Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Iäisyys

kysymys!

http://www.yle.fi/uutiset/ulkomaat/oikea/id56703.html

"Yhdysvaltalaisen Harvardin yliopiston ja ruotsalaisen Karoliinisen instituutin yhteistutkimuksen mukaan ennenaikaisen kuoleman vaara on sitä suurempi, mitä enemmän päivittäisistä kaloreista tulee valkuaisaineista ja mitä vähemmän hiilihydraateista. Etenkin pihvien runsas syöminen ja perunan sekä pastan välttely käy erityisesti sydämen päälle."

19

1052

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kiril

      hiilihydraatteja ja sokereita sitä enemmän diabetesta. Diabetes on hiilihydraattiaineenvaihdunnan sairaus.

      Niinhän te olette kuvitelleet ja ajatelleet, että kun syö runsaasti hiilihydraatteja ja sokereita niin kansa pysyy terveenä. Totuus vain on toisenlainen. Lisätkää vaan hiilihydraatteja niin ei tästä maailmasta sairaat lopu.


      "Diabetes uhkaa kasvattaa terveydenhuollon kustannukset kestämättömiksi
      Diabeteksesta on tullut suomalaisten todellinen kansansairaus, jonka hoito käy yhteiskunnalle kalliiksi. Tunnistettuja ja hoidon piirissä olevia diabeetikoita on tällä hetkellä noin 300 000. Jos diabetes yleistyy nykyistä tahtia, diagnosoituja diabeetikoita on vuonna 2010 jo yli 400 000 (8 % väestöstä). Tällöin diabeetikoiden hoito maksaa yli kolme miljardia euroa vuodessa eli ainakin neljänneksen terveydenhuollon kokonaiskustannuksista".

      http://www.diabetes.fi/tiedoston_katsominen.php?dok_id= 548

      • Tepi.

        Onpas se Kiril taas vhh-lihottajille tyypilliseen tapaan aggressiivinen, vai vaivaako makuuhaavat, kun siellä sängyssä röhnöttää 24/7??

        Niin, jos haluaa lihottaa, rasva on hyvästä, senhän tiedätkin omasta kokemuksesta. Mutta jos haluaa olla normaali tai laihduttaa, niin rasvaa karsimalla hyvä tulos.


      • diabetesta enemmän tunteva

        "hiilihydraatteja ja sokereita sitä enemmän diabetesta. Diabetes on hiilihydraattiaineenvaihdunnan sairaus."

        ....Kiril ei kykene tajuamaan sitä, että diabetesta on useampaa tyyppiä (päätyypit: 1-tyyppi eli nuoruustyypin diabetes, 2-tyyppi eli aikuistyypin diabetes - lisäksi on harvinaisempia muita sairauden muotoja). Niillä on aivan erilaiset aiheuttajat eikä kaikkia diabeteksen (1-tyypissä ei varmuudella mitään) aiheuttajia vielä tunneta.

        Ja 2-tyyppiinkin sairastuneista moni on sairastunut läskiydyttyään liian runsaan ja liian rasvaisen ruokavalion seurauksena.


      • diabetesta tunteva

        ....kohdalleen (ja hyvin) kun piti keskustelunaihetta vaihtaa!

        Loukattiinko uskosi perusdogmeja? Kuinka pystyisit julistamaan avausviestin kirjoittajalle fatwan?


      • Kiril
        diabetesta enemmän tunteva kirjoitti:

        "hiilihydraatteja ja sokereita sitä enemmän diabetesta. Diabetes on hiilihydraattiaineenvaihdunnan sairaus."

        ....Kiril ei kykene tajuamaan sitä, että diabetesta on useampaa tyyppiä (päätyypit: 1-tyyppi eli nuoruustyypin diabetes, 2-tyyppi eli aikuistyypin diabetes - lisäksi on harvinaisempia muita sairauden muotoja). Niillä on aivan erilaiset aiheuttajat eikä kaikkia diabeteksen (1-tyypissä ei varmuudella mitään) aiheuttajia vielä tunneta.

