Nokkonen

hirssi

Hei!
Nokkosaika on parhaillaan. Löytyisikö mitään hyvää nokkosreseptiä?
Samoin horsma, reseptejä kaivataan...
Aurinkoisia keräilyretkiä!!!

11

4218

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Skäri

      eli horsma on pinusta parasta kevyesti höyrytettynä valkosipulivoin kanssa. Muuta se ei kaipaa. :)

      Nokksta taas käytän ihan samoin kuin pinaattia.

      • tässä tulee:

        kiehauttele nokkosen latvoja niin että varsikin pehmenee. Ota neste talteen.

        Pätki leikottuja nokkosia veitsellä. Lisää klimppi voita ja hämmennä nokkosten sisään.

        Ota päivän lehti, nauti ja syö!

        Myöhemmin voit kuumentaa keitinveden ja nauttia yrttiteenä.
        Jostain syystä nokkosruokia ei kuulema pitäisi uudelleen lämmittää, mutta keitinvesi ei siitään kyllä pilaannu kertalämmityksellä.


      • Skäri
        tässä tulee: kirjoitti:

        kiehauttele nokkosen latvoja niin että varsikin pehmenee. Ota neste talteen.

        Pätki leikottuja nokkosia veitsellä. Lisää klimppi voita ja hämmennä nokkosten sisään.

        Ota päivän lehti, nauti ja syö!

        Myöhemmin voit kuumentaa keitinveden ja nauttia yrttiteenä.
        Jostain syystä nokkosruokia ei kuulema pitäisi uudelleen lämmittää, mutta keitinvesi ei siitään kyllä pilaannu kertalämmityksellä.

        mutta keitinvettä Ei saa käyttää! Se pitää heittää pois kuten esim. sienten ryöppäysvesi. Se on täynnä nitriittejä, joka on syöpää aiheuttava aine. Samasta syystä nokkosia ei saa syödä ryöppäämättä, siis esim. kuivattuja nokkosia ryöppäämättä.


      • Skäri kirjoitti:

        mutta keitinvettä Ei saa käyttää! Se pitää heittää pois kuten esim. sienten ryöppäysvesi. Se on täynnä nitriittejä, joka on syöpää aiheuttava aine. Samasta syystä nokkosia ei saa syödä ryöppäämättä, siis esim. kuivattuja nokkosia ryöppäämättä.

        Itse asiassa se on kalium, mikä "valahtaa" keitinveteen.
        Tutkimusten mukaan keitetyn nokkosen nitraattipitoisuus on vain viidesosa kaupan pakasepinaatin pitoisuudesta.
        PS itse kyllä käytän osan keitinvedestä ruokaan, mutta vanhan kansan mukaan sehän kirkastaa hiuksia (markkinoilla jo kehitellään keitinvettä käytettäväksi shampoon pohjana) ja kukkien kasteluvedeksi (laimennettuna) varsin oiva luonnontuote


      • ruokavarat
        annoona kirjoitti:

        Itse asiassa se on kalium, mikä "valahtaa" keitinveteen.
        Tutkimusten mukaan keitetyn nokkosen nitraattipitoisuus on vain viidesosa kaupan pakasepinaatin pitoisuudesta.
        PS itse kyllä käytän osan keitinvedestä ruokaan, mutta vanhan kansan mukaan sehän kirkastaa hiuksia (markkinoilla jo kehitellään keitinvettä käytettäväksi shampoon pohjana) ja kukkien kasteluvedeksi (laimennettuna) varsin oiva luonnontuote

        http://fi.wikipedia.org/wiki/Nokkonen
        http://www.yrttitarha.com/kanta/nokkonen/reseptit.html
        http://www.myllynparas.fi/portal/suomi/reseptit/jalkiruoat_ja_valipalat/letut_ja_pannarit/nokkosletut/
        http://www.martat.fi/neuvonta/ruoka_ja_ravitsemus/ruokaohjeita/?x24855=234827
        http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/20924/
        ttp://www.yrttitarha.com/kanta/suolaheinat/
        http://www.varjojenkirja.com/yrtit/214.html
        http://www.juhovainionsaatio.fi/terve_elama/te200
        3_2/index.htm
        http://www.foorumi.info/hiilaritietoiset/viewtopic.php?t=80&start=30&sid=6b2b62a4ae22faa235ce9bc59db8d34f


      • hirssi
        annoona kirjoitti:

        Itse asiassa se on kalium, mikä "valahtaa" keitinveteen.
        Tutkimusten mukaan keitetyn nokkosen nitraattipitoisuus on vain viidesosa kaupan pakasepinaatin pitoisuudesta.
        PS itse kyllä käytän osan keitinvedestä ruokaan, mutta vanhan kansan mukaan sehän kirkastaa hiuksia (markkinoilla jo kehitellään keitinvettä käytettäväksi shampoon pohjana) ja kukkien kasteluvedeksi (laimennettuna) varsin oiva luonnontuote

        Kiitokset ohjeista, ne ei kylläkään kuuluneet elävän ravinnon ruokavalion puitteisiin. Lähinnä olisin halunnut reseptit elävän ravinnon mukaan. Tavallisia ohjeitahan löytyy netistä. Raakaravinto ohjeita ei pahemmin. Löytyisikö sellaisia?


      • Skäri
        hirssi kirjoitti:

        Kiitokset ohjeista, ne ei kylläkään kuuluneet elävän ravinnon ruokavalion puitteisiin. Lähinnä olisin halunnut reseptit elävän ravinnon mukaan. Tavallisia ohjeitahan löytyy netistä. Raakaravinto ohjeita ei pahemmin. Löytyisikö sellaisia?

        ei tosiaan tulisi syödä ryöppäämättä. :(


      • Homer-Simpson
        hirssi kirjoitti:

        Kiitokset ohjeista, ne ei kylläkään kuuluneet elävän ravinnon ruokavalion puitteisiin. Lähinnä olisin halunnut reseptit elävän ravinnon mukaan. Tavallisia ohjeitahan löytyy netistä. Raakaravinto ohjeita ei pahemmin. Löytyisikö sellaisia?

