Nokkonen

hirssi

Hei!
Nokkosaika on parhaillaan. Löytyisikö mitään hyvää nokkosreseptiä?
Samoin horsma, reseptejä kaivataan...
Aurinkoisia keräilyretkiä!!!

11

4272

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Skäri

      eli horsma on pinusta parasta kevyesti höyrytettynä valkosipulivoin kanssa. Muuta se ei kaipaa. :)

      Nokksta taas käytän ihan samoin kuin pinaattia.

      • tässä tulee:

        kiehauttele nokkosen latvoja niin että varsikin pehmenee. Ota neste talteen.

        Pätki leikottuja nokkosia veitsellä. Lisää klimppi voita ja hämmennä nokkosten sisään.

        Ota päivän lehti, nauti ja syö!

        Myöhemmin voit kuumentaa keitinveden ja nauttia yrttiteenä.
        Jostain syystä nokkosruokia ei kuulema pitäisi uudelleen lämmittää, mutta keitinvesi ei siitään kyllä pilaannu kertalämmityksellä.


      • Skäri
        tässä tulee: kirjoitti:

        kiehauttele nokkosen latvoja niin että varsikin pehmenee. Ota neste talteen.

        Pätki leikottuja nokkosia veitsellä. Lisää klimppi voita ja hämmennä nokkosten sisään.

        Ota päivän lehti, nauti ja syö!

        Myöhemmin voit kuumentaa keitinveden ja nauttia yrttiteenä.
        Jostain syystä nokkosruokia ei kuulema pitäisi uudelleen lämmittää, mutta keitinvesi ei siitään kyllä pilaannu kertalämmityksellä.

        mutta keitinvettä Ei saa käyttää! Se pitää heittää pois kuten esim. sienten ryöppäysvesi. Se on täynnä nitriittejä, joka on syöpää aiheuttava aine. Samasta syystä nokkosia ei saa syödä ryöppäämättä, siis esim. kuivattuja nokkosia ryöppäämättä.


      • Skäri kirjoitti:

        mutta keitinvettä Ei saa käyttää! Se pitää heittää pois kuten esim. sienten ryöppäysvesi. Se on täynnä nitriittejä, joka on syöpää aiheuttava aine. Samasta syystä nokkosia ei saa syödä ryöppäämättä, siis esim. kuivattuja nokkosia ryöppäämättä.

        Itse asiassa se on kalium, mikä "valahtaa" keitinveteen.
        Tutkimusten mukaan keitetyn nokkosen nitraattipitoisuus on vain viidesosa kaupan pakasepinaatin pitoisuudesta.
        PS itse kyllä käytän osan keitinvedestä ruokaan, mutta vanhan kansan mukaan sehän kirkastaa hiuksia (markkinoilla jo kehitellään keitinvettä käytettäväksi shampoon pohjana) ja kukkien kasteluvedeksi (laimennettuna) varsin oiva luonnontuote


      • ruokavarat
        annoona kirjoitti:

        Itse asiassa se on kalium, mikä "valahtaa" keitinveteen.
        Tutkimusten mukaan keitetyn nokkosen nitraattipitoisuus on vain viidesosa kaupan pakasepinaatin pitoisuudesta.
        PS itse kyllä käytän osan keitinvedestä ruokaan, mutta vanhan kansan mukaan sehän kirkastaa hiuksia (markkinoilla jo kehitellään keitinvettä käytettäväksi shampoon pohjana) ja kukkien kasteluvedeksi (laimennettuna) varsin oiva luonnontuote

        http://fi.wikipedia.org/wiki/Nokkonen
        http://www.yrttitarha.com/kanta/nokkonen/reseptit.html
        http://www.myllynparas.fi/portal/suomi/reseptit/jalkiruoat_ja_valipalat/letut_ja_pannarit/nokkosletut/
        http://www.martat.fi/neuvonta/ruoka_ja_ravitsemus/ruokaohjeita/?x24855=234827
        http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/20924/
        ttp://www.yrttitarha.com/kanta/suolaheinat/
        http://www.varjojenkirja.com/yrtit/214.html
        http://www.juhovainionsaatio.fi/terve_elama/te200
        3_2/index.htm
        http://www.foorumi.info/hiilaritietoiset/viewtopic.php?t=80&start=30&sid=6b2b62a4ae22faa235ce9bc59db8d34f


      • hirssi
        annoona kirjoitti:

        Itse asiassa se on kalium, mikä "valahtaa" keitinveteen.
        Tutkimusten mukaan keitetyn nokkosen nitraattipitoisuus on vain viidesosa kaupan pakasepinaatin pitoisuudesta.
        PS itse kyllä käytän osan keitinvedestä ruokaan, mutta vanhan kansan mukaan sehän kirkastaa hiuksia (markkinoilla jo kehitellään keitinvettä käytettäväksi shampoon pohjana) ja kukkien kasteluvedeksi (laimennettuna) varsin oiva luonnontuote

        Kiitokset ohjeista, ne ei kylläkään kuuluneet elävän ravinnon ruokavalion puitteisiin. Lähinnä olisin halunnut reseptit elävän ravinnon mukaan. Tavallisia ohjeitahan löytyy netistä. Raakaravinto ohjeita ei pahemmin. Löytyisikö sellaisia?


