munkkiresepti

leipoja

Nyt tarvitsisin hyvän ja mieluusti tietysti helpon vinkin munkkireseptistä. Löytyisikö jostain netistä tai jaksaisiko joku jopa kirjoittaa hyväksi havaitsemansa ohjeistuksen?! Kiitos jo etukäteen! =)

21

27973

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tehdään

      Teen normaalin pullataikinan, josta kohottamisen jälkeen leivon pyöreitä pullia ja kohotan ne vielä. Kohonneisiin pulliin teen reiän keskelle ja venyttelen ne rinkuloiksi ja paistan öljyssä normaalisti, lopuksi sokerit pintaan.

      • fantsu80

        Tuosta paistamisesta, ett missä oljyssä/rasvassa paistat? Paljonko sitä rasvaa täytyy olla esim. 5dl pullataikinaa kohden? Kauanko menee noin että munkit kypsyvät? Kiitos jo etukäteen.


      • ja paistamisesta
        fantsu80 kirjoitti:

        Tuosta paistamisesta, ett missä oljyssä/rasvassa paistat? Paljonko sitä rasvaa täytyy olla esim. 5dl pullataikinaa kohden? Kauanko menee noin että munkit kypsyvät? Kiitos jo etukäteen.

        ennen paistoin munkit kookosrasvassa, viime vapppuna kokeilin tavallisella ruokaöljyllä. En huomannut suurta makueroa, joten taidan tänäkin vuonna paistaa tuolla öljyllä.

        Kookosrasvaa ostin muistaakseni kaksi pakettia, öljyä taisi olla kaksi litran pulloa. Määrä riippuu tietty siitäkin, miten isossa kattilassa paistaa, minä olen paistellut sellaisessa olikohan kolmen litran kattilassa, siihen mahtuu kaksi munkkia kerrallaan. Ei kannata yrittää ahnehtia paistamisessa, kun paistaa korkeintaan pari kerrallaan, öljy ei jäähdy liikaa ja munkit tosiaan kypsyvät, eivätkä ime rasvaa.

        En osaa sanoa tarkkaan kauanko munkin kypsyminen kestäisi, itse tipautan munkin sinne rasvaan ja kun toinen puoli on kauniin ruskea, käännän sen toisinpäin ja paistan ruskeaksi ja sitten talouspaperille valumaan ja sokerikulhoon sen jälkeen.

        Minulla ei ole lämpömittaria, vaan "näppituntumalla" katselen, miten munkit paistuvat ja sen mukaan säädän lämpötilaa. Jos öljy on liian kuumaa, munkki ehtii ruskistua liikaa, ennen kuin on kypsä sisältä, ja taas liian kylmässä öljyssä munkit alkavat imeä rasvaa itseensä. Alussa kun lämmittää öljyä, voi leipäpalalla tai pienellä taikinapalalla kokeilla, olisiko öljy jo kuumaa. Hyvä mittari on mielestäni myös se, että kun munkin laskee öljyyn se ensin sukeltaa, mutta nousee sitten heti pinnalle kypsymään.

        Tulipa kauhean pitkä selostus, mutta rohkeasti vaan kokeilemaan,ei munkkien paisto mielestäni niin vaikeaa ole, kuin ennen ensimmäistä kokeilua luulin :)


      • mittari

        Millä mitataan öljyn lämpötila kun paistetaan munkkeja.?Olen käynyt jo neljässä kaupassa missä myydään kotitalous tavaroita.Tänään kävin Tikkurilan Prismassa ,ei ollut sielläkään.Mikseivät kauppiaat tilaa näitä mittareita?. En osaa käyttää leivän pala tekniikkaa.Suututtaa kun olen saanut juosta kaupasta kauppaan tuloksetta.Mokomatkin kauppiaat.


    • Munkit maistuvat

      Tein pari vuotta sitten vapuksi munkkeja. Mutta maistuivat jotenkin liian rasvaisilta, samaa valitti myös mieheni. Sen jälkeen en ole niitä tehnyt.

      Mutta tänä vuonna mieli tekisi, mutta tuo rasva!

