Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Vähällä

rahalla?

Olen yrittänyt noudattaa VHH ruokavaliota. Olen syönyt paljon kasviksia ja kaikenlaista lihaa. Nyt vain alkaa olla rahat loppu, eläke on niin pieni. Varsinkin lihatuotteet tulevat kalliiksi ja kyllähän kasviksetkin on tähän vuodenaikaan kalliita. Onko teillä ehdotuksia mikä olisi halpaa ja vähähiilihydraattista? Asun yksin, jota en viitsi ostaa mahdottomia ruokamääriä yhdellä kertaa. Yleensä olen tehnyt ruokaa siten, että neljän annos on maksimi.

17

1458

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kiril

      Valkokaali on hyvä ja vähähiilihydraattinen raaka-aine. Siitä saa monenlaista, kuten pataruokaa, kaalikääryleitä ja keittoa. Syön sitä myös raasteena smetanan kanssa. Oma suosikkini on hapankaali, jota ostan Eestin Herkusta 1,70€/800g. Kotimainen on paljon kalliimpaa, mutta eihän sen valmistaminen itsekään ole kovin vaikeaa kotioloissa. Pakastinta kannattaa käyttää ja ostaa tarjoustuotteita. Itselläni on aina lihaa, kalaa, kukkakaalia ja marjoja pakasteessa. Kukkakaali on nyt jotain 3€ kilo kun kesällä sitä saa alle eurolla ja silloin kannattaa pakastaa.

      • Ippa

        kaali-asiassa olet harvinaisen oikeassa.
        Mina syon valkokaalia lahes paivittain. Joko ihan sellaisenaan raasteena lihan kera tai laitan raastetta pienen voinokareen kanssa paistinpannuun ja haudutan pari minuuttia.
        Toisinaan annan hautua hiukan pidempaan, maustan timjamilla, suolalla ja valkosipulilla, lorautan hiukan kermaa sekaan. Se vasta onkin hyvaa.
        Mieheni, joka syo myos leipaa, laittaa kaalisuikaleita kinkunsiivun kera leivan paalle ja nauttii.
        Kaali on halpaa, terveellista ja vahahiilihydraattista ja sita on saatavilla ympari vuoden.


      • Kiril
        Ippa kirjoitti:

        kaali-asiassa olet harvinaisen oikeassa.
        Mina syon valkokaalia lahes paivittain. Joko ihan sellaisenaan raasteena lihan kera tai laitan raastetta pienen voinokareen kanssa paistinpannuun ja haudutan pari minuuttia.
        Toisinaan annan hautua hiukan pidempaan, maustan timjamilla, suolalla ja valkosipulilla, lorautan hiukan kermaa sekaan. Se vasta onkin hyvaa.
        Mieheni, joka syo myos leipaa, laittaa kaalisuikaleita kinkunsiivun kera leivan paalle ja nauttii.
        Kaali on halpaa, terveellista ja vahahiilihydraattista ja sita on saatavilla ympari vuoden.

        paistaa kaalia pannulla ja lisätä kermaa joukkoon. Maku on varmasti hyvä. Samoin kun yleensä paistan pihviä niin "pesen" paistinpannun kermalla ja kun se lautasella yhdistyy vaikkapa hapankaaliin niin makuyhdistelmä on hyvä.


      • Ippa
        Kiril kirjoitti:

        paistaa kaalia pannulla ja lisätä kermaa joukkoon. Maku on varmasti hyvä. Samoin kun yleensä paistan pihviä niin "pesen" paistinpannun kermalla ja kun se lautasella yhdistyy vaikkapa hapankaaliin niin makuyhdistelmä on hyvä.