        Kerran ahmin nokkosia suoraan pellosta ja vielä kaksi kuukautta sen jälkeen poltteli suuta niin s**tanasti ettei voinut edes nukkua.


      • Vihreä kevät
        tässä tulee: kirjoitti:

        kiehauttele nokkosen latvoja niin että varsikin pehmenee. Ota neste talteen.

        Pätki leikottuja nokkosia veitsellä. Lisää klimppi voita ja hämmennä nokkosten sisään.

        Ota päivän lehti, nauti ja syö!

        Myöhemmin voit kuumentaa keitinveden ja nauttia yrttiteenä.
        Jostain syystä nokkosruokia ei kuulema pitäisi uudelleen lämmittää, mutta keitinvesi ei siitään kyllä pilaannu kertalämmityksellä.

        Nokkosten keitinvesi on kuulemma hyvää kukkienkasteluvettä, koska siinä on ravinteita, joita kasvit kaipaavat, mutta ihmisen ravinnoksi se ei sovi.


      • Ohikulkenut
        tässä tulee: kirjoitti:

        kiehauttele nokkosen latvoja niin että varsikin pehmenee. Ota neste talteen.

        Pätki leikottuja nokkosia veitsellä. Lisää klimppi voita ja hämmennä nokkosten sisään.

        Ota päivän lehti, nauti ja syö!

        Myöhemmin voit kuumentaa keitinveden ja nauttia yrttiteenä.
        Jostain syystä nokkosruokia ei kuulema pitäisi uudelleen lämmittää, mutta keitinvesi ei siitään kyllä pilaannu kertalämmityksellä.

        "Jostain syystä nokkosruokia ei kuulema pitäisi uudelleen lämmittää, mutta keitinvesi ei siitään kyllä pilaannu kertalämmityksellä. "

        Onko kellään tarkempaa tietoa, että miksi ei saisi lämmittää uudelleen?
        Alkoi huolestuttaa, kun yksi päivä tein nokkoskeittoa ja koska kaikki perheenjäsenet söivät eri aikaan, piti keitto aina lämmittää uudelleen ja uudelleen. Vielä ylijäänyt keittokin säilytettiin jääkaapissa, lämmitettiin ja syötiin pois.
        Mitä haittaa siitä on? Hengissä ollaan sentään vielä koko porukka.


    • näin mä sen teen

      keväällä pakasta pakastepusseihin nokkosen lehdet, ei varsia. Talvella pakastepussin voi ottaa ja lehdet murskata pieneksi.
      Pieneen kattilaan lisätään tilkka vettä ja nokkonen. Keitetään 3 min. ja vesitilkka heitetään pois.
      Vähän isompaan kattilaan lisätään ruokalusikallinen voita ja 1 1/2 rkl vehnäjauhoa. Kuumennetaan ja sekoitetaan lisätään tilkka vettä ja tilkka maitoa (lop. määrä yht. 1/2 litraa)ja nokkoset. Kuumennetaan ja lisätään vähitellen 1/2 maitoa ja keitetään keitto 20 min. Samalla keitetään kananmunat. Lopppuvaiheessa keittoon lisätään vähän kermaa. Valmiiseen keittoon lisätään suola maun mukaan ja kananmunat lohkottuna tai pilkottuna.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Oletko mokannut?

      Oletko omasta mielestäsi mokannut jotain kaivattusi suhteen?
      Ikävä
      185
      2392
    2. Oletko ymmärtänyt

      Oletko ymmärtänyt jotain kaivatustasi lähiaikoina tai oletko muuttanut mielipidettäsi kaivatustasi?
      Ikävä
      172
      2090
    3. Sanna Ukkolan kolumni: Rautarouva, joka unohti joukkonsa - Riikka Purran pitäisi katsoa peiliin

      "Historialliset tappiot eivät synny vahingossa. Ne syntyvät, kun johtaja unohtaa, ketä hänen piti palvella, kirjoittaa I
      Perussuomalaiset
      44
      2073
    4. Ikäero suhteessa

      Huomasin äsken Iltalehden tuoreen artikkelin, jossa kerrottiin, että vain 5% parisuhteista on yli 10v ikäero. Millaisia
      Parisuhde
      74
      1782
    5. Ottaisitko miten

      Kaivattusi?
      Ikävä
      128
      1720
    6. Liian paljon hylättyjä ääniä

      Ottakaa avustaja mukaan jos ette osaa äänestää oikein. Moni varmaan sekosi kahden listan ja lipun takia. Oliko tarkoitus
      Maailman menoa
      197
      1580
    7. Tiedän kyllä sen

      Että käyt täällä. En kuvittelisi sellaista asiaa. Tiedän kyllä senkin, että olet ainakin ollut minusta kiinnostunut. Sen
      Ikävä
      77
      1291
    8. Taas syytöntä illlllkkaa rangaistiin

      Niin se vain paha saa palkkansa ja rääsyämiselle ja räkimiselle laskettiin hinta. Ottaisi nyt tuo onneton lusikan kauni
      Haapavesi
      82
      1229
    9. Ähtärin vaalitulos ja nyt neuvottelut alkavat

      Keskusta voitti yhden paikan Ähtärissä kun oli hyvin ehdokkaita ( 32) ja kansanedustaja veturina keräämässä ääniä. P
      Ähtäri
      32
      1174
    10. Ärsyttää et olet

      Niin välinpitämätön suhteeni
      Ikävä
      71
      1133
    Aihe