        Ja 2-tyyppiinkin sairastuneista moni on sairastunut läskiydyttyään liian runsaan ja liian rasvaisen ruokavalion seurauksena.

        että voin kulutus on Suomessa romahtanut ja vastaavasti keinorasvojen osuus kasvanut räjähdysmäisesti. Jos haluat syyttää 2-tyypin diabeteksen kasvuluvuista rasvoja niin syytä sitten keinorasvoja ja margariineja. Ei liene kovin vaikeaa selvittää kulutustilastoja.

        Oletko muuten huomannut, että aikuistyypin diabetesta esiintyy nykyisin myös lapsilla?


      • Tepi.
        Kiril kirjoitti:

        että voin kulutus on Suomessa romahtanut ja vastaavasti keinorasvojen osuus kasvanut räjähdysmäisesti. Jos haluat syyttää 2-tyypin diabeteksen kasvuluvuista rasvoja niin syytä sitten keinorasvoja ja margariineja. Ei liene kovin vaikeaa selvittää kulutustilastoja.

        Oletko muuten huomannut, että aikuistyypin diabetesta esiintyy nykyisin myös lapsilla?

        Jokos siellä dementiaosastolla on tietokoneet? Vai millä sairaalaosastolla naputtelet?


      • ........
        Kiril kirjoitti:

        että voin kulutus on Suomessa romahtanut ja vastaavasti keinorasvojen osuus kasvanut räjähdysmäisesti. Jos haluat syyttää 2-tyypin diabeteksen kasvuluvuista rasvoja niin syytä sitten keinorasvoja ja margariineja. Ei liene kovin vaikeaa selvittää kulutustilastoja.

        Oletko muuten huomannut, että aikuistyypin diabetesta esiintyy nykyisin myös lapsilla?

        En usko, että voin kulutuksen vähenemisen ja diabeteksen välille voidaan kuitenkaan vetää suoraa viivaa. Kansan ruokatottumukset kun ovat muutenkin menneet epäterveellisempään suuntaan runsaan prosessoidun lihan käytön, valkoisen vehnäjauhon ja sokerin ylettömän ahmimisen myötä.
        Kevytlevitteet, voit tai vaikka rypsiöljyt yhdistettynä muuten perseellään olevaan ruokavalioon eivät paljon auta.


      • tiesitkö
        Kiril kirjoitti:

        että voin kulutus on Suomessa romahtanut ja vastaavasti keinorasvojen osuus kasvanut räjähdysmäisesti. Jos haluat syyttää 2-tyypin diabeteksen kasvuluvuista rasvoja niin syytä sitten keinorasvoja ja margariineja. Ei liene kovin vaikeaa selvittää kulutustilastoja.

        Oletko muuten huomannut, että aikuistyypin diabetesta esiintyy nykyisin myös lapsilla?

        Kiril kuule, tiesitkö että diabeetikon tulee oikeasti VÄLTTÄÄ ruokavaliossaan rasvan käyttöä, sillä rasva on paljon pahempi tekijä diabeetikolle kuin sokeri?


      • Kiril
        tiesitkö kirjoitti:

        Kiril kuule, tiesitkö että diabeetikon tulee oikeasti VÄLTTÄÄ ruokavaliossaan rasvan käyttöä, sillä rasva on paljon pahempi tekijä diabeetikolle kuin sokeri?

        ja siitä alkaen kun ruokavaliosuosituksia muutettiin, tautiluvut lähtivät kasvuun. Ennen sentään ymmärrettiin, että hiilihydraatit ovat diabeetikolle paljon pahempi tekijä kuin rasva.

        "Diabetespotilaille on annettava runsaammin rasvaisia elintarvikkeita, sianlihaa, voita, kermaa, silliä, ja sardiineja. Ravinnon riittävyyttä ja kylläisyyden tunnetta säädetään lisäämällä ravintoon niukasti hiilihydraatteja sisältäviä vihanneksia"

        Näin siis ennen suositteli Perheen lääkärikirja vuodelta 1951. Ravitsemussuosituksia on siis muutettu ja tulokset me kaikki tiedämme. Diabetesliitto paisuu kun jäseniä tulee koko ajan lisää.


      • typerysten bongaaja
        Kiril kirjoitti:

        ja siitä alkaen kun ruokavaliosuosituksia muutettiin, tautiluvut lähtivät kasvuun. Ennen sentään ymmärrettiin, että hiilihydraatit ovat diabeetikolle paljon pahempi tekijä kuin rasva.

