Heipparallaa!
Tuli ostettua tommonen friteerauskeitin ja nyt kaipaisin hyviä reseptejä.Sipulirenkaat ja mozzarella tikut on jo kokeiltu ja nyt kaipaisimme jotain lihaisampaa. Eli minkälaista lihaa kannattaa friteerata.?Kanalle löysin jo pari hyvää ohjetta mutta ei oikein muille lihoille löydy..Toimiiko ihan joku tavallinen possu/naudan palapaisti friteerattuna..?
Friteeraus...
12
7443
Vastaukset
- Scampi fritti
Ei "paljaita" lihoja ole oikein tapana friteerata. Yleensä friteerataan erilaista paneerattua (=leivitettyä) kamaa, esim jättikatkarapuja/merirapuja (scampi fritti), mustekalarenkaita jne. Sitten tietysti ranskalaisten perunoiden friteeraus on aivan ehdoton juttu, niitä teen itse useimmiten. Parhaat ovat nuo pitkät ja kapeat Mc Cains (jos ei jaksa itse suikaloida raaoista perunoista).
Mutta jos ehdottomasti haluat friteerata lihaa (kananlihan ohella), niin leivitetyt ohuet leikkeet (tyyppiä wienerleike) onnistuu kyllä hyvin, samaten "sveitsinleike" (jonka taitoksen sisällä siis palvikinkku- ja emmental-siivut), jonka saa "kerralla" paistetuksi uppona ilman että tarvitsee kääntää pannussa (voi olla hyvä varmistaa hammastikuilla ettei täyte pääse valumaan ulos friteeratessa).
Hyviä frittihetkiä, ja tarpeeksi kuumaa öljyä (itse olen todennut auringonkukkaöljyn antavan herkullisimman tuloksen, rypsi- ja etenkin soijaöljyt haisevat kauhealle).
Niin, ja kuorutettuja banaaneja ja ananasrenkaita voi friteerata jälkiruoaksi.- hjelp
juuh en mä paljaana lihoja olisikaan friteerannut.löysin pari hyvä kuulosta frittitaikinan ohjetta ja niitä ajattelin kokeilla.Sitä vain hain että onnistuuko vaikka possun suikalelihojen friteeraus jos ne eka pyöräyttää frittitaikinassa?tai kai sitä vaan pitää kokeilla eikä kysellä tyhmiä=D
- Vanha kokki
hjelp kirjoitti:
juuh en mä paljaana lihoja olisikaan friteerannut.löysin pari hyvä kuulosta frittitaikinan ohjetta ja niitä ajattelin kokeilla.Sitä vain hain että onnistuuko vaikka possun suikalelihojen friteeraus jos ne eka pyöräyttää frittitaikinassa?tai kai sitä vaan pitää kokeilla eikä kysellä tyhmiä=D
Kuulehan,kysely ei ole milloinkaan tyhmää, vaan viisasta, sillä usein säästyy turhalta kokeilulta, jos joku osaa neuvoa. Ei muuta kuin rohkeasti kyselemään. Muuten, ehkä parempaa kuin auringonkukkaöljy, on maapähkinäoöljy, sillä se kestää enemmän kuumuutta ja härskiintyy hitaammin. Luulisin sitä olevan tarjolla hyvin varustetuissa elintarvikeliikkeissä. Ammattikäytössä se on osoittautunut hyväksi.
- Scampi fritti
Vanha kokki kirjoitti:
Kuulehan,kysely ei ole milloinkaan tyhmää, vaan viisasta, sillä usein säästyy turhalta kokeilulta, jos joku osaa neuvoa. Ei muuta kuin rohkeasti kyselemään. Muuten, ehkä parempaa kuin auringonkukkaöljy, on maapähkinäoöljy, sillä se kestää enemmän kuumuutta ja härskiintyy hitaammin. Luulisin sitä olevan tarjolla hyvin varustetuissa elintarvikeliikkeissä. Ammattikäytössä se on osoittautunut hyväksi.
Olet oikeassa tuon maapähkinäöljyn suhteen. En maininnut sitä kahdesta syystä:
1. Sittenkin sitä on vaikea löytää muuta kuin hyvinvarustetuista aasialaiskaupoista, ja niissäkin se on varsin kallista; neitsytoliiviöljyn hintatasoa, ja friteeraamiseenhan tarvitaan suuri määrä öljyä, etenkin jos friteerauskeitintä käyttää.
