Mitä tarkoittaa "paseerattu"?
paseerattu=???
14
10542
Vastaukset
- Mössääjä
Paseerattu = lävikön (siivilän) läpi painamalla soseutettu. Paseerattuja keitettyjä perunoita (sellaisenaan) kutsutaan myös nimellä "perunalumi".
- Antti
Kiitos! Mutta tarkoittaako "paseeratut tomaatit" semmoista tinasäilyketölkissä myytävää tomaattimurskaa, vai jotain muuta??
- Mössääjä
Antti kirjoitti:
Kiitos! Mutta tarkoittaako "paseeratut tomaatit" semmoista tinasäilyketölkissä myytävää tomaattimurskaa, vai jotain muuta??
En ole varma, mutta käsittääkseni "tomaattimurskan" nimellä myytävässä tavarassa ovat mukana siemenet, kun taas "paseeratuista tomaateista" on siemenet poistettu ennen soseuttamista. Vaikuttaa siltä kuin aivan pienissä purkeissa myytävä "tomaattipyree" olisi tavallaan paseerattujen tomaattien tiivistetty muoto (eli nestettä on haihdutettu ja sose on saatettu hyvin hienojakoiseen muotoon). Mene tiedä.
- Tseni
Mössääjä kirjoitti:
En ole varma, mutta käsittääkseni "tomaattimurskan" nimellä myytävässä tavarassa ovat mukana siemenet, kun taas "paseeratuista tomaateista" on siemenet poistettu ennen soseuttamista. Vaikuttaa siltä kuin aivan pienissä purkeissa myytävä "tomaattipyree" olisi tavallaan paseerattujen tomaattien tiivistetty muoto (eli nestettä on haihdutettu ja sose on saatettu hyvin hienojakoiseen muotoon). Mene tiedä.
paseerattu tomaatti: tomaatin kuret poistetaan ensin ja sitten siemenet poistetaan ja tomaatti murskataan siivilän läpi
- tomaatin kalttaja
Tseni kirjoitti:
paseerattu tomaatti: tomaatin kuret poistetaan ensin ja sitten siemenet poistetaan ja tomaatti murskataan siivilän läpi
Paras tapa on kaltata tomaatit, eli poistaa kuori. Tämän jälkeen tomaatit lohkotaan ja poistetaan siemenet ja tomaatin vetinen osa, eli malto. Tomaattiliha laitetaan tehosekottajaan ja soseutetaan. Tämän jälkeen soseutettu tomaati keitetään kasaan kattilassa.
Tästä voi valmistaa sitten keittoa, pitsakastiketta tai tomaattisosetta maustamalla oman mielen mukaan.
Esimerkiksi pitsakastikkeeseen voi liätä:
vajaa 2 rkl fariinisokeria,1 rkl oliiviöljyä, 1 rkl punaviinietikkaa, 1 tl oreganoa,1 tl basilikaa, 2 tl paprikajauhetta,1 tl suolaa, ripaus chilijauhetta, mustapippuria maun mukaan.
- että
kiehautetaan vesi johon laitetaan tomaatit (tomaatin puoliväliin). Odotetaan, että kuori hiukan halkea ja otetaan tomaatit pois. Sen jälkeen annetaan niiden jäähtyä ja kuoritaan pois.
Eli paseerattu tomaatti on yhtä kuin KUORETON tomaatti.
Siemeniä ei poisteta! =)- Heli
No jos totta puhutaan, niin tuo tomaatin veteen laittaminen ja kuoren poisotto on kalttausta, ja sen tomaatin survominen siivilän läpi on paseerausta.
- Jep
Heli kirjoitti:
No jos totta puhutaan, niin tuo tomaatin veteen laittaminen ja kuoren poisotto on kalttausta, ja sen tomaatin survominen siivilän läpi on paseerausta.
Totta virkat!
- Tseni
Jep kirjoitti:
Totta virkat!
No anteeksi vaan jos en nyt kiireissäni muistanut sitä OIKEAA nimeä.. ite opiskelen hotelli-ja ravintola-alan liikkeenjohtoa että revippä siitä..
- Antti
Tseni kirjoitti:
No anteeksi vaan jos en nyt kiireissäni muistanut sitä OIKEAA nimeä.. ite opiskelen hotelli-ja ravintola-alan liikkeenjohtoa että revippä siitä..
Kuorten poisto = siis kalttausta, ja "läpipuristaminen" = paseerausta? (Siementen kanssa vai ilman?) Kiitos paljon kaikille, hienoa että täällä ihmiset neuvovat!!
- Jep
Tseni kirjoitti:
No anteeksi vaan jos en nyt kiireissäni muistanut sitä OIKEAA nimeä.. ite opiskelen hotelli-ja ravintola-alan liikkeenjohtoa että revippä siitä..
No kantsis sit varmaan uhrata tuohon opiskeluun hiukan enemmän aikaa... Sillä onhan se nyt noloa, jos et tulevaisuudessa johtavassa asemassa hotelli- tai ravintola-alalla osaa käyttää oikeita termejä asioista!
No höpö, höpö... sattuuhan näitä unohduksia! ;) - kaltoinkaltattu
Antti kirjoitti:
Kuorten poisto = siis kalttausta, ja "läpipuristaminen" = paseerausta? (Siementen kanssa vai ilman?) Kiitos paljon kaikille, hienoa että täällä ihmiset neuvovat!!
Kyllä ne siemenet ja kuoretkin jäävät siihen siivilään. Paseerattu tomaatti on siis pelkkää tomaatin massaa nesteineen ilman mitään kiinteitä aineita kun taas murskassa ja varsinkin säilötyissä tomaateissa on myös kanta ja sisus mukana - toki nekin ovat kaltattu ja kuorittu ennen säilömistä.
Paseeraus tarkoittaa siis soseuttamista/siivilöintiä ja sitä termiä käytetään muidenkin ainesten yhteydessä kuin vain tomaattien. Tarkoitus on poistaa kiinteät aineet massasta ja käyttää vain pehmeät aineet makuineen sosemaisessa muodossa.
- Anonyymi
onko paseerattu tomaatti myös jotenkin kypsennetty vai raakaa?
- Anonyymi
Tomaatti jos on punainen lajike on kypsä, kun se on punainen. Ei se tietenkään mitenkään keitetty ole.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Oletko kertonut jo muille tunteistasi?
Ystävillesi esimerkiksi? Minä en ole vielä kertonut kenellekään tästä meidän jutusta.683208Kesä, kesä!
Veikkaan, ettet juuri nyt ikävöi minua, ehket enää koskaan? Näkemättömyys on laimentanut tunteet, ja katselet iloisena k91851- 1111740
Miksi sanotaan että Suomella on suuri armeija, tykistö jne.
Asioita tarkemmin seuranneet tietävät että tuolla Ukrainassa palaa kuukaudessa sen verran mitä Suomella on kokonaisuudes2241259- 1291048
- 99992
- 60944
Miksi nuori ottaa hatkat? Rajut seuraukset: seksuaalinen hyväksikäyttö, väkivalta, huumeet...
Lastensuojelu on kriisissä ja nuorten ongelmat kasvussa Suomessa. Hatkaaminen tarkoittaa nuoren luvatta poistumista omil67926Shokki! Suuri seikkailu -kisassa todellinen jättiyllätys - Tämä muutos järkyttää varmasti monia!
No nyt on kyllä aikamoinen ylläri, peli todellakin kovenee…! Lue lisää: https://www.suomi24.fi/viihde/shokki-suuri-seik6875- 84869