Innoissani ostin maizena suurustetta, jotta saisin tehtyä jonkinlaista ruskeeta kastiketta tai esim. wokkia varten jonkun läpikuultavan liejun kasviksien kanssa..mutta kuinkas kävikään! Ainakaan ne ohjeet jotka maizenapaketin kyljestä löytyy, eivät mitenkään voi pitää paikkaansa! Sillä kun tein ohjeen mukaan, siitä suurusteesta tuli niin helvetin pahanmakuista, että ei mitään rajaa! Se maistu siis niin helvetin pahalle!! Miten se suuruste sitten tulis tehdä että se ei maistu niin järkyttävälle?? Ja sitä suurustetta tuli niin paljon että sitä olis riittäny vaikka ruokajuomaks!
Pitääkö sitä suurustetta heittää jo valmiin ruoan sekään vai pitääkö se erikseen aina valmistaa ja sitten kaataa ruoan sekaan??
Kertokaa kaikki mahdolliset ohjeet miten saan niinkin yksinkertasen suurusteen onnistumaan...
ja minä kun luulin että nyt suurustus on helppoa...mitä vielä!!
Lisäisin vielä että haluaisin lähinnä tietää miten esim. kasviksista saa sellaisia kauniin kiiltäviä vain maizenalla suurustamalla?? Auttakaa!!
Maizenasta
8
7511
Vastaukset
- tainnut menettää
järkesi täysin! Tuossa sekoilussasi ei ole mitään järkeä. Me emme ymmärrä mitä puuhailet.
- Kiril
Maizenalla. Maizena on maissitärkkelystä ja se on sama jos heittäisit sokeria terveellisten kasvisten joukkoon.
- Empiria
Hävisit keskustelusta jossa jäit häviölle. Tulit sitten huseeraamaan tänne kuvitellen että täältä löytyisi itseäsi tyhmempiä.
- ,,,,,,
Ilmeisesti maistoit suurustetta?
Maizenasta ja perunajauhosta tehty suuruste on pahaa semmoisenaan tai no maistuu maissi/perunajauholle. Mutta kun tuon suurusteen kastikkeeseen sekoitat niin varsinaisesti suuruste ei enään maistu vaan suurustaa kastikkeen. Ja kastikkeen mausta riippuu mimmosta tulee.
En muista mitä Maizena paketis neuvotaan mutta semmonen puoldesii vettä ja siihen kukkurallinen ruokalusikka Maizenaa, sitten vain kaadat ja sekoitat sitä kastikkeen sekaan sen verran että tulee sopivan sakeeta. Mitään yksiselitteistä määräähän ei voi antaa kun se riippuu kuinka sakeeta kastiketta haluat ja mimmosta se on ollut kun alat lisäämään Maizenaa.
Siis teet ruuan valmiiksi samaten kastikkeenkin, ihan lopussa kastikkeeseen lisäät Maizena vesiseosta mikäli on tarvis, ja kiehautat hetkosen. Maizenaa ei kannata suoraan kastikkeeseen lisätä kun paakkuuntuu helpost.
Kiiltäviä kasviksia saat kun pistät kattilan pohjalle pikkasen vettä ja kasviksen sinne kypsymään sitten lopussa lisäät nokareen voita joka tekee kiiltävän pinnan, halutessa voit lisätä ripauksen sokeria tai lusikallisen hunajaa jos haluat makeutta.- on nykyään
olemassa kahta laatua; perinteinen kylmään vesitilkkaan ensin sekoitettavaa, ja sitten uudempaa "suurustetta", jota voi kaataa suoraan valmistettavaan ruokaan.
On siis syytä huomioida näiden kahden erilaiset käyttötavat.
- kokkipoitsu
En tiiä että reagoiko maizena samalla tavalla kastikkeen tekoon kuin vehnäjauho mut meille kokkikoulussa on opetettu että jos teet kastikkeen niin laitat jauhoja sen verran panulle että et "näe" enään rasvaa.. ja kannattaa lisätä nestettä vähitellen ettei tulisi paakkuista.. on myös niitä ohjeita että laitetaan saman verran jauhoja kuin rasvaa eli 60g x 60g ...
