vapuksi voileipäkakku...

slkdjalkjdfalkjf

Kerropa paras reseptisi vappuaamun kakkua varten...Kiitos

5

1220

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • selaaaja

      jos etit ohjeita yms niin selaa tätä ketjua niin löydät ja käytä googelia hyväksi. vähän enemmän omatoimisuutta peliin!

    • etti kuule ihan itte

      omat reseptis.

      • .....

        enpä olisi uskonut noin törppöjä vastauksia saavani. Reseptejä on maailma pullollaan, mutta olisi kiva tietää, miksi jokin resepti on jonkun "paras", siis mitä erikoisen hyvää siinä on.
        Onko näin, että jokun hyvän kun löytää, niin mustasukkaisesti sitä pitää jemmata?
        Tämän palstan otsikko kylläkin oli että "jaa parhaat reseptisi..."
        Olen täällä vasta toista kertaa enkä löytänyt yhtään voileipäkakkujuttua.


    • luovuutta peliin

      harmi kun en nähny viestiäsi aiemmin.... nyt on jo myöhästä.

      minä teen aina toisen täytteen kanamunaseoksen (munaa ja tuorejuustoa munavoin tapaan) ja toinen täyte on sitten ihan mitä kaapista löytyy. kinkkua ja vihanneksia "pirtelökoneeseen", jossa ne soseutan tahnaksi. joukkoon juustoa, tuorejuustoa, majoneesia ym ym.... sitten vaan maistat ja maku kertoo parhaiten tarviiko lisätä mahdollisesti mustaapippuria taikka suolaa.
      -tällä hetkellä suosikki lisuke on jalopeno-olivit, ne myös siihen samaan seokseen, antaa kivan kirpsakkuuden.
      -helppo nopea kakku:tonnikalaa öljyssä, majoneesia, tilliä, tilliä ja tilliä. ja toiseksi tahnaksi samainen muna juttu.
      -minulla on vielä valmiiksi soseutettua joulukinkkua pakkasessa johon olen lisänny emmentaljuuston kannikoita sekä paprikaa.... siitä tulee aivan huippu kakku
      vieraat kehuu, mutta koskaan en osaa antaa reseptiä.....

      aloita tänään heti iltapalaksi soseuttelemaan mitä kaapista löytyy ja syötä perheellesi leivän päällä.... löydät kyllä pikkuhiljaa omat suosikkisi=)

    • kopioin jostain!!!!

      Tässä tulee iso litania ;D

      Voileipäkakku

      vaaleaa ja/tai tummaa leipää
      suorakulmaisen kakun valmistat parhaiten vuokaleivästä, pyöreän hiivaleivästä ja limpusta

      Kostutukseen:
      esim. vettä, laimeaa lihalientä, tomaattimehua, kermaa tai maitoa

      1.   Leikkaa leivät pituussuunnassa noin sentin paksuisiksi viipaleiksi, tummat ohuemmiksi kuin vaaleat.
      2.   Kakun korkeus voi vaihdella: pieneen kakkuun riittää 4-5 viipaletta, 6-7 viipaleesta saa keskikokoisen kakun, mutta sitä suurempi voi olla jo vaikea leikata.
      3.   Leikkaa viipaleista pois kuoret.
      4.   Kostuta sitä mukaa, kun kokoat kakkuun uusia kerroksia.
      5.   Valmista mieleisesi täytteet sekoittamalla täyteainekset keskenään.
      6.   Yhteen kakkuun kannattaa käyttää korkeintaan 2-3 eri täytettä, jotteivät liian monet maut sekoittuisi toisiinsa.

      Kalatäyte:
      n. 200 g lohta, savukalaa tai kalatahnaa
      1-2 dl kermaviiliä
      1 dl tilliä
      2 rkl tomaattisosetta

      Muna-raejuustotäyte:
      50 g voita tai margariinia
      2 kovaksi keitettyä munaa
      1 tlk raejuustoa
      suolaa
      pippuria
      1 dl hienonnettua ruohosipulia

      Kinkkutäyte:
      200 g hienonnettua kinkkua
      1-2 dl kermaviiliä
      1 maustekurkku hienonnettuna
      1 rkl sinappia
      1 rkl raastettua piparjuurta

      Kasvistäyte:
      1 dl purjosilppua
      2 omenaa pieninä kuutioina
      1 tlk herkkusieniviipaleita hienonnettuna
      1 1/2 dl kermaviiliä
      1 rkl sitruunamehua
      1 tl suolaa
      valkopippuria
      2 rkl persiljasilppua