      • Skäri
        hirssi kirjoitti:

        Kiitokset ohjeista, ne ei kylläkään kuuluneet elävän ravinnon ruokavalion puitteisiin. Lähinnä olisin halunnut reseptit elävän ravinnon mukaan. Tavallisia ohjeitahan löytyy netistä. Raakaravinto ohjeita ei pahemmin. Löytyisikö sellaisia?

        ei tosiaan tulisi syödä ryöppäämättä. :(


      • Homer-Simpson
        hirssi kirjoitti:

        Kiitokset ohjeista, ne ei kylläkään kuuluneet elävän ravinnon ruokavalion puitteisiin. Lähinnä olisin halunnut reseptit elävän ravinnon mukaan. Tavallisia ohjeitahan löytyy netistä. Raakaravinto ohjeita ei pahemmin. Löytyisikö sellaisia?

        Kerran ahmin nokkosia suoraan pellosta ja vielä kaksi kuukautta sen jälkeen poltteli suuta niin s**tanasti ettei voinut edes nukkua.


      • Vihreä kevät
        tässä tulee: kirjoitti:

        kiehauttele nokkosen latvoja niin että varsikin pehmenee. Ota neste talteen.

        Pätki leikottuja nokkosia veitsellä. Lisää klimppi voita ja hämmennä nokkosten sisään.

        Ota päivän lehti, nauti ja syö!

        Myöhemmin voit kuumentaa keitinveden ja nauttia yrttiteenä.
        Jostain syystä nokkosruokia ei kuulema pitäisi uudelleen lämmittää, mutta keitinvesi ei siitään kyllä pilaannu kertalämmityksellä.

        Nokkosten keitinvesi on kuulemma hyvää kukkienkasteluvettä, koska siinä on ravinteita, joita kasvit kaipaavat, mutta ihmisen ravinnoksi se ei sovi.


      • Ohikulkenut
        tässä tulee: kirjoitti:

        kiehauttele nokkosen latvoja niin että varsikin pehmenee. Ota neste talteen.

        Pätki leikottuja nokkosia veitsellä. Lisää klimppi voita ja hämmennä nokkosten sisään.

        Ota päivän lehti, nauti ja syö!

        Myöhemmin voit kuumentaa keitinveden ja nauttia yrttiteenä.
        Jostain syystä nokkosruokia ei kuulema pitäisi uudelleen lämmittää, mutta keitinvesi ei siitään kyllä pilaannu kertalämmityksellä.

        "Jostain syystä nokkosruokia ei kuulema pitäisi uudelleen lämmittää, mutta keitinvesi ei siitään kyllä pilaannu kertalämmityksellä. "

        Onko kellään tarkempaa tietoa, että miksi ei saisi lämmittää uudelleen?
        Alkoi huolestuttaa, kun yksi päivä tein nokkoskeittoa ja koska kaikki perheenjäsenet söivät eri aikaan, piti keitto aina lämmittää uudelleen ja uudelleen. Vielä ylijäänyt keittokin säilytettiin jääkaapissa, lämmitettiin ja syötiin pois.
        Mitä haittaa siitä on? Hengissä ollaan sentään vielä koko porukka.


    • näin mä sen teen

      keväällä pakasta pakastepusseihin nokkosen lehdet, ei varsia. Talvella pakastepussin voi ottaa ja lehdet murskata pieneksi.
      Pieneen kattilaan lisätään tilkka vettä ja nokkonen. Keitetään 3 min. ja vesitilkka heitetään pois.
      Vähän isompaan kattilaan lisätään ruokalusikallinen voita ja 1 1/2 rkl vehnäjauhoa. Kuumennetaan ja sekoitetaan lisätään tilkka vettä ja tilkka maitoa (lop. määrä yht. 1/2 litraa)ja nokkoset. Kuumennetaan ja lisätään vähitellen 1/2 maitoa ja keitetään keitto 20 min. Samalla keitetään kananmunat. Lopppuvaiheessa keittoon lisätään vähän kermaa. Valmiiseen keittoon lisätään suola maun mukaan ja kananmunat lohkottuna tai pilkottuna.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ensi kesänä

      Näin kesän viimeisenä minuutteina ajattelen sinua. Olisiko seuraava kesä "meidän" kesä? Tänä vuonna ei onnistuttu, mutta
      Ikävä
      70
      3550
    2. Anne Kukkohovin karmeat velat ovat Suomessa.

      Lähtikö se siksi pois Suomesta ? Et on noin kar? mean suuret velat naisella olemassa
      Kotimaiset julkkisjuorut
      148
      3503
    3. Tukalaa kuumuutta

      Tietäisitpä vaan kuinka kuumana olen käynyt viime päivät. Eikä johdu helteestä, vaan sinusta. Mitäköhän taikoja olet teh
      Ikävä
      46
      3322
    4. Sinä, ihastukseni

      Mitä haluaisit tehdä kanssani ensimmäisenä?
      Ihastuminen
      53
      2769
    5. Tiedät ettei tule toimimaan.

      Mielenterveys ei kummallakaan kestä.
      Ikävä
      32
      2036
    6. Okei, myönnetään,

      Oisit sä saanut ottaa ne housutkin pois, mutta ehkä joskus jossain toisaalla. 😘
      Ikävä
      30
      1962
    7. Et siis vieläkään

      Et ilmeisesti ole vieläkään päässyt loppuun asti mun kirjoituksissa täällä. Kerro ihmeessä sit, kun valmista 😁 tuskin k
      Ikävä
      40
      1695
    8. Onko kaivatullasi

      himmeä kuuppa?
      Ikävä
      48
      1676
    9. Mihin hävisi

      Mihin hävisi asiallinen keskustelu tositapahtumista, vai pitikö jonkin Hannulle kateellisen näyttää typeryytensä
      Iisalmi
      96
      1625
    10. On jo heinäkuun viimeinen päivä.

      En taida nähdä sinua koskaan.
      Rakkaus ja rakastaminen
      39
      1390
    Aihe