SM-sarja vs. Divari ja SM-sarjan laajennus

Siniviivalla

Palstalla on jo pidemmän aikaa käyty keskustelua SM-sarjan ja divarin tasosta/tasoeroista.

Tiukan divarisarjan jälkeen APV pääsi kokeilemaan kynsiään Tapparaa vastaan. Ja mitä tapahtui.. SM-sarjalainen vei pisteet kotiin ja divarijoukkue joutui tällä kertaa tyytymään toiselle sijalle.

Ei ehkä yllätys, mutta haluan kuitenkin antaa arvoa myös divarin joukkueille, jotka yrittävät pienillä pelaajamäärillä ja pikkuruisin organisaatioin päästä etenemään ylöspäin kohti SM-sarjaa. Pienten paikkakuntien joukkueet ovat osoittaneet divarisarjassa kovuutensa ja tätä kautta ansainneet paikkansa sarjassa nousten isojen seurojen rinnalle ja jopa ohitse.

Mutta negatiivinen arvostelu jatkuu.. Divarin ja SM-sarjan tasoeroista käydään jatkuvaa keskustelua. Divarilaisten peli ei ole yhtä nopeaa, kiivasta, viihdyttävää, voimakasta, listaa voisi jatkaa ikuisuuksiin.

Tällainen suhtautuminen naisjääkiekkoon on ala-arvoista ja asenteet puhuvat puolestaan. Kun neste on noussut ylös, on sen vaikea tulla sieltä alas. Miten kehittää kiekkoilua, jos asenteet ovat tällä pohjalla?

Sehän on selvää, että kahden eri sarjaTASON välillä on eroja. Mutta voisimmeko antaa mahdollisuuden uusille pyrkyreille, eikä heti heittää märkää rättiä naamaan.

Mielestäni SM-sarjaan tulisi nyt vihdoinkin tehdä tarvittava laajennus, jotta naisjääkiekkoa saadaan kehitettyä eteenpäin. Joukkueiden pitää päästä pelaamaan kovia pelejä, vaikka olkoonkin niin, että ensimmäisenä vuotena divarilaiset joukkueet joutuisivat mahdollisesti tappiokierteeseen, mutta varmasti voittojakin alkaa irtoamaan kun pelikokemusta kertyy tarpeeksi.

SM-sarjaan tulisi myös saada jokaiselta alueelta vähintään yksi joukkue, nyt esim. Länsirannikolta puuttuu SM-sarjan joukkue. Onhan TPS aikoinaan käynyt esittämässä taitojaan SM:ssä, mutta tällä hetkellä Länsirannikon edustus puuttuu täysin. En tarkoita tällä seikalla sitä, että jokaiselta alueelta yksi joukkue, oli taso mikä tahansa. Vaan tavoitteena saada kunnon SM-sarja, johon joukkueita 8 kpl:tta tai enemmän nykyisen kuuden sijaan.

Ja divarilaisten peliä mollaavien kannattaa muistaa se, että jostain se pelaaminen on aloitettava. Ei sitä vain synnytä SM-sarjaan pelaamaan. Jos näin kuitenkin kävisi, niin eikö se olisi melko huolestuttavaa?

Onhan esim. poikajunnuilla selkeämpi kuva siitä, miten peliura etenee ja tavoitteet tähdätä peliuralle sitä kautta suuremmat. Naisjääkiekon puolella kuitenkin tilanne ei ole näin selvä ja tätä kautta lajin jatkuvuus ei ehkä ole kovin vakaalla pohjalla.

Toivon asiallista keskustelua tästä aiheesta, mielipiteitä ja näkemyksiä.

Asiattomat törkykommentoijat voivat siirtyä tästä keskustelusta toisaalle purkamaan tuntojaan.


Hyvää alkanutta kevättä kaikille kiekkoilijoille sarjatasoon katsomatta!

Ja erityiskiitokset vielä kaikille divarijoukkueille mahtavasta sarjasta! Toivottavasti ensi kausi on yhtä kutkuttavan jännittävä! :)

2

607

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sarja

      Tämän kauden divari oli todella tasokas,tasainen, jännittävä ja viihdyttävä sarja. Ruotimatta sen kummemmin SM:n ja divarin tasoeroa, olisi ollut mukava nähdä esim. tämän kauden Tappara pelaamassa divaria ja mikä olisi ollut sen sijoitus. Siihen, että divarista on nykysysteemillä erittäin vaikea nousta SM:ään vaikuttaa mielestäni eniten kulttuurishokki, jonka divarijoukkue kohtaa näissä karsintapeleissä. Ei kahdessa pelissä kerkiä omaksua täysin erilaista tuomarilinjaa tai pelisysteemejä. Divarissa on omaksuttu erittäin tiukasti "nollatoleranssi", kun sen sijaan karsintapeleissä sallittiin hyvinkin voimakas mailahäirintä. On ilman muuta selvää, että tästä hyötyy fyysisesti vahvempi, siihen jo rutinoitunut joukkue. Oikeampi tapa näihin karsintoihin olisi esim. kahden SM:n heikoimman ja neljän divarin parhaan kaksinkertainen sarja, josta neljä parasta SM:ään. Näin olisi SM:n laajennuskin tullut hoidettua samalla. Kyllä se kulttuurin muutos divarijoukkueillekin muutamissa peleissä iskostuisi luihin ja ytimiin, eikä Tapparan tämän kauden SM saavutuksiin yltäminen olisi temppu eikä mikään.
      Muistakaa, että kesällä tehty työ näkyy talvella jäällä. Hyvää jatkoa kaikille joukkueille sarjatasosta riippumatta.

      • kuuntelee?

        Ilokseni voin todeta, että jääkiekkoliitossa on tehty hyviä päätöksiä ja ensi kaudella divari ja SM-karsinta suoritetaan edellisessä kirjoituksessani esitetyllä tavalla. Nyt voidaan pikkuhiljaa alkaa odotella Suomen naiskiekon tason nousua. Tsemppiä ja harjoitteluintoa kaikille, sillä nyt on SM-sarjalaistenkin oltava varuillaan, sillä divarilaiset tulee...


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      33
      1425
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1301
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1214
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      4
      1212
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1196
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1194
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1188
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1164
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1150
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe