munkkiresepti

leipoja

Nyt tarvitsisin hyvän ja mieluusti tietysti helpon vinkin munkkireseptistä. Löytyisikö jostain netistä tai jaksaisiko joku jopa kirjoittaa hyväksi havaitsemansa ohjeistuksen?! Kiitos jo etukäteen! =)

21

28323

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tehdään

      Teen normaalin pullataikinan, josta kohottamisen jälkeen leivon pyöreitä pullia ja kohotan ne vielä. Kohonneisiin pulliin teen reiän keskelle ja venyttelen ne rinkuloiksi ja paistan öljyssä normaalisti, lopuksi sokerit pintaan.

      • fantsu80

        Tuosta paistamisesta, ett missä oljyssä/rasvassa paistat? Paljonko sitä rasvaa täytyy olla esim. 5dl pullataikinaa kohden? Kauanko menee noin että munkit kypsyvät? Kiitos jo etukäteen.


      • ja paistamisesta
        fantsu80 kirjoitti:

        Tuosta paistamisesta, ett missä oljyssä/rasvassa paistat? Paljonko sitä rasvaa täytyy olla esim. 5dl pullataikinaa kohden? Kauanko menee noin että munkit kypsyvät? Kiitos jo etukäteen.

        ennen paistoin munkit kookosrasvassa, viime vapppuna kokeilin tavallisella ruokaöljyllä. En huomannut suurta makueroa, joten taidan tänäkin vuonna paistaa tuolla öljyllä.

        Kookosrasvaa ostin muistaakseni kaksi pakettia, öljyä taisi olla kaksi litran pulloa. Määrä riippuu tietty siitäkin, miten isossa kattilassa paistaa, minä olen paistellut sellaisessa olikohan kolmen litran kattilassa, siihen mahtuu kaksi munkkia kerrallaan. Ei kannata yrittää ahnehtia paistamisessa, kun paistaa korkeintaan pari kerrallaan, öljy ei jäähdy liikaa ja munkit tosiaan kypsyvät, eivätkä ime rasvaa.

        En osaa sanoa tarkkaan kauanko munkin kypsyminen kestäisi, itse tipautan munkin sinne rasvaan ja kun toinen puoli on kauniin ruskea, käännän sen toisinpäin ja paistan ruskeaksi ja sitten talouspaperille valumaan ja sokerikulhoon sen jälkeen.

        Minulla ei ole lämpömittaria, vaan "näppituntumalla" katselen, miten munkit paistuvat ja sen mukaan säädän lämpötilaa. Jos öljy on liian kuumaa, munkki ehtii ruskistua liikaa, ennen kuin on kypsä sisältä, ja taas liian kylmässä öljyssä munkit alkavat imeä rasvaa itseensä. Alussa kun lämmittää öljyä, voi leipäpalalla tai pienellä taikinapalalla kokeilla, olisiko öljy jo kuumaa. Hyvä mittari on mielestäni myös se, että kun munkin laskee öljyyn se ensin sukeltaa, mutta nousee sitten heti pinnalle kypsymään.

        Tulipa kauhean pitkä selostus, mutta rohkeasti vaan kokeilemaan,ei munkkien paisto mielestäni niin vaikeaa ole, kuin ennen ensimmäistä kokeilua luulin :)


      • mittari

        Millä mitataan öljyn lämpötila kun paistetaan munkkeja.?Olen käynyt jo neljässä kaupassa missä myydään kotitalous tavaroita.Tänään kävin Tikkurilan Prismassa ,ei ollut sielläkään.Mikseivät kauppiaat tilaa näitä mittareita?. En osaa käyttää leivän pala tekniikkaa.Suututtaa kun olen saanut juosta kaupasta kauppaan tuloksetta.Mokomatkin kauppiaat.


    • Munkit maistuvat

      Tein pari vuotta sitten vapuksi munkkeja. Mutta maistuivat jotenkin liian rasvaisilta, samaa valitti myös mieheni. Sen jälkeen en ole niitä tehnyt.

      Mutta tänä vuonna mieli tekisi, mutta tuo rasva!

      Kaupan munkeissa rasva ei useinkaan maistu, missä syy?

      • munkissa

        jos ei maistu niin ei se ole mikään kunnon munkki!


