APUA!
Minulla on 1,5kg marinoitu sian paisti.
Onko jonkinlaista nyrkkisääntöä kaunanko ja millä lämmöllä tulisi tällainen jötkäle paistaa?
Minulla ei ole apunani mittaria, joten tarvitsisin osviittaa antavan lämpö-/aika-määritelmän.
KAUANKO PAISTI UUNISSA???
16
12986
Vastaukset
- Nimetön
Mikä olisi paras keino 1,5kg, nopeaan sulattamiseen?
- Uunimies71
laita kylmään veteen sulaa. ja tunti ja kilo uunissa 150c ja vähän vettä mukaan niin ei kuiva
- vielä yksi kysymys
Uunimies71 kirjoitti:
laita kylmään veteen sulaa. ja tunti ja kilo uunissa 150c ja vähän vettä mukaan niin ei kuiva
neuvoista =).
Vielä yksi kysymys.
Onko vaarallista jos sulattaa lihan mikrossa? - Paistinpaistaja
vielä yksi kysymys kirjoitti:
neuvoista =).
Vielä yksi kysymys.
Onko vaarallista jos sulattaa lihan mikrossa?Miten niin "vaarallista"?
Ei se nyt terveydellisesti ole mitenkään vaarallista, mutta paistinpaistamisen hyvälle lopputulokselle sen on sikäli "vaarallista", ettei liha tykkää liian nopeasta sulamisesta. Ja varsinkin kokonainen paisti, jota ei mielellään pitäisi pakastaa ollenkaan, mikäli suinkin voi välttää.
No esim. riistan (hirven) kohdalla sitä monesti on käytännön syistä vaikea välttää. - Onko vaarallista
Paistinpaistaja kirjoitti:
Miten niin "vaarallista"?
Ei se nyt terveydellisesti ole mitenkään vaarallista, mutta paistinpaistamisen hyvälle lopputulokselle sen on sikäli "vaarallista", ettei liha tykkää liian nopeasta sulamisesta. Ja varsinkin kokonainen paisti, jota ei mielellään pitäisi pakastaa ollenkaan, mikäli suinkin voi välttää.
No esim. riistan (hirven) kohdalla sitä monesti on käytännön syistä vaikea välttää.jos pakastettu liha on sulannut kerran ja pakastettu sitten udelleen? Onko tämäkin operaatio ihan vaaratonta?
- pakastettua
Onko vaarallista kirjoitti:
jos pakastettu liha on sulannut kerran ja pakastettu sitten udelleen? Onko tämäkin operaatio ihan vaaratonta?
ja sulatettua ruokaa ei saa sellaisenaan pakastaa uudestaan ilman täyttä läpikypsennystä/kuumentamista. Kypsennyksen/kuumennuksen jälkeen voi taas pakastaa uudelleen kuten tuoretta tuotetta.
- ei saa
pakastettua kirjoitti:
ja sulatettua ruokaa ei saa sellaisenaan pakastaa uudestaan ilman täyttä läpikypsennystä/kuumentamista. Kypsennyksen/kuumennuksen jälkeen voi taas pakastaa uudelleen kuten tuoretta tuotetta.
onko se vaarallista ?
- pääsevät
ei saa kirjoitti:
onko se vaarallista ?
jylläämään heti, kun tuote on sulanut. Jos sen pakastaa uudestaan, pakastat myös bakteerit talteen. Mutta jos kypsennät/kuumennat tuotteen, bakteerit kuolevat, ja on ikään kuin "tuore" tuote. MAKU ei tästä soutamisesta ja huopaamisesta toki tykkää, eikä tuotteen rakenne.
- sen vierestä
pääsevät kirjoitti:
jylläämään heti, kun tuote on sulanut. Jos sen pakastaa uudestaan, pakastat myös bakteerit talteen. Mutta jos kypsennät/kuumennat tuotteen, bakteerit kuolevat, ja on ikään kuin "tuore" tuote. MAKU ei tästä soutamisesta ja huopaamisesta toki tykkää, eikä tuotteen rakenne.
kun pakastat lihaa parastat myös vettä joka on varastoitunut lihan solukkoon. Solukko menee enemmän tai vähemmän rikki pakastaessa johtuen solunesteiden laajenemisesta. Liha on aika turvassa niin kauan kun se on kunnon pakkasessa, mutta heti kun sulatat sen, bakteerit pääsevät tekemään tepposia, johtuen osittain rikkoontuneesta solurakenteesta. Jos pakastat tuotteen uudellee, niin kuin edellä mainittiin pakastat myös bakteerit sekä rikot edelleen solurakennetta johon jo lihassa valmiina olevat bakteerit pääsevät heti sulaessa kiinni.
