Olisko kellään sattumoisin tallella vanhaa pirkka-lehteä, jossa oli ihanan juustokakun ohje? Siis ohjetta tarvisin... Nettisivuilla ei juuri sitä juustokakku ohjetta enää ole. Pohjaan tuli digestive keksejä... Tarttes suht nopeast. Kiitokset! =)
Juustokakku
8
9282
Vastaukset
- AnnaLinnea
Pirkan sivuilta löytyy kolme juustokakkuohjetta. Tässä yhdessä on taikina tehty Digestive-kekseistä http://www.pirkka.fi/ruoka/reseptihaku/resepti/?id=1189. Eikä tämä ole kaipaamasi ohje? Jos ei, niin muistatko jotain lisää vinkkejä?
- se, mutta...
...kiitos kuitenkin. =) Siihen ei muistaakseni tullut pecan pähkinää. Täytyy kai vaan kokeilla omasta päästä ja muistista. ;)
- eppulainen
se, mutta... kirjoitti:
...kiitos kuitenkin. =) Siihen ei muistaakseni tullut pecan pähkinää. Täytyy kai vaan kokeilla omasta päästä ja muistista. ;)
digestive-pohja eli 1pkt murskattua digestivekeksiä, 0,5 desiä sokeria ja 75g sulaa margariinia. sekoita nämä ja painele tiukkaan irtoreunavuoan pohjalle ja myös reunoille ylös asti. paista 5 minuuttia 200 asteessa.
täyte:
6 liivatelehteä
2dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
2dl kermaa
0,5 dl sokeria
1tl vaniljasokeria
vaahdota kerma ja vaniljakastike, lisää sokerit
sulata liotetut liivatelehdet mikrossa ja lisää täytteeseen koko ajan vatkaten. kaada täyte jäähtyneeseen pohjaan ja anna hyytyä seuraavaan päivään.
päälle:
vadelmia, mustikoita, ananasta,persikkaa, päärynää tai vaikka mangososetta. pinnalle kiille ja nam. - Juustokakku?
eppulainen kirjoitti:
digestive-pohja eli 1pkt murskattua digestivekeksiä, 0,5 desiä sokeria ja 75g sulaa margariinia. sekoita nämä ja painele tiukkaan irtoreunavuoan pohjalle ja myös reunoille ylös asti. paista 5 minuuttia 200 asteessa.
täyte:
6 liivatelehteä
2dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
2dl kermaa
0,5 dl sokeria
1tl vaniljasokeria
vaahdota kerma ja vaniljakastike, lisää sokerit
sulata liotetut liivatelehdet mikrossa ja lisää täytteeseen koko ajan vatkaten. kaada täyte jäähtyneeseen pohjaan ja anna hyytyä seuraavaan päivään.
päälle:
vadelmia, mustikoita, ananasta,persikkaa, päärynää tai vaikka mangososetta. pinnalle kiille ja nam.Voiko olla juustokakku ilman juustoa?
- eppulainen
Juustokakku? kirjoitti:
Voiko olla juustokakku ilman juustoa?
vaan juustokakulle kevyempi vaihtoehto.
juustokakun olen tehnyt periaatteessa samalla pohjalla, jättänyt vaan vaniljan pois ja tilalle esim sitruunanmakuista hovijuustoa n. 200g. joskus raastan sitruunankuorta vielä mausteeksi ja koristelen kakun mansikoilla tai mandariinilohkoilla. - leipuri-late
eppulainen kirjoitti:
vaan juustokakulle kevyempi vaihtoehto.
juustokakun olen tehnyt periaatteessa samalla pohjalla, jättänyt vaan vaniljan pois ja tilalle esim sitruunanmakuista hovijuustoa n. 200g. joskus raastan sitruunankuorta vielä mausteeksi ja koristelen kakun mansikoilla tai mandariinilohkoilla.Itse kevennän juustokakun mieluummin korvaamalla tuorejuuston maitorahkalla, josta useat "tuorejuustot" on joka tapauksessa valmistettu (lisäämällä kermaa sekä ties mitä apuaineita). Maku ei suuresti eroa tuorejuustolla tehdystä.