      Kaupan munkeissa rasva ei useinkaan maistu, missä syy?

      • munkissa

        jos ei maistu niin ei se ole mikään kunnon munkki!


      • -mari

        Muista, että paistolämpötila on 180 astetta C. Alemmassa lämpötilassa munkki ehtii 'imeä' öljyä
        itseensä ja silloin öljy maistuu. Muista myös valuttaa vaikka talouspaperiin ylimääräinen öljy paistamisen jälkeen ja sokeroi vasta sitten.


      • älä kookosrasvaa

        kookosrasva, niin kuin muutkin kiinteät rasvat, tarttuu kylmänä kitalakeen kiinni, niin myös munkkeja syödessä. Hyvä paistorasva on parempi.
        Kotona ei rasvaa tule käytettyä moneen kertaan, siksi kotitekoiset on yleensä aina niitä parhaita.


      • Ruokakemisti

        Jos maistuvat "liian" rasvaisilta saattaa syynä olla öljyn liian matala lämpötila paistamisessa (tai rypsiöljy). Ja muutenkin, jos paistaa öljyssä, niin munkit imevät itseensä enemmän öljyä ja munkin rakenteesta tulee tiiviimpi. Kookosrasvaa ei imeydy, niin paljon munkkiin vaan jättää sen kuohkeammaksi, eikä tule suuhun rasvan makua.

        Moni sanoo, että käyttää mieluummin öljyä munkkien paistamiseen, koska on terveellisempää, kuin kova kookosrasva, mutta tämä väite ei pidä paikkaansa johtuen juuri tuosta öljyjen ja kookosrasvan imeytymisominaisuuksista.


    • Olen kerran kysellyt ihmiseltä joka teki maan mainioita munkkeja kerro salaisuutesi. Hän sanoi seuraavaa: munkit tehdään köyhästi vähän sokeria vähän rasvaa ja vähän munia. Ja kun kokeilin sen parempia munkkeja saa hakea, ei siis pulla taikinaa!
      Paistamisessa olen aina jättänyt pienen palan taikinaa odottamaan rasvan kuumenemista kun se näyttää kuumalta niin laitan taikinan palasen sisään jos paistuminen alkaa muttei liian nopeasti niin rasva on kuuma. Liian kylmä rasva vetäytyy taikinaan ja munkeista tulee rasvapalloja ja liian kuuma munkit jää raaaksi.

      • huiska

        hauskaa vappua! olen saanut parhaat munkit kun olen tehnyt taikinan vichy veteen ja paistanut kasvis öljyssä


    • haluaisin paistaa munkkeja

      Todellakin, minä etsin myös hyvää munkkireseptiä?

      Saman ongelman olen myöskin kokenut, munkkini ovat olleet aina liian rasvaisia ja rasvaisen makuisia, sen takia en paistanut niitä vuosiin.

      Ja mitä muotoa suositte? Rinkelimallia vai munkkia hillon kanssa?
      Hillomunkkeja en ole tehnyt koskaan. Mikä hillo sisälle?

      • googlen käyttäjä

        kyllähän noita ohejita löytyy vaikka millä mitalla. sitähän varten on tuo ggoogel.


    • Vinkittäjä
    • hyvät pika munkit

      katso kotikokki.net-ohje:munkit pikapikaa

      tosi nopeat ja helpot munkit
      ja meidän mielestä tosi hyviä.

      menet vain nettiin jos on sellainen
      sieltä olen löytänyt hyviä ja maukkaita
      ohjeita ja helppoja

      • Hukassakot

        Mikä se netti on, missä se on ja miten sinne mennään ? Bussilla vai junalla ?


    • viisikolme

      Netti on pullollaan toimivia munkkireseptejä. Hyviä ovat ainakin ruokala.net ja mtv3.fi sivuilta löytyvät.

    • baakarilainen

      kotikokki.net. siellä on hyviä reseptejä m.m nopeat munkit joihin laitetaan leivinjauhoja hiivan sijasta, ei tarvi nostattaa.
      muuten munkki reseptit ovat samanlaisia.
      kun luin muiden kirjoituksia rasvaisista munkeista niin silloin niitä on paistettu liian kauan. en ole koskaan epäonnistunut munkkien teossa, ei ole edes täyte pursunut ulos.

