-Jos onnistuisin löytämään eläviä suuria kotiloetanoita Suomesta.
Huomioisin ennen ruoaksi valmistamista:
-Voikukkaa syönyt Etana on kitkerä,
-Maitokävely putsaa suolen.
-Pitkä keittoaika pehmittää lihan.
-Ravitsisin niitä viikon salaatilla siksi,
etten tiedä mitä "villi" etana on syönnyt luonnossa.(voikukkia).
(Sianlihasta maistaa kalan,jos sikaa on syötetty kalalla ennen teurastusta).
(Kananmunista maistaa kalan,jos kanoja on ruokittu kalanrehulla).
- Varmistettuani lihan maun salaattiruokinnalla.
-Laittaisin etanat pariksi päiväksi kävelylle astiaan,jonka
pohja on kostutettu maidolla.
-Etanat saavat maidosta ripulin.
-Etanoilla on laktoosi ongelmia.
- "maitokävely" on tehokkaampi,varmempi ja vähemmän kärsimystä tuova keino tyhjentää etanan suoli salaatista, kuin nälässä pitäminen.
Ruoaksi valmistamisen aloittaisin keittämällä etanoita ja hauduttamalla niitä valkkarissa tai maustetussa vedessä kaksi-neljä tuntia.
Jättäisin Etanat marinoitumaan keitinliemeensä, viikonlopun iltahämärissä yllättäisin. Pikaisesti kuumentaisin Etanat uunissa valkosipulivoissa tai paistinpannussa.
-Etana on yksi sitkeä lihas.Siksi se tarvitsee pitkän keittoajan...
Luin äsken surullisia etanan valmistusjuttuja tältä palstalta.
En usko
kotimaisen etanan olevan
ulkomaista lajitoveriaan kummempi...
-Olisi kiva lukea iloisia etanajuttuja Elokuussa...
-Oikeasti muistin Mateen.
-Ihanan kalan.
Tulin lukemaan kalaherkkuja
Etanat ja MADE
6
892
Vastaukset
- in Made
Huonon jäätilanteen vuoksi ollutmahdotoan saada
katso mademuhennos, madekeitto jne mhhttp://www.mainio.net/recepi_result.asp?page=11&path=1;1132;1133;50166;842&sub_type_data_107=1%3B1132%3B1133%3B50166%3B842%3B1015%3B1017%5F%5FL%E4mpim%E4t kalaruoat%5F%5FKalaruoat%5F%5F107&food_cook_time=&food_laktose=&food_glutenite=&header=&search=yes - Vanha kokki
Saatat onnistua etanoissasi paremmin jos laitat ne raakaan riisiin viettämään elämänsä viimeiset päivät. Näin me teimme Espanjassa ja kyllä oli suoli puhdas kuin pulmusen peffa. Etana syö riisinjyvän joka kulkeutuu nilviäisen lävitse hieman turvonneena, mutta sulamatta, näin se ikäänkuin nuohoaa röörin siistiksi.
- intiaani
-Kiitos hyvästä vihjeestä.
-Kenties muutaman päivän salaatin syöttäminen,
voikukan kitkeryyden poistamiseksi
on paikallaan,
ennen parin päivän riisiruokintaa ?
-Taidanpa ensikesänä hakeutua
Etanaongelma-alueille,
jos muistan. - Vanha kokki
intiaani kirjoitti:
-Kiitos hyvästä vihjeestä.
-Kenties muutaman päivän salaatin syöttäminen,
voikukan kitkeryyden poistamiseksi
on paikallaan,
ennen parin päivän riisiruokintaa ?
-Taidanpa ensikesänä hakeutua
Etanaongelma-alueille,
jos muistan.En osaa vastata tuohon voikukkakysymykseen, sillä meillä ei el Farossa kasvanut voikukkia. Kokeile,saat varmuuden.
- intiaani
-Kyläilin nuorena (1970-luvulla),jossain Ateenan esikaupunkialueella.
-Söin avotulella kypsytettyä pikkulintua...
-Olivat nylkeneet linnut,pitivät lintuja marinadissa.-Siitä heittivät grilliin.
-Olivat itse verkkopyydystäneet ne vuorilta.
-En muista oiko syksy vai kevät.
-Enkä kehdannut kysyä mitä söin...
-Ovatko kaikki pikkulinnut yhtä maukkaita??? - Vanha kokki
intiaani kirjoitti:
-Kyläilin nuorena (1970-luvulla),jossain Ateenan esikaupunkialueella.
-Söin avotulella kypsytettyä pikkulintua...
-Olivat nylkeneet linnut,pitivät lintuja marinadissa.-Siitä heittivät grilliin.
-Olivat itse verkkopyydystäneet ne vuorilta.
-En muista oiko syksy vai kevät.
-Enkä kehdannut kysyä mitä söin...
-Ovatko kaikki pikkulinnut yhtä maukkaita???söin itse myös 70 luvulla kreikkalaisravintolassa, mutta Lontoossa.Enpä kanssa tullut kysyneeksi mitä lajia olivat, mutta ihan ok. makuisia. Valmistus tapahtui pitkissä vartaissa joissa oli kymmeniä tirpusia lävistettyinä peräkkäin ja vartaita oli useita vierekkäin. Hiiligrillin yläpuolella niitä pyöritteli kansallisasuinen veijari. Pikkulinnut hieman latistivat tunnelmaa, mutta kaipa se olivat sen väärtti. Muulloin en ole noita pieniä siivekkäitä nähnyt edes Kreikassa valmistettavan.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kylläpä on nautinnollista taas tämä palstan vassari valitus!
Lähes jokainen avaus on vassareiden kitinää ja valitusta. Eikö se tarkoitakin, että silloin asiat menee maassamme parem582865HS: persujen v. 2015 turvapaikanhakijoista alle puolet töissä
Aikuisina Suomeen tulleista ja myönteisen päätöksen saaneista vain 42 prosenttia oli vuonna 2023 töissä, vaikka he ovat402148- 201815
Helvetistä ei ole paluuta
Kun ihminen laskeutuu kuolleiden maailmaan, kauhujen valtakuntaan ja tuonelan ovet sulkeutuu kiinni, se on karu tunne ku3801368Persut muuten hyväksyvät 2 + 8 mrd. euron maatalous- ja yritystuet
Vaikka molemmat tukimuodot tiedetään haitallisiksi, koska ovat käytännössä pelkkää säilyttävää tukea, eivätkä kannusta k301299- 651273
- 521042
Järjetön Topi-ilta
Lisää tappiota konkurssipesälle. Miten voi olla mahdollidta , että annetaan järjestää tämä. Sorsakoski pyörii haudassaan201029- 46917
Mikä kaivatussasi herätti mielenkiintosi
Kun tapasitte ensi kerran? Ulkonäössä? Luonteessa tai olemuksessa? Kuinka nopeasti mielenkiinto muuttui ihastukseksi?68890