Sika hukassa!!!

Juhlis

Mistä voisi saada kokonaisen possun juhlapöytään? Ja paljonkohan se maksaa per kilo?

15

14157

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sikaa

      ihan elävä sika, niin ainakin eukko huutelee harva se viikonloppu. "mitä v..a sinä sika oot taas menny tekeen"...Et silleen.

    • kkkkkkkkkkkkkk

      Ota yhteyttä lähimpään lihakauppan tai Wotkinin myymälään/lihatukkuun Helsingissä.

      Meillä oli vuosia sitten pieni possu ulkovartaassa paistumassa (hommattiin pitopalvelun kautta) ja sen paistaminen kesti todella kauan, pitää tietysti suolata etukäteen ja sekin vie aikaa. Ei suolaamaton liha miltään maistu.
      Hävikki oli karsea, eli kilohintaan pitää laskea vähintään 100% hävikkivaraa.

      • prosentin hävikki

        tarkoittaa että KAIKKI häviää. Aikamoinen hävikki...


      • kkkkkkkkkkkkkk
        prosentin hävikki kirjoitti:

        tarkoittaa että KAIKKI häviää. Aikamoinen hävikki...

        tarkoittaa siis, että jos se sika maksaa 9 e kg niin SYÖTÄVÄN osuuden kilohinta on noin 18 e.
        Katsos kun se sika sisältää lähes puolet syömäkelvotonta osuutta eli luuta, nahkaa, pää, korvat, läskit yms.


      • se on
        kkkkkkkkkkkkkk kirjoitti:

        tarkoittaa siis, että jos se sika maksaa 9 e kg niin SYÖTÄVÄN osuuden kilohinta on noin 18 e.
        Katsos kun se sika sisältää lähes puolet syömäkelvotonta osuutta eli luuta, nahkaa, pää, korvat, läskit yms.

        50 % eikä 100...


      • laskutaitoinen
        se on kirjoitti:

        50 % eikä 100...

        Jos kilohinta tuplaantuu, kuten esimerkissä oli, hinta nousee silloin 100% eikä 50%. Syötävää lihaa taas on vain 50% ostetusta siasta.


      • kokki-ihminen
        kkkkkkkkkkkkkk kirjoitti:

        tarkoittaa siis, että jos se sika maksaa 9 e kg niin SYÖTÄVÄN osuuden kilohinta on noin 18 e.
        Katsos kun se sika sisältää lähes puolet syömäkelvotonta osuutta eli luuta, nahkaa, pää, korvat, läskit yms.

        luut voi säästää keittoon, läskit voi säästää muiden herkkujen paistamiseen, pääkallon voi laittaa vaikka takan reunalle/hyllylle, nahan voi paistaa kivoiksi makupaloiksi yms.


    • on jo hukassa

      niin ei auta muu kuin ampua hukka, ja leikata hukan maha auki. Sieltähän se sikakin sitten taas löytyy, valmiiksi kypsytettynä.

    • lihaamies

      Terve,

      jopas taasen on vastausten kirjo kovin kummallinen, eli kukaan ei ole ottanut varsinaisesti kantaa sikaan. Jos tunnet jonkun sikafarmarin, joka kasvattaa lihasikoja, hänen kauttaan voi tilata teurastamolta "paluukuormassa" teurastetun sian ja täällä maaseudulla sen voi tietenkin järjestää itse ostamalla elävän sian (ei sitä sohvasikaa) ja jos luonto antaa periksi ja taidot riittävät, teurastaa sen itse. Suurin osa ihmisistä on kuitenkin jo niin vieraantunutta alkutuotannosta, että teurastus ei suju.
      Missä päin suomea liet, jos olet länsi-suomessa, voin auttaa asiassa.

      Terveisin

      Lihamies

      • vanha kokki

        nostaa kokonainen sika pöytään ja omena suuhun.
        Jos joku aikoo possun grillata kokonaisena, kehoitan miettimään pari kertaa, kyseessä on sellainen homma, että siinä kuluu kaljakori poikineen, ja hirmuiset määrät polttoainetta. Silti tuloksena on epämääräisen näköinen nokinen kuollut eläin, kaukana siitä rasvaa tirisevästä kullanruskeasta mehukkaasta herkusta. Possun paistamine vartaassa on ammatti-ihmisen puuhaa ja niitä ukkoja ei maassamme ole montaa joilla se homma on hanskassa. Jos sika palvataan tai keitetään höyryssä valmiiksi ja sitten pujotetaan keppiin, ei kyseessä ole grillattu possu vaan hiilloksella lämmitetty. Mikäli kysyjä tarkoittaa palvattua kokonaista sikaa, uskon jokaisen palvaamon mielihyvin sellaisen toimittavan niin sanottuna rahtina. Tai sitten joku makkaratehdas voi sen kypsentää painehöyryssä. Pieni maitopossu hitaasti uunissa kypsennettynä on todellinen herkkujen herkku, mutta niitä tarvitaankin sitten pesue, mutta elleivät eurot aseta rajaa,niin suosittelen.


