Millainen on mielestäsi hyvä esimies?

Johtajaksiko?

Haluaisin kuulla millaisen esimiehen työntekijä haluaa? Itse alaisena edellytän esimieheltä tasa-arvoa työntekijöiden kesken (kaikki saman arvoisia, kukaan ei toistaan parempi), luotettava, ottaa henkilökunnan mielipiteetu huomioon päätöksiä tehdessään, ajattelee myös alaistensa parasta ja kannustaa heitä työssään. Omaa empatia taidot ja on jämäkkä. Tässä nyt jotain.. Teiltä varmasti lisää ideoita =)

94

31719

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • on enempi

      Sosiaalinen kuin teknisesti orientoitunut.
      Usein vain esimiehiksi/johtajiksi pääsevät insinöörit, ja he eivät todellakaan ole siinä hyviä. Kokemusta on.
      Esimieheksi pitäisi aina valita mahdollisimman empaattinen ja sosiaalinen henkilö. Ja myös sellainen joka on orientoitunut enempi sosiaaliseen puoleen kuin tekniseen (eli jos pitää valita johtajax it-tradenomi tai it-insinööri niin ensimmäisen valitsisin. Teknisiin juttuihin taas jälkimmäisen). Orientoitumisen johonkin alaan huomaa yleensä koulutusaalan valinnasta.

      • rakkuarakkua

        Esimiehen tehtävä on vaativa. Juuri nuo luettelemasi ominaisuudet, mutta kyllä hänen on tunnettava alansa. Jos ei tunne, ei tiedä miten kauan pääpiirteissään tietyyn työhön menee ja mitä se vaatii. Taloudellinen ajattelu oltava hanskassa, tällainen merkonomiaivo harmistuu älyttömistä hankkeista, joista voi helposti laskea, että pieleen menee ja niitä tempauksia pitää sitten korjata muualla.
        Nykyinen esimies yrittää teettää kaikilla mahdollisimman paljon ilmaiseksi, työajan ylityksiä on satoja tunteja vuodessa ja ne pitäisi vaan unohtaa vuoden vaihtuessa. Pakko tehdä välillä todella pitkää päivää ja lähden siitä, että minun vastaantuloni on se, että teen tunti tunnista ja unohdan omat menoni ja tapaamiseni. Nyt kun toimenkuvani on muuttumassa vaativammaksi ja puhutaan palkkauksesta, tämä hyväkäs on painostamassa palkkausjärjestelmään, jossa vuosiansioni laskee tuhansilla. Ei kiitos.


      • alainen

        Esimies on ymmärtävä, kannustava, kuunteleva ja vastuun jakava. Kun alaisille antaa vastuuta sopivasti, niin tehtävät onnistuvat paremmin ja luottamus säilyy molemmin puolin. On myös huolehdittava onnistumisesta kaikin puolin. Esimies joutuu olemaan myös psykologi omalla tavallaan alaisten ja yrityksen asioissa. Ei se koulutus tee mestaria, vaan järjen käyttö siihen yhdistettynä.


      • KCS

        Hyvä esimies omaa empatiaa, kykyä johtaa jämäkästi ja tasapuolisesti.Omaa kuulla mitä alainen toivoo esim. tulevaisuuden suhteen ja halukas tukemaan siinä myös.
        Hyvän esimiehen tärkeimpiä työkaluja on tunneälykkyys.Esimiehen tulee osata puuttua epäkohtiin niin omien alaisten toiminassa kuin yrityksen muussakin toiminassa joka esim. haittaa oman johtamisalueen toimintaa.Turhaan muiden pääliköiden tai johtajien pään silittelyyn ei pidä lähteä.

        Esimiehenä oleminen vaatii oikeasti psykologista näkemystä.Siinä ei pärjää pelkällä koulupaperilla.Kyse on ihmisistä, ei mekaanisista koneista.


      • Anonyymi
        alainen kirjoitti:

        Esimies on ymmärtävä, kannustava, kuunteleva ja vastuun jakava. Kun alaisille antaa vastuuta sopivasti, niin tehtävät onnistuvat paremmin ja luottamus säilyy molemmin puolin. On myös huolehdittava onnistumisesta kaikin puolin. Esimies joutuu olemaan myös psykologi omalla tavallaan alaisten ja yrityksen asioissa. Ei se koulutus tee mestaria, vaan järjen käyttö siihen yhdistettynä.

        Tyypillisin paikka issä esimiehiä on, on jonkin keskisuuren yrityksen tuotantopäällikköinä, tai jollain vastaavalla nimikkeellä.
        He vastaavat että tavara on, mitä on tilattu. Ja henkilöstöstä siltä osin että työ voidaan tehdä, että tuotanto pyörii.
        Muuttuuko tuotannon laatu tai vauhti, jos se tuotantopomo vaihtuu erilaiseen? Väitän että entiset tyypit on osanneet pitää homman käynnissä, joku empatia, puheripulinen, ei ehdi hommiaan hoitaa- on niitä pomoillakin.


      • Anonyymi
        alainen kirjoitti:

        Esimies on ymmärtävä, kannustava, kuunteleva ja vastuun jakava. Kun alaisille antaa vastuuta sopivasti, niin tehtävät onnistuvat paremmin ja luottamus säilyy molemmin puolin. On myös huolehdittava onnistumisesta kaikin puolin. Esimies joutuu olemaan myös psykologi omalla tavallaan alaisten ja yrityksen asioissa. Ei se koulutus tee mestaria, vaan järjen käyttö siihen yhdistettynä.

        Mun pomo: hän valitsi mua 11 v vanhemman henkilön atk-suunnitteluun, atk tuli aikoinaan työmaille, tämä henkilö osasi olla vakuuttava kun haahuili ympäriinsä printtipaperi kädessään, mutta itse työstä ei tullut mitään. Oli siis tilanne että siirryttiin atk-aikaan, ohjelmat tehtiin ja niitä testattiin ja otettiin tuotantoon. Kun homma tökki aina vaan, laitettiin minut remmiin, tämä vanhempi hlö syrjäytettiin hänen vastusteluista huolimatta. Vuosia meni hyvin, kunnes pomo palkkasi henkilön, josta oli varoitettu että on hankala. Sitä tämä hlö todella oli. Lähdin sitten pois eli irtisanouduin. Sitten irtisanoutui 2 hlöä mun jälkeen. Pomo sai epäluottamuksen ja hänet korvattiin toisella. Tässä on nähtävillä että hän suosi miehiä, naiset olivat pomon näkökulmasta helpompia hallittavia, näin pomo otaksui. Muutama naispuolinen joutui lähtemään helposti irtisanottuaan nämä, mutta tätä hankalaa miestä ei saatu pois, en tiedä yritettiinkökään. Jutun alussa esiintyneet henkilöt naisia, pomo mies. Katsoin pomon astrologista karttaa, heti pisti silmään "hankaluuksia alaisista" , aiemmin hänellä oli alainen joka tilitti maksuja omalle tililleen, sittemmin tässä meidän työpaikassamme eräs hlö teki vilppiä ja joutui lähtemään. Mua pomo piti silmällä, vahti mun kellokortin leimaamisia, käry ei käynyt, tein niinkuin kuuluukin.


