Ruisleipää

Vaasan

Valmistaako Vaasan&Vaasan leipätehdas ruisleipää missä olisi rukiinosuus yli 60%.Taitaan se VEHNÄN osuus olla yli 60%näissä Vaasan RUKIISISSA leivissä,kuten esim.Vaasan ruispalat.
Mitenkähän sellainen mainoslause purisi kuluttajiin;"Meidän ruisleipämme sisältää peräti 63% vehnäjauhoja".Miksi tätä ei haluta käyttää markkinoinnissa hyväksi.Eihän vehnäjauhoissa mitään vikaa ole.

43

3011

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • aälsdktji

      "Ruisantero - siinä on reikä".

      Ei mainosten ole tarkoitus kertoa tuotesisältöä, vaan saada tuote myydyksi.

      Tuoteseloste on kuitenkin jokaisen lukutaitoisen nähtävillä täällä suloisessa Suomenmaassamme, joten mainostajia on turha syyttää, jos menee lankaan.

      "Suomen suosituin ruisleipä" taitaa toimia ihan hyvin, koska se taitaa olla totta tänäkin päivänä.

      • Ruisleipää

        Mikä erottaa Ruisleivän tällaisesta "suositusta"ruisleivästä,meinaan niinkuin,nimeltään.Eikö olisi oikea nimi sekaleivälle nimeksi;Sekaleipä?Diapeetikot kyllä suosivat rukiista leivottua Ruisleipää.Toinen juttu on myös ikuinen itkun aihe;"kotimaista ruista ei riitä ruisleivän raakaaineeksi".Minun mielestä keskusteluun on tuotava myös vehnän alkuperä,koska sen osuus on huomattavasti suurempi "ruisleivässä" kuin rukiitten osuus.
        Jauhelihaa kutsutaan esim. sikanauta,osuuksien mukaan.


      • Diapeetikot

        Haluavat TIETÄÄ vehnän määrän aterioissaan.Hiilihydraatit ovat tärkeä osa leivissä,rukiin ja vehnän hiilihydraatit eroavat toisistaan.Rukiin hiilihydraatit imeytyvät hitaammin,rukiista ei tule ns.insuliiniresistanssia.Peruna on pahin tällaisen lyhytketjuisen hiilihydraatin lähde,vehnä tulee heti perässä.


      • aälsdktji
        Diapeetikot kirjoitti:

        Haluavat TIETÄÄ vehnän määrän aterioissaan.Hiilihydraatit ovat tärkeä osa leivissä,rukiin ja vehnän hiilihydraatit eroavat toisistaan.Rukiin hiilihydraatit imeytyvät hitaammin,rukiista ei tule ns.insuliiniresistanssia.Peruna on pahin tällaisen lyhytketjuisen hiilihydraatin lähde,vehnä tulee heti perässä.

        Niin haluamme me muutkin.

        Mutta ei tämä asia voi olla mainostajien vastuulla, varsinkaan kun tuoteselosteet löytyvät jokaikisestä leipäpaketista.

        Kirjoitanko minä jotenkin epäselvästi?


      • kahden diabeetikon isä
        Diapeetikot kirjoitti:

        Haluavat TIETÄÄ vehnän määrän aterioissaan.Hiilihydraatit ovat tärkeä osa leivissä,rukiin ja vehnän hiilihydraatit eroavat toisistaan.Rukiin hiilihydraatit imeytyvät hitaammin,rukiista ei tule ns.insuliiniresistanssia.Peruna on pahin tällaisen lyhytketjuisen hiilihydraatin lähde,vehnä tulee heti perässä.

        "Haluavat TIETÄÄ vehnän määrän aterioissaan.Hiilihydraatit ovat tärkeä osa leivissä,rukiin ja vehnän hiilihydraatit eroavat toisistaan.Rukiin hiilihydraatit imeytyvät hitaammin,"


        Diabeetikoiden kannalta oleellisempaa on ruisleivässä sen kuitupitoisuus. Se vaikuttaa paljon enemmän siihen imeytymis- ja sokeristumisnopeuteen (hidastavasti) kuin se pieni määrä vehnäjauhoa rukiin joukossa. Eikä se vehnäkään ole kauhean huonoa, jos se on kokojyväjauhoa. Vältettäviä ovat vähäkuituiset kuoritusta vehnästä tehdyt leivät. Ei ole mitään tarvetta hakea 100%:sti rukiista leipää.

        Ei tässä tarvitse mennä fanaattisuuteen. Kohtuus riittää ja toimii - siitä on meidän perheessä yli 10 vuoden kokemus kahden diabeetikon osalta (hoitotasapaino molemmilla erinomainen).


