Kermakastike

nautiskelija

mites tehdään kermakastike? esim näissä, jos tiedätte, atria perunamuusi ja lihapulla aterioissa on mukana kermakastiketta. MIten tuo valmistetaan, tuskin on ihan ruskeakastike johon lisätty kermaa.. Tahtois tehdä itse jotain todella maittavaa kastiketta =) nimenomaan kermakastiketta =)

6

29967

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Nokkso

      Enpä tiedä miten se oikeaoppisesti tehdään, mutta todella hyvää tulee ainakin kun laittaa uunivuokaan kalaa tai broilerin fileitä ja kaataa purkillisen kuohukermaa päälle.

      Juuri tänään vedin ahvenfileitä kermakastikkeella. Oli muuten hyviä. =)

      • kotikokki...

        paista pannulla vaikka broilerin suikaleita/kalaa/possua, kun väriä pinnassa lisää haluamasi kerma ja hauduttele kunnes liha kypsää tai kastike on saostunut tarpeeksi. Mausta suolalla, pippurilla ja lihan ollessa kanaa cyrrylla.

        Voit tehdä myös kastikkeen erikseen vaikka näin: Kuullota pannulla tai kattilassa sipulia ja valkosipulia, lisää kerma ja mausteet. keittele kunnes kiehunut hieman kasaan.


      • lihan kanssa nam!
        kotikokki... kirjoitti:

        paista pannulla vaikka broilerin suikaleita/kalaa/possua, kun väriä pinnassa lisää haluamasi kerma ja hauduttele kunnes liha kypsää tai kastike on saostunut tarpeeksi. Mausta suolalla, pippurilla ja lihan ollessa kanaa cyrrylla.

        Voit tehdä myös kastikkeen erikseen vaikka näin: Kuullota pannulla tai kattilassa sipulia ja valkosipulia, lisää kerma ja mausteet. keittele kunnes kiehunut hieman kasaan.

        Eli pari purkkia kuohukermaa, lisää hieman ketsuppia ja sinappia (laita ensin vaikka muutama pikkulusikallinen ja lisää jos haluat esim. ketsupista saa makeutta kastikkeeseen , soijaa (kannattaa olla varovainen ettei tule liian suolaista eli vähän ensin ja sitten lisää jos ei makua), lopuksi pippurisekoitusta jossa EI ole suolaa. Se on tärkeää, koska kuten mainitsin soijasta saa sen suolaisuuden. Anna porista hieman pannulla (itse teen sen paistinpannulla) ja avot...valmista on ja hyvää! Mutta tietty aika heavya kamaa! Sopii hyvin naudanpihville mutta myös vaikka jauhelihapihvin kanssa.


    • tositosi hyvältä

      mut tota kanakermakastiketta oon tehny jo niiiin monta kertaa, ja nyt tahtoisin tehä ihan vaan kermakastiketta ihan että se olis lisuke eikä siellä olis lihaan tai kanan tai kalan palasia mukana.. =)

      • vanha kokki

        Tavallinen tapa on valmistaa aivan normaali valkokastike, jota parannellaan kermalla.
        Vähemän käytetty taas pelkkää kermaa kokoon keittämällä. En ole varma kerroinko erään hyvän herkkusienikastikkeen teosta. Kerron sen nyt, koska se on äärettömän hyvää.
        Tarvikkeet:
        pikkupurkki herkkusieniä viipaleina tai tuoreita
        pienehkö sipuli
        1/2 valkosipulin kynttä
        suolaa
        valkopippuria
        2 dl hyvää kuohukermaa
        25 gr voita
        Valmistus: Silppua sipuli, kuumenna pannu ja laita sille voi, anna voin hieman ruskistua laita sipulit pannulle ja sekoittele. Sipulien saadessa aivan hiukan väriä lisää valutetut tai tuoreet sienet.( huomaa, että tuoreet sienet vetäytyvät erittäin pieneksi paistettaessa) Anna sienienkin ottaa hieman väriä. Lisää murskattu valkosipulin kynnen puolikas ja lorauta hiukan kermaa joukkoon. Hämmentele kastiketta lastalla tasaisesti. Lisää kermaa kunnes se jälleen sakenee. Jatka näin kunnes kaikki kerma on pannulla, keittele hämmennellen edelleen, kunnes kastike on sopivan paksua, ts. lopeta heti, kun näyttää, että kermasta alkaa eroittumaan kirkas rasva.
        Mausta valmis kastike suolalla ja valkopippurilla.
        Tämä on varsinainen gourmet kastike, mutta silti helppo valmistaa ja sopii esim.
        hyvälle vasikanleikkeelle tai vaikka häränpihville, kuin myös paistetulle kalalle.
        Edellä kerrotulla tavalla voit tehdä myös kermakastikkeesi, jätät vain sienet ja valkosipulin sekä sipulin pois ja lisäät voihin rkl:n vehnäjauhoja, mutta et ruskista niitä, vaan imeytät voin jauhoihin ja alat lisätä kermaa varovaisesti.


