Hei!
Nokkosaika on parhaillaan. Löytyisikö mitään hyvää nokkosreseptiä?
Samoin horsma, reseptejä kaivataan...
Aurinkoisia keräilyretkiä!!!
Nokkonen
11
4218
Vastaukset
- Skäri
eli horsma on pinusta parasta kevyesti höyrytettynä valkosipulivoin kanssa. Muuta se ei kaipaa. :)
Nokksta taas käytän ihan samoin kuin pinaattia.- tässä tulee:
kiehauttele nokkosen latvoja niin että varsikin pehmenee. Ota neste talteen.
Pätki leikottuja nokkosia veitsellä. Lisää klimppi voita ja hämmennä nokkosten sisään.
Ota päivän lehti, nauti ja syö!
Myöhemmin voit kuumentaa keitinveden ja nauttia yrttiteenä.
Jostain syystä nokkosruokia ei kuulema pitäisi uudelleen lämmittää, mutta keitinvesi ei siitään kyllä pilaannu kertalämmityksellä. - Skäri
tässä tulee: kirjoitti:
kiehauttele nokkosen latvoja niin että varsikin pehmenee. Ota neste talteen.
Pätki leikottuja nokkosia veitsellä. Lisää klimppi voita ja hämmennä nokkosten sisään.
Ota päivän lehti, nauti ja syö!
Myöhemmin voit kuumentaa keitinveden ja nauttia yrttiteenä.
Jostain syystä nokkosruokia ei kuulema pitäisi uudelleen lämmittää, mutta keitinvesi ei siitään kyllä pilaannu kertalämmityksellä.mutta keitinvettä Ei saa käyttää! Se pitää heittää pois kuten esim. sienten ryöppäysvesi. Se on täynnä nitriittejä, joka on syöpää aiheuttava aine. Samasta syystä nokkosia ei saa syödä ryöppäämättä, siis esim. kuivattuja nokkosia ryöppäämättä.
Skäri kirjoitti:
mutta keitinvettä Ei saa käyttää! Se pitää heittää pois kuten esim. sienten ryöppäysvesi. Se on täynnä nitriittejä, joka on syöpää aiheuttava aine. Samasta syystä nokkosia ei saa syödä ryöppäämättä, siis esim. kuivattuja nokkosia ryöppäämättä.
Itse asiassa se on kalium, mikä "valahtaa" keitinveteen.
Tutkimusten mukaan keitetyn nokkosen nitraattipitoisuus on vain viidesosa kaupan pakasepinaatin pitoisuudesta.
PS itse kyllä käytän osan keitinvedestä ruokaan, mutta vanhan kansan mukaan sehän kirkastaa hiuksia (markkinoilla jo kehitellään keitinvettä käytettäväksi shampoon pohjana) ja kukkien kasteluvedeksi (laimennettuna) varsin oiva luonnontuote- ruokavarat
annoona kirjoitti:
Itse asiassa se on kalium, mikä "valahtaa" keitinveteen.
Tutkimusten mukaan keitetyn nokkosen nitraattipitoisuus on vain viidesosa kaupan pakasepinaatin pitoisuudesta.
PS itse kyllä käytän osan keitinvedestä ruokaan, mutta vanhan kansan mukaan sehän kirkastaa hiuksia (markkinoilla jo kehitellään keitinvettä käytettäväksi shampoon pohjana) ja kukkien kasteluvedeksi (laimennettuna) varsin oiva luonnontuotehttp://fi.wikipedia.org/wiki/Nokkonen
http://www.yrttitarha.com/kanta/nokkonen/reseptit.html
http://www.myllynparas.fi/portal/suomi/reseptit/jalkiruoat_ja_valipalat/letut_ja_pannarit/nokkosletut/
http://www.martat.fi/neuvonta/ruoka_ja_ravitsemus/ruokaohjeita/?x24855=234827
http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/20924/
ttp://www.yrttitarha.com/kanta/suolaheinat/
http://www.varjojenkirja.com/yrtit/214.html
http://www.juhovainionsaatio.fi/terve_elama/te200
3_2/index.htm
http://www.foorumi.info/hiilaritietoiset/viewtopic.php?t=80&start=30&sid=6b2b62a4ae22faa235ce9bc59db8d34f - hirssi
annoona kirjoitti:
Itse asiassa se on kalium, mikä "valahtaa" keitinveteen.
Tutkimusten mukaan keitetyn nokkosen nitraattipitoisuus on vain viidesosa kaupan pakasepinaatin pitoisuudesta.
PS itse kyllä käytän osan keitinvedestä ruokaan, mutta vanhan kansan mukaan sehän kirkastaa hiuksia (markkinoilla jo kehitellään keitinvettä käytettäväksi shampoon pohjana) ja kukkien kasteluvedeksi (laimennettuna) varsin oiva luonnontuoteKiitokset ohjeista, ne ei kylläkään kuuluneet elävän ravinnon ruokavalion puitteisiin. Lähinnä olisin halunnut reseptit elävän ravinnon mukaan. Tavallisia ohjeitahan löytyy netistä. Raakaravinto ohjeita ei pahemmin. Löytyisikö sellaisia?
