Näin kesän ja grillausajan kynnyksellä voisi tiedustella, minkälaisesta makkarasta ihmiset tykkää. Eli maistuuko lihaisat wilhelmit ynnä muut vai perinteinen käriste?
Itse kannatan ehdottomasti vanhoja kunnon jauhomakkaroita, kuten atrian käristeet. Toki wilhelmitkin ihan hyviä on, mutta ei ne vastaa mun käsitystä makkaroista, eikä niitä pysty syödä kahta enempää... :)
Makkaragallup!
100
5498
Vastaukset
- Uno St. Michel
Mikkeliläisenä ostan halutessani todella herkutella makkaroilla, makkarani paikallisen kauppahallin maalaispuodista. Sieltä saa makkaroita, joissa lihapitoisuus on kaupan massatuotteita huomattavasti suurempi (myös Wilhelmit mukaan lukien) ja makua on reippaasti. Valmistajat uskaltavat käyttää mausteita perinteisten Keski-Euroopan makkaramaiden tyyliin.
Kun on niitä maistanut, ei viitsi tavallisia leivonnaistuotemakkaroita syödä kuin joskus hätätilassa pikaisena välipalana. Kunnon makkaraillallisen aineksiksi kaupan massatuotteista ei ole muutamaa poikkeusta lukuunottamatta.
Uskoisin, että muidenkin kaupunkien halleista löytyy vastaavia lähiseudun pienjalostajien (noita voi kutsua lihanjalostajiksi, ei suur"jalostamoita", jotka lähinnä pilaavat lihaa tusinamakkaroiksi ja oksennuksen kaltaisissa liemissä seisoviksi "lihoiksi".) makkaroita. Käykääpä katsomassa!
Tietenkään ne eivät ole 3€ tai 5€/kg, mutta hyvästä kannattaa aina maksaa. Syös sitten vaikka harvemmin makkaraa.- tuo
minkänlaisen paska pötkylän sinne rillii tunkee tirisemää.
- naaatiskelija
tuo kirjoitti:
minkänlaisen paska pötkylän sinne rillii tunkee tirisemää.
....olla sama, vaikka söisitkin paskaa.
Vaan ei hyvää ruokaa arvoostaville. Meille makkarankin pitää olla laadukasta (tuo mikkeliläinen lienee yksi meistä). - tahdon laatua
Laatu maksaa.Harmi kun täältä pohjois-savosta ei saa erään mainion etelä-savolaisen jalostamon makkaroita tai muitakaan tuotteita.Pesee todellakin kaikki atriat ja hookoot mennen tullen.Jos mahdollista kannattaa suosia näitä maalaisputiikkeja muutenkin.Voi löytyä ihania makuelämyksiä.
- annan vinkin
tahdon laatua kirjoitti:
Laatu maksaa.Harmi kun täältä pohjois-savosta ei saa erään mainion etelä-savolaisen jalostamon makkaroita tai muitakaan tuotteita.Pesee todellakin kaikki atriat ja hookoot mennen tullen.Jos mahdollista kannattaa suosia näitä maalaisputiikkeja muutenkin.Voi löytyä ihania makuelämyksiä.
Pohjois-Savossa saat laatumakkaraa Kuopion Pitkästälahdesta. Käännyt vitostieltä Karttulan suuntaan (siis siitä ABC:n tienoilta) ja sitten heti vasemmalle. Siinä on pieni makkaratehdas (Metzgerei Lihaniekka), jonka makkaroita lienee saatavilla tehtaanmyymälän lisäksi Kuopion kauppahallissa. Löytyneekö myös kuopiolaisista kaupoista?
- jajaajfsgdf
wilhelm juustobalkan oli vielä viimekesänä ykkönen. En muuta syönytkään! Mutta sitte kusipäät vetivät pois markkinoilta ku ei kuulemma ollu kysyntää. Nyt sielä on sitte saatana kaikenlaisia mozzarella-omenapiirakka-aurajuustomakkaroita!! On se ny perkele.. Voi ku joku HK ottais ja lähtis tekemään juustobalkania.
- Vanha kokki
ei vaan lähtis, tulis taas yks ala-arvonen tuote markkinoille. Vrt. HK:n sininen ym.
- Hippula
Ja siitä mozzarella-tomaaatti versio! Jauhomakkarat maistuu nykyään pahalta.
- tiedä mitään!
grilli kuumaksi,ja sinne laitetaan käryämään 10 lauantaimakkara tankoa.siinä vasta todellinen makkara joka ei varmasti maistu jauhoilta.
- sikseen
tiedä mitään! kirjoitti:
grilli kuumaksi,ja sinne laitetaan käryämään 10 lauantaimakkara tankoa.siinä vasta todellinen makkara joka ei varmasti maistu jauhoilta.
ne lihaisat makkarat löytyvät järvisuomen tehtaalta.jos viitsii vaivaa nähdä,senkun käy tonkimassa heidän roskalavalla.ainahan tehtaaltakin voi käydä kysymässä liikenisikö heiltä "roiskeita"grillattavaksi.
- lauantaiblossi
tiedä mitään! kirjoitti:
grilli kuumaksi,ja sinne laitetaan käryämään 10 lauantaimakkara tankoa.siinä vasta todellinen makkara joka ei varmasti maistu jauhoilta.
ole pelkkää jauhoa ja silavaa? Mahtaako siitä jäädä grillatessa mitään jäljelle ja grilli ilmiliekeissä.
- hutter.dll
Hiillos.
- crionna
Wilhelmiä ja Kabanossia minä grillaan.
Leipomotuotteista HK:n bleu on ihan hyvää, mutta sen minä kyllä valmistan uunissa.- eväillä
täälläkin mennään crionnan tapaan!
- NainenVantaa
Ihan perusgrillimakkara. Juhlapäivinä pekoni ympärille kietaistuna.
Kiuasmakkaraksi sopii HK:n sininen.
Ihanaa, kohta pääsee mökkeilemään. Kyllä sitä jonkun aikaa noita makkaroita popsii, mutta ei ihan koko kesää tai ainakaan kovin usein. - Väiski.
Kokeneena makkarakauppiaana vastaan
Top 3 :O)
Korpelala grillimakkara (hinta&laatu kohdallaan)
HK Poprilli
Atria Hiillos
Pahimmat :O(
HK Camping (suolainen&jauhoinen)
HK Taifuuni (ei ihan paha, mut seuraava)
ns. A-LUOKKA
(kaikki hyviä, ken tykkää lihaisesta)
Jaettu 1 ja 2. sija.
Atria Wilhelm
HK Kabanossi- tykkään
että tuo Taifuuni on tosi hyvä makkara. Ainaki sitä tulee osteltua taajaan.
- Anonyymi
tykkään kirjoitti:
että tuo Taifuuni on tosi hyvä makkara. Ainaki sitä tulee osteltua taajaan.
Saiski taifuunia vielä, oli suosikkimakkaraa grilliin aikoinaan.
- kattis
no mä ostan aina noita jauhomakkaroita...mutta joskus tulee sellanen tunne että nyt on pakko saada lihasempaa...eli sit siirryn kabanossiin tai wilhelmiin...siitä puheen ollen,taidan mennäkin lämmittää itelleni juustokabanossin:P
- grillaja
itse pidän enemmän portin ukkopekka makkarasta, koska se ei ole suolaista kuten monet muut makkarat ja muutenkin maku on todella hyvä. Suosittelen että maistatte sitä.
wilhelm menee kanssa, mutta on todella suolaista.
- Parasta nam
voittanutta ei ole.
- JJ...
Viime kesänä tuli tutustuttua tuohon Ukko-Pekkaan ja sitä olen aikeissa suosia tänä kesänä. Se vaan on niin hyvä.
- ~katja~
Juusto Ukko-Pekka on ykkönen! Sit olikohan joku Wilhelmin chilimakkara kans hyvää, uuniin ja kiukaalle käy HK:n sininen, ja jauhomakkarat menee kans grillissä;)
- Rosvokonnaryöväri
hirvimetukka on parasta. Yksi hirvi ja yksi erittäin rasvainen possu lihamyllyn läpi sekaan pippuri ja suola. Sittä koko moska suoleen ja savusaunaan. Sen jälkeen rillaamaan. Ette uso miten on hyvvää ja terveellistä.
- naminami
6-7 vuotta sitten tein päätöksen ei punaista lihaa. Sen jälkeen en ole syönytkään, mutta makkaraa teki aina mieli. En tiedä mitä periaatteellisesti tiukat ihmiset pitävät punaisena lihana, mutta me syömme kanaa, kalaa ja kalkkunaa. Sitten löytyi tuo Ukkopekka kalkkunamakkara. Se on NIIN paljon parempaa kuin tavalliset rasvaiset.
Suosittelen kaikille ! Valitettavasti sitä tilaavat yleensä vain isot kaupat: Citymarket, Prisma, Euromarket. - parappa
Mielestäni makkarat voi jaotella toki vähän eri kasteihin.
Varsinainen perinteinen makkarakaarti, eli kaikki ei niin hieno liha, kamara yms. ja jauhoa, kuten makkaraa ennen tehtiin. Ja sitten on toki näitä parempia premium makkaroita, jotka toki saattavat sisältää aitoa lihaakin. Omanna tulee sitten maustetut versiot, jotka on pyritty maustamaan niin että ne maistuvat aivan muulle kuin makkaralle (ite vierastin tälläisiä).
Perinteisistä makkaroista paras on mielestäni Popsin Poprilli. Toki esim. Ok makkarakaan tai Campingkään eivät ole huonoja ja Atria Hiilloskin hyvä.
Mutta mielestäni Popsin Poprillissä on paras hinta-laatu suhde, ei meinaan oo mitään kovin kallista.
Myös Euroshopper grillimakkara on hyvää ja edullista. Tätä tuotetta on (taikka ainakin aiemmin oli) kahta vähän erilaista. Toisen ainakin valmisti Järvi-Suomen portti vai oliko se karjaportti. Mielestäni ihan hyvä ja ei rasvaa tirisevä makkara, tosin samalla sitten kuiva. - Naminami
Ehdottomasti paras lenkkimakkara on Atrian juustohiillos. Se maistuu grillattuna ja saunassa katonrajassa olevalla ritilällä kuumennettuna. Mahtavaa....
- Anonyymi
Ei maistu ihrapötkylät missä ihrat laskettu lihaksi, vähentäkää "lihapitoisuudesta rasvaprosentti niin tippuu 20-30%.
- Anonyymi
Eläinten lihaksissa on myös rasvaa. Sitä on mahdoton ”vähentää” sieltä pois.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Eläinten lihaksissa on myös rasvaa. Sitä on mahdoton ”vähentää” sieltä pois.
On niissä rustoakin, jänteita ja verisuonia, mutta niitä ei saa laskea lihaksi, miksi kaikkein haitallisin eli ihra tai mitä läskiä onkin. 20-30% ei ole myöskään lihaksen sisällä vaan suurin osa pinnalla tai ihan erillisenä. Kaiken rasvan voi vähentää laskennallisesti helposti ja makkarassa se on helppo myös erottaa jauhetusta lihasta pois, pintarasvat jo ennen jauhamista.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
On niissä rustoakin, jänteita ja verisuonia, mutta niitä ei saa laskea lihaksi, miksi kaikkein haitallisin eli ihra tai mitä läskiä onkin. 20-30% ei ole myöskään lihaksen sisällä vaan suurin osa pinnalla tai ihan erillisenä. Kaiken rasvan voi vähentää laskennallisesti helposti ja makkarassa se on helppo myös erottaa jauhetusta lihasta pois, pintarasvat jo ennen jauhamista.
"On niissä rustoakin, jänteita ja verisuonia, mutta niitä ei saa laskea lihaksi..."
Totta kai ne lasketaan lihaksi, jos ne kuuluvat lihaksiin eikä niitä voi leikata pois. Vai oletko nähnyt makkarapaketin, jossa valmistusaineina on verisuonet, jänteet ja rustot? - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
"On niissä rustoakin, jänteita ja verisuonia, mutta niitä ei saa laskea lihaksi..."