- Anonyymi
on siis ruskeaa kastiketta: pannulle rasvaa ja sitten vehnistä ja ruskistetaan ja nestettä sekaan. Perinteiset makkarakastikkeet, lihapullien kastikeket tehtiin näin.
Sitten on "kunnon kastikkeet", jotka valmistetaan esim. lihan kypsymisnesteestä tai tehdään nesteeseen aluan alkaenkin. Nämä tasokkaammat akstikkeet suurustetaan Maizenalla ja ennen vanhaan vielä vehnäjauhoilla.
Minun pitäisi ataa palaute Maizena suurusteesta, mutta eipä löydy e-mailia pakkauksesta, postisoite kylläkin Nimittäin suuruste tavallaan katoaa kastikkeesta hetken päästä tai seuraava päivänä kastike on kuin vettä. Epäilen, ettei kastikkeen rakenne kestä pitkään, jos kastikkeessa on käytetty puna- tai valkoviiniä, kuten itse käytän kastikkeissa. Mieti, että kuika korvaan tämän maizenan, joka ei ole enää laadukasta. Esim. kaurajauhoilla voi myös suurustaa, mutta kokeiluasteella vasta ....moikka - Anonyymi
Sammaa suuntaan. JA, mikä petollisinta, että tarjooppa ystävälleks ruuaks, jossa on piilevää laktoosia. Paketin kylki eimkerro niistä.
Sanon, että täyttä pskaa koko virman tuotteet, lenti meidän ravintolan seiniltä. Ja kun se edustaja tulee meille, niin saa vetää hanuriinsa kaikki loputtii.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
SDP jo 100 % suositumpi kuin persut
Kertoo Hesarin uusin kannatuskysely. Demareiden kannatus on miltei tuplat verrattuna persuihinl. Suomen kansa ei selväst29514672Valtavasti suomalaisia asunnottomina, mutta ei yhtään somalia
tai muuta kehitysmaalaista. Mites tässä näin kävi? Tiedän hyvin, että esim. somaleita lentää ulos mm. Hekan asunnoista,1784250PS ylivoimainen nousija myös HS:n gallupissa, SDP laskee taas
https://www.verkkouutiset.fi/a/hs-gallup-sdpn-suosio-laskee-ps-nousussa/#0a7d2507 Ylivoimainen viime kuukausien nousija1363903Totuuspuolueen johtaja Jaana "prinsessa Leia" Kavonius on vangittu
Kavonius määrättiin jo keväällä 2024 poissaolevana vangittavaksi todennäköisin syin epäiltynä 13 vainoamisesta ja 24 kun4521881Kovia syytöksiä Stefan Thermaninsta.
Jättänyt taas maksamatta kohuliikemies, hupparit ja muita ostamiaan tavaroita. On soiteltu liikkeestä ja Stefan iskenyt1861875En minä kyllä enää odota sinua
Olet siellä sen harmaan kanssa. Niin, annoit minun nähdä lämpimät tunteesi siitä huolimatta. Se merkitsi kyllä paljon. O351756Jos joku luulee että kaikki käy
Sanon vain tämän. Minun kanssani ei neuvotella. Minun kanssani eletään tasavertaisesti. Jos se on liikaa, niin ovi rinn521385Joka kolmas työtön on työkyvytön
Viime vuonna työnhakuvelvoitteen ulkopuolella oli noin kolmannes työttömistä työnhakijoista. Huhheijaa, mihin suomalais1531247Sakin hivutus - ilmiö
Miten tuollainen tuollainen ilmiö kuin ”sakin hivutus” syntyy? Mitä syitä ilmiön syntymiseen tarvitaan? Onko sakissa jok661163Ei ole rohkeutta tulla jututtamaan
Voidaan me nähdä ja tervehtiä, sitäkin harvoin, mutta iso kynnys on edes mennä lähelle ja kysyä kuulumisia. Ymmärrät var81161