Maizenasta

käyttöohjeet???

Innoissani ostin maizena suurustetta, jotta saisin tehtyä jonkinlaista ruskeeta kastiketta tai esim. wokkia varten jonkun läpikuultavan liejun kasviksien kanssa..mutta kuinkas kävikään! Ainakaan ne ohjeet jotka maizenapaketin kyljestä löytyy, eivät mitenkään voi pitää paikkaansa! Sillä kun tein ohjeen mukaan, siitä suurusteesta tuli niin helvetin pahanmakuista, että ei mitään rajaa! Se maistu siis niin helvetin pahalle!! Miten se suuruste sitten tulis tehdä että se ei maistu niin järkyttävälle?? Ja sitä suurustetta tuli niin paljon että sitä olis riittäny vaikka ruokajuomaks!
Pitääkö sitä suurustetta heittää jo valmiin ruoan sekään vai pitääkö se erikseen aina valmistaa ja sitten kaataa ruoan sekaan??
Kertokaa kaikki mahdolliset ohjeet miten saan niinkin yksinkertasen suurusteen onnistumaan...
ja minä kun luulin että nyt suurustus on helppoa...mitä vielä!!
Lisäisin vielä että haluaisin lähinnä tietää miten esim. kasviksista saa sellaisia kauniin kiiltäviä vain maizenalla suurustamalla?? Auttakaa!!

8

6108

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tainnut menettää

      järkesi täysin! Tuossa sekoilussasi ei ole mitään järkeä. Me emme ymmärrä mitä puuhailet.

    • Kiril

      Maizenalla. Maizena on maissitärkkelystä ja se on sama jos heittäisit sokeria terveellisten kasvisten joukkoon.

      • Empiria

        Hävisit keskustelusta jossa jäit häviölle. Tulit sitten huseeraamaan tänne kuvitellen että täältä löytyisi itseäsi tyhmempiä.


    • ,,,,,,

      Ilmeisesti maistoit suurustetta?
      Maizenasta ja perunajauhosta tehty suuruste on pahaa semmoisenaan tai no maistuu maissi/perunajauholle. Mutta kun tuon suurusteen kastikkeeseen sekoitat niin varsinaisesti suuruste ei enään maistu vaan suurustaa kastikkeen. Ja kastikkeen mausta riippuu mimmosta tulee.

      En muista mitä Maizena paketis neuvotaan mutta semmonen puoldesii vettä ja siihen kukkurallinen ruokalusikka Maizenaa, sitten vain kaadat ja sekoitat sitä kastikkeen sekaan sen verran että tulee sopivan sakeeta. Mitään yksiselitteistä määräähän ei voi antaa kun se riippuu kuinka sakeeta kastiketta haluat ja mimmosta se on ollut kun alat lisäämään Maizenaa.

      Siis teet ruuan valmiiksi samaten kastikkeenkin, ihan lopussa kastikkeeseen lisäät Maizena vesiseosta mikäli on tarvis, ja kiehautat hetkosen. Maizenaa ei kannata suoraan kastikkeeseen lisätä kun paakkuuntuu helpost.


      Kiiltäviä kasviksia saat kun pistät kattilan pohjalle pikkasen vettä ja kasviksen sinne kypsymään sitten lopussa lisäät nokareen voita joka tekee kiiltävän pinnan, halutessa voit lisätä ripauksen sokeria tai lusikallisen hunajaa jos haluat makeutta.

      • on nykyään

        olemassa kahta laatua; perinteinen kylmään vesitilkkaan ensin sekoitettavaa, ja sitten uudempaa "suurustetta", jota voi kaataa suoraan valmistettavaan ruokaan.
        On siis syytä huomioida näiden kahden erilaiset käyttötavat.


    • kokkipoitsu

      En tiiä että reagoiko maizena samalla tavalla kastikkeen tekoon kuin vehnäjauho mut meille kokkikoulussa on opetettu että jos teet kastikkeen niin laitat jauhoja sen verran panulle että et "näe" enään rasvaa.. ja kannattaa lisätä nestettä vähitellen ettei tulisi paakkuista.. on myös niitä ohjeita että laitetaan saman verran jauhoja kuin rasvaa eli 60g x 60g ...

    • Anonyymi

      on siis ruskeaa kastiketta: pannulle rasvaa ja sitten vehnistä ja ruskistetaan ja nestettä sekaan. Perinteiset makkarakastikkeet, lihapullien kastikeket tehtiin näin.
      Sitten on "kunnon kastikkeet", jotka valmistetaan esim. lihan kypsymisnesteestä tai tehdään nesteeseen aluan alkaenkin. Nämä tasokkaammat akstikkeet suurustetaan Maizenalla ja ennen vanhaan vielä vehnäjauhoilla.
      Minun pitäisi ataa palaute Maizena suurusteesta, mutta eipä löydy e-mailia pakkauksesta, postisoite kylläkin Nimittäin suuruste tavallaan katoaa kastikkeesta hetken päästä tai seuraava päivänä kastike on kuin vettä. Epäilen, ettei kastikkeen rakenne kestä pitkään, jos kastikkeessa on käytetty puna- tai valkoviiniä, kuten itse käytän kastikkeissa. Mieti, että kuika korvaan tämän maizenan, joka ei ole enää laadukasta. Esim. kaurajauhoilla voi myös suurustaa, mutta kokeiluasteella vasta ....moikka

    • Anonyymi

      Sammaa suuntaan. JA, mikä petollisinta, että tarjooppa ystävälleks ruuaks, jossa on piilevää laktoosia. Paketin kylki eimkerro niistä.
      Sanon, että täyttä pskaa koko virman tuotteet, lenti meidän ravintolan seiniltä. Ja kun se edustaja tulee meille, niin saa vetää hanuriinsa kaikki loputtii.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1224
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1137
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1056
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      1007
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      1005
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      902
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      900
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      764
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      690
    Aihe