Totta kai ne lasketaan lihaksi, jos ne kuuluvat lihaksiin eikä niitä voi leikata pois. Vai oletko nähnyt makkarapaketin, jossa valmistusaineina on verisuonet, jänteet ja rustot?Ei tietenkään lasketa lihaksi. Kaikki tuollaiset voi leikata pois tai jos jätetään, niitä ei saa laskea lhaksi. Rasvankn pystyy erottelemaan jauhettuna melko tarkkaan pois, silti sitä lisätään ja lasketaan lihaksi. Täysin järjetöntä huijausta terveyden kustannuksella.
- Anonyymi
Liiterin makkarat ja muut einekset ovat hirveän suolaisia, sillä niihin saa paljon vettä, peittävät tietysti makuakin.
- Anonyymi
Saksa on vähiten arvostettu maa ruokakulttuuristaan eikä tarvitse ihmetellä, paljon rasvaa ja suolaa, sillä saa hinnat alas.
- Anonyymi
Wilhelmin feta mustapippuri grillimakkara on paras makkara, jota olen maistanut.
Oletteko kokeilleet grillissä kypsentää grillimakkaraa folioon käärittynä.
On muuten paljon paremman makuinen, samalainen kuin höyrymakkara.- Anonyymi
Yhtä hyvin voit sitten laittaa uuniin sen ihrapötkylän, keittämällä vielä helpompaa. Mahdollsimman paljon viiltoja niin valuu edes osa ihroista pois grillissä.
Tartarin, raakojen pihvien ja sushin syöjät syö varmaan raakamakkaratkin raakana. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Yhtä hyvin voit sitten laittaa uuniin sen ihrapötkylän, keittämällä vielä helpompaa. Mahdollsimman paljon viiltoja niin valuu edes osa ihroista pois grillissä.
Tartarin, raakojen pihvien ja sushin syöjät syö varmaan raakamakkaratkin raakana."Tartarin, raakojen pihvien ja sushin syöjät syö varmaan raakamakkaratkin raakana."
Ei vittu, miten jonkun pää voi kehittää tällaisia deluusioita? 😂 Sushilla ei ole nyt mitään vitun tekemistä Wilhelmin tai raakamakkaran kanssa eikä Wilhelmillä ja raakamakkarallakaan ole mitään yhteistä. Ei saatana... - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
"Tartarin, raakojen pihvien ja sushin syöjät syö varmaan raakamakkaratkin raakana."
Ei vittu, miten jonkun pää voi kehittää tällaisia deluusioita? 😂 Sushilla ei ole nyt mitään vitun tekemistä Wilhelmin tai raakamakkaran kanssa eikä Wilhelmillä ja raakamakkarallakaan ole mitään yhteistä. Ei saatana...Älä nyt saa aivoinfarktia vaikka kaikki ei tykkääkään ihralla ja raa'alla lihalla mässäilystä. Tai saa vaan :D
Aiheenahan on MAKKARAGALLUP ja raakamakkarat ovat makkaraa, tartarit, raa'at phvit ja sushi taas vertautuvat toisiinsa koska kaikki ovat raakoja.
Kurjaa ettei aivosi kykene käsittelemään vähänkään monimutkasempia asioita. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Älä nyt saa aivoinfarktia vaikka kaikki ei tykkääkään ihralla ja raa'alla lihalla mässäilystä. Tai saa vaan :D
Aiheenahan on MAKKARAGALLUP ja raakamakkarat ovat makkaraa, tartarit, raa'at phvit ja sushi taas vertautuvat toisiinsa koska kaikki ovat raakoja.
Kurjaa ettei aivosi kykene käsittelemään vähänkään monimutkasempia asioita.Ja kaikki ruoka on raakaa ennen paistamista. Ei saatana...
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ja kaikki ruoka on raakaa ennen paistamista. Ei saatana...
Monia voi myös syödä kypsentämättöminä turvallisesti ja jopa terveellisempää, mutta liha ei kuulu niihin.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Monia voi myös syödä kypsentämättöminä turvallisesti ja jopa terveellisempää, mutta liha ei kuulu niihin.
"Monia voi myös syödä kypsentämättöminä turvallisesti ja jopa terveellisempää, mutta liha ei kuulu niihin."
Ja äsken vammailit myös sushista. Nyt se onkin terveellisempää kun on kypsentämätöntä.
Kasvikset aiheuttavat muuten eniten ruokamyrkytyksiä kun kaikilla kasveilla on ollut suora yhteys maahan ja useilla myös ulosteperäisiin lannoitteisiin ja niitä syödään kypsentämättöminä. Huonon hygienian vuoksi kasvisraaka-aineista leviää ruokamyrkytyksen aiheuttajat usen myös lihoihin. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
"Monia voi myös syödä kypsentämättöminä turvallisesti ja jopa terveellisempää, mutta liha ei kuulu niihin."
Ja äsken vammailit myös sushista. Nyt se onkin terveellisempää kun on kypsentämätöntä.
Kasvikset aiheuttavat muuten eniten ruokamyrkytyksiä kun kaikilla kasveilla on ollut suora yhteys maahan ja useilla myös ulosteperäisiin lannoitteisiin ja niitä syödään kypsentämättöminä. Huonon hygienian vuoksi kasvisraaka-aineista leviää ruokamyrkytyksen aiheuttajat usen myös lihoihin.Olet ilmeisesti älyllisesti rajoitteinen, kaikki muut tajuaa sushinkin olevan lihaa ja kalan liha vielä vaarallisempaa kuin muu liha.
Laitapa sitten faktaa aivopierullesi kasvisten vaarallisuudesta. Jokainen normaali järkinen tietenkin puhdistaa juurekset ja useimmat kuoriikin, mutta sinä ilmeisesti syöt varastamasi porkkanat heti multaisina.
Lihalle tosiaan suositellaan omaa leikkuulautaakin ettei levitä bakteereja ksviksiin, olisihan se hullua paloitella kasviksia lihan jäljeltä olevalla ainakin ellei pese välillä. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Olet ilmeisesti älyllisesti rajoitteinen, kaikki muut tajuaa sushinkin olevan lihaa ja kalan liha vielä vaarallisempaa kuin muu liha.
Laitapa sitten faktaa aivopierullesi kasvisten vaarallisuudesta. Jokainen normaali järkinen tietenkin puhdistaa juurekset ja useimmat kuoriikin, mutta sinä ilmeisesti syöt varastamasi porkkanat heti multaisina.
Lihalle tosiaan suositellaan omaa leikkuulautaakin ettei levitä bakteereja ksviksiin, olisihan se hullua paloitella kasviksia lihan jäljeltä olevalla ainakin ellei pese välillä."Olet ilmeisesti älyllisesti rajoitteinen, kaikki muut tajuaa sushinkin olevan lihaa ja kalan liha vielä vaarallisempaa kuin muu liha."
Ja vammailu sen kun jatkuu.
"Kalojen ja äyriäisten lihasta käytetään suomen kielessä yleisesti nimityksiä kala ja äyriäiset."
https://fi.wikipedia.org/wiki/Liha
Raaka kala on ihan turvallista kun sitä käsitellään hygieenisesti ja huomioidaan mahdolliset loiset.
>>Laitapa sitten faktaa aivopierullesi kasvisten vaarallisuudesta. Jokainen normaali järkinen tietenkin puhdistaa juurekset ja useimmat kuoriikin, mutta sinä ilmeisesti syöt varastamasi porkkanat heti multaisina.
No tämähän on ihan yleistietoa, niissä on paljon suurempi riski kun kasviksia syödään paljon paljon enemmän raakana kuin lihaa tai kalaa: "And here’s a shocker: Far more people are sickened by bacteria on raw veggies and salads than by meat."
https://amazingribs.com/technique-and-science/safety-and-health/
Raaka liha (carpaccio, tartar, kylmäsavustettu, ilmakuivattu) tai raaka kala (sashimi, sushi) on erikoistapaus, jonka valmistamisen tekee ammattilaiset tai osaavat harrastajat, jotka tietävät tekniikat ja riskit. Sensijaan kuka tahansa tekee raakoja kasvisruokia päivittäin ja useimmilla väärä mielikuva siitä, että ne ovat turvallisia.
>>Lihalle tosiaan suositellaan omaa leikkuulautaakin ettei levitä bakteereja ksviksiin
Ja vammailu jatkuu. Yleensä se ristiinsaastuminen tulee kylläkin kasviksista lihoihin. Yleensä lihoja ei valella teurastuksen jälkeen eläinten virtsalla ja ulosteilla, mutta on hyvä mahdollisuus päästä maistamaan kusta ja paskaa esimerkiksi väärin käsitellystä purjosipulista tai kiinankaalista, joita on näillä tuotteilla lannoitettu.
Mistä moinen katkeruus taas? Wilhelmistä mopo karkasi ihan käsistä ja piti alkaa purkamaan kiukkua niihin, jotka nauttivat makkaraa, raakaa lihaa (carpaccio, tartar, ilmakuivatut kinkut, kylmäsavustetut lihat yms. premium herkut) tai kalaa (sashimi ja sushi). Köyhyys? Itsemurhakuutiossa pitää voileipäparilalla yrittää tuhertaa kasviksia ja kuivaa kananlihaa, jota et osaa kypsentää oikeaan sisälämpötilaan vaan teet kuivaa ja ylikypsää? - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
"Olet ilmeisesti älyllisesti rajoitteinen, kaikki muut tajuaa sushinkin olevan lihaa ja kalan liha vielä vaarallisempaa kuin muu liha."
Ja vammailu sen kun jatkuu.
"Kalojen ja äyriäisten lihasta käytetään suomen kielessä yleisesti nimityksiä kala ja äyriäiset."
https://fi.wikipedia.org/wiki/Liha
Raaka kala on ihan turvallista kun sitä käsitellään hygieenisesti ja huomioidaan mahdolliset loiset.
>>Laitapa sitten faktaa aivopierullesi kasvisten vaarallisuudesta. Jokainen normaali järkinen tietenkin puhdistaa juurekset ja useimmat kuoriikin, mutta sinä ilmeisesti syöt varastamasi porkkanat heti multaisina.
No tämähän on ihan yleistietoa, niissä on paljon suurempi riski kun kasviksia syödään paljon paljon enemmän raakana kuin lihaa tai kalaa: "And here’s a shocker: Far more people are sickened by bacteria on raw veggies and salads than by meat."
https://amazingribs.com/technique-and-science/safety-and-health/
Raaka liha (carpaccio, tartar, kylmäsavustettu, ilmakuivattu) tai raaka kala (sashimi, sushi) on erikoistapaus, jonka valmistamisen tekee ammattilaiset tai osaavat harrastajat, jotka tietävät tekniikat ja riskit. Sensijaan kuka tahansa tekee raakoja kasvisruokia päivittäin ja useimmilla väärä mielikuva siitä, että ne ovat turvallisia.
>>Lihalle tosiaan suositellaan omaa leikkuulautaakin ettei levitä bakteereja ksviksiin
Ja vammailu jatkuu. Yleensä se ristiinsaastuminen tulee kylläkin kasviksista lihoihin. Yleensä lihoja ei valella teurastuksen jälkeen eläinten virtsalla ja ulosteilla, mutta on hyvä mahdollisuus päästä maistamaan kusta ja paskaa esimerkiksi väärin käsitellystä purjosipulista tai kiinankaalista, joita on näillä tuotteilla lannoitettu.
Mistä moinen katkeruus taas? Wilhelmistä mopo karkasi ihan käsistä ja piti alkaa purkamaan kiukkua niihin, jotka nauttivat makkaraa, raakaa lihaa (carpaccio, tartar, ilmakuivatut kinkut, kylmäsavustetut lihat yms. premium herkut) tai kalaa (sashimi ja sushi). Köyhyys? Itsemurhakuutiossa pitää voileipäparilalla yrittää tuhertaa kasviksia ja kuivaa kananlihaa, jota et osaa kypsentää oikeaan sisälämpötilaan vaan teet kuivaa ja ylikypsää?No johan vammainen taas riehaantui :D
Yleensä kalanlihasta käytetään nimitystä liha, luustosta taas ruoto, kun muilla eläimillä puhutaan yleensä luista. Aika vammainen pitää olla että luulee kalan lihan olevan kasvista.
