Olen yrittänyt noudattaa VHH ruokavaliota. Olen syönyt paljon kasviksia ja kaikenlaista lihaa. Nyt vain alkaa olla rahat loppu, eläke on niin pieni. Varsinkin lihatuotteet tulevat kalliiksi ja kyllähän kasviksetkin on tähän vuodenaikaan kalliita. Onko teillä ehdotuksia mikä olisi halpaa ja vähähiilihydraattista? Asun yksin, jota en viitsi ostaa mahdottomia ruokamääriä yhdellä kertaa. Yleensä olen tehnyt ruokaa siten, että neljän annos on maksimi.
Vähällä
17
1495
Vastaukset
- Kiril
Valkokaali on hyvä ja vähähiilihydraattinen raaka-aine. Siitä saa monenlaista, kuten pataruokaa, kaalikääryleitä ja keittoa. Syön sitä myös raasteena smetanan kanssa. Oma suosikkini on hapankaali, jota ostan Eestin Herkusta 1,70€/800g. Kotimainen on paljon kalliimpaa, mutta eihän sen valmistaminen itsekään ole kovin vaikeaa kotioloissa. Pakastinta kannattaa käyttää ja ostaa tarjoustuotteita. Itselläni on aina lihaa, kalaa, kukkakaalia ja marjoja pakasteessa. Kukkakaali on nyt jotain 3€ kilo kun kesällä sitä saa alle eurolla ja silloin kannattaa pakastaa.
- Ippa
kaali-asiassa olet harvinaisen oikeassa.
Mina syon valkokaalia lahes paivittain. Joko ihan sellaisenaan raasteena lihan kera tai laitan raastetta pienen voinokareen kanssa paistinpannuun ja haudutan pari minuuttia.
Toisinaan annan hautua hiukan pidempaan, maustan timjamilla, suolalla ja valkosipulilla, lorautan hiukan kermaa sekaan. Se vasta onkin hyvaa.
Mieheni, joka syo myos leipaa, laittaa kaalisuikaleita kinkunsiivun kera leivan paalle ja nauttii.
Kaali on halpaa, terveellista ja vahahiilihydraattista ja sita on saatavilla ympari vuoden. - Kiril
Ippa kirjoitti:
kaali-asiassa olet harvinaisen oikeassa.
Mina syon valkokaalia lahes paivittain. Joko ihan sellaisenaan raasteena lihan kera tai laitan raastetta pienen voinokareen kanssa paistinpannuun ja haudutan pari minuuttia.
Toisinaan annan hautua hiukan pidempaan, maustan timjamilla, suolalla ja valkosipulilla, lorautan hiukan kermaa sekaan. Se vasta onkin hyvaa.
Mieheni, joka syo myos leipaa, laittaa kaalisuikaleita kinkunsiivun kera leivan paalle ja nauttii.
Kaali on halpaa, terveellista ja vahahiilihydraattista ja sita on saatavilla ympari vuoden.paistaa kaalia pannulla ja lisätä kermaa joukkoon. Maku on varmasti hyvä. Samoin kun yleensä paistan pihviä niin "pesen" paistinpannun kermalla ja kun se lautasella yhdistyy vaikkapa hapankaaliin niin makuyhdistelmä on hyvä.
- Ippa
Kiril kirjoitti:
paistaa kaalia pannulla ja lisätä kermaa joukkoon. Maku on varmasti hyvä. Samoin kun yleensä paistan pihviä niin "pesen" paistinpannun kermalla ja kun se lautasella yhdistyy vaikkapa hapankaaliin niin makuyhdistelmä on hyvä.
paistamisen jalkeen saa hyvan maun kaaliin kun paiskaa sita pannulle ja kaantalee siina minuutin pari.
Tilkka kermaa sekaan, niin pannukin tulee aika hyvin pestyksi.
Minusta se timjami antaa erinomaisen savayksen.
Kaalin maku riippuu valtavasti siita miten kauan sita kypsentaa. Toisinaa minuutti riittaa, toisinaa taas tekee mieli pehmeata, kauemmin hautunutta kaalia, miten milloinkin.
