Friteeraus...

Hjelp

Heipparallaa!

Tuli ostettua tommonen friteerauskeitin ja nyt kaipaisin hyviä reseptejä.Sipulirenkaat ja mozzarella tikut on jo kokeiltu ja nyt kaipaisimme jotain lihaisampaa. Eli minkälaista lihaa kannattaa friteerata.?Kanalle löysin jo pari hyvää ohjetta mutta ei oikein muille lihoille löydy..Toimiiko ihan joku tavallinen possu/naudan palapaisti friteerattuna..?

12

7652

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Scampi fritti

      Ei "paljaita" lihoja ole oikein tapana friteerata. Yleensä friteerataan erilaista paneerattua (=leivitettyä) kamaa, esim jättikatkarapuja/merirapuja (scampi fritti), mustekalarenkaita jne. Sitten tietysti ranskalaisten perunoiden friteeraus on aivan ehdoton juttu, niitä teen itse useimmiten. Parhaat ovat nuo pitkät ja kapeat Mc Cains (jos ei jaksa itse suikaloida raaoista perunoista).
      Mutta jos ehdottomasti haluat friteerata lihaa (kananlihan ohella), niin leivitetyt ohuet leikkeet (tyyppiä wienerleike) onnistuu kyllä hyvin, samaten "sveitsinleike" (jonka taitoksen sisällä siis palvikinkku- ja emmental-siivut), jonka saa "kerralla" paistetuksi uppona ilman että tarvitsee kääntää pannussa (voi olla hyvä varmistaa hammastikuilla ettei täyte pääse valumaan ulos friteeratessa).
      Hyviä frittihetkiä, ja tarpeeksi kuumaa öljyä (itse olen todennut auringonkukkaöljyn antavan herkullisimman tuloksen, rypsi- ja etenkin soijaöljyt haisevat kauhealle).
      Niin, ja kuorutettuja banaaneja ja ananasrenkaita voi friteerata jälkiruoaksi.

      • hjelp

        juuh en mä paljaana lihoja olisikaan friteerannut.löysin pari hyvä kuulosta frittitaikinan ohjetta ja niitä ajattelin kokeilla.Sitä vain hain että onnistuuko vaikka possun suikalelihojen friteeraus jos ne eka pyöräyttää frittitaikinassa?tai kai sitä vaan pitää kokeilla eikä kysellä tyhmiä=D


      • Vanha kokki
        hjelp kirjoitti:

        juuh en mä paljaana lihoja olisikaan friteerannut.löysin pari hyvä kuulosta frittitaikinan ohjetta ja niitä ajattelin kokeilla.Sitä vain hain että onnistuuko vaikka possun suikalelihojen friteeraus jos ne eka pyöräyttää frittitaikinassa?tai kai sitä vaan pitää kokeilla eikä kysellä tyhmiä=D

        Kuulehan,kysely ei ole milloinkaan tyhmää, vaan viisasta, sillä usein säästyy turhalta kokeilulta, jos joku osaa neuvoa. Ei muuta kuin rohkeasti kyselemään. Muuten, ehkä parempaa kuin auringonkukkaöljy, on maapähkinäoöljy, sillä se kestää enemmän kuumuutta ja härskiintyy hitaammin. Luulisin sitä olevan tarjolla hyvin varustetuissa elintarvikeliikkeissä. Ammattikäytössä se on osoittautunut hyväksi.


      • Scampi fritti
        Vanha kokki kirjoitti:

        Kuulehan,kysely ei ole milloinkaan tyhmää, vaan viisasta, sillä usein säästyy turhalta kokeilulta, jos joku osaa neuvoa. Ei muuta kuin rohkeasti kyselemään. Muuten, ehkä parempaa kuin auringonkukkaöljy, on maapähkinäoöljy, sillä se kestää enemmän kuumuutta ja härskiintyy hitaammin. Luulisin sitä olevan tarjolla hyvin varustetuissa elintarvikeliikkeissä. Ammattikäytössä se on osoittautunut hyväksi.