      • Kiril
        kahden diabeetikon isä kirjoitti:

        "Haluavat TIETÄÄ vehnän määrän aterioissaan.Hiilihydraatit ovat tärkeä osa leivissä,rukiin ja vehnän hiilihydraatit eroavat toisistaan.Rukiin hiilihydraatit imeytyvät hitaammin,"


        Diabeetikoiden kannalta oleellisempaa on ruisleivässä sen kuitupitoisuus. Se vaikuttaa paljon enemmän siihen imeytymis- ja sokeristumisnopeuteen (hidastavasti) kuin se pieni määrä vehnäjauhoa rukiin joukossa. Eikä se vehnäkään ole kauhean huonoa, jos se on kokojyväjauhoa. Vältettäviä ovat vähäkuituiset kuoritusta vehnästä tehdyt leivät. Ei ole mitään tarvetta hakea 100%:sti rukiista leipää.

        Ei tässä tarvitse mennä fanaattisuuteen. Kohtuus riittää ja toimii - siitä on meidän perheessä yli 10 vuoden kokemus kahden diabeetikon osalta (hoitotasapaino molemmilla erinomainen).

        räjähdysmäisesti kasvavan diabeteksen ja siksi olen vähentänyt hiilihydraattien syömisen minimiin, mukaanlukien ruisleivän, jota syön vain satunnaisesti ja hyvin vähän kerrallaan. Äitini tekee ruisleivän maalla ilman vehnää ja kaupasta saa Uotilan ruisleipää joka on 100% ruista ja ilman lisäaineita.


      • Täysrukiista
        kahden diabeetikon isä kirjoitti:

        "Haluavat TIETÄÄ vehnän määrän aterioissaan.Hiilihydraatit ovat tärkeä osa leivissä,rukiin ja vehnän hiilihydraatit eroavat toisistaan.Rukiin hiilihydraatit imeytyvät hitaammin,"


        Diabeetikoiden kannalta oleellisempaa on ruisleivässä sen kuitupitoisuus. Se vaikuttaa paljon enemmän siihen imeytymis- ja sokeristumisnopeuteen (hidastavasti) kuin se pieni määrä vehnäjauhoa rukiin joukossa. Eikä se vehnäkään ole kauhean huonoa, jos se on kokojyväjauhoa. Vältettäviä ovat vähäkuituiset kuoritusta vehnästä tehdyt leivät. Ei ole mitään tarvetta hakea 100%:sti rukiista leipää.

        Ei tässä tarvitse mennä fanaattisuuteen. Kohtuus riittää ja toimii - siitä on meidän perheessä yli 10 vuoden kokemus kahden diabeetikon osalta (hoitotasapaino molemmilla erinomainen).

        Siksi että se on parempaa.Vai fanattinen,kun etsii rukiista leivottua ruisleipää.Entä ne lyhytketjuiset hiilihydraatit,niitä voi välttää kun on vain tarpeeksi fiksu.Peruna on hyvää mutta sen tärkkelys pahasta laihduttajille,vaikka niitä kuituja leivästä saakin.Kohtuus aina kaikessa,tietoa täytyy saada, ja itse kukin sitten taapraa tyylillään.


      • fanaatikkojen tunnistaja
        Täysrukiista kirjoitti:

        Siksi että se on parempaa.Vai fanattinen,kun etsii rukiista leivottua ruisleipää.Entä ne lyhytketjuiset hiilihydraatit,niitä voi välttää kun on vain tarpeeksi fiksu.Peruna on hyvää mutta sen tärkkelys pahasta laihduttajille,vaikka niitä kuituja leivästä saakin.Kohtuus aina kaikessa,tietoa täytyy saada, ja itse kukin sitten taapraa tyylillään.

        Se, että pyritään 100%:een "puhtauteen", on juuri merkki fanaattisuudesta. Fanaatikko ei kykene näkemään, että jollain 10%:n osuudella ei mitään käytännön merkitystä, jos se 90% on OK.


      • Idiootin tunnistaja
        fanaatikkojen tunnistaja kirjoitti:

        Se, että pyritään 100%:een "puhtauteen", on juuri merkki fanaattisuudesta. Fanaatikko ei kykene näkemään, että jollain 10%:n osuudella ei mitään käytännön merkitystä, jos se 90% on OK.

        Vain täysi idiootti päästelee palstoilla täyttä paskaa.


      • varastit nimmarini
        Idiootin tunnistaja kirjoitti:

        Vain täysi idiootti päästelee palstoilla täyttä paskaa.

        > Vain täysi idiootti päästelee palstoilla täyttä paskaa

        Niinpä näytät tekevän. Katso peiliin!


    • revityt

      kaikilla valmistajilla samaa muovissa sitkistynyttä pahvia,mautonta ja maltailla makeutettua.Ainoa lähellä ruisleipää oleva tuote on Fazerin paistopisteiden limppu.Kehtaan lausua asiasta mielipiteeni sillä olen kokeillut hapanlimpun paistoa pelkästä ruisjauhosta ja hyvää tuli.Ammattini kuitenkin toisella alalla joten jättäisin homman leipomoille.Haloo siellä valtakunnallisissa ketjuissa ? Paikallisleipomotkaan eivät vastaa tarpeeseeni,länsisuomessa tehdään vain kuivia reiällisiä känttyjä jotka vielä pilataan kuminalla.

