Nuorille opetetaan pikku vilppiä!

Onko oikein, että jo junioreille opetetaan kuinka kalastella rangaistuksia vastustajille? Eikö reilu- ja rehtimeininki olekaan tavoitteena vaan vilppi ja koiruus! Kun pirulle on annettu pikkusormi miten sitten käy? Käykö domino- tai porttiteoria toteen? Pikkuvilpistä kasvaa suurempia ja edetään askel askeleelta harmaalla alueella! Onko tästä pitkämatka kiellettyihin aineisiin ja dopingiin. Tehdäänkö menestymisen eteen kaikki mahdollinen ja kielletty? Tätäkö tämän päivän juniorityö poikii? Mihin tämä tie johtaa?

5

952

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sivusta seurannut

      Entä valmentajan menettelytavat muuten? Kannustaako hän nuoria vai haukkuu ja uhkailee koko ajan! Kuka meistä on virheetön? Jos pelaaja tekee virheen, niin on varma, että häntä itseään kiukuttaa ja harmittaa todella paljon. Miten pelaajaa auttaa virheen jälkeinen yletön haukkuminen? Todennäköisesti nuori alkaa pelätä virheitä jonka seurauksena hän välttelee vastuuta ja yrittämistä ettei tekisi uusia virheitä. Eihän homman pitäisi olla niin tiukkapipoista touhua. Uskon innostuksen lopahtavan suurimmalta osalta tällaisen toimintaperiaatteen johdosta.

    • ballerboy

      Mitä tarkoitat? Ei koripallossa jaeta rangaistuksia. Jos tarkoitat sitä että pelataan niin että vastustaja "pakotetaan" ottamaan virhe, on se olennainen osa koripallon taktiikkaa. Pelaajan pitää myös oppia olemaan tekemättä virhettä, kuten myös ottamaan virhe silloin kun joukkueen taktiikka sitä vaatii.

      • P/S

        Harjoitellaan läpsimään itseä omille käsille niin että vastustajalle tuomittaisiin virhe. Onko se oikein vai normaalia junioritoimintaa? Jos tämä on yleinen käytäntö on se vääryyden opettamista nuorille!


    • P/S

      Hetki sitten radiosta tuli Tapio Vestisen raportti, jossa hän kertoi kuinka suomalaissyntyinen Willi Railo on paljolti Norjan urheilumenestyksen takana.

      Siitä kannattaisi ottaa oppia myös Suomessa, kuinka oppia voittamaan. Harjoitteet enemmän leikinomaisia kuin armeijan hullua huutamista. Henkinen valmennus on kaiken perusta jo juniori-iästä lähtien.

      Erinomainen esimerkki kuinka pelätä voittamista on Hannu Manninen. Hän voittaa kyllä maailman cupin kilpailuja, mutta suurkilpailuissa hänellä on löysät housussa. Entä Lätsäpekka Päivärinta? Maailman lahjakkaimpia kestävyysjuoksijoita mutta korvienväli löysä, ei menestynyt arvokisoissa.

      Kun huiput ovat fyysisesti harjoitelleet lähes saman tasoisesti, silloin ratkaisee psyyke eli henkinen kantti. Hän jolla on halua ja uskallusta voittaa, hän myös todennäköisesti voittaa.

    • pikku-orvokki

      ..sitä pelataan "rehtiä peliä" ja yks hyvä esimerkki on pallollisen puolustajan käden alta eteneminen ja jos se fuckin typerys vetää nassuun ni sillon se ei pelaa parhaimmalla mahollisella tavalla. oma vikans. ei niitä virheitä toiselle haeta yllyttämällä mitenkään. peliä vaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5480
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3507
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1632
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      203
      1579
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1076
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1048
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      907
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      836
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      799
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      798
    Aihe