      • Anonyymi

        Hei kiitos palautteestasi, koen esimiehen olevan henkilö kuka ymmärtää alaisen näkökulmaa ja sopeutuu alaisen tarpeisiin. Johtaminen ei tyydytä, esimies toivoo suoraa palautetta se auttaa alaista ja johtajaa win win situation. Johtaminen on tavoitteellista vuorovaikutusta johtajan ja johdettavan välillä.


    • maan tapa

      Suomessa työpaikoilla on hiukan erikoinen tapa palkita hyviä suorittajaportaan työntekijöitä ns. pomon paikoilla. Heillä ei kuitenkaan useimmiten ole esimiestehtäviin juuri mitään valmiuksia ja kaikkein vähiten juuri noita kaipaamiasi sosiaalisia valmiuksia. He ovat vain hoitaneet oman työnsä helvetin hyvin ja yleensä vielä vuosikausien ajan ja sen perusteella kuvitellaan että heitä pitää pomon paikalla palkita (toim huom; useimmat ottas varmaan mielummin palkankorotuksen tai bonuksia...). Tällä tavalla saadaan syntymään huomattavan paljon näitä turhautuneita pikkutakkipomoja, joilla ei ole aavistustakaan siitä miten pomon homma pitäisi hoitaa. He purkavat sitten turhautumiaan alaisilleen ja kierre työpaikan pahoinvointiin on valmis. Samalla työnantaja on ikäänkuin menettänyt yhden tuottavan työntekijän.

    • etenkin tietty

      Joo...olisi kiva, jos olis pomona joku hyvän näköinen muija, joka olis perhananmoinen seksi addikti... Ja vielä olisi pankissa pomona, että olisi oton ja panon päivä jatkuvasti!

    • mielipiteeni

      Noi luettelemasi seikat ovat melkolailla kaikkien mielestä odotettuja asioita esimieheltään. Mutta todellisuudessa hyvä esimies osaa ottaa etäisyyden alaisista, ei tarvitse olla empaattinen, sillä tällainen seikka saattaa vaarantaa kaikkien yhtäläisen huomioimisen. Toki huolia ja murheita pitää osata kuunnella, mutta ei esimiehen todellakaan tarvitse pystyä asettautumaan toisen ihmisen tilanteeseen. Kyllä työpaikalla tehdään töitä ja hyvä esimies osaa osoittaa kullekin henkilölle tehtävät sekä olla tukena auttamassa työstä suoriutumiseksi. Kaveraaminen ei ole olennaista, sillä tällöinkin saattaa ns. vaikeat asiat olla mahdotonta hoitaa.

      Periaatteessa luettelemasi asiat ovat loppupeleissä niitä, joita voidaan toivoa kaikilta työntekijöiltä. Esimiehen tulee omalla esimerkillään saada tulostaso paremmaksi ja hankalat seikat tulee pystyä hoitamaan ilman empatian "haittavaikutuksia". Tasapuolinen kohtelu on kaiken lähtökohta. Mutta jos työyhteisö on kuin yhtä suurta perhettä, niin silloin alkaa tulla tappeluja, tämän vuoksi esimies on etäinen.

      • Tyylitteli

        Hyvä kommenti ja niinhän sen täytyykin olla, esimiehen meinaan.


      • mesu

        Suurinpiirtein näin: kaikille puhutaan samoilla arvoilla vaikkakin eri kielillä mutta käsivarren mitan päästä. Paskiaisista ja sun muista häiriköistä mahdollisimman nopeasti eroon. Näillä olen pärjännyt.


    • ei muuten pärjää

      Johtamiskoulutus on ehdoton edellytys pomoille. Ja tasokas sellainen.
      Meillä ainkin kaikki on käyneet vähintään johtamisen erikoisammattitutkinnon oman koulutuksensa lisäksi, muuten ei esimieheksi pääse.
      Se koulutus antaa hyvää tuntumaa jokapäiväiseen johtamiseen ja myös eväitä siihen.

      • Norsunluutornintekniikka

        Koulutuksella on tietysti merkitystä ja joku arvo asiassa mutta kaikista eniten se ei silti vaa'assa paina. Luonne on se joka ratkaisee, koska koulutus ei poista persoonallisuus- eikä mitään muitakaan häiriöitä, jotka vaikuttavat suoraan aiheeseen. Johdettavista tulee pahimmassa tapauksessa alamaisia, joita pomotetaan, määrätään, käskytetään ja viilataan pilkkua ja minuuttia oman erinomaisuuden korostamiseksi.


    • huono alainen

      Minulla on ollu 10 vuoden aikana 5 esimiestä, joten pystyn mielestäni arvioimaan. 2 ovat olleet mielestäni loistavia: ammattitaitoisia, antavat vastuuta ja vapautta, reiluja, tiiminsä puolia pitävä, kommunikoiva. Kaksi muutakin ovat olleet hyviä, ehkä vähemmän järjestelmällisiä, mutta tyyppeinä ehdottoman reiluja ja vilpittömästi pyrkineet siihen, että tiimiläiset ovat tyytyväisiä ja tekevät samalla hyvää työtä.

      Nykyiseltä pomoltani on ilmeisesti pallo hukassa, mikä ilmenee todella ikävänä käyttäytymisenä:
      - toimeksiannot ovat epämääräisiä mutta kritiikki tiukkaa
      - pienestäkin virheestä tulee iso huuto
      - ei arvosta/ota huomioon alaistensa ammatillisia näkemyksiä, vaan kyseenalaistaa kaiken antamatta itse vastauksia
      - vertaa muihin
      - kommunikoi tylysti ja agressiivisesti
      - välttelee kommunikointia jos on jotain ongelmia
      - ei pysty keskustelemaan mistään normaaliin äänensävyyn vaan aina kiihtyneenä
      - kohtelee tiimin jäseniä eri tavoilla
      .... eli hyvä esimies ei ainakaan ole tällainen.

      • kahdet kasvot

        Kuulostaa siltä, että sinulla tällä hetkellä on ns. " oikea esimies". Jos alainen kehuu esimiestään sanoilla "reilu, antavat vapautta tms." niin tällöin esimies ei luultavasti tee velvollisuuttaan työtään kohtaan. Tämäkin tietty riippuu työstä, mutta näin omasta kantista katsottuna "reilu, vapautta antava tms." esimies on joko "epäoikeudenmukainen" tai ei hoida velvollisuuksiaan kaikkia alaisiaan eikä yhtiötänsä kohtaan. kiitos.


      • kirsikkaliini

        omassa rauhassa olen kokenut onnistumisia ja työn laatu on parempaa. olen ollut myös avotoimistoissa opettelemassa uutta alaa. en edelleenkään ole avotoimistojen kannalla jossa kaikki kokemus ja ammattitaito kupataan väkisin kiusaamalla. monesti olen trendinrakentajana lähtenyt alalta huonon johtajuuden vuoksi ja joutunut katselemaa sivusta alan alasajoa.