    • itse leipoa

      On se niin kovin vaikea ymmärtää, että leivästä iso osa on vettä, jolloin rukiin osuus väkisinkin jää alle puoleen. On kyllä totta, että esim. ruispaloissa on joukossa hieman vehnäjauhoja makua ja rakennetta parantamassa, näin on toki kaikissa hyvissä ruisleivissä.

    • rauhoittelija

      Mikähän se ongelma muuten on? Tiesitkö, että ei se rukiin osuus voi kovin paljoa yli 50% - 60%:n olla, koska seuraavaksi eniten leivässä on aina vettä (jopa näkkileivässä n. 10%)? Sitä vehnä on hiukan mukana leivän kuohkeuden ja sitkoisuuden vuoksi.

      Oleellisempaa olisi tutkia leipien tuoteselosteista kuidun määrää ja ostaa runsaskuituisia leipiä!

      • Taikinaankin,joo.

        Minäpä vaan jatkan keskustelua.Oululaisen ruislimppu on parhaastapäästä,tuoteselostukset ovat selkeät.Oululaisen ruislimpun jauhojenmäärästä 74% sisältää täysjyväruisjauhoja.Ja kaikistaaineksista 54%.
        Vaasan Ruisriuskan aineksista vain 39% on ruisjauhoja.Miksi kutsua tällaista sekaleipää ruisleiväksi.Ja entisestään asia hämärtyy kun tarjolla on kokojyväruisleipää,jossa on vehnäjauhojenosuus yli 60%.Entäpä ruisleipä jossa 100% käytettyjen jauhojenosuudesta onkin ruisjauhoja.Tällaisiakin oikeita Ruisleipiä on tarjolla.Kyllä sekaleivät pitää pystyä erottelemaan Ruisleivistä ilman tuoteselosteen tankkaustakin,


      • minäpä kysyn
        Taikinaankin,joo. kirjoitti:

        Minäpä vaan jatkan keskustelua.Oululaisen ruislimppu on parhaastapäästä,tuoteselostukset ovat selkeät.Oululaisen ruislimpun jauhojenmäärästä 74% sisältää täysjyväruisjauhoja.Ja kaikistaaineksista 54%.
        Vaasan Ruisriuskan aineksista vain 39% on ruisjauhoja.Miksi kutsua tällaista sekaleipää ruisleiväksi.Ja entisestään asia hämärtyy kun tarjolla on kokojyväruisleipää,jossa on vehnäjauhojenosuus yli 60%.Entäpä ruisleipä jossa 100% käytettyjen jauhojenosuudesta onkin ruisjauhoja.Tällaisiakin oikeita Ruisleipiä on tarjolla.Kyllä sekaleivät pitää pystyä erottelemaan Ruisleivistä ilman tuoteselosteen tankkaustakin,

        "Ja entisestään asia hämärtyy kun tarjolla on kokojyväruisleipää,jossa on vehnäjauhojenosuus yli 60%"

        ....sellainen leipä on? Tuotetietoa, kiitos!

        Tuossahan ei jäisi enää jäljelle juuri muuta kuin veden osuus.

        En oikein jaksa uskoa, että sellaista leipää, jossa vehnäjauhoa on yli puolet, nimitettäisiin _ruisleiväksi_.


      • Vanha kokki
        minäpä kysyn kirjoitti:

        "Ja entisestään asia hämärtyy kun tarjolla on kokojyväruisleipää,jossa on vehnäjauhojenosuus yli 60%"

        ....sellainen leipä on? Tuotetietoa, kiitos!

        Tuossahan ei jäisi enää jäljelle juuri muuta kuin veden osuus.

        En oikein jaksa uskoa, että sellaista leipää, jossa vehnäjauhoa on yli puolet, nimitettäisiin _ruisleiväksi_.

        Porissa leipoo 100 % ta ruislimppua, lisänä suola ja vesi. On kuulkaa hyvää. Sekaleipiä ovat ne joissa on rukiin lisäksi muita jauhoja. Porista löytyy myös Ullan Pakarin kiviarinaleipien kirjo. Kaikki ovat korkeata laatua ja erittäin maukkaita, erityisesti Kaurajuntta. Suosittelen mitä lämpimimmin. Omatekoisen voin kera todellista gourmet herkkua.


      • Erajeje
        Vanha kokki kirjoitti:

        Porissa leipoo 100 % ta ruislimppua, lisänä suola ja vesi. On kuulkaa hyvää. Sekaleipiä ovat ne joissa on rukiin lisäksi muita jauhoja. Porista löytyy myös Ullan Pakarin kiviarinaleipien kirjo. Kaikki ovat korkeata laatua ja erittäin maukkaita, erityisesti Kaurajuntta. Suosittelen mitä lämpimimmin. Omatekoisen voin kera todellista gourmet herkkua.

