Kuinka paljon hyötyä/haittaa on oikeasti lähteä opiskelemaan ulkomaille? Onko siinä niin sanotusti mitään järkeä? Vai saako suomessa yhtä laadukkaan opetuksen ja arvostetut paperit? Tuleeko tämä myös kuinka kalliiksi?
Jotenkin tuntuu myös pelottavalta koko yliopisto/ammattikorkea joten vielä pelottavammalta tuntuu niiden opiskelu ulkomailla.
Laittakaa omia kokemuksia ulkomailla opiskelusta.
PS.Asiallisia vastauksia kiitos. En jaksa lukea mitään: "Voi idiootti ota itse selvää!" :D
Kysymyksiä
7
2516
Vastaukset
- Blaahatt
Tyhmiin kysymyksiin tulee yleensä tyhmiä vastauksia ja sori vaan, mutta kysymyksesi ei nyt ollut ihan fiksuimmasta päästä, vaikka sinänsä varmaan aika yleinen.
Kuinka paljon hyötyä/haittaa on oikeasti lähteä opiskelemaan ulkomaille?
*Riippuu ihan täysin mihin menet opiskelmaan (ulkomaat on laaja käsite) ja mitä alaa. Toisilla aloilla edut ovat suuremmat kuin toisilla. Esim. jos haluat lakimieheksi ja työskennellä Suomessa, se onnistuu nopeammin jos myös opiskelee Suomessa, vaikka pätevöityminen on täysin mahdollista myös ulkomailla suoritettujen opintojen jälkeen. Tosin taas esim. kaupallisella puolella ja joissain yhteiskuntatieteissä ulkomailla opiskelu voi olla merkittävä etu, etenkin jos haet kansainvälistä uraa.
Onko siinä niin sanotusti mitään järkeä?
*Katso ensimmäine vastaus ja mieti missä haluat tulevaisuudessa työskennellä ja mitä taitoja työn toteuttamiseen vaaditaan.
Vai saako suomessa yhtä laadukkaan opetuksen ja arvostetut paperit?
*Voi saada, voi olla että ei. Riippuu mitä yliopistoja vertaat keskenään. Esim. Britanniasta löytyy maailman huippuyliopistoja, mutta myös yliopistoja jotka eivät pärjää kaikille suomalaisille ammattikorkeille.
Pelkkänä osviittana, ei jumalan totuutena: Helsingin yliopisto on Suomen yliopistoista korkeimmalla sijalla maailman rankingeissa, olikos se 72(?) Kaikki Suomen yliopistot eivät taida edes löytyä 500 maailman parhaan joukosta.
Tuleeko tämä myös kuinka kalliiksi?
*Edelleen riippuu mihin lähdet. Esim. Ruotsissa ei ole lukukausimaksuja eikä eläminen välttämättä yhtään Suomea kalliimpaa. USAssa joudut maksamaan itsesi kipeäksi varsinkin paremmissa yliopistoissa.
Suosittelen miettimään missä maassa tahdot opiskella ja mitä alaa. Tämän jälkeen kysymyksiin on helpompi antaa myös hyödyllisiä vastauksia.- aloittaja
Kiitos vastauksista. Kysymykseni oli niin laaja, koska haluan saada erilaista tietoa eri aloista ihmisten omista kokemuksista.
- Tanja.
Olen opiskellut tutkinto-opiskelijana kolmessa yliopistossa ulkomailla Mainzissa, Berliinissä ja Jordaniassa.
Ulkomaan opintojen suurin anti on ollut elämänkokemus kaikessa kattavuudessaan, itsenäistyminen, kielitaito ja karttuneet ihmissuhteet. Ehkä itsetuntokin on kohentunut, kun on pärjännyt vieraassa ja vieraskielisessä ympäristössä - järjestellyt asuntoasioita jne.
Suomessa saa toki yhtä laadukkaat paperit käteen - ja oma opiskelu voi sujua paremmin omalla äidinkielellä.
Ulkomailla opiskelu ei minulle tullut sen kalliimmaksi kuin opiskelu Suomessakaan. Paitsi että kävin usein lomilla Suomessa, jolloin matkat toki maksoivat ison summan.