      • Tiedoksi_vain
        kahdet kasvot kirjoitti:

        Kuulostaa siltä, että sinulla tällä hetkellä on ns. " oikea esimies". Jos alainen kehuu esimiestään sanoilla "reilu, antavat vapautta tms." niin tällöin esimies ei luultavasti tee velvollisuuttaan työtään kohtaan. Tämäkin tietty riippuu työstä, mutta näin omasta kantista katsottuna "reilu, vapautta antava tms." esimies on joko "epäoikeudenmukainen" tai ei hoida velvollisuuksiaan kaikkia alaisiaan eikä yhtiötänsä kohtaan. kiitos.

        Tällainen "koirien komentelu" tyyli ei kuulu nykypäivän johtamiseen.
        Osoittaa siis huonoja johtamistaitoja.
        Me-henkisyys ja yhdessä onnistumme ovat nykypäivää.


    • Naiivi

      Tiedän tapauksen, missä työ tapahtui avokonttorissa ja kotona. Näillä kotitoimistoissa oli huomattavasti kehittyneemmät menetelmät ja työvälineet kuin avohoidossa olleilla. He ilmeisesti osasivat manipuloinnin ja juonittelun sijaan keskittyä olennaisiin asioihin.

    • aplari78

      meillä pomo on aivan avoimesti sovinisti, eikä edes häpeä sitä!
      Lisäksi hänelle ei voi mistään asiastakaan mennä sanomaan, ilman että alkaa kiljumaan että kyllä tänne tulijoita on sun tilalles.
      Lisäksi pomoilla on omat "suosikit", jotka saa tehdä ihan mitä lystää(lue:ei mitään) ja muilta taas vaaditaan sitäkin enemmän.
      Eipä siis voisi olla juuri kamalampi tilanne..
      Jotenkin sitä vaan koittaa jaksaa.

      • Rajansa kaikella

        Tässä tapauksessa laki tulee mukaan, jos ei mikään "pimeä" työpaikka ole. Eli "tulijoita riittää" lauseke ja "syrjivä käyttäytyminen" (lue: myös sovinistit), ei raastuvassa ole mikään kevyellä pantava asia. Suosikkien pitäminen vasta onkin syrjimistä. Tee ilmoitus työsuojeluun tai ylemmälle johdolle, jos ei reagointia niin mene liittoon.


    • 5-v

      ei ole hyvä esimies! Meillä johtaja pitää kerran kuukaudessa palaverin jossa työntekijät voivat sanoa mielipiteensä esim. työolosuhteiden parantamisesta, työn määrä kun lisääntyy niin uusien työntekijöiden palkkaamisesta, palkkan korotuksista ynm. Mitään kantaa hän ei ota näihin,,,,samalla "porukka" määrällä pitäisi pärjätä vaikka asiakaskunta lisääntyy....siksi tulee sairaslomia kun porukka on loppuun ajettu. Pitempiaikaisia työntekijöitä pomo yrittää savustaa ulos (juuri näitten sairaslomien vuoksi) siten että työpisteessä minkä vuoksi esim. sairasloma tulee niin pomo ei ole muuta työpistettä etsinyt missä tämä sairaus ei pahenisi,,,niin eikös se ole velvollisuus etsiä toinen työpiste ettei kyseinen vamma uusiudu?? Noh liittoon ynm. on ilmoitettu,,,mitään kantaa sieltä ei tule. Itsellä tulee täyteen kohta 5vuotta firmassa. Ruokatauosta hävisi 10 min.(norm. ruoka tauko oli silloin 30 min.nyt 20 min johon sisältyy että ehdit työpisteeseen takaisin.Tupenrapinat tulee jos myöhästyt minuutin! Niin tässä muutama esimerkki millainen on huono johtaja!

    • Häiritsee

      Nokian nilkkien harrastama kyrvän imutus.

      • Vee_rah

        Joku Roti se on oltava. Meidän neukkarissa Manager hoitelee hyvinkin kiihkeitä keskusteluja.


    • Kerron

      Oikean esimerkin. Kokouksessa johtaja julisti antavansa luvan juopotella vaikka se on työaikana kiellettyä kaikkialla (lapsikin tietää). Niinpä alaiset ajoivat iltapäivällä konsulentin puhvetista kännissä firmaan ja törmäsivät autohallin seinään johtajan autolla.

    • Ei miehiä
    • ottaa vastuun

      Hyvä esimies ei ole kaveri, sillä kaveria ei aina oteta vakavasti.
      Esimies myös johtaa eikä kiertoteitse laita alaisia johtamaan toinen toistaan.Sitten kun aikansa johtavat toisiaan kukaan ei tee mitään muuta kuin välttämättömän.
      Esimies ei mollaa toisten kuullen vaan henkilökohtaisesti ottaa työntekijän keskustelemaan kanssaan.
      Pomo, joka siirtää kaiken työn alaisille ei osaa itse lopulta mitään, vaan jää viime vuosituhannen tasolle.

      Vastuun siirtäminen alaisille ei ole hyvän pomon käytöstä varsinkaan kun vastuusta ei nosteta palkkaa oikealle tasolle. Työntekijät eivät voi vastata koko puljusta pomon vaan vihellessä vaan alkavat lietsoa vihaa pomoa kohtaan. Voivat ottaa yhteyttä liittoon, lääniin ties minne kun aikansa viheltelee.

      Hyvä pomo käyttäytyy fiksusti ja on ajan hermolla.

    • Onnesi on olla

      -esimies omaa hyvät neuvottelutaidot myös alaistensa ja ylempien esimiesten kanssa,saa aikaan päätöksiä mikä tyydyttää molempia osapuolia jotakuinkin,ei tietysti aina.
      -Työntekijälle tulee ainakin tunne,että on tullut kuulluksi rehellisesti ja asiallisesti.
      -on rehellinen joka käänteessä jokaiselle,myös itselleen
      -aidosti läsnä
      -hyvän päätöksentekokyvyn omaava
      -omaa hyvät luotettavat suhteet työympäristössään
      -ei huuda asiaansa, siis asiallinen
      -vaitiolokykyinen,ei juoruile alaistensa asioita

      siinä jotakin,onnea matkaasi esimiehenä jos se edessäpäin sinulla

    • jukheik

      1970-luvulla työpsykologian kurssilla muistaakseni kerrottiin, että hyvän johtajan on omattava kolme auktoriteettilajia viidestä. Tänä päivänä puhutaan yleisesti kolmesta lajista eli ammatti- (osaaminen), persoona- ja asema-auktoriteeteistä. Eli nämä auktiriteetit omaavalla on edellytykset hyväksi esimieheksi. Muistaako kukaan (itse en), mitkä olivat nämä kaksi puuttuvaa auktoriteettilajia?

    • hmmm...

      Kysyisinpä, että milllainen on hyvä alainen???? Esimies ei ole hyvä, jos alaiset eivät ole hyviä.

      • oikaisu1111

        Väärin meni. Hyvä esimies on huonoillekin alaisille hyvä esimies.

        Hyvä alainen: oma kysymyksensä, joka ei liity edelliseen kommenttiin mitenkään. Vastaan: ahkera, rehellinen, luotettava, hyvä terveydeltään, joustava, oma-aloitteinen positiivisella tavalla. Omaa hyvän harkinta- ja ajattelukyvyn.