2. Pidän hyvin paljon maapähkinäöljyn aromista, mutta olen tottunut yhdistämään sen itämaisiin frittiruokiin (esim. kiinalaiseen), joten vierastan tuota samaa aromia sitten eurooppalaisissa ruoissa (ihan vain koska se ikään kuin vie ajatukset "harhaan"). Mutta hyvää se siis on. - Vanha kokki
Scampi fritti kirjoitti:
Olet oikeassa tuon maapähkinäöljyn suhteen. En maininnut sitä kahdesta syystä:
1. Sittenkin sitä on vaikea löytää muuta kuin hyvinvarustetuista aasialaiskaupoista, ja niissäkin se on varsin kallista; neitsytoliiviöljyn hintatasoa, ja friteeraamiseenhan tarvitaan suuri määrä öljyä, etenkin jos friteerauskeitintä käyttää.
2. Pidän hyvin paljon maapähkinäöljyn aromista, mutta olen tottunut yhdistämään sen itämaisiin frittiruokiin (esim. kiinalaiseen), joten vierastan tuota samaa aromia sitten eurooppalaisissa ruoissa (ihan vain koska se ikään kuin vie ajatukset "harhaan"). Mutta hyvää se siis on.Et suinkaan tarkoittane sesam öljyä, joka on todella kallista ja myydään aasialaiskaupoissa. Lähinnä sitä käytetään aasialais, ynnä muissa kaukoidän ruokalajeissa myös paistamiseen. Maapähkinä öljyä käytettiin Tampereen Rusthollissa jo 70 luvulla, jolloin itämaiset ruoat ja ruokapaikat vielä enimmäkseen loistivat poissaolollaan. Ensimmäisiä käyttäjiä maapähkinäöljyllä friteeraukseen, oli Juhani Linkosuo, silloinen leipuri ja ravintola Rusthollin omistaja. Tämä taustatiedoksi. Koti frityyreihin menee yleensä litrasta kahteen litraa öljyä, joten ei se niin hirveitä kustanna, etenkin kun siivilöi öljyn käytön jälkeen ja säilyttää sen kylmässä.
- Scampi fritti
Vanha kokki kirjoitti:
Et suinkaan tarkoittane sesam öljyä, joka on todella kallista ja myydään aasialaiskaupoissa. Lähinnä sitä käytetään aasialais, ynnä muissa kaukoidän ruokalajeissa myös paistamiseen. Maapähkinä öljyä käytettiin Tampereen Rusthollissa jo 70 luvulla, jolloin itämaiset ruoat ja ruokapaikat vielä enimmäkseen loistivat poissaolollaan. Ensimmäisiä käyttäjiä maapähkinäöljyllä friteeraukseen, oli Juhani Linkosuo, silloinen leipuri ja ravintola Rusthollin omistaja. Tämä taustatiedoksi. Koti frityyreihin menee yleensä litrasta kahteen litraa öljyä, joten ei se niin hirveitä kustanna, etenkin kun siivilöi öljyn käytön jälkeen ja säilyttää sen kylmässä.
En minä suinkaan tarkoita seesamiöljyä, tunnen senkin varsin hyvin ja pidän myös siitä erittäin paljon - juuri mausteena kaukoidän ruoissa, sekä valmistuksessa että valmiin ruoan päällä.
Nimenomaan maapähkinäöljystä puhuin. Eihän sen TARVITSISI olla kallista, eikä se olekaan niissä maissa, joissa sillä on suuremmat markkinat (päinvastoin on siellä varsin halpaa), mutta koska Suomessa myynti on suhteellisen vähäistä (itämaalaisittain kokkaavien piirien ulkopuolella), se todellakin on suhteellisen kallista "itämäisissakin" kaupoissa, ja esim. H:gin Vi Voanissa se on monta kertaa ollut loppukin (heillä ollut vain yhtä laatua).
Ja pari litraa öljyä friteerauskeittimeen todellakin menee, myös minun friteerauskeittimeeni.
Mutta varmaankin asia on myös niin kuin kerrot tuon Rusthollin osalta. Ja kuten sanottua, itsekin pidän suuresti pea nut oil'ista; olen vain rajannut sen käytön omalta osaltani itämaisiin ruokiin, mutta muut voivat toki käyttää sitä myös kaikessa muussa friteerauksessa ja muussakin ruoanlaitossa.
