Maizenasta

käyttöohjeet???

Innoissani ostin maizena suurustetta, jotta saisin tehtyä jonkinlaista ruskeeta kastiketta tai esim. wokkia varten jonkun läpikuultavan liejun kasviksien kanssa..mutta kuinkas kävikään! Ainakaan ne ohjeet jotka maizenapaketin kyljestä löytyy, eivät mitenkään voi pitää paikkaansa! Sillä kun tein ohjeen mukaan, siitä suurusteesta tuli niin helvetin pahanmakuista, että ei mitään rajaa! Se maistu siis niin helvetin pahalle!! Miten se suuruste sitten tulis tehdä että se ei maistu niin järkyttävälle?? Ja sitä suurustetta tuli niin paljon että sitä olis riittäny vaikka ruokajuomaks!
Pitääkö sitä suurustetta heittää jo valmiin ruoan sekään vai pitääkö se erikseen aina valmistaa ja sitten kaataa ruoan sekaan??
Kertokaa kaikki mahdolliset ohjeet miten saan niinkin yksinkertasen suurusteen onnistumaan...
ja minä kun luulin että nyt suurustus on helppoa...mitä vielä!!
Lisäisin vielä että haluaisin lähinnä tietää miten esim. kasviksista saa sellaisia kauniin kiiltäviä vain maizenalla suurustamalla?? Auttakaa!!

8

7391

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tainnut menettää

      järkesi täysin! Tuossa sekoilussasi ei ole mitään järkeä. Me emme ymmärrä mitä puuhailet.

    • Kiril

      Maizenalla. Maizena on maissitärkkelystä ja se on sama jos heittäisit sokeria terveellisten kasvisten joukkoon.

      • Empiria

        Hävisit keskustelusta jossa jäit häviölle. Tulit sitten huseeraamaan tänne kuvitellen että täältä löytyisi itseäsi tyhmempiä.


    • ,,,,,,

      Ilmeisesti maistoit suurustetta?
      Maizenasta ja perunajauhosta tehty suuruste on pahaa semmoisenaan tai no maistuu maissi/perunajauholle. Mutta kun tuon suurusteen kastikkeeseen sekoitat niin varsinaisesti suuruste ei enään maistu vaan suurustaa kastikkeen. Ja kastikkeen mausta riippuu mimmosta tulee.

      En muista mitä Maizena paketis neuvotaan mutta semmonen puoldesii vettä ja siihen kukkurallinen ruokalusikka Maizenaa, sitten vain kaadat ja sekoitat sitä kastikkeen sekaan sen verran että tulee sopivan sakeeta. Mitään yksiselitteistä määräähän ei voi antaa kun se riippuu kuinka sakeeta kastiketta haluat ja mimmosta se on ollut kun alat lisäämään Maizenaa.

      Siis teet ruuan valmiiksi samaten kastikkeenkin, ihan lopussa kastikkeeseen lisäät Maizena vesiseosta mikäli on tarvis, ja kiehautat hetkosen. Maizenaa ei kannata suoraan kastikkeeseen lisätä kun paakkuuntuu helpost.


      Kiiltäviä kasviksia saat kun pistät kattilan pohjalle pikkasen vettä ja kasviksen sinne kypsymään sitten lopussa lisäät nokareen voita joka tekee kiiltävän pinnan, halutessa voit lisätä ripauksen sokeria tai lusikallisen hunajaa jos haluat makeutta.

      • on nykyään

        olemassa kahta laatua; perinteinen kylmään vesitilkkaan ensin sekoitettavaa, ja sitten uudempaa "suurustetta", jota voi kaataa suoraan valmistettavaan ruokaan.
        On siis syytä huomioida näiden kahden erilaiset käyttötavat.


    • kokkipoitsu

      En tiiä että reagoiko maizena samalla tavalla kastikkeen tekoon kuin vehnäjauho mut meille kokkikoulussa on opetettu että jos teet kastikkeen niin laitat jauhoja sen verran panulle että et "näe" enään rasvaa.. ja kannattaa lisätä nestettä vähitellen ettei tulisi paakkuista.. on myös niitä ohjeita että laitetaan saman verran jauhoja kuin rasvaa eli 60g x 60g ...

    • Anonyymi

      on siis ruskeaa kastiketta: pannulle rasvaa ja sitten vehnistä ja ruskistetaan ja nestettä sekaan. Perinteiset makkarakastikkeet, lihapullien kastikeket tehtiin näin.
      Sitten on "kunnon kastikkeet", jotka valmistetaan esim. lihan kypsymisnesteestä tai tehdään nesteeseen aluan alkaenkin. Nämä tasokkaammat akstikkeet suurustetaan Maizenalla ja ennen vanhaan vielä vehnäjauhoilla.
      Minun pitäisi ataa palaute Maizena suurusteesta, mutta eipä löydy e-mailia pakkauksesta, postisoite kylläkin Nimittäin suuruste tavallaan katoaa kastikkeesta hetken päästä tai seuraava päivänä kastike on kuin vettä. Epäilen, ettei kastikkeen rakenne kestä pitkään, jos kastikkeessa on käytetty puna- tai valkoviiniä, kuten itse käytän kastikkeissa. Mieti, että kuika korvaan tämän maizenan, joka ei ole enää laadukasta. Esim. kaurajauhoilla voi myös suurustaa, mutta kokeiluasteella vasta ....moikka

    • Anonyymi

      Sammaa suuntaan. JA, mikä petollisinta, että tarjooppa ystävälleks ruuaks, jossa on piilevää laktoosia. Paketin kylki eimkerro niistä.
      Sanon, että täyttä pskaa koko virman tuotteet, lenti meidän ravintolan seiniltä. Ja kun se edustaja tulee meille, niin saa vetää hanuriinsa kaikki loputtii.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ensi kesänä

      Näin kesän viimeisenä minuutteina ajattelen sinua. Olisiko seuraava kesä "meidän" kesä? Tänä vuonna ei onnistuttu, mutta
      Ikävä
      66
      3362
    2. Tukalaa kuumuutta

      Tietäisitpä vaan kuinka kuumana olen käynyt viime päivät. Eikä johdu helteestä, vaan sinusta. Mitäköhän taikoja olet teh
      Ikävä
      43
      3157
    3. Anne Kukkohovin karmeat velat ovat Suomessa.

      Lähtikö se siksi pois Suomesta ? Et on noin kar? mean suuret velat naisella olemassa
      Kotimaiset julkkisjuorut
      120
      2610
    4. Sinä, ihastukseni

      Mitä haluaisit tehdä kanssani ensimmäisenä?
      Ihastuminen
      43
      2538
    5. Tiedät ettei tule toimimaan.

      Mielenterveys ei kummallakaan kestä.
      Ikävä
      31
      1953
    6. Okei, myönnetään,

      Oisit sä saanut ottaa ne housutkin pois, mutta ehkä joskus jossain toisaalla. 😘
      Ikävä
      27
      1850
    7. Onko kaivatullasi

      himmeä kuuppa?
      Ikävä
      48
      1636
    8. Mihin hävisi

      Mihin hävisi asiallinen keskustelu tositapahtumista, vai pitikö jonkin Hannulle kateellisen näyttää typeryytensä
      Iisalmi
      85
      1465
    9. On jo heinäkuun viimeinen päivä.

      En taida nähdä sinua koskaan.
      Rakkaus ja rakastaminen
      39
      1320
    10. Lähtikö korvat

      puhtaaksi vaikusta?
      Tuusniemi
      82
      1179
    Aihe