        Olet oikeassa tuon maapähkinäöljyn suhteen. En maininnut sitä kahdesta syystä:
        1. Sittenkin sitä on vaikea löytää muuta kuin hyvinvarustetuista aasialaiskaupoista, ja niissäkin se on varsin kallista; neitsytoliiviöljyn hintatasoa, ja friteeraamiseenhan tarvitaan suuri määrä öljyä, etenkin jos friteerauskeitintä käyttää.
        2. Pidän hyvin paljon maapähkinäöljyn aromista, mutta olen tottunut yhdistämään sen itämaisiin frittiruokiin (esim. kiinalaiseen), joten vierastan tuota samaa aromia sitten eurooppalaisissa ruoissa (ihan vain koska se ikään kuin vie ajatukset "harhaan"). Mutta hyvää se siis on.


      • Vanha kokki
        Scampi fritti kirjoitti:

        Olet oikeassa tuon maapähkinäöljyn suhteen. En maininnut sitä kahdesta syystä:
        1. Sittenkin sitä on vaikea löytää muuta kuin hyvinvarustetuista aasialaiskaupoista, ja niissäkin se on varsin kallista; neitsytoliiviöljyn hintatasoa, ja friteeraamiseenhan tarvitaan suuri määrä öljyä, etenkin jos friteerauskeitintä käyttää.
        2. Pidän hyvin paljon maapähkinäöljyn aromista, mutta olen tottunut yhdistämään sen itämaisiin frittiruokiin (esim. kiinalaiseen), joten vierastan tuota samaa aromia sitten eurooppalaisissa ruoissa (ihan vain koska se ikään kuin vie ajatukset "harhaan"). Mutta hyvää se siis on.

        Et suinkaan tarkoittane sesam öljyä, joka on todella kallista ja myydään aasialaiskaupoissa. Lähinnä sitä käytetään aasialais, ynnä muissa kaukoidän ruokalajeissa myös paistamiseen. Maapähkinä öljyä käytettiin Tampereen Rusthollissa jo 70 luvulla, jolloin itämaiset ruoat ja ruokapaikat vielä enimmäkseen loistivat poissaolollaan. Ensimmäisiä käyttäjiä maapähkinäöljyllä friteeraukseen, oli Juhani Linkosuo, silloinen leipuri ja ravintola Rusthollin omistaja. Tämä taustatiedoksi. Koti frityyreihin menee yleensä litrasta kahteen litraa öljyä, joten ei se niin hirveitä kustanna, etenkin kun siivilöi öljyn käytön jälkeen ja säilyttää sen kylmässä.


      • Scampi fritti
        Vanha kokki kirjoitti:

        Et suinkaan tarkoittane sesam öljyä, joka on todella kallista ja myydään aasialaiskaupoissa. Lähinnä sitä käytetään aasialais, ynnä muissa kaukoidän ruokalajeissa myös paistamiseen. Maapähkinä öljyä käytettiin Tampereen Rusthollissa jo 70 luvulla, jolloin itämaiset ruoat ja ruokapaikat vielä enimmäkseen loistivat poissaolollaan. Ensimmäisiä käyttäjiä maapähkinäöljyllä friteeraukseen, oli Juhani Linkosuo, silloinen leipuri ja ravintola Rusthollin omistaja. Tämä taustatiedoksi. Koti frityyreihin menee yleensä litrasta kahteen litraa öljyä, joten ei se niin hirveitä kustanna, etenkin kun siivilöi öljyn käytön jälkeen ja säilyttää sen kylmässä.

        En minä suinkaan tarkoita seesamiöljyä, tunnen senkin varsin hyvin ja pidän myös siitä erittäin paljon - juuri mausteena kaukoidän ruoissa, sekä valmistuksessa että valmiin ruoan päällä.
        Nimenomaan maapähkinäöljystä puhuin. Eihän sen TARVITSISI olla kallista, eikä se olekaan niissä maissa, joissa sillä on suuremmat markkinat (päinvastoin on siellä varsin halpaa), mutta koska Suomessa myynti on suhteellisen vähäistä (itämaalaisittain kokkaavien piirien ulkopuolella), se todellakin on suhteellisen kallista "itämäisissakin" kaupoissa, ja esim. H:gin Vi Voanissa se on monta kertaa ollut loppukin (heillä ollut vain yhtä laatua).
        Ja pari litraa öljyä friteerauskeittimeen todellakin menee, myös minun friteerauskeittimeeni.
        Mutta varmaankin asia on myös niin kuin kerrot tuon Rusthollin osalta. Ja kuten sanottua, itsekin pidän suuresti pea nut oil'ista; olen vain rajannut sen käytön omalta osaltani itämaisiin ruokiin, mutta muut voivat toki käyttää sitä myös kaikessa muussa friteerauksessa ja muussakin ruoanlaitossa.
        Se on kuulemma varsin terveellistäkin.


