Hei
Olin Tallinnan laivalla eilen ja siellä tarjottiin rapuleipä. Siinä oli sellaisia ravun saksen näköiseksi muotoiltuja.. Nyt haluaisin selvittää, mitä ne oli ja mistä niitä saa. Siis se oli sellaista massaa joka maistui kyllä ravulle.
Rapuleipä-> mikä tuote?
23
5059
Vastaukset
- aika huonosti
selität. Yritä uudestaan!
- Lisää sitä
Olisiko mahdollisesti jotain kalalihaa tai pateetyyppistä? Väriltään kuin rapupuikko, eli valkoinen sisältä ja ravunpunainen päältä. Oli tehty selvästi johonkin muottiin (saksen muotoinen ja kooltaan noin kuin katkaravunjättipyrstö)Sivukorvalla kuultua: Tämä ei ole oikeaa rapua ja näitä saa valmiskalatiskistä vakuumipakattuina. Olisiko tästä yhtään apua ??
- Surimi
Lisää sitä kirjoitti:
Olisiko mahdollisesti jotain kalalihaa tai pateetyyppistä? Väriltään kuin rapupuikko, eli valkoinen sisältä ja ravunpunainen päältä. Oli tehty selvästi johonkin muottiin (saksen muotoinen ja kooltaan noin kuin katkaravunjättipyrstö)Sivukorvalla kuultua: Tämä ei ole oikeaa rapua ja näitä saa valmiskalatiskistä vakuumipakattuina. Olisiko tästä yhtään apua ??
Taidat ajaa takaa surimi-jutskia. Niitä on monenlaisia ja eri muotoon muotitettuja. Raaka-aineena turska, ja maustettu sitten, että maistuvat erilaisille "ravuille". Löytyy merirapua, lumirapua ("Snow Crab"), hummeria, taskurapua, kaikenlaista.
Mielestäni paras on "lumiravun" makuinen. - Lisää sitä
Surimi kirjoitti:
Taidat ajaa takaa surimi-jutskia. Niitä on monenlaisia ja eri muotoon muotitettuja. Raaka-aineena turska, ja maustettu sitten, että maistuvat erilaisille "ravuille". Löytyy merirapua, lumirapua ("Snow Crab"), hummeria, taskurapua, kaikenlaista.
Mielestäni paras on "lumiravun" makuinen.Surimi varmasti on oikea, mutta en tiennyt tästä muotoilu asiasta. Osaatko sanoa mistä voisi kysellä, sillä esim. Jumbon Stockmann myy vain pakaste puikkoja. Haluaisin näitä muotoiltuja, sillä ne olisivat hyvin näyttäviä esim voileipäkakun tai salaatin koristena. Ja nyt tietty haluaisin maistaa tuota mainitsemaasi lumirapua.
- ja sen aineosat
Lisää sitä kirjoitti:
Surimi varmasti on oikea, mutta en tiennyt tästä muotoilu asiasta. Osaatko sanoa mistä voisi kysellä, sillä esim. Jumbon Stockmann myy vain pakaste puikkoja. Haluaisin näitä muotoiltuja, sillä ne olisivat hyvin näyttäviä esim voileipäkakun tai salaatin koristena. Ja nyt tietty haluaisin maistaa tuota mainitsemaasi lumirapua.
Söin eilen Lindalla ko makoisan voileivän. Se oli tummalle leivälle koottu ja saksenmuoisena todella herkullinen myös silmille. Nyt vain ei tunnu löytyvän saksenmuotoisena. Surimi valmistetaan kalanlihan (pääasiassa valkoinen liha) proteiineista. Kalanliha huuhdellaan vedessä, jotta säilytetään vain liukenemattomat proteiinit. Nämä ovat Surimin valmistusaineita. Surimi erotellaan laivassa heti kalastuksen jälkeen. Sitä voidaan syödä puikkoina tai muissa aromeilla maustetuissa tuotteissa. Surimi on perinteistä ravintoa Japanissa, jossa sitä nimitetään « Kamabokoksi ».
