Kermaa, jam

Lolitatala

Onkos teillä tietoa/kokemuksia kuinka pitkään avattu kuohukermapurkki sisältöineen säilyy jääkaapissa käyttökelpoisena?

7

4476

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ................

      avattaessa niin ehkä viikonkin, mutta maku kärsii muutaman päivän jälkeen.

    • ole tarkoitus

      käyttää kermaa juuri yli purkkiin merkityn viimeisen käyttöpäivän, varsinkaan jos purkki on ollut auki jo jonkin aikaa. Ja kyllä hajustakin huomaa, plus että kerma paksunee ja menee pian klöntiksikin vanhetessaan yli "säädyllisen" ajan.

      • ehdoton.

        Yli päiväyksen mennyt avaamaton kermapurkki ei kuitenkaan ole heti poisheitettävien elintarvikkeiden listalla.

        Sisällön voi mainioisti vielä muutaman päivän ajan eräpäivän jälkeen käyttää esimerkiksi lettuihin tai pannariin, jotka maistuvat rasvaisen kermalisäyksen jälkeen entistäkin paremmilta.

        Tämän miltei kaikki tietävätkin, mutta kerroin asian varmuuden vuoksi, mikäli lukijoissa on aloittelevia ruoanvalmistajia.


      • vanha kokki
        ehdoton. kirjoitti:

        Yli päiväyksen mennyt avaamaton kermapurkki ei kuitenkaan ole heti poisheitettävien elintarvikkeiden listalla.

        Sisällön voi mainioisti vielä muutaman päivän ajan eräpäivän jälkeen käyttää esimerkiksi lettuihin tai pannariin, jotka maistuvat rasvaisen kermalisäyksen jälkeen entistäkin paremmilta.

        Tämän miltei kaikki tietävätkin, mutta kerroin asian varmuuden vuoksi, mikäli lukijoissa on aloittelevia ruoanvalmistajia.

        sillä jääkaapissa säilytetty avattukin purkki on käyttökelpoista vielä jopa viikon merkinnästä lukien. Ei ehkä kahvikermana, mutta ruoan laittoon soveltuvana aivan mainiosti. Nykyiset "pilputut" maitotuotteet eivät enää varsinaisesti happane, kuten ennenvanhaan, vaan rakenne muuttuu vetiseksi ja kiinteät ainekset vetäytyvät klimpeiksi.
        Tiloilta noudettu maito käyttäytyy aivan eritavoin vanhetessaan, tänäkin päivänä.


      • Jokui

        Huomaa että kermassa on parasta ennen päiväys, siihen saakka kerma säilyttää parhaimmat ominaisuutensa. Tuon päiväyksen jälkeen kermaa voi huoletta käyttää, kuitenkin on hyvä maistaa ensiksi. Ei se haittaa jos kerma paksuuntuu tai menee klöntiksi, sitä voi huoletta käyttää kakkuihin, lettuihin jne....

        Paksuntuneesta kermasta saa hyvän kermaviilin korvikkeen uusille perunoille jne... kun lisää vielä hitusen sitruunamehua, voisi melkein sanoa että kermasta tehty on parempaa kuin kermaviilistä. Hannatädin kakut tulevat hieman hapantuneesta kermasta huomattavasti parempia kuin tuoreesta.

        Kermavaahdoksi vatkatessa kerman on hyvä olla tuoretta, ja mieluiten hyla koska se säilyy paremmin kakunpäällä hyvänä.


        Ihmiset sekottaa usein parasta ennen, viimiseen käyttöpäivään joka on aivan eri asia. Viimistä käyttöpäivää käytetään lähinnä lihoissa jne... jotka pilaantuu herkästi. Ja niiden kanssa onkin syytä olla tarkempa.


      • AnnaLinnea
        Jokui kirjoitti:

        Huomaa että kermassa on parasta ennen päiväys, siihen saakka kerma säilyttää parhaimmat ominaisuutensa. Tuon päiväyksen jälkeen kermaa voi huoletta käyttää, kuitenkin on hyvä maistaa ensiksi. Ei se haittaa jos kerma paksuuntuu tai menee klöntiksi, sitä voi huoletta käyttää kakkuihin, lettuihin jne....

        Paksuntuneesta kermasta saa hyvän kermaviilin korvikkeen uusille perunoille jne... kun lisää vielä hitusen sitruunamehua, voisi melkein sanoa että kermasta tehty on parempaa kuin kermaviilistä. Hannatädin kakut tulevat hieman hapantuneesta kermasta huomattavasti parempia kuin tuoreesta.

        Kermavaahdoksi vatkatessa kerman on hyvä olla tuoretta, ja mieluiten hyla koska se säilyy paremmin kakunpäällä hyvänä.


        Ihmiset sekottaa usein parasta ennen, viimiseen käyttöpäivään joka on aivan eri asia. Viimistä käyttöpäivää käytetään lähinnä lihoissa jne... jotka pilaantuu herkästi. Ja niiden kanssa onkin syytä olla tarkempa.

        Pakastan yli jääneen kerman jääpalamuoteissa. Sitten voin esim. kastiketta tehdessäni aina kaivaa pakkasesta yhden kuution mausteeksi.


    • Lolitatala

      kiitokset. lähinnä vatkailen tuota vaahdoksi rahkan joukkoon, mutta kiitoksia vinkeistä :) Iloista vappua kaikille!! pitäkää kermat mukana

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kanki kovana; ei tiedä pornovideoista mitään

      Kaikkosen erityis­avustajan asunnossa kuvattiin pornoa. Väittää ettei tiedä asiasta yhtään mitään. https://www.is.fi/po
      Maailman menoa
      187
      6698
    2. Halaisin sua mies

      Jos voisin 💗
      Ikävä
      35
      2403
    3. Onkohan meillä kummallakin joku pakkomielle toisiimme

      Vähän luulen että on..
      Ikävä
      187
      2139
    4. Mitä tämä on

      Ajatella, olen viimeksi nähnyt sinua melkein vuosi sitten ohimennen. Ja silloinkin sinä välttelit minua. En ole kuullut
      Tunteet
      10
      1413
    5. Ei monet elä kuin alle 60 v, mikä vaikuttaa?

      gulp, gulp.. Juice Leskinen eli 56 vuotta. Matti Nykänen eli 55 vuotta. Topi Sorsakoski eli 58 vuotta.
      Maailman menoa
      118
      1393
    6. Olen valmis

      Kohtaamaan sinut tänä kesänä, jos sellainen sattuma osuu kohdalleni.
      Ikävä
      73
      1097
    7. Hyvää yötä kaivatulleni

      En pysty tekemään kokemaan mitään sielussa tuntuvaa, syvää, vaikuttavaa, ilman että rinnastan sen sinuun. Niin kävi tänä
      Tunteet
      24
      1057
    8. Nyt on konstit vähänä.

      Nimittäin tuulivoiman vastustajilla, kun pitää perättömiä ilmiantoja tehdä. Alkaa olla koko vastustajien sakki leimattu,
      Kiuruvesi
      30
      1035
    9. Tilinpäätösvaltuusto 27.5

      Samalla viimeinen kokous ennen uudenvaltuustokauden alkamista. Vanhat antavat itselleen erinomaiset arvosanat, ja siirty
      Pyhäjärvi
      44
      961
    10. Hakalan asunnossa on kuvattu aikuisviihdesivusto Onlyfansin kautta julkaistu pornovideo.

      Keskustan puheenjohtajan Antti Kaikkosen avustaja Jirka Hakala ei jatka tehtävässään. Keskustan puoluelehti Suomenmaa ke
      Helsinki
      13
      936
    Aihe