        "leipoo 100 % ta ruislimppua, lisänä suola ja vesi"

        Niin eikös hiivaa ainakin kuuluu limppuihin laittaa?


      • "Kuuluu"?
        Erajeje kirjoitti:

        "leipoo 100 % ta ruislimppua, lisänä suola ja vesi"

        Niin eikös hiivaa ainakin kuuluu limppuihin laittaa?

        "Kuuluu" ja ei kuulu! Voi sekä laittaa tai olla laittamatta, jolloin käytetään ns. taikinanjuurta.


    • leivänehdottaja

      ...ei anna periksi sinun syödä pieniäkään määriä vehnää, niin tuossa sinulla kokoruisleipä:

      "Fazer Real 405g täysjyvä
      Saat yhdestä viipaleesta kuitua 14 % päivän tarpeesta.

      Kuitua 10 %
      Leivontaan käytetyistä jauhoista täysjyväruista 100 %

      Ainesosat
      Täysjyväruis (59 %) jauhoina, rouheina ja jyvinä, vesi, siirappi, ohramallasuute ja ruismallasuute, suola (0.7 %) ja hiiva. "

      Täysin rukiisia ei ole montakaan. Monissa leivissä vehnän osuus on kuitenkin varsin mitätön eikä sillä ole mitään merkitystä esim. leivän hiilihydraattien imeytymisen kannalta. Vehnää on käytetty sekä leivontateknisistä syistä että tekemään leivästä houkuttelevampi ostajalle (esim. kuohkeus).

      • Fatserin

        Leivät ovat osuneetkin pöytääni,


    • puhdasta ruisleipää

      Ostin tunti sitten Helsingin Vuosaaren Columbuksen S-Marketista reikäleivän, jossa ainesosia on tuoteselosteen mukaan tasan kolme:
      1. Täysjyväruisjauho (luomu).
      2. Vesi.
      3. Suola (0,5 %).
      Valmistaja on Samsara Oy, Vantaa.
      Nettiosoite on
      www.samsara.fi

    • ruiks

      juuri ostettuna Salosen ruisreikäleipä. Ainekset: ruisjauho 78%, vesi suola. Hyvää on. Mukavan ohutta, valmiiksi halkaistu ja kohtuuhintaistakin. Turusta ainakin löytyy.
      Ja myös Leipomo Rostenin ruisleivässä näkyy olevan vain pelkkää ruista, mutta hiivaa myös. Turkulainen valmistaja sekin.

      • Vanha kokki

        sijaitsee Porissa, liekö Turussa sama Salonen?


      • jopjop
        Vanha kokki kirjoitti:

        sijaitsee Porissa, liekö Turussa sama Salonen?

        Turussa oleva leipomo Salonen on perustettu 1905 ja jo kolmannen polven perheleipomo joka kuuluu perheleipureiden ketjuun.

        Pauli Salosen leipomosta Porista en nopealla haulla löytänyt muuta kun osoitetiedot muutamasta linkistä, mutta ei kuulu Turun Salosen leipomoon. Uskon että tekee hyvää ruisleipää.

        Tiedoksi vielä kaikille että tuoteselosteessa EI koskaan voi lukea 100% jotain raaka-ainetta sillä leipä on vähintään neljän raaka-aineen tuotos.

        Vain ruisjauhopussissa voi olla 100% ruista, leipään tulee myös vettä, suolaa ja hiivaakin (pääsääntöisesti) jolloin prosenttuaaliset osuudet eivät leivän TUOTESELOSTEESSA voi olla 100%

        Silloin kun leivän nimessä on sana ruis, pitää lain mukaan ilmoittaa rukiin määrä, kuten esim. juustosämpylässä juuston määrä, valkosipulibatongissa valkosipulin määrä jne....

        No miksei sitten ilmoiteta kaikkien aineiden prosenttuaalisia määriä, johtuu siitä yrityksillä on reseptisalaisuus ettei niitä voi jokainen kotikokki tai leipuri kopioida.

        Kaikki mitä laki vaatii ilmoittaa vastuulliset yrittäjät tuoteselosteessaan.

        Yleisin uskomus on että jos tuoteselosteessa lukee 40% ruista niin loppu on vehnää 60%, kokeilkaapas sekoittaa tällä suhteella näitä kahta ainesosaa. Haluan kommentteja tuliko hyvää leipää. Itse uskon että vaikea leikata viipaleita, levittää levitettä ja laittaa juustoa tämän jauhoseoksen päälle :o))

        Näkkileivässäkin on vettä tosin 10% luokkaa, ruokaleivissä 30%-38% luokkaa.