http://www.siam-house.fi/tuote_tiedot.php?id=795
http://www.fortdeli.fi/?1;2;1200;200.1200.html
Ainekset: surimi (kalanliha 50 % (turskansukuiset kalat), stabilointiaineet E420, E452), vesi, lumirapu (5 %), vehnätärkkelys, perunatärkkelys, sokeri, rapuaromi, suola (max. 1,4 %), munanvalkuainen, arominvahvenne E621, elintarvikeväri E120, E160c. Herkullisin surimi-laji on lumiravulle (snow crab) maistuvat, tuotemerkki on Vici. Tässä siitä lisätietoja:
http://fi.esva.ee/ArticleStorage/display.php?id=14
http://www.plussa.com/?_tp=69,79&_sp=kaupat_ja_tuotteet/tuotehaku/pirkka_product_information.jsp&id=6410405055378
http://www.arvokokkonen.fi/fileet/tuotefile/6048.htm
http://www.plussa.com/?_tp=69,79&_sp=kaupat_ja_tuotteet/tuotehaku/pirkka_product_information.jsp&id=6410405055378
http://www.nicehouse.fi/cgi-bin/keittio_reseptit/ohje.pl?ID=46 - lisää sitä
ja sen aineosat kirjoitti:
Söin eilen Lindalla ko makoisan voileivän. Se oli tummalle leivälle koottu ja saksenmuoisena todella herkullinen myös silmille. Nyt vain ei tunnu löytyvän saksenmuotoisena. Surimi valmistetaan kalanlihan (pääasiassa valkoinen liha) proteiineista. Kalanliha huuhdellaan vedessä, jotta säilytetään vain liukenemattomat proteiinit. Nämä ovat Surimin valmistusaineita. Surimi erotellaan laivassa heti kalastuksen jälkeen. Sitä voidaan syödä puikkoina tai muissa aromeilla maustetuissa tuotteissa. Surimi on perinteistä ravintoa Japanissa, jossa sitä nimitetään « Kamabokoksi ».
http://www.siam-house.fi/tuote_tiedot.php?id=795
http://www.fortdeli.fi/?1;2;1200;200.1200.html
Ainekset: surimi (kalanliha 50 % (turskansukuiset kalat), stabilointiaineet E420, E452), vesi, lumirapu (5 %), vehnätärkkelys, perunatärkkelys, sokeri, rapuaromi, suola (max. 1,4 %), munanvalkuainen, arominvahvenne E621, elintarvikeväri E120, E160c. Herkullisin surimi-laji on lumiravulle (snow crab) maistuvat, tuotemerkki on Vici. Tässä siitä lisätietoja:
http://fi.esva.ee/ArticleStorage/display.php?id=14
http://www.plussa.com/?_tp=69,79&_sp=kaupat_ja_tuotteet/tuotehaku/pirkka_product_information.jsp&id=6410405055378
http://www.arvokokkonen.fi/fileet/tuotefile/6048.htm
http://www.plussa.com/?_tp=69,79&_sp=kaupat_ja_tuotteet/tuotehaku/pirkka_product_information.jsp&id=6410405055378
http://www.nicehouse.fi/cgi-bin/keittio_reseptit/ohje.pl?ID=46Bingo, Lindan leivästä juuri oli kyse! Eikö ollutkin herkullinen, niin silmille kuin maultaankin. Luulempa että muotoiltu tuote löytyy Tallinnan puolelta?! Täytynee kysellä Lindalta seuraavan kerran vinkkejä.. Kiitos tuhannesti vastauksista.
- roheli
Lisää sitä kirjoitti:
Surimi varmasti on oikea, mutta en tiennyt tästä muotoilu asiasta. Osaatko sanoa mistä voisi kysellä, sillä esim. Jumbon Stockmann myy vain pakaste puikkoja. Haluaisin näitä muotoiltuja, sillä ne olisivat hyvin näyttäviä esim voileipäkakun tai salaatin koristena. Ja nyt tietty haluaisin maistaa tuota mainitsemaasi lumirapua.
Suomeen on tullut eestiläistä ruoka myyviä kauppoja.Näistä löytyy surimipuikkoja-ei siis pakasteitä. Ne ovat liettulaisvalmisteisia "Vici"tuotemerkin alla. Tosi ihana on surimi makaronisalaattissa. Mararoni,surimi,kurkkua,keitettyä porkkana,kanamuna,majoneesi. Kannattaa myös kokeilla eestiläistä majoneesi. Saa myös näistä kaupoista.En ole yhtään makea.
- kalanpurija
lisää sitä kirjoitti:
Bingo, Lindan leivästä juuri oli kyse! Eikö ollutkin herkullinen, niin silmille kuin maultaankin. Luulempa että muotoiltu tuote löytyy Tallinnan puolelta?! Täytynee kysellä Lindalta seuraavan kerran vinkkejä.. Kiitos tuhannesti vastauksista.