Yllattavaa on, etta olen syonyt tallaista kaalia myos pannussa paistetun kalan kera. Esim kampelafile ei lainkaan pane pahakseen kaalin lasnaoloa.
Samoin broilerin koipiliha on erinomaista kaalin kanssa. Silloin purista yleensa hiukan sitruunan mehua sekaan.
Aloittaja kyseli halpoja VHH-ruokia. Aliarvostetummat osat possua ovat esimerkiksi sellaisia. Jopa kylki, "soosilaski", on varsin hyvaa kun sen paistaa pannussa ja lisakkeeksi kaalia.
Porsaan vatsapuolen liha on hyvaa uunissa haudutettuna, silloin muutama siivu omenaa mukaan antaa hyvan savayksen. Edelleen kaalin kanssa nautittuna. - Kiril
Ippa kirjoitti:
paistamisen jalkeen saa hyvan maun kaaliin kun paiskaa sita pannulle ja kaantalee siina minuutin pari.
Tilkka kermaa sekaan, niin pannukin tulee aika hyvin pestyksi.
Minusta se timjami antaa erinomaisen savayksen.
Kaalin maku riippuu valtavasti siita miten kauan sita kypsentaa. Toisinaa minuutti riittaa, toisinaa taas tekee mieli pehmeata, kauemmin hautunutta kaalia, miten milloinkin.
Yllattavaa on, etta olen syonyt tallaista kaalia myos pannussa paistetun kalan kera. Esim kampelafile ei lainkaan pane pahakseen kaalin lasnaoloa.
Samoin broilerin koipiliha on erinomaista kaalin kanssa. Silloin purista yleensa hiukan sitruunan mehua sekaan.
Aloittaja kyseli halpoja VHH-ruokia. Aliarvostetummat osat possua ovat esimerkiksi sellaisia. Jopa kylki, "soosilaski", on varsin hyvaa kun sen paistaa pannussa ja lisakkeeksi kaalia.
Porsaan vatsapuolen liha on hyvaa uunissa haudutettuna, silloin muutama siivu omenaa mukaan antaa hyvan savayksen. Edelleen kaalin kanssa nautittuna.Aliarvostetut rasvaisimmat osat possusta ovat yleensä niitä edullisimpia, kuten tuo possunkylki, jota nykyisin käytän kun en enää syö pekonia lisäaineiden takia. Samoin kun possun ulkofile on tarjouksessa niin viimeiseksi jää ne parhaimmat ja rasvaisimmat palat kun rasvakammoiset vievät ne kuivimmat mennessään.
Broilerin koivista olen jopa tehnyt keittoa valkokaalin kanssa ja ne koivet ovat usein tarjouksessa edullisia. Ei haittaa jos ne on marinointimömmössä sillä ne voi pestä ja poistaa nahan, sillä keitossa ei nahkoja tarvita. Keittojuureksia joukkoon ja lautaselle lusikallinen smetanaa niin koipikaalikeittoannos on siinä. - Ippa
Kiril kirjoitti:
Aliarvostetut rasvaisimmat osat possusta ovat yleensä niitä edullisimpia, kuten tuo possunkylki, jota nykyisin käytän kun en enää syö pekonia lisäaineiden takia. Samoin kun possun ulkofile on tarjouksessa niin viimeiseksi jää ne parhaimmat ja rasvaisimmat palat kun rasvakammoiset vievät ne kuivimmat mennessään.
Broilerin koivista olen jopa tehnyt keittoa valkokaalin kanssa ja ne koivet ovat usein tarjouksessa edullisia. Ei haittaa jos ne on marinointimömmössä sillä ne voi pestä ja poistaa nahan, sillä keitossa ei nahkoja tarvita. Keittojuureksia joukkoon ja lautaselle lusikallinen smetanaa niin koipikaalikeittoannos on siinä.broilerinkoipikeittoa aion kokeilla, kuullostaa hyvalta. Kiitos vinkista.
