Riisi keittämättä uuniin?

mIkA StAdIsTa

http://www.yhteishyva.fi/ruokamaailma/reseptit/lisukeruuat_q_/fi_FI/uuniriisi/

Eikö tähän tule mitään lihaa tai kanaa mukaan?

Sitten sekin vielä, että eikö riisiä tosiaankaan tarvitse esilämmittää mitenkään?

Isäukko teki makaronilaatikon puolet makaronin keittoajasta keitettyään laittamalla sen jälkeen makronit muun ohella uunivuokaan vaadituksi valmistumisajaksi.

Niin ja olen kuullut, että mitä kauemmin uuniruoka muhii uunissa niin aina parempi lopputulos. Joten mikä on lämpötila jos haluan valmistaa tuota linkin evästä uunissa vaikkapa 2,5h eli 3 krt pitempi aika kuin suositusaika (50min) on?

Mitä lihaa tuonne voi laittaa ja miten se liha tulisi esivalmistaa vai lykätäkö suoraan esilämmittämättä uuniin?

11

13747

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ja vettä päälle

      Liha- tai kanaliemikuution olen murustanut veitsenkärjellä tasaisesti eri puolille astiaa veteen killumaan. Silloin ei tarvitse sekoittaa kypsymisen puolivälissä. Etenkin jos on esim. broilerinkoivet siinä päällimmäisenä niin eihän siinä edes pysty sekoittelemaan riisiä kesken kypsennyksen.

      Makaronilaatikon voi myös tehdä niin, että laittaa makaronit raakana laatikkoon. Mielestäni siitä tuli kuivaa, koska raaka makaroni imee kypsyessään enemmän nestettä mitä ohjeissa yleensä käsketään laittamaan. En huomannut laittaa enemmän nestettä tai sitä olisi pitänyt lisätä kypsennyksen aikana. Ohjeissa useimmiten makaroni keitetään etukäteen ja se tapa tuntuu paremmalta.

      Jos uuniruokaa pitää liian kauan uunissa se kuivuu. Noudata siis annettuja aikoja. Ei missään tapauksessa mitään kolminkertaisia aikoja, ainakaan samassa lämpötilassa!!! Ennenvanhaan uuniruoan muhiminen perustui siihen, että käytettiin puulämmitteisiä uuneja, joissa lämpötila hiipui pikkuhiljaa. Sähköuuni porottaa koko ajan, joten ruoka kuivuu ja palaa helpommin.

      Tuohon ruokaan voit laittaa kanaa, koska siinä on kanaliemikuutio mausteena. Esim. suikaleita, koipia tai rintaleikkeitä. En ole koskaan ruskistanut rintaleikkeitäkään etukäteen, mutta periaatteessa niin voi halutessaan tehdä. Purkillisen ananaspaloja liemineenkin voi ohjeeseen heittää. Myös porkkananpalat tai hernemaissipaprika tai muu kasvissekoitus sopii sekaan. Samoin paloiteltu suolakurkku.

      Jos laittaa lihaliemikuution em. ruokaan voi laittaa esim. naudan palapaistia tai suikalelihaa. Palat voi ensin ruskistaa pannulla ja laittaa sitten riisin ja veden sekaan. Porkkanat sopii sekaan lisukkeeksi.

      • ohk

        Laitan riisin raakana voidellun uunivuoan pohjalle. Kiehautan kattilassa veden ja sekoitan kuumaan nesteeseen lihaliemikuutiot ja kaadan riisien päälle ja sitten vaikka broilerinkoipia siihen päällimmäiseksi. 200 astetta ja n. tunti uunissa.


      • Anonyymi

        Kyllä nykyäänkin omakotitaloissa käytetään puulämmitteisiä leivinuuneja lämmitykseen. Ei ne ole mihinkään kadonneet...🙂


      • Anonyymi

        Ihan sama miten tekee, hyvä siitä tulee... näin kerran kun virotar laittoi makaronit vuokaan siltänään, jl, sipulisilppu ja neste ja uuniin... hyvä tuli... kyllä ihmiset osaa, tumpelot on asia erikseen, ne osaa keittää vedenkin väärin...


    • Vanha kokki

      ohje. Kyllä riisistä tulee ihan jees noinkin.
      Jos haluat, voit tehdä tuon kanankoipien(ns. broileri)kera. Huuhtele riisit ensin runsaassa vedessä, etenkin jos käytät Thaikaupoista hankkimiasi riisejä, jotka ovat usein parempia maultaan. Mittaa uunivuokaan tarvitsemasi määrä riisiä, lisää vesi ja kanaliemikuutiot, tai fondi.
      Pese koivet, jos ne ovat siinä punaisessa mönjässä ja mausta ne mieleiseksesi. Aseta kintut riisipedille ja tyrkkää vuoka 175asteiseen uuniin.
      Kun kintut ovat saaneet kauniin rusketuksen n. tunnin kuluttua, käännä koivet ja anna paistua saman verran. Lämpöä voit hieman pudottaa, kun toinenkin puoli on ruskistunut. Pudota lämpö 125 ja peitä vuoka alumiinifoliolla, kypsennä yhteensä 2-21/2 tuntia, vaikka kolmekin. Aah, sinulla on erinomaisen pehmoiset koivet ja sanomattoman maukas riisi. Salaattia ja punaviiniä ja patonkia,lisäksi, siinäpä oiva ateria.