Surimi tooted enää vain puikot/pulgad
http://www.esva.eu/paneeritud-surimitooted/
Vahinko-sillä kalanmuotoinen oli voileipäkakun koristeena bingo !k - va_hin_ko
Siis vain näitä
http://www.waitrose.com/shop/ProductView-10317-10001-100389-Vici surimi royal
- myynee
ainakin eri muotoisia surimipuikkoja, ravun saksien ja pyrstön sekä tangon muotoisia olen nähnyt kylmähyllyssä, eivät siis ole pakasteita.
- Skäri
mutta musta ne maistuu ihan karseille - maistoin kerran ruokamessuilla. Virolainen tuote sekin.
Luultavasti kyseessä on suriminkaltainen tuote, paitsi että surimi on tuhat kertaa parempaa.
Pohjana on siis turska tai jokin (muu) edullinen kala, ja lisäksi väriaineita ja ravunmakuista uutetta.- piti tämän
tyhmän ämmän tulla tähän sönkkäämään asioista jotka on jo kerrottu, mutta joista ei itse tiedä mitään, ja miksi olisimme kiinnostuneita siitäkään, miltä surimit hänestä maistuvat.
- edes
tyhmä ämmä tyytynyt vaihtamaan nikkiäsi Skäribosta Skäriksi, vaan pysyisit kokonaan poissa täältä!
- Skäri
edes kirjoitti:
tyhmä ämmä tyytynyt vaihtamaan nikkiäsi Skäribosta Skäriksi, vaan pysyisit kokonaan poissa täältä!
lyödä fiksujen kavereidesi kanssa vähintään tonnista vetoa siitä, ketä täällä sun ja mun kirjoitusten perusteella pidetään "tyhmänä ämmänä".
- Surimi
Japanilaiset ovat jo 1100-luvulta saakka osanneet valmistaa "keinotekoisia äyriäisiä".
Japanin sana "surimi" tarkoittaa hienoksi jauhettua massaa, joka voi olla tehty kalasta, äyriäisistä tai vaikkapa kanasta. Se jauhettiin alunperin eräänlaisessa puusta tehdyssä morttelissa nimeltään "suribachi", jonka sisäpinta on uritettu kuin vanhanaikainen voilasta tai juustomuotti.
Keksintö juontaa juurensa siitä, että kala voitiin saada kauemmin säilyväksi jauhamalla, maustamalla ja keittämällä sen käyttökelpoiset osat.
Samasta massasta tehdään myös muita tuotteita. Eräänlainen juhlava kalamureke on nimeltään "kamaboko" ja "chikuwa" puolestaan on makkaramainen pötkö, joka voidaan höyryttää, grillata tai paistaa vartaalla.
Maailman kalamarkkinoille "surimia" alkoi tulla 1960-luvulla. Länsimaissa se on tavallisimmin seitistä tai muista turskan sukulaisista valmistettua massaa, josta puristetaan ravulihan näköistä ja makuista tavaraa.
Suomessa alkoi 1980-luvun lopulla saada miehen keskisormen kokoisia "rapupuikkoja", suoria tankoja. Lisäksi meillä on näkynyt mm. hummerin saksen muotoiseksi puristettuja palasia. Ne ovat kohtuullisia hinnaltaan ja maistuvat yllättävän hyvälle.
>>>Luultavasti kyseessä on suriminkaltainen tuote, paitsi että surimi on tuhat kertaa parempaa.
- egologista
tyhjentää valtameri kaikesta vastaantulevasta ja jauhaa mössöksi. Mössöön lisätään riittävästi lisäaineita ja tietysti pa..kaa nimeltä E621. Tämän jälkeen puristetaan massasta hienoja kalan tai ravun näköisiä klönttejä ja syötetään urpoille herkkuna.
Ryöstökalastuksen ja tuotteistuksen ääripää jota en ikinä kitaani tunge.
Minä syön kalat kaloina ja ravut rapuina, ilman lisäainemömmöjä - mielummin kotimaisia tuotteita.- lisää sitä
Onhan meillä vaihtoehtoja. Henkkoht. pyrin valitsemaan kotimaista luomua, jos mahdollista. Vehnäjauhot (valkoiset) olen jättänyt jo aikaa sitten ja hormoonilihaan (Tällä tarkoitan Amerikkalaista tms.)tuskin kosken vaikka lihan ystävä olenkin. Luulempa kuitenkin että tämä keskustelun aiheena oleva tuote tuskin tullee olemaan pääsääntöinen ravinto kenellekkään. Joten eiköhän se liene pienemi paha kuitenkin, kuin esim meidän oma maksalaatikko tms ylikäsitelty eines.Mutta kukin tyylillään, pakkoahan ei ole.
- Korjaaja*
Sana on ekologinen, ei egologinen.
