Mistä voisi saada kokonaisen possun juhlapöytään? Ja paljonkohan se maksaa per kilo?
Sika hukassa!!!
15
14422
Vastaukset
- Sikaa
ihan elävä sika, niin ainakin eukko huutelee harva se viikonloppu. "mitä v..a sinä sika oot taas menny tekeen"...Et silleen.
- kkkkkkkkkkkkkk
Ota yhteyttä lähimpään lihakauppan tai Wotkinin myymälään/lihatukkuun Helsingissä.
Meillä oli vuosia sitten pieni possu ulkovartaassa paistumassa (hommattiin pitopalvelun kautta) ja sen paistaminen kesti todella kauan, pitää tietysti suolata etukäteen ja sekin vie aikaa. Ei suolaamaton liha miltään maistu.
Hävikki oli karsea, eli kilohintaan pitää laskea vähintään 100% hävikkivaraa.- prosentin hävikki
tarkoittaa että KAIKKI häviää. Aikamoinen hävikki...
- kkkkkkkkkkkkkk
prosentin hävikki kirjoitti:
tarkoittaa että KAIKKI häviää. Aikamoinen hävikki...
tarkoittaa siis, että jos se sika maksaa 9 e kg niin SYÖTÄVÄN osuuden kilohinta on noin 18 e.
Katsos kun se sika sisältää lähes puolet syömäkelvotonta osuutta eli luuta, nahkaa, pää, korvat, läskit yms. - se on
kkkkkkkkkkkkkk kirjoitti:
tarkoittaa siis, että jos se sika maksaa 9 e kg niin SYÖTÄVÄN osuuden kilohinta on noin 18 e.
Katsos kun se sika sisältää lähes puolet syömäkelvotonta osuutta eli luuta, nahkaa, pää, korvat, läskit yms.50 % eikä 100...
- laskutaitoinen
se on kirjoitti:
50 % eikä 100...
Jos kilohinta tuplaantuu, kuten esimerkissä oli, hinta nousee silloin 100% eikä 50%. Syötävää lihaa taas on vain 50% ostetusta siasta.
- kokki-ihminen
kkkkkkkkkkkkkk kirjoitti:
tarkoittaa siis, että jos se sika maksaa 9 e kg niin SYÖTÄVÄN osuuden kilohinta on noin 18 e.
Katsos kun se sika sisältää lähes puolet syömäkelvotonta osuutta eli luuta, nahkaa, pää, korvat, läskit yms.luut voi säästää keittoon, läskit voi säästää muiden herkkujen paistamiseen, pääkallon voi laittaa vaikka takan reunalle/hyllylle, nahan voi paistaa kivoiksi makupaloiksi yms.
- on jo hukassa
niin ei auta muu kuin ampua hukka, ja leikata hukan maha auki. Sieltähän se sikakin sitten taas löytyy, valmiiksi kypsytettynä.
- lihaamies
Terve,
jopas taasen on vastausten kirjo kovin kummallinen, eli kukaan ei ole ottanut varsinaisesti kantaa sikaan. Jos tunnet jonkun sikafarmarin, joka kasvattaa lihasikoja, hänen kauttaan voi tilata teurastamolta "paluukuormassa" teurastetun sian ja täällä maaseudulla sen voi tietenkin järjestää itse ostamalla elävän sian (ei sitä sohvasikaa) ja jos luonto antaa periksi ja taidot riittävät, teurastaa sen itse. Suurin osa ihmisistä on kuitenkin jo niin vieraantunutta alkutuotannosta, että teurastus ei suju.
Missä päin suomea liet, jos olet länsi-suomessa, voin auttaa asiassa.
Terveisin
Lihamies- vanha kokki
nostaa kokonainen sika pöytään ja omena suuhun.
Jos joku aikoo possun grillata kokonaisena, kehoitan miettimään pari kertaa, kyseessä on sellainen homma, että siinä kuluu kaljakori poikineen, ja hirmuiset määrät polttoainetta. Silti tuloksena on epämääräisen näköinen nokinen kuollut eläin, kaukana siitä rasvaa tirisevästä kullanruskeasta mehukkaasta herkusta. Possun paistamine vartaassa on ammatti-ihmisen puuhaa ja niitä ukkoja ei maassamme ole montaa joilla se homma on hanskassa. Jos sika palvataan tai keitetään höyryssä valmiiksi ja sitten pujotetaan keppiin, ei kyseessä ole grillattu possu vaan hiilloksella lämmitetty. Mikäli kysyjä tarkoittaa palvattua kokonaista sikaa, uskon jokaisen palvaamon mielihyvin sellaisen toimittavan niin sanottuna rahtina. Tai sitten joku makkaratehdas voi sen kypsentää painehöyryssä. Pieni maitopossu hitaasti uunissa kypsennettynä on todellinen herkkujen herkku, mutta niitä tarvitaankin sitten pesue, mutta elleivät eurot aseta rajaa,niin suosittelen. - lexander
vanha kokki kirjoitti:
nostaa kokonainen sika pöytään ja omena suuhun.