      • Vanha kokki
        jopjop kirjoitti:

        Turussa oleva leipomo Salonen on perustettu 1905 ja jo kolmannen polven perheleipomo joka kuuluu perheleipureiden ketjuun.

        Pauli Salosen leipomosta Porista en nopealla haulla löytänyt muuta kun osoitetiedot muutamasta linkistä, mutta ei kuulu Turun Salosen leipomoon. Uskon että tekee hyvää ruisleipää.

        Tiedoksi vielä kaikille että tuoteselosteessa EI koskaan voi lukea 100% jotain raaka-ainetta sillä leipä on vähintään neljän raaka-aineen tuotos.

        Vain ruisjauhopussissa voi olla 100% ruista, leipään tulee myös vettä, suolaa ja hiivaakin (pääsääntöisesti) jolloin prosenttuaaliset osuudet eivät leivän TUOTESELOSTEESSA voi olla 100%

        Silloin kun leivän nimessä on sana ruis, pitää lain mukaan ilmoittaa rukiin määrä, kuten esim. juustosämpylässä juuston määrä, valkosipulibatongissa valkosipulin määrä jne....

        No miksei sitten ilmoiteta kaikkien aineiden prosenttuaalisia määriä, johtuu siitä yrityksillä on reseptisalaisuus ettei niitä voi jokainen kotikokki tai leipuri kopioida.

        Kaikki mitä laki vaatii ilmoittaa vastuulliset yrittäjät tuoteselosteessaan.

        Yleisin uskomus on että jos tuoteselosteessa lukee 40% ruista niin loppu on vehnää 60%, kokeilkaapas sekoittaa tällä suhteella näitä kahta ainesosaa. Haluan kommentteja tuliko hyvää leipää. Itse uskon että vaikea leikata viipaleita, levittää levitettä ja laittaa juustoa tämän jauhoseoksen päälle :o))

        Näkkileivässäkin on vettä tosin 10% luokkaa, ruokaleivissä 30%-38% luokkaa.

        Lauseen pitäisi kuulua; Leivottu sataprosenttisesta ruisjauhosta.


      • jopjop
        Vanha kokki kirjoitti:

        Lauseen pitäisi kuulua; Leivottu sataprosenttisesta ruisjauhosta.

        Juuri näin on esim. Oululaisen realissa näin mainitaan.

        Kiitos Sinulle Vanha kokki kun asiallista ja järkevää keskustelua pidät yllä ja vinkkisi ovat mielenkiintoisia sekä varmasti kokemukseen perustuvia.

        Pidä sinä yllä sitä niin minä aina kun mahdollista autan ja annan kysyjille vinkkejä leipomiseen.

        Näin asiallisilla ja hyvillä vinkeillä voimme antaa rohkeutta ja uskallusta heille hyvän ruoan valmistukseen tai leipomiseen joita jotkin kutsuvat ikävästi uusavuttomiksi, tai niille jotka ovat kangistuneet kaavoihin ja kaipaavat jotain uutta.


      • Kiril
        jopjop kirjoitti:

        Turussa oleva leipomo Salonen on perustettu 1905 ja jo kolmannen polven perheleipomo joka kuuluu perheleipureiden ketjuun.

        Pauli Salosen leipomosta Porista en nopealla haulla löytänyt muuta kun osoitetiedot muutamasta linkistä, mutta ei kuulu Turun Salosen leipomoon. Uskon että tekee hyvää ruisleipää.

        Tiedoksi vielä kaikille että tuoteselosteessa EI koskaan voi lukea 100% jotain raaka-ainetta sillä leipä on vähintään neljän raaka-aineen tuotos.

        Vain ruisjauhopussissa voi olla 100% ruista, leipään tulee myös vettä, suolaa ja hiivaakin (pääsääntöisesti) jolloin prosenttuaaliset osuudet eivät leivän TUOTESELOSTEESSA voi olla 100%

        Silloin kun leivän nimessä on sana ruis, pitää lain mukaan ilmoittaa rukiin määrä, kuten esim. juustosämpylässä juuston määrä, valkosipulibatongissa valkosipulin määrä jne....

        No miksei sitten ilmoiteta kaikkien aineiden prosenttuaalisia määriä, johtuu siitä yrityksillä on reseptisalaisuus ettei niitä voi jokainen kotikokki tai leipuri kopioida.

        Kaikki mitä laki vaatii ilmoittaa vastuulliset yrittäjät tuoteselosteessaan.

        Yleisin uskomus on että jos tuoteselosteessa lukee 40% ruista niin loppu on vehnää 60%, kokeilkaapas sekoittaa tällä suhteella näitä kahta ainesosaa. Haluan kommentteja tuliko hyvää leipää. Itse uskon että vaikea leikata viipaleita, levittää levitettä ja laittaa juustoa tämän jauhoseoksen päälle :o))

        Näkkileivässäkin on vettä tosin 10% luokkaa, ruokaleivissä 30%-38% luokkaa.