Eli ei pitä pakastaa sulanutta tuotetta uudelleen ja sulanutkin tulisi aika nopeasti valmistaa ruuaksi.
Mitä hitaammin sulatat pakasteen, esim jääkaapissa tai kylmässä vedessä sitä vähemmän solurakenne kärsii, täysin solujen hajoamista ei voi estää millään sulatustavalla. Mikrossa sulattamista en suosittele kuin pakastevihanneksille. - vaikka roskiin
vielä yksi kysymys kirjoitti:
neuvoista =).
Vielä yksi kysymys.
Onko vaarallista jos sulattaa lihan mikrossa?Minulla oli varmaan Suomen ensimmäisiä mikroja, sellainen iso, raskas kone.Ja sen jälkeen erilaisia. Nykyisin ei mikrolla ole asiaa keittiööni, kun kaiken voi tehdä ilmankin, esim.sulatukset harkitsemalla aamulla, mitä laittaa illalla ja ottamalla ne elintarvikkeet ulos pakkasesta, joiden täytyy sulaa ennen laittoa, esim.liha ja kala.Vihanneksethan voi enimmäkseen valmistaa pakasteista.-Luin nimittäin vuosi sitten tutkimuksesta, jossa hiiret kuolivat, kun saivat vain mikroruokaa.
- vanha kokki
vaikka roskiin kirjoitti:
Minulla oli varmaan Suomen ensimmäisiä mikroja, sellainen iso, raskas kone.Ja sen jälkeen erilaisia. Nykyisin ei mikrolla ole asiaa keittiööni, kun kaiken voi tehdä ilmankin, esim.sulatukset harkitsemalla aamulla, mitä laittaa illalla ja ottamalla ne elintarvikkeet ulos pakkasesta, joiden täytyy sulaa ennen laittoa, esim.liha ja kala.Vihanneksethan voi enimmäkseen valmistaa pakasteista.-Luin nimittäin vuosi sitten tutkimuksesta, jossa hiiret kuolivat, kun saivat vain mikroruokaa.
Oliko mikroaaltouunisi niitä vesijäähdytteisiä?
- noista teknillisistä
vanha kokki kirjoitti:
Oliko mikroaaltouunisi niitä vesijäähdytteisiä?
asoista.
- kestää vuosia
osta toki halpishallista mittari. Sen hinta korjaantuu jo siitä, että yhdellä kertaa paistos menee metsään. Sianliha kannattaa kypsentää uunin lämpötilassa 120 astetta ja kun mittari näyttää 87 astetta, on paisti valmis. Nyrkkisääntö on, että tunti uunissa kiloa lihaa kohti, eli siis 1,5 kg:n paisti vaatii noin 90 minuuttia.Mutta mittarilla saa tosi mehevän paistin. Kannattaa kypsyttää paistipussissa, niin ei paistista tule "kengänpohjaa".
- vanha kokki
Aikoinaan minulle opetettiin uunipaistosta. Uunissa paistettaessa ensimmäinen kilo vaatii puolitoista tuntia, seuraavat tunnin, joten puolentoista kilon paisti vaatinee kahden tunnin uunituksen. Mutta kuten sanoit mittari on hyvä väline, ei tarvitse kuin vilkaista astemäärää, joka on merkitty mittariin sen elukan nimellä, mistä paistettaessa on kyse.
- Rajaton
Muistaakseni joku nyrkki sääntö että 175 astetta ja tunti/kg eli puolitoista tuntia ja anna rauhassa vetäytyä folion alla ainakin puoli tuntia. tällä välin ehtii tehdä vaikka peruna/ kasvis lisäkkeen uunissa. itse käytän aina digitaali mittaria ja on rahan arvoinen sijoitus.
- poroaihe
meinasin poroa 1,0kg kauanko uunissa ja mikä lämpö montako astetta ei ole mittaria
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta
Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä924350- 444275
Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!
1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille6124006Tappo Kokkolassa
Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap232877- 792551
Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?
Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.1282118SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat
SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka3402104Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu
Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.1952023Ketä ammuttu ?
Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?291675Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari
Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,661442