      7.   Kokoa kakku siten, että alimmaiseksi ja päällimmäiseksi kerrokseksi tulee leipäviipale.
      8.   Kääri täytetty kakku tiukasti kosteaan voipaperiin ja muoviin tai folioon.
      9.   Anna kakun maustua jääkaapissa yön yli.
      10.   Kakun voi myös pakastaa.
      11.   Pakastettu kakku on otettava tarjoamista edellisenä päivänä jääkaappiin sulamaan.
      12.   Koristele kakku vasta ennen tarjoilua.
      13.   Koristeluun voit käyttää samoja aineksia kuin täytteissä, esim. kinkkuviipaleita, kalaa, tuoreita kasviksia, juustoraastetta, tilliä, persiljaa, munaa ja sitruunalohkoja.

      Lihavoileipäkakku

      Tummaa ja vaaleeta vuokaleipää
      kostutukseen lihalientä

      Täyte1:
      50g maksamakkaraa ja
      pieniä maustekurkkukuutioita

      Täyte 2:
      120g kinkkua pieninä kuutioina (kinkkusiivuista saa ainakin hyviä)
      1prk kermaviiliä
      1/2dl juustoraastetta
      loraus sinappia

      Kuorrutus
      2 dl kermaviiliä
      1 dl majoneesia

      1.   Leikkaa leivistä reunat pois.
      2.   Kokoa ensin vaaleista leivistä sopivan kokoinen pohja.
      3.   Kostuta sopivaksi lihaliemellä.
      4.   Levitä päälle maksamakkara-kurkkukuutiotahnaa.
      5.   Lado päälle toinen kerros tummasta leivästä ja kostuta.
      6.   Levitä sille aika reilusti kinkku-kermaviili-juustotahnaa.
      7.   Päälle vielä kerros vaaleita leipiä. Ja lopuksi kostutus.
      8.   Voi tehdä myös useampia kerroksia mutta itse teen yleensä mieluummin toisen kakun.
      a.   (Annan yleensä makujen tasaantua yön yli ennen kuorrutusta ja koristelua.)
      9.   Sekoita majoneesi ja kermaviili ja levitä kakun päälle ja reunoille.
      10.   Koristele esimerkiksi kurkulla, tomaatilla, salaatilla, persiljalla....

      Kinkku-juusto-voileipäkakku

      3 kpl pitkittäin leikattua viipaletta vaaleaa vuokaleipää
      voiteluun margariinia tai voita
      majoneesia
      basilikan lehtiä
      kovaksikeitettyjä munia viipaleina
      vihreitä paprikatäytteisiä oliiviviipaleita

      Täyte:
      100 g savukinkkua ohuina suikaleina (täyte 1)
      1,5 rkl piparjuuriraastetta (täyte 1)
      2 rkl hienonnettuja yrttejä, esim. basilikaa ja kirveliä (täyte 1)
      100 g juustoviipaleita (täyte 2)

      1.   Voitele ensimmäinen kakkupohja ja levitä sille täyte 1.
      2.   Voitele toinen pohja, nosta se ensimmäisen päälle ja laita sille juustoviipaleet.
      3.   Voitele kolmas pohja.
      4.   Pane se voipuoli alaspäin vasten juustoa.
      5.   Paina kakkua kevyesti, kääri se folioon.
      6.   Pane jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli.
      7.   Tasoita kakun reunat.
      8.   Sivele kakku ohuella majoneesikerroksella.
      9.   Koristele muna- ja oliiviviipaleilla sekä basilikan lehdillä.

      Kana-curryvoileipäkakku
      (20 annosta)
         
      Pyöreä leipä:
      4 dl vettä
      25 g hiivaa
      2 rkl sokeria
      1/2 tl suolaa
      1 tl sokeria
      n. 8 dl vehnä- tai hiivaleipäjauhoja

      Kostutus:
      3 dl kasvislientä

      Täyte 1:
      2 pkt (700 g) hunajamarinoituja broilersuikaleita
      2 tuubia(à150g) majoneesia
      1 1/2 tl currya

      Täyte 2:
      200 g tuoreita herkkusieniä
      1 paprika
      1/2 purjosipulia
      1 rkl öljyä
      200 g Yrtti-tuorejuustoa
      1/2 tuubia majoneesia

      Kuorrutus:
      1/2 tuubia majoneesia
      400 g Yrtti-tuorejuustoa

      Koristelu:
      keltaisia kirsikkatomaatteja
      persiljaa
      punainen paprika