        paistamisen jalkeen saa hyvan maun kaaliin kun paiskaa sita pannulle ja kaantalee siina minuutin pari.
        Tilkka kermaa sekaan, niin pannukin tulee aika hyvin pestyksi.
        Minusta se timjami antaa erinomaisen savayksen.
        Kaalin maku riippuu valtavasti siita miten kauan sita kypsentaa. Toisinaa minuutti riittaa, toisinaa taas tekee mieli pehmeata, kauemmin hautunutta kaalia, miten milloinkin.
        Yllattavaa on, etta olen syonyt tallaista kaalia myos pannussa paistetun kalan kera. Esim kampelafile ei lainkaan pane pahakseen kaalin lasnaoloa.
        Samoin broilerin koipiliha on erinomaista kaalin kanssa. Silloin purista yleensa hiukan sitruunan mehua sekaan.
        Aloittaja kyseli halpoja VHH-ruokia. Aliarvostetummat osat possua ovat esimerkiksi sellaisia. Jopa kylki, "soosilaski", on varsin hyvaa kun sen paistaa pannussa ja lisakkeeksi kaalia.
        Porsaan vatsapuolen liha on hyvaa uunissa haudutettuna, silloin muutama siivu omenaa mukaan antaa hyvan savayksen. Edelleen kaalin kanssa nautittuna.


      • Kiril
        Ippa kirjoitti:

        paistamisen jalkeen saa hyvan maun kaaliin kun paiskaa sita pannulle ja kaantalee siina minuutin pari.
        Tilkka kermaa sekaan, niin pannukin tulee aika hyvin pestyksi.
        Minusta se timjami antaa erinomaisen savayksen.
        Kaalin maku riippuu valtavasti siita miten kauan sita kypsentaa. Toisinaa minuutti riittaa, toisinaa taas tekee mieli pehmeata, kauemmin hautunutta kaalia, miten milloinkin.
        Yllattavaa on, etta olen syonyt tallaista kaalia myos pannussa paistetun kalan kera. Esim kampelafile ei lainkaan pane pahakseen kaalin lasnaoloa.
        Samoin broilerin koipiliha on erinomaista kaalin kanssa. Silloin purista yleensa hiukan sitruunan mehua sekaan.
        Aloittaja kyseli halpoja VHH-ruokia. Aliarvostetummat osat possua ovat esimerkiksi sellaisia. Jopa kylki, "soosilaski", on varsin hyvaa kun sen paistaa pannussa ja lisakkeeksi kaalia.
        Porsaan vatsapuolen liha on hyvaa uunissa haudutettuna, silloin muutama siivu omenaa mukaan antaa hyvan savayksen. Edelleen kaalin kanssa nautittuna.

        Aliarvostetut rasvaisimmat osat possusta ovat yleensä niitä edullisimpia, kuten tuo possunkylki, jota nykyisin käytän kun en enää syö pekonia lisäaineiden takia. Samoin kun possun ulkofile on tarjouksessa niin viimeiseksi jää ne parhaimmat ja rasvaisimmat palat kun rasvakammoiset vievät ne kuivimmat mennessään.

        Broilerin koivista olen jopa tehnyt keittoa valkokaalin kanssa ja ne koivet ovat usein tarjouksessa edullisia. Ei haittaa jos ne on marinointimömmössä sillä ne voi pestä ja poistaa nahan, sillä keitossa ei nahkoja tarvita. Keittojuureksia joukkoon ja lautaselle lusikallinen smetanaa niin koipikaalikeittoannos on siinä.


      • Ippa
        Kiril kirjoitti:

        Aliarvostetut rasvaisimmat osat possusta ovat yleensä niitä edullisimpia, kuten tuo possunkylki, jota nykyisin käytän kun en enää syö pekonia lisäaineiden takia. Samoin kun possun ulkofile on tarjouksessa niin viimeiseksi jää ne parhaimmat ja rasvaisimmat palat kun rasvakammoiset vievät ne kuivimmat mennessään.