Se on kuulemma varsin terveellistäkin.
Naudan paisti sopii hyvin friteeraukseen jos paisti vain on hyvin raakakypsytettyä.Ulkofile on vielä parempaa, joskin myös kalliimpaa. Possunliha pitää saada varmasti läpikypsäksi.
Naudan paistijauhelihasta voit tehdä palleroita, joiden sisään voit kärkeä fetaa tai oliivin tai chilipippurin palan jne. Kun pallerot leivittää ja uppopaistaa ne on todella hyviä - ja rasvaisia.Jauheliha kannattaa maustaa ennen palleroiden tekoa. Kikkomanin Teriyaki ei ole tähän tarkoitukseen yhtään hullumpaa.
Onnea ja menestystä friteerauksiin.- hilihauki
Vaikka et olisikaan kalan ystävä niin tätä kannattaa ehdottomasti kokeilla.Ei ole jäänyt tähän mennessä keltään syömättä.http://www.ruokala.tv/Public/Reseptit?func=resepti&id=5119&rec_title_part=fish &recpa_id=&user_rec=&from=.Siis ruokala tv:n sivut.Kalan pilaa tehokkaasti kypsentämällä liikaa ,kypsennys aika on todella lyhyt.Kastike kannattaa myös tehdä huolella se kruunaa koko jutun.Hot wingsit vissiin on tuttu juttu ,mutta niidenkin kanssa kannattaa koittaa semmoista kypsennys tapaa kuin 3x4 min.Välillä valuttaen noin 1 min.Rakenne muttuu mehukkaammaksi vaikkakin pysyy rapeana.Vastus tehothan hieman vaihtelee joten pikku hienosäätö voi olla paikallaan.Kala n.160 c ja kana 190 c
- Mistä löytäisin
pk- seudulla, helppo käyttöisen ja hyvän friteeraus laitteen?
- oikein että
pääkaupunkiseudulla? Meneepä vaikeaksi...
- tullut mieleesi
käydä kaupassa ostamassa?
"Nimeni on Kauppa. Kodinkone Kauppa..." - Anonyymi
Mikä laite on kyseessä
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kiitos nainen
Kuitenkin. Olet sitten ajanmerkkinä. Tuskin enää sinua näen ja huomasitko, että olit siinä viimeisen kerran samassa paik123710MTV: Kirkossa saarnan pitänyt Jyrki 69 koki yllätyksen - Paljastaa: "Se mikä oli hyvin erikoista..."
Jyrki Linnankivi alias Jyrki 69 on rokkari ja kirkonmies. Teologiaa opiskeleva Linnankivi piti elämänsä ensimmäisen saar721944Hyväksytkö sinä sen että päättäjämme ei rakenna rauhaa Venäjän kanssa?
Vielä kun sota ehkäpä voitaisiin välttää rauhanponnisteluilla niin millä verukkeella voidaan sanoa että on hyvä asia kun5421598Kirjoita yhdellä sanalla
Joku meihin liittyvä asia, mitä muut ei tiedä. Sen jälkeen laitan sulle wappiviestin821243Olet hyvin erilainen
Herkempi, ajattelevaisempi. Toisaalta taas hyvin varma siitä mitä haluat. Et anna yhtään periksi. Osaat myös ilkeillä ja671057Yksi syy nainen miksi sinusta pidän
on se, että tykkään luomusta. Olet luonnollinen, ihana ja kaunis. Ja luonne, no, en ole tavannut vielä sellaista, joka s33998Hyödyt Suomelle???
Haluaisin asettaa teille palstalla kirjoittelevat Venäjää puolustelevat ja muut "asiantuntijat" yhden kysymyksen pohditt214898Hyvää Joulua mies!
Toivottavasti kaikki on hyvin siellä. Anteeksi että olen hieman lisännyt taakkaasi ymmärtämättä kunnolla tilannettasi, o60853- 171844
Paljastavat kuvat Selviytyjät Suomi kulisseista - 1 päivä vs 36 päivää viidakossa - Katso tästä!
Ohhoh! Yli kuukausi viidakossa voi muuttaa ulkonäköä perusarkeen aika rajusti. Kuka mielestäsi muuttui eniten: Mia Mill3778