      1.   Leivo leipä pari päivää ennen tarjoilua ja täytä se tarjoilua edeltävänä päivänä.
      2.   Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen.
      3.   Lisää suola, sokeri, öljy ja jauhot pienissä erissä.
      4.   Alusta taikina tasaiseksi ja anna sen kohota lämpimässä paikassa.
      5.   Leivo taikinasta pyöreä leipä ja nosta se voideltuun, pyöreään kakkuvuokaan (halkaisijaltaan noin 26 cm) ja kohota.
      6.   Pistele leipä.
      7.   Paista sitä 200-asteisen uunin alaosassa noin 40 minuuttia.
      8.   Paista broilerisuikaleet pannulla.
      9.   Anna jäähtyä ja hienonna veitsellä leikkaamalla leikkuulaudalla.
      10.   Lisää joukkoon curry ja majoneesi, sekoita tasaiseksi.
      11.   Laita jääkaappiin odottamaan täyttämistä.
      12.   Puhdista ja hienonna kasvikset.
      13.   Kuumenna öljy paistinpannulla ja kuullota kasviksia siinä noin 5 minuuttia.
      14.   Anna kasvisten jäähtyä ja sekoita joukkoon tuorejuusto ja majoneesi.
      15.   Leikkaa leivästä reunat ja pinta pois aaltoreunaisella veitsellä.
      16.   Leikkaa leivästä neljä levyä ja kostuta ne kasvisliemellä.
      17.   Levitä puolet broileritäytteestä alimpaan, kasvistäyte keskimmäiseen ja loput broileritäytteestä ylimpään väliin.
      18.   Kääri kakku tiukasti kelmuun ja anna maustua viileässä painon alla yön yli.
      19.   Sekoita kuorrutuksen aineet keskenään ja levitä kakun päälle.
      20.   Koristele kirsikkatomaateilla, paprikalla ja persiljalla.

      Kalatäytteinen voileipäkakku
      (15 annosta)

      Vuokaleipä:
      3 dl vettä
      30 g hiivaa
      1/2 tl suolaa
      2 rkl öljyä
      n. 7 dl hiivaleipäjauhoja

      Täyte 1:
      1 prk raejuustoa
      1 1/4 dl kalalientä
      n. 350 g savukirjolohta
      1 rkl hienonnettua tilliä

      Täyte 2:
      50 g voita
      3 munaa
      50 g sulatejuustoa
      1 rkl maitoa
      1/4 tl valkopippuria

      Kostutus:
      1 1/4 dl kalalientä

      Kuorrutus:
      250 g sulatejuustoa
      1/2 dl maitoa

      Koristelu:
      n. 200 g kylmäsavustettua tai graavisuolattua kirjolohta
      100-150 g katkarapuja
      1 sitruuna
      tilliä

      1.   Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen.
      2.   Lisää suola, osa jauhoista ja öljy.
      3.   Alusta taikinaan vähitellen loput hiivaleipäjauhot.
      4.   Peitä taikina liinalla ja pane se kohoamaan.
      5.   Asettele kohonnut taikina suorakaiteen muotoiseen vuokaan.
      6.   Kohota leipää vielä vuoassa.
      7.   Pistele se ennen paistamista.
      8.   Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 50 - 60 minuuttia.
      9.   Voileipäkakkuun leipä on parhaimmillaan päivän vanhana.
      10.   Poista leivästä kuoret.
      11.   Leikkaa leivät viideksi pitkittäiseksi viipaleeksi.
      12.   Kostuta ne kevyesti kalaliemikuutiosta tehdyllä kalaliemellä.
      13.   Poista savukirjolohesta ruodot ja nahka.
      14.   Sekoita savukirjolohi, raejuusto, kalaliemi ja hienonnettu tilli massaksi.
      15.   Valmista toinen täyte hienontamalla keitetyt kananmunat ja sekoittamalla ne voin joukkoon.
      16.   Lisää sulatejuusto, maito ja valkopippuri.
      17.   Sekoita tahnaksi.
      18.   Levitä täytteitä vuorotellen kerroksittain leipäviipaleille ja kokoa kakku.
      19.   Kääri kakku voipaperiin ja anna maustua yön yli kylmässä kevyen painon alla.
      20.   Sulata kattilassa sulatejuusto ja maito, mutta älä keitä.
      21.   Kaada seos nopeasti kakun päälle ja anna valua reunoille.
      22.   Levitä kuorrutusta veitsen avulla reunoille.
      23.   Koristele kirjolohella, katkaravuilla, sitruunalla ja tillillä.

