KAUANKO PAISTI UUNISSA???

Nimetön

APUA!

Minulla on 1,5kg marinoitu sian paisti.
Onko jonkinlaista nyrkkisääntöä kaunanko ja millä lämmöllä tulisi tällainen jötkäle paistaa?
Minulla ei ole apunani mittaria, joten tarvitsisin osviittaa antavan lämpö-/aika-määritelmän.

16

13536

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Nimetön

      Mikä olisi paras keino 1,5kg, nopeaan sulattamiseen?

      • Uunimies71

        laita kylmään veteen sulaa. ja tunti ja kilo uunissa 150c ja vähän vettä mukaan niin ei kuiva


      • vielä yksi kysymys
        Uunimies71 kirjoitti:

        laita kylmään veteen sulaa. ja tunti ja kilo uunissa 150c ja vähän vettä mukaan niin ei kuiva

        neuvoista =).

        Vielä yksi kysymys.
        Onko vaarallista jos sulattaa lihan mikrossa?


      • Paistinpaistaja
        vielä yksi kysymys kirjoitti:

        neuvoista =).

        Vielä yksi kysymys.
        Onko vaarallista jos sulattaa lihan mikrossa?

        Miten niin "vaarallista"?
        Ei se nyt terveydellisesti ole mitenkään vaarallista, mutta paistinpaistamisen hyvälle lopputulokselle sen on sikäli "vaarallista", ettei liha tykkää liian nopeasta sulamisesta. Ja varsinkin kokonainen paisti, jota ei mielellään pitäisi pakastaa ollenkaan, mikäli suinkin voi välttää.
        No esim. riistan (hirven) kohdalla sitä monesti on käytännön syistä vaikea välttää.


      • Onko vaarallista
        Paistinpaistaja kirjoitti:

        Miten niin "vaarallista"?
        Ei se nyt terveydellisesti ole mitenkään vaarallista, mutta paistinpaistamisen hyvälle lopputulokselle sen on sikäli "vaarallista", ettei liha tykkää liian nopeasta sulamisesta. Ja varsinkin kokonainen paisti, jota ei mielellään pitäisi pakastaa ollenkaan, mikäli suinkin voi välttää.
        No esim. riistan (hirven) kohdalla sitä monesti on käytännön syistä vaikea välttää.

        jos pakastettu liha on sulannut kerran ja pakastettu sitten udelleen? Onko tämäkin operaatio ihan vaaratonta?


      • pakastettua
        Onko vaarallista kirjoitti:

        jos pakastettu liha on sulannut kerran ja pakastettu sitten udelleen? Onko tämäkin operaatio ihan vaaratonta?

        ja sulatettua ruokaa ei saa sellaisenaan pakastaa uudestaan ilman täyttä läpikypsennystä/kuumentamista. Kypsennyksen/kuumennuksen jälkeen voi taas pakastaa uudelleen kuten tuoretta tuotetta.


      • ei saa
        pakastettua kirjoitti:

        ja sulatettua ruokaa ei saa sellaisenaan pakastaa uudestaan ilman täyttä läpikypsennystä/kuumentamista. Kypsennyksen/kuumennuksen jälkeen voi taas pakastaa uudelleen kuten tuoretta tuotetta.

        onko se vaarallista ?


      • pääsevät
        ei saa kirjoitti:

        onko se vaarallista ?

        jylläämään heti, kun tuote on sulanut. Jos sen pakastaa uudestaan, pakastat myös bakteerit talteen. Mutta jos kypsennät/kuumennat tuotteen, bakteerit kuolevat, ja on ikään kuin "tuore" tuote. MAKU ei tästä soutamisesta ja huopaamisesta toki tykkää, eikä tuotteen rakenne.


