Muistan joskus saaneeni kylmäsavuporosta tehtyä keitto jossa oli sulatejuustoa...mutta en muista tarkemmin..muistaako kukaan...please se oli hyvää
hyvän porokeiton ohje
8
1343
Vastaukset
- make_a_wish
pirkalta löytyy resepti nimellä juustoinen porokeitto. voit etsiä netistä tai sitten pirkan parhaasta keittokirjasta. uskoisin että hyvää on.
- uppis
Itse laitoin juuri viikko sitten tätä keittoa, ja vei kyllä kielen mennessään. Suosittelen!
Juustoinen porokeitto
(5 annosta)
1 pkt (240 g) Pirkka-poronkäristystä
1 rkl öljyä
2 rkl vehnäjauhoja
1 l vettä
1 lihaliemikuutio
1 rkl viherpippureita
2 ps (à 250 g) Pirkka-kasvissuikaleita
1 rs (200 g) sulatejuustoa
Kuumenna paistokasarin pohjalla öljy. Lisää jäinen lihapala. Käännä melko nopeasti ja raaputa haarukalla kerros lihaa irti pannulle. Käännä jälleen ja tee samoin toiselle puolelle. Jatka näin kunnes koko lihapala on riivitty pannulle. Jatka paistamista, kunnes liha saa väriä, ja ripottele jauhot päälle. Sekoita hyvin ja lisää vähän vettä. Sekoita kunnes keittopohja sakenee ja kiehahtaa. Lisää taas vettä. Kun seos kiehuu tasaisena, voit lisätä loput vedestä. Murenna joukkoon lihaliemikuutio ja viherpippurit kämmenellä rikkihierrettyinä. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin 10 minuuttia. Lisää kasvissuikaleet ja keitä vielä 5 - 10 minuuttia. Sulata joukkoon sulatejuusto ja kuumenna kiehuvaksi. Tarjoa keiton kanssa tuoretta leipää, esimerkiksi rieskoja. - poro on paras
uppis kirjoitti:
Itse laitoin juuri viikko sitten tätä keittoa, ja vei kyllä kielen mennessään. Suosittelen!
Juustoinen porokeitto
(5 annosta)
1 pkt (240 g) Pirkka-poronkäristystä
1 rkl öljyä
2 rkl vehnäjauhoja
1 l vettä
1 lihaliemikuutio
1 rkl viherpippureita
2 ps (à 250 g) Pirkka-kasvissuikaleita
1 rs (200 g) sulatejuustoa
Kuumenna paistokasarin pohjalla öljy. Lisää jäinen lihapala. Käännä melko nopeasti ja raaputa haarukalla kerros lihaa irti pannulle. Käännä jälleen ja tee samoin toiselle puolelle. Jatka näin kunnes koko lihapala on riivitty pannulle. Jatka paistamista, kunnes liha saa väriä, ja ripottele jauhot päälle. Sekoita hyvin ja lisää vähän vettä. Sekoita kunnes keittopohja sakenee ja kiehahtaa. Lisää taas vettä. Kun seos kiehuu tasaisena, voit lisätä loput vedestä. Murenna joukkoon lihaliemikuutio ja viherpippurit kämmenellä rikkihierrettyinä. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin 10 minuuttia. Lisää kasvissuikaleet ja keitä vielä 5 - 10 minuuttia. Sulata joukkoon sulatejuusto ja kuumenna kiehuvaksi. Tarjoa keiton kanssa tuoretta leipää, esimerkiksi rieskoja.ohjeesta. Kokeilen varmasti!
- Kokki
poro on paras kirjoitti:
ohjeesta. Kokeilen varmasti!
VIELÄKIN PAREMPI OHJE JOKA VIE KIELEN MENNESSÄÄN, MUTTA KUN KELLO KÄY JO KOLMEA NIIN TYÖPÄIVÄ ON OHITSE, EN SIIS JAKSA ENÄÄN VASTATA LÄHDEN KOTIIN. KOETAN JOSKO HUOMENNA OLISI VIRTAA VASTAAMAAN. PIRKKA ON PIRKKAA JA KUNNON OHJEET ON ERIKSEEN.