Yleensä kaikki on turvallista on kun käsitellään oikein, mutta raa'ssa lihassa voi olla loisten lisöksi paljonkin taudin aiheuttajia ja etenkin kala myös pilaantuu nopeasti.
Tottakai se on yleisesti tiedossa että ksviksia voi syödä turvallisesti raakana, jos kaikki liha syötäisiin raakana niin ihmisiä sairastuisi ja kuolisi valtavasti.
Yleensä ne leikkuulaudat sastuu lihasta eikä kasviksista, fiksut toki tietääkin, mutta sivistetään nyt sinuakin.
"Ruokaviraston ylitarkastaja Riina Tolvanen vahvistaa, että leikkuulautojen yleinen hygieniaongelma on se, että niiden pinta on liian kulunut. Sama ikivanha leikkuulauta on käytössä vuodesta toiseen.
On hyvä ottaa tavaksi tarkastaa leikkuupinnat kerran vuoteen. Jos lempiruokiin kuuluu sushi ja leikkuulaudalla käsitellään usein sellaisenaan syötävää kalaa, on syytä olla erityisen tarkkana.
– Esimerkiksi lihasnesteet imeytyvät nopeasti puiseen leikkuulautaan, Tolvanen sanoo.
Puinen leikkuulauta täytyy muistaa pestä aina heti käytön jälkeen, jotta neste ei ehdi imeytyä sen pintaa syvemmälle.
Tolvasen mukaan suurin pöpövaara piilee siinä, että leikkuulautoja tulee arjen askareissa helposti käyttäneeksi ristiin. Kiireessä kokkaillessa tulee pilkkoneeksi kalat ja salaatit epähuomiossa samalla alustalla, jolloin raa’an kalan sisältämät bakteerit siirtyvät sujuvasti suoraan salaattiin.
Tolvanen suosittelee, että kotiin hankitaan eri leikkuulaudat eri tarkoituksiin. Puinen leikkuulauta soveltuu leivän viipalointiin, kun taas raa’alle kalalle, raa’alle lihalle ja vihanneksille kannattaa hankkia kullekin oma alustansa."
https://www.is.fi/ruokala/ajankohtaista/art-2000006380786.html
"Lihan valmistamisessa tulee olla erityisen huolellinen ja viimeistä käyttöpäivää tulee ehdottomasti noudattaa. Minimoit ruokamyrkytyksen riskin paistamalla lihan mahdollisimman kypsäksi. Jos kuitenkin haluat nauttia naudanlihapihvisi mediumina tai lohesi graavina, ole tarkka lämpötiloista niin paisto-, viilennys- kuin säilytysvaiheessa.
Pilko vihannekset ja liha erikseen omilla välineillä, etteivät ainesten bakteerit pääse sekoittumaan. Yhteinen leikkuulauta tai veitsi on yksi yleisimmistä ruokamyrkytyksen aiheuttajista."
https://www.is.fi/ruokala/ajankohtaista/art-2000006100873.html
Eiköhän katkeruutesi johdu järjenköyhyydestä muun köyhyyden lisäksi :D - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
No johan vammainen taas riehaantui :D
Yleensä kalanlihasta käytetään nimitystä liha, luustosta taas ruoto, kun muilla eläimillä puhutaan yleensä luista. Aika vammainen pitää olla että luulee kalan lihan olevan kasvista.
Yleensä kaikki on turvallista on kun käsitellään oikein, mutta raa'ssa lihassa voi olla loisten lisöksi paljonkin taudin aiheuttajia ja etenkin kala myös pilaantuu nopeasti.
Tottakai se on yleisesti tiedossa että ksviksia voi syödä turvallisesti raakana, jos kaikki liha syötäisiin raakana niin ihmisiä sairastuisi ja kuolisi valtavasti.
Yleensä ne leikkuulaudat sastuu lihasta eikä kasviksista, fiksut toki tietääkin, mutta sivistetään nyt sinuakin.
"Ruokaviraston ylitarkastaja Riina Tolvanen vahvistaa, että leikkuulautojen yleinen hygieniaongelma on se, että niiden pinta on liian kulunut. Sama ikivanha leikkuulauta on käytössä vuodesta toiseen.
On hyvä ottaa tavaksi tarkastaa leikkuupinnat kerran vuoteen. Jos lempiruokiin kuuluu sushi ja leikkuulaudalla käsitellään usein sellaisenaan syötävää kalaa, on syytä olla erityisen tarkkana.
– Esimerkiksi lihasnesteet imeytyvät nopeasti puiseen leikkuulautaan, Tolvanen sanoo.
Puinen leikkuulauta täytyy muistaa pestä aina heti käytön jälkeen, jotta neste ei ehdi imeytyä sen pintaa syvemmälle.
Tolvasen mukaan suurin pöpövaara piilee siinä, että leikkuulautoja tulee arjen askareissa helposti käyttäneeksi ristiin. Kiireessä kokkaillessa tulee pilkkoneeksi kalat ja salaatit epähuomiossa samalla alustalla, jolloin raa’an kalan sisältämät bakteerit siirtyvät sujuvasti suoraan salaattiin.
Tolvanen suosittelee, että kotiin hankitaan eri leikkuulaudat eri tarkoituksiin. Puinen leikkuulauta soveltuu leivän viipalointiin, kun taas raa’alle kalalle, raa’alle lihalle ja vihanneksille kannattaa hankkia kullekin oma alustansa."
https://www.is.fi/ruokala/ajankohtaista/art-2000006380786.html
"Lihan valmistamisessa tulee olla erityisen huolellinen ja viimeistä käyttöpäivää tulee ehdottomasti noudattaa. Minimoit ruokamyrkytyksen riskin paistamalla lihan mahdollisimman kypsäksi. Jos kuitenkin haluat nauttia naudanlihapihvisi mediumina tai lohesi graavina, ole tarkka lämpötiloista niin paisto-, viilennys- kuin säilytysvaiheessa.
Pilko vihannekset ja liha erikseen omilla välineillä, etteivät ainesten bakteerit pääse sekoittumaan. Yhteinen leikkuulauta tai veitsi on yksi yleisimmistä ruokamyrkytyksen aiheuttajista."
https://www.is.fi/ruokala/ajankohtaista/art-2000006100873.html
Eiköhän katkeruutesi johdu järjenköyhyydestä muun köyhyyden lisäksi :D"Yleensä kalanlihasta käytetään nimitystä liha, luustosta taas ruoto..."
Wikipedian mukaan se on suomenkielessä ihan vaan kala. Ja miksi et ole looginen kalan suhteen ja pitäydy siinä, että ruoto on luu kun kala on kuitenkin lihaa?
"Aika vammainen pitää olla että luulee kalan lihan olevan kasvista."
Sellaiset harhat taas. Kuka on väittänyt kalan olevan kasviksia?
"Yleensä ne leikkuulaudat sastuu lihasta eikä kasviksista, fiksut toki tietääkin, mutta sivistetään nyt sinuakin."
Jos tehdään kypsentämätöntä kalaa, lihaa, makkaraa niin olisin kyllä enemmän huolissaan ristiinsaastumisesta toiseen suuntaan. Maailman tehokkain ruokamyrkky syntyy clostridium botulinum -bakteerin tuottamana oikeissa olosuhteissa (hapeton, lämmin, lähes neutraali happamuus ja suolattomuus). Bakteeri on yleinen maaperässä ja vesistössä. Myrkky ja bakteeri on saanut nimensä latinan makkaraa tarkoittavasta latinan sanasta 'botulus'. Ei tarvitse olla kummoinne sherlokki, kun hoksaa, että mitä reittiä se kontaminaatio siihen makkaraan tulee maaperästä...ei lihasta, vaan keittiössä olevista kasviksista, ulkoa tulleesta pölystä ja liasta.
"Eiköhän katkeruutesi johdu järjenköyhyydestä muun köyhyyden lisäksi :D"
En minä ole katkera, kunhan kommentoin Wilhelmivammailijan asiavirheitä. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
"Yleensä kalanlihasta käytetään nimitystä liha, luustosta taas ruoto..."
Wikipedian mukaan se on suomenkielessä ihan vaan kala. Ja miksi et ole looginen kalan suhteen ja pitäydy siinä, että ruoto on luu kun kala on kuitenkin lihaa?
"Aika vammainen pitää olla että luulee kalan lihan olevan kasvista."
Sellaiset harhat taas. Kuka on väittänyt kalan olevan kasviksia?
"Yleensä ne leikkuulaudat sastuu lihasta eikä kasviksista, fiksut toki tietääkin, mutta sivistetään nyt sinuakin."
Jos tehdään kypsentämätöntä kalaa, lihaa, makkaraa niin olisin kyllä enemmän huolissaan ristiinsaastumisesta toiseen suuntaan. Maailman tehokkain ruokamyrkky syntyy clostridium botulinum -bakteerin tuottamana oikeissa olosuhteissa (hapeton, lämmin, lähes neutraali happamuus ja suolattomuus). Bakteeri on yleinen maaperässä ja vesistössä. Myrkky ja bakteeri on saanut nimensä latinan makkaraa tarkoittavasta latinan sanasta 'botulus'. Ei tarvitse olla kummoinne sherlokki, kun hoksaa, että mitä reittiä se kontaminaatio siihen makkaraan tulee maaperästä...ei lihasta, vaan keittiössä olevista kasviksista, ulkoa tulleesta pölystä ja liasta.
"Eiköhän katkeruutesi johdu järjenköyhyydestä muun köyhyyden lisäksi :D"
En minä ole katkera, kunhan kommentoin Wilhelmivammailijan asiavirheitä."Wikipedian mukaan se on suomenkielessä ihan vaan kala. Ja miksi et ole looginen kalan suhteen ja pitäydy siinä, että ruoto on luu kun kala on kuitenkin lihaa?"
Lähes kaikki Suomessa syötävät kalat kuuluvat luukalojen luokkaan (Osteichthyes) eli niitä ruotoja voisi tosiaan sanoa luiksi. En ole kyllä koskaan reseptiohjeissa nähnyt "kuutioi kalan/lohen liha" vaan se on "kuutioi kala/lohi". On kyllä vähän hassua vänkyttää siitä, että kalaa sanotaan lihaksi, mutta sitten kuitenkin sen (luukalan) luu on ruoto. - Anonyymi
"Wilhelmin feta mustapippuri grillimakkara on paras makkara, jota olen maistanut.
Oletteko kokeilleet grillissä kypsentää grillimakkaraa folioon käärittynä."
Ainakin Wilhelmit ovat kypsiä makkaroita jo kaupasta ostettaessa. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
"Yleensä kalanlihasta käytetään nimitystä liha, luustosta taas ruoto..."
Wikipedian mukaan se on suomenkielessä ihan vaan kala. Ja miksi et ole looginen kalan suhteen ja pitäydy siinä, että ruoto on luu kun kala on kuitenkin lihaa?
"Aika vammainen pitää olla että luulee kalan lihan olevan kasvista."
Sellaiset harhat taas. Kuka on väittänyt kalan olevan kasviksia?
"Yleensä ne leikkuulaudat sastuu lihasta eikä kasviksista, fiksut toki tietääkin, mutta sivistetään nyt sinuakin."
Jos tehdään kypsentämätöntä kalaa, lihaa, makkaraa niin olisin kyllä enemmän huolissaan ristiinsaastumisesta toiseen suuntaan. Maailman tehokkain ruokamyrkky syntyy clostridium botulinum -bakteerin tuottamana oikeissa olosuhteissa (hapeton, lämmin, lähes neutraali happamuus ja suolattomuus). Bakteeri on yleinen maaperässä ja vesistössä. Myrkky ja bakteeri on saanut nimensä latinan makkaraa tarkoittavasta latinan sanasta 'botulus'. Ei tarvitse olla kummoinne sherlokki, kun hoksaa, että mitä reittiä se kontaminaatio siihen makkaraan tulee maaperästä...ei lihasta, vaan keittiössä olevista kasviksista, ulkoa tulleesta pölystä ja liasta.