Sitruunamehun sijaan kannattaa kokeilla limetin mehua, sokerin sijaan kokonaan tai osittain vaaleaa (kotimaista) hunajaa ja päälliseksi hyytyy nätisti paseerattu vadelmasose hyytelösokeripakkauksen ohjetta mukaellen. Passionhedelmä on yksi suosikeistani, tosin ne tapaavat Suomeen kuljetettuina joskus olemaan valitettavan väkeviä... Kaurakeksit toimivat vadelman kanssa hyvin pohjana digestiven sijaan.
- löytyi liian myöhään
Juustotorttu
Pohja:
150 g (10 kpl) Digestive- keksejä
75 g voisulaa
Täyte:
2 purkkia (200g) Philadelfia- juustoa
2 munaa
2/3- 1 dl sokeria
1 sitruunan mehu
2 tl vaniljasokeria
Päälle:
tölkki smetanaa
1 rkl sokeria
Murskaa keksit jauheeksi. Sulata voi ja sekoita joukkoon hienonn. keksit.
Painele pohja (irtoreunaisen) tasapohjaisen vuoan pohjalle je reunoille.
Notkista juustomassa ja lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita joukkoon sokeri, vaniljasokeri, ja sitr. mehu.
Kaada pohjan päälle ja kypsennä 200 asteessa runsas puoli tunita. Levitä smetana- sokeriseos tortun pinnalle. Paista vielä noin 15 min.
Tarjoa miel. kylmänä. - Tarjuska
Pohja:
150 g digestive keksejä
75 g rasvaa
täyte
4 liivatelehteä
2 kananmunaa
1 dl sokeria
200g maustamatonta tuorejuustoa
1 tlk ranskankermaa
1 sitruunan mehu
2 tl vanilliinisokeria
pinnalle:
4 liivatelehteä
aprikoosipuolikkaita (mä laitoin säilykemandariineja)
Hienonna keksit ja lisää sulatettu rasva. Painele kesksiseos irtopohjavuoan pohjalle.
Vaahdota muna sokeri ja lisää se notkistettuun tuorejuustoon lisää ranskankerma. Kuumenna sitruunamehu ja sulata siihen liotetut liivatelehdet. Lisää liivateliemi seokseen. Mausta vanilliinisokerilla. Kaada täyte pohjan päälle ja laita jääkaappiin tunniksi. Kuumenna mandariinisälykelientä ja lisää siihen liotetut liivatelehdet. Jäähdytä. Lado hedelmät kakun pinnalle ja kaatele liivateseosta päälle. Kakku saa hyytyä muutamia tunteja tai yön yli.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 262414
Persut rahoittavat velkarahalla rikkaiden ökyelämää
Minkä vuoksi persut eivät leikkaa rikkailta, joilla on maksukykyä? Tuskinpa tuo persujen käytös saa Suomen kansalta hyv572264Ikuiset kaipaajat
Miksette vaan mene sen kaipauksen kohteen luokse ja puhu sille suoraan? Mitä järkeä on kaipailla jotain puolituttua vuo762133Riikka ottaa miljardi euroa EU:n yhteisvelkaa Suomelle
Niin kääntyi irvipersun takki taas, vaikka vaalilupauksissa oli ettei yhteisvelkaa Suomi enää koskaan ota. No nyt otti m161969- 811643
Kun ei numeroa
niin en edes voi viestittää, et suunnitelmiin tuli muutos. Ikävä on, ja kasvaa vaan🤍201281Veronmaksajat kustantavat yrittäjien eläkkeitä jo yli 500 miljoonalla
Suomalaista yrittäjää ei kommunistista erota. Aktiivisen "yrittämisen" maksattaa yritystukina yhteiskunnalla, ja vieläpä141224En tiedä ymmärrätkö
Kuinka paljon merkitset mulle. Näet minut minuna etkä silti käännä selkääsi. Tökit jatkuvasti kepillä jäätä ja menit ehk71199- 41023
Se on siinä
Jami kun vielä loppuu niin Lappajärvellä ei oo yhtään mitään toimintaa.Purkamista piisaa kymmenen vuoden ajalle.Maakunna29918