Mitä tarkoittaa "paseerattu"?
paseerattu=???
14
10605
Vastaukset
- Mössääjä
Paseerattu = lävikön (siivilän) läpi painamalla soseutettu. Paseerattuja keitettyjä perunoita (sellaisenaan) kutsutaan myös nimellä "perunalumi".
- Antti
Kiitos! Mutta tarkoittaako "paseeratut tomaatit" semmoista tinasäilyketölkissä myytävää tomaattimurskaa, vai jotain muuta??
- Mössääjä
Antti kirjoitti:
Kiitos! Mutta tarkoittaako "paseeratut tomaatit" semmoista tinasäilyketölkissä myytävää tomaattimurskaa, vai jotain muuta??
En ole varma, mutta käsittääkseni "tomaattimurskan" nimellä myytävässä tavarassa ovat mukana siemenet, kun taas "paseeratuista tomaateista" on siemenet poistettu ennen soseuttamista. Vaikuttaa siltä kuin aivan pienissä purkeissa myytävä "tomaattipyree" olisi tavallaan paseerattujen tomaattien tiivistetty muoto (eli nestettä on haihdutettu ja sose on saatettu hyvin hienojakoiseen muotoon). Mene tiedä.
- Tseni
Mössääjä kirjoitti:
En ole varma, mutta käsittääkseni "tomaattimurskan" nimellä myytävässä tavarassa ovat mukana siemenet, kun taas "paseeratuista tomaateista" on siemenet poistettu ennen soseuttamista. Vaikuttaa siltä kuin aivan pienissä purkeissa myytävä "tomaattipyree" olisi tavallaan paseerattujen tomaattien tiivistetty muoto (eli nestettä on haihdutettu ja sose on saatettu hyvin hienojakoiseen muotoon). Mene tiedä.
paseerattu tomaatti: tomaatin kuret poistetaan ensin ja sitten siemenet poistetaan ja tomaatti murskataan siivilän läpi
- tomaatin kalttaja
Tseni kirjoitti:
paseerattu tomaatti: tomaatin kuret poistetaan ensin ja sitten siemenet poistetaan ja tomaatti murskataan siivilän läpi
Paras tapa on kaltata tomaatit, eli poistaa kuori. Tämän jälkeen tomaatit lohkotaan ja poistetaan siemenet ja tomaatin vetinen osa, eli malto. Tomaattiliha laitetaan tehosekottajaan ja soseutetaan. Tämän jälkeen soseutettu tomaati keitetään kasaan kattilassa.
Tästä voi valmistaa sitten keittoa, pitsakastiketta tai tomaattisosetta maustamalla oman mielen mukaan.
Esimerkiksi pitsakastikkeeseen voi liätä:
vajaa 2 rkl fariinisokeria,1 rkl oliiviöljyä, 1 rkl punaviinietikkaa, 1 tl oreganoa,1 tl basilikaa, 2 tl paprikajauhetta,1 tl suolaa, ripaus chilijauhetta, mustapippuria maun mukaan.
- että
kiehautetaan vesi johon laitetaan tomaatit (tomaatin puoliväliin). Odotetaan, että kuori hiukan halkea ja otetaan tomaatit pois. Sen jälkeen annetaan niiden jäähtyä ja kuoritaan pois.
Eli paseerattu tomaatti on yhtä kuin KUORETON tomaatti.
Siemeniä ei poisteta! =)- Heli
No jos totta puhutaan, niin tuo tomaatin veteen laittaminen ja kuoren poisotto on kalttausta, ja sen tomaatin survominen siivilän läpi on paseerausta.
- Jep
Heli kirjoitti:
No jos totta puhutaan, niin tuo tomaatin veteen laittaminen ja kuoren poisotto on kalttausta, ja sen tomaatin survominen siivilän läpi on paseerausta.
Totta virkat!
- Tseni
Jep kirjoitti:
Totta virkat!
No anteeksi vaan jos en nyt kiireissäni muistanut sitä OIKEAA nimeä.. ite opiskelen hotelli-ja ravintola-alan liikkeenjohtoa että revippä siitä..