      • -mari

        Muista, että paistolämpötila on 180 astetta C. Alemmassa lämpötilassa munkki ehtii 'imeä' öljyä
        itseensä ja silloin öljy maistuu. Muista myös valuttaa vaikka talouspaperiin ylimääräinen öljy paistamisen jälkeen ja sokeroi vasta sitten.


      • älä kookosrasvaa

        kookosrasva, niin kuin muutkin kiinteät rasvat, tarttuu kylmänä kitalakeen kiinni, niin myös munkkeja syödessä. Hyvä paistorasva on parempi.
        Kotona ei rasvaa tule käytettyä moneen kertaan, siksi kotitekoiset on yleensä aina niitä parhaita.


      • Ruokakemisti

        Jos maistuvat "liian" rasvaisilta saattaa syynä olla öljyn liian matala lämpötila paistamisessa (tai rypsiöljy). Ja muutenkin, jos paistaa öljyssä, niin munkit imevät itseensä enemmän öljyä ja munkin rakenteesta tulee tiiviimpi. Kookosrasvaa ei imeydy, niin paljon munkkiin vaan jättää sen kuohkeammaksi, eikä tule suuhun rasvan makua.

        Moni sanoo, että käyttää mieluummin öljyä munkkien paistamiseen, koska on terveellisempää, kuin kova kookosrasva, mutta tämä väite ei pidä paikkaansa johtuen juuri tuosta öljyjen ja kookosrasvan imeytymisominaisuuksista.


    • Olen kerran kysellyt ihmiseltä joka teki maan mainioita munkkeja kerro salaisuutesi. Hän sanoi seuraavaa: munkit tehdään köyhästi vähän sokeria vähän rasvaa ja vähän munia. Ja kun kokeilin sen parempia munkkeja saa hakea, ei siis pulla taikinaa!
      Paistamisessa olen aina jättänyt pienen palan taikinaa odottamaan rasvan kuumenemista kun se näyttää kuumalta niin laitan taikinan palasen sisään jos paistuminen alkaa muttei liian nopeasti niin rasva on kuuma. Liian kylmä rasva vetäytyy taikinaan ja munkeista tulee rasvapalloja ja liian kuuma munkit jää raaaksi.

      • huiska

        hauskaa vappua! olen saanut parhaat munkit kun olen tehnyt taikinan vichy veteen ja paistanut kasvis öljyssä


    • haluaisin paistaa munkkeja

      Todellakin, minä etsin myös hyvää munkkireseptiä?

      Saman ongelman olen myöskin kokenut, munkkini ovat olleet aina liian rasvaisia ja rasvaisen makuisia, sen takia en paistanut niitä vuosiin.

      Ja mitä muotoa suositte? Rinkelimallia vai munkkia hillon kanssa?
      Hillomunkkeja en ole tehnyt koskaan. Mikä hillo sisälle?

      • googlen käyttäjä

        kyllähän noita ohejita löytyy vaikka millä mitalla. sitähän varten on tuo ggoogel.


    • Vinkittäjä
    • hyvät pika munkit

      katso kotikokki.net-ohje:munkit pikapikaa

      tosi nopeat ja helpot munkit
      ja meidän mielestä tosi hyviä.

      menet vain nettiin jos on sellainen
      sieltä olen löytänyt hyviä ja maukkaita
      ohjeita ja helppoja

      • Hukassakot

        Mikä se netti on, missä se on ja miten sinne mennään ? Bussilla vai junalla ?


    • viisikolme

      Netti on pullollaan toimivia munkkireseptejä. Hyviä ovat ainakin ruokala.net ja mtv3.fi sivuilta löytyvät.

    • baakarilainen

      kotikokki.net. siellä on hyviä reseptejä m.m nopeat munkit joihin laitetaan leivinjauhoja hiivan sijasta, ei tarvi nostattaa.
      muuten munkki reseptit ovat samanlaisia.
      kun luin muiden kirjoituksia rasvaisista munkeista niin silloin niitä on paistettu liian kauan. en ole koskaan epäonnistunut munkkien teossa, ei ole edes täyte pursunut ulos.

