Olen joskus tehnyt kotitekoista kebabia. Miten resepti meni?
Miten tehdään kebab?
22
6191
Vastaukset
- prässättyä lihaa
http://www.kebabille.com/kebabillecom/erikoisraportit/050325-kuhmo.php
http://perheklubi.net/index.php?showtopic=2457
http://plaza.fi/muropaketti/bbs/t383943
Huom Hesassa mm Wotkins myy valmiita kebab -lastuja Vanha Talvitie http://www.chef-wotkins.com/tai Sokoksen S-marketin Wotkins kauppa.
http://www.balticguide.ee/index.php/a1212- myy kebablihaa
pakasteena (2.99/400g), mutta on kilohinnaltaan halvempaa kuin Snellmanin(?) samantapainen(?), joka ei pakaste.
- keukeukeubab
myy kebablihaa kirjoitti:
pakasteena (2.99/400g), mutta on kilohinnaltaan halvempaa kuin Snellmanin(?) samantapainen(?), joka ei pakaste.
Saattoi olla Portti eikä Snellman, mutta myydään varmaan useimmissa marketeissa, voi olla että lähikaupoissakin, lihajalosteiden tiskissä pizzasuikaleiden lähellä.
- vanha kokki
myy kebablihaa kirjoitti:
pakasteena (2.99/400g), mutta on kilohinnaltaan halvempaa kuin Snellmanin(?) samantapainen(?), joka ei pakaste.
on Saksalaista alkuperää ja valitettavasti laadultaan lähes ala-arvoista teollisuustavaraa. Ei mitään tekemistä oikean döner lihan kanssa.
Yleensäkin kebapin tarjoilu on likipitäen hakoteillä, sillä oikea tapa on leikata liha jokaiselle asiakkaalle suoraan paistuvasta vartaasta, eikä ottaa sitä esim.lämpöhauteesta.
Joskus kiire aiheuttaa sen, että on pakko leikata "alas" lihaa, että grilli ehtii paistaa uutta, mutta sitä pitäisi kuitenkin välttää. Itselläni oli joskus viisikin konetta vieretysten, ei tullut katkoksia, vaikka asiakkaista oli jonoina.
Lihan rapeus kärsii sitä uudelleen lämmitettäessä.
Vaatikaa ihmiset grillin omistajalta juuri leikattua lihaa, niin huomaatte eron. Etenkin juuri ruskistunut pinta on todellista herkkua, kokeilkaa ja kommentoikaa, olinko oikeassa. Onneksi on vielä joitakin yrittäjiä jotka kokoavat vartaansa itse, eivätkä käytä valmiita teollisuustuotteita. - eikös se ole
vanha kokki kirjoitti:
on Saksalaista alkuperää ja valitettavasti laadultaan lähes ala-arvoista teollisuustavaraa. Ei mitään tekemistä oikean döner lihan kanssa.
Yleensäkin kebapin tarjoilu on likipitäen hakoteillä, sillä oikea tapa on leikata liha jokaiselle asiakkaalle suoraan paistuvasta vartaasta, eikä ottaa sitä esim.lämpöhauteesta.
Joskus kiire aiheuttaa sen, että on pakko leikata "alas" lihaa, että grilli ehtii paistaa uutta, mutta sitä pitäisi kuitenkin välttää. Itselläni oli joskus viisikin konetta vieretysten, ei tullut katkoksia, vaikka asiakkaista oli jonoina.
Lihan rapeus kärsii sitä uudelleen lämmitettäessä.
Vaatikaa ihmiset grillin omistajalta juuri leikattua lihaa, niin huomaatte eron. Etenkin juuri ruskistunut pinta on todellista herkkua, kokeilkaa ja kommentoikaa, olinko oikeassa. Onneksi on vielä joitakin yrittäjiä jotka kokoavat vartaansa itse, eivätkä käytä valmiita teollisuustuotteita.kebab, eikä kebap?
- edelliseen
eikös se ole kirjoitti:
kebab, eikä kebap?
siis suomeksi, 'kebap' on turkkia
- vanha kokki
edelliseen kirjoitti:
siis suomeksi, 'kebap' on turkkia
Käytetään rinnan, en osaa sanoa kumpi on oikeampi. Minun opettajani käytti muotoa "kebap" joten yleensä käytän myös itse sitä. Ehkä joku Turkin kielen tuntija voi vastata arvoitukseen.
- Jörn Döner
vanha kokki kirjoitti:
Käytetään rinnan, en osaa sanoa kumpi on oikeampi. Minun opettajani käytti muotoa "kebap" joten yleensä käytän myös itse sitä. Ehkä joku Turkin kielen tuntija voi vastata arvoitukseen.