- olettamuksia
Lyö faktaa pöytään surimin epäekologisuudesta!
- Virossa
Surimi ravunsakset Linda-Linen kestosuosikki
Löytyi eilen Tallinnan Stockalta öljyssä. Ne ovat : Tuottaja UAB Leedu eli liettualaisia. http://www.imones.lt/en/
PLUNGES SALTIS, UAB Stoties g. 9, 90115 PLUNGE Reg. code: 169887598 Phone: 370 (448) 72190 creditability >> Fish and fish products Fish, fish processing, production of fish products, wholesale trade
http://www.imones.lt/en sivulta
Tuoteseloste kuten suramissa ikään. Maahantuoja Viciunai Baltic - (tosin tuotelapussa luki Paljassaare tee 30)
Rohuneeme Tee 68 Tallinn Harjumaa Viimsi Vald 10313 - EESTI
Tel: 372 (60) 597 50 - Fax: 372 (65) 082 72
http://www.vici.eu surimi
Under the VICI brand, we can offer you a whole range of surimi products like sticks, chunks, breaded surimi ...
Samalla mahantuottajalla myös kalan, tähtien jne muotoista pakastekalaa,
breaded fish
We can offer you a full range of breaded fish products in our own VICI brand. Fishfingers...
Ovat ruokamessuilla Tallinnassa 31.10 –2.11, 31 October - 2 November 2007 Venue Estonian Exhibition Centre Pirita Road 28, http://www.profexpo.ee/foodfair/eng_eksponendi_info_grupid.html
http://www.profexpo.ee/foodfair/naita_eng.php?id=167
http://www.profexpo.ee/foodfair/eng_yritused.html
Nyt olisi kiva tietää, missä niitä on pakasteena.
http://www.europages.com/epq/DMC/l-fi/cc-EST/did-02/hc- 02627/Pakasteet.html
Keskturg löytyi avonaisesta laatikosta ja maistuivat pahvilta eli yli-ikäsisiä.- jos sais
Mistä ?
Viciunai Baltic http://www.kompass.com/et/EE013940
Viciunai Baltic OÜ
Aadres: Paljassaare tee 30 Tallinn 10313
Reg: 10642107 VAT: kontrolli
Tel: 6508274
viciunai(at)vigiunai.ee
Vain öljyssä olen edelleen löytänyt ja Keskturg pakasteallas on kaamee. - moulded surimi
jos sais kirjoitti:
Mistä ?
Viciunai Baltic http://www.kompass.com/et/EE013940
Viciunai Baltic OÜ
Aadres: Paljassaare tee 30 Tallinn 10313
Reg: 10642107 VAT: kontrolli
Tel: 6508274
viciunai(at)vigiunai.ee
Vain öljyssä olen edelleen löytänyt ja Keskturg pakasteallas on kaamee.
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Ensitreffit Jenni laukoo viinilasin ääressä suorat sanat Jyrkin aikeista: "Mä sanoin, että älä"
Voi ei… Mitä luulet: kestääkö Jennin ja Jyrkin avioliitto vai päättyykö eroon? Lue lisää: https://www.suomi24.fi/viihde272900Ymmärrän paremmin kuin koskaan
Roikut kädessäni ja vedät puoleesi. Näen kuitenkin tämän kaiken lävitse ja kaikkien takia minun on tehtävä tämä. Päästän332545- 1482274
Hullu liikenteessä?
Mikä hullu pyörii kylillä jos jahti päällä? Näitä tosin kyllä riittää tällä kylällä.542249Niina Lahtinen uudessa elämäntilanteessa - Kotiolot ovat muuttuneet merkittävästi: "Nyt on...!"
Niina, tanssejasi on riemukasta seurata, iso kiitos! Lue Niinan haastattelu: https://www.suomi24.fi/viihde/niina-lahti241870Kun Venäjä on tasannut tilit Ukrainan kanssa, onko Suomi seuraava?
Mitä mieltä olette, onko Suomi seuraava, jonka kanssa Venäjä tasaa tilit? Ja voisiko sitä mitenkään estää? Esimerkiks3911706Ano Turtiainen saa syytteet kansankiihoituksesta
Syytteitä on kolme ja niissä on kyse kirjoituksista, jotka hän on kansanedustaja-aikanaan julkaissut Twitter-tilillään1041652- 3111561
- 1351459
Varokaa! Lunta voi sataa kohta!
Vakava säävaroitus Lumisadevaroitus Satakunta, Uusimaa, Etelä-Karjala, Keski-Suomi, Etelä-Savo, Etelä-Pohjanmaa, Pohjanm131446