Riisi keittämättä uuniin?

mIkA StAdIsTa

http://www.yhteishyva.fi/ruokamaailma/reseptit/lisukeruuat_q_/fi_FI/uuniriisi/

Eikö tähän tule mitään lihaa tai kanaa mukaan?

Sitten sekin vielä, että eikö riisiä tosiaankaan tarvitse esilämmittää mitenkään?

Isäukko teki makaronilaatikon puolet makaronin keittoajasta keitettyään laittamalla sen jälkeen makronit muun ohella uunivuokaan vaadituksi valmistumisajaksi.

Niin ja olen kuullut, että mitä kauemmin uuniruoka muhii uunissa niin aina parempi lopputulos. Joten mikä on lämpötila jos haluan valmistaa tuota linkin evästä uunissa vaikkapa 2,5h eli 3 krt pitempi aika kuin suositusaika (50min) on?

Mitä lihaa tuonne voi laittaa ja miten se liha tulisi esivalmistaa vai lykätäkö suoraan esilämmittämättä uuniin?

11

13177

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ja vettä päälle

      Liha- tai kanaliemikuution olen murustanut veitsenkärjellä tasaisesti eri puolille astiaa veteen killumaan. Silloin ei tarvitse sekoittaa kypsymisen puolivälissä. Etenkin jos on esim. broilerinkoivet siinä päällimmäisenä niin eihän siinä edes pysty sekoittelemaan riisiä kesken kypsennyksen.

      Makaronilaatikon voi myös tehdä niin, että laittaa makaronit raakana laatikkoon. Mielestäni siitä tuli kuivaa, koska raaka makaroni imee kypsyessään enemmän nestettä mitä ohjeissa yleensä käsketään laittamaan. En huomannut laittaa enemmän nestettä tai sitä olisi pitänyt lisätä kypsennyksen aikana. Ohjeissa useimmiten makaroni keitetään etukäteen ja se tapa tuntuu paremmalta.

      Jos uuniruokaa pitää liian kauan uunissa se kuivuu. Noudata siis annettuja aikoja. Ei missään tapauksessa mitään kolminkertaisia aikoja, ainakaan samassa lämpötilassa!!! Ennenvanhaan uuniruoan muhiminen perustui siihen, että käytettiin puulämmitteisiä uuneja, joissa lämpötila hiipui pikkuhiljaa. Sähköuuni porottaa koko ajan, joten ruoka kuivuu ja palaa helpommin.

      Tuohon ruokaan voit laittaa kanaa, koska siinä on kanaliemikuutio mausteena. Esim. suikaleita, koipia tai rintaleikkeitä. En ole koskaan ruskistanut rintaleikkeitäkään etukäteen, mutta periaatteessa niin voi halutessaan tehdä. Purkillisen ananaspaloja liemineenkin voi ohjeeseen heittää. Myös porkkananpalat tai hernemaissipaprika tai muu kasvissekoitus sopii sekaan. Samoin paloiteltu suolakurkku.

      Jos laittaa lihaliemikuution em. ruokaan voi laittaa esim. naudan palapaistia tai suikalelihaa. Palat voi ensin ruskistaa pannulla ja laittaa sitten riisin ja veden sekaan. Porkkanat sopii sekaan lisukkeeksi.

      • ohk

        Laitan riisin raakana voidellun uunivuoan pohjalle. Kiehautan kattilassa veden ja sekoitan kuumaan nesteeseen lihaliemikuutiot ja kaadan riisien päälle ja sitten vaikka broilerinkoipia siihen päällimmäiseksi. 200 astetta ja n. tunti uunissa.


      • Anonyymi

        Kyllä nykyäänkin omakotitaloissa käytetään puulämmitteisiä leivinuuneja lämmitykseen. Ei ne ole mihinkään kadonneet...🙂


      • Anonyymi

        Ihan sama miten tekee, hyvä siitä tulee... näin kerran kun virotar laittoi makaronit vuokaan siltänään, jl, sipulisilppu ja neste ja uuniin... hyvä tuli... kyllä ihmiset osaa, tumpelot on asia erikseen, ne osaa keittää vedenkin väärin...


    • Vanha kokki

      ohje. Kyllä riisistä tulee ihan jees noinkin.
      Jos haluat, voit tehdä tuon kanankoipien(ns. broileri)kera. Huuhtele riisit ensin runsaassa vedessä, etenkin jos käytät Thaikaupoista hankkimiasi riisejä, jotka ovat usein parempia maultaan. Mittaa uunivuokaan tarvitsemasi määrä riisiä, lisää vesi ja kanaliemikuutiot, tai fondi.
      Pese koivet, jos ne ovat siinä punaisessa mönjässä ja mausta ne mieleiseksesi. Aseta kintut riisipedille ja tyrkkää vuoka 175asteiseen uuniin.
      Kun kintut ovat saaneet kauniin rusketuksen n. tunnin kuluttua, käännä koivet ja anna paistua saman verran. Lämpöä voit hieman pudottaa, kun toinenkin puoli on ruskistunut. Pudota lämpö 125 ja peitä vuoka alumiinifoliolla, kypsennä yhteensä 2-21/2 tuntia, vaikka kolmekin. Aah, sinulla on erinomaisen pehmoiset koivet ja sanomattoman maukas riisi. Salaattia ja punaviiniä ja patonkia,lisäksi, siinäpä oiva ateria.