      Lohi-katkarapuvoileipäkakku
      (20 annosta)

      2 pkt (à 300g) vehnä-ruispaahtoleipää

      Katkaraputäyte:
      1 pss (180 g) katkarapuja
      1 rs (170 g) katkaraputuorejuustoa
      1 rkl juoksevaa hunajaa
      tilliä
      mustapippurirouhetta

      Lohitäyte:
      150 g kylmäsavulohta
      1/2putkiloa (à 150 g) majoneesia
      100 g maustamatonta tuorejuustoa
      1 rkl sitruunan mehua
      mustapippurirouhetta, tilliä

      Kostutus:
      1/2 kpl a kasvisliemikuutiota
      2 1/2 dl vettä

      Kuorrutus:
      1/2 putkiloa (à 150 g) majoneesia
      200 g maustamatonta tuorejuustoa
      1 rkl sitruunamehua
      mustapippurirouhetta

      Koristelu:
      1ps(180 g) katkarapuja
      1-2 pkt (à150g) kylmäsavulohta
      1 tlk(330 g) cocktailkurkkuja
      1 rs(250g) Rico kirsikkatomaatteja
      Rico tilliä tai herneenversoja

      1.   Aloita voileipäkakun valmistus täytteiden valmistamisesta.
      2.   Huomioi, että leipä saa olla parin päivän ikäistä.
      3.   Sulata katkaravut ja valuta hyvin.
      4.   Hienonna katkaravut veitsellä.
      5.   Sekoita rapusilppu juuston joukkoon.
      6.   Lisää joukkoon hunaja, hienonnettua tilliä ja mustapippurirouhetta.

      Lohitäytettä varten:
      7.   Silppua lohi veitsellä.
      8.   Sekoita keskenään majoneesi, tuorejuusto, sitruunamehu, hienonnettua tilliä, mustapippurirouhetta ja lohisilppu.
      9.   Kuumenna kostutukseen tuleva vesi ja liuota siihen kasvisliemikuution puolikas.
      10.   Jäähdytä liemi.
      11.   Leikkaa leipäviipaleista reunat mahdollisimman ohuesti pois.
      12.   Peitä tarjoiluvati kakkupaperilla ja pane sen päälle n. 8 cm leveät leivinpaperisuikaleet, joiden päälle voileipäkakku rakennetaan.
      13.   Levitä vadille kuusi leipäviipaletta - kaksi rinnakkain ja kolme peräkkäin.
      14.   Kostuta leivät kasvisliemellä ja levitä päälle puolet katkaraputäytteestä.
      15.   Levitä pinnalle leipäkerros, kostuta ja peitä lohitäytteellä.
      16.   Levitä leipäkerros, kostuta ja täytä lopulla katkaraputäytteellä.
      17.   Peitä vielä leipäkerroksella ja kostuta.
      18.   Suojaa kakku huolellisesti muovikelmulla.
      19.   Pane päälle painoksi leikkuulauta ja esim. litran mehutölkki.
      20.   Anna kakun tiivistyä kylmässä seuraavaan päivään.

      Kuorrutusta varten:
      21.   Sekoita keskenään majoneesi, tuorejuusto, sitruunamehu ja mustapippurirouhe.
      22.   Sivele kakku kuorrutuksella.
      23.   Sulata ja valuta katkaravut huolellisesti.
      24.   Suikaloi lohi noin 1 sentin levyisiksi suikaleiksi.
      25.   Halkaise kurkut ja kirsikkatomaatit.

      Koristele:
      1.   Kakun pinta ruudulliseksi pienillä lohiruusukkeilla, katkaravuilla, kirsikkatomaateilla ja cocktail-kurkuilla.
      2.   Viimeistele koristelu tillillä tai herneenversoilla.
      3.   Poista kakun alta leivinpaperisuikaleet.
      4.   Ripottele vadille loput tomaatit ja kurkut.
      5.   Pane ottimeksi kakkuveitsi ja haarukka.