Jos joku aikoo possun grillata kokonaisena, kehoitan miettimään pari kertaa, kyseessä on sellainen homma, että siinä kuluu kaljakori poikineen, ja hirmuiset määrät polttoainetta. Silti tuloksena on epämääräisen näköinen nokinen kuollut eläin, kaukana siitä rasvaa tirisevästä kullanruskeasta mehukkaasta herkusta. Possun paistamine vartaassa on ammatti-ihmisen puuhaa ja niitä ukkoja ei maassamme ole montaa joilla se homma on hanskassa. Jos sika palvataan tai keitetään höyryssä valmiiksi ja sitten pujotetaan keppiin, ei kyseessä ole grillattu possu vaan hiilloksella lämmitetty. Mikäli kysyjä tarkoittaa palvattua kokonaista sikaa, uskon jokaisen palvaamon mielihyvin sellaisen toimittavan niin sanottuna rahtina. Tai sitten joku makkaratehdas voi sen kypsentää painehöyryssä. Pieni maitopossu hitaasti uunissa kypsennettynä on todellinen herkkujen herkku, mutta niitä tarvitaankin sitten pesue, mutta elleivät eurot aseta rajaa,niin suosittelen.minä mieluummin juon olutta korillisen kuin kaljaa
- miguxxx
Pidettiin viime kesänä pihajuhlat n.50 hengelle.
Tilasin paikallisesta palvaamosta puolikkaan palvatun porsaan.
Porsas toimitettiin lämpimänä suoraan uunista juhlapaikalle.
Painoa kaverilla oli kypsänä n.25kg. Hinta oli 8e/kg, eli koko hoito n. 200€.
Lisukkeena tarjottiin kahta eri salaattia ja patonkia sekä tietty juomat päälle.
Liha teki hyvin kauppansa, mutta laskin että olisi riittänyt jopa 70 hengelle.
En tiedä missä päin juhlapöydän katat, mutta kysy
paikallisista palvaamoista eri vaihtoehtoja. - lexander
Helsingissä lihatukku Veijo Wotkin toimittaa kaikenkokoisia possuja tilauksesta. Sijaitsee tukkutorin yhteydessä. Ostakaa myös sieltä sinappia, on todella herkullista. Minä usein tuon Viipurin torilta ostetun pikkupossun, eikä ole kallista. Jos haluat grillata kokonaisen possun, niin on syytä ensin keittää 40 minuuttia saunapadassa suolavedessä; ennen grillaamista. Ja grillaukseen pätee vanha säätö: riittävän kauan, riittävän kaukana. Siis keppi ruhon läpi ja hiilien yläpuolelle yhden metrin korkeudelle. Possun voi valmistaa myös uunissa ja ellei mahdu kokonaisena, niin sahaa puoliksi ja pistä paistivadille puoliskot yhteen.
- eil
uuuuu
- iiihhhkk
kävisko siiderivalas
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Purran tuhoja tuskin saadaan koskaan korjatuksikaan
Purra on aiheuttanut Suomen taloudelle karmaisevat tuhot. Sen lisäksi Purra on ajanut myös suuren osan Suomen kansasta k19111154Aamun Riikka: työttömyydessä lähestytään viime laman synkintä vaihetta
Nopeasti mentiiin upean Marinin hallituksen ennätystyöllisyydestä toiseen ääripäähän, kohti Suomen historian kurjimpia t388037Marinin tuhojen korjaaminen kestää kahdeksan vuotta
Nyt on vasta neljännes mennyt ja ensimmäiset korjausliikkeet saatu liikkeelle. Innokkaimmat olivat odottaneet että jo t1097613Se oli Orpo joka rynni Eagle S -alukselle
Vastoin kaikkia kansainvälisen merenkäynnin sääntöjä. Kunpa olisi ollut purjehtija Harkimo Suomen johdossa silloin. ht57409Demarikultin uhri kertoo
Demarikultin uhri kertoo: “En saanut mennä edes suihkuun ilman lupaa” – Seksuaalisen hyväksikäytön uhri kertoo vuosistaa915802Miksi vasemmistolaiset eivät omista yhtään firmaa?
Vasemmistolaiset eivät omista yhtään firmaa joka työllistäisi ihmisiä. Miksi? No siksi, että jos vasemmistolainen perus545252Giorgia Meloni vs Riikka Purra
Kyllä Italian pääministeri on kauniimpi ja seksikkäämpi, kuin Suomen valtiovarainministeri Riikka Purra. Mitä jotkut näk155099Sanna valittiin Euroopan huonoimmaksi pääministeriksi
Sannan kaudella Suomi oli ainut maa missä bkt laski. Kannattaa huomata, että luvut valitsi Sannan huonoimmaksi. Ihmiset385042Suomen velka kasvoi ennätysvauhtia - Mäkynen repostelee
– Velka kasvoi eniten tilaston historiassa, Mäkynen kirjoittaa. – Vuoden 2025 toisella neljänneksellä selvästi eniten k63786SDP palauttaa Suomen kansalle kulta-ajat
Hyvinvointivalto on pääosin SDP:n ja osin myös Maalaisliiton rakentama. Hyvinvointivaltion ylläpito edellyttää oikeude272508