    • Ricella

      Tuo oli LISÄKERIISIN ohje eli siihen kylkeen voi sitten laittaa ihan mitä tahansa lihaa tai kasviksia, mutta sitä ei laiteta sinne riisin sekaan. Tätä lisäkettä voi sitten tarjota monen ruuan lisäkkeenä.

      • voiHyvänenaika

        Lihaa, kanaa, kasviksia, sieniä, mitä vaan. Ne kypsyvät siellä samalla. Mutta kuka hullu ostaa marinoituja kanoja ja PESEE marinadit pois? Kanoja voi ostaa maustamattominakin. Se marinadihan parhaan maun antaa.


      • ostaa marinoitua
        voiHyvänenaika kirjoitti:

        Lihaa, kanaa, kasviksia, sieniä, mitä vaan. Ne kypsyvät siellä samalla. Mutta kuka hullu ostaa marinoituja kanoja ja PESEE marinadit pois? Kanoja voi ostaa maustamattominakin. Se marinadihan parhaan maun antaa.

        suikaletta. Jotkut "säästeliäisyyttään" ostavat kun se on huonompaa ja siksi halvempaa, ja pesevät sitten sen teollisuusmömmön pois. Mutta ei paljoa auta, maistuu silti läpi. Eli ei kannata ostaa "halpaa".


      • Anonyymi
        ostaa marinoitua kirjoitti:

        suikaletta. Jotkut "säästeliäisyyttään" ostavat kun se on huonompaa ja siksi halvempaa, ja pesevät sitten sen teollisuusmömmön pois. Mutta ei paljoa auta, maistuu silti läpi. Eli ei kannata ostaa "halpaa".

        Ostaa broilerin kg-hinnalla teollista, painavaa maustemössöä. Halvemmaksi tulee maustamattomat broilerit, itse maustaen.


    • Anonyymi

      Tumpeloita kaikki... eikö järki sano mitään? Hyvä ruoka tulee kun se on sopivassa lämpötilassa sopivan ajan: ei kuivu, kypsyy ja on hyvää... kaalilaatikko voi olla pidemmän ajan, perunalaatikko niin että nestettä ei lillu, voi olla uunissa pitempäänkin, makaronilaatikko on valmis kun juustoraaste päällä on kullanrusehtava...

    • Anonyymi

      Mausta itse broilerinpaloja (mitä vain luullisia) voitele uunivuoka ja laita pohjalle riisiä esim 2 dl jasmin riisiä. Riisin päälle viipaloi persikan puolikkaita ja ananasrenkaita. Lisää näiden hedelmien liemi ja vettä vähän sitruunanmehua niin, että nestettä tulee lähes 4 dl. Laita sitten riisi hedelmäseoksen päälle itse maustamasi broilerinpalat ja vuoka uuniin tunniksi uunista riippuen 200 -255 C. Riisit sitten laitetaan raakana tähän ruokaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Riikka vie Suomen kohta ykköseksi työttömyyskisassa

      Espanja: 10,5 % Suomi: 10,3 % Ruotsi: 9,3 % Kisa on tiukkaa, mutta Riikalla hyvä draivi päällä. Vasemmistolaisen päämin
      Maailman menoa
      139
      2763
    2. Miten juhlitte ensi lauantaina?

      Se on kalenteriin merkitty juhlapäiväksi, niin sitä kai kuuluu juhlia.
      Maailman menoa
      269
      2370
    3. Kumpaan rahat, mummojen vaippoihin vai Nalle WahIroosille?

      JOS siis sinä saisit päättää?
      Maailman menoa
      26
      1446
    4. Voi mies olit taas niin komea

      Olet silmäkarkkia ❤️ Sua vois katsella vaikka koko päivän. ❤️
      Ikävä
      115
      1112
    5. Kadutko koskaan

      Sitä mun iskiyritystä?
      Ikävä
      98
      1085
    6. Uudestisyntyminen ei tapahdu kasteessa

      Tässä Apostolien tekojen kohdassa näemme, että Filippus julisti hoviherralle ensin evankeliumia ja kuulusteli sitten tar
      Kaste
      204
      1033
    7. Ryöstö Punkaharjulla

      Punkaharjun k-market ryöstetty tänään keskellä päivää, ketä lie asialla? Poliiseja ainakin pörrää ympäriisee
      Savonlinna
      13
      972
    8. Lasse Lehtonen on yhtä aikaa sairauslomalla ja työmatkalla

      Kelan johtaja näyttää vötkyilyn mallia, otti sairaslomaa ja lähti Brysseliin sitten ryyppäämään! 😂 Kelan pääjohtaja La
      Lieksa
      57
      871
    9. Mistä juttelit viimeisen kerran

      Mistä juttelitte viimeisen kerran ikävöinnin kohteen kanssa? Irl tai viesteillä.
      Ikävä
      62
      834
    10. Evoluutioon ja alkuräjähdykseen uskominen vaatii todella vahvaa uskoa

      Että tyhjästä syntyi ja kehittyi kaikki se mitä näemme ympärillämme.
      Luterilaisuus
      282
      820
    Aihe