      Aura-kinkkukakku voileipäkakku

      vaaleaa vuokaleipää

      Kostutus
      1 dl laimennettua sitruunamehua

      Aura-täyte
      150 g Aura-juustoa
      1 tlk (227/145 g) ananasmurskaa valutettuna
      1 dl hienonnettua persiljaa
      2 prk (á 100 g) maustamatonta Hovi-tuorejuustoa

      Kinkkutäyte
      150 g kinkkua
      1 punainen paprika
      2 rkl sinappia
      1 tl paprikajauhetta
      1/2 tl sitruunapippuria
      2 prk (á 100 g) maustamatonta Hovi-tuorejuustoa

      Koristeluun
      150 g kinkkua
      pala tuoretta kurkkua
      2 - 3 tomaattia
      nippu persiljaa

      1.   Hienonna Aura.
      2.   Sekoita muiden täytteen ainesten kanssa.
      3.   Hienonna kinkkutäytteeseen kinkku ja paprika.
      4.   Yhdistä ainekset.
      5.   Levitä Aura-täytettä kahteen väliin ja reilu 1/3 kinkkutäytteestä yhteen väliin.
      6.   Käytä loput kinkkutäytteestä päällysteeksi.
      7.   Koristele kakku pienillä kinkkurullilla, kurkku- ja tomaattiviipaleilla sekä persiljalla.
      ¨
      Voileipäkakku2

      1 tumma vuokaleipä (3 viipaletta)
      1 vaalea vuokaleipä (2 viipaletta)
      n. 150 g rasia paprikasulatejuustoa
      n. 150 g rasia rosepippuri- sulatejuustoja
      tuubi maksapasteijaa
      2 tuubia kinkkupasteijaa
      juustoraastetta
      nippu persiljaa, tomaattia, kurkkua

      1.   Leikkaa vuokaleivät pituussuunnassa sentin paksuisiksi viipaleiksi, tummat ohuemmiksi.
      2.   Poista kuoret.
      3.   Käytä täytteitä leipälevyjen välissä runsaasti, muuten kakusta tulee kuiva ja mauton.
      4.   Voileipäkakun kokoat levittämällä alimmaisen viipaleen päälle maksatahnan, toiselle paprikasulatejuustoa, kolmannelle kinkkutahnan, neljännelle rosepippuri sulatejuustoa.
      5.   Paina jokainen viipale tiivisti kiinni.
      6.   Kääri märkään paperiin ja folioon ja laita kakku maustumaan jääkaappiin seuraavaksi päiväksi.
      7.   Koristele kakku tomaattilohkoilla, kurkkuviipaleilla, persiljalla ja juustoraasteella.

      Juhlakakku
      (8-10 palaa)

      Palvilihatäyte:
      100 g ohueksi suikaloitua palvilihaa
      1 ½ rkl raastettua piparjuurta
      2 rkl persiljasilppua

      Juustotäyte:
      voita tai margariinia noin 100 g juustoviipaleita

      1.   Sekoita palvilihatäytteen ainekset yhteen.
      2.   Halkaise vuokaleipä kolmeen osaan.
      3.   Levitä alimmalle siivulle palvilihatäyte.
      4.   Voitele seuraava leipäviipale ja levitä päälle juustoviipaleet.
      5.   Laita päälle vielä kolmas leipäviipale.
      6.   Peitä kakku tukevasti foliolla ja laita viileään yön ajaksi.
      7.   Kuorruta kakku majoneesilla.
      8.   Ripota reunoilla persiljasilppua.
      9.   Koristele kakku kananmunaviipaleilla ja mädillä.

      Juhlava kalavoileipäkakku
      (10-15 hengelle)

      1 vaalea vuokaleipä

      Kostutukseen:
      ½ dl kalalientä tai laimeaa sitruunamehua

      Täyte 1:
      100 g porkkanoita
      150 g perunoita
      1 herkkukurkku
      1 omena
      1 kypsä keltuainen
      1 tl sinappia
      1 tl sokeria
      1 tl etikkaa
      ripaus suolaa
      1 dl kuohukermaa

      Täyte 2:
      250 g savukirjolohta
      1 tlk säilykelohta
      ½ prk Valion Creme Fraichea

      Koristeet:
      n. 300 g graavilohta
      1 sitruuna
      tilliä

      1.   Keitä porkkanat ja perunat kuorineen kypsiksi ja anna jäähtyä.
      2.   Hienonna keltuainen kulhossa.
      3.   Lisää mausteet ja kerma.
      4.   Vatkaa kastike löysäksi vaahdoksi.
      5.   Leikkaa salaattiainekset hyvin pieniksi kuutioiksi.
      6.   Sekoita ne kastikkeeseen.
      7.   Poista savukalasta ruodot tarkoin.
      8.   Hienonna kala haarukalla.
      9.   Lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi tahnaksi.
      10.   Leikkaa leivästä pitkittäin viisi ohutta (noin 12* 30 cm) siivua.
      11.   Leikkaa reunat pois.
      12.   Kostuta levyjä hiukan.
      13.   Kokoa kakku panemalla kahteen väliin salaattia ja kahteen väliin kalatäytettä.
      14.   Kääri kakku kosteaan voipaperiin ja muoviin.
      15.   Aseta päälle kevyt paino.
      16.   Päällystä kakku Hovi-juuston ja Creme Fraiche seoksella.
      17.   Vedä haarukalla raitoja sivuille ja päälle.
      18.   Koristele kakku.