      • Aina alainen vääräss

        Kääntyykö tämäkin alaisen huoleksi....


      • tyylitteli

        Sanotaan, että alaisistaan esimies tunnetaan. Esimiehen käytös, puhetapa ja asioiden esittäminen ja alaisten kohtelu heijastuu työntekijöihin ja sitä kautta koko työyhteissöön. Esimies on paljon haltiana yrityksessä, että se toimisi ja tuottaisi tulosta ja työntekijät olisivat tyytyväisiä omaan työhönsä ja koko yritykseen. Ja monessa yrityksessä esimies ei tule toimeen ilman alaisia, mutta monastikin työntekijät tuleevat toimeen ilman huonoa esimiestä.


      • Surullistamuttatotta

        Kyllä se esimiehestä lähtee ja tuo viimeinen sivulause osuu naulankantaan "monastikin työntekijät tulevat toimeen....". Tiedän itse harjoittelijana että jos esimies ei kunnioita työntekijää niin ei sitä tee työntekijätkään. Olen jo melkoinen osaaja ja olen ollut harjoittelijana työn puutteessa monessa paikassa mutta tuo arvostuksen puute on joissakin paikoissa silmiinpistävä. Sanotaan, että sinua tarvitaan mutta käytäntö onkin sitten toinen vaikka teet töitä hiki päässä ja hymy huulilla. Puhun nyt kuntasektorin paikoista joissa esimiehetkin ovat työntekijöitä. Kiitos, että sain sen edes tänne sanoa. Hyvää pääsiäisenaikaa kaikille :>)


      • surullistajne
        Surullistamuttatotta kirjoitti:

        Kyllä se esimiehestä lähtee ja tuo viimeinen sivulause osuu naulankantaan "monastikin työntekijät tulevat toimeen....". Tiedän itse harjoittelijana että jos esimies ei kunnioita työntekijää niin ei sitä tee työntekijätkään. Olen jo melkoinen osaaja ja olen ollut harjoittelijana työn puutteessa monessa paikassa mutta tuo arvostuksen puute on joissakin paikoissa silmiinpistävä. Sanotaan, että sinua tarvitaan mutta käytäntö onkin sitten toinen vaikka teet töitä hiki päässä ja hymy huulilla. Puhun nyt kuntasektorin paikoista joissa esimiehetkin ovat työntekijöitä. Kiitos, että sain sen edes tänne sanoa. Hyvää pääsiäisenaikaa kaikille :>)

        ... vielä edelliseen jatkoa: nykyisellä esimiehellä suosikkijärjestelmä. Tietyt tyypit voivat tehdä vaikka virheitä ilman että heitä syyllistetään kun ovat suosiossa. Näin uutena työntekijänä aikamoista sirkusta sanoisin...


    • Kaiken nähnyt

      Substanssiosaaminen ennenkaikkea. Esimiestä ei voi ottaa vakavasti jos hän ei ymmärrä mistä puhuu ei anna täsmällisiä toimeksiantoja eikä kykene arvioimaan alaisten suoriutumista. Siksi mitään tradenomeja ei onneksi useimmissa firmoissa päästetä esimiesasemaan vaan lähtökohta on insinööri/ekonomi ja siihen johtajakoulutuksen päälle. Liian empaattinenkaan ei esimiehen pidä olla sillä tällöin hän suhtautuu työhönsä liiaksi tunteella, todenäköisesti nukkuu yönsä huonosti stressaavien tilanteiden ollessa päällä ja tämä näkyy myös suoriutumisessa.
      Esimiehen pitää olla jämerä, vaativa, mutta toisaalta pitää alaistensa puolta. Empaattiset tyypit on yleensä varovaisia ja kilttejä joka suhteessa ja tästä kärsivät myös alaiset lopulta kasaantuvina töinä ja huonona palkkakehityksenä kun esimies ei pidä puolia omien johtajiensa edessä.

    • ponihoulder

      Sellainen joka tekee tehtävänsä eikä lusmuile.
      Jos hän joutuu sijaistamaan työntekijää hänen tulisi mielestäni kyetä tekemään työntekijän tehtävät. Koulutus kun on kuitenkin samalle alalle, hieman pitemmälle vaan jotta pääsee päättävään portaaseen.
      Itselläni on sellainen pomo joka ei em. tehtäviin kykene.
      Tehtäviin kuuluu mm. asiakaspalvelua, ja hän on ainoa joka on saanut siitä negatiivista palautetta. Myöskään ko. kouluttauminen ei häntä kiinnosta.
      Facebook ja harrastesivustot kiinnostavat.
      Kellokorttisysteemiäkään tämä sankari ei suostu käyttämään kuten pitäisi.
      No tulossa on tänä syksynä kehityskeskustelut jolloin otan asiat puheeksi.
      Toiselle duunarille on delegoitu pomon hommat jolla tähän olisi koulutus jota taas tällä duunarilla ei ole. Minä onnekseni tämän pomon taloon tullessa näin mikä on meininki enkä suostunut kouluttautumaan itselleni kuulumattomien hommien tekijäksi.
      Facebook on tärkeämpää. Pääsee pätemään kavereilleen siellä facebookissa omaa tärkeyttään tässä työyhteisössä.
      "Pomojen" työhaastatteluissa pitäisi olla mukana myös tulevia alaisia, joiden kannattaisi selvittää ko. tapauksen historiaa jo ennen miitinkiä. Ja näille pomoille pitäisi saada vähintään 6 kk koeaika.

      Paska rasti on kun on pieni työyhteisö, 2 duunaria ja 1 pomo ja 1/3 ei tee hommiaan.
      Onneksi näinä aikoina on valtakunnallisestikin tapahtumassa näitä kuvioita joissa työt jaetaan uusiksi. Tämä 1/3 on juuri se joka täältä lähtee, toteuttava osapuoli jää.

    • YoloYolo

      Mielestäni johtaja-/päälikkö ominaisuuksia ei hankita kouluista tai kurssilta. Edm ominaisuuksia joko on tai ei ole luonnostaan.

      • Taidot_opitaan

        Luonnostaan ei ole olemassa mitään taitoja. Etenkin hyvät esimiestaidot ja ihmistuntemus ovat kovan työn takana. Pääpaino itseopiskelulla. Joka päivä.
        Puhutaan siis käsitteestä "Leadership".


      • Höpsis-löpsistä

        Ei se nyt ihan noinkaan mene. Kyllä jotkut ihmiset ovat ihan luonnostaankin lahjakkaampia myös ihmissuhde- ja kommunikointitaidoissa kuin jotkut toiset. Aivan samoin kuin joku on lahjakkaampi muita musikaalisesti tai millä muulla taiteellisella tavalla tahansa.

        Silti lahjakkaittenkin pitää opetella taitoja, vahvistaa jo olemassa olevia ja kerätä uusia. Lahjakkaille opettelu ei ehkä ole niiin "kovan työn takana".


    • Fiuuuuu

      Esimiehellä pitää olla karismaa ja ihmistuntemusta.