      • sen vierestä
        pääsevät kirjoitti:

        jylläämään heti, kun tuote on sulanut. Jos sen pakastaa uudestaan, pakastat myös bakteerit talteen. Mutta jos kypsennät/kuumennat tuotteen, bakteerit kuolevat, ja on ikään kuin "tuore" tuote. MAKU ei tästä soutamisesta ja huopaamisesta toki tykkää, eikä tuotteen rakenne.

        kun pakastat lihaa parastat myös vettä joka on varastoitunut lihan solukkoon. Solukko menee enemmän tai vähemmän rikki pakastaessa johtuen solunesteiden laajenemisesta. Liha on aika turvassa niin kauan kun se on kunnon pakkasessa, mutta heti kun sulatat sen, bakteerit pääsevät tekemään tepposia, johtuen osittain rikkoontuneesta solurakenteesta. Jos pakastat tuotteen uudellee, niin kuin edellä mainittiin pakastat myös bakteerit sekä rikot edelleen solurakennetta johon jo lihassa valmiina olevat bakteerit pääsevät heti sulaessa kiinni.

        Eli ei pitä pakastaa sulanutta tuotetta uudelleen ja sulanutkin tulisi aika nopeasti valmistaa ruuaksi.

        Mitä hitaammin sulatat pakasteen, esim jääkaapissa tai kylmässä vedessä sitä vähemmän solurakenne kärsii, täysin solujen hajoamista ei voi estää millään sulatustavalla. Mikrossa sulattamista en suosittele kuin pakastevihanneksille.


      • vaikka roskiin
        vielä yksi kysymys kirjoitti:

        neuvoista =).

        Vielä yksi kysymys.
        Onko vaarallista jos sulattaa lihan mikrossa?

        Minulla oli varmaan Suomen ensimmäisiä mikroja, sellainen iso, raskas kone.Ja sen jälkeen erilaisia. Nykyisin ei mikrolla ole asiaa keittiööni, kun kaiken voi tehdä ilmankin, esim.sulatukset harkitsemalla aamulla, mitä laittaa illalla ja ottamalla ne elintarvikkeet ulos pakkasesta, joiden täytyy sulaa ennen laittoa, esim.liha ja kala.Vihanneksethan voi enimmäkseen valmistaa pakasteista.-Luin nimittäin vuosi sitten tutkimuksesta, jossa hiiret kuolivat, kun saivat vain mikroruokaa.


      • vanha kokki
        vaikka roskiin kirjoitti:

        Minulla oli varmaan Suomen ensimmäisiä mikroja, sellainen iso, raskas kone.Ja sen jälkeen erilaisia. Nykyisin ei mikrolla ole asiaa keittiööni, kun kaiken voi tehdä ilmankin, esim.sulatukset harkitsemalla aamulla, mitä laittaa illalla ja ottamalla ne elintarvikkeet ulos pakkasesta, joiden täytyy sulaa ennen laittoa, esim.liha ja kala.Vihanneksethan voi enimmäkseen valmistaa pakasteista.-Luin nimittäin vuosi sitten tutkimuksesta, jossa hiiret kuolivat, kun saivat vain mikroruokaa.

        Oliko mikroaaltouunisi niitä vesijäähdytteisiä?


      • noista teknillisistä
        vanha kokki kirjoitti:

        Oliko mikroaaltouunisi niitä vesijäähdytteisiä?

        asoista.


    • kestää vuosia

      osta toki halpishallista mittari. Sen hinta korjaantuu jo siitä, että yhdellä kertaa paistos menee metsään. Sianliha kannattaa kypsentää uunin lämpötilassa 120 astetta ja kun mittari näyttää 87 astetta, on paisti valmis. Nyrkkisääntö on, että tunti uunissa kiloa lihaa kohti, eli siis 1,5 kg:n paisti vaatii noin 90 minuuttia.Mutta mittarilla saa tosi mehevän paistin. Kannattaa kypsyttää paistipussissa, niin ei paistista tule "kengänpohjaa".