- Skäri
hirssi kirjoitti:
Kiitokset ohjeista, ne ei kylläkään kuuluneet elävän ravinnon ruokavalion puitteisiin. Lähinnä olisin halunnut reseptit elävän ravinnon mukaan. Tavallisia ohjeitahan löytyy netistä. Raakaravinto ohjeita ei pahemmin. Löytyisikö sellaisia?
ei tosiaan tulisi syödä ryöppäämättä. :(
- Homer-Simpson
hirssi kirjoitti:
Kiitokset ohjeista, ne ei kylläkään kuuluneet elävän ravinnon ruokavalion puitteisiin. Lähinnä olisin halunnut reseptit elävän ravinnon mukaan. Tavallisia ohjeitahan löytyy netistä. Raakaravinto ohjeita ei pahemmin. Löytyisikö sellaisia?
Kerran ahmin nokkosia suoraan pellosta ja vielä kaksi kuukautta sen jälkeen poltteli suuta niin s**tanasti ettei voinut edes nukkua.
- Vihreä kevät
tässä tulee: kirjoitti:
kiehauttele nokkosen latvoja niin että varsikin pehmenee. Ota neste talteen.
Pätki leikottuja nokkosia veitsellä. Lisää klimppi voita ja hämmennä nokkosten sisään.
Ota päivän lehti, nauti ja syö!
Myöhemmin voit kuumentaa keitinveden ja nauttia yrttiteenä.
Jostain syystä nokkosruokia ei kuulema pitäisi uudelleen lämmittää, mutta keitinvesi ei siitään kyllä pilaannu kertalämmityksellä.Nokkosten keitinvesi on kuulemma hyvää kukkienkasteluvettä, koska siinä on ravinteita, joita kasvit kaipaavat, mutta ihmisen ravinnoksi se ei sovi.
- Ohikulkenut
tässä tulee: kirjoitti:
kiehauttele nokkosen latvoja niin että varsikin pehmenee. Ota neste talteen.
Pätki leikottuja nokkosia veitsellä. Lisää klimppi voita ja hämmennä nokkosten sisään.
Ota päivän lehti, nauti ja syö!
Myöhemmin voit kuumentaa keitinveden ja nauttia yrttiteenä.
Jostain syystä nokkosruokia ei kuulema pitäisi uudelleen lämmittää, mutta keitinvesi ei siitään kyllä pilaannu kertalämmityksellä."Jostain syystä nokkosruokia ei kuulema pitäisi uudelleen lämmittää, mutta keitinvesi ei siitään kyllä pilaannu kertalämmityksellä. "
Onko kellään tarkempaa tietoa, että miksi ei saisi lämmittää uudelleen?
Alkoi huolestuttaa, kun yksi päivä tein nokkoskeittoa ja koska kaikki perheenjäsenet söivät eri aikaan, piti keitto aina lämmittää uudelleen ja uudelleen. Vielä ylijäänyt keittokin säilytettiin jääkaapissa, lämmitettiin ja syötiin pois.
Mitä haittaa siitä on? Hengissä ollaan sentään vielä koko porukka.
- näin mä sen teen
keväällä pakasta pakastepusseihin nokkosen lehdet, ei varsia. Talvella pakastepussin voi ottaa ja lehdet murskata pieneksi.
Pieneen kattilaan lisätään tilkka vettä ja nokkonen. Keitetään 3 min. ja vesitilkka heitetään pois.
Vähän isompaan kattilaan lisätään ruokalusikallinen voita ja 1 1/2 rkl vehnäjauhoa. Kuumennetaan ja sekoitetaan lisätään tilkka vettä ja tilkka maitoa (lop. määrä yht. 1/2 litraa)ja nokkoset. Kuumennetaan ja lisätään vähitellen 1/2 maitoa ja keitetään keitto 20 min. Samalla keitetään kananmunat. Lopppuvaiheessa keittoon lisätään vähän kermaa. Valmiiseen keittoon lisätään suola maun mukaan ja kananmunat lohkottuna tai pilkottuna.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 1852392
Oletko ymmärtänyt
Oletko ymmärtänyt jotain kaivatustasi lähiaikoina tai oletko muuttanut mielipidettäsi kaivatustasi?1722090Sanna Ukkolan kolumni: Rautarouva, joka unohti joukkonsa - Riikka Purran pitäisi katsoa peiliin
"Historialliset tappiot eivät synny vahingossa. Ne syntyvät, kun johtaja unohtaa, ketä hänen piti palvella, kirjoittaa I442073Ikäero suhteessa
Huomasin äsken Iltalehden tuoreen artikkelin, jossa kerrottiin, että vain 5% parisuhteista on yli 10v ikäero. Millaisia741782- 1281720
Liian paljon hylättyjä ääniä
Ottakaa avustaja mukaan jos ette osaa äänestää oikein. Moni varmaan sekosi kahden listan ja lipun takia. Oliko tarkoitus1971580Tiedän kyllä sen
Että käyt täällä. En kuvittelisi sellaista asiaa. Tiedän kyllä senkin, että olet ainakin ollut minusta kiinnostunut. Sen771291Taas syytöntä illlllkkaa rangaistiin
Niin se vain paha saa palkkansa ja rääsyämiselle ja räkimiselle laskettiin hinta. Ottaisi nyt tuo onneton lusikan kauni821229Ähtärin vaalitulos ja nyt neuvottelut alkavat
Keskusta voitti yhden paikan Ähtärissä kun oli hyvin ehdokkaita ( 32) ja kansanedustaja veturina keräämässä ääniä. P321174- 711133