- poro on paras
Kokki kirjoitti:
VIELÄKIN PAREMPI OHJE JOKA VIE KIELEN MENNESSÄÄN, MUTTA KUN KELLO KÄY JO KOLMEA NIIN TYÖPÄIVÄ ON OHITSE, EN SIIS JAKSA ENÄÄN VASTATA LÄHDEN KOTIIN. KOETAN JOSKO HUOMENNA OLISI VIRTAA VASTAAMAAN. PIRKKA ON PIRKKAA JA KUNNON OHJEET ON ERIKSEEN.
hyvää kannattaa aina odottaa...
- Kokki
poro on paras kirjoitti:
hyvää kannattaa aina odottaa...
Joo sori oli kiire päivä, no nyt sitten raapaisen sulle tän ohjeen tyngän.
Porkkanaa,salottisipulia,purjoa,punaista paprikaa,kylmäsavuporoa,mustaleima emmental sulatejuustoa,riistafondia,vp,mp,smetanaa ja suolaa, ja teko sitten näin:
Pilko porkkana,purjo, paprika ja sipuli ohuiksi noin tuuman pituisiksi suikaleiksi ja ruskista voissa, mielummin kirkastetussa. siis ensin porkkana sitten sipuli sen jälkeen paprika ja aivan viimeiseksi nopeasti purjo. Laita sitten kasariin VOITA n.50g ja siihen pari rkl vehnäjauhoa sekoita ja lisää vettä n. 1 litra lisää ½ dl riistafondia, ripaus mp ja vp. keittele hiljaa noin 15 min ja lisää paketti sulatejuustoa ja noin 150 g savuporoa ohuina suikaleina taas keittele n. 5 min ja maistele. Poron määrää voit lisätä maun mukaan mutta varo suolaisuutta kylmäsavuporo on erittäin vahvanmakuista kun se kuumenee pienikin määrä yleensä riittää. Katso myös tarviiko keittoa paksuntaa tai ohentaa jokaisella on omat vahvuutensa mutta näin pitäisi tulla samettisen pehmeää. Laita muuten eka kiehutusvaiheessa 1 rkl hunajaa tai jos ei ole niin sokeria pehmentää maukua. Lopuksi lisää vihannekset ja noin 1 kaupan pikkupurkki smetanaa oliko se nyt 1,2 dl, hauduta vielä noin viisi-10 minuuttia ja nauti. ÄLÄ POLTA POHJAAN!!!
Hyviä naattimis hetkiä!
t. Chef de cuisine - poro on paras
Kokki kirjoitti:
Joo sori oli kiire päivä, no nyt sitten raapaisen sulle tän ohjeen tyngän.
Porkkanaa,salottisipulia,purjoa,punaista paprikaa,kylmäsavuporoa,mustaleima emmental sulatejuustoa,riistafondia,vp,mp,smetanaa ja suolaa, ja teko sitten näin:
Pilko porkkana,purjo, paprika ja sipuli ohuiksi noin tuuman pituisiksi suikaleiksi ja ruskista voissa, mielummin kirkastetussa. siis ensin porkkana sitten sipuli sen jälkeen paprika ja aivan viimeiseksi nopeasti purjo. Laita sitten kasariin VOITA n.50g ja siihen pari rkl vehnäjauhoa sekoita ja lisää vettä n. 1 litra lisää ½ dl riistafondia, ripaus mp ja vp. keittele hiljaa noin 15 min ja lisää paketti sulatejuustoa ja noin 150 g savuporoa ohuina suikaleina taas keittele n. 5 min ja maistele. Poron määrää voit lisätä maun mukaan mutta varo suolaisuutta kylmäsavuporo on erittäin vahvanmakuista kun se kuumenee pienikin määrä yleensä riittää. Katso myös tarviiko keittoa paksuntaa tai ohentaa jokaisella on omat vahvuutensa mutta näin pitäisi tulla samettisen pehmeää. Laita muuten eka kiehutusvaiheessa 1 rkl hunajaa tai jos ei ole niin sokeria pehmentää maukua. Lopuksi lisää vihannekset ja noin 1 kaupan pikkupurkki smetanaa oliko se nyt 1,2 dl, hauduta vielä noin viisi-10 minuuttia ja nauti. ÄLÄ POLTA POHJAAN!!!