        Broilerin koivista olen jopa tehnyt keittoa valkokaalin kanssa ja ne koivet ovat usein tarjouksessa edullisia. Ei haittaa jos ne on marinointimömmössä sillä ne voi pestä ja poistaa nahan, sillä keitossa ei nahkoja tarvita. Keittojuureksia joukkoon ja lautaselle lusikallinen smetanaa niin koipikaalikeittoannos on siinä.

        broilerinkoipikeittoa aion kokeilla, kuullostaa hyvalta. Kiitos vinkista.
        Olin eilen kaupassa, jossa kaikki liha on pakattua. Etsiskelin mehevia possunkyljyksia. Kaikki esilla olevat olivat taysin rasvattoman nakoisia. En niita kelpuuttanut silla eihan niista oikein millaan hyvaa saa, kuivuvat vaikka miten valmistaisi.
        Menin sitten kysymaan lihaosaston takahuoneessa lihaa leikkaavalta miehelta josko loytyisi yhtaan rasvaisempia kyljyksia.
        Han katsoi minua kuin olisin seonnut ja sanoi, etteihan kukaan nykyaan halua sellaisia ostaa. Han oli aikeissa palauttaa ne jonnekin keskusvarastoon. Parhaita paloja! Hinta oli huomattavasti halvempi kuin niitten rasvattomien kyljysten.
        Pyysin niita heti useampaa ateriaa varten, panin suuren osan pakastimeen. Olimme molemmat erinomaisen tyytyvaisia.
        Siina mielessa tama hiilihydraattitietoinen elama on kovin hyva, etta me saamme parhaat palat halvemmalla kun ne eivat muille kelpaa.


      • Kiril
        Ippa kirjoitti:

        broilerinkoipikeittoa aion kokeilla, kuullostaa hyvalta. Kiitos vinkista.
        Olin eilen kaupassa, jossa kaikki liha on pakattua. Etsiskelin mehevia possunkyljyksia. Kaikki esilla olevat olivat taysin rasvattoman nakoisia. En niita kelpuuttanut silla eihan niista oikein millaan hyvaa saa, kuivuvat vaikka miten valmistaisi.
        Menin sitten kysymaan lihaosaston takahuoneessa lihaa leikkaavalta miehelta josko loytyisi yhtaan rasvaisempia kyljyksia.
        Han katsoi minua kuin olisin seonnut ja sanoi, etteihan kukaan nykyaan halua sellaisia ostaa. Han oli aikeissa palauttaa ne jonnekin keskusvarastoon. Parhaita paloja! Hinta oli huomattavasti halvempi kuin niitten rasvattomien kyljysten.
        Pyysin niita heti useampaa ateriaa varten, panin suuren osan pakastimeen. Olimme molemmat erinomaisen tyytyvaisia.
        Siina mielessa tama hiilihydraattitietoinen elama on kovin hyva, etta me saamme parhaat palat halvemmalla kun ne eivat muille kelpaa.

        Veijo Votkinin kaupassa Helsingissä, josta saa kunnollisia porsaankyljyksiä, kun nämä markettien dieettipossujen kyljykset eivät kelpaa ihmisravinnoksi.

        http://www.chef-wotkins.com/


      • Tepi.
        Kiril kirjoitti:

        Veijo Votkinin kaupassa Helsingissä, josta saa kunnollisia porsaankyljyksiä, kun nämä markettien dieettipossujen kyljykset eivät kelpaa ihmisravinnoksi.

        http://www.chef-wotkins.com/

        Joko tuoltakin saat korvausta mainostamisesta? Pullukka-heikkilän kirjojen mainostuksen lisäksi?


      • Ippa
        Kiril kirjoitti:

        Veijo Votkinin kaupassa Helsingissä, josta saa kunnollisia porsaankyljyksiä, kun nämä markettien dieettipossujen kyljykset eivät kelpaa ihmisravinnoksi.

        http://www.chef-wotkins.com/

        asu Suomessa, mutta tulen paasiaiseksi kylaan Helsinkiin.
        Menen varmasti ostamaan Votkinin kyljyksia.
        Jos ovat tosi hyvia, voin ostaa niita myos tuliaisiksi kotiin.


      • että voit
        Ippa kirjoitti:

        asu Suomessa, mutta tulen paasiaiseksi kylaan Helsinkiin.
        Menen varmasti ostamaan Votkinin kyljyksia.
        Jos ovat tosi hyvia, voin ostaa niita myos tuliaisiksi kotiin.

        syödä paljon rasvaa, myös kovia rasvoja? Etkö pelkää niiden terveyshaittoja? Oletko seurannut uusia tutkimuksia vhh-dietistä?


