Munkin hillotus

kumpikampi

Pursotetaanko hillo munkin sisään ennen kohottamista vai kohottamisen jälkeen? Onko väliä, vai lätsähtääkö kohonnut munkki jos hillo pursotetaan kohottamisen jälkeen? Missä rasvassa saatte parhaan lopputuloksen, ihan öljyssä vai paistorasvassa?

Kiitos.

6

3270

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • All

      Munkin hillotusta tiedustelen minäkin, koska google ei auttanut asiaan. Minulla oli hallussani resepti jossa hillon laittoon ei käytetty pursotusta ja se pistettiin ennen paistoa munkkiin. Lisäksi hämärästi muistelen, että nämä munkit leivottiin kahdesta osasta ja saumakohtiin oli jokin erityinen kikka, ettei hillo levinnyt paistossa.
      Mahtaisko löytyä reseptiä?

      • Nernedfe

        Niin siis munkkiin pistetään hillot vasta paistamisen jälkeen, ja se "sauma" on makuraita siis se osa ei kosketa rasvaa paistaessa näin siitä tulee vaaleempi.

        Vesi/hillo ja kuuma rasva ei hyvä yhdistelmä. Joten sauman täytyy olla pitävä jos täyttää ennakkoon.

        Noista etukäteen täytetyistä munkeista en tiiä mitteen, mut luulempa että ne tehdään samalla tavalla kuin piirakat jne...

        Siis toiseen puoleen keskelle pikkusen täytettä ja sit liimataan toinen päälle (reunat painellaan sormel tiukas), liimana vaikka ihan kanamunaa jne... Toki jos munkkien ei pidä olla pyöreitä niin tuon voi tehdä yhdestäkin palasta jonka sit vain taittaa.

        Paistorasvaa käytettiin viimeis kun munkkei tehtiin, ei hillo. Purkin mukaan palmu, rypsi ja auringonkukka öljyn seos. Ja todella hyviä tul.


      • ylamylly90
        Nernedfe kirjoitti:

        Niin siis munkkiin pistetään hillot vasta paistamisen jälkeen, ja se "sauma" on makuraita siis se osa ei kosketa rasvaa paistaessa näin siitä tulee vaaleempi.

        Vesi/hillo ja kuuma rasva ei hyvä yhdistelmä. Joten sauman täytyy olla pitävä jos täyttää ennakkoon.

        Noista etukäteen täytetyistä munkeista en tiiä mitteen, mut luulempa että ne tehdään samalla tavalla kuin piirakat jne...

        Siis toiseen puoleen keskelle pikkusen täytettä ja sit liimataan toinen päälle (reunat painellaan sormel tiukas), liimana vaikka ihan kanamunaa jne... Toki jos munkkien ei pidä olla pyöreitä niin tuon voi tehdä yhdestäkin palasta jonka sit vain taittaa.

        Paistorasvaa käytettiin viimeis kun munkkei tehtiin, ei hillo. Purkin mukaan palmu, rypsi ja auringonkukka öljyn seos. Ja todella hyviä tul.

        ehkäpä ne munkit kannattas täyttää sillä hillolla vasta kypsennyksen jälkeen


    • leipurit

      Kyl ne munkit kantsii täyttää vasta paistamisen jälkeen, ja apu keinona käypi pursotin pussi ja tylläksi laittaa sellaisen pitkän ja kapean ja hyvä tulee. Paistamiseen käyttäisin ainakin öljyä niin ei tule nin rasvaisia klönttejä ja kun antaa kohota kunnolla niin saa paistettaessa sen raidankin siihen keskelle.

      • Nernedfe

        Lääkeruisku on todella kätevä tuossa täyttöhommassa.

        Tai no tiedä sit onko se enää lääkeruisku nimellä kun kokoa jotain ½ - 1 litra en nyt muista tarkalleen paljonko.


    • Anonyymi

      Mä pursotan paiston jälkeen

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nainen rakkaus sinua kohtaan ei kuole koskaan

      Ihastunut olen moniin vuosien varrella mutta vain sinä jäit sydämeen enkä vaan osaa unohtaa. Olit silloin parasta elämäs
      Ikävä
      53
      1605
    2. Maskuliininen herrasmies

      Tekee aloitteen. 🌸
      Ikävä
      174
      1346
    3. Kiinni on siekkilän yliajaja

      Eilen illalla saatu kiinni Varsinais-Suomessa tämä henkilö.
      Mikkeli
      10
      1295
    4. Oletko valmis? Meidän tarinaan

      Rakastan sinua ❤️
      Ikävä
      76
      1264
    5. Jättimäärä alokkaita keskeyttää asepalveluksen melkein heti "En pystynyt olemaan siellä enää"

      Jättimäärä alokkaita keskeyttää asepalveluksen melkein heti – "En pystynyt olemaan siellä enää" Ennen sotaväki oli
      Maailman menoa
      284
      1202
    6. Näyttävin pariskunta

      Ketkä lie tällä kylällä kääntää päät?
      Suomussalmi
      16
      1126
    7. Martina Aitolehti poseeraa Ibizalla

      Ihanaa! Ibiza on ihan paras paikka lomailla hengaillen, viinistä ja iltamenoista nauttien. Säpinää riittää. Aitolehti
      Kotimaiset julkkisjuorut
      96
      918
    8. Unelmoin päivästä, jolloin voimme olla yhdessä.

      Niin pieni kuin sydän onkin, sä oot siellä ja ne mun isot tunteet sua kohtaan ❤️Sydämeni sykähtää joka kerta kun sut nää
      Ikävä
      33
      913
    9. Ollaanko me tyhmiä mies?

      Miten ihmeessä me onnistuttiin saamaan tästä näin pitkällinen ja masokistinen kuvio. Miten? Jos toisesta tykkää, näinhä
      Tunteet
      56
      905
    10. Kannattaako kaikki Abrahamilaiset uskonnot jättää?

      Ja seurata jotain ihan muuta?
      Hindulaisuus
      347
      815
    Aihe