peräti alle 5 prosenttia vehnätärkkelystä. Varmaan lihot kilon.
Kun mä en vissiin käsitä tänä päivänä mitä saa syödä ja mitä ei niin kertokaa nyt ihmeessä mitä pahaa tossa tuoteselosteessa oli..?
- fishpa
dummie? kirjoitti:
Kun mä en vissiin käsitä tänä päivänä mitä saa syödä ja mitä ei niin kertokaa nyt ihmeessä mitä pahaa tossa tuoteselosteessa oli..?
Ei siinä mitään pahaa ole.
Kalahan on aina terveellistä, vaikka voissa paistaisi.
Nämä ns."E"-koodit ovat jokaisella ihmiselläkin miljoonakertaisena elimistössään.
Ne vaan pitää mainita, koska tämä vitun EU sen vaatii.
Esim; Nostappas omasta maastasi vaikka porkkana ja lähetä se tutkittavaksi terveystarkastajalle.
Aivan varmasti sieltä muutama E löytyy.
P.S. Ns. turskakaloja ovat mm. turska,kolja,made,sei,molva jne.Kaikki ne kalat, joilla on ns. leukaparta, kuten harrikkakundeillakin.
Tämän päivän lipeäkala on yleensä molva,(katso tuotetiedot paketista), koska turskasaaliit ovat olleet ryöstökalastuksen takia riittämättömät.
Itse olen ollut 20 vuotta ja olen edelleenkin elintarvikekaupassa töissä ja olen ammatiltani kalamestari.
Palellaan !! - Anonyymi
Ette arvaakaan, kuinka moni on nykyään keliaatikko ja lisäksi on paljon niitä, joilla on viljayliherkkyys tai muu vastaava, jolloin suolisto/elimistö ei siedä tippaakaan gluteenia/viljoja. Kyseisen kaltaiset oireyhtymät ovat lisääntyneet aivan kulovalkean tavoin.
Siksipä saakin olla todella tarkkana, mihin kaikkeen perusaineiltaan terveelliseen ja keliaatikollekin soveltuvaan valmisteeseen on ympätty VEHNÄTÄRKKELYSTÄ, se vaanii ihan jokapaikassa! Tällä tavalla muuten sopiva valmiste on tehty soveltumattomaksi keliaatikoille ja viljayliherkille. Harmittaa. - Anonyymi
fishpa kirjoitti:
Ei siinä mitään pahaa ole.
Kalahan on aina terveellistä, vaikka voissa paistaisi.
Nämä ns."E"-koodit ovat jokaisella ihmiselläkin miljoonakertaisena elimistössään.
Ne vaan pitää mainita, koska tämä vitun EU sen vaatii.
Esim; Nostappas omasta maastasi vaikka porkkana ja lähetä se tutkittavaksi terveystarkastajalle.
Aivan varmasti sieltä muutama E löytyy.
P.S. Ns. turskakaloja ovat mm. turska,kolja,made,sei,molva jne.Kaikki ne kalat, joilla on ns. leukaparta, kuten harrikkakundeillakin.
Tämän päivän lipeäkala on yleensä molva,(katso tuotetiedot paketista), koska turskasaaliit ovat olleet ryöstökalastuksen takia riittämättömät.
Itse olen ollut 20 vuotta ja olen edelleenkin elintarvikekaupassa töissä ja olen ammatiltani kalamestari.
Palellaan !!:D
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ette arvaakaan, kuinka moni on nykyään keliaatikko ja lisäksi on paljon niitä, joilla on viljayliherkkyys tai muu vastaava, jolloin suolisto/elimistö ei siedä tippaakaan gluteenia/viljoja. Kyseisen kaltaiset oireyhtymät ovat lisääntyneet aivan kulovalkean tavoin.
Siksipä saakin olla todella tarkkana, mihin kaikkeen perusaineiltaan terveelliseen ja keliaatikollekin soveltuvaan valmisteeseen on ympätty VEHNÄTÄRKKELYSTÄ, se vaanii ihan jokapaikassa! Tällä tavalla muuten sopiva valmiste on tehty soveltumattomaksi keliaatikoille ja viljayliherkille. Harmittaa.Harmi :/
- Syödään
Surimit siis syödään yleensä sellaisenaan kylminä, ehkä vähän maustettuna (cayenne, sitruuna, majoneesi) ja yhdistettynä munan ja/tai vihannesten kanssa, esim. salaattina jne.
Herkullisin surimi-laji on lumiravulle (snow crab) maistuvat, tuotemerkki on Vici. Tässä siitä lisätietoja:
http://fi.esva.ee/ArticleStorage/display.php?id=14 - kokki
kokeileppa espanjalaisia ohjeita esim. salaatteja.
- kekkerikoriste
Surimi= http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=2000000 000000005&conference=4500000000000357&posting=220000000 23159281
Löytyi Tallinnan Stockalta öljyssä. Ne ovat : Tuottaja UAB Leedu eli liettualaisia. http://www.imones.lt/en/
PLUNGES SALTIS, UAB Stoties g. 9, 90115 PLUNGE Reg. code: 169887598 Phone: 370 (448) 72190 creditability >> Fish and fish products Fish, fish processing, production of fish products, wholesale trade
http://www.imones.lt/en sivulta
Tuoteseloste kuten surimissa ikään. Maahantuoja Viciunai Baltic - (tosin tuotelapussa luki Paljassaare tee 30)
Rohuneeme Tee 68 Tallinn Harjumaa Viimsi Vald 10313 - EESTI
Tel: 372 (60) 597 50 - Fax: 372 (65) 082 72
http://www.vici.eu surimi
Under the VICI brand, we can offer you a whole range of surimi products like sticks, chunks, breaded surimi ...