    • olennnn

      Hyvä esimies sihteereilleni. Olen heidän "takanaan" kaikissa asioissa xDDD

    • CaseClosed55

      Hyvä esimies pitää alaiset töissä. Jos ei pidä, ei ole töitäkään, vain työttömiä ja silloin koko kysymyksen asettelu on tarpeeton. Jos työntekijä ei tule toimeen esimiehen kanssa, voi aina irtisanoutua esimiessuhteesta, jolloin kysymys on taas tarpeeton.

      • Niilläeimuutatekemistä

        Ainakin julkisella puolella on paljon esimiehiä, joita ilman työntekijät voisivat paljon paremmin ja työtkin sujuisivat paljon paremmin kun tekijät itse suunnittelisivat ja päättäisivät miten juttujen tulisi mennä, miten ne parhaiten sujuisivat.

        Keskijohto, pikkupomo on pelkästään este ja tuottaa ainoastaan pahaa oloa ja withutusta muuten mukavaan työyhteisöön.


    • fjjhhggggghhhh

      Paras esimies, tai siis työnantaja on sellainen joka pysyy pois työmaalta ja maksaa palkan ajoissa. Hoitaa jos jotain pyydetään.

      Sähkäri.

    • MeneVessaaPesemään

      Et sovi esimieheksi. Olet yleinen perseennuolija ja pelkuri. Esimies tekee päätökset yksin.

    • ellunkanat

      Hyvä esimies / päällikkö / johtaja / työnantaja on sellainen, joka ei kysele millainen on hyvä alainen tai vaadi jotain "alaistaitoja". Alaistaitojen kyselijät tarvitsevat vain itselleen perseennuolijoita ja muita mielistelijöitä, jotta oma johtamiselämä olisi mahdollisimman helppoa. Se ei ole menestyksen tie. Se on keskipalkkaisen ja laiskan pikkumulkun tie kärvistelevässä firmassa ja taantumuksen tiellä.

      Hyvä työnantaja saa jokaisesta työkykyisestä alaisesta parhaat piirteet ja kyvyt esiin, ja osaa näin hyödyntää joukkoa kokonaisuutena siten, että se on koko työyhteisön eduksi. Johtajan työnkuvan pitääkin siis olla vaikea ja haasteellinen, ja jokainen alainen on kohdattava yksilönä. Oikeastaan ainoata merkityksellistä johtamista on henkilöstöjohtaminen.

      Militantti käskyttämisjohtaminen ja tasapäistäminen ei ole tätä päivää, eikä sillä tavalla saada ajattelevaa yksilöä motivoitua.

      Varmaan Google -nimiseltä yhtiöltä voisi kysellä, miten nykyaikana motivoidaan työntekijää ja saadaan tämä arvostamaan itseään, työnantajaansa ja työpaikkaansa. Tätä kautta menestytään. Ja mikäs tämä superselli olikaan? Luulen että sielläkin nämä asiat on kunnossa, kun 180 ihmisen voimin jauhetaan yli 2 miljardin liikevaihtoa (ja 800-900 miljoonan euron tulosta).

      Ei siis niin kuin suomalaisessa virastossa.

      Ilmeisesti monissa suomalaisyhtiöissäkin on tätä käskyttämis- ja negaatiomallia, (esim. case Nokia) ja menestys jää siten saavuttamatta.

    • kärsinedelleentraumoist

      Outokummussa yhdessä valtakunallisessa lihafirmassa oli yksi mulgvisti, joka haukkui just 50 täyttäneen alaisensa liian vanhaksi työelämään, vaikka työntekijä teki työnsä kuten toisetkin.
      Sitten vähän myöhemmin tämä mulgvisti sai peräti ylennyksen koko lihakomppanian päälliköksi ja siinä kai jatkanee edelleenkin. Pahin mitä voi olla kun perseenuolijat pääsevät päälliköiksi tai luottamusmiehiksi.

    • opptit9iiii00

      Kuopiossa oli yksi esimies, jonka suosiossa olivat savolaiset. Muualta tulleet olivat kuin punainen vaate. Esimiehen pitäisi olla ehdottomasti tasapuolinen kaikkia alaisiansa kohtaan.

    • eiikinäsavoon

      Savolaiset tunnetaan kieroudestaan.

    • remonttireino

      semmonen joka osaa korjata penkoneita ja perämoottoreita ja maksaa 70euroa tuntipalkkaa

    • Haluaisinesimieheksi

      Jostakin kuulin: Esimiehen tehtävä on mahdollistaa työn tekeminen työnekijöille. Jotenka mitä tuo sisältää niin jokainen voi miettiä. Jos tarvitsee työkaluja niin esimes kipasee hakemssa ym....

    • kokemustaonjoo

      "Itse alaisena edellytän esimieheltä tasa-arvoa työntekijöiden kesken (kaikki saman arvoisia, kukaan ei toistaan parempi)"

      Luulet että tuo on hyvä asia, mutta voin kertoa kokemuksesta että se voi muodostua painajaiseksi, jos kaikki työntekijät eivät ole työhön päteviä.
      On todella pirullista miettiä ja vastata kaikkien puolesta kaikesta ja tehdä vielä enimmät työt kyvyttömien katsellessa. Omasta mielestään viisas pomo pitää tietenkin kaikkia yhtä hyvinä työntekijöinä, vaikka monesta on enemmän haittaa kuin hyötyä. Siinä sairaseläke lähestyy tavallista nopeammin.

    • PomotPois

      Tasapuolinen, ottaa kaikki samalla tavalla huomioon, eikä pidä ympärillään "tukiklaania", jotka todellisuudessa eivät tee mitään työtä, ainoastaan tukevat esimiestä kaikin mahdollisin keinoin ja saavat siitä hyvästä palkanlisät, jotka lisät välillä kuuluisivat niille, jotka töitäkin tekee. Työt pitäisi jakaa tasan ja jos jollain on selkeästi enemmän työtä, sen pitäisi näkyä jossan muussa kun nälvimisenä. Kunnallisella puolella on myös ns pikkupomoja, jotka ovat nousseet asemaansa aikansa nuoleskeltuaan pomoa ja tätä myöten heillä ei ole enää työnteko velvoitetta, saattavat seurailla jotain tilastoja jotka ovat päin p:tä ja tämä työpanos on pois ja näkyy siten että palvelujen saanti entisestään ruuhkautuu.

    • Pomon_syvin_olemus

      Perseennuolijoitahan ne kaikki suosivat ja haluavat perustaa ympärilleen hovin sekä saada työpaikan täyteen sukulaisiaan ja naapureitaan,muita savustetaan ulos tai syrjitään kaikin tavoin jotta ymmärtäisivät itse lähteä pois.

    • Kympinkymppi

      Hyvä esimies "kerää" toimivan tiimin ympärilleen . Joka ei kyylää toisen tekemisiä vaan keskittyy ihan oikeasti tuottavaan työhönsä . Nimenomaan omaan duunin ! Kehno kymppi kerää aisallekakkiat .