Olin eilen kaupassa, jossa kaikki liha on pakattua. Etsiskelin mehevia possunkyljyksia. Kaikki esilla olevat olivat taysin rasvattoman nakoisia. En niita kelpuuttanut silla eihan niista oikein millaan hyvaa saa, kuivuvat vaikka miten valmistaisi.
Menin sitten kysymaan lihaosaston takahuoneessa lihaa leikkaavalta miehelta josko loytyisi yhtaan rasvaisempia kyljyksia.
Han katsoi minua kuin olisin seonnut ja sanoi, etteihan kukaan nykyaan halua sellaisia ostaa. Han oli aikeissa palauttaa ne jonnekin keskusvarastoon. Parhaita paloja! Hinta oli huomattavasti halvempi kuin niitten rasvattomien kyljysten.
Pyysin niita heti useampaa ateriaa varten, panin suuren osan pakastimeen. Olimme molemmat erinomaisen tyytyvaisia.
Siina mielessa tama hiilihydraattitietoinen elama on kovin hyva, etta me saamme parhaat palat halvemmalla kun ne eivat muille kelpaa. - Kiril
Ippa kirjoitti:
broilerinkoipikeittoa aion kokeilla, kuullostaa hyvalta. Kiitos vinkista.
Olin eilen kaupassa, jossa kaikki liha on pakattua. Etsiskelin mehevia possunkyljyksia. Kaikki esilla olevat olivat taysin rasvattoman nakoisia. En niita kelpuuttanut silla eihan niista oikein millaan hyvaa saa, kuivuvat vaikka miten valmistaisi.
Menin sitten kysymaan lihaosaston takahuoneessa lihaa leikkaavalta miehelta josko loytyisi yhtaan rasvaisempia kyljyksia.
Han katsoi minua kuin olisin seonnut ja sanoi, etteihan kukaan nykyaan halua sellaisia ostaa. Han oli aikeissa palauttaa ne jonnekin keskusvarastoon. Parhaita paloja! Hinta oli huomattavasti halvempi kuin niitten rasvattomien kyljysten.
Pyysin niita heti useampaa ateriaa varten, panin suuren osan pakastimeen. Olimme molemmat erinomaisen tyytyvaisia.
Siina mielessa tama hiilihydraattitietoinen elama on kovin hyva, etta me saamme parhaat palat halvemmalla kun ne eivat muille kelpaa.Veijo Votkinin kaupassa Helsingissä, josta saa kunnollisia porsaankyljyksiä, kun nämä markettien dieettipossujen kyljykset eivät kelpaa ihmisravinnoksi.
http://www.chef-wotkins.com/ - Tepi.
Kiril kirjoitti:
Veijo Votkinin kaupassa Helsingissä, josta saa kunnollisia porsaankyljyksiä, kun nämä markettien dieettipossujen kyljykset eivät kelpaa ihmisravinnoksi.
http://www.chef-wotkins.com/Joko tuoltakin saat korvausta mainostamisesta? Pullukka-heikkilän kirjojen mainostuksen lisäksi?
- Ippa
Kiril kirjoitti:
Veijo Votkinin kaupassa Helsingissä, josta saa kunnollisia porsaankyljyksiä, kun nämä markettien dieettipossujen kyljykset eivät kelpaa ihmisravinnoksi.
http://www.chef-wotkins.com/asu Suomessa, mutta tulen paasiaiseksi kylaan Helsinkiin.
Menen varmasti ostamaan Votkinin kyljyksia.
Jos ovat tosi hyvia, voin ostaa niita myos tuliaisiksi kotiin. - että voit
Ippa kirjoitti:
asu Suomessa, mutta tulen paasiaiseksi kylaan Helsinkiin.
Menen varmasti ostamaan Votkinin kyljyksia.
Jos ovat tosi hyvia, voin ostaa niita myos tuliaisiksi kotiin.syödä paljon rasvaa, myös kovia rasvoja? Etkö pelkää niiden terveyshaittoja? Oletko seurannut uusia tutkimuksia vhh-dietistä?