      • vanha kokki

        Aikoinaan minulle opetettiin uunipaistosta. Uunissa paistettaessa ensimmäinen kilo vaatii puolitoista tuntia, seuraavat tunnin, joten puolentoista kilon paisti vaatinee kahden tunnin uunituksen. Mutta kuten sanoit mittari on hyvä väline, ei tarvitse kuin vilkaista astemäärää, joka on merkitty mittariin sen elukan nimellä, mistä paistettaessa on kyse.


    • Rajaton

      Muistaakseni joku nyrkki sääntö että 175 astetta ja tunti/kg eli puolitoista tuntia ja anna rauhassa vetäytyä folion alla ainakin puoli tuntia. tällä välin ehtii tehdä vaikka peruna/ kasvis lisäkkeen uunissa. itse käytän aina digitaali mittaria ja on rahan arvoinen sijoitus.

    • poroaihe

      meinasin poroa 1,0kg kauanko uunissa ja mikä lämpö montako astetta ei ole mittaria

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. IL - PerSut tykittää - Vaaralliset tappajat vankilaan jopa loppuelämäksi!!

      Entistä rajumpi elinkautinen tulee – Vaaralliset tappajat vankilaan jopa loppuelämäksi Henkirikosten uusijat voidaan ja
      Maailman menoa
      13
      13784
    2. Päivi Räsänen vs. Abbas Bahmanpour

      (Bahmanpour on imaami Helsingissä) Syyttäjä siis jahtaa edelleen Räsästä tämän H-puheista, joissa hän on ilmeisesti vaa
      Maailman menoa
      150
      5432
    3. Demokratian uhka: Perussuomalaiset ja polarisoiva "me ja muut" -ajattelu

      Laurence Rees varoittaa, kuinka demokratian heikkeneminen ja autoritaaristen liikkeiden nousu voidaan liittää "me ja muu
      Maailman menoa
      198
      5069
    4. SIELTÄ SE TULI: Kepu-Kurvinen: "Emme enää lähde punavihreään hallitukseen"

      Nyt muuten nauretaan loppuviikko, että tähänkö kaatui Lindtmanin pääministerihaaveet. "Antti Kurvisen mukaan puolue ei
      Maailman menoa
      66
      4147
    5. "Rauhanomainen" miekkari hesassa: "Eläköön aseellinen vastarinta" - lakana

      Kyseessä on Suomen Palestiinalaisten yhdistyksen viime perjantaina järjestämä ”Hiljainen kynttiläkulkue Palestiinalaiste
      Maailman menoa
      87
      3541
    6. Palkansaajan oikeus nauttia työuransa hedelmistä

      Työeläkejärjestelmä on verrattavissa pyramidihuijaukseen, jossa alemmat tasot, eli nykyiset palkansaajat, toimivat maksa
      Maailman menoa
      109
      3048
    7. HS - Sanna Marinin kirja on priimaluokan vedätys!

      Kirja-arvio|Toivo on tekoja tulisi ensisijaisesti nähdä maineen rahallisen hyödyntämisen voimaannuttavana merkkipaaluna.
      Maailman menoa
      12
      2792
    8. Monella äärivasemmistolaisella C-paperit armeijasta

      Kuinka kävisi sodan tullen noille? Puolustusvoimat huomauttaa, että C-luokituksen saaneiden sijoittumisesta sodan aikan
      Maailman menoa
      36
      2459
    9. Onko rajojen kiinnipitäminen ihmisoikeuksien vastaista?

      Maahanmuutosta puhutaan usein niin kuin kyse olisi vain numeroista ja rajoista. Kyse on kumminkin ihmisistä, jotka halua
      Maahanmuutto
      274
      2048
    10. Vanhat miehet eivät muista

      Niinistö muistaa vain Marinin hölmistyneen ilmeen, mutta ei miksi möllötti sen näköisenä. Vanhanen taas ei muuten vaan
      Maailman menoa
      12
      1531
    Aihe