      Kasvisleipäkakku
      (10-15 hengelle)

      Tumma ja vaalea vuokaleipä

      Kostutukseen:
      ½ dl laimennettua sitruunamehua

      Täyte 1:
      ½ prk raejuustoa
      1 pss (200 g) herne-maissi-paprikaa
      2 herkkukurkkua

      Täyte 2:
      1 rasia Hovi-juustoa (yrttipersilja)
      1 keltainen paprika

      Päällyste:
      1 dl kuohukermaa
      ½ prk raejuustoa
      1/4 tl piparjuurijauhetta

      Koristeet:
      1 dl hienonnettua persiljaa
      1 keltainen paprika
      pala kurkkua

      Valmista täytteet.
      1.   Sekoita raejuusto, herne-maissi-paprika ja kuutioidut herkkukurkut.
      2.   Hienonna täyte tehosekoittajassa tai hakkaa veitsellä pieniksi.
      3.   Sekoita Hovi-juustoon hyvin pieniksi kuutioitu paprika.
      4.   Leikkaa kummastakin leivästä neljä ohutta viipaletta.
      5.   Leikkaa reunat pois ja lyhennä viipaleita sen verran, että ne muodostavat vierekkäin noin 20* 20 cm neliön.
      6.   Kokoa kakku panemalla vuorotellen tummaa ja vaaleaa leipää.
      7.   Aseta leipäviipaleet aina edellisten kanssa ristikkäin.
      8.   Kostuta leipäviipaleita hiukan.
      9.   Käytä täytettä 1 kahteen väliin ja täytettä 2 yhteen väliin.
      10.   Kääri kakku kosteaan voipaperiin ja muovikelmuun.
      11.   Aseta päälle kevyt paino.
      12.   Anna kakun vetäytyä viileässä seuraavaan päivään.
      13.   Tasoita kakun reunat.
      14.   Sekoita pehmeään kermavaahtoon raejuusto ja piparjuurijauhe.
      15.   Päällystä kakku sillä.
      16.   Ripottele persiljasilppu kakun reunoille.
      17.   Kuutioi paprika ja kurkku.
      18.   Muodosta niistä vinoraitoja kakun pintaan.

      Kinkkuvoileipäkakku
      (10-15 hengelle)

      Tumma ja vaalea vuokaleipä

      Kostutukseen:
      ½ dl lihalientä

      Täyte 1:
      100 g Hovi-juustoa (savusipuli)
      1/4 dl kuohukermaa
      150 g kinkkufileetä
      1 tl sinappia
      1/4 dl hienonnettua persiljaa

      Täyte 2:
      100 g Hovi-juustoa (savusipuli)
      1-2 herkkukurkkua

      Päällyste:
      200 g Mesikämmen-sulatejuustoa
      voita

      Koristeet:
      1 dl juustoraastetta
      200 g kinkkufileetä
      3-4 tomaattia
      persiljaa

      1.   Sekoita täytettä 1 varten Hovi-juustoon kerma, pieniksi kuutioiksi leikattu kinkkufilee, sinappi ja persilja.
      2.   Täytettä 2 varten lisää Hovi-juustoon kuutioitu herkkukurkku.
      3.   Leikkaa molemmista leivistä 4 ohutta viipaletta.
      4.   Leikkaa reunat pois ja lyhennä viipaleita sen verran, että ne muodostavat vierekkäin noin 20* 20 cm neliön.
      5.   Kokoa kakku panemalla vuorotellen tummaa ja vaaleaa leipää.
      6.   Aseta leipäviipaleet aina edellisen kanssa ristikkäin.
      7.   Kostuta leipäviipaleita hiukan.
      8.   Levitä täytettä 1 kahteen väliin ja toista täytettä keskimmäiseen väliin.
      9.   Kääri kakku kosteaan voipaperiin ja muoviin.
      10.   Aseta päälle kevyt paino ja vie viileään.
      11.   Anna olla seuraavaan päivään.
      12.   Tasoita kakun reunat.
      13.   Notkista sulatejuusto voilla ja päällystä kakku.
      14.   Ripottele reunoille juustoraastetta.
      15.   Koristele.

