Pavut

menhir

Kaupasta saa sellaisia isoja pakastepusseja vihreitä pitkiä papuja.
Sellaisia kiehuvaan veteen n. 5 minuutiksi, huuhtelu runsaalla vedellä ja siitä sitten napostelemaan. Ovat huomattavasti paremman makuisia keitettyinä. Tietenkin myös terveellisempiä.

11

2584

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • äippä..

      Miksi pitää huuhdella?

      • menhir

        myös että miksi ne ylipäätään pitää keittää. Raaoissa pavuissa on jotain myrkkyä, joka estää kolekystokiniinin toiminnan ohutsuolessa -> vaikuttaa siis rasvojen ja proteiinien aineenvaihduntaan.
        Keittämällä ja huuhtelulla haitallinen aine häviää.


      • Skäri
        menhir kirjoitti:

        myös että miksi ne ylipäätään pitää keittää. Raaoissa pavuissa on jotain myrkkyä, joka estää kolekystokiniinin toiminnan ohutsuolessa -> vaikuttaa siis rasvojen ja proteiinien aineenvaihduntaan.
        Keittämällä ja huuhtelulla haitallinen aine häviää.

        palkopavut muihin papuihin. Vihreitä papuja ei tarvitse kypsentää. Paitsi en ymmärrä kuinka kukaan niitä raakana söisi, ne kun eivät maistu miltään.

        Mutta nimen omaan nuo pitkät pavut höyrytettyinä valkosipulivoin kanssa... NAM!


      • menhir
        Skäri kirjoitti:

        palkopavut muihin papuihin. Vihreitä papuja ei tarvitse kypsentää. Paitsi en ymmärrä kuinka kukaan niitä raakana söisi, ne kun eivät maistu miltään.

        Mutta nimen omaan nuo pitkät pavut höyrytettyinä valkosipulivoin kanssa... NAM!

        se tarkoitti ihan kaikkia papuja, myös vihreitä kun luin siitä eräästä kirjasta.
        Mutta joo, parempia kypsinä kun ovat pehmeitä. Pitää muuten kokeilla tuota valkosipulivoita :P.


      • Kiril
        menhir kirjoitti:

        se tarkoitti ihan kaikkia papuja, myös vihreitä kun luin siitä eräästä kirjasta.
        Mutta joo, parempia kypsinä kun ovat pehmeitä. Pitää muuten kokeilla tuota valkosipulivoita :P.

        hakemassa aitoa maitoa Sotungista. Meillä jäi kesken se juttu maidonhakumatkasta. Milloin lähdet?


      • .. sekaisin
        Skäri kirjoitti:

        palkopavut muihin papuihin. Vihreitä papuja ei tarvitse kypsentää. Paitsi en ymmärrä kuinka kukaan niitä raakana söisi, ne kun eivät maistu miltään.

        Mutta nimen omaan nuo pitkät pavut höyrytettyinä valkosipulivoin kanssa... NAM!

        Ne vihreät pakastepavut pitää kiehauttaa, koska tämäntyyppiset pakasteet sisältävät usein mahatautiriskin. Keitinvettä ei saa käyttää mihinkään, siksi varmaan tuo huuhtominen.

        Kuivat pavut pitää liottaa ja keittää, samoin kumpaakaan vettä ei saa käyttää, koska näistä pavuista irtoaa haitallista myrkkyä.

        Kyllähän vihreitä tarhapapuja voi tuoreena syödä vaikka omasta penkistä, mutta on ne vähintään huuhdottava, niinkuin muutkin vihannekset.


      • vanha kokki
        .. sekaisin kirjoitti:

        Ne vihreät pakastepavut pitää kiehauttaa, koska tämäntyyppiset pakasteet sisältävät usein mahatautiriskin. Keitinvettä ei saa käyttää mihinkään, siksi varmaan tuo huuhtominen.

        Kuivat pavut pitää liottaa ja keittää, samoin kumpaakaan vettä ei saa käyttää, koska näistä pavuista irtoaa haitallista myrkkyä.

        Kyllähän vihreitä tarhapapuja voi tuoreena syödä vaikka omasta penkistä, mutta on ne vähintään huuhdottava, niinkuin muutkin vihannekset.

        Fasoliaa, eli papusalaattia, on mainio pikkunälkään (ja antaa siinä sivussa reilusti ilmavaivoja, kuten kaikki papuruoat )
        -Fasolia:
        -Purkki valkoisia papuja ( ei tomaattisoseessa )
        -1/2 punasipuli
        -hyppysellinen suolaa
        -ripaus mustapippuri rouhetta
        -2 tee lusikallista hyvää punaviinietikkaa
        -2 ruokalusikallista oliiviöljyä
        -persiljaa
        Huuhtele tölkkipavut liemestään ( ellet itse keitä valkoisia papuja ). Silppua sipuli hienoksi, sekoita ainekset, lisää etikka, öljy pippuri ja suola, silppua persilja ja lisää se salaattiin. Anna vetäytyä kylmässä vaikka seuraavaan päivään. Helppoa ja hyvää.