        "Diabetespotilaille on annettava runsaammin rasvaisia elintarvikkeita, sianlihaa, voita, kermaa, silliä, ja sardiineja. Ravinnon riittävyyttä ja kylläisyyden tunnetta säädetään lisäämällä ravintoon niukasti hiilihydraatteja sisältäviä vihanneksia"

        Näin siis ennen suositteli Perheen lääkärikirja vuodelta 1951. Ravitsemussuosituksia on siis muutettu ja tulokset me kaikki tiedämme. Diabetesliitto paisuu kun jäseniä tulee koko ajan lisää.

        "ja siitä alkaen kun ruokavaliosuosituksia muutettiin, tautiluvut lähtivät kasvuun. Ennen sentään ymmärrettiin, että hiilihydraatit ovat diabeetikolle paljon pahempi tekijä kuin rasva.

        "Diabetespotilaille on annettava runsaammin rasvaisia elintarvikkeita, sianlihaa, voita, kermaa, silliä, ja sardiineja. Ravinnon riittävyyttä ja kylläisyyden tunnetta säädetään lisäämällä ravintoon niukasti hiilihydraatteja sisältäviä vihanneksia"

        Näin siis ennen suositteli Perheen lääkärikirja vuodelta 1951. Ravitsemussuosituksia on siis muutettu ja tulokset me kaikki tiedämme. Diabetesliitto paisuu kun jäseniä tulee koko ajan lisää."

        Ja tuo oli annettu silloin, kun suurin osa diabeetikoista oli 1-tyypin diabeetikkoja ja sen sairauden hoitoon ei ollut silloin samanlaisia menetelmiä kuin nyt. Insuliinia oli nykyisten monentyyppisten (mm. erilaiset imeytymisajat ja sopivuudet eri ihmisille) sijasta vain yhtä ainoaa lajia (piikki otettiin kerran päivässä), ruiskut olivat isoja ja hankalia eikä verensokerimmittareita ollut päivittäiseen sokeritason seuraamiseen. Muutenkaan ei ollut sitä tietoutta sairauden mekanismeissa, joka nykyisin on hoitoa suunnittelevien ja itsehoitoa suorittavien käytössä.

        Osoitat kerta kerran jälkeen naurettavuutesi ja typeryytesi tuomalla tuollaisia tekstejä tai linkkejä perusteluina äärimmäisyyttä edustaville (fanaattisille) mielipiteillesi! Etkä näytä oppivan mitään, mikä surullista sinun itsesi kannalta. Mutta näinhän se on aina - typerykset eivät opi koskaan eikä mitään!


      • typerysten bongaaja
        diabetesta tunteva kirjoitti:

        ....kohdalleen (ja hyvin) kun piti keskustelunaihetta vaihtaa!

        Loukattiinko uskosi perusdogmeja? Kuinka pystyisit julistamaan avausviestin kirjoittajalle fatwan?

        Taisit osua kohdalleen. Siitä todisteena keskustelun toisessa haarassa Kirilin epätoivoinen lainaus diabeteshoidon "keskiajan" hoito-ohjeista sekä se, että hänessä ei ole ollut miestä vastaamaan sinulle.


      • Kiril
        typerysten bongaaja kirjoitti:

        "ja siitä alkaen kun ruokavaliosuosituksia muutettiin, tautiluvut lähtivät kasvuun. Ennen sentään ymmärrettiin, että hiilihydraatit ovat diabeetikolle paljon pahempi tekijä kuin rasva.

        "Diabetespotilaille on annettava runsaammin rasvaisia elintarvikkeita, sianlihaa, voita, kermaa, silliä, ja sardiineja. Ravinnon riittävyyttä ja kylläisyyden tunnetta säädetään lisäämällä ravintoon niukasti hiilihydraatteja sisältäviä vihanneksia"

        Näin siis ennen suositteli Perheen lääkärikirja vuodelta 1951. Ravitsemussuosituksia on siis muutettu ja tulokset me kaikki tiedämme. Diabetesliitto paisuu kun jäseniä tulee koko ajan lisää."

