Kouluruokala

ruususydän

En tiedä kuuluuko tää tänne, mut laitan ny kuitenki.Jotkut sanoo, et niiden koulun ruoka on ihan pahaa. Ei meidän koulus ny niin pahaa oo, mut siel ei lämmintä ruokaa saa ottaa ite, eikä valita mis istuu, ja siel on pakko tulla syömään. On siel joskus pahaa ruokaa, eikä oikein mitää tosi hyvää juuri ollenkaa. Mutta millasiion muiden koulujen ruokalat? Onko hyviä, vai mitä? Midän koulus on melkein aina salaattii. Entä muualla? Miten on?

8

2006

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vanha kokki

      kuuluuko tämäkään tänne, mutta muistuttaisin eräästä sangen tärkeästä asiasta. Kouluruoka ei suinkaan ole itsestäänselvyys. Sen eteen on aikoinaan tehty paljon työtä. Omasta lapsuudestani muistan kouluruokailun olleen joskus varsinaisen kärsimysnäytelmän, inhon ja nälän välillä. Sota-ajan jälkeen, aloittaessani oman koulunkäyntini Kemin Ritikan kansakoulussa, keittolassa valmistettiin ainoastaan keittoja ja vellejä sekä puuroja. Ruoka kannettiin ämpäreillä luokkiin jossa ateriointi tapahtui. Etenkin hernekeitto oli se joka koetteli luontoa, sillä soppa suorastaan kuhisi valkoisia matoja, joko herneistä tai lihasta, en tiedä, mutta syötävä oli. Nykyisin on säästösyistä menty tehdastekoisiin kouluruokiin ja se on todella masentavin vaihtoehto. Tosin on vielä keittoloita pikkukouluissa ja keskuskeittiöitä, jotka palvelevat suurempia kokonaisuuksia. Nykyään raaka-aineet ovat kuitenkin verratn laadukkaita, ainoastaan mausteet puuttuvat. Kuitenkin jokaisella ruokalajilla pitäisi olla se oma ominaismakunsa, jota ei valitettavasti ilman mausteita voi syntyä. Olisivatkohan maustamiseen tarvittavat rahat käytetty johonkin muuhun. Ammatti ihmiset tekevät kouluruoat, mutta puuttellisin tarvikkein ei voi syntyä parasta mahdollista tulosta. Mutta jos verrataan nykyistä ruokatarjontaa minun ikäluokkani vastaavaan, ollaan aivan eri planeetalla. Kenties ei kannattaisi ihan joka asiasta marista, vaikka aika onkin erilainen. Muistettakoon, että on vieläkin maita, jossa ei kouluruokailusta ole puhettakaan, hyvä kun on edes koulu.

      • ..............................

        Meidän koulussa isoimman nirsoiluongelman muodostivatkin vaihto-oppilaat...mikään ei koskaan kelvannut. Enpä ole törmännyt moneen kouluun, jossa saa jälkkäriä joka päivä ja aina on tarjolla kala sekä kasvisvaihtoehto (tavallisen lisäksi siis)!
        Välillä tuntuu että opiskelun ja etenkin ruokailun voisi pistää näille ulkomaalaisille maksulliseksi, kun nyrpistelevät naamojaan. Ei suomalaisessa perusruoassa mitään vikaa ole vaan enemmänkin asenteessa, jolla sitä syödään! Aina kaikki kulinaristitkin vaan vaativat ranskalaisia juustoja ja chileläisiä punaviinejä- minusta haudutettua lihapataa parempaa ruokaa ei olekaan.


      • tusujusuu

        Jahas, taas vedetään se esiin, että oppilaat marisevat paskasta kouluruuasta ja että entisaikoinan oli vielä paskemmin ja vielä sekin että Afrikassa ei ole ruokaa, niin meilläkän ei saa olla.
        Nythän on niin, että Suomen on hyvinvointivaltio ja Suomella on pirusti rahaa. Ei voida puhua entisajoista tai siitä, että Afrikassa on asiat paskasti, vaan pitää huomata se tosiasia, että koululaiset eivät syö tarpeeksi ja kunnolla koulussa. Pitää muistaa, että koululaiset syövät kouluruokaa, eivät muut!
        Miksi peruskouluihin ei voisi saada parempaa ruokaa? En tarkoita hampurilaisia tms. vaan oikeasti hyvän makuista ja kunnolista ruokaa, niin kaupassa käyminen vähentyisi ja keskittyminen oppitunneilla paranisi. Eikä se oikeasti voi olla rahakysymys, koska Suomi kerää joka vuos sievoset voitot. Sääli vaan, että ne valuu aina johonkin tuntemattomaan kankkulan kaivoon.