- oifacpo
myy kebablihaa kirjoitti:
pakasteena (2.99/400g), mutta on kilohinnaltaan halvempaa kuin Snellmanin(?) samantapainen(?), joka ei pakaste.
Osta jauhelihaa reilusti.
Tee perinteisesti lihapulla taikina pohja ja mausta makusi mukaan. Vaivaa taikinaa hieromalla alustaa vasten hyvin hienoksi tahnaksi. Muovaa taikinasta mureke-pötkö. Sivele murekkeen pinta maustetulla öljyseoksella ja kääri leivinpaperin ja sen jälkeen folioon tiukaksi kääreeksi. Pane uuniin n. puoeksi tunniksi kypsymään 200 asteeseen. Ota käärö uunista avaa se ja aseta vuokaan. Laita takaisin uuniin ottamaan pintaa tai paista suuressa paistinpannussa pinta sitkoksi ja rapeaksi. Veistä pitkin murekkeen pintaa terävällä veitsellä ohuita, pitkiä lastuja ympäri mureketta ja aseta mureke taas uuniin tai pannulle ottamaan pintaa. Näin saat tehtyä kebab-lastuja. Voit ne syödä samantien lisukkeiden kanssa, tai pakastaa lastut pakkaseen esi. annospusseissa tai rasioissa ja sieltä otat niitä aina tarpeen tullen.
- linnunlihasta
http://www.tuohikotinvpk.fi/chili/recipe.asp?ID=21
Aivan mahtava sivusto - vanha kokki
käytössäsi asianomainen pystygrilli dönerkebapin valmistukseen. Muussa tapauksessa voit noudattaa noilla annetuilla sivuilla olevia erilaisia murekevariaatioita, kebapeja ne eivät missään tapauksessa ole vaikka niitä siten nimitetään. Ne ovat yhtä kaukana kebapista kuin HK:n kebakko.
- vanha kokki
siis... kirjoitti:
ainoastaan döner on kebabia, ei mikään muu?
http://en.wikipedia.org/wiki/KebabUlkomuistista kaiveltuna tässä muutama: Orman kebap, Bahcivan Kebabi, Tas kebap, Sis kebap, Avci kebabi, Saksi kebabi, Yogrtlu kebap, Kagit Kebapi, joitakin mainitakseni. Mutta näillä sivuilla uskoisin kyseltävän juuri Döner kebapista, joita näköjään valmistetaan aika eksoottisin tavoin ja vielä väitetään niitä kebapeiksi. Jonkun mielestä on ilmakuplien poisto tärkeää, jonkun ei. Aitoa kebap varrasta rakennettaessa on tärkeää "veivata" lihamassaa, ei kuplien poistamiseksi, vaan lihan sitkon esiin saamiseksi, sen jälkeen lihan tulee levätä ns. limppuina kylmiössä, jonka jälkeen aletaan kasata varrasta. Lopuksi varras muotoillaan veitsellä haluttuun malliin ja vielä tasoitellaan kastelluin käsin. Teollisesti valmistettavat luullakseni puristetaan hydraulisesti ja pakastetaan sen jälkeen. Tästä en suinkaan ole varma, mutta olettaisin valmistuksen menevän niin.
- nälkä!
...meiltä nimittäin löytyy sellainen pystygrilli....joten jos täällä edelleen on joku joka osaa antaa jonkun hyvä reseptin/ohjeet kunnon kebabin tekemiseen kyseisellä grillillä niin antakaa tulla!
- Vanha kokki
nälkä! kirjoitti:
...meiltä nimittäin löytyy sellainen pystygrilli....joten jos täällä edelleen on joku joka osaa antaa jonkun hyvä reseptin/ohjeet kunnon kebabin tekemiseen kyseisellä grillillä niin antakaa tulla!
Yritä saada niin rasvaista naudanlihaa kuin suinkin (rasvaprosentti mieluusti yli 20)
Jauhata liha karkeaksi ja mausta se mielesi mukaan, tai seuraavin maustein:
Mp. rouhe, suola, aromimauste. (Knorr) Mahdollisesti sipulijauhe tai mehu.
Voit myös jauhaa joukkoon halpaa australialaista lammasta jos haluat.
Yhtä aito on kebap, tehdäänpä se mistä lihasta hyvänsä. Sianlihaa en ole kyllä koskaan käyttänyt, vaikka en olekaan muslimi.
Vaivaa jauhelihaa koneellisesti tai käsin, kunnes rasva alkaa irtaantua lihasta.