"Eiköhän katkeruutesi johdu järjenköyhyydestä muun köyhyyden lisäksi :D"
En minä ole katkera, kunhan kommentoin Wilhelmivammailijan asiavirheitä.Ei kala ole kokonaan lihaa, siinä on myös ruoto, suolisto, pää, evät, nahka, suomut..., mutta sinä varmaan syöt kokonaan, muut syö yleensä vain lihat. Kalan voi ostaa myös suolistettuna tai fileoituna. Sinulle olisi varmaankin turvallisin pakastekala tai säilyke, esim tonnikala.
Nyt kun olet oppinut ettei kala ole kasvis ja sen luustoa kutsutaan ruodoksi, voit alkaa opetella muutakin jännää. Kalalla ei ole myöskään jalkoja eikä häntää kuten useimmilla eläimillä, vaan sillä on evät ja pyrstö. Eikä ole keuhkoja vaan kidukset. Olisit opiskellut koulussa niin ei tulisi nämäkään yllätyksenä.
Liha voi saastua huonosti käsiteltynä ihan eläimen omista suolistobakteereista ja ulosteesta. Eikä sillä ole merkitystä mistä vaikkapa kalan pilaavat bakteerit tulee, ne kun joka tapauksessa pilaantuu nopeasti etenkin lämpimässä. Monet kasvikset sen sijaan säilyy hyvänä talvenkin yli. Muut ymmärtää myös huuhdella ja kuoria juurekset eikä pilkkoa multaisina kuten sinä.
Kiva kun olet saanut diagnoosin vammallesi! - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ei kala ole kokonaan lihaa, siinä on myös ruoto, suolisto, pää, evät, nahka, suomut..., mutta sinä varmaan syöt kokonaan, muut syö yleensä vain lihat. Kalan voi ostaa myös suolistettuna tai fileoituna. Sinulle olisi varmaankin turvallisin pakastekala tai säilyke, esim tonnikala.
Nyt kun olet oppinut ettei kala ole kasvis ja sen luustoa kutsutaan ruodoksi, voit alkaa opetella muutakin jännää. Kalalla ei ole myöskään jalkoja eikä häntää kuten useimmilla eläimillä, vaan sillä on evät ja pyrstö. Eikä ole keuhkoja vaan kidukset. Olisit opiskellut koulussa niin ei tulisi nämäkään yllätyksenä.
Liha voi saastua huonosti käsiteltynä ihan eläimen omista suolistobakteereista ja ulosteesta. Eikä sillä ole merkitystä mistä vaikkapa kalan pilaavat bakteerit tulee, ne kun joka tapauksessa pilaantuu nopeasti etenkin lämpimässä. Monet kasvikset sen sijaan säilyy hyvänä talvenkin yli. Muut ymmärtää myös huuhdella ja kuoria juurekset eikä pilkkoa multaisina kuten sinä.
Kiva kun olet saanut diagnoosin vammallesi!>>Ei kala ole kokonaan lihaa, siinä on myös ruoto, suolisto, pää, evät, nahka, suomut..., mutta sinä varmaan syöt kokonaan, muut syö yleensä vain lihat. Kalan voi ostaa myös suolistettuna tai fileoituna. Sinulle olisi varmaankin turvallisin pakastekala tai säilyke, esim tonnikala.
Ei saatana tätä vammailun määrää 🤣🤣🤣 Kalan ja äyriäisten syötäviä proteiineja sanotaan ihan vaan kalaksi ja äyriäisiksi vai pystytkö näyttämään esimerkiksi ruokaohjeen, jossa sanotaan: "kuutioi sillin liha". Eikö kuulosta vammaiselta? Eihän näin kukaan muu sano kuin sinun kaltaisesi idiootti. Niin ja kala perataan, ei suolisteta.
>>Kalalla ei ole myöskään jalkoja eikä häntää kuten useimmilla eläimillä, vaan sillä on evät ja pyrstö. Eikä ole keuhkoja vaan kidukset
Ei vittu, lähdit sitten vammailemaan biologian puolelle ja häpäisemään itsesi. Joillakin kaloilla on raajojen kaltaiset evät, esimerkiksi liejuryömijöillä. Tetrapodeilla ja kaloilla on yhteinen esi-isä eli evät ja raajat ovat homologisia. Ja keuhkokala on esimerkki siitä, ettei pelkillä kiduksilla oteta happea.
"Monet kasvikset sen sijaan säilyy hyvänä talvenkin yli."
Kuten säilyy niissä myös clostridium botulinum ja monet muut patogeenit joten ihan turha jatkaa tuota idiotismiasi, että raa'at kasvikset ovat turvallisia eivätkä ne kontaminoi liha- ja kalatuotteita, jotka raakana syödessä aiheuttaisi ongelmia. Kasvikset tosiaan aiheuttavat paljon enemmän ruokamyrkytyksiä juuri siksi, että niitä syödään niin paljon raakoina tai vain osittain kypsennettynä eikä niissä piileviä riskejä ymmärretä. Sinä vammailuinesi olet tästä ihan loistava esimerkki. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
>>Ei kala ole kokonaan lihaa, siinä on myös ruoto, suolisto, pää, evät, nahka, suomut..., mutta sinä varmaan syöt kokonaan, muut syö yleensä vain lihat. Kalan voi ostaa myös suolistettuna tai fileoituna. Sinulle olisi varmaankin turvallisin pakastekala tai säilyke, esim tonnikala.
Ei saatana tätä vammailun määrää 🤣🤣🤣 Kalan ja äyriäisten syötäviä proteiineja sanotaan ihan vaan kalaksi ja äyriäisiksi vai pystytkö näyttämään esimerkiksi ruokaohjeen, jossa sanotaan: "kuutioi sillin liha". Eikö kuulosta vammaiselta? Eihän näin kukaan muu sano kuin sinun kaltaisesi idiootti. Niin ja kala perataan, ei suolisteta.
>>Kalalla ei ole myöskään jalkoja eikä häntää kuten useimmilla eläimillä, vaan sillä on evät ja pyrstö. Eikä ole keuhkoja vaan kidukset
Ei vittu, lähdit sitten vammailemaan biologian puolelle ja häpäisemään itsesi. Joillakin kaloilla on raajojen kaltaiset evät, esimerkiksi liejuryömijöillä. Tetrapodeilla ja kaloilla on yhteinen esi-isä eli evät ja raajat ovat homologisia. Ja keuhkokala on esimerkki siitä, ettei pelkillä kiduksilla oteta happea.
"Monet kasvikset sen sijaan säilyy hyvänä talvenkin yli."
Kuten säilyy niissä myös clostridium botulinum ja monet muut patogeenit joten ihan turha jatkaa tuota idiotismiasi, että raa'at kasvikset ovat turvallisia eivätkä ne kontaminoi liha- ja kalatuotteita, jotka raakana syödessä aiheuttaisi ongelmia. Kasvikset tosiaan aiheuttavat paljon enemmän ruokamyrkytyksiä juuri siksi, että niitä syödään niin paljon raakoina tai vain osittain kypsennettynä eikä niissä piileviä riskejä ymmärretä. Sinä vammailuinesi olet tästä ihan loistava esimerkki.Voithan sinä vammainen sanoa miten haluat, mutta ei kala silti ole kasvis :D
Sinulle luulisi olevan tarpeen tarkat ohjeet, ihme jos et paloittelekin kalat kokonaisena. Kalasäilykkeitä tehdään myös ruotoineen ja joskus suolineenkin, onhan se hyvä kertoa miten on tarkoitettu. Sillin useimmat ostaa valmiina säilykkeinä.
Ei vittu, ei liejuryömijällä ole jalkoja, enkä ole nähnyt missään kaupassa myynnissä tai Suomessa luonnossakaan. En kyllä ihmettele jos polveudut niistä.
Et vieläkään laittanut faktaa että kasvikset aiheuttaisi enemmän ruokamyrkytyksiä tai että ne aiheuttaisi lihan saastumisen, linkeissä kerrottiin olevan juuri päinvastoin ja kaikki muut sen tietääkin. Opettele ihmeessä puhdistamaan kasvikset ennen käyttöä äläkä syö multineen. Jos sinä vammaisena sairastut jatkuvasti kasviksista niin ei se tarkoita että muut sairastuisi, tuskinpa sinulla ruokavieraita käy :D - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Voithan sinä vammainen sanoa miten haluat, mutta ei kala silti ole kasvis :D
Sinulle luulisi olevan tarpeen tarkat ohjeet, ihme jos et paloittelekin kalat kokonaisena. Kalasäilykkeitä tehdään myös ruotoineen ja joskus suolineenkin, onhan se hyvä kertoa miten on tarkoitettu. Sillin useimmat ostaa valmiina säilykkeinä.
Ei vittu, ei liejuryömijällä ole jalkoja, enkä ole nähnyt missään kaupassa myynnissä tai Suomessa luonnossakaan. En kyllä ihmettele jos polveudut niistä.
Et vieläkään laittanut faktaa että kasvikset aiheuttaisi enemmän ruokamyrkytyksiä tai että ne aiheuttaisi lihan saastumisen, linkeissä kerrottiin olevan juuri päinvastoin ja kaikki muut sen tietääkin. Opettele ihmeessä puhdistamaan kasvikset ennen käyttöä äläkä syö multineen. Jos sinä vammaisena sairastut jatkuvasti kasviksista niin ei se tarkoita että muut sairastuisi, tuskinpa sinulla ruokavieraita käy :D>>mutta ei kala silti ole kasvis :D
Kukaan ei ole näin väittänyt, mutta idiootti jatkaa rakentamiensa olkiukkojen nylkyttämistä.
>>Et vieläkään laittanut faktaa että kasvikset aiheuttaisi enemmän ruokamyrkytyksiä
Ole hyvä.
Outbreaks attributed to fresh leafy vegetables, United States, 1973–2012
Leafy vegetables are frequently implicated in foodborne disease outbreaks, and an analysis based on data from outbreaks estimated them to be the most common cause of foodborne illness in the United States.
https://www.researchgate.net/publication/272518029_Outbreaks_attributed_to_fresh_leafy_vegetables_United_States_1973-2012 - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Voithan sinä vammainen sanoa miten haluat, mutta ei kala silti ole kasvis :D
Sinulle luulisi olevan tarpeen tarkat ohjeet, ihme jos et paloittelekin kalat kokonaisena. Kalasäilykkeitä tehdään myös ruotoineen ja joskus suolineenkin, onhan se hyvä kertoa miten on tarkoitettu. Sillin useimmat ostaa valmiina säilykkeinä.
Ei vittu, ei liejuryömijällä ole jalkoja, enkä ole nähnyt missään kaupassa myynnissä tai Suomessa luonnossakaan. En kyllä ihmettele jos polveudut niistä.
Et vieläkään laittanut faktaa että kasvikset aiheuttaisi enemmän ruokamyrkytyksiä tai että ne aiheuttaisi lihan saastumisen, linkeissä kerrottiin olevan juuri päinvastoin ja kaikki muut sen tietääkin. Opettele ihmeessä puhdistamaan kasvikset ennen käyttöä äläkä syö multineen. Jos sinä vammaisena sairastut jatkuvasti kasviksista niin ei se tarkoita että muut sairastuisi, tuskinpa sinulla ruokavieraita käy :D>>Et vieläkään laittanut faktaa että kasvikset aiheuttaisi enemmän ruokamyrkytyksiä
Linkkaamassani artikkelissa oli vain vihannesten osuus, joka sekin yksistään teki niistä yleisimmän ruokamyrkytyksen lähteen. Tässäpä lisää luettavaa, tällä kertaa botulismista ja ikävä kyllä, botulismissakin yleisin lähde on kasvikset.
