Kermakastike

nautiskelija

mites tehdään kermakastike? esim näissä, jos tiedätte, atria perunamuusi ja lihapulla aterioissa on mukana kermakastiketta. MIten tuo valmistetaan, tuskin on ihan ruskeakastike johon lisätty kermaa.. Tahtois tehdä itse jotain todella maittavaa kastiketta =) nimenomaan kermakastiketta =)

6

30114

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Nokkso

      Enpä tiedä miten se oikeaoppisesti tehdään, mutta todella hyvää tulee ainakin kun laittaa uunivuokaan kalaa tai broilerin fileitä ja kaataa purkillisen kuohukermaa päälle.

      Juuri tänään vedin ahvenfileitä kermakastikkeella. Oli muuten hyviä. =)

      • kotikokki...

        paista pannulla vaikka broilerin suikaleita/kalaa/possua, kun väriä pinnassa lisää haluamasi kerma ja hauduttele kunnes liha kypsää tai kastike on saostunut tarpeeksi. Mausta suolalla, pippurilla ja lihan ollessa kanaa cyrrylla.

        Voit tehdä myös kastikkeen erikseen vaikka näin: Kuullota pannulla tai kattilassa sipulia ja valkosipulia, lisää kerma ja mausteet. keittele kunnes kiehunut hieman kasaan.


      • lihan kanssa nam!
        kotikokki... kirjoitti:

        paista pannulla vaikka broilerin suikaleita/kalaa/possua, kun väriä pinnassa lisää haluamasi kerma ja hauduttele kunnes liha kypsää tai kastike on saostunut tarpeeksi. Mausta suolalla, pippurilla ja lihan ollessa kanaa cyrrylla.

        Voit tehdä myös kastikkeen erikseen vaikka näin: Kuullota pannulla tai kattilassa sipulia ja valkosipulia, lisää kerma ja mausteet. keittele kunnes kiehunut hieman kasaan.

        Eli pari purkkia kuohukermaa, lisää hieman ketsuppia ja sinappia (laita ensin vaikka muutama pikkulusikallinen ja lisää jos haluat esim. ketsupista saa makeutta kastikkeeseen , soijaa (kannattaa olla varovainen ettei tule liian suolaista eli vähän ensin ja sitten lisää jos ei makua), lopuksi pippurisekoitusta jossa EI ole suolaa. Se on tärkeää, koska kuten mainitsin soijasta saa sen suolaisuuden. Anna porista hieman pannulla (itse teen sen paistinpannulla) ja avot...valmista on ja hyvää! Mutta tietty aika heavya kamaa! Sopii hyvin naudanpihville mutta myös vaikka jauhelihapihvin kanssa.


    • tositosi hyvältä

      mut tota kanakermakastiketta oon tehny jo niiiin monta kertaa, ja nyt tahtoisin tehä ihan vaan kermakastiketta ihan että se olis lisuke eikä siellä olis lihaan tai kanan tai kalan palasia mukana.. =)

      • vanha kokki

        Tavallinen tapa on valmistaa aivan normaali valkokastike, jota parannellaan kermalla.
        Vähemän käytetty taas pelkkää kermaa kokoon keittämällä. En ole varma kerroinko erään hyvän herkkusienikastikkeen teosta. Kerron sen nyt, koska se on äärettömän hyvää.
        Tarvikkeet:
        pikkupurkki herkkusieniä viipaleina tai tuoreita
        pienehkö sipuli
        1/2 valkosipulin kynttä
        suolaa
        valkopippuria
        2 dl hyvää kuohukermaa
        25 gr voita
        Valmistus: Silppua sipuli, kuumenna pannu ja laita sille voi, anna voin hieman ruskistua laita sipulit pannulle ja sekoittele. Sipulien saadessa aivan hiukan väriä lisää valutetut tai tuoreet sienet.( huomaa, että tuoreet sienet vetäytyvät erittäin pieneksi paistettaessa) Anna sienienkin ottaa hieman väriä. Lisää murskattu valkosipulin kynnen puolikas ja lorauta hiukan kermaa joukkoon. Hämmentele kastiketta lastalla tasaisesti. Lisää kermaa kunnes se jälleen sakenee. Jatka näin kunnes kaikki kerma on pannulla, keittele hämmennellen edelleen, kunnes kastike on sopivan paksua, ts. lopeta heti, kun näyttää, että kermasta alkaa eroittumaan kirkas rasva.
        Mausta valmis kastike suolalla ja valkopippurilla.
        Tämä on varsinainen gourmet kastike, mutta silti helppo valmistaa ja sopii esim.
        hyvälle vasikanleikkeelle tai vaikka häränpihville, kuin myös paistetulle kalalle.
        Edellä kerrotulla tavalla voit tehdä myös kermakastikkeesi, jätät vain sienet ja valkosipulin sekä sipulin pois ja lisäät voihin rkl:n vehnäjauhoja, mutta et ruskista niitä, vaan imeytät voin jauhoihin ja alat lisätä kermaa varovaisesti.