        Ja tuo oli annettu silloin, kun suurin osa diabeetikoista oli 1-tyypin diabeetikkoja ja sen sairauden hoitoon ei ollut silloin samanlaisia menetelmiä kuin nyt. Insuliinia oli nykyisten monentyyppisten (mm. erilaiset imeytymisajat ja sopivuudet eri ihmisille) sijasta vain yhtä ainoaa lajia (piikki otettiin kerran päivässä), ruiskut olivat isoja ja hankalia eikä verensokerimmittareita ollut päivittäiseen sokeritason seuraamiseen. Muutenkaan ei ollut sitä tietoutta sairauden mekanismeissa, joka nykyisin on hoitoa suunnittelevien ja itsehoitoa suorittavien käytössä.

        Osoitat kerta kerran jälkeen naurettavuutesi ja typeryytesi tuomalla tuollaisia tekstejä tai linkkejä perusteluina äärimmäisyyttä edustaville (fanaattisille) mielipiteillesi! Etkä näytä oppivan mitään, mikä surullista sinun itsesi kannalta. Mutta näinhän se on aina - typerykset eivät opi koskaan eikä mitään!

        Ei tarvitse edes bongata. Sokeritautia esiintyi 1950 luvulla vain noin joka tuhannessa ihmisessä ja mikä onkaan tilanne tänään ja tulevaisuudessa?

        "Diabetes uhkaa kasvattaa terveydenhuollon kustannukset kestämättömiksi
        Diabeteksesta on tullut suomalaisten todellinen kansansairaus, jonka hoito käy yhteiskunnalle kalliiksi. Tunnistettuja ja hoidon piirissä olevia diabeetikoita on tällä hetkellä noin 300 000. Jos diabetes yleistyy nykyistä tahtia, diagnosoituja diabeetikoita on vuonna 2010 jo yli 400 000 (8 % väestöstä). Tällöin diabeetikoiden hoito maksaa yli kolme miljardia euroa vuodessa eli ainakin neljänneksen terveydenhuollon kokonaiskustannuksista".

        http://www.diabetes.fi/tiedoston_katsominen.php?dok_id= 548    


      • typerysten bongaaja
        Kiril kirjoitti:

        Ei tarvitse edes bongata. Sokeritautia esiintyi 1950 luvulla vain noin joka tuhannessa ihmisessä ja mikä onkaan tilanne tänään ja tulevaisuudessa?

        "Diabetes uhkaa kasvattaa terveydenhuollon kustannukset kestämättömiksi
        Diabeteksesta on tullut suomalaisten todellinen kansansairaus, jonka hoito käy yhteiskunnalle kalliiksi. Tunnistettuja ja hoidon piirissä olevia diabeetikoita on tällä hetkellä noin 300 000. Jos diabetes yleistyy nykyistä tahtia, diagnosoituja diabeetikoita on vuonna 2010 jo yli 400 000 (8 % väestöstä). Tällöin diabeetikoiden hoito maksaa yli kolme miljardia euroa vuodessa eli ainakin neljänneksen terveydenhuollon kokonaiskustannuksista".

        http://www.diabetes.fi/tiedoston_katsominen.php?dok_id= 548    

        Suurin osa kakkostyypin diabeetikoista on syönyt vääränlaisia hiilareita (liikaa vhenätuotteita ja silkkaa sokeria, sipsejä ja ranskiksia) sekä liikaa rasvaa, joka näillä on ollut suurelta osin eläinrasvaa.

        Ei hiilarit ole ainoa 2-tyypin aiheuttaja eivätkä kaikki hiilarit (hitaasti imeytyvät kuitupitoiset), vaikka sinä yksisilmäisyyttäsi niin haluatkin nähdä. Sinun tulkintaasi diabetesliiton tiedotteesta ei allekirjoita yksikään vakavasti otettava alan tutkija. Sen kannalla saattavat olla ainoastaa vaaralliseksi todettua Atkinsia tai VHH:ta markkinoivat (esim. opaskirjat), joilla on oma lehmä ojassa.