Hyviä naattimis hetkiä!
t. Chef de cuisineKokeillaan..varmasti maukasta
- jouko
Kokki kirjoitti:
Joo sori oli kiire päivä, no nyt sitten raapaisen sulle tän ohjeen tyngän.
Porkkanaa,salottisipulia,purjoa,punaista paprikaa,kylmäsavuporoa,mustaleima emmental sulatejuustoa,riistafondia,vp,mp,smetanaa ja suolaa, ja teko sitten näin:
Pilko porkkana,purjo, paprika ja sipuli ohuiksi noin tuuman pituisiksi suikaleiksi ja ruskista voissa, mielummin kirkastetussa. siis ensin porkkana sitten sipuli sen jälkeen paprika ja aivan viimeiseksi nopeasti purjo. Laita sitten kasariin VOITA n.50g ja siihen pari rkl vehnäjauhoa sekoita ja lisää vettä n. 1 litra lisää ½ dl riistafondia, ripaus mp ja vp. keittele hiljaa noin 15 min ja lisää paketti sulatejuustoa ja noin 150 g savuporoa ohuina suikaleina taas keittele n. 5 min ja maistele. Poron määrää voit lisätä maun mukaan mutta varo suolaisuutta kylmäsavuporo on erittäin vahvanmakuista kun se kuumenee pienikin määrä yleensä riittää. Katso myös tarviiko keittoa paksuntaa tai ohentaa jokaisella on omat vahvuutensa mutta näin pitäisi tulla samettisen pehmeää. Laita muuten eka kiehutusvaiheessa 1 rkl hunajaa tai jos ei ole niin sokeria pehmentää maukua. Lopuksi lisää vihannekset ja noin 1 kaupan pikkupurkki smetanaa oliko se nyt 1,2 dl, hauduta vielä noin viisi-10 minuuttia ja nauti. ÄLÄ POLTA POHJAAN!!!
Hyviä naattimis hetkiä!
t. Chef de cuisineMitä hittoa toi purjo tekee tuolla keitossa..en tykkää ollenkaan...Muuten hyvä ohje...
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Alle 15 oli
Arvasi että lapsi asialla hallin palossa. Surullista. Mutta jos osaa/kykenee käyttää tulentekovehkeitä niin pitää osata421472Mikä on kaivattusi ihanin ja ärsyttävin piirre?
Ja onko hän mies, nainen ja muun sukupuolinen? Mies. Huomaavaisuus. Kiireisyys. Joskus voi rentoutuakin.981365Riikka Purra: työttömät tulee velvoittaa töihin
Purra panisi työttömät tulevaisuudessa työskentelemään sosiaaliturvan saamiseksi, koska työllisyysaste ei muuten näytä l3051313- 1091125
- 191081
- 661068
Näin Ellen Jokikunnaksen Ralph-poikaa suojellaan julkisuudelta - Katso tuoreet kuvat Italiasta!
Ellen Jokikunnas ja Jari Rask ovat Ralph-poikansa kanssa kakkoskodissa Italiassa. Mukana on myös Unelmia Italiassa -kuva161039- 711012
Heh, persut = vassarit = 10,0 %
Minja tuli nyt jo Riikan rinnalle, sitten alkaa tekemään kaulaa. Molemmilta kympin arvoinen suoritus! https://www.hs.f177892Vihdoinkin lavatansseja tv:ssä - Juhannuksena tanssitaan, bändeinä Yölintu ja Komiat!
Jes, vihdoinkin lavatansseja taas televisiossa! Keskikesän juhlaa vietetään tänä juhannuksena Tuuloksen Kapakanmäellä ju18841