      • rosa24
        vanha kokki kirjoitti:

        Tavallinen tapa on valmistaa aivan normaali valkokastike, jota parannellaan kermalla.
        Vähemän käytetty taas pelkkää kermaa kokoon keittämällä. En ole varma kerroinko erään hyvän herkkusienikastikkeen teosta. Kerron sen nyt, koska se on äärettömän hyvää.
        Tarvikkeet:
        pikkupurkki herkkusieniä viipaleina tai tuoreita
        pienehkö sipuli
        1/2 valkosipulin kynttä
        suolaa
        valkopippuria
        2 dl hyvää kuohukermaa
        25 gr voita
        Valmistus: Silppua sipuli, kuumenna pannu ja laita sille voi, anna voin hieman ruskistua laita sipulit pannulle ja sekoittele. Sipulien saadessa aivan hiukan väriä lisää valutetut tai tuoreet sienet.( huomaa, että tuoreet sienet vetäytyvät erittäin pieneksi paistettaessa) Anna sienienkin ottaa hieman väriä. Lisää murskattu valkosipulin kynnen puolikas ja lorauta hiukan kermaa joukkoon. Hämmentele kastiketta lastalla tasaisesti. Lisää kermaa kunnes se jälleen sakenee. Jatka näin kunnes kaikki kerma on pannulla, keittele hämmennellen edelleen, kunnes kastike on sopivan paksua, ts. lopeta heti, kun näyttää, että kermasta alkaa eroittumaan kirkas rasva.
        Mausta valmis kastike suolalla ja valkopippurilla.
        Tämä on varsinainen gourmet kastike, mutta silti helppo valmistaa ja sopii esim.
        hyvälle vasikanleikkeelle tai vaikka häränpihville, kuin myös paistetulle kalalle.
        Edellä kerrotulla tavalla voit tehdä myös kermakastikkeesi, jätät vain sienet ja valkosipulin sekä sipulin pois ja lisäät voihin rkl:n vehnäjauhoja, mutta et ruskista niitä, vaan imeytät voin jauhoihin ja alat lisätä kermaa varovaisesti.

        Kuulostaapa hyvältä tuo herkkusienikastike. Kävin ostamassa aineet siihen ja olisi kohta tarkoitus kokeilla sitä naudan sisäfileen ja perunoiden kanssa. Toivottavasti tulee hyvää..=) Kiitos reseptistä!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi sä valitsit

      Juuri minut sieltä?
      Ikävä
      75
      3587
    2. Kerro nyt rehellisesti fiilikset?

      Rehellinem fiilis
      Suhteet
      62
      2694
    3. Heilutetaanko peittoa hieman

      Heilutetaan peittoa vähän ;3
      Ikävä
      81
      2617
    4. Hei........

      Pelkkä sun näkeminen saa mut hymyilemään pitkin iltaa. Oot niin 🤩😘 Edellinen poistettiin.
      Ikävä
      58
      2408
    5. Mitä sanoa pituudeksi näillä mittaustuloksilla?

      Jos jossain tarttee ilmoittaa pituus sentin tarkkuudella? Mitattu neljästi virallisesti ja mittaustulokset on olleet 1
      Sinkut
      91
      2337
    6. Poliisi: Kymmenhenkinen pohjalaisperhe ollut vuoden kateissa kansainvälinen etsintäkuulutus Poliis

      Poliisi: Kymmenhenkinen pohjalaisperhe ollut vuoden kateissa – kansainvälinen etsintäkuulutus Poliisi pyytää yleisön apu
      Maailman menoa
      248
      2112
    7. Kaipaan sua, Ope

      Mietin, että ajatteletko sinä minua?..
      Ikävä
      43
      1912
    8. Tilanteesi nyt?

      Kysymys otsikossa
      Suhteet
      44
      1759
    9. Mä en jaksa suojella sua enää

      Oot osa mun tarinaa ja ensirakkaus 🩷🌈 Olisiko niin kauheata, jos muutkin ystävämme tietäisivät? Se on jo niin vanha ”t
      Ikävä
      15
      1471
    10. EU:n uusin idea - jatkossa joudut tunnistautumaan kun katsot PORNOA!

      "Pornon katsominen muuttuu täysin Euroopan komissio on kehittänyt sovelluksen, jolla internetin käyttäjä voi todistaa p
      Maailman menoa
      149
      1408
    Aihe