Oletko 100% RAAKA?

cherryhoney

Kuinka moni taalla noudattaa 100% raakaa ruokavaliota?

Mita syot jouluna?

Aloitin 2 viikkoa sitten taydellisen raan ruokavalion ja ensimmainen ajatus joka juolahti mieleen oli se etta mita voin syoda jouluna?

Heh..

11

1634

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kommentoijja
    • ,,,,,,,,

      Sehän on paras jouluruoka, oikeastaan ainoa, joka maistuu hyvälle ( raaka piparkakkutaikina)

      • cherryhoney

        En tajunnutkaan etta voi syoda raakaa piparkakku taikinaa..voiskohan tehda raakoja pipareita kuivattamalla?


    • syöppö

      eikö olisi parempi ensin miettiä, mitä syöt juhannuksena ? ?

      • voikukkia

        voikukkaa, horsmanlehtiä jne.
        Villivihanneksista saa siihen aikaan hyvän salaatin.


    • hirssi

      No luultavasti kun pääset jouluun asti kypsentämättömällä rualla et luultavasti kaipaakkaan mitään perinteisestä joulupöydästä. Sinun makuaistisi muuttuu jo puolenvuoden jälkeen erilaiseksi ja perinteinen ruoka maistuu ällöltä mömmöltä.
      nimimerkillä kokemusta on!

      • cherryhoney

        Niin vahan arvelinkin. Yritin eras paiva syoda keitetyn kananmunan ja se maistui todella mauttomalle, ihan erilaiselle kuin muistin..

        Jouluna voisi varmaan syoda ainakin pahkinoita ja rusinoita..


      • Josuli
        cherryhoney kirjoitti:

        Niin vahan arvelinkin. Yritin eras paiva syoda keitetyn kananmunan ja se maistui todella mauttomalle, ihan erilaiselle kuin muistin..

        Jouluna voisi varmaan syoda ainakin pahkinoita ja rusinoita..

        Meillä on aina jouluna luumuja, eli niitäkin voit syodä. Tee erilaisia salaatteja. Oletko yrittänyt etsiä netistä elävän ravinnon ohjeita? Kokeileppa englanninkielellä. Loydät varmaan enemmän. (Esim. raw food recipes, raw christmas tms)


    • Semivege

      Olen koettanut totaalista raakaruokavaliota joitakin vuosia sitten. Söin sillä tavoin ehkä vajaan vuoden. Yhteensä harjoitin raakaruokavaliota noin 70% tehoilla noin kaksi ja puoli vuotta.

      Kokemukset jäivät ristiriitaisiksi. Paras fiilis itselle jäi lopulta 50/50 meiningistä. Huomasin selvästi, kuinka olo kehnontui ilman raakaa ravintoa, mutta sama tapahtui silloinkin kun lähestyin 100 prosenttia. 100 prosentin elämäntavassa oman syömisen tarkkailu ottaa niin suuren osan, että sen aiheuttama stressi ja kontrolloimisen tunne syö hyödyt jotka raakaravinnosta muuten saisi.

      Eli vaikka kunnioitan raakaravintoa ja olen oppinut sen harjoittamisesta paljon elämästä, lopulta on parempi syödä pizzaa ystävien kanssa, kuin syödä hedelmiä yksin kotona. :-) Jos on pakko valita jompi kumpi... tämä on tietenkin kärjistys.

      Nykyään noudatan nyrkkisääntöä, että terveellinen ruoka, josta puolet raakana ja puolet kypsennettynä, sopii minulle. Minusta jokaisen kannattaa kuunnella itseään ja omaa vatsaansa. Myös mielialaa kannattaa tarkkailla, koska ravinto vaikuttaa välittäjäaineisiin.

      PS. Minusta ei ole mitään järkeä syödä piparkakkutaikinaa raakana. Eihän se ole terveellistäkään. Olin tätä mieltä silloinkin kun aktiivisesti harjoitin tätä ruokavaliota. Eikö voi sitten kokonaan luopua piparkakkujen ajatuksesta, mikäli valitsee raakaravintoelämäntavan? Itse herkuttelin pähkinöillä ja siemenillä, joita liotin yön yli ennen syömistä. Niistä tulee mukavan mehukkaita ja rapeita.

      • cherryhoney

        Totta etta 100% raaka elama on vaikeaa. Tosin olen itse huomanut etta kun on syonyt korkeasti raaka pitoista ravintoa muutaman viikon niin elimisto alkaa hylkia kypsennettya ruokaa. Esim. Soin pienen annoksen couscousta ja seuraavana paivana oli vatsavaivoja ja todella uupunut olo. En siis tieda voinko enaa syoda kypsennettya ruokaa. Kun syon pelkastaan raakaa niin olen super terve eika mitaan vasymysta tai vatsa ongelmia.


      • Semivege
        cherryhoney kirjoitti:

        Totta etta 100% raaka elama on vaikeaa. Tosin olen itse huomanut etta kun on syonyt korkeasti raaka pitoista ravintoa muutaman viikon niin elimisto alkaa hylkia kypsennettya ruokaa. Esim. Soin pienen annoksen couscousta ja seuraavana paivana oli vatsavaivoja ja todella uupunut olo. En siis tieda voinko enaa syoda kypsennettya ruokaa. Kun syon pelkastaan raakaa niin olen super terve eika mitaan vasymysta tai vatsa ongelmia.

        Reaktiosi voi johtua siitäkin, että Couscus on vehnää, ennemmin kuin siitä, että se on kypsennettyä. Viljoissa on nimittäin eroja ja sille herkistyy raakaruokavaliolla.

        Itse välttelin vehnää, mutta koin keitetyn hirssin ja tattarin hyviksi tasapainottamaan elimistöä ja helpottamaan energiansaantia. Niistä ei tule pöhnä olo.

        Ennen lähti urheillessa rasva kävelemään. Lienee energisemmän tuntuista syödä niukasti ja elää polttamalla varastoitua rasvaa. Meikäläisen paino ei pitkällä tähtäimellä pysynyt yllä, vaikka söin hulluna avokadoja, mehustin porkkanoita ja idätin ituja kaksin käsin...


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mistä puhuitte viimeksi kun näitte

      Kerro yksi aiheista
      Ikävä
      101
      7453
    2. 83
      5082
    3. Se on hyvästi

      Toivottavasti ei tavata.
      Ikävä
      79
      4879
    4. Olenko saanut sinut koukkuun?

      Hyvä. Rakastan sua.
      Ikävä
      132
      4278
    5. Alavuden sairaala

      Säästääkö Alavuden sairaala sähkössä. Kävin Sunnuntaina vast. otolla. Odotushuone ja käytävä jolla lääkäri otti vastaan
      Ähtäri
      10
      3068
    6. Miksi sä valitsit

      Juuri minut sieltä?
      Ikävä
      52
      2709
    7. Sisäsiittosuus

      Tämän kevään ylioppilaista 90% oli sama sukunimi?
      Suomussalmi
      40
      2616
    8. Kerro nyt rehellisesti fiilikset?

      Rehellinem fiilis
      Suhteet
      53
      2257
    9. Törkeää toimintaa

      Todella törkeitä kaheleita niitä on Ylivieskassakin. https://www.ess.fi/uutissuomalainen/8570818
      Ylivieska
      10
      2231
    10. Suudeltiin unessa viime yönä

      Oltiin jossain rannalla jonkun avolava auton lavalla, jossa oli patja ja peitto. Uni päättyi, kun kömmit viereeni tähtit
      Ikävä
      21
      1850
    Aihe