Samalla mahantuottajalla myös kalan, tähtien jne muotoista pakastekalaa,
breaded fish
We can offer you a full range of breaded fish products in our own VICI brand. Fishfingers...
Ovat ruokamessuilla Tallinnassa 31.10 –2.11, 31 October - 2 November 2007 Venue Estonian Exhibition Centre Pirita Road 28, http://www.profexpo.ee/foodfair/eng_eksponendi_info_gru pid.html
http://www.profexpo.ee/foodfair/naita_eng.php?id=167
http://www.profexpo.ee/foodfair/eng_yritused.html
Nyt olisi kiva tietää, missä niitä on pakasteena.
http://www.europages.com/epq/DMC/l-fi/cc-EST/did-02/hc- 02627/Pakasteet.html
Keskturg löytyi avonaisesta laatikosta ja maistuivat pahvilta eli yli-ikäsisiä. - suklaassa
kekkerikoriste kirjoitti:
Surimi= http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=2000000 000000005&conference=4500000000000357&posting=220000000 23159281
Löytyi Tallinnan Stockalta öljyssä. Ne ovat : Tuottaja UAB Leedu eli liettualaisia. http://www.imones.lt/en/
PLUNGES SALTIS, UAB Stoties g. 9, 90115 PLUNGE Reg. code: 169887598 Phone: 370 (448) 72190 creditability >> Fish and fish products Fish, fish processing, production of fish products, wholesale trade
http://www.imones.lt/en sivulta
Tuoteseloste kuten surimissa ikään. Maahantuoja Viciunai Baltic - (tosin tuotelapussa luki Paljassaare tee 30)
Rohuneeme Tee 68 Tallinn Harjumaa Viimsi Vald 10313 - EESTI
Tel: 372 (60) 597 50 - Fax: 372 (65) 082 72
http://www.vici.eu surimi
Under the VICI brand, we can offer you a whole range of surimi products like sticks, chunks, breaded surimi ...
Samalla mahantuottajalla myös kalan, tähtien jne muotoista pakastekalaa,
breaded fish
We can offer you a full range of breaded fish products in our own VICI brand. Fishfingers...
Ovat ruokamessuilla Tallinnassa 31.10 –2.11, 31 October - 2 November 2007 Venue Estonian Exhibition Centre Pirita Road 28, http://www.profexpo.ee/foodfair/eng_eksponendi_info_gru pid.html
http://www.profexpo.ee/foodfair/naita_eng.php?id=167
http://www.profexpo.ee/foodfair/eng_yritused.html
Nyt olisi kiva tietää, missä niitä on pakasteena.
http://www.europages.com/epq/DMC/l-fi/cc-EST/did-02/hc- 02627/Pakasteet.html
Keskturg löytyi avonaisesta laatikosta ja maistuivat pahvilta eli yli-ikäsisiä.http://www.junkfoodblog.com/2007/12/chocolate-flavored-imitation-crab.html
Ravunsaksia eesti herkut.
- asian
Valmistappa vaikkapa rapu & maissi-keitto ohjeita en tiedä mistä saisi kun äitini sitä tekee mutta hyvää on ^^ englanniksi voi löytyä ohjeita jos etit nimellä "Crab & Corn Soup"
- Maistuis varmaan sullekin..
Kokeile seuraavaa: surimia, pakastekatkarapuja (ei missään nimessä veteen säilöttyjä tönkkösuolattuja), tilliä, säilykeparsaa, kurkkua, tomaattia, simpukoita, hunajamelonia tai quadalopea.
- irmeli0407
Kuin myös ostin tänään hetken mielijohteest,yleensä lähimarketin tuotteet aina samanlaisii, En syö lihaa nii pitää miettii ett keksiskö jotain uutta. pakko oli sit kattoo kerranki koneelt ett onks mielenkiint ohjeit/kommenttei. No ei tää erittäin paljon iske vaik Jaappanin puolel onki kova sana,tääl kuitenki eri makuperinteet
- suri_mi
Minä kyllä tykkään, teen salaatin johon tulee katkarapua ja surimia. Saman tyyppistä kun kaupassa myytävä jäämeren salaatti. Kermaviiliä tai smetanaa, raakaa punasipulia , tilliä, suolaa. On hyvää vaikka ruisleivän päällä tai lisukkeena
- Kokeili
Eilen laitoin surimi loput pitsan päälle ja makua myös antoi sille.
- Oisko_hyvää
Aattelin maistella wok-vihannesten kera
- VanhaKokki
Täälta saa pian kalaa sashimiin.
http://www.sashimiroyal.com/home/news-old/ - Anonyymi
Hei. Teen surimia puikoista ihanaa salaattia.
Laitan esim.kalaliemessä keitetyt riisit,pilkottua surimiaa,purjoa,herne,maissi,paprikaa pakasteesta.Kastikkeeksi majoneesia tai kermaviili johon on sekoitettu sinappia musta ja valkopippuria,sitruunan mehua ja tarvittaessa suolaa.Sekoitetaan,tosi hyvää. - Anonyymi
Todella hyvä virolainen salaatti sisältää surimipuikkoja, riisiä, kurkkua, majoneesiä, kermaviiliä, maissia ja suolaa.
Ketjusta on poistettu 7 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi1122917Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap302405Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen222354Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/15256631081996- 1141650
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1701365Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.2881198- 801044
Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi
Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi2501040- 711034