suklaapiirakka

Mietiskelen...

Elikkäs, tietääkö kukaan kuinkakohan paljon lihottavaa on suklaapiirakka eli "rakkaudenleipä" tai mokkapalat, kuten jotkut sen tuntevat..Pohja on tavallinen kakkupohja lisättynä kaakaojauholla(eli kananmunaa, leivontamargariinia, venhäjauhoja, leivinjauhetta, sokeria ja kaakaojauhoa)ja päälle tulee suklaakuorrutus(tomusokeria, kaakaojauhoa, sulatettua margariinia ja kahvia)...mietin vaan, kun tälläinen herkkuperse olen, että onko kevyempää tehdä tuo suklaapiirakka ja syödä siitä esim pala kun tekee mieli hyvää(ja siis todellakin esim pala/pvä eikä koko pellillistä)vai onko kevyempää ostaa joku..hmm..50g suklaapatukka ja pistää se poskeensa...? Olen kauhea suklaanhimoitsija ja nyt kun olen päättänyt laihtua, ja jättää maketa vähemmälle, kärvistelen joka päivä suklaanhimoissani:)

15

7031

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • miiiiiii

      Yhdessä mokkapalassa on hieman yli 150 kcal ja suklaapatukassa noin 250 kcal eli mokkapala on se hieman kevyempi vaihtoehto.

    • Kiril

      lihottavaa ja ei kuulu kevyisiin herkkuihin. Kohta tulee Tepi kertomaan, että syö vaan rauhassa rakkaudenleipää ja mokkapaloja kun niissä on terveellistä sokeria dansukkerin ilmoittavalla tavalla. Margariinimannekiini Puska taas voi vahvistaa, että sulatetun margariinin lisääminen sokeriin on niiiiin kevyttä, että sitä voi syödä diabeetikkokin.

      • Tepi.

        Katsos vaan, siellä sängyn pohjalla vielä sormet toimii, kun minua kaivataan. Käännähän kylkeä (=järjestä läskit), ettei tule makuuhaavoja.

        Eihän noita mahdottomasti kannata syödä, kyllähän niissä lihottavaa rasvaa on. Muttei 100% niinkuin Kirilin suosimissa lihotustuotteissa. Mutta jos rakkauden leipä saa kunnon sessiot aikaan, niin kummasti siinä energiaa palaa.


      • älä viitsi enää

        Kukaan ei ole kehottanut syömään sokeria vaan!!! Lopeta oikeasti tuo jo kun ei KUKAAN jaksa lukea sun idioottimaisia juttuja, jotka keksit omassa päässäsi.

        Jos syöt palan kakkua kerran pari vuoteen, siitä et varmasti liho. Jos taas syöt pari palaa joka ilta niin varmasti lihottaa.


    • Brunbergriisisuklaa

      Kokeilepas suklaanhimoon Brunbergin sokeritonta riisisuklaa-patukkaa. Maku on ihan kelpo, ja kaloreitakaan ei ole paljon. Niitä voi pahimmassa tapauksessa syödä hyvällä omalla tunnolla vaikkapa kaksin kappalein. Näitä löytyy myös tavall. versioina, joten tarkkuutta kaupassa.. Kannattaa maistaa!

    • huvikseni

      mokkapalan pistemäärän (itse oon Painonvartijoiden pisteillä). Jos en ihan väärin laskenut niin pellillisessä mokkapalaa on n. 100 pistettä. Suklaapatukka 45g n. 5.5 pistettä. Laske jos haluat minkä kokoisen palan mokkapalaa voisit syödä suklaan korvikkeeksi. Itsekin perso makealle kun olen niin kieltäydyn toistaiseksi kaikesta makeasta koska en pysy kohtuudessa jos vähänkin otan.

    • aälsdktji

      suklaakiisseliä rasvattomasta maidosta. Ja sokerinkin (jota ei paljoa tarvita) voi korvata makeutusaineella.

      • Kiril

        suklaakiisselistä kevyttä?


      • kyllä
        Kiril kirjoitti:

        suklaakiisselistä kevyttä?

        ...se tekee.


      • Tepi.
        Kiril kirjoitti:

        suklaakiisselistä kevyttä?

        Tekeehän se siitä kevyempää, mutta jos siihen lisäisi 10 kiloa voita niin sittehän se kevyttä ja vyötärölle jässähtävää herkkua olisi.


      • aälsdktji
        Kiril kirjoitti:

        suklaakiisselistä kevyttä?

        www.fineli.fi


    • neuvojenantaja

      ...ns. leivonnaiset ja kahvileivät ovat hyvin lihottavia. Niissä on yleensä paljon sekä sokeria että rasvaa. Mutta, jos nautit sellaista harvoin, niin sitten sillä ei ole käytännön merkitystä.

      Älä syö sellaisia päivittäin, äläkä edes joka viikko. Jos teet sitä pellilliset, syötä suurin osa vieraillesi tai pistä pakasteeseen ja ota sieltä pieni palanen esim. enintään joka toinen viikko.