      • Kiril
        että voit kirjoitti:

        syödä paljon rasvaa, myös kovia rasvoja? Etkö pelkää niiden terveyshaittoja? Oletko seurannut uusia tutkimuksia vhh-dietistä?

        Esimerkiksi voi ja kookosöljy ovat kovia rasvoja ja samalla erittäin terveellisiä luonnollisia rasvoja. Etkö pelkää margariinien ja muiden teollisesti muokattujen keinorasvojen terveyshaittoja?


      • Ippa
        että voit kirjoitti:

        syödä paljon rasvaa, myös kovia rasvoja? Etkö pelkää niiden terveyshaittoja? Oletko seurannut uusia tutkimuksia vhh-dietistä?

        Ei VHH tarkoita sita, etta rasvaa syotaisiin roppakaupalla. Mina syon lihaa, jossa on rasvaa. Samoin syon voita. En kuitenkaan syo yhtaan enempaa rasvaa kuin aiemmin kun viela kaytin margariineja ja kevyttuotteita. Ylipaataan syon nykyaan paljon vahemman. Johtuu siita, etta syon jalostamatonta ruokaa ja olen karsinut ruokavaliostani sokerin ja muut turhat hiilihydraatit. Ei ole enaa tarvetta jatkuvaan puputukseen.
        Kolesteriarvoni samoin kuin triglyseridiarvoni ja verenpaineeni ovat ensimmaista kertaa kolmeenkymmeneen vuoteen normaalit. Paino on pudonnut siina sivussa varsin kiitettavasti.
        Minkahanlaisia terveyshaittoja tarkoitat?
        Jos tapani syoda on vaarallinen, niin ainakin sitten kuolen terveempana. En aio milloinkaan muuttaa tapaani syoda.


      • ketään, enkä
        Ippa kirjoitti:

        Ei VHH tarkoita sita, etta rasvaa syotaisiin roppakaupalla. Mina syon lihaa, jossa on rasvaa. Samoin syon voita. En kuitenkaan syo yhtaan enempaa rasvaa kuin aiemmin kun viela kaytin margariineja ja kevyttuotteita. Ylipaataan syon nykyaan paljon vahemman. Johtuu siita, etta syon jalostamatonta ruokaa ja olen karsinut ruokavaliostani sokerin ja muut turhat hiilihydraatit. Ei ole enaa tarvetta jatkuvaan puputukseen.
        Kolesteriarvoni samoin kuin triglyseridiarvoni ja verenpaineeni ovat ensimmaista kertaa kolmeenkymmeneen vuoteen normaalit. Paino on pudonnut siina sivussa varsin kiitettavasti.
        Minkahanlaisia terveyshaittoja tarkoitat?
        Jos tapani syoda on vaarallinen, niin ainakin sitten kuolen terveempana. En aio milloinkaan muuttaa tapaani syoda.

        ole varma mistään, mitä pitäisi syödä. Olen saanut paljon erilaista tietoa, ja aika sekaisin näistä mikä on lopulta terveellistä. Tarkoitin sitä tutkimusta, jossa naisia tutkittiin ja iäkkäämmillä on rintasyöpävaara isompi vhh-dietillä. Jätin kesken vhh-diettini.


      • Ippa
        ketään, enkä kirjoitti:

        ole varma mistään, mitä pitäisi syödä. Olen saanut paljon erilaista tietoa, ja aika sekaisin näistä mikä on lopulta terveellistä. Tarkoitin sitä tutkimusta, jossa naisia tutkittiin ja iäkkäämmillä on rintasyöpävaara isompi vhh-dietillä. Jätin kesken vhh-diettini.

        rintasyopariski olisi kohonnut, en silti vaihda tapaani syoda, muut edulliset vaikutukset terveyteeni ovat sen verran mahtavia.
        Omalta kohdaltani katson, etta kokonaiskolesterolin lasku, hyvan ja huonon kolesterolin edulliseksi muuttunut suhde ja etenkin alhainen triglyseridiarvo ovat laskeneen verenpaineen ohella niin suuri etu, etta niita ei kannata sivuuttaa.
        Ja onhan se tietysti mukavaa katsoa omaa peilikuvaa ylimaaraisten kilojen pikkuhiljaa sulaessa pois.


