mites tehdään kermakastike? esim näissä, jos tiedätte, atria perunamuusi ja lihapulla aterioissa on mukana kermakastiketta. MIten tuo valmistetaan, tuskin on ihan ruskeakastike johon lisätty kermaa.. Tahtois tehdä itse jotain todella maittavaa kastiketta =) nimenomaan kermakastiketta =)
Kermakastike
6
29865
Vastaukset
- Nokkso
Enpä tiedä miten se oikeaoppisesti tehdään, mutta todella hyvää tulee ainakin kun laittaa uunivuokaan kalaa tai broilerin fileitä ja kaataa purkillisen kuohukermaa päälle.
Juuri tänään vedin ahvenfileitä kermakastikkeella. Oli muuten hyviä. =)- kotikokki...
paista pannulla vaikka broilerin suikaleita/kalaa/possua, kun väriä pinnassa lisää haluamasi kerma ja hauduttele kunnes liha kypsää tai kastike on saostunut tarpeeksi. Mausta suolalla, pippurilla ja lihan ollessa kanaa cyrrylla.
Voit tehdä myös kastikkeen erikseen vaikka näin: Kuullota pannulla tai kattilassa sipulia ja valkosipulia, lisää kerma ja mausteet. keittele kunnes kiehunut hieman kasaan. - lihan kanssa nam!
kotikokki... kirjoitti:
paista pannulla vaikka broilerin suikaleita/kalaa/possua, kun väriä pinnassa lisää haluamasi kerma ja hauduttele kunnes liha kypsää tai kastike on saostunut tarpeeksi. Mausta suolalla, pippurilla ja lihan ollessa kanaa cyrrylla.
Voit tehdä myös kastikkeen erikseen vaikka näin: Kuullota pannulla tai kattilassa sipulia ja valkosipulia, lisää kerma ja mausteet. keittele kunnes kiehunut hieman kasaan.Eli pari purkkia kuohukermaa, lisää hieman ketsuppia ja sinappia (laita ensin vaikka muutama pikkulusikallinen ja lisää jos haluat esim. ketsupista saa makeutta kastikkeeseen , soijaa (kannattaa olla varovainen ettei tule liian suolaista eli vähän ensin ja sitten lisää jos ei makua), lopuksi pippurisekoitusta jossa EI ole suolaa. Se on tärkeää, koska kuten mainitsin soijasta saa sen suolaisuuden. Anna porista hieman pannulla (itse teen sen paistinpannulla) ja avot...valmista on ja hyvää! Mutta tietty aika heavya kamaa! Sopii hyvin naudanpihville mutta myös vaikka jauhelihapihvin kanssa.
- tositosi hyvältä
mut tota kanakermakastiketta oon tehny jo niiiin monta kertaa, ja nyt tahtoisin tehä ihan vaan kermakastiketta ihan että se olis lisuke eikä siellä olis lihaan tai kanan tai kalan palasia mukana.. =)
- vanha kokki
Tavallinen tapa on valmistaa aivan normaali valkokastike, jota parannellaan kermalla.
Vähemän käytetty taas pelkkää kermaa kokoon keittämällä. En ole varma kerroinko erään hyvän herkkusienikastikkeen teosta. Kerron sen nyt, koska se on äärettömän hyvää.
Tarvikkeet:
pikkupurkki herkkusieniä viipaleina tai tuoreita
pienehkö sipuli
1/2 valkosipulin kynttä
suolaa
valkopippuria
2 dl hyvää kuohukermaa
25 gr voita
Valmistus: Silppua sipuli, kuumenna pannu ja laita sille voi, anna voin hieman ruskistua laita sipulit pannulle ja sekoittele. Sipulien saadessa aivan hiukan väriä lisää valutetut tai tuoreet sienet.( huomaa, että tuoreet sienet vetäytyvät erittäin pieneksi paistettaessa) Anna sienienkin ottaa hieman väriä. Lisää murskattu valkosipulin kynnen puolikas ja lorauta hiukan kermaa joukkoon. Hämmentele kastiketta lastalla tasaisesti. Lisää kermaa kunnes se jälleen sakenee. Jatka näin kunnes kaikki kerma on pannulla, keittele hämmennellen edelleen, kunnes kastike on sopivan paksua, ts. lopeta heti, kun näyttää, että kermasta alkaa eroittumaan kirkas rasva.
