Sika hukassa!!!

Juhlis

Mistä voisi saada kokonaisen possun juhlapöytään? Ja paljonkohan se maksaa per kilo?

15

14322

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sikaa

      ihan elävä sika, niin ainakin eukko huutelee harva se viikonloppu. "mitä v..a sinä sika oot taas menny tekeen"...Et silleen.

    • kkkkkkkkkkkkkk

      Ota yhteyttä lähimpään lihakauppan tai Wotkinin myymälään/lihatukkuun Helsingissä.

      Meillä oli vuosia sitten pieni possu ulkovartaassa paistumassa (hommattiin pitopalvelun kautta) ja sen paistaminen kesti todella kauan, pitää tietysti suolata etukäteen ja sekin vie aikaa. Ei suolaamaton liha miltään maistu.
      Hävikki oli karsea, eli kilohintaan pitää laskea vähintään 100% hävikkivaraa.

      • prosentin hävikki

        tarkoittaa että KAIKKI häviää. Aikamoinen hävikki...


      • kkkkkkkkkkkkkk
        prosentin hävikki kirjoitti:

        tarkoittaa että KAIKKI häviää. Aikamoinen hävikki...

        tarkoittaa siis, että jos se sika maksaa 9 e kg niin SYÖTÄVÄN osuuden kilohinta on noin 18 e.
        Katsos kun se sika sisältää lähes puolet syömäkelvotonta osuutta eli luuta, nahkaa, pää, korvat, läskit yms.


      • se on
        kkkkkkkkkkkkkk kirjoitti:

        tarkoittaa siis, että jos se sika maksaa 9 e kg niin SYÖTÄVÄN osuuden kilohinta on noin 18 e.
        Katsos kun se sika sisältää lähes puolet syömäkelvotonta osuutta eli luuta, nahkaa, pää, korvat, läskit yms.

        50 % eikä 100...


      • laskutaitoinen
        se on kirjoitti:

        50 % eikä 100...

        Jos kilohinta tuplaantuu, kuten esimerkissä oli, hinta nousee silloin 100% eikä 50%. Syötävää lihaa taas on vain 50% ostetusta siasta.


      • kokki-ihminen
        kkkkkkkkkkkkkk kirjoitti:

        tarkoittaa siis, että jos se sika maksaa 9 e kg niin SYÖTÄVÄN osuuden kilohinta on noin 18 e.
        Katsos kun se sika sisältää lähes puolet syömäkelvotonta osuutta eli luuta, nahkaa, pää, korvat, läskit yms.

        luut voi säästää keittoon, läskit voi säästää muiden herkkujen paistamiseen, pääkallon voi laittaa vaikka takan reunalle/hyllylle, nahan voi paistaa kivoiksi makupaloiksi yms.


    • on jo hukassa

      niin ei auta muu kuin ampua hukka, ja leikata hukan maha auki. Sieltähän se sikakin sitten taas löytyy, valmiiksi kypsytettynä.

    • lihaamies

      Terve,

      jopas taasen on vastausten kirjo kovin kummallinen, eli kukaan ei ole ottanut varsinaisesti kantaa sikaan. Jos tunnet jonkun sikafarmarin, joka kasvattaa lihasikoja, hänen kauttaan voi tilata teurastamolta "paluukuormassa" teurastetun sian ja täällä maaseudulla sen voi tietenkin järjestää itse ostamalla elävän sian (ei sitä sohvasikaa) ja jos luonto antaa periksi ja taidot riittävät, teurastaa sen itse. Suurin osa ihmisistä on kuitenkin jo niin vieraantunutta alkutuotannosta, että teurastus ei suju.
      Missä päin suomea liet, jos olet länsi-suomessa, voin auttaa asiassa.

      Terveisin

      Lihamies

      • vanha kokki

        nostaa kokonainen sika pöytään ja omena suuhun.
        Jos joku aikoo possun grillata kokonaisena, kehoitan miettimään pari kertaa, kyseessä on sellainen homma, että siinä kuluu kaljakori poikineen, ja hirmuiset määrät polttoainetta. Silti tuloksena on epämääräisen näköinen nokinen kuollut eläin, kaukana siitä rasvaa tirisevästä kullanruskeasta mehukkaasta herkusta. Possun paistamine vartaassa on ammatti-ihmisen puuhaa ja niitä ukkoja ei maassamme ole montaa joilla se homma on hanskassa. Jos sika palvataan tai keitetään höyryssä valmiiksi ja sitten pujotetaan keppiin, ei kyseessä ole grillattu possu vaan hiilloksella lämmitetty. Mikäli kysyjä tarkoittaa palvattua kokonaista sikaa, uskon jokaisen palvaamon mielihyvin sellaisen toimittavan niin sanottuna rahtina. Tai sitten joku makkaratehdas voi sen kypsentää painehöyryssä. Pieni maitopossu hitaasti uunissa kypsennettynä on todellinen herkkujen herkku, mutta niitä tarvitaankin sitten pesue, mutta elleivät eurot aseta rajaa,niin suosittelen.


