Sika-nauta jauheliha on näennäisen helppo & halpa simppelin kotiruoan raaka-aine. Mutta se hervoton rasvan määrä! 300g:n paistetusta jauhelihapötkylästä valuu lävikössä yli 30g:aa laardimaista rasvaa eli jähmettyneenä noin 3 ruokalusikallista. Se tuntuu paljolta, kun lihaan jää rasvaa vielä reippaasti. Sama juttu valmiiden suikalelihojen kanssa, kamalasti rasvaa ja suikaleiden sijaan se on lähinnä silppumössöä.
sika-nauta jauheliha
14
5924
Vastaukset
- Nam!
Sikanautaa on pakko saada, jotta jaksaisi.
- se on!
Juuri tuon takia käytänkin aina vain naudan paistijauhelihaa tai vähärasvaista tavallista jauhelihaa. Vaikka se on kalliimpaa, paistaessa siitä häviää vähemmän ja nettopaino säilyy paremmin kuin rasvaisessa sikanaudassa.
Jos käytän naudan suikalelihaa, teen suikaleet itse hyvänlaatuisesta rasvattomasta lihasta. Enimmäkseen olen kuitenkin siirtynyt käyttämään broilerisuikaletta.- pötyäp
Jostain syystä vähärasvaista sikanauta-jauhelihaa ei ole näkynyt lähikauppojen kylmätiskissä. Olen kanssa alkanut käyttää broilerisuikaletta sen jälkeen kun intialaisia mausteseoksia (tosin eurooppalaiseen makuun sovellettuna) on tullut lähikaupan hyllyyn. ). Possuliha on siitä niin hyvä, että sitä on helppo käsitellä ja valmistaa ja hinta on nautaan verrattuna edullisempaa.
- onpas.
pötyäp kirjoitti:
Jostain syystä vähärasvaista sikanauta-jauhelihaa ei ole näkynyt lähikauppojen kylmätiskissä. Olen kanssa alkanut käyttää broilerisuikaletta sen jälkeen kun intialaisia mausteseoksia (tosin eurooppalaiseen makuun sovellettuna) on tullut lähikaupan hyllyyn. ). Possuliha on siitä niin hyvä, että sitä on helppo käsitellä ja valmistaa ja hinta on nautaan verrattuna edullisempaa.
esim. atrian kevyt jauheliha on sikanautaa, ja varmasti löytyy lähes jokaisesta kaupasta, joka lidlistä :D
- sikanaudankaan
rasva mihinkään häviä paistettaessa, se kaavitaan pannulta talteen ja syödään myös.
- Kiril
valmiita suikalelihoja, missä on silavaa mukana? Menisin heti ostamaan, mutta kun kaupassa on vain näitä dieettipossun lihoja, joissa ei ole lainkaan rasvaa. Kuivia puutikkuja niistä tulee.
Sika-nautajauheliha on maukkain jauheliha ja sitä voi parantaa lisäämällä joukkoon lammasta. Terveellinen eläinrasva antaa ruoalle pehmeän ja hyvän maun. Nautajauheliha on liian kuivaa, enkä sitä yksistään käytä koskaan. Tärkeintä jauheliharuokien valmistuksessa on se, että EI lisätä taikinaan mitään lihottavia korppujauhoja tai ranskanleipäviipaleita. Menee pilalle koko jauheliha ja sitä myötä myös valmiit pihvit, pullat ja muut.- pötyäp
jos en väärin muista. Silavaa mukana sen verran ettei pannua tarvitse edes rasvata.
Olen samaa mieltä: maukas ja helppo jauheliha moneen käyttöön. Lammas vaatii eri kylpymisajan. Ja kuka tässä mistään färssistä puhuu ;D - yrttitomaattikastike, jauhelihaa paprikalla ja yrteillä sekä brocollia - ei perunaa, ei leipää, ei jauhoja. Kylläinen olo ilman ähkyä moneksi tunniksi.
- Tepi.
Sika-nauta, kaikista lihoista paskinta. Kissatkaan ei enää suostu syömään, liikaa rasvaa. No vhh-lihottajille sopivaa.
- sikanauraa
olen minäkin syönyt ja parissa kuussa on lähtenyt kymmenisen kiloa, että semmoista lihotusta tämä.
- Tepi.
sikanauraa kirjoitti:
olen minäkin syönyt ja parissa kuussa on lähtenyt kymmenisen kiloa, että semmoista lihotusta tämä.
Laardinpopsija taas satuilee.
- kirjoittaa
Tepi, kaikista kirjoittajista idiootein.
- menhir
"Rasvan tyydyttyneisyysaste kasvaa ulkoa sisäänpäin niin, että pintakerrosten rasva on öljymäisintä ja elinrasva tyydyttyneintä. Kaikissa liharasvoissa on kuitenkin yli 40% kertatyydyttynyttä öljyhappoa sen rasvahapoista. Kaikenkaikkiaan lihan rasvahapoista on 55-60% kerta- tai monityydyttymättömiä, eli lihan rasvat eivät varsinaisesti ole ns. "kovia rasvoja"."
Tämän kopioin lihateknologian luentomonisteesta.
Vielä lisäksi sellainen, että mitä rasvaisempi liha (isot rasvasolut), sitä vähemmän kolesterolia, koska solukalvojen pinta-ala on pienempi. Ja kolesteroli sijaitsee solukalvossa.
Tuon lainauksen perusteella voisi melkein olettaa pekonin olevan suht vaaratonta. - hiilareista
siinähän se vhh:n epäterveellisyys juuri tuleekin esille, että kaikkea paskaa saa naamaansa vetää, kunhan ei ole hiilareita. Osta nyt sitten vaikka edes vähärasvaista nautaa, jos terveyttäsi ajattelet. Vai onko ruoan halpa hinta ja hiilarittomuus ainoat ruokasi täytettävät kriteerit?
- Minä vain tässä
Luomuruokaa (aina kun on varaa / mahdollisuutta), hiilarit 70-100g / päivä laadukkaat vitamiinit (D3, C ja monivitamiini). Näillä elämäni muuttui p a l j o n paremmaksi, moni vaiva lähti pois. Painokin meni kohdalleen. Ja ei tarvitse nälkää nähdä. Energiaa on ihan eri tavalla.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Olet toisen kanssa
...ja minä yhä vain sinua kaipaan. Tiedän ettet ole onnellinen siellä. Älä hukkaa aitoa onnea ja rakkautta hukkaan vain2241576- 301426
Kuka teistä on paras nainen
A-nainen? J-nainen? K-nainen? M-nainen? S-nainen? Vai kenties joku muu...? 😊611279Immu otti pataan
Olen pettynyt, hänen piti viedä Stagalaa kuin litran mittaa - mutta kuinka kävikään? Voi hemmetti sentään.... Ääääääh!731270- 781204
Osaako joku selittää tätä
Että miksi mulle on joka toinen ventovieras ihminen tyly ainakin ilmeillään ja eleillään?761189Jos me joskus nähtäisiin
niin ei kai sen vielä tarvitsisi merkitä sen enempää? Ja voihan olla ettei kumpikaan enää siinä vaiheessa edes haluaisi1031173- 541008
Lesken uusi
Onko totta että puolangan kunnalla töissä ollut mies joka kuoli niin sen vaimolla jo uusi lohduttaja. Pitäneekö paikkans18992Persun suusta:"Köyhät on luusereita ja ansaitsevat köyhyyden"
Ministeri Juuston apulainen näin uhoaa. Mitäs siinä. Kyllä on jo tiedetty muutaman vuoden hallitustyön pohjalta että per179883