      • Kiril
        typerysten bongaaja kirjoitti:

        Suurin osa kakkostyypin diabeetikoista on syönyt vääränlaisia hiilareita (liikaa vhenätuotteita ja silkkaa sokeria, sipsejä ja ranskiksia) sekä liikaa rasvaa, joka näillä on ollut suurelta osin eläinrasvaa.

        Ei hiilarit ole ainoa 2-tyypin aiheuttaja eivätkä kaikki hiilarit (hitaasti imeytyvät kuitupitoiset), vaikka sinä yksisilmäisyyttäsi niin haluatkin nähdä. Sinun tulkintaasi diabetesliiton tiedotteesta ei allekirjoita yksikään vakavasti otettava alan tutkija. Sen kannalla saattavat olla ainoastaa vaaralliseksi todettua Atkinsia tai VHH:ta markkinoivat (esim. opaskirjat), joilla on oma lehmä ojassa.

        Suomessa eläinrasvojen kulutus on kasvanut, että voisit väittää sen olevan osasyy diabetekseen? Eläinrasvojen kulutus on romahtanut ja silti diabetes vain jatkaa kasvuaan. Minä en tulkinnut Diabetesliiton tiedotetta vaan otin sen tosiasiana kasvavista luvuista.


      • selityksen kertoja
        Kiril kirjoitti:

        Suomessa eläinrasvojen kulutus on kasvanut, että voisit väittää sen olevan osasyy diabetekseen? Eläinrasvojen kulutus on romahtanut ja silti diabetes vain jatkaa kasvuaan. Minä en tulkinnut Diabetesliiton tiedotetta vaan otin sen tosiasiana kasvavista luvuista.

        Eläinrasvojen kulutus on voinut kokonaisuudessa pudotakin, koska melkoinen joukko on vähentänyt niiden nauttimiseen niin vähään kuin se mahdollista (lihasta sitä saa hiukan, vaikka vähärasvaista syökin). Nämä eivät olekaan niitä, jotka lihovat ja sairastuvat 2-tyypin diabetekseen. Sairastujia ovat ne, jotka eivät ole älynneet tai viitsineet muuttaa elintapojaan, vaikka energian kulutus on pienentynyt (ruumiillista työtä tehdään nykyisin hyvin vähän eikä monikaan ole sitä korvannut muulla liikunnalla). Nämä syövät edelleen liikaa kaikkea, lihovat ja saavat 2-tyypin diabeteksen. Ei siinä yhtälössä ole ainoana tekijänä pelkät hiilihydraatit, vaan on monta tekijää: liiallinen syöminen, liikaa huonoja hiilihydraatteja (vaalea vähäkuituista leipää, kahvileipiä, huonoja perunatuotteita yms.), liikaa rasvaa, joka suomalaisilla on aika suurelta osin eläinrasvaa (parista lounaaksi nautitusta grillimakkarasta tulee huomattavasti enemmän rasvaa kuin leivän päällä olevasta kasvislevitteestä, samoin siitä suositusta sikanaudasta tulee huomattavasti enemmän rasvaa kuin salaatinkastikkeen öljystä) ja liian vähä liikunta eli liian vähäinen energiankulutus. Näistä kaikista se kokonaisuus muodostuu eikä niistä voida repäistä yhtäkään tekijää ainoaksi syyksi.

        Joka muuta väittää, se ei enää tukeudu todelliseen tilanteeseen, vaan hakee selityksensä kuvitelmista. Erilaisilla uskomuksiin uskovilla on tosin sellainenkin tapana, mutta silloinhan onkin jo kyse uskonnosta eikä tietämiseen ja tietoon perustuvasta järkevästä ajattelusta ja toiminnasta.