      • Tepi.
        Ippa kirjoitti:

        broilerinkoipikeittoa aion kokeilla, kuullostaa hyvalta. Kiitos vinkista.
        Olin eilen kaupassa, jossa kaikki liha on pakattua. Etsiskelin mehevia possunkyljyksia. Kaikki esilla olevat olivat taysin rasvattoman nakoisia. En niita kelpuuttanut silla eihan niista oikein millaan hyvaa saa, kuivuvat vaikka miten valmistaisi.
        Menin sitten kysymaan lihaosaston takahuoneessa lihaa leikkaavalta miehelta josko loytyisi yhtaan rasvaisempia kyljyksia.
        Han katsoi minua kuin olisin seonnut ja sanoi, etteihan kukaan nykyaan halua sellaisia ostaa. Han oli aikeissa palauttaa ne jonnekin keskusvarastoon. Parhaita paloja! Hinta oli huomattavasti halvempi kuin niitten rasvattomien kyljysten.
        Pyysin niita heti useampaa ateriaa varten, panin suuren osan pakastimeen. Olimme molemmat erinomaisen tyytyvaisia.
        Siina mielessa tama hiilihydraattitietoinen elama on kovin hyva, etta me saamme parhaat palat halvemmalla kun ne eivat muille kelpaa.

        Tunnustat sinäkin olevasi huono kokki, no sovit hyvin Kirilin kanssa keskusteleen upporasvassa paistamisesta.

        "En niita kelpuuttanut silla eihan niista oikein millaan hyvaa saa, kuivuvat vaikka miten valmistaisi. "


      • Ippa
        Tepi. kirjoitti:

        Tunnustat sinäkin olevasi huono kokki, no sovit hyvin Kirilin kanssa keskusteleen upporasvassa paistamisesta.

        "En niita kelpuuttanut silla eihan niista oikein millaan hyvaa saa, kuivuvat vaikka miten valmistaisi. "

        Minusta sinun kirjoituksesi eivat ole hauskoja. En ymmarra miksi sinun pitaa vainota Kirilia kuin rakkikoira. Jos katsot kirjoitustesi olevan keskustelua, olet kylla hiukan metsassa.
        Me emme Kirilin kanssa ole missaan yhteydessa keskustelleet upporasvassa paistamisesta. Ja vaikka olisimmekin, niin mita hemmettia se sulle kuuluu!
        Mina muuten olen varsin hyva kokki. On helppoa valmistaa maistuvaa ja terveellista ruokaa vahahiilihydraattisista teollisesti muokkaamattomista aineksista.


      • Ippa
        Kiril kirjoitti:

        Aliarvostetut rasvaisimmat osat possusta ovat yleensä niitä edullisimpia, kuten tuo possunkylki, jota nykyisin käytän kun en enää syö pekonia lisäaineiden takia. Samoin kun possun ulkofile on tarjouksessa niin viimeiseksi jää ne parhaimmat ja rasvaisimmat palat kun rasvakammoiset vievät ne kuivimmat mennessään.

        Broilerin koivista olen jopa tehnyt keittoa valkokaalin kanssa ja ne koivet ovat usein tarjouksessa edullisia. Ei haittaa jos ne on marinointimömmössä sillä ne voi pestä ja poistaa nahan, sillä keitossa ei nahkoja tarvita. Keittojuureksia joukkoon ja lautaselle lusikallinen smetanaa niin koipikaalikeittoannos on siinä.

        on nyt sitten kokeiltu ja syoty ja olipa hyvaa.
        Sekaan panimme hiukan purjoa, tavallista sipulia, varsiselleria ja aavistuksen porkkanaa.
        Oikeata smetanaa meilla ei ollut mutta tama ranskalaisten creme fraiche ajoi hyvin saman asian.
        Kiitos vinkista, tata teemme toistekin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      85
      2228
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      49
      1926
    3. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1838
    4. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      74
      1625
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1588
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1492
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      24
      1393
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1352
    9. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1311
    10. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1304
    Aihe