        Fazer valmistaa tuotetta nimeltä Ruistoast. Tuotteessa ei ole lainkaan ruisjauhoja vaan vehnäjauhojen joukkoon on lisätty ruiskuitua ja mallasta. Aika erikoinen ruisleipä.


        Ainesosat
        Vehnäjauho, vesi, ruiskuitu ja -mallas (10 %), siirappi, hiiva, kasviöljy, happamuudensäätöaineet (E263, E262), emulgointiaineet (E482, E471), sakeuttamisaine (E412) ja suola (1,1 %). Saattaa sisältää pieniä määriä seesaminsiemeniä. Maidoton. Laktoositon.


      • ha ha haaaaaaaaaa
        Kiril kirjoitti:

        Fazer valmistaa tuotetta nimeltä Ruistoast. Tuotteessa ei ole lainkaan ruisjauhoja vaan vehnäjauhojen joukkoon on lisätty ruiskuitua ja mallasta. Aika erikoinen ruisleipä.


        Ainesosat
        Vehnäjauho, vesi, ruiskuitu ja -mallas (10 %), siirappi, hiiva, kasviöljy, happamuudensäätöaineet (E263, E262), emulgointiaineet (E482, E471), sakeuttamisaine (E412) ja suola (1,1 %). Saattaa sisältää pieniä määriä seesaminsiemeniä. Maidoton. Laktoositon.

        Kuvitteleeko joku, että toast eli paahtoleipä voisi olla _ruisleipä_? Onko joku tosiaan niin tyhmä?

        Toast on aina vehnäleipä. Jos sitä täydennetään maun tai muun seikan vuoksi jollain muulla jauholla, niin tämä kerrotaan toast-sanaan liitettävällä etuliitteellä. Ei se etuliite muuta toastin perusraaka-ainetta!


      • kuvitella
        ha ha haaaaaaaaaa kirjoitti:

        Kuvitteleeko joku, että toast eli paahtoleipä voisi olla _ruisleipä_? Onko joku tosiaan niin tyhmä?

        Toast on aina vehnäleipä. Jos sitä täydennetään maun tai muun seikan vuoksi jollain muulla jauholla, niin tämä kerrotaan toast-sanaan liitettävällä etuliitteellä. Ei se etuliite muuta toastin perusraaka-ainetta!

        että ruisalkuinen paahtoleipä voi olla ruisleipä jos vehnäalkuinen on vehnäleipä.


      • Tepi.
        Kiril kirjoitti:

        Fazer valmistaa tuotetta nimeltä Ruistoast. Tuotteessa ei ole lainkaan ruisjauhoja vaan vehnäjauhojen joukkoon on lisätty ruiskuitua ja mallasta. Aika erikoinen ruisleipä.


        Ainesosat
        Vehnäjauho, vesi, ruiskuitu ja -mallas (10 %), siirappi, hiiva, kasviöljy, happamuudensäätöaineet (E263, E262), emulgointiaineet (E482, E471), sakeuttamisaine (E412) ja suola (1,1 %). Saattaa sisältää pieniä määriä seesaminsiemeniä. Maidoton. Laktoositon.

        Taas kerran Kiril ei tutustu asiaan, miksi moinen tuote pukattu markkinoille. Kyllähän sen ymmärtää, ettei vhh-ruokavaliolla pitkiä selostuksia pysty lukemaan, kun muistia riittä 20 sanaa taaksepäin...

        http://www.fazergroup.com/templates/Fazer_Information.aspx?id=36727&epslanguage=FI

        Itse silti laitan mieluummin vaikka reissumiehen tai vastaavan, kuin ko. tuotteen paahtimeen.


      • Vanha kokki
        jopjop kirjoitti:

        Juuri näin on esim. Oululaisen realissa näin mainitaan.

        Kiitos Sinulle Vanha kokki kun asiallista ja järkevää keskustelua pidät yllä ja vinkkisi ovat mielenkiintoisia sekä varmasti kokemukseen perustuvia.

        Pidä sinä yllä sitä niin minä aina kun mahdollista autan ja annan kysyjille vinkkejä leipomiseen.

        Näin asiallisilla ja hyvillä vinkeillä voimme antaa rohkeutta ja uskallusta heille hyvän ruoan valmistukseen tai leipomiseen joita jotkin kutsuvat ikävästi uusavuttomiksi, tai niille jotka ovat kangistuneet kaavoihin ja kaipaavat jotain uutta.