      • lexander
        vanha kokki kirjoitti:

        nostaa kokonainen sika pöytään ja omena suuhun.
        Jos joku aikoo possun grillata kokonaisena, kehoitan miettimään pari kertaa, kyseessä on sellainen homma, että siinä kuluu kaljakori poikineen, ja hirmuiset määrät polttoainetta. Silti tuloksena on epämääräisen näköinen nokinen kuollut eläin, kaukana siitä rasvaa tirisevästä kullanruskeasta mehukkaasta herkusta. Possun paistamine vartaassa on ammatti-ihmisen puuhaa ja niitä ukkoja ei maassamme ole montaa joilla se homma on hanskassa. Jos sika palvataan tai keitetään höyryssä valmiiksi ja sitten pujotetaan keppiin, ei kyseessä ole grillattu possu vaan hiilloksella lämmitetty. Mikäli kysyjä tarkoittaa palvattua kokonaista sikaa, uskon jokaisen palvaamon mielihyvin sellaisen toimittavan niin sanottuna rahtina. Tai sitten joku makkaratehdas voi sen kypsentää painehöyryssä. Pieni maitopossu hitaasti uunissa kypsennettynä on todellinen herkkujen herkku, mutta niitä tarvitaankin sitten pesue, mutta elleivät eurot aseta rajaa,niin suosittelen.

        minä mieluummin juon olutta korillisen kuin kaljaa


    • miguxxx

      Pidettiin viime kesänä pihajuhlat n.50 hengelle.
      Tilasin paikallisesta palvaamosta puolikkaan palvatun porsaan.
      Porsas toimitettiin lämpimänä suoraan uunista juhlapaikalle.
      Painoa kaverilla oli kypsänä n.25kg. Hinta oli 8e/kg, eli koko hoito n. 200€.
      Lisukkeena tarjottiin kahta eri salaattia ja patonkia sekä tietty juomat päälle.
      Liha teki hyvin kauppansa, mutta laskin että olisi riittänyt jopa 70 hengelle.

      En tiedä missä päin juhlapöydän katat, mutta kysy
      paikallisista palvaamoista eri vaihtoehtoja.

    • lexander

      Helsingissä lihatukku Veijo Wotkin toimittaa kaikenkokoisia possuja tilauksesta. Sijaitsee tukkutorin yhteydessä. Ostakaa myös sieltä sinappia, on todella herkullista. Minä usein tuon Viipurin torilta ostetun pikkupossun, eikä ole kallista. Jos haluat grillata kokonaisen possun, niin on syytä ensin keittää 40 minuuttia saunapadassa suolavedessä; ennen grillaamista. Ja grillaukseen pätee vanha säätö: riittävän kauan, riittävän kaukana. Siis keppi ruhon läpi ja hiilien yläpuolelle yhden metrin korkeudelle. Possun voi valmistaa myös uunissa ja ellei mahdu kokonaisena, niin sahaa puoliksi ja pistä paistivadille puoliskot yhteen.

    • eil

      uuuuu

    • iiihhhkk

      kävisko siiderivalas

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ominaisuutta arvostat eniten hänessä?

      Ihastuksessasi, rakkautesi kohteessa
      Ikävä
      146
      2444
    2. Miksi mies kääntyy poispäin

      Ja teeskentelee, ettei näe minua, kun törmäämme vahingossa? 🫣
      Ikävä
      175
      1681
    3. Kysy jotain kaivatultasi

      Laita tunnisteet molemmista
      Ikävä
      92
      1578
    4. Kerro kaivatustasi.

      1. Minkälainen koti 2. Ammatti 3. Ulkonäkö 4. Ikä
      Ikävä
      69
      1533
    5. Kai me nainen jollain tasolla tykätään

      Toisistamme kun tämä on kestänyt niin kauan
      Ikävä
      79
      914
    6. Kesä, kesä!

      Veikkaan, ettet juuri nyt ikävöi minua, ehket enää koskaan? Näkemättömyys on laimentanut tunteet, ja katselet iloisena k
      Tunteet
      6
      865
    7. Minkälaisesta seksistä

      haaveilet kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      68
      851
    8. Tarkkanäköisyys

      Oon muuten pirun hyvä huomaamaan asioita! Senhän sä varmaan kyllä jo tiesitkin.
      Ikävä
      59
      815
    9. Milloin viimeksi

      Tunsit perhosia vatsassa? 🦋🦋
      Ikävä
      61
      798
    10. Miksi sanotaan että Suomella on suuri armeija, tykistö jne.

      Asioita tarkemmin seuranneet tietävät että tuolla Ukrainassa palaa kuukaudessa sen verran mitä Suomella on kokonaisuudes
      Maailman menoa
      152
      745
    Aihe