      Lohikakku
      (10-12 palaa)

      Sipulivoi:
      Sekoita yhteen 50 g huoneenlämpöistä voita ja ½ dl purjo- tai ruohosipulisilppua.

      Mätilevite:
      Sekoita 100g voita tai margariinia ja 75 g mätiä tasaiseksi tahnaksi.

      Juustolevite:
      Sekoita 50 g homejuustoa, 50 g juustoraastetta ja ½ dl ranskankermaa yhteen.

      1.   Laita alimmaiseksi kerros tummaa leipää.
      2.   Levitä päälle sipulivoita
      3.   Laita seuraavaksi kerros vaaleaa leipää.
      4.   Levitä päälle mätitahnaa.
      5.   Laita ylimmäiseksi kerrokseksi tummaa leipää.
      6.   Kuorruta juustolevitteellä, aseta päälle 10-12 ohutta viipaletta kylmäsavulohta ja 200 g kuorittuja katkarapuja.
      7.   Koristele oliiveilla.

      Mätivoileipäkakku
      (10-15 hengelle)

      Mätikakku poikkeaa valmistustavaltaan muista kakuista. Tee tämä kakku vasta tarjoilupäivän aamuna, jolloin voit samalla päällystää sen. Kakkua ei panna painon alle, mutta päällysteet ovat niin mehevät, että kakusta tulee kyllä mehevä.

      1 vaalea vuokaleipä

      Kostutukseen:
      ½ dl kalalientä tai laimeaa sitruunamehua

      Täyte 1:
      2 keitettyä munaa
      ½ prk smetanaa
      1 prk raejuustoa
      2 rkl hienonnettua tilliä
      1 rkl sitruunamehua
      1/4 suolaa

      Täyte 2 ja päällyste:
      250 g pakastettua silakanmätiä
      1½ prk smetanaa
      1 pieni sipuli
      ripaus mustapippuria
      1 rkl sitruunamehua
      2 liivatelehteä

      Koristeet:
      100-200 g kuorittuja katkarapuja
      100 g kurkkua
      tilliä

      1.   Leikkaa leivästä pitkittäin neljä ohutta viipaletta (noin 12* 30 cm).
      2.   Sekoita täytettä 1 varten hienonnettu muna, smetana, raejuusto ja tilli.
      3.   Mausta seos.
      4.   Toista täytettä varten sekoita silakanmäti, smetana, hienonnettu sipuli ja mausteet.
      5.   Lisää seokseen kylmässä vedessä liotetut ja kiehuvaan vesitilkkaan liotetut liivatteet.
      6.   Kokoa kakku levittämällä kahteen väliin täytettä 1 ja yhteen vajaa 1/3 täytteestä 2.
      7.   Kostuta leipäviipaleita hiukan.
      8.   Päällystä kakku lopulla silakanmätiseoksella.
      9.   Peitä kakku varovasti muovikelmulla ja vie viileään.
      10.   Koristele juuri ennen tarjoilua.

      Palviliha-maksapasteijakakku
      (8-10 palaa)

      Liha-tomaattitäyte:
      150 g suikaloitua palvilihaa
      1 dl hienoksi silputtuja, öljyyn säilöttyjä aurinkokuivattuja tomaatteja
      250 g kermarahkaa

      Pasteijalevite:
      150 g maksapasteijaa
      2 rkl kermaa
      1 rkl konjakkia
      2 rkl kapriksia
      2 rkl persiljasilppua

      1.   Sekoita liha-tomaattitäytteen ainekset yhteen.
      2.   Mausta basilikasipulilla, suolalla ja mustapippurilla.
      3.   Sekoita yhteen pasteijalevitteen ainekset.
      4.   Jaa täytteet kahteen kerrokseen pyöreille rieskoille.
      5.   Koristele salaatinlehdillä ja retiiseillä.