    • Naudan paisti sopii hyvin friteeraukseen jos paisti vain on hyvin raakakypsytettyä.Ulkofile on vielä parempaa, joskin myös kalliimpaa. Possunliha pitää saada varmasti läpikypsäksi.
      Naudan paistijauhelihasta voit tehdä palleroita, joiden sisään voit kärkeä fetaa tai oliivin tai chilipippurin palan jne. Kun pallerot leivittää ja uppopaistaa ne on todella hyviä - ja rasvaisia.Jauheliha kannattaa maustaa ennen palleroiden tekoa. Kikkomanin Teriyaki ei ole tähän tarkoitukseen yhtään hullumpaa.
      Onnea ja menestystä friteerauksiin.

    • hilihauki

      Vaikka et olisikaan kalan ystävä niin tätä kannattaa ehdottomasti kokeilla.Ei ole jäänyt tähän mennessä keltään syömättä.http://www.ruokala.tv/Public/Reseptit?func=resepti&id=5119&rec_title_part=fish &recpa_id=&user_rec=&from=.Siis ruokala tv:n sivut.Kalan pilaa tehokkaasti kypsentämällä liikaa ,kypsennys aika on todella lyhyt.Kastike kannattaa myös tehdä huolella se kruunaa koko jutun.Hot wingsit vissiin on tuttu juttu ,mutta niidenkin kanssa kannattaa koittaa semmoista kypsennys tapaa kuin 3x4 min.Välillä valuttaen noin 1 min.Rakenne muttuu mehukkaammaksi vaikkakin pysyy rapeana.Vastus tehothan hieman vaihtelee joten pikku hienosäätö voi olla paikallaan.Kala n.160 c ja kana 190 c

    • Mistä löytäisin

      pk- seudulla, helppo käyttöisen ja hyvän friteeraus laitteen?

      • oikein että

        pääkaupunkiseudulla? Meneepä vaikeaksi...


      • tullut mieleesi

        käydä kaupassa ostamassa?

        "Nimeni on Kauppa. Kodinkone Kauppa..."


      • Anonyymi

        Mikä laite on kyseessä


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nainen, yrittäessäsi olla vahva olet heikoksi tullut

      Tiedätkö mitä todellinen vahvuus on? Selviätkö, kun valtakunnat kukistuvat? Miten suojaudut kun menetät kaiken? :/
      Ikävä
      191
      1294
    2. Miettimisen aihetta.

      Kannattaa yrittää vain niitä oman tasoisia miehiä. Eli tiputa ittes maan pinnalle. Tiedoksi naiselle mieheltä.
      Ikävä
      122
      1128
    3. Mitkä on 3 viimeistä sanaa

      sun ja kaivattusi viesteilyssä? Ensin sun, sitten kaivatun?
      Ikävä
      48
      854
    4. Kai sä näät

      Ku sua katson et olen aika rakastunut. Rakkaus ei vain ole aina niin yksinkertaista
      Ikävä
      70
      850
    5. Just nyt mä

      En haluais sanoa sulle mitään. Voisi vaikka istua vierekkäin hiljaa. Ehkä nojaten toisiimme. Tai maata vierekkäin, ilman
      Ikävä
      53
      780
    6. Nainen miltä tuntuu olla ainoa nainen Suomessa, joka kelpaa ja on yheen sopiva minulle

      Sydämeni on kuin muuri, valtavat piikkimuurit, luottamusongelmat, ulkonäkövaatimukset, persoonavaatimukset ja älykkyysva
      Ikävä
      50
      725
    7. Kuinka hyvin tunnet mut?

      Kerro musta mies jotain.
      Ikävä
      33
      692
    8. Piristä mua ystävä

      Hyvä💫...
      Ikävä
      60
      679
    9. Hakeudu hoitoon.

      En oo kiinnostunut susta.
      Ikävä
      50
      665
    10. Nainen, mitä ajattelet minusta?

      Mitä tuntemuksia saan aikaan sinussa? :/
      Ikävä
      52
      657
    Aihe