    • laitoshuoltajaem

      ITSE olen ollut sairaala-alalla jo 30 vuotta ja ihan totta ..Osastonhoitaja on se OSASTON POMO JA sairaalassa on vielä siivoustoimen OHJAAJA.
      HÄN on meidän laitosapulaisten ylin esimies..
      ITSE olen laitoshuoltaja koulutukseltani ja inhoan nimitystä laitosapulainen..
      Joskus sairaanhoitajat ja perushoitajat luulevat olevansa niitä minun esimiehiäni
      JOS EPÄ KOHTIA TULEE otan sen osaston hoitajaan yhteyttä ja olemme yhdessä hoitaneet tilanteet sitten siivoustoimen johtajan kanssa.
      TÄMÄ ON KIRISTÄNYT HOITAJIEN JA LAITOSAPULAISTEN VÄLEJÄ.

      Meillä on tiukat aikataulut. voin kirjoittaa tähän päivärutiinit osastolla..
      1.AAMUVUORO: 7.00 vessojen siivous 6 kpl aikaa puolituntia..7.30 aamiaskärryn vastaanottoa ja valmiiksi laittaminen ja tässä välissä on keittänyt kahvin potilaille ja teevedet..8.00 aamIaisen jako ja syöttäminen. 8.40 oma kahvi tauko..
      Sen jälkeen huoneiden siivouksia yhteentoista ja sitten käyt tekemässä enne omaa lounastuntiasi voileivät iltavuorolle valmiiksi..siis potilasleivät..
      Lounaan jaossa avustaminen, jonka jälkeen oma ruoka puolituntia.
      TÄMÄN JÄLKEEN ON KÄYTÄVIEN MOPPAUS TAI KONETUS.
      Päiväkahvin keitto ja jako ja viimeinen työ on päiväsalien siivous.
      Osastolla on 4 PÄIVÄSALIA ja kun potilaat ovat syöneet siellä voitte arvat sitä muussin määrää lattioilla.
      OLEMME MUIDEN LAITOSHUOLTAJIEN KANSSA TEHNEET RANKIN LISTAN KUKA ON SAVUTTANUT 14.58 KAIKKI VALMIINA..7-15 työaika...Esimiehen tärkein ominaisuus on joustavuus ainakin tällä alalla..
      Onneksi nyt hyvä siivoustoimenjohtaja ON PAINOSTANUT VÄLINEIDEN LAATUUN JA MENETELMIEN KEHITTÄMISEEN..
      On niitäkin ollut joka eivät ole edes siivousalan koulutusta saanneet EDES ja eivät tajunneet mitään.
      HEITIMME VIIMEISET MOPIT SIIS LANKA MOPIT ROSKIIN KUN TULI UUSI TYÖNOHJAAJA NYT MEILLÄ ON LASTAT KÄYTÖSSÄ....Eläkkeeseen aikaa 4 vuotta tuon kun jaksaisi..

    • kkökkökkö

      Emotionaalista ja psyykkistä kypsyyttä toivoisin. Kykyä ymmärtää asioita "tavan tolloa" laajemmin. Sellainen esimies, joka ei ole esimies egoaan pönkittääkseen. Ottaa vain johtajan tehtävän joukossa, on itsekin keskellä joukkoa, eikä aseta itseään ylimielisesti toisten yläpuolelle. Ymmärtää erillisyyden itsensä ja muiden välillä, osaa asettaa omat rajansa ja kunnioittaa toisten rajoja.

    • parempi.on

      Mitä vähemmän on narsismiltaan häiriintynyt, sen parempi.

      • Häiriöitäonkaikissa

        Meinaatko, että joku on narsissi ja sitten vielä jollain muullakin tavalla häiriintynyt? Kaikkien persoonallisuushäiriöiden nimi ei ole narsismi vaikka nykyään on muotia hokea tuota sanaa joka mutkaan jos joku sivullinen ei satu niin miellyttämään omaa omituista ajatusmaailmaa.


    • lllllljjjjj

      Ymmärtää, että naisen euro on yhtä paljon, kuin miehen euro, antaa palkankorotuksia ja muita etuuksia naisille yhtä helposti, kuin miehille. Ei odota, että naisen pitää sukupuolensa vuoksi käyttäytyä tietyllä tavalla ja sama toisin päin, ei odota, että miehen pitää käyttäytyä jollain yleisesti miehekkääksi koetulla tavalla sen takia, että on mies.

    • urtsukainenvainen

      Aikojen alussa ihmisen kehonosat alkoivat kilpailla siitä kuka saa olla pomo. Aivojen mielestä tämä virka kuuluu heille koska aivot päättävät kaiken. Vatsa oli toista mieltä ja halusi olla pomo koska ruokkii ja ravitsee koko kehon. Silmät ohjaavat oikeaan suuntaan ja haluavat esimiesasemaan. Mutta sitten puuttui paska peliin ja sanoi olevansa paras vaihtoehto tähän tehtävään. Kaikki ratkesivat nauramaan ja sanoivat etteivät olleet koskaan kuulleet mitään noin typerää. Paska suuttui tästä ja päätti ettei tule viikkoon! Viiden päivän kuluttua päätä särki ja aivot olivat aivan toimintakyvyttömät. Vatsa myllersi ja vääntelehti tuskaisena. Silmät punoittivat ja vetistelivät katsoen jo kieroon. Ja kaikki huusivat kuorossa: Olkoon paska pomona! Siitä lähtien kuka tahansa paska on saanut olla pomo. Hyvää pääsiäistä!

    • Raneranerane

      Sellainen, joka monen mainitun ominaisuuden lisäksi hallitsee työsopimus- ja vuosilomalain sekä yt-lain. Tulee aivan turhaa kinaa, kun tj. yrittää hallita itsevaltiaasti säädöksistä piittaamatta.

    • Maalais järkeä päässä ettei koko ajan korosta olevansa pomo vaan kuuntelee miten joku duunari hoitaisi jonkun vaikean tilanteen.Ja jos jollain tulee eka moka tai sairausloma ei lopputili ole heti kourassa ja ylen katsominen ja ironiset kommentit vituttaa duunaria ettei se pomo saa täyttä työpanosta yhdeltäkään työläiseltä.Puhuminen että ollaan yhtä suurta perhettä täytyy pomon ajatella todella tarkkaan,siinä on vaara ettei sitä unohda yksikään työläinen ikinä.Eli kannustaminen ja hymy on parempi hyvässä mielessä kuin vittumainen kommentti,esim itte olis pitäny tuokin tehdä. Kun minä pomotin isossa firmassa pientä 25-30 hengen porukkaa alkoi yläkerta kysellä miten hemmetissä kaikki haluaa minun alaiseksi,miten teen kavereiden kanssa tulosta vaikka etukäteen olivat laskeneet että takkiin tulee tietyistä osa urakoista ja tuntihommista kun otin alihankkijan ihmisiä lisäksi vaikka he päättivät laittaa omiakin kotiin tai pakin päälle istumaan kta:lla. Minut testasi myös duunarit kertomalla etteivät kerkeä jollen astu koneen ääreen vaikka puikkoa polttamaan ym.vastaavaa lyöneet jopa vetoa etten osaa tai pärjää,eivät tienneet että olin kaikki suorittanut koulussa parhaat arvosanat ja kotona tein vapaa ajat itelle hommia vaikka minkälaisilla romuista kasatuilla kyläsepän vehkeillä. Niin välit tasoittui ja sain kunnioitusta vanhoilta karpaaseilta joka meinas tuoda välillä tipan silmäkulmaan. Tais se,,,olkoon. MUISTA ANTAA ETTÄ SAAT.