Vegetables were the most important vehicle for the botulism toxin in the Untied States
from 1950 through 1996. (sivu 8)
https://www.cdc.gov/botulism/pdf/bot-manual.pdf - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
>>Et vieläkään laittanut faktaa että kasvikset aiheuttaisi enemmän ruokamyrkytyksiä
Linkkaamassani artikkelissa oli vain vihannesten osuus, joka sekin yksistään teki niistä yleisimmän ruokamyrkytyksen lähteen. Tässäpä lisää luettavaa, tällä kertaa botulismista ja ikävä kyllä, botulismissakin yleisin lähde on kasvikset.
Vegetables were the most important vehicle for the botulism toxin in the Untied States
from 1950 through 1996. (sivu 8)
https://www.cdc.gov/botulism/pdf/bot-manual.pdfJa sitten faktaa.
"Ruoassa voi olla myös valmiina bakteerin siihen tuottamaa myrkkyä, joka aiheuttaa hyvin samankaltaisen taudin kuin ripulivirukset. Niissä esiintyy ripulin lisäksi yleisesti oksennuksia ja pahoinvointia. Yleisimpiä ruokaan myrkkyjä tuottavia bakteereja ovat stafylokokit. Botulismin aiheuttava Clostridium botulinum -bakteeri on hyvin harvinainen, mutta se aiheuttaa vakavan taudin."
https://www.terveyskirjasto.fi/dlk00608
Lähes kaikki tuossakin jutun lopussa olevat Ruokamyrkytyksen aiheuttajat ovat eläinperäisiä ja stafylokokkikin huonosta käsihygieniasta johtuvaa. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ja sitten faktaa.
"Ruoassa voi olla myös valmiina bakteerin siihen tuottamaa myrkkyä, joka aiheuttaa hyvin samankaltaisen taudin kuin ripulivirukset. Niissä esiintyy ripulin lisäksi yleisesti oksennuksia ja pahoinvointia. Yleisimpiä ruokaan myrkkyjä tuottavia bakteereja ovat stafylokokit. Botulismin aiheuttava Clostridium botulinum -bakteeri on hyvin harvinainen, mutta se aiheuttaa vakavan taudin."
https://www.terveyskirjasto.fi/dlk00608
Lähes kaikki tuossakin jutun lopussa olevat Ruokamyrkytyksen aiheuttajat ovat eläinperäisiä ja stafylokokkikin huonosta käsihygieniasta johtuvaa.>>Lähes kaikki tuossakin jutun lopussa olevat Ruokamyrkytyksen aiheuttajat ovat eläinperäisiä ja stafylokokkikin huonosta käsihygieniasta johtuvaa.
Mutta tutkimusten mukaan lehtivihannekset ovat suurin yksittäinen syy. Kun pitää vääntää rautalangasta vammailijalle niin avainsanat ISOLLA fontilla.
LEAFY VEGETABLES are frequently implicated in foodborne disease outbreaks, and an analysis based on data from outbreaks estimated them to be the MOST COMMON CAUSE of FOODBORNE ILNESS in the United States.
https://www.researchgate.net/publication/272518029_Outbreaks_attributed_to_fresh_leafy_vegetables_United_States_1973-2012
Ja botulismista:
VEGETABLES were the MOST IMPORTANT vehicle for the BOTULISM TOXIN in the Untied States from 1950 through 1996.
https://www.cdc.gov/botulism/pdf/bot-manual.pdf
Mikä tässä on epäselvää? Laita googlekääntäjään, jos et osaa englantia. Jos vielä juputat näitä tutkimustuloksia vastaan niin olet kyllä saatanallinen idiootti. Mikä ihme tekee ihmisestä noin katkeran? Vingut täällä kaikista asioista, tummista kahvinpavuista, sushista, sashimista, medium -kypsyyden pihveistä, lihamakkaroista, hyvistä grilleistä, paistomittareista ja hyvistä veitsistä. Ei kai tuolla katkeruudella ole mitään muuta syytä kuin köyhyys ja sisällön puute omassa elämässä. Ei saatana 🤣🤣🤣 - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ja sitten faktaa.
"Ruoassa voi olla myös valmiina bakteerin siihen tuottamaa myrkkyä, joka aiheuttaa hyvin samankaltaisen taudin kuin ripulivirukset. Niissä esiintyy ripulin lisäksi yleisesti oksennuksia ja pahoinvointia. Yleisimpiä ruokaan myrkkyjä tuottavia bakteereja ovat stafylokokit. Botulismin aiheuttava Clostridium botulinum -bakteeri on hyvin harvinainen, mutta se aiheuttaa vakavan taudin."
https://www.terveyskirjasto.fi/dlk00608
Lähes kaikki tuossakin jutun lopussa olevat Ruokamyrkytyksen aiheuttajat ovat eläinperäisiä ja stafylokokkikin huonosta käsihygieniasta johtuvaa.>>Ja sitten faktaa.
Linkaamastasi artikkelista poimittuja:
Ruokamyrkytysten yleisin tartuntalähde on saastunut juomavesi, huonosti kypsennetty ruoka tai useita tunteja lämpimässä säilytetty SALAATTI tai maitopohjainen ruoka-aine (taulukko ).
Esimerkiksi norovirusepidemioita ovat aiheuttaneet ulkomailta tuodut PAKASTEMARJAT, jotka ovat saastuneet jo lähtömaassa, ja yersiniainfektioita ovat aiheuttaneet PORKKANAT.
https://www.terveyskirjasto.fi/dlk00608
Lihaa tuossa ei artikkelissa ei mainita lainkaan. Kala mainitaan vai tyhjiöpakattuna kalana listerian lähteenä. On itsestään selvää, että kukaan täysissä järjissä oleva ei tee vakuumikalasta sashimia tai sushia.
Jäljelle jää kaksi vaihtoehtoa: Valehtelet tarkoituksella tai olet ihan kujalla oleva idiootti. Milloin lopetat valehtelun? - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
>>Lähes kaikki tuossakin jutun lopussa olevat Ruokamyrkytyksen aiheuttajat ovat eläinperäisiä ja stafylokokkikin huonosta käsihygieniasta johtuvaa.
Mutta tutkimusten mukaan lehtivihannekset ovat suurin yksittäinen syy. Kun pitää vääntää rautalangasta vammailijalle niin avainsanat ISOLLA fontilla.
LEAFY VEGETABLES are frequently implicated in foodborne disease outbreaks, and an analysis based on data from outbreaks estimated them to be the MOST COMMON CAUSE of FOODBORNE ILNESS in the United States.
https://www.researchgate.net/publication/272518029_Outbreaks_attributed_to_fresh_leafy_vegetables_United_States_1973-2012
Ja botulismista:
VEGETABLES were the MOST IMPORTANT vehicle for the BOTULISM TOXIN in the Untied States from 1950 through 1996.
https://www.cdc.gov/botulism/pdf/bot-manual.pdf
Mikä tässä on epäselvää? Laita googlekääntäjään, jos et osaa englantia. Jos vielä juputat näitä tutkimustuloksia vastaan niin olet kyllä saatanallinen idiootti. Mikä ihme tekee ihmisestä noin katkeran? Vingut täällä kaikista asioista, tummista kahvinpavuista, sushista, sashimista, medium -kypsyyden pihveistä, lihamakkaroista, hyvistä grilleistä, paistomittareista ja hyvistä veitsistä. Ei kai tuolla katkeruudella ole mitään muuta syytä kuin köyhyys ja sisällön puute omassa elämässä. Ei saatana 🤣🤣🤣Ikivanha tutkimus USA:sta, mikä käsitteli vain tiettyjä myrkytyksiä. Täsä on ihan ajantasaista tietoa Suomesta kaikista myrkytyksistä. Mikä siinä on vammaiselle epäselvää?
"Ruoassa voi olla myös valmiina bakteerin siihen tuottamaa myrkkyä, joka aiheuttaa hyvin samankaltaisen taudin kuin ripulivirukset. Niissä esiintyy ripulin lisäksi yleisesti oksennuksia ja pahoinvointia. Yleisimpiä ruokaan myrkkyjä tuottavia bakteereja ovat stafylokokit. Botulismin aiheuttava Clostridium botulinum -bakteeri on hyvin harvinainen, mutta se aiheuttaa vakavan taudin."
https://www.terveyskirjasto.fi/dlk00608
Lähes kaikki tuossakin jutun lopussa olevat Ruokamyrkytyksen aiheuttajat ovat eläinperäisiä ja stafylokokkikin huonosta käsihygieniasta johtuvaa. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
>>Ja sitten faktaa.
Linkaamastasi artikkelista poimittuja:
Ruokamyrkytysten yleisin tartuntalähde on saastunut juomavesi, huonosti kypsennetty ruoka tai useita tunteja lämpimässä säilytetty SALAATTI tai maitopohjainen ruoka-aine (taulukko ).
Esimerkiksi norovirusepidemioita ovat aiheuttaneet ulkomailta tuodut PAKASTEMARJAT, jotka ovat saastuneet jo lähtömaassa, ja yersiniainfektioita ovat aiheuttaneet PORKKANAT.
https://www.terveyskirjasto.fi/dlk00608
Lihaa tuossa ei artikkelissa ei mainita lainkaan. Kala mainitaan vai tyhjiöpakattuna kalana listerian lähteenä. On itsestään selvää, että kukaan täysissä järjissä oleva ei tee vakuumikalasta sashimia tai sushia.
Jäljelle jää kaksi vaihtoehtoa: Valehtelet tarkoituksella tai olet ihan kujalla oleva idiootti. Milloin lopetat valehtelun?Olet sinä harvinaisen vammainen :D
Lihalle juuri kypsennys on tärkeää että bakteerit kuolee. Salaateissa on usein lihaa; broileria, kalaa tai kinkkua, kananmunaa ja maitopohjaisia aineksia, mikä mainitaan erikseenkin.
"Ravintoeläimet, kasvikset ja marjat voivat saastua jo niitä tuotettaessa, jos eläinten ruokintaan tai kasvien kasteluun käytetään epäpuhdasta rehua tai vettä."
- Heti ensimmäisenä mainitaan ravintoeläimet eli liha, marjat vasta kolmantena.
Kolme yleisintä bakteerimyrkytysten aiheuttajaa ovat eläinperäisiä ja lähes kaikki muutkin. Norovirus taas tulee useimmiten juomavedestä.
Kampylobakteeri 5 095 Zoonoosi, usein hyötyeläimillä, eniten siipikarjalla
86 % ulkomailta, yleensä ruoasta Ks. Kampylobakteerin, salmonellan, shigellan ja EHEC-bakteerin aiheuttamat suolistotulehdukset
Salmonella 1 448 Zoonoosi, useissa hyötyeläimissä, eniten naudalla, sialla, siipikarjalla
Harvinainen Suomen hyötyeläimillä. Noin 80 % taudeista ulkomailta. Ks. Kampylobakteerin, salmonellan, shigellan ja EHEC-bakteerin aiheuttamat suolistotulehdukset
Yersinia 651 Zoonoosi, yleisin sialla
Pääasiassa kotimaisia tartuntoja.
Zoonoosi tarkoittaa eläinperäistä ellet sitäkään tiedä, fiksumpi osaisi päätellä myös selostuksesta.
Jäljelle jää kaksi vaihtoehtoa: Valehtelet tarkoituksella tai olet ihan kujalla oleva idiootti. Milloin lopetat valehtelun? Trolliksikin olet aivan liian tyhmä :D - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Olet sinä harvinaisen vammainen :D
Lihalle juuri kypsennys on tärkeää että bakteerit kuolee. Salaateissa on usein lihaa; broileria, kalaa tai kinkkua, kananmunaa ja maitopohjaisia aineksia, mikä mainitaan erikseenkin.
"Ravintoeläimet, kasvikset ja marjat voivat saastua jo niitä tuotettaessa, jos eläinten ruokintaan tai kasvien kasteluun käytetään epäpuhdasta rehua tai vettä."
- Heti ensimmäisenä mainitaan ravintoeläimet eli liha, marjat vasta kolmantena.
Kolme yleisintä bakteerimyrkytysten aiheuttajaa ovat eläinperäisiä ja lähes kaikki muutkin. Norovirus taas tulee useimmiten juomavedestä.