    • Ricella

      Tuo oli LISÄKERIISIN ohje eli siihen kylkeen voi sitten laittaa ihan mitä tahansa lihaa tai kasviksia, mutta sitä ei laiteta sinne riisin sekaan. Tätä lisäkettä voi sitten tarjota monen ruuan lisäkkeenä.

      • voiHyvänenaika

        Lihaa, kanaa, kasviksia, sieniä, mitä vaan. Ne kypsyvät siellä samalla. Mutta kuka hullu ostaa marinoituja kanoja ja PESEE marinadit pois? Kanoja voi ostaa maustamattominakin. Se marinadihan parhaan maun antaa.


      • ostaa marinoitua
        voiHyvänenaika kirjoitti:

        Lihaa, kanaa, kasviksia, sieniä, mitä vaan. Ne kypsyvät siellä samalla. Mutta kuka hullu ostaa marinoituja kanoja ja PESEE marinadit pois? Kanoja voi ostaa maustamattominakin. Se marinadihan parhaan maun antaa.

        suikaletta. Jotkut "säästeliäisyyttään" ostavat kun se on huonompaa ja siksi halvempaa, ja pesevät sitten sen teollisuusmömmön pois. Mutta ei paljoa auta, maistuu silti läpi. Eli ei kannata ostaa "halpaa".


      • Anonyymi
        ostaa marinoitua kirjoitti:

        suikaletta. Jotkut "säästeliäisyyttään" ostavat kun se on huonompaa ja siksi halvempaa, ja pesevät sitten sen teollisuusmömmön pois. Mutta ei paljoa auta, maistuu silti läpi. Eli ei kannata ostaa "halpaa".

        Ostaa broilerin kg-hinnalla teollista, painavaa maustemössöä. Halvemmaksi tulee maustamattomat broilerit, itse maustaen.


    • Anonyymi

      Tumpeloita kaikki... eikö järki sano mitään? Hyvä ruoka tulee kun se on sopivassa lämpötilassa sopivan ajan: ei kuivu, kypsyy ja on hyvää... kaalilaatikko voi olla pidemmän ajan, perunalaatikko niin että nestettä ei lillu, voi olla uunissa pitempäänkin, makaronilaatikko on valmis kun juustoraaste päällä on kullanrusehtava...

    • Anonyymi

      Mausta itse broilerinpaloja (mitä vain luullisia) voitele uunivuoka ja laita pohjalle riisiä esim 2 dl jasmin riisiä. Riisin päälle viipaloi persikan puolikkaita ja ananasrenkaita. Lisää näiden hedelmien liemi ja vettä vähän sitruunanmehua niin, että nestettä tulee lähes 4 dl. Laita sitten riisi hedelmäseoksen päälle itse maustamasi broilerinpalat ja vuoka uuniin tunniksi uunista riippuen 200 -255 C. Riisit sitten laitetaan raakana tähän ruokaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Epäily: Oppilas puukotti kolmea Pirkkalan koululla

      Tämänhetkisen tiedon mukaan ainakin kolme oppilasta on loukkaantunut puukotuksessa Pirkkalan Vähäjärven koululla. Myös e
      Pirkanmaa
      316
      7953
    2. Jos yhdistät nimikirjaimet

      Jos yhdistät sinun ja kaivattusi ensimmäisten nimien alkukirjaimet mitkä nimikirjaimet tulee? Sinun ensin ja sitten häne
      Ikävä
      91
      6188
    3. Jos olisit täällä

      Tosin en tiiä miks oisit. (Ja hävettää muutenkin kun ei muka muulla tavoin osaa kertoa tätäkään) Jos jollain pienellä
      Ihastuminen
      173
      3611
    4. Kyllä se taitaa olla nyt näin

      Minusta tuntuu et joku lyö nyt kapuloita rattaisiin että meidän välit menisi lopullisesti. Sinä halusit että tämä menee
      Ikävä
      32
      2177
    5. Odotan että sanot

      Sitten siinä että haluaisit vielä jutella kahdestaan kanssani ja sitten kerrot hellästi että sinulla on ollut vaikea san
      Ikävä
      22
      2086
    6. Paljon niitä puheita

      susta liikkuu. 🤮
      Tunteet
      39
      2053
    7. Pirkkalan koulussa puukotus, oppilas puukotti kolmea

      Ilmeisesti tyttöjä ollut kohteena.
      Maailman menoa
      196
      1974
    8. Mitä haluat sanoa tällä hetkellä

      Hänelle 🫶 ⬇️
      Ikävä
      76
      1756
    9. Oletko katkera kun

      Et saanut kaivattuasi
      Ikävä
      52
      1718
    10. Olet kiva

      Olet kiva :)
      Ikävä
      46
      1537
    Aihe