    • järkiälykuuntelutunne

      olen ollut esimiehenä 19 vuotta, sain siihen aikoinaan oman kenttäkokemuksen kautta ymmärrystä, mitä työntekijältä edellytetään sekä miten tukea työntekijää. En siis alkanut pomotella suotta, vain tukea arkea ja kuunnella, olla tasapuolinen yms. Johtamiskoultuksesta saa ymmärrystä paljon, johtamisen eri tasoihin, prosessien hallintaan, johdonmukaisuuteen ja eteen päin katsomiseen. Kokemus tekee johtajan, erilaisten persoonien ja organisaatioissa johtaminen. Lujaa ja pehmeää yhtäaikaa, lusmuilla ja sooloilla et voi. Epäkohtiin on tartuttava. Tämän päivän haaste myös rekrytointi. Tulijat eivät sitoudu työyhteisöön enää, kokeillaan ja kun perehdytys käyty, lähdetään menemään. Nyt, en sano, että syy yhdessä, mutta ei aina johtamisessakaan.
      Oma esimieheni, ominaisuuksista - odotan jämäkkyyttä, että kaikki ei käy, ettei tarvitse olla monissa keskeneräisissä hankkeissa ja haalia sinne tänne, että on tukena ja hoitaa hyvin ne asiat, jotka vietävä loppuun.
      Myös tunnejohtaja on osattava olla, tätä päivää se.

    • duunarinaduunissa

      Hyvä esimies antaa tunteen että asiat hallussa! Epämääräistä kiirettä joka toistuu loputtomasti ei ole laatua.

      Hyvä esimies kunnioittaa työntekijöitä, myös antamalla negatiivista palautetta rohkeasti mikäli asiaan on tarve! (taukoajat ja työajan noudattaminen, jne...)

      Hyvä esimies haastaa työntekijöitään "itseään vastaan" , esim. urheilussa!

      Hyvä esimies myös järjestää ajoitain ns. "viihdettä" työntekijöille, esim. saunailta jossa ruokaa ja juomaakin!


      HYVÄ esimies myös poistaa jatkuvasti ongelmallisen osaamattoman työntekijän tiimistä portin ulkopuolelle!.... Kellään kivaa kun yksi saa mokailla loputomasti laadussa

    • Ei_tällainen

      En tiedä millainen on hyvä esimies joten kerron millainen on huono..

      -sellainen joka ei neuvo ku häneltä kysytään.

      -sellainen joka antaa toisen työntekijä toimia pomon

      -välipitämätön

      -mykkä

      -Ei tee omia töitään

      -antaa alaisia kiusata

    • koettuonjo

      just noin eli antaa kaverin olla pomona, ei ota itse vastuuta ja sellainen jolla omat suosikit, myös kävelee kuin kuningatar aamulla työntekijöiden ohi nokka pystyssä..

    • ViiliPytty-

      Näitä itsestään liikoja luulevia taitamattomia/kyvyttömiä pyrkyreitä on paljon pomoina nykyisin.
      Pakkomielteinen periaate tuntuu olevan, hemmotellun pikkutyttömäinen: "Minun pitää saada olla pomo" !!!

    • pyrkyryysPois

      Vastaus aloitukseen:
      Sellainen pomo on hyvä joka osaa tasapuolisesti ja pitkäjänteisesti johtaa ilman pelkkää oman edun tavoittelua ja muiden vähättelevää nälvimistä porukassaan.
      Ja sellainen joka oikeasti osallistuu itsekin töiden tekoon eikä tuhlaa energiaansa omiin turhuuksiin.

    • aqzxmcpww

      Kyllä joo yllä oleva teksti on täysin totta, tosin "nättinokkanen" ja ns "kostoa" hautova ei kuulu olla ja suuttua joka asiasta, kun on kerran humoristinen ja muutenkin mukava, tämmösessä on usein kyse vähän nuoremmasta esimiehestä mutta on tullut esille että minkä tahansa ikänen voi käyttäytyä noin.

    • mark_twain

      Voidakseen kohdella alaisiansa tasapuolisesti esimiehen tulee säilyttää jokaiseen alaiseensa tietty etäisyys ja välimatka. Liika kaveeraaminen kostautuu armotta. Nähty monta kertaa. Hyvä esimies on reilu, kuunteleva esimies, mutta myös sellainen pomo, joka pitää ohjakset varmasti omissa käsissään. Näkymätön, mutta tilanteissa vahvasti ja älyllä mukana. Hyvä esimiestaito yleensä ( ei aina) kehittyy iän mukana. Erehdysten ja oppimisen myötä. Ei voi oppia ellei ensin munaa monta kertaa. Hyvä esimies hallitsee sekä kinkkiset ihmissuhteet, että insinöörityylisen asiajohtamisen. Johtaminen on ensisijaisesti ihmisuhdetaitoja ja toissijaisesti asiajohtamista. Esimies puhuu vähän mutta täyttä asiaa. Esimies ymmärtää työnjaon merkityksen eikä sekaannu liikaa ihmisten työhön nippelitasolla. Moni huono esimies on usein alaistensa väärin kouluttama.

    • pertti-persereikä

      Eipä ole vastaan tullut kuin ylimielisiä persereikiä muutamaa poikkeusta lukuunottamatta.
      Suomessa ei ole hyviä esimiehiä vain perus perttejä jotka ovat kieroon kasvaneita narskuja.

      Juuri siksi Suomessa menee työpaikoilla huonosti kun tällaiset typerykset ovat väärissä paikoissa leikkimässä johtajaa.

      Todelliset ihmissuhdetaidot eivät riittäisi edes porttivahdin hommiin ja perseitä nuolemalla ovat asemansa saavuttaneet lisäksi moni ns. duunarista pomoksi nostettu on pahin mahdollinen "johtaja" joka käyttää asemaansa väärin.

      • PieniPiruVasempaan

        Mielnkiintoista.
        Olisitko itse hyvä esimies?
        Ainakaan sinulle ei tuota ongelmia esittää "rakentavaa" kritiikkiä :D


    • letsmoveon

      Suomessa ei osata markkinointia niin hyvin kuin Amerikassa, Euroopassa tai Ruotsissa. Liian vähän aloitteen tekeviä, POSDCORB-mallia täydentäviä persoonia. Enemmän pitäisi olla juurikin aloitteellisuutta ja keskustelutaitoja, joita painottaisin mallia sovellettaessa. Lisäksi enemmän positiivista asennetta ja negatiiviset pois johtamasta - sitä vähemmän sotkua ja epäonnistumisia, mutta ei liian optimisia henkilöitä, vaan realiteetin ymmärtäviä.