Itse en tosiaan vaihtaisi pois ulkomailla opiskelujani, mutta jos haluaa päästä mahd. helpolla ja siitä, mistä aita on matalin, niin lähteminen tuskin kannattaa.. - Opiskelu Kanadassa
Hei,
Uskon on hyva menna opiskelee ulkomaille.
Mutta syita voi olla monia.Paras tapa oppia
kielta on olla ihmisten kanssa jotka puhuu
Englantia ! Joten se on yksi syy.Kirja oppiminen
ei ole sama asia ollenkaan.
Toinen syy on matkustaminen.Monet tahtoo matkustaa ja oppia ymmartaa eri kulttuureja.
Opiskelu ulkomailla antaa kaksi karpasta yhdella iskulla.Saa nahda toista maata ja oppii kielta.
Joten syita on monia.Jotkut tahtoo vaihtelua.
Pohjola alkaa ahdistaa ja he sanoo...aika tehda
jotain uutta !
Etta ei se aina tartte olla niin kauheen syvallista se syy ! Joskus on vaan KIVA menna jonnekin muualle ja nahda muutakin kuin omaa
takapihaa....
Opiskelu Kanadassa ? Laitan tahan BLOGG sivuni ja
sielta saat myos Web Sivuni osoitteen.
Kysymyksia ? Laheta sahkopostia...vastaan joka tiedusteluun...se on Websivussa !
http://kanadaan.vuodatus.net/ - Burns
Tietyillä aloilla voi olla paljonkin järkeä, toisilla ei ehkä kovin paljon. Jos haluaa kansainvälisyyttä, niin ei ehkä kannata lähteä Tallinnaan, mutta esim. Iso-Britanniasta löytyy mainioita yliopistoja.
Kysymyksesi ovat vähän ylimalkaisia, joten niihin on vaikeata antaa tarkkoja vastauksia. Itse opiskelin Skotlannissa neljä vuotta, se oli hyvää aikaa. Ulkomaille kannattaa lähteä vain jos on valmis kestämään sen, että vastoinkäymisiä tulee ja asiat voivat tuntua vaikealta Suomeen verrattuna. Henkisesti ulkomailla opiskelu on varmasti rankempaa kuin Suomessa opiskelu.
Kannattaa valita myös paikka tarkasti. Tälläkin palstalla näkee ihmisiä, jotka haaveilevat opiskelusta lämpimissä ja eksoottisissa maissa. Mikäs siinä, jos siellä on hyviä kouluja. Mutta oikea lähtökohta on opetuksen taso. Siitä ei kannata tinkiä. - Kamila
Hei! Lukematta muita vastauksia, listasin näin äkkiseltään mieleen tulleita asioita.
Hyödyt:
1) Ulkomailla on koulutusohjelmia mitä Suomesta ei löydy.
2) Ulkomailta löytyy monella alalla huippuopetusta. Toisaalta myös huonojakin kouluja on. Kannattaa olla tarkkana minkä koulun valitsee.
3) Kielitaito kasvaa, itsenäistyy, oppii pärjäämään uusissa tilanteissa ja paikoissa, tutustuu uuteen kulttuuriin ja toivottavasti myös oppii arvostamaan ja näkemään oman kotimaansa uudella tavalla!
4) Hyvin suoritettu tutkinto ulkomaisesta yliopistosta tai korkeakoulusta saattaa kohdemaassa (tai jossain kolmannessa maassa) olla parempi työllistymisen kannalta kuin Suomessa suoritettu tutkinto.
Haittoja:
1) Mikäli tutkintosi ei ole tunnetusta tai hyvämaineisesta yliopistosta tai korkeakoulusta, voi työllistyminen Suomessa olla hankalampaa. Ei kuitenkaan mahdotonta, sillä asenteet ovat täälläkin muuttumassa ja koulutuksen ohella persoonallisuus ja työkokemuskin merkitsevät paljon.
2) Ulkomailla olet kaukana kotoa - välillä se on rankkaa. Nimim. kokemusta on.
3) Opiskelu vieraalla kielellä saattaa olla yllättävän vaikeaa, varsinkin alussa. Kannattaa varautua tekemään kovasti töitä.
4) Tiettyissä ammateissa (esim. lääkäri ja juristi, ehkäpä myös farmaseutti) joutuu Suomessa tekemään jonkinasteisen näyttötutkinnon jotta voi ammattia harjoittaa Suomessa.
Avaintekijä on se mitä haluat opiskella. Kun olet sen itsellesi selvittänyt, ota selvää, missä on tarjolla laadukasta alan opetusta. Arvioi realistisesti omia valmiuksiasi - kielitaitoa ja kokemusta ulkomailta (oletko oleskellut aiemmin vai olisiko kyseessä ihkaensimmäinen matka maan rajojen ulkopuolelle). Ota myös selvää, liittyykö opiskeluun joitain maksuja ja tutki taloudellisia mahdollisuuksiasi. Mieti vielä miksi haluat ulkomaille - se että se on jännää ja haluat vähän matkustella ei vielä riitä. Opiskelu on usein täysipäiväistä puuhaa jossa ei aikaa ole maata aurinkorannalla tai reissata reppu selässä ympäri mannerta. Pohdi tarkkaan omia tavoitteitasi, motiivejasi ja mahdollisuuksiasi.
On vaikea vastata tyhjentävästi kysymykseesi, sillä elämää ei voi suunnitella valmiiksi. Se, mikä on kannattavaa, on kunkin yksilön omista tavoitteista ja toiveista kiinni. Unelmia pitää olla, mutta kannattaa siltui kuitenkin pitää järki päässä. Vaikka kuinka tekisi mieli Vanuatu-saarille, ei opiskelu siellä ehkä ole se paras vaihtoehto ;-) Suosittelen valitsemaan laadukkaan yliopiston tai korkeakoulun.
Uskon kuitenkin, että ulkomailla opiskelu on kaiken kaikkiaan hyödyllinen kokemus koko elämää ajatellen. Tsemppiä opintoihisi!- Kirjaoppinut
Miksi täällä toitotetaan yliopiston laatueroista ja että pitäisi valita korkeatasoinen yliopisto? Eihän kaikilla ole mahdollisuuksia päästä vaikkapa Cambridgeen tai muuhun nimekkääseen yliopistoon. Itse olin menestyvä oppilas lukiossa, mutta silti minua kauhistuttaisi ajatus mennä jonnekin huippuyliopistoon ulkomaille, jossa on vain neroja ja rikkaita opiskelijoita. Samoja kirjojahan ne lukevat, oli sitten kyseessä hyväksi tai huonoksi rankattu yliopisto. Tällä hetkellä opiskelen Helsingin yliopistossa ja täällä opetuksen taso on todella vaihtelevaa. Kaikki riippuu todella paljon opettajan persoonasta. Vaikka luennoitsija olisi kuinka fiksu tahansa ja voittanut Nobelin palkintoja, ei se takaa hyvää opetuksen tasoa opiskelijoiden näkökulmasta. Opettajan pitää olla innostava ja kyetä motivoimaan opiskelijoita, eikä paahata samaa iltasatua koko luentoa monotonisella äänellä, jolloin silmien aukipitämiseen vaaditaan tulitikut.
Yksi seikka tietysti on tietotekniikan taso. Esim. jossain Afrikan tai Etelä-Amerikan yliopistoissa ei varmasti ole yhtä paljon tietokoneita per oppilas eikä luentoja esitetä powerpointila kuin vaikkapa täällä Suomessa. Suomen yliopistot ja ammattikorkeakoulut ovat siinä mielessä varmaan aika edelläkävijöitä myös moniin eurooppalaisiin yliopistoihin verrattuna.
Toinen seikka, mitä voisin odottaa laadukkaalta ulkomaiselta yliopistolta, olisi kirjojen saatavuus yliopiston kirjastoista. Mutta lukemieni vaihtokertomusten perusteella ainakaan USA:ssa ei ole edes sen vertaa kirjoja opiskelijoiden saatavilla kuin Suomessa.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 722756
- 632674
- 681792
- 241627
- 201550
Tykkään susta
Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä91490- 151392
- 481257
- 381233
Onko meillä
Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko91209