Pursotetaanko hillo munkin sisään ennen kohottamista vai kohottamisen jälkeen? Onko väliä, vai lätsähtääkö kohonnut munkki jos hillo pursotetaan kohottamisen jälkeen? Missä rasvassa saatte parhaan lopputuloksen, ihan öljyssä vai paistorasvassa?
Kiitos.
Munkin hillotus
6
3374
Vastaukset
- All
Munkin hillotusta tiedustelen minäkin, koska google ei auttanut asiaan. Minulla oli hallussani resepti jossa hillon laittoon ei käytetty pursotusta ja se pistettiin ennen paistoa munkkiin. Lisäksi hämärästi muistelen, että nämä munkit leivottiin kahdesta osasta ja saumakohtiin oli jokin erityinen kikka, ettei hillo levinnyt paistossa.
Mahtaisko löytyä reseptiä?- Nernedfe
Niin siis munkkiin pistetään hillot vasta paistamisen jälkeen, ja se "sauma" on makuraita siis se osa ei kosketa rasvaa paistaessa näin siitä tulee vaaleempi.
Vesi/hillo ja kuuma rasva ei hyvä yhdistelmä. Joten sauman täytyy olla pitävä jos täyttää ennakkoon.
Noista etukäteen täytetyistä munkeista en tiiä mitteen, mut luulempa että ne tehdään samalla tavalla kuin piirakat jne...
Siis toiseen puoleen keskelle pikkusen täytettä ja sit liimataan toinen päälle (reunat painellaan sormel tiukas), liimana vaikka ihan kanamunaa jne... Toki jos munkkien ei pidä olla pyöreitä niin tuon voi tehdä yhdestäkin palasta jonka sit vain taittaa.
Paistorasvaa käytettiin viimeis kun munkkei tehtiin, ei hillo. Purkin mukaan palmu, rypsi ja auringonkukka öljyn seos. Ja todella hyviä tul. - ylamylly90
Nernedfe kirjoitti:
Niin siis munkkiin pistetään hillot vasta paistamisen jälkeen, ja se "sauma" on makuraita siis se osa ei kosketa rasvaa paistaessa näin siitä tulee vaaleempi.
Vesi/hillo ja kuuma rasva ei hyvä yhdistelmä. Joten sauman täytyy olla pitävä jos täyttää ennakkoon.
Noista etukäteen täytetyistä munkeista en tiiä mitteen, mut luulempa että ne tehdään samalla tavalla kuin piirakat jne...
Siis toiseen puoleen keskelle pikkusen täytettä ja sit liimataan toinen päälle (reunat painellaan sormel tiukas), liimana vaikka ihan kanamunaa jne... Toki jos munkkien ei pidä olla pyöreitä niin tuon voi tehdä yhdestäkin palasta jonka sit vain taittaa.
Paistorasvaa käytettiin viimeis kun munkkei tehtiin, ei hillo. Purkin mukaan palmu, rypsi ja auringonkukka öljyn seos. Ja todella hyviä tul.ehkäpä ne munkit kannattas täyttää sillä hillolla vasta kypsennyksen jälkeen
- leipurit
Kyl ne munkit kantsii täyttää vasta paistamisen jälkeen, ja apu keinona käypi pursotin pussi ja tylläksi laittaa sellaisen pitkän ja kapean ja hyvä tulee. Paistamiseen käyttäisin ainakin öljyä niin ei tule nin rasvaisia klönttejä ja kun antaa kohota kunnolla niin saa paistettaessa sen raidankin siihen keskelle.
- Nernedfe
Lääkeruisku on todella kätevä tuossa täyttöhommassa.
Tai no tiedä sit onko se enää lääkeruisku nimellä kun kokoa jotain ½ - 1 litra en nyt muista tarkalleen paljonko.
- Anonyymi
Mä pursotan paiston jälkeen
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Suomen kansa haluaa Antti Lindtmanista pääministerin
Lindtman on miltei tuplasti suositumpi kuin etunimikaimansa Kaikkonen. Näin kertoo porvarimedian teettämä kysely. http2624606Vain 21% kannattaa Lindtmania pääministeriksi
se on selvästi vähemmän kuin puolueen kannatus, mites nyt noin?1323003Miten löydän sinut
Ja saan sanottua kaiken mitä haluan sinulle kertoa? Ja kuinka kuuntelisit minua sen hetken? Kuinka voin ilmaista sen mit442797Yöllinen autolla kaahari Heinolan seudulla
Asukkaita häiriköivän nuoren herran autokaahaus keskustelu poistettu, onko jokin hyvävelijärjestelmä käytössä ?761761Vaikea tilanne
Hieman kolkuttaa omatuntoa, kun on osoittanut kiinnostusta väärää naista kohtaan. En ymmärrä miten toinen on voinut te1061624Jouluksi miettimistä: kuka tai mikä valmistaa rahan?
Nyt kun on ollut vääntöä rahasta ja eritoten sen vähyydestä, niin olisi syytä uida rahan alkulähteille, eli mistä se syn281493- 591360
- 941253
Julkinen sektori on elänyt aivan liian leveästi yli varojensa!
Viimeisen 15 vuoden aikana julkisen puolen palkat ovat nousseet n. 40%, kun taas yksitysellä sektorilla vain n. 20%. En2121138- 471129