        Minustakin on tavallaan hauskaa antaa neuvoja todennäköisesti hyvinkin paljon nuoremmille ihmisille, miksei vanhoillekin. Koko ikäni olen ollut tavallaan ruokaan sidottu, sillä aloitin 50 luvulla puutarhurina ja lopetin keittiömestarina työelämäni muutama vuosi sitten. Ruuanlaitto on vain niin rakas harrastus edelleenkin,että valmistan perheemme ateriat päivittäin. Tällä tavoin pysyy myös näppituntuma ja taitokin ajan hermolla. Olen myös perinneruokien ja murteiden pauloissa. On ikävää,tai toisaalta huvittavaa seurata joidenkin osallistujien ei aina niin asialliset kommentteja. Kuitenkin, jos asiallista neuvoa joku kysyy, niin kyllä siihen pitäisi vastata ivailematta,tämä on minun mielipiteeni, jokaisella saa olla tietenkin omansa.


      • Ruisleipää

        Leipätehtaat väittää että tehtaanlinjat eivät pysty valmistamaan vain rukiista tehtyä leipää.Onhan se varmaan haastavampaa valmistaa,jos ei ole ruisleivän teosta kokemusta.Kyllä tässäkin varmaan on valmistajille hyvä markkinarako.Mikä onkaan parempi lause markkinoida ruisleipää kuin;" Tämän ruisleivän jauhojenosuus on 100%,sti Ruista.


      • Mikähän
        ha ha haaaaaaaaaa kirjoitti:

        Kuvitteleeko joku, että toast eli paahtoleipä voisi olla _ruisleipä_? Onko joku tosiaan niin tyhmä?

        Toast on aina vehnäleipä. Jos sitä täydennetään maun tai muun seikan vuoksi jollain muulla jauholla, niin tämä kerrotaan toast-sanaan liitettävällä etuliitteellä. Ei se etuliite muuta toastin perusraaka-ainetta!

        Kuvitteleekohan tätäkin joku ruisleiväksi,no kai se sitä on.Kyllä tuota "Ruis" sanaa lanseerataan mielellään,sillä täytyy olla hyvä kaiku markkinoinnissa.


      • silti kannattaa
        Ruisleipää kirjoitti:

        Leipätehtaat väittää että tehtaanlinjat eivät pysty valmistamaan vain rukiista tehtyä leipää.Onhan se varmaan haastavampaa valmistaa,jos ei ole ruisleivän teosta kokemusta.Kyllä tässäkin varmaan on valmistajille hyvä markkinarako.Mikä onkaan parempi lause markkinoida ruisleipää kuin;" Tämän ruisleivän jauhojenosuus on 100%,sti Ruista.

        osata kirjoittaa ehdottamasi "mainoslause" oikein, eikä niin kuin sinä, jos haluaa menestyä markkinoilla.


      • Rågbröd
        silti kannattaa kirjoitti:

        osata kirjoittaa ehdottamasi "mainoslause" oikein, eikä niin kuin sinä, jos haluaa menestyä markkinoilla.

        Täällä puhutaan jokapäiväisestä leivästämme.


      • teollisuutta tunteva
        Ruisleipää kirjoitti:

        Leipätehtaat väittää että tehtaanlinjat eivät pysty valmistamaan vain rukiista tehtyä leipää.Onhan se varmaan haastavampaa valmistaa,jos ei ole ruisleivän teosta kokemusta.Kyllä tässäkin varmaan on valmistajille hyvä markkinarako.Mikä onkaan parempi lause markkinoida ruisleipää kuin;" Tämän ruisleivän jauhojenosuus on 100%,sti Ruista.

        "Leipätehtaat väittää että tehtaanlinjat eivät pysty valmistamaan vain rukiista tehtyä leipää.Onhan se varmaan haastavampaa valmistaa,jos ei ole ruisleivän teosta kokemusta."

        Leipätehtaiden kertoma pitää paikkansa. Teollisessa valmistuksessa pelkästä rukiista tehty leipä ei tulisi sellaiseksi, että se menisi kaupaksi. Varmasti joku niistä käyttäisi sitä hyväkseen ja saisi siitä itselleen muista poikkeavan (ja helposti mainostettavan) tuotteen, jos se onnistuisi. Vai epäiletkö isojen firmojen salaliittoa täysrukiista leipää vastaan?

        Kaikki ne firma, jotka tekevät täysin rukiista leipää, ovat pikkufirmoja (oikeita leipomoita), joiden prosessit poikkeavat erittäin paljon ns. leipätehtaiden prosesseista. Niille sen teko onnistuu ja ne sellaisia tekevät, kuten tämänkin keskustelun tuomista esimerkeistä voi huomata.

        "Kyllä tässäkin varmaan on valmistajille hyvä markkinarako."

        Ja tätä markkinarakoa moni pienleipomo käyttääkin hyväkseen. Ehkä vielä olisi tilaa muutamalle muullekin, koska kysyntää näyttää olevan (vai ovatko kaikki sitä haluavat jo ilmoittautuneet täällä).