    • yök

      OLIN työpaikassa,jossa hierarkia muodostui sukulaissuhteisiin. Esimies suosi omaa perhettään ja sukulaisiaan. Sukulaiset omaa perhettään ja sukulaisiaan jne... Esimiehellä oli omat suosikkinsa, joita huomioi ja tervehti. Muita ei vaivautunut tervehtimään. Suosikit saivat paremmat tehtävät. Perheglaanit pitivät toistensa puolta. Jos olit työntekijänä ilman "taustatukea", olit heikoilla. Ongelmatilanteissa 1 vastaan 10, et voi mitään , vaikka olisit oikeassa. Esimies joulujuhlissa ja kevätretkillä ", umpitunnelissa". Esimies totesi myös, että aina on niitä, jotka eivät tee töitään ja muiden on tehtävä enemmän.

      • syntynytkulkemaan

        Tuttu kuvio. Sellaistakin on. Fiksuna kaverina et toivottavasti kauaa vanhettunut kyseisessä firmassa. Nostit kytkintä. Hait parempaa työsuhdetta toisesta firmasta ja kenties toisesta kaupungista.


    • Mulonkero

      Hyvää keskustelua. Miten esimiehen tulee toimia jos huomaa työntekijöiden suoritustason alenemaan päin, laiskettuelua ym. Sellaista?

      • hahhaahhaaahhaaahaa

        Esimies on silloin huono ja hänet pitää vaihtaa kyvykkäämpään.
        Kekää vaan pikku hitlerille.


    • huonoin-arvoin

      hah taidat olla esimiesasemassa ja nuoleskelet niin ylempiäsikin kuin alaisia (narsistin hovi) eli olet se ns. narsisti tuuliviiri?

      • Mulonkero

        Mistä tiesit?


    • Anonyymi

      Sellainen joka on mahdollisimman kaukana työpaikalta. Mielellään toisella paikkakunnalla.

      • Anonyymi

        Entäs semmonen esimies joka asuu työpaikalla. Nukkuu yötkin siellä toimistossaan.
        Viikonlopuksi korkeintaan lähtee pois.

        Uskomatonta mutta totta. Valitettavasti!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Entäs semmonen esimies joka asuu työpaikalla. Nukkuu yötkin siellä toimistossaan.
        Viikonlopuksi korkeintaan lähtee pois.

        Uskomatonta mutta totta. Valitettavasti!

        eikös tuo ole kuitenkin upea asia. Esimies joka on sotilaallisen sitoutunut työlleen. Oikea henkilö valittu esimieheksi. Henkilö jota alainen ei voi sahata linssiin. Ymmärrän kyllä huolesi. Toiveenasi olisi löperö pomo jota voisi uunottaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        eikös tuo ole kuitenkin upea asia. Esimies joka on sotilaallisen sitoutunut työlleen. Oikea henkilö valittu esimieheksi. Henkilö jota alainen ei voi sahata linssiin. Ymmärrän kyllä huolesi. Toiveenasi olisi löperö pomo jota voisi uunottaa.

        Sairas tai asunnoton?


    • Anonyymi

      hyvä esimies ymmärtää ihmisten erilaisuuden. Hyväksyy sen tosiasian, että osa alaisista on puuhastelijoita, jotka ahdistuvat ja stresaantuvat jos tulee liikaa työpaineita. Hyvä pomo osaa jättää puuhastelijat suosiolla rauhaan ja antaa haastavammat työt sovinnolla muutamalle omatoimiselle ja aloiteelliselle yksilölle. Juurikin sellaisia pomoja tarvitaan joilla on älyllistä pelisimää ihmisten erilaisuudelle.

    • Anonyymi

      Hyvä esimies ei yritä jyrätä ja musertaa alaisiaaan, jotta saisi nämä toimimaan hänen haluamallaan tavalla. Hyvä esimies ymmärtää, että jokainen hänen työntekijänsä on oma yksilönsä, heillä on omat ajatuksensa, heitä ei kuulu tasapäistää. Monesti esimiehet käsittävät jopa sanoja väärin, koska ovat eri murrealueelta kotoisin, kuin alaiset.
      Huono esimies haluaa murtaa työntekijän, jotta saa tahtonsa läpi.

    • Anonyymi

      hyvä esimies ei anna alaisen pomottaa toisia työntekijöitä.

    • Anonyymi

      Aikas kortilla on ns. hyvä pomo, suurin osa pikku nilkeistä kerää vain hovia ympärilleen ja managment by perkele on ahkerasti käytössä.

      Hiekkalaatikkoleikkejä ei kukaan itseänsä arvostava duunari jaksa kauaa katella ja poistuu paskasta työpaikasta heti paremman läydettyään ja taas ihmetellään kun työ ei kelpaa kyseisissä paikoissa, sitä saa mitä tilaa!

    • Anonyymi

      Esimiestyö on yksinäistä hommaa. Esimiehen tehtävänä on pitää työn tarkoitus kirkkaana niin itselleen kuin alaisilleenkin. Ihmisen kunnioitus on keskeinen omainaisuus.

      Esimieskin on jonkun alainen ja myös alaistaidot ovat tärkeitä. Toki saa ajaa oman substanssinsa agendaa, mutta on myös taivuttava siihen, että resursseja ei aina allokoida oman yksikön tarpeiden mukaan.

      Työ vaatii ahkeruutta ja nöyryyttä.

    • Anonyymi

      Jahas ,että millainen on hyvä esimies mielestäni:asiallinen,tasapuolinen,empaattinen,kuuntelee alaistaan,ei suosikkeja kuten monella voi olla.
      Millainen ei pitäisi olla:ylimielinen,diktaattori toki firmaa pitää myös ajatella ei kuitenkaan ihan pilkun pyöritykseen asti.
      Koulutus on todella tärkeä ja mielellään testattu sopiiko esimies asemaan lainkaan ei riitä jos repäistään firman sisältä noin sopiva ilman asiallista koulutsta ko alalle.

    • Anonyymi

      Tasapuolinen, johdonmukainen, systemaattinen, antaa alaisilleen hedän toimenkuvaan kuuluvia valtuuksia, luottaa alaisten ammattitaitoon (eteenkin jos kyseessä asiantuntijatehtävä), ei sanele asioita ja itsestäänselvyyksiä, vaan kysyy ja pohtii alaisten kanssa asioita. On tuki / selkänoja, ei mikrojohda alaistensa ohi. Hillitsee itsensä tiukassakin paikassa, ei pura huonoa tuultaan alaisiin. Voi jämäkkä ja vaativakin mutta virallinen, takakireä tärkeilijä jolle kukaan uskalla sanoa mitään ei saa olla.

    • Anonyymi

      Tärkein on Isot Munat, meidän firman pomolla on firman isoimmat Munat. Hän on suuri mulkku. Kun asiat eivät mene putkeen hän kusee sen ihmisen päälle josta ei tykkää. Pomo nussii kaikki firman naiset. Pomo vaatii että joka viikonloppuisin pidetään sauna ilta jolloin pomo esittelee Isot munansa ja nauraa pienimunaiset miehet
      Maanantaina on Kusi kilpailu jonka pomo voittaa, pomolle pitää ostaa pullo viinaa. Pomo kusee tet harjoittelijoitten päälle ja nauraa. Pomo ei siedä jos jollain on isommat Munat

      • Anonyymi

        Minä haluan tuollaisen pomon, missä teidän firma on tulen teille töihin


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2062
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1604
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1471
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      20
      1451
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1431
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1415
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1377
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1310
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1240
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1229
    Aihe