Nokkonen

hirssi

Hei!
Nokkosaika on parhaillaan. Löytyisikö mitään hyvää nokkosreseptiä?
Samoin horsma, reseptejä kaivataan...
Aurinkoisia keräilyretkiä!!!

11

4303

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Skäri

      eli horsma on pinusta parasta kevyesti höyrytettynä valkosipulivoin kanssa. Muuta se ei kaipaa. :)

      Nokksta taas käytän ihan samoin kuin pinaattia.

      • tässä tulee:

        kiehauttele nokkosen latvoja niin että varsikin pehmenee. Ota neste talteen.

        Pätki leikottuja nokkosia veitsellä. Lisää klimppi voita ja hämmennä nokkosten sisään.

        Ota päivän lehti, nauti ja syö!

        Myöhemmin voit kuumentaa keitinveden ja nauttia yrttiteenä.
        Jostain syystä nokkosruokia ei kuulema pitäisi uudelleen lämmittää, mutta keitinvesi ei siitään kyllä pilaannu kertalämmityksellä.


      • Skäri
        tässä tulee: kirjoitti:

        kiehauttele nokkosen latvoja niin että varsikin pehmenee. Ota neste talteen.

        Pätki leikottuja nokkosia veitsellä. Lisää klimppi voita ja hämmennä nokkosten sisään.

        Ota päivän lehti, nauti ja syö!

        Myöhemmin voit kuumentaa keitinveden ja nauttia yrttiteenä.
        Jostain syystä nokkosruokia ei kuulema pitäisi uudelleen lämmittää, mutta keitinvesi ei siitään kyllä pilaannu kertalämmityksellä.

        mutta keitinvettä Ei saa käyttää! Se pitää heittää pois kuten esim. sienten ryöppäysvesi. Se on täynnä nitriittejä, joka on syöpää aiheuttava aine. Samasta syystä nokkosia ei saa syödä ryöppäämättä, siis esim. kuivattuja nokkosia ryöppäämättä.


      • Skäri kirjoitti:

        mutta keitinvettä Ei saa käyttää! Se pitää heittää pois kuten esim. sienten ryöppäysvesi. Se on täynnä nitriittejä, joka on syöpää aiheuttava aine. Samasta syystä nokkosia ei saa syödä ryöppäämättä, siis esim. kuivattuja nokkosia ryöppäämättä.

        Itse asiassa se on kalium, mikä "valahtaa" keitinveteen.
        Tutkimusten mukaan keitetyn nokkosen nitraattipitoisuus on vain viidesosa kaupan pakasepinaatin pitoisuudesta.
        PS itse kyllä käytän osan keitinvedestä ruokaan, mutta vanhan kansan mukaan sehän kirkastaa hiuksia (markkinoilla jo kehitellään keitinvettä käytettäväksi shampoon pohjana) ja kukkien kasteluvedeksi (laimennettuna) varsin oiva luonnontuote


      • ruokavarat
        annoona kirjoitti:

        Itse asiassa se on kalium, mikä "valahtaa" keitinveteen.
        Tutkimusten mukaan keitetyn nokkosen nitraattipitoisuus on vain viidesosa kaupan pakasepinaatin pitoisuudesta.
        PS itse kyllä käytän osan keitinvedestä ruokaan, mutta vanhan kansan mukaan sehän kirkastaa hiuksia (markkinoilla jo kehitellään keitinvettä käytettäväksi shampoon pohjana) ja kukkien kasteluvedeksi (laimennettuna) varsin oiva luonnontuote

        http://fi.wikipedia.org/wiki/Nokkonen
        http://www.yrttitarha.com/kanta/nokkonen/reseptit.html
        http://www.myllynparas.fi/portal/suomi/reseptit/jalkiruoat_ja_valipalat/letut_ja_pannarit/nokkosletut/
        http://www.martat.fi/neuvonta/ruoka_ja_ravitsemus/ruokaohjeita/?x24855=234827
        http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/20924/
        ttp://www.yrttitarha.com/kanta/suolaheinat/
        http://www.varjojenkirja.com/yrtit/214.html
        http://www.juhovainionsaatio.fi/terve_elama/te200
        3_2/index.htm
        http://www.foorumi.info/hiilaritietoiset/viewtopic.php?t=80&start=30&sid=6b2b62a4ae22faa235ce9bc59db8d34f