- Kiril
että voit kirjoitti:
syödä paljon rasvaa, myös kovia rasvoja? Etkö pelkää niiden terveyshaittoja? Oletko seurannut uusia tutkimuksia vhh-dietistä?
Esimerkiksi voi ja kookosöljy ovat kovia rasvoja ja samalla erittäin terveellisiä luonnollisia rasvoja. Etkö pelkää margariinien ja muiden teollisesti muokattujen keinorasvojen terveyshaittoja?
- Ippa
että voit kirjoitti:
syödä paljon rasvaa, myös kovia rasvoja? Etkö pelkää niiden terveyshaittoja? Oletko seurannut uusia tutkimuksia vhh-dietistä?
Ei VHH tarkoita sita, etta rasvaa syotaisiin roppakaupalla. Mina syon lihaa, jossa on rasvaa. Samoin syon voita. En kuitenkaan syo yhtaan enempaa rasvaa kuin aiemmin kun viela kaytin margariineja ja kevyttuotteita. Ylipaataan syon nykyaan paljon vahemman. Johtuu siita, etta syon jalostamatonta ruokaa ja olen karsinut ruokavaliostani sokerin ja muut turhat hiilihydraatit. Ei ole enaa tarvetta jatkuvaan puputukseen.
Kolesteriarvoni samoin kuin triglyseridiarvoni ja verenpaineeni ovat ensimmaista kertaa kolmeenkymmeneen vuoteen normaalit. Paino on pudonnut siina sivussa varsin kiitettavasti.
Minkahanlaisia terveyshaittoja tarkoitat?
Jos tapani syoda on vaarallinen, niin ainakin sitten kuolen terveempana. En aio milloinkaan muuttaa tapaani syoda. - ketään, enkä
Ippa kirjoitti:
Ei VHH tarkoita sita, etta rasvaa syotaisiin roppakaupalla. Mina syon lihaa, jossa on rasvaa. Samoin syon voita. En kuitenkaan syo yhtaan enempaa rasvaa kuin aiemmin kun viela kaytin margariineja ja kevyttuotteita. Ylipaataan syon nykyaan paljon vahemman. Johtuu siita, etta syon jalostamatonta ruokaa ja olen karsinut ruokavaliostani sokerin ja muut turhat hiilihydraatit. Ei ole enaa tarvetta jatkuvaan puputukseen.
Kolesteriarvoni samoin kuin triglyseridiarvoni ja verenpaineeni ovat ensimmaista kertaa kolmeenkymmeneen vuoteen normaalit. Paino on pudonnut siina sivussa varsin kiitettavasti.
Minkahanlaisia terveyshaittoja tarkoitat?
Jos tapani syoda on vaarallinen, niin ainakin sitten kuolen terveempana. En aio milloinkaan muuttaa tapaani syoda.ole varma mistään, mitä pitäisi syödä. Olen saanut paljon erilaista tietoa, ja aika sekaisin näistä mikä on lopulta terveellistä. Tarkoitin sitä tutkimusta, jossa naisia tutkittiin ja iäkkäämmillä on rintasyöpävaara isompi vhh-dietillä. Jätin kesken vhh-diettini.
- Ippa
ketään, enkä kirjoitti:
ole varma mistään, mitä pitäisi syödä. Olen saanut paljon erilaista tietoa, ja aika sekaisin näistä mikä on lopulta terveellistä. Tarkoitin sitä tutkimusta, jossa naisia tutkittiin ja iäkkäämmillä on rintasyöpävaara isompi vhh-dietillä. Jätin kesken vhh-diettini.
rintasyopariski olisi kohonnut, en silti vaihda tapaani syoda, muut edulliset vaikutukset terveyteeni ovat sen verran mahtavia.
Omalta kohdaltani katson, etta kokonaiskolesterolin lasku, hyvan ja huonon kolesterolin edulliseksi muuttunut suhde ja etenkin alhainen triglyseridiarvo ovat laskeneen verenpaineen ohella niin suuri etu, etta niita ei kannata sivuuttaa.