      • Kiril
        selityksen kertoja kirjoitti:

        Eläinrasvojen kulutus on voinut kokonaisuudessa pudotakin, koska melkoinen joukko on vähentänyt niiden nauttimiseen niin vähään kuin se mahdollista (lihasta sitä saa hiukan, vaikka vähärasvaista syökin). Nämä eivät olekaan niitä, jotka lihovat ja sairastuvat 2-tyypin diabetekseen. Sairastujia ovat ne, jotka eivät ole älynneet tai viitsineet muuttaa elintapojaan, vaikka energian kulutus on pienentynyt (ruumiillista työtä tehdään nykyisin hyvin vähän eikä monikaan ole sitä korvannut muulla liikunnalla). Nämä syövät edelleen liikaa kaikkea, lihovat ja saavat 2-tyypin diabeteksen. Ei siinä yhtälössä ole ainoana tekijänä pelkät hiilihydraatit, vaan on monta tekijää: liiallinen syöminen, liikaa huonoja hiilihydraatteja (vaalea vähäkuituista leipää, kahvileipiä, huonoja perunatuotteita yms.), liikaa rasvaa, joka suomalaisilla on aika suurelta osin eläinrasvaa (parista lounaaksi nautitusta grillimakkarasta tulee huomattavasti enemmän rasvaa kuin leivän päällä olevasta kasvislevitteestä, samoin siitä suositusta sikanaudasta tulee huomattavasti enemmän rasvaa kuin salaatinkastikkeen öljystä) ja liian vähä liikunta eli liian vähäinen energiankulutus. Näistä kaikista se kokonaisuus muodostuu eikä niistä voida repäistä yhtäkään tekijää ainoaksi syyksi.

        Joka muuta väittää, se ei enää tukeudu todelliseen tilanteeseen, vaan hakee selityksensä kuvitelmista. Erilaisilla uskomuksiin uskovilla on tosin sellainenkin tapana, mutta silloinhan onkin jo kyse uskonnosta eikä tietämiseen ja tietoon perustuvasta järkevästä ajattelusta ja toiminnasta.

        "se ei enää tukeudu todelliseen tilanteeseen, vaan hakee selityksensä kuvitelmista".

        Eläinrasvojen kokonaiskulutus on pudonnut eikä vain voinut. Voin kulutus laskee koko ajan, siat on jalostettu lähes rasvattomiksi, rasvaton maito on suosittua ja kevytjuustojen ja kevytmakkaroiden osuus kasvaa koko ajan. Miksi tämä "keveys" ei näy sairaustilastoissa?

        Mitä ovat hyvät perunatuotteet?

        "liikaa rasvaa, joka suomalaisilla on aika suurelta osin eläinrasvaa"

        Perustele tämä väite, kun itsekin myönnät, että eläinrasvojen kulutus on laskenut. Eikö olisi johdonmukaista olettaa, että ravinnon "keveneminen" rasvojen suhteen aiheuttaisi sairastumisissa laskua?


      • he he he
        Kiril kirjoitti:

        "se ei enää tukeudu todelliseen tilanteeseen, vaan hakee selityksensä kuvitelmista".

        Eläinrasvojen kokonaiskulutus on pudonnut eikä vain voinut. Voin kulutus laskee koko ajan, siat on jalostettu lähes rasvattomiksi, rasvaton maito on suosittua ja kevytjuustojen ja kevytmakkaroiden osuus kasvaa koko ajan. Miksi tämä "keveys" ei näy sairaustilastoissa?

        Mitä ovat hyvät perunatuotteet?

        "liikaa rasvaa, joka suomalaisilla on aika suurelta osin eläinrasvaa"

        Perustele tämä väite, kun itsekin myönnät, että eläinrasvojen kulutus on laskenut. Eikö olisi johdonmukaista olettaa, että ravinnon "keveneminen" rasvojen suhteen aiheuttaisi sairastumisissa laskua?

        > siat on jalostettu lähes rasvattomiksi

        Joopa joo. Sikanautajauhelihassa (HK) on rasvaa 20 - 22% riippuen nauta/sikasuhteesta, nautajauhelihassa 14%. Tuosta voi päätellä onko se sianliha rasvatonta. Ja sitä sikanautaa kansa näyttää ostavan. Tippaakaan eivät tuoteselosteita tutki, jotta voisivat saada kimmokkeen ostaa esim. sitä vähärasvaista nautajauhelihaa.

        Onkohan nuutkin Kirilin väitteet yhtä huuhaata? Tuon tiedon voi jokainen todeta HK:n sivuilta tai lihatiskiä ja sen asiakkaita tutkimalla.


      • selityksen kertoja
        Kiril kirjoitti:

        "se ei enää tukeudu todelliseen tilanteeseen, vaan hakee selityksensä kuvitelmista".