Mausta valmis kastike suolalla ja valkopippurilla.
Tämä on varsinainen gourmet kastike, mutta silti helppo valmistaa ja sopii esim.
hyvälle vasikanleikkeelle tai vaikka häränpihville, kuin myös paistetulle kalalle.
Edellä kerrotulla tavalla voit tehdä myös kermakastikkeesi, jätät vain sienet ja valkosipulin sekä sipulin pois ja lisäät voihin rkl:n vehnäjauhoja, mutta et ruskista niitä, vaan imeytät voin jauhoihin ja alat lisätä kermaa varovaisesti. - rosa24
vanha kokki kirjoitti:
Tavallinen tapa on valmistaa aivan normaali valkokastike, jota parannellaan kermalla.
Vähemän käytetty taas pelkkää kermaa kokoon keittämällä. En ole varma kerroinko erään hyvän herkkusienikastikkeen teosta. Kerron sen nyt, koska se on äärettömän hyvää.
Tarvikkeet:
pikkupurkki herkkusieniä viipaleina tai tuoreita
pienehkö sipuli
1/2 valkosipulin kynttä
suolaa
valkopippuria
2 dl hyvää kuohukermaa
25 gr voita
Valmistus: Silppua sipuli, kuumenna pannu ja laita sille voi, anna voin hieman ruskistua laita sipulit pannulle ja sekoittele. Sipulien saadessa aivan hiukan väriä lisää valutetut tai tuoreet sienet.( huomaa, että tuoreet sienet vetäytyvät erittäin pieneksi paistettaessa) Anna sienienkin ottaa hieman väriä. Lisää murskattu valkosipulin kynnen puolikas ja lorauta hiukan kermaa joukkoon. Hämmentele kastiketta lastalla tasaisesti. Lisää kermaa kunnes se jälleen sakenee. Jatka näin kunnes kaikki kerma on pannulla, keittele hämmennellen edelleen, kunnes kastike on sopivan paksua, ts. lopeta heti, kun näyttää, että kermasta alkaa eroittumaan kirkas rasva.
Mausta valmis kastike suolalla ja valkopippurilla.
Tämä on varsinainen gourmet kastike, mutta silti helppo valmistaa ja sopii esim.
hyvälle vasikanleikkeelle tai vaikka häränpihville, kuin myös paistetulle kalalle.
Edellä kerrotulla tavalla voit tehdä myös kermakastikkeesi, jätät vain sienet ja valkosipulin sekä sipulin pois ja lisäät voihin rkl:n vehnäjauhoja, mutta et ruskista niitä, vaan imeytät voin jauhoihin ja alat lisätä kermaa varovaisesti.Kuulostaapa hyvältä tuo herkkusienikastike. Kävin ostamassa aineet siihen ja olisi kohta tarkoitus kokeilla sitä naudan sisäfileen ja perunoiden kanssa. Toivottavasti tulee hyvää..=) Kiitos reseptistä!
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Joskus mietin
miten pienestä se olisi ollut kiinni, että et koskaan olisi tullut käymään elämässäni. Jos jokin asia olisi mennyt toisi244586- 883714
Ryöstö hyrynsalmella!
Ketkä ryösti kultasepänliikkeen hyryllä!? 😮 https://yle.fi/a/74-20159313463075- 542657
- 512589
- 2032583
Sukuvikaako ?
Jälleen löytyi vastuulliseen liikennekäyttäytymiseen kasvatettu iisalmelainen nuori mies: Nuori mies kuollut liikenne322390- 1522318
- 311945
Avustettu itsemurha herättää vahvoja tunteita - Laillista Sveitsissä, ei Suomessa
Hilkka Niemi sairastaa harvinaista PLS-sairautta. Hilkan on elettävä loppuelämänsä parantumattoman sairauden kanssa, jok1071521