      • hirssi
        annoona kirjoitti:

        Itse asiassa se on kalium, mikä "valahtaa" keitinveteen.
        Tutkimusten mukaan keitetyn nokkosen nitraattipitoisuus on vain viidesosa kaupan pakasepinaatin pitoisuudesta.
        PS itse kyllä käytän osan keitinvedestä ruokaan, mutta vanhan kansan mukaan sehän kirkastaa hiuksia (markkinoilla jo kehitellään keitinvettä käytettäväksi shampoon pohjana) ja kukkien kasteluvedeksi (laimennettuna) varsin oiva luonnontuote

        Kiitokset ohjeista, ne ei kylläkään kuuluneet elävän ravinnon ruokavalion puitteisiin. Lähinnä olisin halunnut reseptit elävän ravinnon mukaan. Tavallisia ohjeitahan löytyy netistä. Raakaravinto ohjeita ei pahemmin. Löytyisikö sellaisia?


      • Skäri
        hirssi kirjoitti:

        Kiitokset ohjeista, ne ei kylläkään kuuluneet elävän ravinnon ruokavalion puitteisiin. Lähinnä olisin halunnut reseptit elävän ravinnon mukaan. Tavallisia ohjeitahan löytyy netistä. Raakaravinto ohjeita ei pahemmin. Löytyisikö sellaisia?

        ei tosiaan tulisi syödä ryöppäämättä. :(


      • Homer-Simpson
        hirssi kirjoitti:

        Kiitokset ohjeista, ne ei kylläkään kuuluneet elävän ravinnon ruokavalion puitteisiin. Lähinnä olisin halunnut reseptit elävän ravinnon mukaan. Tavallisia ohjeitahan löytyy netistä. Raakaravinto ohjeita ei pahemmin. Löytyisikö sellaisia?

        Kerran ahmin nokkosia suoraan pellosta ja vielä kaksi kuukautta sen jälkeen poltteli suuta niin s**tanasti ettei voinut edes nukkua.


      • Vihreä kevät
        tässä tulee: kirjoitti:

        kiehauttele nokkosen latvoja niin että varsikin pehmenee. Ota neste talteen.

        Pätki leikottuja nokkosia veitsellä. Lisää klimppi voita ja hämmennä nokkosten sisään.

        Ota päivän lehti, nauti ja syö!

        Myöhemmin voit kuumentaa keitinveden ja nauttia yrttiteenä.
        Jostain syystä nokkosruokia ei kuulema pitäisi uudelleen lämmittää, mutta keitinvesi ei siitään kyllä pilaannu kertalämmityksellä.

        Nokkosten keitinvesi on kuulemma hyvää kukkienkasteluvettä, koska siinä on ravinteita, joita kasvit kaipaavat, mutta ihmisen ravinnoksi se ei sovi.


      • Ohikulkenut
        tässä tulee: kirjoitti:

        kiehauttele nokkosen latvoja niin että varsikin pehmenee. Ota neste talteen.

        Pätki leikottuja nokkosia veitsellä. Lisää klimppi voita ja hämmennä nokkosten sisään.

        Ota päivän lehti, nauti ja syö!

        Myöhemmin voit kuumentaa keitinveden ja nauttia yrttiteenä.
        Jostain syystä nokkosruokia ei kuulema pitäisi uudelleen lämmittää, mutta keitinvesi ei siitään kyllä pilaannu kertalämmityksellä.

        "Jostain syystä nokkosruokia ei kuulema pitäisi uudelleen lämmittää, mutta keitinvesi ei siitään kyllä pilaannu kertalämmityksellä. "

        Onko kellään tarkempaa tietoa, että miksi ei saisi lämmittää uudelleen?
        Alkoi huolestuttaa, kun yksi päivä tein nokkoskeittoa ja koska kaikki perheenjäsenet söivät eri aikaan, piti keitto aina lämmittää uudelleen ja uudelleen. Vielä ylijäänyt keittokin säilytettiin jääkaapissa, lämmitettiin ja syötiin pois.
        Mitä haittaa siitä on? Hengissä ollaan sentään vielä koko porukka.


