Anis mausteena

crete

Itselle on aina ollut mysteeri mausteena tämä Anis. Mihin sitä voisi oikein hyvin käyttää ja mihin ruokiin laittamisesta teillä on kokemusta? Itse olen vain sairauksien hoitoon sitä käyttänyt mutta siinä se. Millainen olisi anis esim. juuri kalan kanssa tai salaatissa? Tästä lueskelin siitä mutta käytännön kokemuksia olisi mukava saada

http://www.kookas.fi/articles/read/2141

7

3438

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jopjop

      Käyttäisin ehkä itämaisiin ruokiin, mutta leivonnassa Joulu- Pääsiäis- tai muihin juhlalimppuihin joihin halutan "juhlallinen" ja hieno makuvivahde.

      • vanha kokki

        munkkeja, jotka maustettiin mm. aniksella. Mielestäni ne olivat erikoisen hyviä. Muistikuvani on reilusti puolivuosisataa vanha, joten saattahan se aikakin kullata muistoa. Näitä oli kuitenkin Simossa jollain kesäleirillä tarjolla.


      • jopjop
        vanha kokki kirjoitti:

        munkkeja, jotka maustettiin mm. aniksella. Mielestäni ne olivat erikoisen hyviä. Muistikuvani on reilusti puolivuosisataa vanha, joten saattahan se aikakin kullata muistoa. Näitä oli kuitenkin Simossa jollain kesäleirillä tarjolla.

        En ole koskaan maistanut tai tehnyt munkkeja jossa olisi anista mausteena, mielenkiintoinen maku munkkiin, joten sitä pitää joskus kokeilla.

        Munkkeja on paljon erilaisia, minun suosikki n:ro 1 on luumuhillolla täytetty wienermunkki. Mites muilla, mikä on suosikki munkkisi?


    • Goya

      Minä käytän anista kiinalaisessa ruoassa. Etenkin Sechuanin härkään osterikastikkeessa se mielestäni kuuluu.
      Kreikkalainen ravintoloitsija Athanasios laittoi sitä kahviin pienessä helsinkiläisravintolassaan.
      Lisäksi pidän anisjuomista: kreikkalainen ouzo, turkkilainen ja arabialainen raki sekä ranskalainen pastis (mm. Pernod, Ricard ja kymmenen muuta merkkiä).

    • Larry The Chef

      Muista että aniksia on 2 . Tavallinen joka näyttää kuminalta, tuoksuu anikselta, maussa mukana yrttimäisyyttä.
      Ja Tähtianis, se on sellainen aniksen maku joka on tuttu karamelleista.
      Suosittelen Tähtianista. Ja on vielä kaunis koriste.

    • Anonyymi

      Onko anista saatavana sellaisina kirkkaina puikkoina, joka on niin kuin lasia ?
      Muistelen, että sellaisia puikkoja sai ennen esim. apteekista ?

    • Anonyymi

      Anis on muuten hyvä lisämauste, jos joku harrastaa pontikankeittoa.
      Tulee raikas aniksenmaku suuhun, eikä sitä pahaa rojun makua, kuten ennen tahtoi olla .

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Hyvää syntymäpäivää Sanna 40 vee!!!!

      ᕼᗩᑭᑭY ᗷIᖇTᕼᗞᗩY Sister ❣️🥰 🎉🎂✨🍰🥳 🥳🎂🥂 🎉🎊🎁🎈🎂
      Maailman menoa
      58
      5060
    2. Suomen kaksikielisyys - täyttä huuhaata

      Eivätkö muuten yksilöt pysty arvioimaan mitä kieliä he tarvitsevat? Ulkomaalaiselle osaajalle riittää Suomessa kielitai
      Maailman menoa
      54
      4572
    3. Työeläkeloisinta 27,5 mrd. per vuosi

      Tuo kaikki on pois palkansaajien ostovoimasta. Ja sitten puupäät ihmettelee miksei Suomen talous kasva. No eihän se kas
      Maailman menoa
      122
      4499
    4. Mikä on vaikeinta siinä, että menetti yhteyden kaivattuun, jota vielä ajattelee?

      Mikä jäi kaihertamaan? Jos jokin olisi voinut mennä toisin, mitä se olisi ollut? Mitä olisit toivonut vielä ehtiväsi san
      Ikävä
      295
      1700
    5. 87
      1358
    6. Sulla on mies

      Aivan liikaa naisia.
      Ikävä
      228
      1308
    7. Kerro kaivattusi etunimi

      Miehille..
      Ikävä
      76
      1307
    8. 306
      1015
    9. Kadutko mitään?

      Minä kadun ikävässä kirjoittamista, mutta en saa sitä tekemättömäksi.
      Sinkut
      199
      940
    10. Pääsit koskettamaan

      Sellaista osaa minussa jota kukaan ei ole ennen koskettanut. Siksi on hyvin vaikea unohtaa sinut kokonaan.
      Ikävä
      50
      830
    Aihe