      • lexander
        vanha kokki kirjoitti:

        nostaa kokonainen sika pöytään ja omena suuhun.
        Jos joku aikoo possun grillata kokonaisena, kehoitan miettimään pari kertaa, kyseessä on sellainen homma, että siinä kuluu kaljakori poikineen, ja hirmuiset määrät polttoainetta. Silti tuloksena on epämääräisen näköinen nokinen kuollut eläin, kaukana siitä rasvaa tirisevästä kullanruskeasta mehukkaasta herkusta. Possun paistamine vartaassa on ammatti-ihmisen puuhaa ja niitä ukkoja ei maassamme ole montaa joilla se homma on hanskassa. Jos sika palvataan tai keitetään höyryssä valmiiksi ja sitten pujotetaan keppiin, ei kyseessä ole grillattu possu vaan hiilloksella lämmitetty. Mikäli kysyjä tarkoittaa palvattua kokonaista sikaa, uskon jokaisen palvaamon mielihyvin sellaisen toimittavan niin sanottuna rahtina. Tai sitten joku makkaratehdas voi sen kypsentää painehöyryssä. Pieni maitopossu hitaasti uunissa kypsennettynä on todellinen herkkujen herkku, mutta niitä tarvitaankin sitten pesue, mutta elleivät eurot aseta rajaa,niin suosittelen.

        minä mieluummin juon olutta korillisen kuin kaljaa


    • miguxxx

      Pidettiin viime kesänä pihajuhlat n.50 hengelle.
      Tilasin paikallisesta palvaamosta puolikkaan palvatun porsaan.
      Porsas toimitettiin lämpimänä suoraan uunista juhlapaikalle.
      Painoa kaverilla oli kypsänä n.25kg. Hinta oli 8e/kg, eli koko hoito n. 200€.
      Lisukkeena tarjottiin kahta eri salaattia ja patonkia sekä tietty juomat päälle.
      Liha teki hyvin kauppansa, mutta laskin että olisi riittänyt jopa 70 hengelle.

      En tiedä missä päin juhlapöydän katat, mutta kysy
      paikallisista palvaamoista eri vaihtoehtoja.

    • lexander

      Helsingissä lihatukku Veijo Wotkin toimittaa kaikenkokoisia possuja tilauksesta. Sijaitsee tukkutorin yhteydessä. Ostakaa myös sieltä sinappia, on todella herkullista. Minä usein tuon Viipurin torilta ostetun pikkupossun, eikä ole kallista. Jos haluat grillata kokonaisen possun, niin on syytä ensin keittää 40 minuuttia saunapadassa suolavedessä; ennen grillaamista. Ja grillaukseen pätee vanha säätö: riittävän kauan, riittävän kaukana. Siis keppi ruhon läpi ja hiilien yläpuolelle yhden metrin korkeudelle. Possun voi valmistaa myös uunissa ja ellei mahdu kokonaisena, niin sahaa puoliksi ja pistä paistivadille puoliskot yhteen.

    • eil

      uuuuu

    • iiihhhkk

      kävisko siiderivalas

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tukalaa kuumuutta

      Tietäisitpä vaan kuinka kuumana olen käynyt viime päivät. Eikä johdu helteestä, vaan sinusta. Mitäköhän taikoja olet teh
      Ikävä
      43
      2967
    2. Ensi kesänä

      Näin kesän viimeisenä minuutteina ajattelen sinua. Olisiko seuraava kesä "meidän" kesä? Tänä vuonna ei onnistuttu, mutta
      Ikävä
      60
      2879
    3. Sinä, ihastukseni

      Mitä haluaisit tehdä kanssani ensimmäisenä?
      Ihastuminen
      42
      2333
    4. Tiedät ettei tule toimimaan.

      Mielenterveys ei kummallakaan kestä.
      Ikävä
      31
      1833
    5. Okei, myönnetään,

      Oisit sä saanut ottaa ne housutkin pois, mutta ehkä joskus jossain toisaalla. 😘
      Ikävä
      25
      1689
    6. Anne Kukkohovin karmeat velat ovat Suomessa.

      Lähtikö se siksi pois Suomesta ? Et on noin kar? mean suuret velat naisella olemassa
      Kotimaiset julkkisjuorut
      71
      1619
    7. Onko kaivatullasi

      himmeä kuuppa?
      Ikävä
      48
      1566
    8. On jo heinäkuun viimeinen päivä.

      En taida nähdä sinua koskaan.
      Rakkaus ja rakastaminen
      36
      1236
    9. Mihin hävisi

      Mihin hävisi asiallinen keskustelu tositapahtumista, vai pitikö jonkin Hannulle kateellisen näyttää typeryytensä
      Iisalmi
      77
      1235
    10. Lähtikö korvat

      puhtaaksi vaikusta?
      Tuusniemi
      79
      1060
    Aihe