Ja onhan se tietysti mukavaa katsoa omaa peilikuvaa ylimaaraisten kilojen pikkuhiljaa sulaessa pois. - Tepi.
Ippa kirjoitti:
broilerinkoipikeittoa aion kokeilla, kuullostaa hyvalta. Kiitos vinkista.
Olin eilen kaupassa, jossa kaikki liha on pakattua. Etsiskelin mehevia possunkyljyksia. Kaikki esilla olevat olivat taysin rasvattoman nakoisia. En niita kelpuuttanut silla eihan niista oikein millaan hyvaa saa, kuivuvat vaikka miten valmistaisi.
Menin sitten kysymaan lihaosaston takahuoneessa lihaa leikkaavalta miehelta josko loytyisi yhtaan rasvaisempia kyljyksia.
Han katsoi minua kuin olisin seonnut ja sanoi, etteihan kukaan nykyaan halua sellaisia ostaa. Han oli aikeissa palauttaa ne jonnekin keskusvarastoon. Parhaita paloja! Hinta oli huomattavasti halvempi kuin niitten rasvattomien kyljysten.
Pyysin niita heti useampaa ateriaa varten, panin suuren osan pakastimeen. Olimme molemmat erinomaisen tyytyvaisia.
Siina mielessa tama hiilihydraattitietoinen elama on kovin hyva, etta me saamme parhaat palat halvemmalla kun ne eivat muille kelpaa.Tunnustat sinäkin olevasi huono kokki, no sovit hyvin Kirilin kanssa keskusteleen upporasvassa paistamisesta.
"En niita kelpuuttanut silla eihan niista oikein millaan hyvaa saa, kuivuvat vaikka miten valmistaisi. " - Ippa
Tepi. kirjoitti:
Tunnustat sinäkin olevasi huono kokki, no sovit hyvin Kirilin kanssa keskusteleen upporasvassa paistamisesta.
"En niita kelpuuttanut silla eihan niista oikein millaan hyvaa saa, kuivuvat vaikka miten valmistaisi. "Minusta sinun kirjoituksesi eivat ole hauskoja. En ymmarra miksi sinun pitaa vainota Kirilia kuin rakkikoira. Jos katsot kirjoitustesi olevan keskustelua, olet kylla hiukan metsassa.
Me emme Kirilin kanssa ole missaan yhteydessa keskustelleet upporasvassa paistamisesta. Ja vaikka olisimmekin, niin mita hemmettia se sulle kuuluu!
Mina muuten olen varsin hyva kokki. On helppoa valmistaa maistuvaa ja terveellista ruokaa vahahiilihydraattisista teollisesti muokkaamattomista aineksista. - Ippa
Kiril kirjoitti:
Aliarvostetut rasvaisimmat osat possusta ovat yleensä niitä edullisimpia, kuten tuo possunkylki, jota nykyisin käytän kun en enää syö pekonia lisäaineiden takia. Samoin kun possun ulkofile on tarjouksessa niin viimeiseksi jää ne parhaimmat ja rasvaisimmat palat kun rasvakammoiset vievät ne kuivimmat mennessään.
Broilerin koivista olen jopa tehnyt keittoa valkokaalin kanssa ja ne koivet ovat usein tarjouksessa edullisia. Ei haittaa jos ne on marinointimömmössä sillä ne voi pestä ja poistaa nahan, sillä keitossa ei nahkoja tarvita. Keittojuureksia joukkoon ja lautaselle lusikallinen smetanaa niin koipikaalikeittoannos on siinä.on nyt sitten kokeiltu ja syoty ja olipa hyvaa.
Sekaan panimme hiukan purjoa, tavallista sipulia, varsiselleria ja aavistuksen porkkanaa.
Oikeata smetanaa meilla ei ollut mutta tama ranskalaisten creme fraiche ajoi hyvin saman asian.
Kiitos vinkista, tata teemme toistekin.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi1112892Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap302395Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen222344Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/15256631081976- 1141650
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1701365Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.2881188- 801044
- 711034
Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi
Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi2471023