Itselle on aina ollut mysteeri mausteena tämä Anis. Mihin sitä voisi oikein hyvin käyttää ja mihin ruokiin laittamisesta teillä on kokemusta? Itse olen vain sairauksien hoitoon sitä käyttänyt mutta siinä se. Millainen olisi anis esim. juuri kalan kanssa tai salaatissa? Tästä lueskelin siitä mutta käytännön kokemuksia olisi mukava saada
http://www.kookas.fi/articles/read/2141
Anis mausteena
7
3438
Vastaukset
- jopjop
Käyttäisin ehkä itämaisiin ruokiin, mutta leivonnassa Joulu- Pääsiäis- tai muihin juhlalimppuihin joihin halutan "juhlallinen" ja hieno makuvivahde.
- vanha kokki
munkkeja, jotka maustettiin mm. aniksella. Mielestäni ne olivat erikoisen hyviä. Muistikuvani on reilusti puolivuosisataa vanha, joten saattahan se aikakin kullata muistoa. Näitä oli kuitenkin Simossa jollain kesäleirillä tarjolla.
- jopjop
vanha kokki kirjoitti:
munkkeja, jotka maustettiin mm. aniksella. Mielestäni ne olivat erikoisen hyviä. Muistikuvani on reilusti puolivuosisataa vanha, joten saattahan se aikakin kullata muistoa. Näitä oli kuitenkin Simossa jollain kesäleirillä tarjolla.
En ole koskaan maistanut tai tehnyt munkkeja jossa olisi anista mausteena, mielenkiintoinen maku munkkiin, joten sitä pitää joskus kokeilla.
Munkkeja on paljon erilaisia, minun suosikki n:ro 1 on luumuhillolla täytetty wienermunkki. Mites muilla, mikä on suosikki munkkisi?
- Goya
Minä käytän anista kiinalaisessa ruoassa. Etenkin Sechuanin härkään osterikastikkeessa se mielestäni kuuluu.
Kreikkalainen ravintoloitsija Athanasios laittoi sitä kahviin pienessä helsinkiläisravintolassaan.
Lisäksi pidän anisjuomista: kreikkalainen ouzo, turkkilainen ja arabialainen raki sekä ranskalainen pastis (mm. Pernod, Ricard ja kymmenen muuta merkkiä). - Larry The Chef
Muista että aniksia on 2 . Tavallinen joka näyttää kuminalta, tuoksuu anikselta, maussa mukana yrttimäisyyttä.
Ja Tähtianis, se on sellainen aniksen maku joka on tuttu karamelleista.
Suosittelen Tähtianista. Ja on vielä kaunis koriste. - Anonyymi
Onko anista saatavana sellaisina kirkkaina puikkoina, joka on niin kuin lasia ?
Muistelen, että sellaisia puikkoja sai ennen esim. apteekista ? - Anonyymi
Anis on muuten hyvä lisämauste, jos joku harrastaa pontikankeittoa.
Tulee raikas aniksenmaku suuhun, eikä sitä pahaa rojun makua, kuten ennen tahtoi olla .
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 585060
Suomen kaksikielisyys - täyttä huuhaata
Eivätkö muuten yksilöt pysty arvioimaan mitä kieliä he tarvitsevat? Ulkomaalaiselle osaajalle riittää Suomessa kielitai544572Työeläkeloisinta 27,5 mrd. per vuosi
Tuo kaikki on pois palkansaajien ostovoimasta. Ja sitten puupäät ihmettelee miksei Suomen talous kasva. No eihän se kas1224499Mikä on vaikeinta siinä, että menetti yhteyden kaivattuun, jota vielä ajattelee?
Mikä jäi kaihertamaan? Jos jokin olisi voinut mennä toisin, mitä se olisi ollut? Mitä olisit toivonut vielä ehtiväsi san2951700- 871358
- 2281308
- 761307
- 3061015
- 199940
Pääsit koskettamaan
Sellaista osaa minussa jota kukaan ei ole ennen koskettanut. Siksi on hyvin vaikea unohtaa sinut kokonaan.50830