      Raitakakku
      (10-15 hengelle)

      1 tumma ja vaalea vuokaleipä

      Kostutukseen:
      ½ dl lihalientä

      Täyte 1:
      150 g maksapasteijaa
      1 herkkukurkku kuutioina

      Täyte 2:
      100 g Aura-juustoa muruina
      ½ dl kuohukermaa
      125 g maitorahkaa

      Täyte 3:
      125 g maitorahkaa
      100 g pehmeää voita
      1 keitetty muna hienonnettuna

      Koristeeksi:
      1 dl persiljaa

      1.   Sekoita täytteet.
      2.   Leikkaa kummastakin leivästä kolme ohutta viipaletta (10*30 cm).
      3.   Kokoa kakku käyttämällä vuorotellen tummaa ja vaaleaa leipää samoin kuin kutakin täytettä.
      4.   Pane täytettä 3 vain yhteen väliin ja jätä puolet siitä päällysteeksi.
      5.   Kääri kakku kosteaan voipaperiin ja muoviin.
      6.   Aseta kakun päälle kevyt paino.
      7.   Vie kakku viileään seuraavaan päivään.
      8.   Tasoita kakun reunat.
      9.   Levitä täytettä kakun pinnalle.
      10.   Ripottele persilja silppu pinnalle.

      Rapu-tonnikalakakku
      (10-12 palaa)

      Raputahna:
      200 g kuorittuja, silputtuja rapuja
      1 hienoksi silputtu punasipuli
      2 dl ranskankermaa
      1 rkl yrttejä, esimerkiksi timjamia ja kuivattua tilliä

      Tonnikalatahna:
      2 hienoksi silputtua suolakurkkua
      1 purkki valutettua tonnikalaa
      1 dl kermaviiliä
      sitruunapippuria

      1.   Sekoita raputahnan ainekset yhteen.
      2.   Yhdistä tonnikalatahnan ainekset ja mausta se sitruunapippurilla.
      3.   Jaa täytteet kahteen kerrokseen vaaleille leipäviipaleille.
      4.   Sekoita yhteen 2 dl kermaviiliä ja 1 dl tillisilppua, kuorruta.
      5.   Korista kuorituilla katkaravuilla, avokadosuikaleilla, sitruunalohkoilla ja tillin oksilla.

      Vihreä kasviskakku
      (8-10 palaa)

      Omena-kurkkutäyte:
      2 dl omenaraastetta
      1 dl silputtuja säilykekurkkuja
      1 pieni, ohueksi suikaloitu purjo
      250 g kermarahkaa
      2 tl currya
      2 tl fariinisokeria
      suolaa ja mustapippuria

      Avokadotäyte:
      2 soseutettua avokadoa
      2 dl kevyttä kermaviiliä
      suolaa ja mustapippuria

      1.   Sekoita yhteen omena-kurkkutäytteen ainekset.
      2.   Mausta currylla, fariinisokerilla sekä ripauksella suolaa ja mustapippuria.
      3.   Sekoita yhteen avokadotäytteen ainekset.
      4.   Lisää halutessasi saksanpähkinämurskaa.
      5.   Mausta suolalla ja mustapippurilla.
      6.   Jaa täytteet kahteen kerrokseen vaaleille leipäviipaleille.
      7.   Kuorruta kakku kevyellä ranskankermalla.
      8.   Koristele kirsikkatomaateilla, kurkkusiivuilla, oliiveilla ja salaatinlehdillä.


      [/quote]

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Huomenta ihana

      Kauniskasvoinen ihanuus 😘 saan sut vielä
      Ikävä
      41
      7044
    2. Hei rakas...

      Miten on työpäivä sujunut? Rakastan sinua 💗
      Ikävä
      32
      3958
    3. Ei tämä etene ikinä

      Kun kumpikaan ei enää ota yhteyttä. Mä en ainakaan uskalla.
      Ikävä
      46
      3384
    4. Edelleen sitä on vaikea uskoa

      Että olisit oikeasti rakastunut muhun
      Ikävä
      40
      2959
    5. Vitsi mihin menit. Heti takasin.

      Mä näin sut tuu takasin! Oli kiire, niin en ehtiny sin perään!
      Ikävä
      17
      2736
    6. Toiveikas vai toivoton

      torstai? Ajatuksia?
      Ikävä
      37
      2238
    7. Mukavaa päivää

      Mun rakkauden kohteelle ❤️ toivottavasti olet onnellinen
      Ikävä
      16
      2206
    8. Koko ajan olet

      Senkin suhteen kiusannut. Halut on ihan mielettömät olleet jo pitkään
      Ikävä
      41
      2163
    9. Voi ei! Jari Sillanpää heitti keikan Helsingissä - Hämmästyttävä hetki lavalla...

      Ex-tangokuningas on parhaillaan konserttikiertueella. Hän esiintyi Savoy teatterissa äitienpäivänä. Sillanpää jakoi kons
      Suomalaiset julkkikset
      47
      2117
    10. Miksi et irrota otettasi

      Suhteeni?
      Ikävä
      40
      2078
    Aihe