      • rosa24
        vanha kokki kirjoitti:

        Tavallinen tapa on valmistaa aivan normaali valkokastike, jota parannellaan kermalla.
        Vähemän käytetty taas pelkkää kermaa kokoon keittämällä. En ole varma kerroinko erään hyvän herkkusienikastikkeen teosta. Kerron sen nyt, koska se on äärettömän hyvää.
        Tarvikkeet:
        pikkupurkki herkkusieniä viipaleina tai tuoreita
        pienehkö sipuli
        1/2 valkosipulin kynttä
        suolaa
        valkopippuria
        2 dl hyvää kuohukermaa
        25 gr voita
        Valmistus: Silppua sipuli, kuumenna pannu ja laita sille voi, anna voin hieman ruskistua laita sipulit pannulle ja sekoittele. Sipulien saadessa aivan hiukan väriä lisää valutetut tai tuoreet sienet.( huomaa, että tuoreet sienet vetäytyvät erittäin pieneksi paistettaessa) Anna sienienkin ottaa hieman väriä. Lisää murskattu valkosipulin kynnen puolikas ja lorauta hiukan kermaa joukkoon. Hämmentele kastiketta lastalla tasaisesti. Lisää kermaa kunnes se jälleen sakenee. Jatka näin kunnes kaikki kerma on pannulla, keittele hämmennellen edelleen, kunnes kastike on sopivan paksua, ts. lopeta heti, kun näyttää, että kermasta alkaa eroittumaan kirkas rasva.
        Mausta valmis kastike suolalla ja valkopippurilla.
        Tämä on varsinainen gourmet kastike, mutta silti helppo valmistaa ja sopii esim.
        hyvälle vasikanleikkeelle tai vaikka häränpihville, kuin myös paistetulle kalalle.
        Edellä kerrotulla tavalla voit tehdä myös kermakastikkeesi, jätät vain sienet ja valkosipulin sekä sipulin pois ja lisäät voihin rkl:n vehnäjauhoja, mutta et ruskista niitä, vaan imeytät voin jauhoihin ja alat lisätä kermaa varovaisesti.

        Kuulostaapa hyvältä tuo herkkusienikastike. Kävin ostamassa aineet siihen ja olisi kohta tarkoitus kokeilla sitä naudan sisäfileen ja perunoiden kanssa. Toivottavasti tulee hyvää..=) Kiitos reseptistä!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Näin kun katsoit salaa ja

      Hymyilit sieltä kaukaa 😍☺️ mutta hämmennyin ja tilanne oli niin nopeaa ohi etten oikeen kerennyt mukaan 😢 säteilit ku
      Ikävä
      64
      5160
    2. Povipommi, ex-Playboy-malli Susanna Penttilä avoimena - Paljastaa suhteestaan miehiin: "Olen..."

      No nyt! Susanna Penttilä on OnlyFans-vaikuttaja ja yrittäjä sekä yksi uuden Petolliset-kauden kisaajista. Onpa 53-vuoti
      Kotimaiset julkkisjuorut
      66
      2347
    3. Kuvaa yhdellä sanalla meidän välejä tällä hetkellä

      Vastaa kuin vastaisit Hänelle.
      Ikävä
      262
      2342
    4. Katu täyttyy...

      Hei, oli pakko laittaa vielä tää. Huomaan että olet suuttunut. Minähän sanoin että poistun, olit paikalla. Olin pettynyt
      Ikävä
      36
      2339
    5. Korjaa toki jos...

      Koet että ymmärsin sinut kuitenkin aivan väärin. Jännittäminen on täyttä puppua kun et muitakaan miehiä näköjään jännitä
      Ikävä
      19
      1574
    6. Ympäristötuhoministeri Multala: "Olin humalassa"

      Ruisrockin rokkimimmi myöntää: https://www.is.fi/politiikka/art-2000011407835.html Nämä ministerikuvatukset saavat ilm
      Maailman menoa
      219
      1438
    7. Taas joku junan alle

      Piltolan tasoristeyksessä: https://www.tilannehuone.fi/ Uutinen Iltalehdessä, Iltasanomissa, MTV:llä, Ylellä jne. Jossai
      Loimaa
      49
      1028
    8. Joko luovutat

      Mun suhteen?
      Ikävä
      89
      996
    9. Harmittaa...Lampsiinjoen sillat

      Tulva vei toisen ja toinenkin hajosi. Mielellään korjaisin molemmat, mutta ei ole resursseja siihen hommaan. Ikää jo 72v
      Imatra
      12
      929
    10. Jalat alta

      Multa kun veit 😎 👘 🦵🦵🤏
      Ikävä
      66
      927
    Aihe