        Eläinrasvojen kokonaiskulutus on pudonnut eikä vain voinut. Voin kulutus laskee koko ajan, siat on jalostettu lähes rasvattomiksi, rasvaton maito on suosittua ja kevytjuustojen ja kevytmakkaroiden osuus kasvaa koko ajan. Miksi tämä "keveys" ei näy sairaustilastoissa?

        Mitä ovat hyvät perunatuotteet?

        "liikaa rasvaa, joka suomalaisilla on aika suurelta osin eläinrasvaa"

        Perustele tämä väite, kun itsekin myönnät, että eläinrasvojen kulutus on laskenut. Eikö olisi johdonmukaista olettaa, että ravinnon "keveneminen" rasvojen suhteen aiheuttaisi sairastumisissa laskua?

        "Eläinrasvojen kokonaiskulutus on pudonnut eikä vain voinut. Voin kulutus laskee koko ajan, siat on jalostettu lähes rasvattomiksi, rasvaton maito on suosittua ja kevytjuustojen ja kevytmakkaroiden osuus kasvaa koko ajan. Miksi tämä "keveys" ei näy sairaustilastoissa?"

        Näkyyhän. Terveys ja sairaus on kovin jakautunut. Muistuttaa sitä jakoa A- ja B-kansalaisiin. Osa kansasta - juuri ne, jotka noudattavat kohtuutta elintavoissaan ja syövät monipuolisesti - on terveempää kuin koskaan ennen. Sitten on se toinen osa, joka ei välitä mistään terveysohjeista ja syövät, mitä sattuu, eivätkä liiku - heidän joukossaa se diabetes lisääntyy. Tämän olisitkin jo tiennyt, jos et sulkisi itseltäsi pois kaiken, mikä ei suoraan tue VHH-uskomuksiasi.

        Ja tuosta "rasvattomuudesta" joku toinen näyttikin jo kommentoineen. Se oli asiaa.

        ""liikaa rasvaa, joka suomalaisilla on aika suurelta osin eläinrasvaa"

        Perustele tämä väite, kun itsekin myönnät, että eläinrasvojen kulutus on laskenut. Eikö olisi johdonmukaista olettaa, että ravinnon "keveneminen" rasvojen suhteen aiheuttaisi sairastumisissa laskua?"

        Tuohonkin näytti löytyvän vastaus, kun luet - ja kerrankin koetat ymmärtää - sen toisen vastauksen. Se selittää hyvin paljon ihmiselle, joka kykenee ajattelemaan loogisesti.


      • tähän
        he he he kirjoitti:

        > siat on jalostettu lähes rasvattomiksi

        Joopa joo. Sikanautajauhelihassa (HK) on rasvaa 20 - 22% riippuen nauta/sikasuhteesta, nautajauhelihassa 14%. Tuosta voi päätellä onko se sianliha rasvatonta. Ja sitä sikanautaa kansa näyttää ostavan. Tippaakaan eivät tuoteselosteita tutki, jotta voisivat saada kimmokkeen ostaa esim. sitä vähärasvaista nautajauhelihaa.

        Onkohan nuutkin Kirilin väitteet yhtä huuhaata? Tuon tiedon voi jokainen todeta HK:n sivuilta tai lihatiskiä ja sen asiakkaita tutkimalla.

        mun on pakko kommentoida.
        On totta että nauta on vähärasvaisempaa kuin sika, mutta rasvojen laadussa on suuri ero. Naudan rasva on ns. kovaa rasvaa, sitä haitallisempaa, joka tukkii verisuonet. Sian rasva on pääosin vesiliukoista ja kulkeutuu luonnollista tietä valkoiseen astiaan pienessä huoneessa.
        Me syömme pääsääntöisesti sikaa monestakin syystä. Se on edullisempaa, maukkaampaa, helpompi käsitellä ja lisäksi vielä tuo rasvapointti.
        Normaalipainoisia ollaan koko sakki, kellään ei ole sokeritauteja eikä mitään muutakaan satunnaista flunssaa tai vatsatautia kummempaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2267
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2083
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1698
    4. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1516
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1510
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1407
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1374
    8. 52
      1268
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1210
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1196
    Aihe