        Ps. Kouluruoka on itsestäänselvyys Suomessa, niin kuin sosiaaliturva ja koulutuskin. Huom. elämme 2000-lukua.


    • tämävaan

      Meidän koulussa on ihan syötävää ruokaa, hyviäkin on. Monesti on jogurttia,jokin hedelmä, kiisseli, ruisleipä tai hiivaleipä. Salaattia on aina paitsi keittoruokien mukana. Saadaan itse ottaa lämmintä ruokaa lautaselle niin paljon kuin halutaan, ja saadaan istua missä tykätään. Meidän koulussa kulkee eripaikkakunnalta eräs opettaja, niin hän on sanonut että meidän koululla on tosi hyvät ruuat aina, että monissa paikoissa missä se on ollu opettajana niin ei ole ollut näin monipuolinen ruoka. että oon ihan tyytyväinen..

    • ruokala ja ruoka

      on perseestä. Luokilla ei ole ruokailuaikoja, jolloin koko koulu tulee samaa aikaan suunnilleen syömään. Pöydät tahtoo loppuu kesken ja jos sattuu tarjottimella olemaan laseja tai jos on lautasel keittoo niin sit on kusessa, kun ei kääntymään edes tahdo päästä.Muutenki ruokala on suunniteltu paskasti, edes jono ei sen takii kaarru mitenkää vaan jono on edessä niille jotka on jo menossa pöytiin päin. Ruuat on nopeen tuntusesti tehtyjä, millon on kylmää ja raakaa ja millon paskaa muuten vain. Leipäpöytäkin on paskassa paikkaa ja leivät on ilman mitää suojia tai valvojia ja niitä pääsee kronkkimaan ja valitsemaan kuka tunputtaja vain.
      Listaa vois jatkaa vaikka kuinka.

      • kokki

        olen viisi vuotta katsellut,tätä idioottimaista menoa.kun koko koulu ryntää yhden ainoan tunnin aikana sisään.Keittiöhenkilökunta ei päätä ruokailuaikojen porrastuksista,sitten tungetaan saatanan isojen reppujen kanssa ahtaisiin tiloihin,kännykkät korvilla,ei vittu kuulla ei nähdä mitään,entäs kun vihdoin päästään kassalle asti,niin aletaan sitten kaiveleen sitä rahapussia,sieltä jättirepun pohjalta.Turha se on keittiönväkeä syyttää me ei olla näitä linjastoja suunniteltu,eikä ruokaaikoja,ja jos sulla on valittamista ruuasta,niin sieltä löytyy palautelaatikko mihin voit jättää palautuksen.


    • dudelove

      Mun koulussa ruoka on aivan mahtavaa ja vielä ruokala on suuniteltu hyvin mutta hei voisitte tehdä
      jonkun lapun jossa pyydätte että saatte ottaa ruokanne itse ja valita paikkanne.

    • Joku

      Meil on aina jotain pilaantunutta salaattii, mut pääruokaan on kyll panostettu, niin että se on melkeimpä aina hyvää. Eikä ole pakollisia paikkoja, ei ole tiettyä aikaa kun pitää poistua ruokalasta, ei tarvitse syödä mitään tai saa ottaa vaikka yhden näkkärin vaan.
      Mut sillo joskus ala-asteel ku olin, ni ei saanu inistäkkää ruokailus, täyty mennä vakituisil paikoil, opettaja sanoi milloin kaikkien on poistuttava ruokailusta, oli pakko ottaa kaikkea ruokaa mitä oli ja paljon, ruokailuun mentiin jonoissa, piti syö haarukoil ja veitsil ja oli tarkkaa et ne oli oikein päin ja oikein käsissä jne. Eikä ollu mikää erityisoppilaille tarkoitettu koulu, et onneks pääsin sielt vankilast pois.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1721
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1361
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1327
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      10
      1323
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1315
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1294
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1274
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1240
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1190
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe