paseerattu=???

Antti

Mitä tarkoittaa "paseerattu"?

14

10168

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mössääjä

      Paseerattu = lävikön (siivilän) läpi painamalla soseutettu. Paseerattuja keitettyjä perunoita (sellaisenaan) kutsutaan myös nimellä "perunalumi".

      • Antti

        Kiitos! Mutta tarkoittaako "paseeratut tomaatit" semmoista tinasäilyketölkissä myytävää tomaattimurskaa, vai jotain muuta??


      • Mössääjä
        Antti kirjoitti:

        Kiitos! Mutta tarkoittaako "paseeratut tomaatit" semmoista tinasäilyketölkissä myytävää tomaattimurskaa, vai jotain muuta??

        En ole varma, mutta käsittääkseni "tomaattimurskan" nimellä myytävässä tavarassa ovat mukana siemenet, kun taas "paseeratuista tomaateista" on siemenet poistettu ennen soseuttamista. Vaikuttaa siltä kuin aivan pienissä purkeissa myytävä "tomaattipyree" olisi tavallaan paseerattujen tomaattien tiivistetty muoto (eli nestettä on haihdutettu ja sose on saatettu hyvin hienojakoiseen muotoon). Mene tiedä.


      • Tseni
        Mössääjä kirjoitti:

        En ole varma, mutta käsittääkseni "tomaattimurskan" nimellä myytävässä tavarassa ovat mukana siemenet, kun taas "paseeratuista tomaateista" on siemenet poistettu ennen soseuttamista. Vaikuttaa siltä kuin aivan pienissä purkeissa myytävä "tomaattipyree" olisi tavallaan paseerattujen tomaattien tiivistetty muoto (eli nestettä on haihdutettu ja sose on saatettu hyvin hienojakoiseen muotoon). Mene tiedä.

        paseerattu tomaatti: tomaatin kuret poistetaan ensin ja sitten siemenet poistetaan ja tomaatti murskataan siivilän läpi


      • tomaatin kalttaja
        Tseni kirjoitti:

        paseerattu tomaatti: tomaatin kuret poistetaan ensin ja sitten siemenet poistetaan ja tomaatti murskataan siivilän läpi

        Paras tapa on kaltata tomaatit, eli poistaa kuori. Tämän jälkeen tomaatit lohkotaan ja poistetaan siemenet ja tomaatin vetinen osa, eli malto. Tomaattiliha laitetaan tehosekottajaan ja soseutetaan. Tämän jälkeen soseutettu tomaati keitetään kasaan kattilassa.
        Tästä voi valmistaa sitten keittoa, pitsakastiketta tai tomaattisosetta maustamalla oman mielen mukaan.
        Esimerkiksi pitsakastikkeeseen voi liätä:
        vajaa 2 rkl fariinisokeria,1 rkl oliiviöljyä, 1 rkl punaviinietikkaa, 1 tl oreganoa,1 tl basilikaa, 2 tl paprikajauhetta,1 tl suolaa, ripaus chilijauhetta, mustapippuria maun mukaan.


    • että

      kiehautetaan vesi johon laitetaan tomaatit (tomaatin puoliväliin). Odotetaan, että kuori hiukan halkea ja otetaan tomaatit pois. Sen jälkeen annetaan niiden jäähtyä ja kuoritaan pois.
      Eli paseerattu tomaatti on yhtä kuin KUORETON tomaatti.
      Siemeniä ei poisteta! =)

      • Heli

        No jos totta puhutaan, niin tuo tomaatin veteen laittaminen ja kuoren poisotto on kalttausta, ja sen tomaatin survominen siivilän läpi on paseerausta.


      • Jep
        Heli kirjoitti:

        No jos totta puhutaan, niin tuo tomaatin veteen laittaminen ja kuoren poisotto on kalttausta, ja sen tomaatin survominen siivilän läpi on paseerausta.

        Totta virkat!


      • Tseni
        Jep kirjoitti:

        Totta virkat!

        No anteeksi vaan jos en nyt kiireissäni muistanut sitä OIKEAA nimeä.. ite opiskelen hotelli-ja ravintola-alan liikkeenjohtoa että revippä siitä..


      • Antti
        Tseni kirjoitti:

        No anteeksi vaan jos en nyt kiireissäni muistanut sitä OIKEAA nimeä.. ite opiskelen hotelli-ja ravintola-alan liikkeenjohtoa että revippä siitä..

        Kuorten poisto = siis kalttausta, ja "läpipuristaminen" = paseerausta? (Siementen kanssa vai ilman?) Kiitos paljon kaikille, hienoa että täällä ihmiset neuvovat!!


      • Jep
        Tseni kirjoitti:

        No anteeksi vaan jos en nyt kiireissäni muistanut sitä OIKEAA nimeä.. ite opiskelen hotelli-ja ravintola-alan liikkeenjohtoa että revippä siitä..

        No kantsis sit varmaan uhrata tuohon opiskeluun hiukan enemmän aikaa... Sillä onhan se nyt noloa, jos et tulevaisuudessa johtavassa asemassa hotelli- tai ravintola-alalla osaa käyttää oikeita termejä asioista!

        No höpö, höpö... sattuuhan näitä unohduksia! ;)


      • kaltoinkaltattu
        Antti kirjoitti:

        Kuorten poisto = siis kalttausta, ja "läpipuristaminen" = paseerausta? (Siementen kanssa vai ilman?) Kiitos paljon kaikille, hienoa että täällä ihmiset neuvovat!!

        Kyllä ne siemenet ja kuoretkin jäävät siihen siivilään. Paseerattu tomaatti on siis pelkkää tomaatin massaa nesteineen ilman mitään kiinteitä aineita kun taas murskassa ja varsinkin säilötyissä tomaateissa on myös kanta ja sisus mukana - toki nekin ovat kaltattu ja kuorittu ennen säilömistä.

        Paseeraus tarkoittaa siis soseuttamista/siivilöintiä ja sitä termiä käytetään muidenkin ainesten yhteydessä kuin vain tomaattien. Tarkoitus on poistaa kiinteät aineet massasta ja käyttää vain pehmeät aineet makuineen sosemaisessa muodossa.


    • Anonyymi

      onko paseerattu tomaatti myös jotenkin kypsennetty vai raakaa?

    • Anonyymi

      Tomaatti jos on punainen lajike on kypsä, kun se on punainen. Ei se tietenkään mitenkään keitetty ole.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tyttäreni kuoli lihavuusleikkaukseen.

      Miettikää kuiten 2 kertaa, ennenkuin menette lihavuusleikkaukseen.
      Terveys
      348
      8820
    2. 1 Eurolla 35 euroa, 1.5x minimikerroin, 0x kierrätys ja minimitalletus vain 5e!

      Noniin nyt pamahti sitten VB:ltä älyttömän kova tarjous ensitallettajille. Euron panoksella 35 euroa jos kokkishown voit
      Pitkäveto
      1
      2571
    3. Viiimeinen viesti

      Sinulle neiti ristiriita vai mikä nimesi sitten ikinä onkaan. Mulle alkaa riittää tää sekoilu. Oot leikkiny mun tunteill
      Suhteet
      69
      2348
    4. Mikä olisi sinun ja kaivattusi

      Tarinan kertovan elokuvan nimi?
      Ikävä
      179
      1955
    5. epäonnen perjantain rikos yritys

      onpa epäselvä kuva, tuolla laadullako keskustaa tarkkaillaan lego hahmotkin selvempiä
      Kajaani
      16
      1542
    6. Yllätyspaukku! Vappu Pimiä rikkoi vaikean rajapyykin yllättävässä bisneksessä: "Nyt hymyilyttää...!"

      Wau, onnea, Vappu Pimiä, upea suoritus! PS. Pimiä tänään televisiossa, ohjelmatietojen mukaan hän on Puoli seiskassa vie
      Suomalaiset julkkikset
      9
      1391
    7. Onko kaivattusi täysin vietävissä ja

      vedätettävissä?
      Ikävä
      112
      1337
    8. Suomessa ei ole järkeä tarjota terveyspalveluita joka kolkassa

      - Suomen väestötiheys 1.1.2022 oli 18,3 asukasta maaneliökilometriä kohden. - Uudenmaan maakunnassa asuu keskimäärin 18
      Maailman menoa
      184
      1328
    9. RÖTÖSHERRAT KIIKKIIN PUOLANGALLA.

      Puolankalaisilla tehtävä ryhmäkanne itsensä yleintäneistä rötöstelijöista, sekä maksattaa kunnan maksama tyhmän koplan j
      Puolanka
      60
      1310
    10. Kirjoitin sinulle koska

      tunnen sinua kohtaan niin paljon. Sydäntäni särkee, kun kätken ihastumisen, kaipauksen, sinua kohtaan tuntemani lämmön j
      Ikävä
      42
      1227
    Aihe