Kampylobakteeri 5 095 Zoonoosi, usein hyötyeläimillä, eniten siipikarjalla
86 % ulkomailta, yleensä ruoasta Ks. Kampylobakteerin, salmonellan, shigellan ja EHEC-bakteerin aiheuttamat suolistotulehdukset
Salmonella 1 448 Zoonoosi, useissa hyötyeläimissä, eniten naudalla, sialla, siipikarjalla
Harvinainen Suomen hyötyeläimillä. Noin 80 % taudeista ulkomailta. Ks. Kampylobakteerin, salmonellan, shigellan ja EHEC-bakteerin aiheuttamat suolistotulehdukset
Yersinia 651 Zoonoosi, yleisin sialla
Pääasiassa kotimaisia tartuntoja.
Zoonoosi tarkoittaa eläinperäistä ellet sitäkään tiedä, fiksumpi osaisi päätellä myös selostuksesta.
Jäljelle jää kaksi vaihtoehtoa: Valehtelet tarkoituksella tai olet ihan kujalla oleva idiootti. Milloin lopetat valehtelun? Trolliksikin olet aivan liian tyhmä :DIhme vammailu jatkuu, vaikka tieteellinen fakta on ihan yksiselitteisesti se, että tutkimusten mukaan lehtivihannekset ovat USA:ssa yleisin ruokamyrkytysten aiheuttaja ja näiden aiheuttamat epidemiat ovat tavallista laajempia. Tämä johtuu tietysti siitä, että salaattia ei kypsennetä, sitä tehdään suuria annoksia ja sitä voi tehdä kuka tahansa perseenkaivelija. Sen sijaan pihvi paistetaan, se tehdään yksittäisinä annoksina tilausten perusteella ja sen paistaa ammattitaitoisempi tekijä.
Leafy vegetables are frequently implicated in foodborne disease outbreaks, and an analysis based on data from outbreaks estimated them to be the most common cause of foodborne illness in the United States.
https://www.researchgate.net/publication/272518029_Outbreaks_attributed_to_fresh_leafy_vegetables_United_States_1973-2012 - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ihme vammailu jatkuu, vaikka tieteellinen fakta on ihan yksiselitteisesti se, että tutkimusten mukaan lehtivihannekset ovat USA:ssa yleisin ruokamyrkytysten aiheuttaja ja näiden aiheuttamat epidemiat ovat tavallista laajempia. Tämä johtuu tietysti siitä, että salaattia ei kypsennetä, sitä tehdään suuria annoksia ja sitä voi tehdä kuka tahansa perseenkaivelija. Sen sijaan pihvi paistetaan, se tehdään yksittäisinä annoksina tilausten perusteella ja sen paistaa ammattitaitoisempi tekijä.
Leafy vegetables are frequently implicated in foodborne disease outbreaks, and an analysis based on data from outbreaks estimated them to be the most common cause of foodborne illness in the United States.
https://www.researchgate.net/publication/272518029_Outbreaks_attributed_to_fresh_leafy_vegetables_United_States_1973-2012Et tainnut vammainen elää edes ennen 1996 USA:ssa miltä ajalta tuo tutkimus tietyistä myrkytyksistä, omassa linkissä on tietoa nykyajalta Suomesta kaikista ruokamyrkytyksistä ja kumoaa väitteesi täydellisesti. Lähes kaikki ruokamyrkytykset eläinperäisiä ja lisäski vesijohtoveden saastumisesta johtuavia.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Et tainnut vammainen elää edes ennen 1996 USA:ssa miltä ajalta tuo tutkimus tietyistä myrkytyksistä, omassa linkissä on tietoa nykyajalta Suomesta kaikista ruokamyrkytyksistä ja kumoaa väitteesi täydellisesti. Lähes kaikki ruokamyrkytykset eläinperäisiä ja lisäski vesijohtoveden saastumisesta johtuavia.
"Lähes kaikki ruokamyrkytykset eläinperäisiä ja lisäski vesijohtoveden saastumisesta johtuavia."
Mutta silti aiheuttaja on lehtivihannekset kun niitä on lannoitettu eläinten ulosteilla, niitä valmistaa epähygieeniset perseen kaivelijat ja ne syödään raakoina. Sen sijaan sashimia, carpacciota ja tartaria valmistaa vain hyvin koulutetut ammattikokit ja osaavat harrastajat kuten esimerkiksi minä. Sinä sen sijaan olet esimerkki tuollaisesta tietämättömästä persettä kaivavasta vammailijasta 😂😂😂
"Leafy vegetables are frequently implicated in foodborne disease outbreaks, and an analysis based on data from outbreaks estimated them to be the most common cause of foodborne illness in the United States." - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
"Lähes kaikki ruokamyrkytykset eläinperäisiä ja lisäski vesijohtoveden saastumisesta johtuavia."
Mutta silti aiheuttaja on lehtivihannekset kun niitä on lannoitettu eläinten ulosteilla, niitä valmistaa epähygieeniset perseen kaivelijat ja ne syödään raakoina. Sen sijaan sashimia, carpacciota ja tartaria valmistaa vain hyvin koulutetut ammattikokit ja osaavat harrastajat kuten esimerkiksi minä. Sinä sen sijaan olet esimerkki tuollaisesta tietämättömästä persettä kaivavasta vammailijasta 😂😂😂
"Leafy vegetables are frequently implicated in foodborne disease outbreaks, and an analysis based on data from outbreaks estimated them to be the most common cause of foodborne illness in the United States."Ei ole, vain hyvin pieni osa myrkytyksistä peräisin ulkomaisista marjoista. Mene sinäkin välillä tuulettamaan aivojasi ulos.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ei ole, vain hyvin pieni osa myrkytyksistä peräisin ulkomaisista marjoista. Mene sinäkin välillä tuulettamaan aivojasi ulos.
"Ei ole, vain hyvin pieni osa myrkytyksistä peräisin ulkomaisista marjoista."
Nyt puhuttiin lehtivihanneksista, joka on yleisin ruokamyrkytysten aiheuttaja. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
"Ei ole, vain hyvin pieni osa myrkytyksistä peräisin ulkomaisista marjoista."
Nyt puhuttiin lehtivihanneksista, joka on yleisin ruokamyrkytysten aiheuttaja.Voit yhtä hyvin puhua itsestäsi kasvisten yhteydessä. Tuossahan ne on ylempänä kerrottu ja kasvisperäisiä ruokamyrkytyksiä hyvin vähän, lähes kaikki eläinperäisiä.
Kolme yleisintä bakteerimyrkytysten aiheuttajaa ovat eläinperäisiä ja lähes kaikki muutkin. Norovirus taas tulee useimmiten juomavedestä.
Kampylobakteeri 5 095 Zoonoosi, usein hyötyeläimillä, eniten siipikarjalla
86 % ulkomailta, yleensä ruoasta Ks. Kampylobakteerin, salmonellan, shigellan ja EHEC-bakteerin aiheuttamat suolistotulehdukset
Salmonella 1 448 Zoonoosi, useissa hyötyeläimissä, eniten naudalla, sialla, siipikarjalla
Harvinainen Suomen hyötyeläimillä. Noin 80 % taudeista ulkomailta. Ks. Kampylobakteerin, salmonellan, shigellan ja EHEC-bakteerin aiheuttamat suolistotulehdukset
Yersinia 651 Zoonoosi, yleisin sialla
Pääasiassa kotimaisia tartuntoja.
https://www.terveyskirjasto.fi/dlk00608
Mitä tuoista et ymmärrä? - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Voit yhtä hyvin puhua itsestäsi kasvisten yhteydessä. Tuossahan ne on ylempänä kerrottu ja kasvisperäisiä ruokamyrkytyksiä hyvin vähän, lähes kaikki eläinperäisiä.
Kolme yleisintä bakteerimyrkytysten aiheuttajaa ovat eläinperäisiä ja lähes kaikki muutkin. Norovirus taas tulee useimmiten juomavedestä.
Kampylobakteeri 5 095 Zoonoosi, usein hyötyeläimillä, eniten siipikarjalla
86 % ulkomailta, yleensä ruoasta Ks. Kampylobakteerin, salmonellan, shigellan ja EHEC-bakteerin aiheuttamat suolistotulehdukset
Salmonella 1 448 Zoonoosi, useissa hyötyeläimissä, eniten naudalla, sialla, siipikarjalla
Harvinainen Suomen hyötyeläimillä. Noin 80 % taudeista ulkomailta. Ks. Kampylobakteerin, salmonellan, shigellan ja EHEC-bakteerin aiheuttamat suolistotulehdukset
Yersinia 651 Zoonoosi, yleisin sialla
Pääasiassa kotimaisia tartuntoja.
https://www.terveyskirjasto.fi/dlk00608
Mitä tuoista et ymmärrä?"Kolme yleisintä bakteerimyrkytysten aiheuttajaa ovat eläinperäisiä ja lähes kaikki muutkin."
Tieteellisten tutkimusten mukaan USA:n yleisin ruokamyrkytysten aiheuttaja on lehtivihannekset. Se on ihan sama onko se ruokamyrkytys zoonoosi kun siinä välittäjänä on kuitenkin se lehtivihannes. Minä tarjosin sinulle lähteet ja faktatodisteet siitä, että kasvikset ovat yleisimpiä ruokamyrkytysten aiheuttajia ja pelle sen kuin jatkaa ulinaansa, ei saatana mikä idiootti 😂😂😂 - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Voit yhtä hyvin puhua itsestäsi kasvisten yhteydessä. Tuossahan ne on ylempänä kerrottu ja kasvisperäisiä ruokamyrkytyksiä hyvin vähän, lähes kaikki eläinperäisiä.
Kolme yleisintä bakteerimyrkytysten aiheuttajaa ovat eläinperäisiä ja lähes kaikki muutkin. Norovirus taas tulee useimmiten juomavedestä.
Kampylobakteeri 5 095 Zoonoosi, usein hyötyeläimillä, eniten siipikarjalla
86 % ulkomailta, yleensä ruoasta Ks. Kampylobakteerin, salmonellan, shigellan ja EHEC-bakteerin aiheuttamat suolistotulehdukset
Salmonella 1 448 Zoonoosi, useissa hyötyeläimissä, eniten naudalla, sialla, siipikarjalla
Harvinainen Suomen hyötyeläimillä. Noin 80 % taudeista ulkomailta. Ks. Kampylobakteerin, salmonellan, shigellan ja EHEC-bakteerin aiheuttamat suolistotulehdukset
Yersinia 651 Zoonoosi, yleisin sialla
Pääasiassa kotimaisia tartuntoja.
https://www.terveyskirjasto.fi/dlk00608
Mitä tuoista et ymmärrä?"Yersinia 651 Zoonoosi, yleisin sialla Pääasiassa kotimaisia tartuntoja. https://www.terveyskirjasto.fi/dlk00608"
Ei saatana mikä vammailija. Yersinia tarttuu nimenomaan kasvisten välityksellä kun niitä kastellaan sian lannalla.
Viime aikoina epidemioita on Suomessa aiheutunut kotimaisesta jäävuorisalaatista, porkkanaraasteesta (vuonna 2008) ja raakamaidosta (2014).
https://www.terveyskirjasto.fi/dlk00616/yersinia-infektiot-yersinioosi-ja-rutto - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
"Yersinia 651 Zoonoosi, yleisin sialla Pääasiassa kotimaisia tartuntoja. https://www.terveyskirjasto.fi/dlk00608"
Ei saatana mikä vammailija. Yersinia tarttuu nimenomaan kasvisten välityksellä kun niitä kastellaan sian lannalla.
Viime aikoina epidemioita on Suomessa aiheutunut kotimaisesta jäävuorisalaatista, porkkanaraasteesta (vuonna 2008) ja raakamaidosta (2014).
https://www.terveyskirjasto.fi/dlk00616/yersinia-infektiot-yersinioosi-ja-ruttoKliinisen mikrobiologian erikoislääkäri Pentti Huovinen ja infektiosairauksien erikoislääkäri Jukka Lumio tietävät asiat varmasti paremmin kuin sinä vammainen, joka luulet ihraa lihaksi ja kalaa kasvikseksi :)
Ja vain sinä laitat salaatinkastikkeeksi sianlantaa ! - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kliinisen mikrobiologian erikoislääkäri Pentti Huovinen ja infektiosairauksien erikoislääkäri Jukka Lumio tietävät asiat varmasti paremmin kuin sinä vammainen, joka luulet ihraa lihaksi ja kalaa kasvikseksi :)
Ja vain sinä laitat salaatinkastikkeeksi sianlantaa !"Kliinisen mikrobiologian erikoislääkäri Pentti Huovinen ja infektiosairauksien erikoislääkäri Jukka Lumio tietävät asiat varmasti paremmin kuin sinä "
Mutta mutta, tuossahan se lukee Duodecimin sivuilla, että Yersinia on Suomessa tarttunut jäävuorisalaatista ja porkkanasta eli kasviksista. Turha sun on enää vammailla mistään Huovisesta ja Lumiosta kun et muutenkaan mitään ymmärrä.
"Ja vain sinä laitat salaatinkastikkeeksi sianlantaa !"
Ei vaan laittavat ne ravintolakokit ja amatöörikokit, jotka eivät tajua sitä, että lehtivihanneksia on saatettu lannoittaa eläinten ulosteilla. Minä kyllä pesen huolellisesti jäävuorisalaatit, kiinankaalit, purjosipulit ja varsisellerit, joista tyypillisesti löytyy multaa lähes jokaisesta yksilöstä tietyistä paikoista. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
"Kliinisen mikrobiologian erikoislääkäri Pentti Huovinen ja infektiosairauksien erikoislääkäri Jukka Lumio tietävät asiat varmasti paremmin kuin sinä "
Mutta mutta, tuossahan se lukee Duodecimin sivuilla, että Yersinia on Suomessa tarttunut jäävuorisalaatista ja porkkanasta eli kasviksista. Turha sun on enää vammailla mistään Huovisesta ja Lumiosta kun et muutenkaan mitään ymmärrä.
"Ja vain sinä laitat salaatinkastikkeeksi sianlantaa !"
Ei vaan laittavat ne ravintolakokit ja amatöörikokit, jotka eivät tajua sitä, että lehtivihanneksia on saatettu lannoittaa eläinten ulosteilla. Minä kyllä pesen huolellisesti jäävuorisalaatit, kiinankaalit, purjosipulit ja varsisellerit, joista tyypillisesti löytyy multaa lähes jokaisesta yksilöstä tietyistä paikoista.Mutta mutta, siellähän lukee että kolme yleisintä bakteerimyrkytysten aiheuttajaa ovat eläinperäisiä ja lähes kaikki muutkin. Norovirus taas tulee useimmiten juomavedestä. Yersinia on vasta 4. yleisin ja viimeisin mainittu tullut maidosta.
Kampylobakteeri 5 095 Zoonoosi, usein hyötyeläimillä, eniten siipikarjalla
86 % ulkomailta, yleensä ruoasta Ks. Kampylobakteerin, salmonellan, shigellan ja EHEC-bakteerin aiheuttamat suolistotulehdukset
Salmonella 1 448 Zoonoosi, useissa hyötyeläimissä, eniten naudalla, sialla, siipikarjalla
Harvinainen Suomen hyötyeläimillä. Noin 80 % taudeista ulkomailta. Ks. Kampylobakteerin, salmonellan, shigellan ja EHEC-bakteerin aiheuttamat suolistotulehdukset
Yersinia 651 Zoonoosi, yleisin sialla
Pääasiassa kotimaisia tartuntoja.
https://www.terveyskirjasto.fi/dlk00608
Mitä siitä et ymmärrä? - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Mutta mutta, siellähän lukee että kolme yleisintä bakteerimyrkytysten aiheuttajaa ovat eläinperäisiä ja lähes kaikki muutkin. Norovirus taas tulee useimmiten juomavedestä. Yersinia on vasta 4. yleisin ja viimeisin mainittu tullut maidosta.
Kampylobakteeri 5 095 Zoonoosi, usein hyötyeläimillä, eniten siipikarjalla
86 % ulkomailta, yleensä ruoasta Ks. Kampylobakteerin, salmonellan, shigellan ja EHEC-bakteerin aiheuttamat suolistotulehdukset
Salmonella 1 448 Zoonoosi, useissa hyötyeläimissä, eniten naudalla, sialla, siipikarjalla
Harvinainen Suomen hyötyeläimillä. Noin 80 % taudeista ulkomailta. Ks. Kampylobakteerin, salmonellan, shigellan ja EHEC-bakteerin aiheuttamat suolistotulehdukset
Yersinia 651 Zoonoosi, yleisin sialla
Pääasiassa kotimaisia tartuntoja.
https://www.terveyskirjasto.fi/dlk00608
Mitä siitä et ymmärrä?Vajakkia harmittaa kun alkoi ulisemaan raa'an lihan ja kalan syöjistä, mutta paljastuikin että kasvikset ovatkin yleisin paskatautien aiheuttaja. Raa'assa lihassa ja kalassa kylmäketju ja hygienia on kunnossa, sen tekee ammattilaiset ja se syödään heti. Kasviksia tekee kuka tahansa, ne syödään raakana, kaikki sotketaan yhteen (kontaminaatio), lisäksi ne kasvikset kontaminoituu jo tuotantovaiheessa (eläinperäinen lanta), valmistusvaiheessa (ristiinkontaminaatio) ja ruuan laittajan bakteerit. Kyllä se nyt vaan on niin vajakki idiootti, että yleisin ruokamyrkytysten syy on kasvikset. Ei auta vaikka miten kiukuttelet. Kyllä sinun pitää nyt vaan niellä tappiosi ja luikkia vittuun enempää jankuttamasta.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Voit yhtä hyvin puhua itsestäsi kasvisten yhteydessä. Tuossahan ne on ylempänä kerrottu ja kasvisperäisiä ruokamyrkytyksiä hyvin vähän, lähes kaikki eläinperäisiä.
Kolme yleisintä bakteerimyrkytysten aiheuttajaa ovat eläinperäisiä ja lähes kaikki muutkin. Norovirus taas tulee useimmiten juomavedestä.
Kampylobakteeri 5 095 Zoonoosi, usein hyötyeläimillä, eniten siipikarjalla
86 % ulkomailta, yleensä ruoasta Ks. Kampylobakteerin, salmonellan, shigellan ja EHEC-bakteerin aiheuttamat suolistotulehdukset
Salmonella 1 448 Zoonoosi, useissa hyötyeläimissä, eniten naudalla, sialla, siipikarjalla
Harvinainen Suomen hyötyeläimillä. Noin 80 % taudeista ulkomailta. Ks. Kampylobakteerin, salmonellan, shigellan ja EHEC-bakteerin aiheuttamat suolistotulehdukset
Yersinia 651 Zoonoosi, yleisin sialla
Pääasiassa kotimaisia tartuntoja.
https://www.terveyskirjasto.fi/dlk00608
Mitä tuoista et ymmärrä?Ammattikokkina keskustelua sivusta seuranneena täytyy kyllä ihmetellä miksi floodaat keskustelun tällä trollaamisella? On ihan yleisesti tunnettu fakta, että kasvikset ovat yleisin ruokamyrkytyksen aiheuttaja. Tärkeimpänä syynä on se, että niitä syödään niin paljon raakana.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Vajakkia harmittaa kun alkoi ulisemaan raa'an lihan ja kalan syöjistä, mutta paljastuikin että kasvikset ovatkin yleisin paskatautien aiheuttaja. Raa'assa lihassa ja kalassa kylmäketju ja hygienia on kunnossa, sen tekee ammattilaiset ja se syödään heti. Kasviksia tekee kuka tahansa, ne syödään raakana, kaikki sotketaan yhteen (kontaminaatio), lisäksi ne kasvikset kontaminoituu jo tuotantovaiheessa (eläinperäinen lanta), valmistusvaiheessa (ristiinkontaminaatio) ja ruuan laittajan bakteerit. Kyllä se nyt vaan on niin vajakki idiootti, että yleisin ruokamyrkytysten syy on kasvikset. Ei auta vaikka miten kiukuttelet. Kyllä sinun pitää nyt vaan niellä tappiosi ja luikkia vittuun enempää jankuttamasta.
Hahah, vammainen jäi jälleen kerran kiinni perättömistä väitteistä. Kaikkihan sen tietää että liha ja etenkin kala pilaantuvat nopeasti ja ovat vaarallisia ellei kypsennetä kunnolla. Terveyskirjaston sivultahan sen voi jokainen todeta, lähes kaikki ruokamyrkytykset eläinperäisiä.
"Kampylobakteeri 5 095 Zoonoosi, usein hyötyeläimillä, eniten siipikarjalla
86 % ulkomailta, yleensä ruoasta Ks. Kampylobakteerin, salmonellan, shigellan ja EHEC-bakteerin aiheuttamat suolistotulehdukset
Salmonella 1 448 Zoonoosi, useissa hyötyeläimissä, eniten naudalla, sialla, siipikarjalla
Harvinainen Suomen hyötyeläimillä. Noin 80 % taudeista ulkomailta. Ks. Kampylobakteerin, salmonellan, shigellan ja EHEC-bakteerin aiheuttamat suolistotulehdukset
Yersinia 651 Zoonoosi, yleisin sialla
Pääasiassa kotimaisia tartuntoja."
https://www.terveyskirjasto.fi/dlk00608
Kaiken huippuna esität vielä ammattikokkiakin, todella noloa :D
Onneksi et ole kokki, se paikka olisi todellinen tautipesäke! - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ammattikokkina keskustelua sivusta seuranneena täytyy kyllä ihmetellä miksi floodaat keskustelun tällä trollaamisella? On ihan yleisesti tunnettu fakta, että kasvikset ovat yleisin ruokamyrkytyksen aiheuttaja. Tärkeimpänä syynä on se, että niitä syödään niin paljon raakana.
Hämmentävää minkälaisia idiotteeja tämä Suomi24 kaivaa viemäreistä esille. Tämä kaveri päivystää täällä ja syksyy ihkapötkylöiden ja lihan grillaajien kimppuun kuin vesikauhuinen koira. Nyt näyttää, että sashimi ja sushi on myös hänelle punainen vaate. Säälittävää.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Hahah, vammainen jäi jälleen kerran kiinni perättömistä väitteistä. Kaikkihan sen tietää että liha ja etenkin kala pilaantuvat nopeasti ja ovat vaarallisia ellei kypsennetä kunnolla. Terveyskirjaston sivultahan sen voi jokainen todeta, lähes kaikki ruokamyrkytykset eläinperäisiä.
"Kampylobakteeri 5 095 Zoonoosi, usein hyötyeläimillä, eniten siipikarjalla
86 % ulkomailta, yleensä ruoasta Ks. Kampylobakteerin, salmonellan, shigellan ja EHEC-bakteerin aiheuttamat suolistotulehdukset
Salmonella 1 448 Zoonoosi, useissa hyötyeläimissä, eniten naudalla, sialla, siipikarjalla
Harvinainen Suomen hyötyeläimillä. Noin 80 % taudeista ulkomailta. Ks. Kampylobakteerin, salmonellan, shigellan ja EHEC-bakteerin aiheuttamat suolistotulehdukset
Yersinia 651 Zoonoosi, yleisin sialla
Pääasiassa kotimaisia tartuntoja."
https://www.terveyskirjasto.fi/dlk00608
Kaiken huippuna esität vielä ammattikokkiakin, todella noloa :D
Onneksi et ole kokki, se paikka olisi todellinen tautipesäke!>>Hahah, vammainen jäi jälleen kerran kiinni perättömistä väitteistä.
Mitä ihmettä, eikös vastaan väittäjä linkannut sinulle parikin tutkimusta, joissa kasvikset yksiselitteisesti todettiin yleisimmiksi ruokamyrkytysten lähteiksi? - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Hahah, vammainen jäi jälleen kerran kiinni perättömistä väitteistä. Kaikkihan sen tietää että liha ja etenkin kala pilaantuvat nopeasti ja ovat vaarallisia ellei kypsennetä kunnolla. Terveyskirjaston sivultahan sen voi jokainen todeta, lähes kaikki ruokamyrkytykset eläinperäisiä.