      • Paistaja

        Entäs paistoöljyn talteenotto? Eilen paistoin munkkeja ja otin paistamiseen käyttämäni rypsiöljyn talteen. Siihen ei jäänyt edes mitään moskia. Voinko tehdä tänään munkkeja tuolla kertaalleen käytetyllä öljyllä? Tai käyttää sitä muuhun ruuanlaittoon: paistella pihvejä tms? Ja jos voin niin kauanko se öljy säilyy hyvänä/käyttökelpoisena?
        Miten hillon saa sinne munkkien sisään?


      • Pikku-Pia1
        Paistaja kirjoitti:

        Entäs paistoöljyn talteenotto? Eilen paistoin munkkeja ja otin paistamiseen käyttämäni rypsiöljyn talteen. Siihen ei jäänyt edes mitään moskia. Voinko tehdä tänään munkkeja tuolla kertaalleen käytetyllä öljyllä? Tai käyttää sitä muuhun ruuanlaittoon: paistella pihvejä tms? Ja jos voin niin kauanko se öljy säilyy hyvänä/käyttökelpoisena?
        Miten hillon saa sinne munkkien sisään?

        Paistoöljyn voi käyttää uudelleen munkkien paistamiseen tai jonkin muun ruoka-aineksen paistamiseen. En osaa sanoa, kuinka kauan öljy pysyy käyttökelpoisena käytön jälkeen, mutta muistan kuinka äitini valutti paistoöljyn takaisin lasipulloon ja käytti sitä muutaman päivän päästä uudelleen.

        Hillomunkit täytetään pursottamalla metallisella pursotinterällä, tyllalla, hilloa kypsän munkin sisälle.


    • paistaja1

      Munkinpaistorasvan lämpötila?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 1 Eurolla 35 euroa, 1.5x minimikerroin, 0x kierrätys ja minimitalletus vain 5e!

      Noniin nyt pamahti sitten VB:ltä älyttömän kova tarjous ensitallettajille. Euron panoksella 35 euroa jos kokkishown voit
      Pitkäveto
      1
      2701
    2. Jos ottaisit yhteyttä, näyttäisin viestin kaikille

      Yhdessä naurettaisiin sulle. Ymmärräthän tämän?
      Ikävä
      158
      1321
    3. Heikki Silvennoinen ( Kummeli)

      Kuollut 70-vuotiaana. Kiitos Heikille hauskoista hetkistä. Joskus olen hymyillyt kyynelten läpi. Sellaista se elämä on
      Kotimaiset julkkisjuorut
      49
      1155
    4. Mitä toivot

      ensi vuodelta? :)
      Ikävä
      127
      1018
    5. Mikä saa ihmisen tekemään tällaista?

      Onko se huomatuksi tulemisen tarve tosiaan niin iso tarve, että nuoruuttaan ja tietämättömyyttään pilataan loppuelämä?
      Sinkut
      207
      990
    6. Hyvää huomenta 18. luukku

      Hyvää keskiviikkoa. Vielä pari päivää ja sitten on talvipäivänseisokki. 🎄🌌❄️😊❤️
      Ikävä
      223
      974
    7. Aivosyöpää sairastava Olga Temonen TV:ssä - Viimeinen Perjantai-keskusteluohjelma ulos

      Näyttelijä-yrittäjä Olga Temonen sairastaa neljännen asteen glioomaa eli aivosyöpää, jota ei ole mahdollista leikata. Hä
      Maailman menoa
      18
      956
    8. Haluaisin vain varmistua

      Sinusta tarpeeksi.
      Ikävä
      42
      889
    9. Kauanko valitatte yöpäivystyksestä?

      Miks tosta Oulaisten yöpäivystyksen lopettamisesta tuli nii kova myrsky? Kai kaikki sen ymmärtää että raha on nyt tiuk
      Pyhäjärvi
      297
      885
    10. Olet sä silti

      Ihana ❤️ tykkään
      Ikävä
      72
      875
    Aihe