paseerattu=???

Antti

Mitä tarkoittaa "paseerattu"?

14

9745

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mössääjä

      Paseerattu = lävikön (siivilän) läpi painamalla soseutettu. Paseerattuja keitettyjä perunoita (sellaisenaan) kutsutaan myös nimellä "perunalumi".

      • Antti

        Kiitos! Mutta tarkoittaako "paseeratut tomaatit" semmoista tinasäilyketölkissä myytävää tomaattimurskaa, vai jotain muuta??


      • Mössääjä
        Antti kirjoitti:

        Kiitos! Mutta tarkoittaako "paseeratut tomaatit" semmoista tinasäilyketölkissä myytävää tomaattimurskaa, vai jotain muuta??

        En ole varma, mutta käsittääkseni "tomaattimurskan" nimellä myytävässä tavarassa ovat mukana siemenet, kun taas "paseeratuista tomaateista" on siemenet poistettu ennen soseuttamista. Vaikuttaa siltä kuin aivan pienissä purkeissa myytävä "tomaattipyree" olisi tavallaan paseerattujen tomaattien tiivistetty muoto (eli nestettä on haihdutettu ja sose on saatettu hyvin hienojakoiseen muotoon). Mene tiedä.


      • Tseni
        Mössääjä kirjoitti:

        En ole varma, mutta käsittääkseni "tomaattimurskan" nimellä myytävässä tavarassa ovat mukana siemenet, kun taas "paseeratuista tomaateista" on siemenet poistettu ennen soseuttamista. Vaikuttaa siltä kuin aivan pienissä purkeissa myytävä "tomaattipyree" olisi tavallaan paseerattujen tomaattien tiivistetty muoto (eli nestettä on haihdutettu ja sose on saatettu hyvin hienojakoiseen muotoon). Mene tiedä.

        paseerattu tomaatti: tomaatin kuret poistetaan ensin ja sitten siemenet poistetaan ja tomaatti murskataan siivilän läpi


      • tomaatin kalttaja
        Tseni kirjoitti:

        paseerattu tomaatti: tomaatin kuret poistetaan ensin ja sitten siemenet poistetaan ja tomaatti murskataan siivilän läpi

        Paras tapa on kaltata tomaatit, eli poistaa kuori. Tämän jälkeen tomaatit lohkotaan ja poistetaan siemenet ja tomaatin vetinen osa, eli malto. Tomaattiliha laitetaan tehosekottajaan ja soseutetaan. Tämän jälkeen soseutettu tomaati keitetään kasaan kattilassa.
        Tästä voi valmistaa sitten keittoa, pitsakastiketta tai tomaattisosetta maustamalla oman mielen mukaan.
        Esimerkiksi pitsakastikkeeseen voi liätä:
        vajaa 2 rkl fariinisokeria,1 rkl oliiviöljyä, 1 rkl punaviinietikkaa, 1 tl oreganoa,1 tl basilikaa, 2 tl paprikajauhetta,1 tl suolaa, ripaus chilijauhetta, mustapippuria maun mukaan.


    • että

      kiehautetaan vesi johon laitetaan tomaatit (tomaatin puoliväliin). Odotetaan, että kuori hiukan halkea ja otetaan tomaatit pois. Sen jälkeen annetaan niiden jäähtyä ja kuoritaan pois.
      Eli paseerattu tomaatti on yhtä kuin KUORETON tomaatti.
      Siemeniä ei poisteta! =)

      • Heli

        No jos totta puhutaan, niin tuo tomaatin veteen laittaminen ja kuoren poisotto on kalttausta, ja sen tomaatin survominen siivilän läpi on paseerausta.


      • Jep
        Heli kirjoitti:

        No jos totta puhutaan, niin tuo tomaatin veteen laittaminen ja kuoren poisotto on kalttausta, ja sen tomaatin survominen siivilän läpi on paseerausta.

        Totta virkat!


      • Tseni
        Jep kirjoitti:

        Totta virkat!

        No anteeksi vaan jos en nyt kiireissäni muistanut sitä OIKEAA nimeä.. ite opiskelen hotelli-ja ravintola-alan liikkeenjohtoa että revippä siitä..


      • Antti
        Tseni kirjoitti:

        No anteeksi vaan jos en nyt kiireissäni muistanut sitä OIKEAA nimeä.. ite opiskelen hotelli-ja ravintola-alan liikkeenjohtoa että revippä siitä..

        Kuorten poisto = siis kalttausta, ja "läpipuristaminen" = paseerausta? (Siementen kanssa vai ilman?) Kiitos paljon kaikille, hienoa että täällä ihmiset neuvovat!!


      • Jep
        Tseni kirjoitti:

        No anteeksi vaan jos en nyt kiireissäni muistanut sitä OIKEAA nimeä.. ite opiskelen hotelli-ja ravintola-alan liikkeenjohtoa että revippä siitä..

        No kantsis sit varmaan uhrata tuohon opiskeluun hiukan enemmän aikaa... Sillä onhan se nyt noloa, jos et tulevaisuudessa johtavassa asemassa hotelli- tai ravintola-alalla osaa käyttää oikeita termejä asioista!

        No höpö, höpö... sattuuhan näitä unohduksia! ;)


      • kaltoinkaltattu
        Antti kirjoitti:

        Kuorten poisto = siis kalttausta, ja "läpipuristaminen" = paseerausta? (Siementen kanssa vai ilman?) Kiitos paljon kaikille, hienoa että täällä ihmiset neuvovat!!

        Kyllä ne siemenet ja kuoretkin jäävät siihen siivilään. Paseerattu tomaatti on siis pelkkää tomaatin massaa nesteineen ilman mitään kiinteitä aineita kun taas murskassa ja varsinkin säilötyissä tomaateissa on myös kanta ja sisus mukana - toki nekin ovat kaltattu ja kuorittu ennen säilömistä.

        Paseeraus tarkoittaa siis soseuttamista/siivilöintiä ja sitä termiä käytetään muidenkin ainesten yhteydessä kuin vain tomaattien. Tarkoitus on poistaa kiinteät aineet massasta ja käyttää vain pehmeät aineet makuineen sosemaisessa muodossa.


    • Anonyymi

      onko paseerattu tomaatti myös jotenkin kypsennetty vai raakaa?

    • Anonyymi

      Tomaatti jos on punainen lajike on kypsä, kun se on punainen. Ei se tietenkään mitenkään keitetty ole.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      126
      3078
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      267
      1255
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      101
      1241
    4. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1051
    5. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      65
      1046
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      1010
    7. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      956
    8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      50
      937
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      42
      904
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      44
      816
    Aihe