"Kampylobakteeri 5 095 Zoonoosi, usein hyötyeläimillä, eniten siipikarjalla
86 % ulkomailta, yleensä ruoasta Ks. Kampylobakteerin, salmonellan, shigellan ja EHEC-bakteerin aiheuttamat suolistotulehdukset
Salmonella 1 448 Zoonoosi, useissa hyötyeläimissä, eniten naudalla, sialla, siipikarjalla
Harvinainen Suomen hyötyeläimillä. Noin 80 % taudeista ulkomailta. Ks. Kampylobakteerin, salmonellan, shigellan ja EHEC-bakteerin aiheuttamat suolistotulehdukset
Yersinia 651 Zoonoosi, yleisin sialla
Pääasiassa kotimaisia tartuntoja."
https://www.terveyskirjasto.fi/dlk00608
Kaiken huippuna esität vielä ammattikokkiakin, todella noloa :D
Onneksi et ole kokki, se paikka olisi todellinen tautipesäke!Hahah, vammainen ihrapötkylä päivystää kesäpäivätkin palstalla 24/7 itkemässä kun kaikki typerät väitteensä kumotaan.
Todellakin yksielitteistä, lähes kaikki ruokamyrkytykset ovat eläinperäisiä!
"Kampylobakteeri 5 095 Zoonoosi, usein hyötyeläimillä, eniten siipikarjalla
86 % ulkomailta, yleensä ruoasta Ks. Kampylobakteerin, salmonellan, shigellan ja EHEC-bakteerin aiheuttamat suolistotulehdukset
Salmonella 1 448 Zoonoosi, useissa hyötyeläimissä, eniten naudalla, sialla, siipikarjalla
Harvinainen Suomen hyötyeläimillä. Noin 80 % taudeista ulkomailta. Ks. Kampylobakteerin, salmonellan, shigellan ja EHEC-bakteerin aiheuttamat suolistotulehdukset
Yersinia 651 Zoonoosi, yleisin sialla
Pääasiassa kotimaisia tartuntoja."
https://www.terveyskirjasto.fi/dlk00608 - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Hahah, vammainen ihrapötkylä päivystää kesäpäivätkin palstalla 24/7 itkemässä kun kaikki typerät väitteensä kumotaan.
Todellakin yksielitteistä, lähes kaikki ruokamyrkytykset ovat eläinperäisiä!
"Kampylobakteeri 5 095 Zoonoosi, usein hyötyeläimillä, eniten siipikarjalla
86 % ulkomailta, yleensä ruoasta Ks. Kampylobakteerin, salmonellan, shigellan ja EHEC-bakteerin aiheuttamat suolistotulehdukset
Salmonella 1 448 Zoonoosi, useissa hyötyeläimissä, eniten naudalla, sialla, siipikarjalla
Harvinainen Suomen hyötyeläimillä. Noin 80 % taudeista ulkomailta. Ks. Kampylobakteerin, salmonellan, shigellan ja EHEC-bakteerin aiheuttamat suolistotulehdukset
Yersinia 651 Zoonoosi, yleisin sialla
Pääasiassa kotimaisia tartuntoja."
https://www.terveyskirjasto.fi/dlk00608Aloit sitten riitelemään itsesi kanssa? Kyllä se siitä 🤣🤣🤣
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Hahah, vammainen ihrapötkylä päivystää kesäpäivätkin palstalla 24/7 itkemässä kun kaikki typerät väitteensä kumotaan.
Todellakin yksielitteistä, lähes kaikki ruokamyrkytykset ovat eläinperäisiä!
"Kampylobakteeri 5 095 Zoonoosi, usein hyötyeläimillä, eniten siipikarjalla
86 % ulkomailta, yleensä ruoasta Ks. Kampylobakteerin, salmonellan, shigellan ja EHEC-bakteerin aiheuttamat suolistotulehdukset
Salmonella 1 448 Zoonoosi, useissa hyötyeläimissä, eniten naudalla, sialla, siipikarjalla
Harvinainen Suomen hyötyeläimillä. Noin 80 % taudeista ulkomailta. Ks. Kampylobakteerin, salmonellan, shigellan ja EHEC-bakteerin aiheuttamat suolistotulehdukset
Yersinia 651 Zoonoosi, yleisin sialla
Pääasiassa kotimaisia tartuntoja."
https://www.terveyskirjasto.fi/dlk00608Ison sairaalan ylilääkärinä täytyy todeta, että tämä keskustelija ja virkaveljet Terveyskirjaston kirjoittajina ovat aivan oikeassa, eläinperäiset bakteerit ovat ylivoimaisesti suurin ruokamyrkytysten aiheuttaja. Siksi kalalle ja muulle lihalle suositellaan myös omia leikkuulautoja, kuten noissa linkeissäkin kerrotaan.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ison sairaalan ylilääkärinä täytyy todeta, että tämä keskustelija ja virkaveljet Terveyskirjaston kirjoittajina ovat aivan oikeassa, eläinperäiset bakteerit ovat ylivoimaisesti suurin ruokamyrkytysten aiheuttaja. Siksi kalalle ja muulle lihalle suositellaan myös omia leikkuulautoja, kuten noissa linkeissäkin kerrotaan.
Näin huippukokkina täytyy todeta, että vaikka monet ruokamyrkytykset ovat zoonooseja, niiden välittäjinä ovat kypsentämättömät kasvikset.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ison sairaalan ylilääkärinä täytyy todeta, että tämä keskustelija ja virkaveljet Terveyskirjaston kirjoittajina ovat aivan oikeassa, eläinperäiset bakteerit ovat ylivoimaisesti suurin ruokamyrkytysten aiheuttaja. Siksi kalalle ja muulle lihalle suositellaan myös omia leikkuulautoja, kuten noissa linkeissäkin kerrotaan.
Näin tavallisena kokkina täytyy todeta ettei kokiksi olekaan mitään asiaa ellei ymmärrä perusasioita, kuten että suurin vaara ruokamyrkytyksiin on eläinperäisissä tuotteissa.
- Anonyymi
Kabanossi Habanero ja Wilhelm Carolina Reaper. Niissä on makua ja potkua.
- Anonyymi
Moni potkaissut tyhjää!
- Anonyymi
Lunnia rillaavat Norjassa pulla mössön kera, täytyy laittaa pässin kivekset marinaatiin!
- Anonyymi
Jossain ohjelmassa söivät lokkia ja kehuivat makua. Aasian maissa voi saada vaikka rottaa broilerina.
- Anonyymi
Grönlannissa perinteinen hääherkku on kiviak, jossa noin 500 pikkuruokkia on pakattu kokonaisina kiinni ommeltuun hylkeennahkaan ja koko komeus on fermentoitunut useita kuukausia. Fermentoituneen pikkuruokin liha on pehmeää, irtoaa helposti luista ja sitä on mukava sormin napostella.
https://en.wikipedia.org/wiki/Kiviak
Näistä halppis makkaroista ostan juusto Wilhelmiä. Mukavan reilusti juustoa.
Aukko sivistyksessä, en ole raaka makkaraa EDES MAISTANUT. Onko hyvää?- Anonyymi
On raakamakkarat hyviä, mutta monien kohdalla on se ongelma, että rasva valuu pois kypsennyksen aikana ja kypsä makkara on sitten kuiva. Wilhelmi on hyvä makkara ja siinä on riittävästi rasvaa, joka pysyy myös kypsennyksessä.
Anonyymi kirjoitti:
On raakamakkarat hyviä, mutta monien kohdalla on se ongelma, että rasva valuu pois kypsennyksen aikana ja kypsä makkara on sitten kuiva. Wilhelmi on hyvä makkara ja siinä on riittävästi rasvaa, joka pysyy myös kypsennyksessä.
Mitä laitatte makkaran kylkeen?
Mä coleslaw tai hapankaali.- Anonyymi
Timmyy kirjoitti:
Mitä laitatte makkaran kylkeen?
Mä coleslaw tai hapankaali.Molemmat on oikein hyviä. Hapankaali varsinkin sopii hyvin makkaroille kun hapokkuus leikkaa rasvaa ja puhdistaa suun. Myös saksalainen etikkainen perunasalaatti sopii hyvin, ei siis se valkoinen majoneesipohjainen vaan esim. tästä:
https://amazingribs.com/tested-recipes/potato-recipes/oktoberfest-hot-german-potato-salad-recipe/ - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
On raakamakkarat hyviä, mutta monien kohdalla on se ongelma, että rasva valuu pois kypsennyksen aikana ja kypsä makkara on sitten kuiva. Wilhelmi on hyvä makkara ja siinä on riittävästi rasvaa, joka pysyy myös kypsennyksessä.
Useimmat ei halua makkaraankaan paljoa rasvaa, mutta jotkut söisi vaikka pelkkää ihraa.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Useimmat ei halua makkaraankaan paljoa rasvaa, mutta jotkut söisi vaikka pelkkää ihraa.
Mee nyt siitä vittuun paskomasta kaikkia ketjuja, saatanan idiootti 🤣
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Mee nyt siitä vittuun paskomasta kaikkia ketjuja, saatanan idiootti 🤣
Ihrapötkylää kiukuttaa kun kaikki eivät ole yhtä läskejä :D
- Anonyymi
Riippuu makkarasta. Hakaniemen hallista possu parmesan makkara on ihan ok, mutta suolaa saisi olla enemmän.
Anonyymi kirjoitti:
Riippuu makkarasta. Hakaniemen hallista possu parmesan makkara on ihan ok, mutta suolaa saisi olla enemmän.
Maistamisen arvoiselta kuullostaa. :)
Huvitti kun olin prismassa. Kaksi makkaraa vieri vieressä ns tarjouksena. Joku kauhea b luokan oli 2,29 ja wilhelmit vieressä 2,49. 20 sentin ero, Menee jo koomisuuden puolelle.
Mitä mieltä oletta raakamakkaroista?- Anonyymi
Timmyy kirjoitti:
Maistamisen arvoiselta kuullostaa. :)
Huvitti kun olin prismassa. Kaksi makkaraa vieri vieressä ns tarjouksena. Joku kauhea b luokan oli 2,29 ja wilhelmit vieressä 2,49. 20 sentin ero, Menee jo koomisuuden puolelle.
Mitä mieltä oletta raakamakkaroista?Samaa ihraa kaikissa, vähärasvaisista voi pyytääkin enemmän.
Anonyymi kirjoitti:
Samaa ihraa kaikissa, vähärasvaisista voi pyytääkin enemmän.
Mun mielestä possun rasvaisuutta pitää kyrsässä olla.
- Anonyymi
Timmyy kirjoitti:
Mun mielestä possun rasvaisuutta pitää kyrsässä olla.
Useimmat eivät halua olla itsekin 30-50% ihraa, mutta kukin tavallaan.
- Anonyymi
Ylivoimaisesti paras on Lidlin bradvurst.
- Anonyymi
Perinteinen Wilhelm on paras makkara. Täyttä lihaa ja rasvaa sopivasti niin, ettei valu pois kypsennyksen aikana vaan pysyy makkarassa ja tekee siitä kypsänä mehukkaan ja herkullisen. Njam!
- Anonyymi
Joillakin tulee kammottava riippuvuus rasvaan vaikka muistuttavat jo itsekin ihrapötkylää, alkaa hirveä kiukuttelu kun puhutaan ihran vaarallisuudesta.
- Anonyymi
Joudutko ostamaan kaksi paikkaa lentokoneeseen, että ihraperseesi mahtuu?
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Joudutko ostamaan kaksi paikkaa lentokoneeseen, että ihraperseesi mahtuu?
Miksi pitäisi, ainahan voin täyttää myös sinun paikkasi. 😁
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi1072785Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap302385Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen212310Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/15256631021906- 1141620
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1681335Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.2821167- 711024
- 801024
Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi
Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi238961