    • Ruisleiåä-fani

      Kyllä se on tämänpäivän pullamössö sukupolven syytä, kun joka asia pitää olla lightia vaan.
      Saadaan paskatauti jo kun joutuu syömään ruisleipääkin. Tietäisivät edes mitä kunnon ruisleipä on.
      Monissa ruokapaikoissakin on vaaleaa ja lähes vaaleaa leipää, ei tietoakaan ruisleivästä.
      Sitäkin sitten sormenpään kokoisia paloja, joita ei kehtaa millään ottaa niin paljon, kuin leipää kuuluisi aterialla syödä.

      • olen kyllä

        sitä mieltä että kunnon ruisleivässä pitää olla puolet petäjäistä. Muuten se on pullamössöä, eikä tule edes tikkuja kieleen.


    • connoisseur

      Se on suurten leipomoitten leivistä lähes ainoa 100% täysjyväruisleipä. Valitettavasti panevat siihen hiivaa. Pienten maakuntien leipomoitten leivät, varsinkin limput ovat asia erikseen, jokainen leivästä välittävä ostaa niitä aina kun mahdollista. Stadissa Samsaran ruisleivät on sataprosenttisia.

    • anonanon

      Suosittelen kokeilemaan Koivulan leipomon jälkiuuniruisleipää. Mahdollisesti parasta ruisleipää mitä olen milloinkaan maistanut. On hampaillekin jotain tekemistä ja maistuu vaikkei niin tuoretta enää olisikaan vai lieneekö vanhempana peräti parempaa?

      Alan standardia eli tuota suomalaisten suosikkia, "ruis"paloja, syön kyllä tuoreeltaan mieluusti. Mutta sen jälkeen niillä paloilla on vain funktionaalista käyttöä ja silloinkin kannattaa käyttää leivinpaahtimessa.

      Tuota Koivulan versiota tulee syötyä aina säästellen ja nautiskellen kun ei tiedä milloin sitä taas saa seuraavaksi, sen verran on huono saatavuus ainakin Helsingissä.

      Toistaiseksi olen vain yhden kaupan onnistunut paikallistamaan joka näyttäisi pitävän ao. tuotetta valikoimissaan pysyvämmin. Eivät ne silti kauaa hyllyillä ehdi olla, mikä kertoo laadusta ehkä kaikkein parhaiten...

    • säästän rahaa ja

      minä teen ruisleipäni itse.

      • WWWWm

        Käytätkö leipäkonetta?


    • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kiitos nainen

      Kuitenkin. Olet sitten ajanmerkkinä. Tuskin enää sinua näen ja huomasitko, että olit siinä viimeisen kerran samassa paik
      Tunteet
      11
      3485
    2. MTV: Kirkossa saarnan pitänyt Jyrki 69 koki yllätyksen - Paljastaa: "Se mikä oli hyvin erikoista..."

      Jyrki Linnankivi alias Jyrki 69 on rokkari ja kirkonmies. Teologiaa opiskeleva Linnankivi piti elämänsä ensimmäisen saar
      Maailman menoa
      68
      1878
    3. Hyväksytkö sinä sen että päättäjämme ei rakenna rauhaa Venäjän kanssa?

      Vielä kun sota ehkäpä voitaisiin välttää rauhanponnisteluilla niin millä verukkeella voidaan sanoa että on hyvä asia kun
      Maailman menoa
      541
      1566
    4. Kirjoita yhdellä sanalla

      Joku meihin liittyvä asia, mitä muut ei tiedä. Sen jälkeen laitan sulle wappiviestin
      Ikävä
      81
      1194
    5. Olet hyvin erilainen

      Herkempi, ajattelevaisempi. Toisaalta taas hyvin varma siitä mitä haluat. Et anna yhtään periksi. Osaat myös ilkeillä ja
      Ikävä
      61
      992
    6. Yksi syy nainen miksi sinusta pidän

      on se, että tykkään luomusta. Olet luonnollinen, ihana ja kaunis. Ja luonne, no, en ole tavannut vielä sellaista, joka s
      Ikävä
      33
      958
    7. Hyödyt Suomelle???

      Haluaisin asettaa teille palstalla kirjoittelevat Venäjää puolustelevat ja muut "asiantuntijat" yhden kysymyksen pohditt
      Maailman menoa
      213
      886
    8. Hyvää talvipäivänseisausta

      Vuoden lyhyintä päivää. 🌞 Hyvää huomenta. ❄️🎄🌌✨❤️😊
      Ikävä
      170
      823
    9. Hyvää Joulua mies!

      Toivottavasti kaikki on hyvin siellä. Anteeksi että olen hieman lisännyt taakkaasi ymmärtämättä kunnolla tilannettasi, o
      Ikävä
      59
      816
    10. Paljastavat kuvat Selviytyjät Suomi kulisseista - 1 päivä vs 36 päivää viidakossa - Katso tästä!

      Ohhoh! Yli kuukausi viidakossa voi muuttaa ulkonäköä perusarkeen aika rajusti. Kuka mielestäsi muuttui eniten: Mia Mill
      Suomalaiset julkkikset
      3
      768
    Aihe