- Antti
Tseni kirjoitti:
No anteeksi vaan jos en nyt kiireissäni muistanut sitä OIKEAA nimeä.. ite opiskelen hotelli-ja ravintola-alan liikkeenjohtoa että revippä siitä..
Kuorten poisto = siis kalttausta, ja "läpipuristaminen" = paseerausta? (Siementen kanssa vai ilman?) Kiitos paljon kaikille, hienoa että täällä ihmiset neuvovat!!
- Jep
Tseni kirjoitti:
No anteeksi vaan jos en nyt kiireissäni muistanut sitä OIKEAA nimeä.. ite opiskelen hotelli-ja ravintola-alan liikkeenjohtoa että revippä siitä..
No kantsis sit varmaan uhrata tuohon opiskeluun hiukan enemmän aikaa... Sillä onhan se nyt noloa, jos et tulevaisuudessa johtavassa asemassa hotelli- tai ravintola-alalla osaa käyttää oikeita termejä asioista!
No höpö, höpö... sattuuhan näitä unohduksia! ;) - kaltoinkaltattu
Antti kirjoitti:
Kuorten poisto = siis kalttausta, ja "läpipuristaminen" = paseerausta? (Siementen kanssa vai ilman?) Kiitos paljon kaikille, hienoa että täällä ihmiset neuvovat!!
Kyllä ne siemenet ja kuoretkin jäävät siihen siivilään. Paseerattu tomaatti on siis pelkkää tomaatin massaa nesteineen ilman mitään kiinteitä aineita kun taas murskassa ja varsinkin säilötyissä tomaateissa on myös kanta ja sisus mukana - toki nekin ovat kaltattu ja kuorittu ennen säilömistä.
Paseeraus tarkoittaa siis soseuttamista/siivilöintiä ja sitä termiä käytetään muidenkin ainesten yhteydessä kuin vain tomaattien. Tarkoitus on poistaa kiinteät aineet massasta ja käyttää vain pehmeät aineet makuineen sosemaisessa muodossa.
- Anonyymi
onko paseerattu tomaatti myös jotenkin kypsennetty vai raakaa?
- Anonyymi
Tomaatti jos on punainen lajike on kypsä, kun se on punainen. Ei se tietenkään mitenkään keitetty ole.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Koko familia taas lehdissä jauhamassa vanhoja asioitaan
Nyt menee familialla lujaa. Martina ja äiti MeNaisissa (taas) ja Esko IS:ssa. Kuinkakohan monta kymmentä kertaa nuo sam3541431- 741395
Teemu Keskisarja (ps) loisti- ja hurmasi MTV:n tentissä.
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/kommentti-keskisarja-sekoitti-pakan-suomiareenan-puheenjohtajatentissa/9180380 Kuten3101175Taas syytöntä ja rehellisintä rangaistiin
Ja vielä 13 000 euroa kaupungin oikeudenkäyntikuluja maksuun. Lisää tällaisia päätöksiä.😀461097Aika pieni se on
Joku sanoo että matala on suihku. Säätöä tarviaa nyt ruisku, että se ruiskuaa korkeudelle valopylvään Näin saamme näht32916Heh, Irvi-Riikka vie duunareilta nyt arkipyhätkin
Voihan saksilla näköjään leikellä kalenteriakin. Irvi-Riikalla ne osuivat arkipyhiin. Että sellainen duunaripuolue 😆231904vinkki miehille
Jos on ollut erimielisyyksiä ja sun käytös on satuttanut naisya, et voi palata takaisin kevyesti niin kuin mitään ei oli163878Kiitos siitä
Kiitos siitä hahmosta jonka loit, ja jonka sain tuntea, ja kutsua ystäväksi. Se oli hyvä tyyppi ja siihen oli helppo rak40835Ilouutinen: Teini-ikään ehtinyt Osmo Peltola TV:ssä! Tätä tiedossa Peltsi-isän kanssa tällä kertaa
Mikä upea parivaljakko: Peltsi-isä ja Osmo-poika. Peltsin toisen luonto starttaa televisiossa ja mukana muutamassa jakso20817Pelekäätkönä mua?
Älä turhaan. 😘 Unohdetaan säät ja ilmat ja muut turhat lätinät tai jos välttämättä haluat niistä keskustella, niin te42804