      • Paistaja

        Entäs paistoöljyn talteenotto? Eilen paistoin munkkeja ja otin paistamiseen käyttämäni rypsiöljyn talteen. Siihen ei jäänyt edes mitään moskia. Voinko tehdä tänään munkkeja tuolla kertaalleen käytetyllä öljyllä? Tai käyttää sitä muuhun ruuanlaittoon: paistella pihvejä tms? Ja jos voin niin kauanko se öljy säilyy hyvänä/käyttökelpoisena?
        Miten hillon saa sinne munkkien sisään?


      • Pikku-Pia1
        Paistaja kirjoitti:

        Entäs paistoöljyn talteenotto? Eilen paistoin munkkeja ja otin paistamiseen käyttämäni rypsiöljyn talteen. Siihen ei jäänyt edes mitään moskia. Voinko tehdä tänään munkkeja tuolla kertaalleen käytetyllä öljyllä? Tai käyttää sitä muuhun ruuanlaittoon: paistella pihvejä tms? Ja jos voin niin kauanko se öljy säilyy hyvänä/käyttökelpoisena?
        Miten hillon saa sinne munkkien sisään?

        Paistoöljyn voi käyttää uudelleen munkkien paistamiseen tai jonkin muun ruoka-aineksen paistamiseen. En osaa sanoa, kuinka kauan öljy pysyy käyttökelpoisena käytön jälkeen, mutta muistan kuinka äitini valutti paistoöljyn takaisin lasipulloon ja käytti sitä muutaman päivän päästä uudelleen.

        Hillomunkit täytetään pursottamalla metallisella pursotinterällä, tyllalla, hilloa kypsän munkin sisälle.


    • paistaja1

      Munkinpaistorasvan lämpötila?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ihanasti alkoi aamu: SDP:n kaula kokoomukseen jo 6,9 %-yks

      Lindtmanin I hallitus on tukevasti jytkyttämässä laittamaan Suomi kuntoon Orvon täystuhohallituksen jäljiltä, jonka kann
      Maailman menoa
      295
      2336
    2. Olen niin kesken

      Omien asioiden suhteen etkä voi odottaa loputtomiin. Mun on muutenkin niin vaikea suhun luottaa vaikka joku ihme syvyys
      Ikävä
      16
      1730
    3. Tietääkö joku ylläpidosta?

      Miten näillä palstoilla tomii tuo ylläpito, onko sitä yli päätään olemassa vai ovatko huhut totta että on palstan kirjoi
      Sinkut
      217
      1375
    4. Minkä ikäinen

      Minkä ikäinen on kaipauksesi kohde?
      Ikävä
      86
      1275
    5. Auttaja paikalla. Kerro huolesi. (Osa 2)

      Voin auttaa sinua näkemään tilanteesi uudesta näkökulmasta. Voin antaa lohtua, toivoa ja rohkeutta. Olen elänyt maan pä
      Ikävä
      185
      1165
    6. Teidän persujen pitäisi välillä miettiä kuinka Suomen talous saataisiin kuntoon

      Ja lopettaa tuo tyhjänpäiväinen maahanmuuttajista höpöttäminen. Teillä on sentään rahaministerin salkku tällä kierroksel
      Maailman menoa
      61
      1148
    7. Nainen olet ensimmäinen tarpeeksi vahva

      joka kestää tämän kokonaisuuden, minut. Persoonani, tunteeni, kipuni, pelkoni. Olen aina pidätellyt itseäni ja antanut v
      Ikävä
      60
      973
    8. TTK:sta tippunut Sara Siipola rehellisenä Jurza-open kanssa: "Että jaa, siinäkö..."

      Tippuiko oikea TTK-pari ensimmäisenä? Joka tapauksessa iso kiitos tansseistanne Sara ja Jurza Tanssii Tähtien Kanssa -p
      Tanssii tähtien kanssa
      19
      972
    9. Martina ei mennyt naimisiin

      IS 17.9: Martinan häät peruuntui, tajusi, ettei ollut oikea aika. Rahat meni hevosiin. On edelleen parisuhteessa Yhdysva
      Kotimaiset julkkisjuorut
      137
      957
    10. Kaninkolojen vaikutus?

      Vinkki sinkkumiehille: jos haluatte kunnollisen täysijärkisen naisen, niin kaivautukaa ulos kaninkoloistanne ja parantak
      Sinkut
      160
      892
    Aihe