    • näin mä sen teen

      keväällä pakasta pakastepusseihin nokkosen lehdet, ei varsia. Talvella pakastepussin voi ottaa ja lehdet murskata pieneksi.
      Pieneen kattilaan lisätään tilkka vettä ja nokkonen. Keitetään 3 min. ja vesitilkka heitetään pois.
      Vähän isompaan kattilaan lisätään ruokalusikallinen voita ja 1 1/2 rkl vehnäjauhoa. Kuumennetaan ja sekoitetaan lisätään tilkka vettä ja tilkka maitoa (lop. määrä yht. 1/2 litraa)ja nokkoset. Kuumennetaan ja lisätään vähitellen 1/2 maitoa ja keitetään keitto 20 min. Samalla keitetään kananmunat. Lopppuvaiheessa keittoon lisätään vähän kermaa. Valmiiseen keittoon lisätään suola maun mukaan ja kananmunat lohkottuna tai pilkottuna.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Minkähän takia ns. persuille ei tunnu työ maistuvan?

      Vaikuttavat olevan joutoväkeä syystä tai toisesta  – työttömiä tai työeläkeloisia. Muiden rahoilla pötköttelevää väkeä,
      Maailman menoa
      71
      3515
    2. Miksiköhän vasemmistossa on niin paljon ns. tapatyöttömiä ja muita köyhiä?

      Tokihan Minja Koskela oli sitä mieltä, että ei terveenkään ihmisen ole pakko tehdä töitä, sitä neuvoa moni vassu noudatt
      Maailman menoa
      15
      2664
    3. Olit ihan

      Kiihkona silloin. Sen näki ja lähes tunsi. Ei tainnut olla kaukana et olisit vetänyt lähellesi jos siihen olisi hetki tu
      Ikävä
      24
      2247
    4. Kyllä on Vasemmistoliitosta Koskelan johdolla tullut todellinen ääripuolue

      se on niin tulipunainen kuin olla voi, ja selvästi haluaa jatkuvasti eripuraa, ja repiä kansaa kahtia. Siinä on jo vuod
      Maailman menoa
      11
      2233
    5. Suomen veroaste 5 %-yks liian matala

      Palauttamalla kokonaisveroaste 1990-luvun tasolle saadaan hyvinvointivaltion palvelut rahoitettua ilman velan ottoa.
      Maailman menoa
      105
      2167
    6. Kolme neljästä suomalaisesta kannattaa miljonääriveroa

      Kertoo vasemmistoliiton teettämä kysely. Veron ulkopuolelle jätettäisiin asunto. "Puolet vastaajista oli sitä mieltä, e
      Maailman menoa
      99
      2131
    7. Trump huonommassa kunnossa kuin Usasta virallisesti sanotaan?

      "Terveys on vakaa mutta ei normaali".Uskallan melkein sanoa,että Trumpin terveydentilaa kaunistellaan.Myös se että se nu
      Maailman menoa
      107
      2063
    8. MTV: Harvinainen haastattelu! Vappu Pimiä kommentoi vihdoinkin uutta TTK-juontajaa

      TTK-juontajaspekuloinnit käyvät edelleen kuumana. Kenet sinä haluaisit uudeksi TTK-juontajaksi? Kommentoi alle! Lue,
      Suomalaiset julkkikset
      14
      1905
    9. Evoluutioon ja alkuräjähdykseen uskominen vaatii todella vahvaa uskoa

      Että tyhjästä syntyi ja kehittyi kaikki se mitä näemme ympärillämme.
      Luterilaisuus
      599
      1897
    10. Yleveron tuotto siirrettävä S-ryhmälle

      Yleisradio on mukana kansanmurhassa. Tuollaista ei voi tukea verovaroin. S-ryhmä on ainoa selkärankainen iso toimija S
      Maailman menoa
      23
      1673
    Aihe