Sika-nauta jauheliha on näennäisen helppo & halpa simppelin kotiruoan raaka-aine. Mutta se hervoton rasvan määrä! 300g:n paistetusta jauhelihapötkylästä valuu lävikössä yli 30g:aa laardimaista rasvaa eli jähmettyneenä noin 3 ruokalusikallista. Se tuntuu paljolta, kun lihaan jää rasvaa vielä reippaasti. Sama juttu valmiiden suikalelihojen kanssa, kamalasti rasvaa ja suikaleiden sijaan se on lähinnä silppumössöä.
sika-nauta jauheliha
14
5638
Vastaukset
- Nam!
Sikanautaa on pakko saada, jotta jaksaisi.
- se on!
Juuri tuon takia käytänkin aina vain naudan paistijauhelihaa tai vähärasvaista tavallista jauhelihaa. Vaikka se on kalliimpaa, paistaessa siitä häviää vähemmän ja nettopaino säilyy paremmin kuin rasvaisessa sikanaudassa.
Jos käytän naudan suikalelihaa, teen suikaleet itse hyvänlaatuisesta rasvattomasta lihasta. Enimmäkseen olen kuitenkin siirtynyt käyttämään broilerisuikaletta.- pötyäp
Jostain syystä vähärasvaista sikanauta-jauhelihaa ei ole näkynyt lähikauppojen kylmätiskissä. Olen kanssa alkanut käyttää broilerisuikaletta sen jälkeen kun intialaisia mausteseoksia (tosin eurooppalaiseen makuun sovellettuna) on tullut lähikaupan hyllyyn. ). Possuliha on siitä niin hyvä, että sitä on helppo käsitellä ja valmistaa ja hinta on nautaan verrattuna edullisempaa.
- onpas.
pötyäp kirjoitti:
Jostain syystä vähärasvaista sikanauta-jauhelihaa ei ole näkynyt lähikauppojen kylmätiskissä. Olen kanssa alkanut käyttää broilerisuikaletta sen jälkeen kun intialaisia mausteseoksia (tosin eurooppalaiseen makuun sovellettuna) on tullut lähikaupan hyllyyn. ). Possuliha on siitä niin hyvä, että sitä on helppo käsitellä ja valmistaa ja hinta on nautaan verrattuna edullisempaa.
esim. atrian kevyt jauheliha on sikanautaa, ja varmasti löytyy lähes jokaisesta kaupasta, joka lidlistä :D
- sikanaudankaan
rasva mihinkään häviä paistettaessa, se kaavitaan pannulta talteen ja syödään myös.
- Kiril
valmiita suikalelihoja, missä on silavaa mukana? Menisin heti ostamaan, mutta kun kaupassa on vain näitä dieettipossun lihoja, joissa ei ole lainkaan rasvaa. Kuivia puutikkuja niistä tulee.
Sika-nautajauheliha on maukkain jauheliha ja sitä voi parantaa lisäämällä joukkoon lammasta. Terveellinen eläinrasva antaa ruoalle pehmeän ja hyvän maun. Nautajauheliha on liian kuivaa, enkä sitä yksistään käytä koskaan. Tärkeintä jauheliharuokien valmistuksessa on se, että EI lisätä taikinaan mitään lihottavia korppujauhoja tai ranskanleipäviipaleita. Menee pilalle koko jauheliha ja sitä myötä myös valmiit pihvit, pullat ja muut.- pötyäp
jos en väärin muista. Silavaa mukana sen verran ettei pannua tarvitse edes rasvata.
Olen samaa mieltä: maukas ja helppo jauheliha moneen käyttöön. Lammas vaatii eri kylpymisajan. Ja kuka tässä mistään färssistä puhuu ;D - yrttitomaattikastike, jauhelihaa paprikalla ja yrteillä sekä brocollia - ei perunaa, ei leipää, ei jauhoja. Kylläinen olo ilman ähkyä moneksi tunniksi.
- Tepi.
Sika-nauta, kaikista lihoista paskinta. Kissatkaan ei enää suostu syömään, liikaa rasvaa. No vhh-lihottajille sopivaa.
- sikanauraa
olen minäkin syönyt ja parissa kuussa on lähtenyt kymmenisen kiloa, että semmoista lihotusta tämä.
- Tepi.
sikanauraa kirjoitti:
olen minäkin syönyt ja parissa kuussa on lähtenyt kymmenisen kiloa, että semmoista lihotusta tämä.
Laardinpopsija taas satuilee.
- kirjoittaa
Tepi, kaikista kirjoittajista idiootein.
- menhir
"Rasvan tyydyttyneisyysaste kasvaa ulkoa sisäänpäin niin, että pintakerrosten rasva on öljymäisintä ja elinrasva tyydyttyneintä. Kaikissa liharasvoissa on kuitenkin yli 40% kertatyydyttynyttä öljyhappoa sen rasvahapoista. Kaikenkaikkiaan lihan rasvahapoista on 55-60% kerta- tai monityydyttymättömiä, eli lihan rasvat eivät varsinaisesti ole ns. "kovia rasvoja"."
Tämän kopioin lihateknologian luentomonisteesta.
Vielä lisäksi sellainen, että mitä rasvaisempi liha (isot rasvasolut), sitä vähemmän kolesterolia, koska solukalvojen pinta-ala on pienempi. Ja kolesteroli sijaitsee solukalvossa.
Tuon lainauksen perusteella voisi melkein olettaa pekonin olevan suht vaaratonta. - hiilareista
siinähän se vhh:n epäterveellisyys juuri tuleekin esille, että kaikkea paskaa saa naamaansa vetää, kunhan ei ole hiilareita. Osta nyt sitten vaikka edes vähärasvaista nautaa, jos terveyttäsi ajattelet. Vai onko ruoan halpa hinta ja hiilarittomuus ainoat ruokasi täytettävät kriteerit?
- Minä vain tässä
Luomuruokaa (aina kun on varaa / mahdollisuutta), hiilarit 70-100g / päivä laadukkaat vitamiinit (D3, C ja monivitamiini). Näillä elämäni muuttui p a l j o n paremmaksi, moni vaiva lähti pois. Painokin meni kohdalleen. Ja ei tarvitse nälkää nähdä. Energiaa on ihan eri tavalla.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi1112892Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap302395Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen222344Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/15256631081976- 1141650
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1701365Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.2881188- 801044
- 711034
Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi
Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi2471023