Tee lihasta kolmen sentin paksuisia kiekkoja ja laita kiekot kylmiöön lepäämään.
Tee osasta lihaa ohuita siivuja, leikaten siivut lihassyiden suuntaan.
Kokoa varras, aloittaen jauhelihakiekolla. Laita sitten lihaviipale ja taas kiekko, jatka kunnes kaikki ovat päällekkäin vartaassa. Muotoile veitsellä kebap tasaiseksi ja hieman vanhan tynnyrin muotoiseksi. Kastele lopuksi kätesi ja silitä kebapin pinta aivan tasaiseksi.
Anna lihan pyöriä grillissä ja ruskistua kunnolla pinnaltaan kokonaan, ennenkuin alat leikata siitä niin ohuita siivuja kuin vain saat. Leikkaa aina ylhäältä alas asti ja mitä ohuemman siivun saat sen parempi.
Tarjoa heti, sillä lämmitetty kebapliha ei maistu enää juuri paistetulta. - vaasankokki
nälkä! kirjoitti:
...meiltä nimittäin löytyy sellainen pystygrilli....joten jos täällä edelleen on joku joka osaa antaa jonkun hyvä reseptin/ohjeet kunnon kebabin tekemiseen kyseisellä grillillä niin antakaa tulla!
Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa...
http://i111.photobucket.com/albums/n160/Herpiili/kebaam.jpg - Vieläpä sian lihasta
vaasankokki kirjoitti:
Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa...
http://i111.photobucket.com/albums/n160/Herpiili/kebaam.jpgKarsein näkemäni kebsun kuva!
http://kotiweb.kotiportti.fi/2fast4you.info/kebab.htm
Tuolta löytyypi hyvä ohje noin ekakertalaiselle..
Itse olen tällä ohjeella tehnyt;
400g nauta-sikajauhelihaa
2 tl (10 ml) Fataliin Hot &Spicy rouhetta
3 tl (15 ml) aromat -aromisuolaa
2 tl (10 ml) mustapippuria myllystä
reilu rkl oliiviöljyä
1) Mausteet oliiviöljyn kanssa sekaisin
2) maustetahna lihan sekaan ja kunnon sekoitus
3) lihasta kaikki ilma pois
4) Kääriminen tiukasti folioon
5) 4 h 100C uunissa...
Ja tuon Fataliin mausteen voi korvata reilulla määrällä chiliä, mutta osoitteesta [email protected] voi tilata sitä aitoa asiaa :) Hyvä mauste kaikkeen ruoanlaittoon, takuutulista ja -mausteista...
Ja ihan vinkkinä; toi liha kannattaa heittää pieninä määrinä vaikka tehariin niin tulee tasaista taikinaa (varovasti, tällä ollaan tapettu monta teharia...) tai jos ei tehosekoitinta kaapista löydy, niin kunnolla käsin vaivaamalla. Kaikki ilmakuplat pois! Ja kääritään sit tiukasti folioon.
Folioon voi törkätä muutaman reiän niin, että liiat nesteet pääsee valumaan pois. Eikä kannata koittaa nopeuttaa asiaa laittamalla uunia isommalle ja lyhentämällä paistoaikaa, koska silloin tuloksena on mureke.
Kannattaa ihmeessä kokeilla :P Hyvää tulee...- Mr döner
ja tulee jopa parempaa kuin hammamin rullasta
http://www.reseptitaivas.com/reseptit/arabi/iskender_kebab.php- Mikä resepti
Onko joku kotitalousopettaja taas asialla? Haahbuaahhaah!!!
hyvän kebaplihan voisi kenties tehdä seuraavasti:
- duunaa naudasta ja lampaasta sellainen kiva limppu
- mätki sitä pöytään niin, että ilmat lähtee taikinasta pois
- paa se pötkylä jääkaappiin yöksi sideharsoon tiukasti käärittynä
- rullaa se pötkö tiukasti kelmuun
- kuumenna vettä 1-4 teholla, pistä mittari veteen, nyt sulla on 10 centin kotisirkulaatori
- heitä se pötkö veteen, kun lämpötila on noin 59 ota se pötkö vex ja heitä pakkaseen tai jääkaappiin
- sulata, tee ohuita siivuja ja tarjoile nopeasti paistettuna- Ataturkmen
Tällä se onnistuu
http://reseptitaivas.fi/reseptit/iskender-kebab
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi1162966Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap302415Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen252384Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/15256631082016- 1141660
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1711368Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.2881208Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi
Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi2551076- 801054
- 711044