    • milky way

      suklaapatukka: kaloreita 107 / patukka

    • sukkeli

      Piimäpohjaiset reseptit ovat kevyempiä; niissä on vähemmän rasvaa ja myös sokeria voi vähentää reippaasti ohjeessa sanotusta. Vähärasvainen suklaapannukakkukaan ei ollut hullumpaa.

      Suklaakiisseliäkin kevyempi versio on maitokaakao, kun teet sen van Houtenista, johon panet vain kolmanneksen sokeria ja kaksi kolmannesta tummaa kaakaota. Ei kärsi tehdä kovin tummaa, ettei mene jo liian sukalaiseksi. Toinen konsti suklailuun on ostaa tosi tummaa suklaata (80% tai yli kaakaota, löytyy herkkukaupoista sekä Lidlistä). Sitä ei pysty syömään paljoa kerralla. 100% suklaa on jo kitkerää, kun siinä ei ole ollenkaan (tai on ehkä alle 1%) sokeria.

    • suklaasuklaasuklaaa

      tummatumma suklaa ja tumma kaakao, ei mikään oboe lällynlää kaakao, ovat oikeastaan ihan erveellisiä ja lähtee mulla ainakin suklaannälkä helpommin kunn esim fazerin sinisellä, en kyllä ehkä ihan kokonaan pysty siitäkään luopumaaan kunn myös suklaahirmu olen..
      Leivo mokkapaloja, mutta vaihda vähän aineksia, sulata sinne tummaaa suklaaata ja lisää tummaa kaakaojauhetta, älä lisää sokeria, lisää hunajaa jos haluat makeutta, älä pistä paljon vehnäjauhoja, vaan pistä täysjyväjauhoja ja kaurahiutaleita. "kakkusesta" tulee myös terveellisempää kunn rouhii (tai ostaa valmiiksi rouhittua) pellavansiemeniä ja kiehauttaa niin että siitä tulee semmoista limamössöä, millä voi korvata kananmunan sitovan vaikutuksen, sitä ei tieenkään pysty vaahdottamaan jos resepti sitä vaatii. (jos oikein muistan niin 1 tai 2 isoa lusikallista korvaa yhden kananmuna, itse pistän aina fiiliksen mukaan, mutta googlettamalla varmasti löytää sen suhteen, itse ainakin joskus löysin)

      Itse kun olen niiiin suklaahirmu niin sekoittelen noita aineksia, että voisin syödä suklaata vähän paremmin mielin kun siinä on täysjyää, ja pellavansiemenet myös auttavat ruuansulatuksessa, joten kakku tulee nopeemmin myös ulos. ja kun tumma suklaa ja kaakao ovat voimakkaan makusiakin, niin ei niitä pellavansiemeniä siellä edes maista, eikä sitäkään eroa että vehnäjauhon tilalla on täysjyväjauhoja. ja kaurahiutaleet lisäävät huimasti kakun kuidukkuutta, ja itse tykkään siitä mausta ja koostumuksesta!v Niin ja itse olen sitä mieltä että kaikki kasvirasvasekoitteeet on parempia kuin margariinit ja voit mitä leivontaan käytetään, joten jos kakkuun tarvitaan sulatettua voita tai valmiiksi juoksevaa voita, korvaaan sen aina rypsiöljyllä!

      mulla ei mitään reseptiä ole, mutta jos kokkaus ei ole sulle siansaksaa, niin kokeilemalla löydät pian isellesi täydellisen yhdistelmän, ja voit nauttia suklaasta ilman omatunnontuskia! ei suklaalla kannata elää, mutta jos ei siitä pysty luopumaan, ni syödä sitä terveellisemmässä yhteydessä. Itse jouduin ainakin alussa moneen kerran kokeilemaan, ennen kuin vähänkään onnistus, kunn netistäkään ei löytynyt mulle tarpeeksi terveellistä leipomisvaihoehtoa, joten varaudu, kun kaikki aineet kumminkin käyttäytyy eri tavalla, esim jos kakkuun pistetään sokeria, mitä ei halua käyttää ja korvaa sen hunajalla, tottaai koko kakun koostumus muuttuuu! ja vehnäjauhon sitko on erillaista kuin täysjyväjauhon, tai puhumattakaan jos korvaa myös kaurahiutaleilla, tai niinkuin itse joskus, vehnäleseillä. ja tuo öljynkin koostumus, ja muutenkin kaikki! mutta jos ne suhteet saa toimimaan niin sanon että namnaM Itse ainakin nautiskelen aina suklaanälän tullessa, ja paljon paremmin mielin! niin ja itse kuorrutuksen teen vain sulatetusta suklaasta ja hunajasta

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      482
      3485
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      462
      3411
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      140
      2986
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      164
      2282
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      8
      2150
    6. 211
      1562
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1387
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      98
      1271
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      91
      1270
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1090
    Aihe