      • menhir
        Kiril kirjoitti:

        hakemassa aitoa maitoa Sotungista. Meillä jäi kesken se juttu maidonhakumatkasta. Milloin lähdet?

        tulin jo siihen tulokseen, ettei kannata hakea 30km:n päästä yhtä maitolitraa, joka maksaa 70 senttiä.
        Saan 700m päästä kaupasta 70 sentillä purkin täysmaitoa ja 1.14€:lla kevyt luomumaitoa.

        Eri asia olisi, jos ostaisin ison määrän maitoa ja jälleenmyisin, mutta kun en usko, että kukaan tutuistani on niin innostunut maidosta ja vielä erityisesti luomusta.


      • Skäri
        menhir kirjoitti:

        tulin jo siihen tulokseen, ettei kannata hakea 30km:n päästä yhtä maitolitraa, joka maksaa 70 senttiä.
        Saan 700m päästä kaupasta 70 sentillä purkin täysmaitoa ja 1.14€:lla kevyt luomumaitoa.

        Eri asia olisi, jos ostaisin ison määrän maitoa ja jälleenmyisin, mutta kun en usko, että kukaan tutuistani on niin innostunut maidosta ja vielä erityisesti luomusta.

        Älä ihmeessä lähde ton äijän kyytiin kahdestaan!


      • Skäri
        .. sekaisin kirjoitti:

        Ne vihreät pakastepavut pitää kiehauttaa, koska tämäntyyppiset pakasteet sisältävät usein mahatautiriskin. Keitinvettä ei saa käyttää mihinkään, siksi varmaan tuo huuhtominen.

        Kuivat pavut pitää liottaa ja keittää, samoin kumpaakaan vettä ei saa käyttää, koska näistä pavuista irtoaa haitallista myrkkyä.

        Kyllähän vihreitä tarhapapuja voi tuoreena syödä vaikka omasta penkistä, mutta on ne vähintään huuhdottava, niinkuin muutkin vihannekset.

        Missä kohtaa siis olet eri mieltä kuin minä?


    • tällasta

      Osta kesällä tuoreita vihreitä papuja ja kypsennä oikein pehmeiksi tomaattikastikkeessa. Sopii lisukkeeksi tai ihan sellaisenaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Janne Ahonen E R O A A

      Taas 2 lasta jää vaille ehjää perhettä!
      Kotimaiset julkkisjuorut
      171
      3498
    2. Tekisi niin mieli laittaa sulle viestiä

      En vaan ole varma ollaanko siihen vielä valmiita, vaikka halua löytyykin täältä suunnalta, ja ikävää, ja kaikkea muuta m
      Ikävä
      85
      1516
    3. Miksi ihmeessä?

      Erika Vikman diskattiin, ei osallistu Euroviisuihin – tilalle Gettomasa ja paluun tekevä Cheek
      Ateismi
      25
      1259
    4. Ootko huomannut miten

      pursuat joka puolelta. Sille joka luulee itsestään liikoja 🫵🙋🏻‍♂️
      Ikävä
      158
      1222
    5. Pitääkö penkeillä hypätä Martina?

      Eivätkö puistonpenkit ole istumista varten.Ei niitä kannata liata hyppäämällä koskaa likaantuvat eikä siellä kukaan niit
      Kotimaiset julkkisjuorut
      192
      978
    6. Kerropa ESA miten kävi tuomioiden

      Osaako ESA kertoa miten haukkumasi kunnanhallituksen kävi.
      Puolanka
      35
      971
    7. Erika Vikman diskattiin, tilalle Gettomasa ja paluun tekevä Cheek

      Erika Vikman diskattiin, ei osallistu Euroviisuihin – tilalle Gettomasa ja paluun tekevä Cheek https://www.rumba.fi/uut
      Maailman menoa
      16
      953
    8. Kuinka kauan

      Olet ollut kaivattuusi ihastunut/rakastunut? Tajusitko tunteesi heti, vai syventyivätkö ne hitaasti?
      Ikävä
      57
      832
    9. Maikkarin tentti: Orpo jälleen rauhallinen ja erittäin hyvä, myös Purra oli hyvä

      Lindtman ja Kaikkonen oli kohtalaisia, sen sijaan punavihreät Koskela ja Virta olivat taas heikkoja. Ja vastustavat jalk
      Maailman menoa
      91
      788
    10. Se olisi ihan

      Napinpainalluksen päässä. Ei vaatisi paljon
      Ikävä
      62
      745
    Aihe